11580
Europa Universalis III
  • Botond #2820
    Ja, igen, azt is figyeli, hogy nagyobb és erősebb legyél különben nem olvad be. Én úgy néztem, hogy a hadseregnek kb. 3-6x akkorának kell lennie mint neki, hogy sikerüljön. Tartományszámban még nem figyelgettem az arányokat, hogy mi az ami belefér.
  • Alal
    Hát, tudtommal a vallásnak nem kell egyeznie, mert
    1. nem írja ki feltételnek
    2. más országoknál, ahol úgyszintén nem azonos a vallás, simán engedi (igaz, kicsi az esély, de hát ez van...)

Esetleg méret miatt lehet probléma?
  • kissssss
    hehe megy valamit ki hagytál egyeznie kell a valásnak is.
  • Botond #2817
    Legalább 10 éve vazallus? Szövetségesek vagytok? Mert ez a két másik feltétel a 190+ kapcsolat mellett.
  • Alal
    azt lehet, tudni, hogy miért marad szürke bizonyos országoknál a demand annexation gomb? vazallus, 198-as meg 200-as kapcsolat, és ha fölé viszem, akkor nem ír ki semmit, csak hogy Demand that they be annexed by you. Más országokat engedne... valami bug lenne? Ja, és NA-val játszom.
  • Zeulogus
    Jajj így már értem, hirtelen nyert egy kis logikát a dolog :D
    Köszi a gyors segítséget!
  • Botond #2814
    Amikor ajánlod a békét, akkor látod, hogy hány százalékosan győzted le. Ha mindenét elfoglaltad, akkor 100%. Na most a békaajánlatot eddig a %-ig fogadja el. Tehát mondjuk követelheted 4db 25%-ot érő tartományát, vagy 5db 20%-ot érőt, esetleg, hogy adjon 3 25%-ost, plusz váljon ki belőle vmi ország, aki a te szövetségesed lesz, meg ilyenek. Ha a hűberessé tevés 120%, akkor azt nem fogja elfogadni, és minél nagyobb az ország annál nagyobb a hűberességi %. Bekebelezni meg csak olyan országot tudsz, aki 1 tartományból áll, amelyik több tartományos, azt le kell fogyasztani egy vagy több háborúban 1 tartományra és csak aztán lehet annektálni. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy most meggyengíted és készülhetsz a következő körre. :)
  • Zeulogus
    Sziasztok
    Örülök, hogy még él a fórum, mert kellene egy kis segítség :(
    Elkezdtem a játékot Aragóniával (sima EU3), és egy rendesen megizzasztó aragónia vs kasztília háború végén vagyok (eléggé kezdő vagyok, szóval lehet csak nekem volt ekkora csata, és lehet hülyeséget kérdezek, akkor bocsesz). Elfoglaltam minden európai tartományát, és tudtommal minden afrikai tartományát is, de egyenlőre nem vettem fel a gyarmatosítás ötletét, így más területeket nem látok. Időbe telt, de minden általam látott hajóját, és ezredét levadásztam, mostanra nincs egy katonája sem.
    Az egyetlen gondom, hogy visszautasítja a béke ajánlatomat... Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy végre a hűbéresemmé váljon, és persze néhány tartományát is elcsatolhassam? Csak azt tudom elfogadtatni vele, hogy ad 4 tartományt, és byebye de az ugye semmissé tenné 15 év véres csatáit, és pár év mlva újra nekem jönne (ő kezdte a háborút... hát megérte nem? :D)

Ezért kérem a segítségeteket: Mit kell tennem, hogy végre valahára bekebelezhessem őket? (vagy legalább hűbéresemmé tehessem)

Előre is köszi a válaszokat, és bocsi a kisregényért, ilyenkor hajalmos vagyok belemerülni...
  • kissssss
    sima eu3
  • Neruel
    én is decision-nak tudom, és én meg is csináltam Novgoroddal
    valóban azok a feltételek, amiket Alal ír
    csak az a kérdés, hogy Te melyik verzióval játszol, az In Nomine-ban biztos így kell csinálni - ahol a missionok vannak, ott lehet választani a national decisionok közül, és ha Moszkvával vagy Novgoroddal nyomod, akkor ott is kell lennie köztük, hogy (asszem) russian nation
  • kissssss
    hmm értem majd egyszer ki próbálom de gondolom a csuszkáknak is egy bizonyos pozícióban kell állniuk hogy elő jöjön az event vagy ahogy Solten tudja decision :-D .
  • Alal
    az NA-ban csak Novgorod, Moszkva, meg még három terület max...
    "One must own these provinces: Moskva and Novgorod and (Tver or Yaroslavl) and (Chernigov or Smolensk) and (Nijni-Novgorod or Vladimir). "
  • kissssss
    mondjuk azt is szeretem, hogy megörököltem kolóniákat, amiket nem látok, mert nem fedeztem még fel... :P
    és mi kell ahhoz hogy moszkvával át tudj váltani orosz országra??? mert én úgy sejtem hogy kell hozzá -3 centralizáció meg ez a bürokrácia nemzeti ötlet meg még néhány provincia.
  • Alal
    na most is sikerült valami bugba belebukkannom, Moszkvával kellemesen átváltottam Oroszországra, és egyszerűen nem enged nekem diploannexelni. Emellett a Kazanok egyik területét megkaptam core-nak, erre azt írja ki a hadüzenetre, hogy nincs Casus bellim... mondjuk azt is szeretem, hogy megörököltem kolóniákat, amiket nem látok, mert nem fedeztem még fel... :P
  • Alal
    nono! nem mindenki viszi olyan durván a dolgokat, mint ti, én csak sima mezei NA-val tolom :) ott meg sima event... ami mondjuk igen kedves (5-ös stateman és 7 ADM-os király), nem hiszem, hogy nagyon sok esélyem lenne rá :P

Amúgy a Western arms trade úgy egy évig marad, utána várhatok rá újra... és szerintem inkább a katonaságra költött pénzhez van köze... bár ki tudja... :P
  • Neruel
    nekem volt, hogy visszajött, de tényleg nem tom mé... lehet, hogy utolértem a szomszédokat land tech-ben, és ekkor eltűnt, amikor meg visszajött, akkor meg már megint lemaradtam? csak taperolok a sötétben, nincs ötletem

Gamer KR-nek igaza van, tényleg a "westernization" kell neked. Elméletileg a national decision-ök között kéne megtalálnod, ahol a mission-t is olvasod. Ott írja a kérdőjelre pozícionálva, hogy mit kell teljesítened hozzá. Kb. 50-100 év a ritka politikaváltások miatt... :-(
  • Gamer KR
    A westernization decision kell neked, sok centralizáció és initiative kell neki. Hosszú idő, de megéri.
    Megint meg kapni?, egy idő után automatikusan eltűnik majd szerintem.
  • Alal
    ezeket tudom, mivel megkaptam az eventet. A kérdésem leginkább az okra vonatkozott, szeretném újra megkapni :) Na meg az egész országomat szeretném latin groupba bejuttatni, hiába nagy a sereg, ha a környező országok 4-5 land tech-kel modernebb seregekkel jönnek.
  • Neruel
    a "Western arms trade" egy event, amit az "eastern" techgroup-os országok kaphatnak, ha legalább egy "latin" techgroup-ossal határosak.

mivel event, ezért néha jön, néha végetér, néha újra megkapod, ilyesmi... a pontos működését persze nem ismerem, de a tapasztalataim alapján így működik

ja, és hát a "land tech investment"-hez ad hozzá asszem havi 6 dukátot, viszont presztizsedet csökkenti egy kicsit - nyilván aki csak másol, annak kisebb a tekintélye :-)
  • Alal
    valaki tudja, hogy a NA-ban a Western Arms Trade-t mi adja? nem sikerült megtalálnom, hogy mi alapján kaptam...
  • kissssss
    jaj Bizanc az már nagyon HC feladat lenne akkor inkább görögország amúgy képen azt vettem észre az alapjátékon hogy a franciák angolok osztrákok litvánok meg még az oszmánok akik mindig elég durván hódítgatnak de legtöbbször mindig a franciák voltak azok akik okoztak elég szép kihívásokat valoszinűnek tartom hogyha pl kinával kezdenék játékot a franciák bedarálnák az egész Europai kontinenst
  • Solten
    Bizancot is letre lehet hozni, szoval vagy Gorogo. vagy Bizanc.
  • kissssss
    mindegy a lényeg hogy van :-D majd egyszer neki esek görög honnak az össze kovácsolásához de most egyre több energiámat köti le a genovai küldetés egyre nehezebb.
  • Solten
    de (nem event mar: decision)
  • kissssss
    téleg erről jut eszembe nincs ilyen görög ország event véletlenül??? még sosem néztem utána.
  • kissssss
    JUJ csak ne hogy a törökök be daráljanak :-D me gyorsan game ower lesz
  • Vardar
    Felszabadítattad magad vagy alapból egy szabad Athénos időszakkal kezdtél?
  • Solten
  • Paddy
    athénnal kezdtem világhódító kampányt:D
  • ACi000
    A kicsi de gazdag államokkal könnyű, míg az oroszokkal k*rva nehéz az AE miatt
  • Solten
    Magna Mundi Platinum 2-re varok, iszonyat sok ujitas lesz benne. Tudnak a sracok.

Az eggyel nyomultam picit, iszonyat kemeny. Persze kisebb allamokkal nyomulok, az a kihivas.
  • Solten
  • ACi000
    Próbálj modóokat a Magna Mundi elég nehéz
  • Alal
    mivel már majdnem az összes latin országgal végigvertem mindenkit, valami egzotikus kéne... de szakdoga, szakmai gyakorlat keresése meg mindenféle leadandók mellett az embernek nincs sok ideje játszani...
  • kissssss
    nagy a pangás itt sajnos
  • ACi000
    alt21 a konzol
  • Taylor10
    a játékhoz a csalások hogyan működnek mert az egyiknél az F12-t kellett meg nyomni a másiknál meg a ~-t kellett meg nyomni.
  • Paddy
    Végül is az a játékban is történelmet írsz.
  • Mikike94
    Ebbe mi írhatnánk meg a történelmet .
  • Paddy
    A törökök a mohácsi csata előtt megbékeltek volna velünk mivel mi is keletiek vagyunk, szövetséget akartak velünk, hogy együtt menjünk el a tengerig...csak ezt "kifelejtették" a töri anyagból.