Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Valaki mondta, hogy osztrákokkal is megy a német egyesítés... hát a francokat megy. Megnéztem az eventek közt, és az a követelmény, hogy valamelyik kultúrának a németek közül primarynek kell lennie, csak ott a bibi, hogy se az osztrák, se a holland, se a flamand nem jó neki, csak a rajnai, szász, bajor, stb. Szóval beszoptam, de mindegy, mert Ausztria piros szine, és a zászlója is tetszik. A német szürke annyira nem jönne be 😛

Amúgy már 1300 az éves bevételem. Franciákat levertem a spanyol örökösödési háborúban, de érdekes módon nem én lettem a spanyol király, hanem maradt a király nélküli tanács. Kissé bugos.
I.C.ram
100 teleps szart sem ér.. kb 300-nál kezd láthatóan nõni, de énmindig felhúzom a gyarmatot addig, míg város nem lesz belõle.
billywood
pont annyi születik ahány meghal 😛
egyébként passz

SCHUMI, thank you for the FANTASTIC 16 YEARS you bring us! May you stop, but our love NEVER!

LSSAHPAUL
Nem nõ a gyarmatokon a népesség.. pl : 1000 benszülött 100 telepes. Ez már 3 éve így van. Senki nem nyiffan ki, nem is születnek vagy mi van itt :p ? Kiváncsiságból kiirtottam az egyik területen a benszülötteket, de most sem változik ( 0:native, 68 telepes 2 éve )

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Hol lehet nálunk megrendelni? Biztos én vok a béna, de sehol sem találom...

Muki100
Elõ volt rendelve barátnak, és a megjelenés elõtt pár nappal már kézhez kapta a CEt (még aznap le is másolta nekem..😊), és odaadta a kézikönyvet is, mert elég bonyolult elsõre a kezelése a jól megszokott EU2höz képest. Azt hogy neten fent van-e valahol nem tudom.
itt elõbb-utóbb biztos választ találsz mindenre, legalábbis ha ez is olyan jó lesz mint a VickyWiki.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Háború az növeli...
hol lehet elérni?

Muki100
Én egy délután kiolvastam, viszont a játékkal nem játszottam de azért lehet hogy tudok valamit amit ti nem 😊

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

jólvan,már kb 70 éve én vagyok a pápai kontroller uhhogy azért megy lefele rendesen 😊,de gondolom a háborúk nem sokat segítenek rajta

manualt vki talált már hozzá?

I.C.ram
Csak 0-nál zöld.

akkor van gáz, ha már azt írja, hogy rather bad, vagy very bad. Kb a max repu 50%ánál szokta ezeket írni.
ok csak mért pirossal van írva? a 8 az már sok? 😮 mert régebben zöld volt az tuti

I.C.ram
A reputáció (hírhedtség) minél alacsonyabb, annál jobb. Ha túl magas, akkor rádszállhatnak az országok, ésakár egyszerre 4-5-en is hadatüzenhetnek neked.
I.C.ram
Ha alacsony az agressziója a bennszülötteknek, akkor nem érdemes kiírtani, mert beolvad, és ez sok + adót, meg productiont jelent.
I.C.ram
Csak akkor tudsz egységeket építeni egy területen, ha az már CORE területed. A terület képénél alúl egy kis pajzs jelzi ezt.
I.C.ram
Mindenképpen megéri. Építesz mellé egy bíróságot (courthouse), és kapásból negligálja is azt a +2% felkelést. Szóval megéri mindenképpen. Baromi sokkal növeli az adót.
meg most ezek a presztízs meg reputáció dolgok hogy vannak? mert én eddig úgy vettem észre hogy igazából látványosan csak területgyarapodás után kaptam presztízst,meg nem értem miért mennyit?

másik meg a reputáció: slightly tarnished reputation ez van most kiirva pirossal (8 a 35bõl)
akkor ez most jót jelent vagy rosszat?

mik azok az elit egységek?

amugy nehezebb fokon lehetetlen megcsinálni ezt az agresszív terület szerzést amit itt mûvelsz 😊,mert ott egybõl betámad 1szerre mindenki nem várnak vele ennyi ideig

Darkon
Nalam most nyugi van osszehoztam 3ezres 20.000 bandat(csak elit egysegekbol) most a magyar-francia hataron allomasoznak varva a szemet-arulo-dog bekazabalok mikor uzennek hadat(megint) van meg 3-4db 10E hadsereg olaszorszag, toroko. fele 2. hullamba bevethetoek es egy par 3-5ezres sereg szerte a vilagban.

Born to win

LSSAHPAUL
Nem mindegy milyen hajóba teszed, pl Carrackba nem lehet tenni, viszont ezen vannak ágyúk, le is gyõztem a török flottát 😊, Cog osztályú hajóba lehet tenni 1 db egységet. Ha kolonizálni szeretnél javaslom hogy egy explorert jelölj ki a hajó parancsnokának, a hadtest parancsnokának meg egy conquistadort. És mihelyt kiraktad az egységet sipirc haza a kikötõbe mert mire megalakul az elsõ kikötõd a hajó szétmállik a vízben 😄
Az egység betétele nagyon egyszerü : a hajóval állj arra a vízre ahol van az egység és az egységgel kattints a hajóra. Kiszállás : az egységre kattintol és utána a földre ahova kiakarsz szállni.

Muki100
Megvárod hogy lejárjon...

Lenne 2 kérdésem a válaszokat elõre is köszönöm
1: Ha Truce velem akkor nem tudok neki hadat üzenni csak -5 stability (?) árán hogy lehet jobban hadat üzenni vagy ez nem olyan nagy baj
2: Transport hajóra hogy vihetek egységet kijelölöm a 2-t de nem tudom összemergelni, aztán rákattintok a hajóra az emberrel úgyse... Hogy kell?

LSSAHPAUL
Add egy bizonyos szálalékot ami mutuatja hogy mennyi az esélyed a sikereser gyarmatosításra, de van 2 szám is ami arra utal mennyire agresszív az õslakosság. Nem mondom nekem mákom volt mert 50% körüli esélynél 5 bõl csak 1-nél nem sikerült.

Nekem ez sosem sikerült... ha volt ott lakosság, akkor a kolonizáció eleve failed volt...
Szóval én is mindig kiirtottam õket... nem kellett volna???

LSSAHPAUL
Elsõ játékomat nyomom a magyarokkal, nagyon szuper ez a játék!
A törökkel viaskodtam, "lecsikoztam" szerbiát,banat-ot ( sajnos az erdélyi fejedelemtõl elvette a török ) ,montenegrót,bulgáriát. Már azt hittem sose lesz az enyém ugyanis béke kötésnél nem választható az annex. Szerencsére a török kezdeményezett egy békekötést és ebben banat-ot és szerbiát felajánlotta, amit nagy örömmel el is fogadtam. Kérdés: nem-e lett volna valami más megoldás amivel hamarabb megkaphattam volna a területeket ? ( a török fõvárost semmiképp nem tudom elfoglalni,épp hogy csak tartom a határvidéket )
Kb 1456 körül kifejlesztettem azt hogy lehessen felfedezõt és konkvisztátort képezni. El hajóztam a mexikói öbölbe, és amerika keleti partját gyarmatosítom, van már 4 kolóniám. A dohány miatt még Barbadost is kolonizáltam. Ja és felvettem két kolonia ügyben járatos tanácsadót.
Európában békében élek, a gyarmatokra kivánnám helyezni a hangsúlyt. Fejlesztést leállítottam, a pénzbõl meg kolonizálni akarok további földeket. Mikor lesz épület,katona,hajó-építési ikon a kolóniákon ?
Jól tettem hogy kereskedõt küldtem minden egyes dohány koloniámon ?
És mikre figyeljek oda ha a gyarmatokra akarom építeni a fõ bevételi forrást? ( jelenleg nem feljesztek semmit )

Mnemomic
Hi!

Van egy épület ami +50% adót termel viszont növeli a felkelés lehetõségét 2%-al. Mi a tapasztalat ezzel? Szokott felkelés lenni ez miatt vagy nem igazán?

Darkon
Beleolvad a bennszulott lakossag??? Ilyen is van en mindig eloszor "sterilizalom" a gyarmatot az oslakosoktol utanna jon a kolonizalas csodalkoztam is hogy lehet 3000-4000 lakossagu gyarmata fr.onak az 40telepes lenne csak egy provinciara akkor ez a megoldas.

Born to win

van sok magyar hangzású név, nekem velencével volt mészáros vagy vmi ilyesmi

I.C.ram
Ja van. Református szinte ugyanaz, mint a katolikus.

Azóta már két Esterhazy is van a tanácsadóim közt 😊
de van protestáns meg református külön nem?

I.C.ram
Hoppá egy Esterházy 😊

I.C.ram
Most írtam le 😊

+10% prod +10% tax eggyel kevesebb diplomata, telepes, mitn a katolikus.
és a református az miben jó?

de osztrákokkal teremthetsz nagy német egységet, és azért északabbra elég nagy hévvel terjed majd a reformáció

I.C.ram
Ja meg ha átkeresztelkedem, akkor elvesztem a szövetségeseimet is. Ami azért nem lenne túl jó, mert a keleti határ a lengyelekre van bízva teljesen.
I.C.ram
Ja de ezt Austriával nem tudom megtenni.

Egyrészt nem tudok felfedezni, másrészt nincs flottám, harmadrészt alig kapok telepest.

Amint kicsit biztonságosabb lesz a terep átakarok térni a protestáns hitre, mert sokkal jobb. +10 prod +10 tax kicsit kevesebb diplomata, kevesebb telepes... Szóval szerintem olyan országnak, mint a sógorék, kitünõ! Csak ne kéne átkeresztelnem utána mindenkit 😞
jah de az is hasonló paraméterekkel van sztem 😊, amugy sztem az nyerõ taktika hogy felfedezed a mexikói öblöt és mobile tartománytól kezdve gyarmatosítasz,majd egybõl nekimész az inkáknak és elfoglalod õket így lesz 1 olyan kereskedelmi központod amit senki más nem ismer csak 2 másik nép,így jó sokáig monopól helyzetben leszel 😊 (nálam most 1000körüli amiben a monopólium 325öt hoz)

I.C.ram
Sõt végülis tök mindegy, mert mindkettõ jó tartomány 😄 és egy szigeten vannak, tehá jó kis egbye függõ tartomány lehet.
I.C.ram
Amúgy hülye vagyok, mert Haiti-re gondoltam 😄 De lényegtelen szomszédok 😊
I.C.ram
Nem 😊 Kuba az Kuba.
I.C.ram
Meguntam. Elfoglaltam Novgorodot, létrejött Oroszország, és itt meguntam vlamaiért.
vagyis dominika az nem cuba? 😮

oroszokkal mi lett?
dominika télleg jó hely, nekem is az volt az elsõ, nehézségen nem állítottál?

I.C.ram
Én meg tegnap kezdtem megint egy újat. Most Ausztriával vagyok, és eddig ez a legélvezetesebb játékom 😊 Elég nagy területem van már, és már van gyarmatom is Domonika szigete teljesen az enyém. (amúgy ez a legjobb gyarmati terület az elején szerintem, mert magas a bennszülött lakosság, ami majd beolvad, cukornád van mind a 3 területen, ami a 2. legértékesebb dolog a chinaware után, és a bennszülöttek agressziója is csak 2-es.)

Bevételem nem olyan nagy szám, olyan 340 körül mozog, és a havi katonai kiadásom az olyan -4. Szóval évvégére olyan 290 körül jön be a pénz tiszta profitként.
PíszLávJuniti
tököm, egy stratégiai játék? ehh..

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Muki100
A HL2 egészen DX7ig visszamenõleg kompatibilis, a 9200 viszont csak pixel shader 1.4 szóval azzal nem fog menni az EU3.

PíszLávJuniti
radeon 9200 😊
kicsit megkopott már, de ha egy hl2 elindul vele..

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Muki100
milyen VGAd van?

Darkon
Royal marriage utajan ha kihal a kiralyi csalad personal unioba lepsz a te kiralyod lesz az o kiralya es egy ido utan ha szerencsed van megoroklod az orszagot (en a lengyel teruleteket orokoltem meg igy)

Born to win

Darkon
Nos mivel egesz europa nekem ugrott elszenvedtem elso teruletveszteseimet folyamatosan csak vedekeztem delen torokok nyugaton meg a franciak olaszorszagnal tuscany,szicilia,papa plusz amerikai gyarmatokon indianok, afrikai torzsek. Tuscany-nak ment 2terulet, Franciaknak 2, Torokoknek 1 a tobbivel white peace volt meg az angolokkal hadba allok most keszulok a visszavagasra mind az 100000 manpowert felhasznalom es lesoprom a mocskos arulo bekazabalokat a terkeprol.

Born to win

PíszLávJuniti
"Pixel Shader 2" üzenetre van megoldás ?