11580
Europa Universalis III
-
Alal #2940 mitől kapsz western arms tradet... hatására évi -1% prestige, de +6 land tech... persze csak ha nem latin országgal játszol -
ganges #2939 ez mi?
-
Alal #2938 Én úgy tudtam, hogy ahhoz mod kell, hogy ne legyen vége...
Amúgy egy régebbi kérdésemre megtaláltam a választ:
######################################
# Western Influences.
######################################
western_arms_trade = {
trigger = {
NOT = { technology_group = latin }
any_neighbor_country = {
technology_group = latin
relation = { who = THIS value = 150 }
}
}
prestige = -0.01 #1% less yearly prestige
land_tech_investment = 6
}
-
ganges #2937 Szia!
Sokan aszt hiszik(IN) 1399-120-ig.Ez nem igaz!
Addig tart, míg játszól.Így máig is eljuthatsz.
DE!
Az alapban 60 szint van mindenből(a többitt nem tudom, mennyi).Kisé unalmas lehet 2000 valahányban bajonettel, meg muskétával harcolni:((
Mivel a szint kötött, de az idő nem. -
#2936 Én meg megörököltem a szerb koronát, de ez a lengyeleknek nem tetszett, úgyhogy betámadtak (Lengyelország, Oroszország, Bavaria, Salzburg). 1 év után a svéd szövetségesemmel békét kötöttek, mert betámadta őket valami afrikai ország, még 1 évre rá pedig Dánia is kilépett a háborúból. Bár ők nem csináltak semmit, ezer fős csapatokat küldözgettek, de azokat szinte mindig bedarálták útközben az oroszok. Közben én meg már a harmadik kölcsönt vettem fel, hogy tovább tudjam sakkban tartani a lengyeleket, meg megtudjam védeni a birodalmi tartományokat a bajoroktól, és még az oroszokat is távol kellett tartani. Pedig már a fél országot elfoglaltam :S. Aztán kértem egy white peace-t, mert már tényleg felhasználtam minden erőforrást, és akkor jött a Bankrupt. -3as stabilitás, minden tartományban lázadnak. Mire észbekaptam, Ostraprussen már külön állam volt: Teutonic Order......
Eléggé elvette a kedvem :D
Különben meddig tart a játék?? -
kissssss #2935 ÚR isten XDXDXDXD én meg már hülyét kapok ír ország össze kalapálásátol kurv... angolok áhhh X-( de legalább sikerült a franciákal szövetségre lépnem igy ha támadnak az angolok lesz ne mulass. -
Alal #2934 na megint lehidaltam... az egy tartomány nagyságú inka birodalmat (hű vazallusomat) betámadta aragonia, kinek szövetségese kasztilia, portugáli és szicília... mondhatni jó csata volt, pár éven keresztül elhúzódott, a lényeg, hogy nagyon nem akaródzott nekik odaadni egy rühes 4%-ot érő portugál tartományt (mert eggy vér csak hullhatott hiába), hiába próbálkoztam a birtokosnál és a szövetséget vezető kasztiliánál is. Azonban mikor már elfoglaltam fél dél-amerikát (mind portugál gyarmat), akkor végre elfogadta... így a nagy orosz birodalom állt szemben a nagy kasztíliával. Mondom legyen poén, 25% pontom volt a csatákból meg minden egyébből, és hát nézzük meg, hogy mennyi kéne, hogy vazallusom legyen. 2145 pont. És véletlenül rányomtam, hogy küldje el az ajánlatot. És a hülyéje nem elfogadta??? Jó most egy kis béke, de azért el fogom őket engedni, kell a kihívás (úgyis segítem a franciákat, hogy legyen némi erejük, hogy Napóleon bácsival összeakaszthassam a bajszom :) -
Alal #2933 azt hiszem, erről már volt egy vita, de azért szerintem annyira nincs eltolva Magyarország... mármint a többi országhoz képest... -
tttttom #2932 jaaaaaaaaa...Ezt én nem tudtam hogy ezzel fel lehet bóritani az egyensúlyt a bevételek között... :S
Nem akarom túl erőssé tenni Magyarországot...Csak történelem hűvé -
#2931 arra nem gondoltál, hogy ha átírod a létszámot, akkor felboríthatod az amúgy egész jó bevétel-kiadás balanszot? :) -
tttttom #2930 Ja meg a mod amugy az In Nominee-hez készülne. :) -
tttttom #2929 Helló!
Valaki tudna nekem segíteni? :D
Egy saját önálló módot szeretnék csinálni az EU3-hoz. :)
Extra tartományokat adni pl.: Magyarországnak és az akkori kornak megfelelő létszámú lakosúra átírni az összes tartomány népességét.
Meg a project neve amúgy Mini Changeing For EU3 lenne.(MCFEU3) :)
Ja meg valaki adhatna linket ahhoz, hogy mit hogyan írjak át. :D
Jellemzők röviden:
-Történelem hű terület nevek+Lakosság
-További tartományok Magyarországnak és a Balkánnak.
-Néhány fiktív/történelmi küldi a magyaroknak. :) -
kissssss #2928 ööö addig értetem hogy torrent de utána már el vesztetem a fonalat most miről is van szó? :-D -
#2927 nem, de mi az a mobs? -
ganges #2926 Vagy nem kell? -
ganges #2925 Sziasztok!
A torrentel kapcsolatban:
Nincs még fent a torrent( de majd febt lesz).A Mobs, vagy micsodát is intézzük:))
Kérdés:
Hogy kell creckelni? -
#2924 főleg ne olyan szövetségeseim ellen, mint mondjuk pl Svédország, akivel mióta kibékültünk, szövetségesek lettünk (ellenben a köcsög osztrákokkal, akik szarnak mindenre :D) -
#2923 de akkor ne kérjen tőlem minden kis szar tagállam segítséget olyan nagy birodalmak ellen, amik nagyobbak mint Európa -
#2922 A valóságban sem szerették az erős uralkodókat, mert azok hajlamosak voltak beleugatni mindenbe, ezért mindig vmi gyenge ország balfék ualkodóját választották császárnak, amíg a habsburgok aztán végül magukhoz nem ragadták a hatalmat. :) -
#2921 fuuuu poroszokkal kurva nehéz császárnak lenni :S -
#2920 Ha megszokott lenne az mmp-ben, nem csodalkoznek... :) -
DeenQa #2919 sziasztok.
légyszi valaki küldje el nekem emailben a cultural assimilation eventet! véletlen kitöröltem :S
[email protected]
örök hála :)
azért kell, mert már nehéz egybentartani a horvát birodalmamat, sokféle balkáni hülye nép meg még olasz is, mindenhová autonóm közigazgatás kellett aztán igen keménykednek :) Be kéne olvasztani pár népet horváttá mert így elég sok hadat kell alkalmazni aztán viszi a pénzt eléggé... :D
Kosovo-n kívül minden Core provincia, és mégis ez van
-
kissssss #2918 ehh látom zajlott az élet amíg ismerkedtem az in nomine-vel
#2915 hhuuu baszus látom te is meg szívtad régen én is így buktam 1 kontinenst el -.-'
solten a fantazy világ üldözni fog :-D nem menekülsz.
én meg neki áltam ír országot össze kalapálni leinsterel vagy valahogy így írják most épp azt várom hogy munster be támagyon már engem a csapda már kész -
#2917 Kösz solten :D
megnézem majd ezt az ini-t is.
Amúgy:
nemtom, hogy a kiegek vagy a mod miatt lett ilyen... DE EZ KURVAJÓóó
Elég rég élveztem már ennyire a játékot :D
ugye poroszokkal voltam, a mission pedig végül az lett, hogy szerezzek egy lengyel tartományt. Szövim volt Dánia meg Türingia (bár ő nem csinált semmit). Lengyelek szövije az oroszok voltak. Dánia Svédországon keresztül támadta az oroszokat Északról, én addig egyre jobban toltam visszafelé a lengyeleket. A Balti tengert blokád alá vettük. A háború kb 60 évig tartott, de az 50. évben váratlanul meghalt a herceg, és nem volt örököse se. Két nagyhatalommal viszont volt családi kapcsolatom: Ausztria és Svédország. Ausztriát választottam, mint HRE vezért, és amúgyse akartam, hogy legyen mégegy szárazföldi front. A svédek iszonyúan elkezdtek nyomulni, a balti partokat elfoglalták, mire össze tudtam szedni egy ütős sereget, és Ausztria is végül oda tudta koncentrálni a seregeit. Aztán kiegyeztek White peace-ben. Viszont van amit nem értek: én most miért nem lettem perszonálunióban Ausztriával? vagy legalább vazallus vagy mittomén. Olyan mintha nem is történt volna semmi. Kaptam egy új herceget és ennyi.... :S Többre számítottam. Az alliance meg "impossible".
Amúgy nálam van a világ legdurvább hadvezére. Összesen 17 pontja van, volt már hogy 6ezres sereggel bealázta az oroszok 23 ezres seregét (!!!!), idegenben. -
#2916 Valami gaz van a jatekomban (bug?), alakul a Fantasy-vilag... Krim bedaralja lassan az oroszokat (? sose lattam meg ilyet...). Spanyolorszagot majdnem szetszedte egy lazadas, Portugaloknak jutott vagy 3 tartomanya. Wallachia bekebelezte a fel Balkant (hoho). Torokok elvannak magukban, lassan beke nobel dijat kapnak (). Norvegia elkezdett kolonizalgatni (???)...
Ehh, megvarom az MMP-t 1.5-t... -
Alal #2915 Gyerekek, egy jó tanács, sose váltsatok át másik programmal Alt+Tabbal anélkül, hogy megállítanátok az időt. Nekem most sikerült így szétbomlasztanom az Oldenburgtól Kamcsatkáig húzódó birodalmamat... és a legjobb, hogy csak egy jó hatvan évvel ezelőtti mentésem van, mert az autosavet felülírta... :P Na mindegy, akkor újralenyomjuk kínát... -
#2914 -
#2913 Raklikkelsz a tartomanyra, majd a tartomany nevere (korona mellett):
-
#2912 Ez teljesen lengyel nyelvű. :) Gondolom ini-ben lehet átírni. :) -
#2911 varsót úgy írja hogy Warsawa :DDDDDDDDDDDDDD
és hol? -
#2910 At lehet a tartomanyokat nevezni. -
#2909 Jo akkor Wroclaw, Opole... kieg.enkent-modonkent valtozik... -
#2908 van valami ötleted, hogy normális legyen a nevük? :D -
#2907 nem. ez a mod amit solten linkelt, meg a 2 kieg meg a patch. -
#2906 Lengyelül nyomod vagy mi?:D -
#2905 rofl.
különben tippelhettek, ki az Emperor -.-
-
#2904 lol
Breslau, Ratibor: link -
#2903 valóságban énis tudom, hogy hol van, de a játékban nem látszik :))
ha tudod, akkor elmondanád, milyen provinciákról van szó? -
#2902 És van tartomány kereső gomb amúgy a játékban. :) A go capital fölött vagy alatt a jobb alsó részen. -
#2901 Hát egész konkrétan ott ahol a valóságban is. Csehekkel nyugaton határos tartomány.