11580
Europa Universalis III
  • Hegi90
    poroszokkal kaptam egy olyan missiont, hogy conquer silesia.
    Na ez a játékban pontosan hol is van? oO
  • kissssss
    nah most hogy meg van az in nomine (angolul -.-) neki is álok valamelyik félre eső távoli európai országal hmmm asszem norvégia jó is lesz de még írország létrehozásán is gondolkodom 1 sziget jól védhetö max blokád alá vesznek majd XDXD majd lesz valahogy.
  • kissssss
    nah le szedtem a netröl az angol verziót 2 kiegel együtt és ki próbáltam amit mondtál de be halt az egész indításkor így inkább vissza csináltam az egészet majd ki találom hogy az új dolgok közül mi micsoda. szerintem újra le kéne az egész játékot fordítani mert 1 ugye vannak a kiegészitök új szövegekkel 2 sok mindindent el szúrtak a fordítás közben pl: janicsár gyalogságra váltottam és ugye ha rajta hagyod a kurzort akkor ki ír egy kis történetet és nekem meg fel volt cserélve ez a szöveg valamelyik lovas egységnek a történetével úgy hogy elégé fél munkát csináltak de még így is el viselhető.
  • kissssss
    hhahahaha ez tetszet még jó hogy én már rá jöttem egy jó kis túlélési módszerre :-D
  • Solten
    MMP mod letoltes: link (par nap es itt az 1.5)

Ez mekkora hulyeseg mar hogy Szept. vegen jelenik meg Magyarorszagon: link

Civilizalt orszagokban mar reg kaphato...
  • Solten
    A forditas szerintem katasztrofalis.

#2885: fel van darabolva, de par ev alatt egyesul Ausztriava.
  • Hegi90
    "Örököld meg a cshe trót(ez a legehezebb)" lol.

nem baj ha eredeti az alap.
  • ganges
    csak nekem eredeti az alap, nem baj?
  • ganges
    torret, ok.
  • ganges
    Csak látom, hogy "utáljátok" kis hazánakt, mert nehéz.Egyszer(alapo) kódok élkül világhatalom voltam 1700-ra:))
    Íme, a terv:
    Küld a sereged Bánátra(maradj ott, amig em békülsz ki automatikusan a tötökkel.(ez megmaradt:))
    Tipp:Csinálj + 2 gyalogsági ezredet, de ne zsoldost!
    Örököld meg a cshe trót(ez a legehezebb)
    A +10 %-os kereskedelmi hatékonyságot válaszd(kettő is van, egymás után mind a kettőt)
    Ne váltosztasd a kölcségvetést, hagyd úgy.Spórolj, kicsit háborúz a szászokkal(főleg egyetemes tartományokat!!
    Minimim +1-es stabilitás(mert ha lejebb va nem jön kereskedő)
    a következő évszázadot(1500-1600) csak spórolj, s péíts 6-8 egyetemet, 2 fegyverműhelyet, éhány finomítót, stb...
    A következő században(1600-1700) gyarmatosíts, menny keleti kereskedelmi központokba is.A század végére minimum 25 kereskedelmi központodnak kell, hogy legyen max kereskedőkkel( nem muszály monopólium, csak 5)
    Igaz az 1700-as évek elejére kb 5 központ maradt nekem.Ezutá már nem mentem tovább.

Továbbiak:Az éves adóm 100 fölött volt, a havi 28 körül.Lehetőleg csökketsük az inflációt.Az 1600-as évegre van 21 ezred lovaságom, 16 ezred gyalogosságom, és 6 ezer ágyúm.Szövetkezz a bajorokkal, kebelezzétek be az oszrákokak, stb(Ő kezdeményezzen, bármit a bajor).A litváokkal és a legyelekkel nem volt bajom.Az 1490-es években megváltoztattam államformámat zsarnoki monarchiává, van néhány hajóm, és én vagyok az 1. anglia a tizenvalahanyadik, fracis meg a 8.:)))

Röviden ennyi.
  • Hegi90
    52 mega, ha gondolod feltöltöm neked vhova.
  • Hegi90
    én konkrétan leszedtem torrentről, kiegekkel, peccsel együtt.
  • ganges
    Solten, vagy bárki. Neked/ nektek(bár akinek) megvan a 2 kieg.(Hisz a solten álltal készült képek IN-os térképmodot mutatak).Hol lehet letölten(ingyen vagy nem)?Mert a hivatalos oldalo nem találtam semmit:((Meg ezt az MMP-re is kíváncsi volnék.Egyszer láttam egy oldalt, ahol mind a kettőt meg lehet rendelni CD-be.(Csak elfelejtettem a holap címét):((
    Tudnátok sgíteni??
  • Hegi90
    felraktam a két kieget, a patchet meg a modot. Az eredeti játékhoz képest a játék így.... elég távoli :DDDD
  • Neruel
    a játék könyvtárában van egy olyan mappa, hogy "localization" - vagy mi...
    na abban van néhány .csv fájl - a legnagyobb a text.csv, de a többit is megérné megnézni
    ha excellel nyitod meg, akkor azt fogod látni, hogy az első oszlopban felsorolja az egyes dolgok nevét, ami alapján a játék azonosítja azt az adott elemet (pl.: EVTNAME19999, stb.) - a következő oszlopban pedig megtalálod a hozzá tartozó angol szöveget. Na utána jön a többi nyelv, és az egyik közülük a magyar. Megteheted, hogy a magyar nyelvű oszlopot egy az egyben átmásolod az angol helyére, és akkor a játékban magyarul jelennek meg a dolgok. Speciel nekem nem volt a legszimpatikusabb, mert egy csomó betűtévesztés, félrefordítás van benne, ami nagyon zavaró lehet, ha már a legtöbb dolgot megszoktad angolul

Bármit is próbálsz módosítani, mindenképpen csinálj róla biztonsági másolatot, nehogy aztán megbánd
    meg hát azt is tudnod kell, hogy én az IN-nel nyomom, és lehet, hogy ez az alapban még nincs is így benne, de azért megérné megnézned, hátha...

ja, és ha a módosítás hatására a játék betöltése közben a kiírt karakterek furcsán néznek ki, és nem is tölt be a játék, akkor szólj, mert nekem volt ezzel problémám, de sikerült megoldani
  • Neruel
    az mmp-ben az osztrákok nem olyan durvák, mert fel vannak darabolva négy részre (alsóausztria, stájerország, tirol és van egy cili nevű ország, amely egyetlen tartományból áll, és ez a tartomány nincs benne a sima játék egyetlen verziójában sem)

a törökök viszont meglehetősen genyák - folyamatosan támadnak az első pillanattól kezdve őrült nagy seregekkel. vissza még visszavertem őket, de az ellentámadás már lehetetlen volt. mivel folyton legyőztem a seregeiket sikerült kiharcolni egy white peacet. erre elfoglalták havasalföldet és moldovát és újult erővel estek neki magyarhonnak - na akkor hagytam abba - azóta nem is próbáltam

azt viszont meg tudom erősíteni, hogy sokkal több dolgot sűrítettek bele mint a sima játékba, így sokkal valószerűbbé is tették - legalábbis szerintem - ennek megfelelően viszont a nehézsége is nagyon komolyan megnőtt
  • kissssss
    szerintem igen :-D :-D a törökök meg az osztrákok között JUJ X-(
  • kissssss
    hmm valaki nem tud valamit arról hogy készül-e egyáltalán a 2 kighez magyarítás mert én már fel túrtam a fél netet és nem találtam semmit fura lenne ha csak így félbe hagynák az egészet az alapot le fordítják a 2 kighez meg hozzá sem nyúlnak akárki is csinálta a fordítást az eu3-hoz.
  • Hegi90
    még mindig jobb mint Franciaország
  • Solten
    Nem probaltam meg. Mostani jatekomban bekenhagytak a torokok, csak Ausztriaval volt perszonalunioban es megorokolte... (Osztrakia) :/
  • Woondy
    magyarország az MMp-ben is irreálisan nehéz ? :S
  • Solten
    Nah, en se birtam tovabb, meg is rendeltem:

(£12)
  • Solten
    Hello. Thx :D A korabbi verziokban gond volt Roma elfoglalasaval, de ez elvileg siman lehetseges (IN). Tudtommal a kiegek (Napoleons ambition, In Nomine) csak letolthetok, nincs beloluk kulon CD-s valtozat.

MMP mod: Magna Mundi Platinum, ingyenes, letoltheto (In Nomine kell hozza): link

Jatekrajongok keszitettek, es annyi minden pluszt hozzatettek a sracok, lehetetlen roviden felsorolni, van kulon manual is hozza :)

Van belole Napoeon' ambition-os valtozat is (Magna Mundi Gold2) valamint az alapvaltozathoz keszult a legelso (MAGNA MUNDI IV), ezek meg mindig letolthetok. Ahogy jotte ka kiegek ugy jott ki hozza a Magna Mundi is: Gold, Gold2, Platinum. Most dolgoznak a Platinum 2-n.
  • ganges
    Szasztok!
    Kérdés:
    A NA kieget meg lehet venni CD-ben, vagy csak letölteni.
    Solten, jó ideje kíváncsi voltam a Szárd-Piemonti Királályságodra:)))Grat.De ahoz, hogy létrehozd olasz hont, ahoz kell Róma(vagy nem, csak mondom, nincs meg egy kieg se még).De Róma nem elfoglalható(Mert ott a Pápa).Bocs, ha tévedek.
    Még ez:
    Az west izé-bizé csak a IN-ban van???
    Még mielött kérdeznétek.Meg van magyarúl(nem ujságból).Meg csak a complett aug. 30-án jelen meg itthon, én meg Londonból nem rendelek(felemelné az árát, mert külföldről hozzák, ha nem bocs).Inkább én megveszem külön, külön.
    Az MMP mod milyen, és mit jelent(Tudom, hogy csak kiegben van)
  • kissssss
    ki próbálnám én ha meg lenne a 2 kieg hozzá :-D ezt a magyar verziót is csak egy pc gurus ujsághoz adták hozzá. boltban meg még nem láttam ezt a gyűjtői verziót amiben benne van az alap játék meg a 2 kieg hozzá de előbb vagy utóbb be szerzem ha törik ha szakad.
  • Hegi90
    hmm az osztrák game-ben már az első pár évtized után én voltam a császár, egészen mostanáig, de mindig is leszartam, hogy micsinál a birodalom többi tagja. kivéve az olaszokat, mert azok mindig arcoskodnak (Milano, Toscana) amíg le nem sújt az egerem rájuk.
  • Solten
    :D Miert nem probalod ki ezt a mod-ot? Rengeteg pluszt ad a jatekelmenynek. Mellete rohadt idegesito tud lenni :D Olaszorszag is letrehozhato, de rohadt nehez, mert fele Nemet-Romai Bir.-tartomany, ha megtamadod valamelyiket, neked ront a csaszar egy bazinagy hadsereggel.

Lol, Litvania beindult... A modban vagy egyesul Lengyelorszaggal, vagy kicsinaljak a ruszkik.
  • kissssss
    nah szép szép csak sikerült össze hozni grat :-D nem csodálkoznék ha a köv lépésed az lenne hogy létre akarnád hozni olasz országot már ha ez után engedi még a mod. közbe én meg feladtam a genovai játékomat teljesen felborult a játék egyensúly XD a litvánok mindenkit be daráltak elveszíttetem az összes európai tartományomat a litvánok ép most gyarmatositják kelet oroszországot kancsatkáig XD a perzsákat meg az indiaiakat már be fenyiteték max még kina anglia meg spanyolok maradtak még akik ellen tudnak állni nekem meg meg mardt KORZIKA jeee a karib térségi szigetek ausztália meg jó néhány dél amerikai gyarmat nagy vonalakban kb ennyi hát igen úgy van ahogy írtad néhány hsz-el ez előtt hogy nagyon fantázia világgá tud válni a játék :-D
  • Solten
    Diplo-annex:

• Solten
    Nah, kedvezoen alakult a kulpolitikai helyzet... Velence haboruba keveredett a Csaszarral, Genova-val, Toszkana-val, Papai allammal. Szerencsere a Csaszar eppen eszakon is haboruzgatott, lefoglalta Lengyelorszag meg par kisebb allam. Genova-t ezert betamadtam, kozben Velence kicsinalta Toszkana-t meg elbant a papai allammal. Addig Genova-t szepen elfoglaltam, vazalussa teve (majd diplo-annexelem). Lorainne a szovetsegesem, elfoglalta a csaszar kezen levo francia teruletet. Beket is kert. Maradt Toszkana, ami elozoleg elfoglalta Ferrarat - ezt visszafoglaltam, lenullazodott hadsereget a lazadok meg tovabb amortizaltak (pedig 3 tartomanya van irrealisan nagy hadsereggel...). Megszalltam 2 tartomanyat, Pisa-t es Urbino-t szabad allamma kellett tennie. Eeeees:

• Solten
    Meg kell varni mig Szardinia core lesz (meg par ev), plusz kell hozza egy 7-es diplomaciat tudo uralkodo. Szerencsere Genova krimi teruletet krim meg az arany horda elfoglalta, mar csak egy szigetecskeje maradt. Velence nagyon mogotte all, az meg most eppen koeros. Eddigi jatekaimban bedaraltak oket a torokok vagy az osztrakok. Utobbival most eppen egymast nyalizzak (szovetsegesek), az Oszman bir meg del fele terjeszkedik, tojik a Balkanra/a gorog szigetekre. Pedig Velencei kezen levo Corfu oszman core. Egy szovetsegesi haborubol kifolyolag tovabb bovult a hercegseg:

Na mind1, szerintem Velenve majd megszivja, mert az osztrakok szeretik elfoglalni Dalmaciat es Isztriat. Plusz a torokok fenyegetik keletrol.
  • kissssss
    hhmmm látom még mindig nem hoztad össze az új Szard Piemonti Királyságodat :-D csak nem tán hátráltat valami ?

genovát meg csak akkor tudod be venni ha a seregeinek a nagy része liguriában van és nem védi a keleti terűleteit igy gyorsan be tudnák darálni azt a 2 provinciát a krim meg mitudom még milyen barbár törzsek élnek ott :-D de ha védi azt a 2 provinciát XD az életbe nem darálod be.
  • kamaszaki
    Kéne egy file, amit a paradox fórumáról lehet leszedni, de én nem vagyok regelve, ezért nem engedi, hogy letöltsem.

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showpost.php?p=9677832&postcount=1998

Ez kéne. Valaki, akinek esetlek van ide accja, az letöltené és feltenné valami megosztó helyre, vagy elküldené nekem e-mailben? WWmCotFix.rar file az.

Előre is köszönöm!

[email protected]

• Hegi90
  • Solten
    Noveltem kisse a "birodalmat"...

Ferrara perszonalunioban volt velem es "megorokoltem".
    Genova-t nehez lesz bekebelezni, egy rakas eros orszag a szovetsegese, megvarom mig valami haboruban elverzik/elfogynak a partoloi. A Csaszar azonban mindig mogotte van :/ Meg egy tonna orszag garantalta a fuggetlenseget. A gazdasagot nagyjabol rendbeszedtem, johet a kolonizacio.
  • Alal
    a monopóliumos +1hez nem szükséges az, hogy a te területeden legyen.
  • kissssss
    +1 kereskedőt ad 1 kereskedelmi központ ha pedig monopóliumod van a központban még + egy kereskedőt jelent.
  • Hegi90
    Az, hogy az országban van egy kereskedelmi központ (pl venezia vagy vlaanderen), jár valamilyen előnyökkel azon kívül, hogy abban a provinciában nagy a népesség?
  • Danesz89
    Köszi a válaszokat. Most töltöttem a játékot és hasonló játékkal eddig csak a knights of honorral játszottam de ott viszonylag ki volt kövezve az út h h kell játszani viszont látom h itt nincs 1 legjobb út.
  • kissssss
    solten már a 2857 írásban le írta hogy mivel lehet a kereskedelmi esélyeket növelni pl: nemzeti ötletekel(alkirályok=több pénzt termelnek a kereskedők kereskedelmi praktikák=+10% a kereskedőnek hogy be jut a cot-ba kalandra vágyó kereskedők= +1kerskedö) akkor a merkantilizmus felé irányitsd a csuszkát ne a szabad kereskedelem felé de ezeket a beálitásokat akkor csináld meg ha kereskedő országot akarsz és hát igen it van a nagy kérdés egyáltalán milyen országot akarsz?