Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nah rájöttem core provinciákat a diplo térkép mutatja szagatott zöld színnel

😊

I.C.ram
Csak vigyázni a nagy országok benyalásával, mert egy nagyobb ország beolvasztása legalább +20 badboy.
Sziasztok. Még csak most kezdtem el játszani az euIII-val, de õszintén megmondom hogy óriási csalódás nekem. Rengeteget játszottam az elsõ két részével és nem értem a paradoxot hogy tudta elrontani ennyire ezt a játékot . A grafika borzalmasan el lett rontva, átláthatatlan az egész és ráadásul ehhez a rossz grafikához érthetetlenül magas gépigényt csaptak hozzá. Egy-két jó ötlet azért van benne, de összképen ez sem segít. Ide vezet az átgondolatlan újítás. Mind EuI-nek, mind a EuII--nek fejletlenebb volt a grafikája, de a játékélmény az óriási volt. Na ez most megszünt(legalábbis számomra). És ezt sajnálom!!!
Darkon
Litvania behodolt es vazallus lett (vassal ha ugy jobban tetszik😊 szoval nem sok kell mar es beolvasztom oket is.

Born to win

Darkon
NA akkor itt álljunk meg egy szóra...<#vigyor3>

Born to win

Erdélyben hol van arany? Az én iflációm több mint 10%, de semmi aranyat nem bányászok.
Azért van infláció mert aranyat bányászol. Ezt az "annexelés" dolgot meg már lehetne mellõzni, nem 1* láttam a hozzászólások között több embertõl is, magyarok vagyunk b+, lehet helyette használni a "bekebelez", "meghódít", hozzácsatol" stb. szavakat. Amennyiben feltétlenül ez a zsánere valakinek, "annektál" a keresett szó.

a.carkey
A Crusader Kingset próbáltad már? (Már akciós áron - 1990 ft - a legeldugodtabb PC-s játékokat áruló helyen is megvásárolható, sõt, az 576-nál a hármat egyértben is benne van ...)

A medve nem játék.

I.C.ram
Nincs más ország, amivel kedvem lenne kezdeni 😞
Schabee
Annexáltam a baromi erõs Ausztriát magyarországgal, vezetõ hatalomként 😊 erre megtámadott a fél világ de pár perc alatt hajlandó volt mindenki a békére 😄 Ez a 3. játékom és valami baromi jó vagyok most. Viszont rájöttem a magyarok sajátossága az infláció 😊

BlackShadow
srácok, Szicíliával nyomulok (megteremtem a mafia alapjait 😄) közelkeleten terjeszkedem, de ott orthodox-ok vannak.. felnyomtam persze a tûréshatárt, h ne nagyon lázadozzanak.. de megéri 190 aranyért (ami rengeteg pénz az évi 30 pénzemhez) papot küldeni? ráadásul csak 40% succes rate és kb 3 év..

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

LSSAHPAUL
Én az elsõ govermentbe azt választottam ami minden kutatásra ad valami pluszt( tudományos forradalom ) , 2.-nak akarom a quest for new world-et de nagyon lassú a fejlesztés, ezért rááltam az általad javasolt prduxtion (workshop) de sokára lesz meg ezis (10év), viszont a törököket nagyon verem, már kiszorítottam europából õket de nem kaptam még egy területet sem mert nem fogadom el hogy csak 2 területet ad a 10 elfoglaltból. A tengeren meg szétszedtem a török flottát, zsákmányoltam hajókat is tõle jelenleg 5 db van, és úgy kell csinálni hogy amikor megfutamodik te is elindulsz oda ahova õ menekül.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Darkon
Franciakkal na ne ma'!!! Az cumi-s fokozat nem?😊

Born to win

asszem ha a terület nálad van bizonyos ideig akkor meg is szerezheted, vagy csak akkora lesz odaát angliában a háborús kimerülés hogy jobbnak látják mégis odadni

én is bekóstoltam a sógorokat, de mindíg lenyomtak...😞 a +50 land moral mire jó? én a +10%0 production-t tettem gov. tech. 1-be de az csak 0,3 többletet jelent.... viszont ha így folytatom soha nem lesz 2. idea, azt csak 5-ös szinten adja , a 2-est fogom elérni 1477-ben....
Én is azokkal nyomom. Lehet kolonizálni is, de azt késõbbre halasztottam. Addig kirándulás Ausztriába és Csehországba. Az osztrákoknak ugyanis van három nemesfémtermelõ tartományuk, ami szerintem engem illet, a csehek meg ne ugráljanak. Szal kifejleszetettem a gov tech egyet, national idea-nak az az izé, ami +50 land moralt ad, Hunyadit meg ki kell nevezni a sereghez. És szépen gyõz az ember a csatákban. Második national idea-ba akarom majd berakni a quest for the new world-öt.
I.C.ram
Újra mgpróbáltam gascogne-t megszerezni. simán el is foglaltam, de a szemét angol kutya, nem akarja odadni... kénytelen leszek átmenni, és csigát enni Canterbury-ben 😛
Sziasztok! Hogy lehet a production-ból származó bevételt gyorsan növelni? Vagy inkább a kereskedelmet érdemes hajtani? A magyarokkal elkezdtem játszani, de nagyon gáz az éves 29-30 pénz...😊
I.C.ram
Mondjuk az furcsa, hogy elfoglaltam angoloktól Calai-st meg Gascogne-t is, és valamiért mégsem hajlandó anglia odadni mindkettõt, sõt még Gascognet sem, csak a halszagú Calais-t, pedig eddig, ha már elfoglaltam Gascogne-t, akkor is simán odadta, most meg még nagyobb vereség árán sem adja oda 😞 Remélem nem kell átvergõdnöm a csatornán, hogy megkaparintsam... mert a flotta baromi drága, és az angoloké elég erõs 😞
I.C.ram
de már az osztrákokkal is eggyel nehezebben nyomtam. de igazából nem vettem észre különbséget.
nehézségi fokot nem változtattál?

I.C.ram
Kezdtem megint egy újat 😊 Francikkal. Célom, hogy egész dél + közép amerika az én gyarmatom legyen 😊
LSSAHPAUL
Thx! Magyarországgal nyomom, van tengerpart, de lehet nem kezdek ell kolonizálni hanem jobban megfingatom a törököket, ugyanis ha kolonizálok akkor az elvisz minden pénzt..

Ja-ja. A kolónia csak akkor ad igazán adóbevetélt, ha már város. Az pedig ezer fõ felett lesz. Ahhoz, hogy a kereskedõid sok pénzt hozzanak a kereskedelmi tech-et is fejleszteni kell. De arra ugye nem marad az embernek pénze az elején. Szerény személyem úgy játszik, hogy 100%-al a land tech-re nyomulok, a többire (production és goverment) meg felveszek tanácsadókat. Az, hogy mit nyomsz meg az elején attól is függ melyik országgal játszol. Tengerparti országgal nyilván máshogy éremes nyomulni.

De a govermentet és a production-t mindenképp érdemes valahogy megnyomni, az elõbbi a national idea (el kell érni az egyes szintet, hogy valaszthass egyáltalán), a másodikat meg a workshopok miatt. Utóbbit korán fel lehet húzni (talán egyes vagy kettes szinten?) és +2 adót ad. Szóval ne forgácsold szét az erõid. A kettesbõl és az egyesbõl az a tanulság, hogy pl a trade tech-et sem adóból kell növelni (persze itt is lehetnek kivételek) hanem manufaktúrákból. Adóbevételt hoznak, és automatikusan adnak kutatási pontokat bizonyos techekhez.

A katonák zsoldját pedig tartsd alacsonyan, ha éppen nem háborúzol.
Köszi!
Köszi!
Ledger a jobb oldali ikonsorban, a menu alatt. Na abban aztán lehet böngészgetni.
Darkon
Kave piac?? Nincs is olyan van a trade center abbol reszesulsz egyebkent a provincianal ki van irva egy szam bl kiskep kave mellette 41 es hogy mennyit termelsz ebbol a 41 csak akkor jon be ha 10kolonistot bekuldesz vagyis 1000fo a lakossag az adott provinciaba tehat ha 500 akkor csak 20.5 a beveteled stb.

Born to win

Muki100
f8 vagy f9 vagy akörül

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Hát én sem játszottam az elõzõ részekkel még is belejöttem pár nap alatt, és mostmár szinte mindent tudo ka játékról 😊
LSSAHPAUL
köszike! de annyira hiányos a tudásom hogy inkább kiolvasnám a kézikönyvet, csak az a bibi hogy nincs.
Volt úgy hogy volt free slot, de akkor is küldtem amikor nem volt.
A ledger merre van ?

Van szabad hely a központban vagy csak a riválisokat üldözöd? Nézd meg a fõkönyv (ledger) 14. oldalán a kereskedelembõl származó bevételt (trade) az mennyit mutat és az hány %-a a teljes bevételeidnek? Egyébként kérdezz csak nyugodtan, szívesen válaszolok amire tudok.
A másik módszer az, hogy megkeresed a térképen és rákattintasz. Kis bõrzsacskó körülötte aranypénzek. Arra azért figyelj, hogy legyen bent legalább egy szabad hely (free slot). Különben csak az ellenfeleidet tudod kitúrni.
LSSAHPAUL
Kattints egy provinciádra, ott ki van írva hogy central of trade, kattints rá , majd ha van szabad merchantod akkor klikk a send-re.

Nekem meg annyi kérdésem lenne hogy nem is irom, kellene egy kézi könyv. Sajnos nem játszottam se az 1, se a 2. részével a gémnek és hihetetlen csehül mennek a dolgok pénz,kereskedés,kutatás terén. -a kolonizálással már jobban állok hogy egy srác írta hogy több colonistot is lehet küldeni egy meglévõ koloniára, van most 4 kávé provinciám de sehol nem vagyok kereskedésbe pedig több mint 10 kereskedõt küldtem már a kávé piacra.

Hali!

Valaki árulja már el légyszi, hogy ebben az új rendszerben melyik gombbal és hogyan lehet kereskedõt küldeni. Mire kattintsak itten mostan, Drága Véreim?? :-)))
Muki100
Ez ugyan letöltõs de szerintem pdf-ben mellékelnek manualt, vagy a hivatalos honlapon is gondolom volt preorder gomb és ott megrendelte (nem magyarországról hozták)

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

I.C.ram
Építs mindenhova Constable-t. Ez nagyon megdobja a bevételt. Építs mindenféle manufactúrát a megfelelõ helyre. Stb.
Darkon
En ezt mar vegignyomom. 1700 az hogy????? Nekem most 500-600 korul mozog de mindig elfogy hamar:kolonizalas,terites egy ket erod es kesz 2-3honapba mar semmi

Born to win

I.C.ram
Austriával már 1700 az éves bevételem, de úgy érzem, hogy innentõl nincs értelme folytatni, mert mindenkit ledarálok úgyis. 😞 Van 12000 arany a kincstárban, ebbõl akármikor feltudok húzni egy hatalmas zsoldos sereget.
Darkon
Maurician infantry-k meg Latin Caracolle Cavarly meg agyuk, svajci alpesi levegon nevelkedett superelitjeim. Most erkezett Andras Andrassy a kiralyi udvarba 6csillagos land tech +18at ad. Nem sok valltozas volt most olasz kisallamok tamadtak be velence is utolsokat rugja Burgundia most uzent hadat egesz kemeny egysegei vannak persze Meckleburggal legyozzuk oket. Reputationom 37bol 32😊 pesztizs 80volt de most hogy folyamatosan megtagadtam a papai allam letezeset 40re lecsokkent egyszeruen lehetetlen azt a teruletet megtartani 2havonta kiirja hogy vagy megalakitom vagy -2presztizs meg reputation. Plusz Portugal tront mi orokoltuk volna meg de a spanyolok kozbeszoltak uh. veluk is harc van a portugal tronert. Valamint ideje lesz kiirtani az indianokat is amerikaba ]😊

Born to win

A presztizs akkor nõ, ha csinálsz valamit. Szövetséget kötsz, harcolsz és gyõzõl, ilyenek...
Ha hadat üzensz háborus ok (casus belli) nélkül, területeket foglalsz el, annektálsz, akkor ez nõ. Vazallusok létrehozásával (create vassals) lehet csökkenteni, de az uralkodó alapból csökkenti
A hírneved (reputation) az áttekintés (overview) ablakban, a presztizs (prestige) karikák alatt nézheted meg. Optimális esetben ott egy "we have an honourable reputation" szöveget találsz. Na arra kell rámutatni és kiírja. Az elsõ szám a jelenlegi, a második a maximálisat mutatja. Mondjuk nem tudom, hogy mi történik, ha eléred, de gondolom rádborul a világ.
Mnemomic
Ezt a reputation pontott hol lehet megnézni?

Mnemomic
Köszi közben már megépítettem mindenhol tényleg jól jött 😊

I.C.ram
Kicsit kibõvítettem a határaimat 😛 Litvánia elfogadta az annektálást 12 évnyi vazallusi állapot után 😊 Viszont a 0-ás repum kapásból felment 30-ra, és a köcsög francik hadat üzentek. Még szerencsé, hogy ott volt a hatalms seregem a határon a burgundi háborúk miatt.

Jelenleg a birodalmam Ural hegységtõl a francia határig tart 😊 + Braziliai partszakasz teljes mértékben az enyém 3 aranybányával, rengeteg cukornád ültetvnnyel.

1500 az éves bevételem 😊
I.C.ram
Tököm tele van azzal, hogy 0-ás morálos hadosztályok verik vissza a max morálos egységeimet... Maurician Infet használok, úgy néztem ,hogy ez a legjobb ebben a korban, de a gépi egységek sokkal táposabbnak tünnek. Mindig bazinagy túlerõt kell felhalmoznom, hogy gyõzni tudjak.
I.C.ram
events könyvtár 😄
BlackShadow
hol találok iyen event listet? <#lama>

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"