Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Born to win
Szerintem a stabilitási szintek is többe kerülnek. Nem egyszer volt pl, hogy +2-rõl +3-ra hajtottam, és még nagyon messze voltam tõle. De hirtelen egy event vagy hadüzenet miatt csökkent a stabilitás +2-rõl +1-re és egy hónap múlva már visszanövekedett kutatásból.
Most épp a stabilitással küszködök. Vallást váltottam, és egy füst alatt államformát is. Mert így csak egyszer csökken a stabilitásom -3-ra. :-)))Egyébként én is pápai kontroller vagyok, meg Hóly Kaiser is, ami megint ad stabilitás bónuszt, de vért izzadok az elégedetlenség csökkentésével.
csúszkát és azonos vallásuak ellen is csak akkor indítok háborut ha megkapom azt az eventet hogy vmelyik gyarmat kersztény lehet vagy + 1 stabilitás, nah ilyenkor ha nincs csuszka akkor vmelyik szomszédom porul jár, már osuztrákoknak is érik, eddig nagyon erõsek voltak de szászország erõsebb, és core-t kaptam tirolra meg trentre 😄
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
és én is az alkirályos mókát választottam 😄
Az volt egyébként a jó móka, amikor az Azték ker-i központot rajtam kívül még senki nem fedezte fel. Pillanatok alatt meglett a monopólium. Monopóliumom van az india CoT-ben is, meg a Nyugat-India-óceániban is.
Nem direkt csináltam így, nem tudtam hogy az infláció a pénz gyarapítás miatt van, én a techológia fejlesztésbe tettem mindent, így is lassú pedig 3 segítõ ember adta bonusszal kutatok. A balance 0.0-ra állítom, havonta nézem hogy ne legyen se -0.1 se plusz 😊
Egészen a kaszpi tengerig vertem a Krimet, a balkán nagyrészben az enyém, viszont a két vazallusomat Erdélyt 5 provinciával, és Lengyelországot több mint 10 😊( nem tehetek róla hogy így meghíztak, a szemetek jöttek segíteni minden háborúmban, nagyon sokat köszönhetek nekik, soxor nagyon nagyon jókor érkeztek ) nem sikerül egyesíteni pedig Mátyás királynak jó bonuszai vannak diplo téren..
Az elsõ govba a lovasszobort választottam, ez ad 33% pesztizst gyõztes csaták után, mondom 100 körül van 😊
Viszont ami baj hogy a mérlegnél -3 van, kereskedõket nem kapok, megnéztem évente minusz valamennyi a kereskedõ termelésem..
1466-ot írunk,nemsokára kész a landtech 1, és a production1.
Annyi a tervem hogy a muszlimokat rettenetesen megcsapom, most kelek át a boszporuszon és a kis hülye török seggnyaló államokat lecsapom egyszers mindörökre. Természetesen 2 db 6000fõs hadsereggel nyomulok, a tenger fölött elvesztettem a dominanciámat, a maradék 8 hajóm lehorgonyozva várakozik egy fekete tengeri kikötõben.. nem tudok kijönni mert 20db fölötti ellenséges hajó flottákba botlok állandóan.
Amire most jöttem rá : ha a stability -3 ra csökken akkor nem támadhatsz meg senkit casus belli nélkül! Kiakartam végezni Boszniát hát erre nézem mi van.. nem tudok hadat üzenni :p
Az a javaslatom, hogy ne keletre terjeszkedj. Nekem semmi dolgom nem volt velük (már 1585-ben járok), csak annyi, hogy a játék elején megvetrem õket párszor Szerbiánál. Rigómezõ!!! :-))) Azóta feléjük sem néztem. Tök fölösleges, nagyon szegény tartományok vannak arrafelé.
Ellenben: go west! 1500 környékére annektáltam az utolsó cseh illetve osztrák tartományt. Második (1480 körül talán?) ideának felvettem a quest for the new worldot, kolonizáltam néhány tartományt Észak-Amerikában. Átszállítottam egy ütõs csapatot, elfoglaltam a cserokikat, swanset, meg a harmadik közép Észak-amerikai nációt, aztán jött Közép-Amerika, az aztékok, maják meg a zapatista harmadik. Közben lett néhány gyarmatom Afrikában, pontosabban Dél-Afrikában, és két sziget az Indiai-oceánon. Innen már csak egy ugrás volt India, jelenleg ott vetettem meg a lábam, hosszú harcok árán. Ott már vannak erõdök, meg fejlettebb a harci szintjük, és ott sem lehet egyben annektálni egy országot. Három hat hadosztályos hadseregre volt szükség, hogy lenyúljak öt tartományt Goa környékén.
Az indiánoknál meg az a zavaró, ahogy összevissza rohangálnak, ott is három hadseregre lehet szükség, egy foglal, a többi meg biztosít, vagy éppen közbelép.
Szal a tudományos forradalmat tök fölösleges felvenni az elején ideának, mert olyan sok bónuszt nem ad, másrészt pedig fejleszteni pénzbõl lehet, az az alap, abból legyen sok. Muszáj terjeszkedni, ahhoz, hogy pénze legyen az embernek. Már négy ideám van, de a tudforr. még mindig nincs köztük. Az elsõ a land morale +50% volt, a második a new world, a harmadik, hogy casus beli nélkül megtámadhatom a más vallásúakat (az indiánok miatt vettem fel, hogy õket büntetlenül támadhassam), a negyedik meg az alkirályok (+30 a kolóniákról).
Itt tartok most, most váltottam reformátusra, és éppen Koreával szemezek. Ott ugyanis van chinaware, porcelán, ami nekem nincs.
😄 és már párszor megtettem 😛
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
remélem nemsokára létrejön már olaszország mert már -50 a presztizsem.. rohadt pápai állam nagyon létre akar jönni 😛
Born to win
Tovább növelik az esélyét, ha ezek a területek is a tieid: Pisa, Modena, Romagna, Ferrara, Mantua, Verona, Parma, Lombardia, Liguria.
ezért inkább áttérek a diploannexre hátha az kevesebbet emel mint a megszállás 😊 1 vassalom már van is 😊
1000/1000-200/200: 161 Folyamatban: Williams Collection, Carnival games, Dead Island, Angry Birds, WDSI,, Zombie Attack 2, The Oregon trail
Born to win
vagy már van boltba is?
ilyen részletesen sztem mindenki szivesen fogadná ha bármiról is írnál 1 szöszenetet 😊