Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy már 1300 az éves bevételem. Franciákat levertem a spanyol örökösödési háborúban, de érdekes módon nem én lettem a spanyol király, hanem maradt a király nélküli tanács. Kissé bugos.
egyébként passz
SCHUMI, thank you for the FANTASTIC 16 YEARS you bring us! May you stop, but our love NEVER!
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
itt elõbb-utóbb biztos választ találsz mindenre, legalábbis ha ez is olyan jó lesz mint a VickyWiki.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
manualt vki talált már hozzá?
akkor van gáz, ha már azt írja, hogy rather bad, vagy very bad. Kb a max repu 50%ánál szokta ezeket írni.
másik meg a reputáció: slightly tarnished reputation ez van most kiirva pirossal (8 a 35bõl)
akkor ez most jót jelent vagy rosszat?
amugy nehezebb fokon lehetetlen megcsinálni ezt az agresszív terület szerzést amit itt mûvelsz 😊,mert ott egybõl betámad 1szerre mindenki nem várnak vele ennyi ideig
Born to win
Az egység betétele nagyon egyszerü : a hajóval állj arra a vízre ahol van az egység és az egységgel kattints a hajóra. Kiszállás : az egységre kattintol és utána a földre ahova kiakarsz szállni.
1: Ha Truce velem akkor nem tudok neki hadat üzenni csak -5 stability (?) árán hogy lehet jobban hadat üzenni vagy ez nem olyan nagy baj
2: Transport hajóra hogy vihetek egységet kijelölöm a 2-t de nem tudom összemergelni, aztán rákattintok a hajóra az emberrel úgyse... Hogy kell?
Szóval én is mindig kiirtottam õket... nem kellett volna???
A törökkel viaskodtam, "lecsikoztam" szerbiát,banat-ot ( sajnos az erdélyi fejedelemtõl elvette a török ) ,montenegrót,bulgáriát. Már azt hittem sose lesz az enyém ugyanis béke kötésnél nem választható az annex. Szerencsére a török kezdeményezett egy békekötést és ebben banat-ot és szerbiát felajánlotta, amit nagy örömmel el is fogadtam. Kérdés: nem-e lett volna valami más megoldás amivel hamarabb megkaphattam volna a területeket ? ( a török fõvárost semmiképp nem tudom elfoglalni,épp hogy csak tartom a határvidéket )
Kb 1456 körül kifejlesztettem azt hogy lehessen felfedezõt és konkvisztátort képezni. El hajóztam a mexikói öbölbe, és amerika keleti partját gyarmatosítom, van már 4 kolóniám. A dohány miatt még Barbadost is kolonizáltam. Ja és felvettem két kolonia ügyben járatos tanácsadót.
Európában békében élek, a gyarmatokra kivánnám helyezni a hangsúlyt. Fejlesztést leállítottam, a pénzbõl meg kolonizálni akarok további földeket. Mikor lesz épület,katona,hajó-építési ikon a kolóniákon ?
Jól tettem hogy kereskedõt küldtem minden egyes dohány koloniámon ?
És mikre figyeljek oda ha a gyarmatokra akarom építeni a fõ bevételi forrást? ( jelenleg nem feljesztek semmit )
Van egy épület ami +50% adót termel viszont növeli a felkelés lehetõségét 2%-al. Mi a tapasztalat ezzel? Szokott felkelés lenni ez miatt vagy nem igazán?
Born to win
Azóta már két Esterhazy is van a tanácsadóim közt 😊
de osztrákokkal teremthetsz nagy német egységet, és azért északabbra elég nagy hévvel terjed majd a reformáció
Egyrészt nem tudok felfedezni, másrészt nincs flottám, harmadrészt alig kapok telepest.
Amint kicsit biztonságosabb lesz a terep átakarok térni a protestáns hitre, mert sokkal jobb. +10 prod +10 tax kicsit kevesebb diplomata, kevesebb telepes... Szóval szerintem olyan országnak, mint a sógorék, kitünõ! Csak ne kéne átkeresztelnem utána mindenkit 😞
dominika télleg jó hely, nekem is az volt az elsõ, nehézségen nem állítottál?
Bevételem nem olyan nagy szám, olyan 340 körül mozog, és a havi katonai kiadásom az olyan -4. Szóval évvégére olyan 290 körül jön be a pénz tiszta profitként.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
kicsit megkopott már, de ha egy hl2 elindul vele..
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Born to win
Born to win