11580
Europa Universalis III
  • Alal
    mitől kapsz western arms tradet... hatására évi -1% prestige, de +6 land tech... persze csak ha nem latin országgal játszol
  • ganges
    ez mi?
  • Alal
    Én úgy tudtam, hogy ahhoz mod kell, hogy ne legyen vége...

Amúgy egy régebbi kérdésemre megtaláltam a választ:
    ######################################
    # Western Influences.
    ######################################
    western_arms_trade = {
    trigger = {
    NOT = { technology_group = latin }
    any_neighbor_country = {
    technology_group = latin
    relation = { who = THIS value = 150 }
    }
    }
    prestige = -0.01 #1% less yearly prestige
    land_tech_investment = 6
    }
  • ganges
    Szia!
    Sokan aszt hiszik(IN) 1399-120-ig.Ez nem igaz!
    Addig tart, míg játszól.Így máig is eljuthatsz.
    DE!
    Az alapban 60 szint van mindenből(a többitt nem tudom, mennyi).Kisé unalmas lehet 2000 valahányban bajonettel, meg muskétával harcolni:((
    Mivel a szint kötött, de az idő nem.
  • Hegi90
    Én meg megörököltem a szerb koronát, de ez a lengyeleknek nem tetszett, úgyhogy betámadtak (Lengyelország, Oroszország, Bavaria, Salzburg). 1 év után a svéd szövetségesemmel békét kötöttek, mert betámadta őket valami afrikai ország, még 1 évre rá pedig Dánia is kilépett a háborúból. Bár ők nem csináltak semmit, ezer fős csapatokat küldözgettek, de azokat szinte mindig bedarálták útközben az oroszok. Közben én meg már a harmadik kölcsönt vettem fel, hogy tovább tudjam sakkban tartani a lengyeleket, meg megtudjam védeni a birodalmi tartományokat a bajoroktól, és még az oroszokat is távol kellett tartani. Pedig már a fél országot elfoglaltam :S. Aztán kértem egy white peace-t, mert már tényleg felhasználtam minden erőforrást, és akkor jött a Bankrupt. -3as stabilitás, minden tartományban lázadnak. Mire észbekaptam, Ostraprussen már külön állam volt: Teutonic Order......

Eléggé elvette a kedvem :D

Különben meddig tart a játék??
  • kissssss
    ÚR isten XDXDXDXD én meg már hülyét kapok ír ország össze kalapálásátol kurv... angolok áhhh X-( de legalább sikerült a franciákal szövetségre lépnem igy ha támadnak az angolok lesz ne mulass.
  • Alal
    na megint lehidaltam... az egy tartomány nagyságú inka birodalmat (hű vazallusomat) betámadta aragonia, kinek szövetségese kasztilia, portugáli és szicília... mondhatni jó csata volt, pár éven keresztül elhúzódott, a lényeg, hogy nagyon nem akaródzott nekik odaadni egy rühes 4%-ot érő portugál tartományt (mert eggy vér csak hullhatott hiába), hiába próbálkoztam a birtokosnál és a szövetséget vezető kasztiliánál is. Azonban mikor már elfoglaltam fél dél-amerikát (mind portugál gyarmat), akkor végre elfogadta... így a nagy orosz birodalom állt szemben a nagy kasztíliával. Mondom legyen poén, 25% pontom volt a csatákból meg minden egyébből, és hát nézzük meg, hogy mennyi kéne, hogy vazallusom legyen. 2145 pont. És véletlenül rányomtam, hogy küldje el az ajánlatot. És a hülyéje nem elfogadta??? Jó most egy kis béke, de azért el fogom őket engedni, kell a kihívás (úgyis segítem a franciákat, hogy legyen némi erejük, hogy Napóleon bácsival összeakaszthassam a bajszom :)
  • Alal
    azt hiszem, erről már volt egy vita, de azért szerintem annyira nincs eltolva Magyarország... mármint a többi országhoz képest...
  • tttttom
    jaaaaaaaaa...Ezt én nem tudtam hogy ezzel fel lehet bóritani az egyensúlyt a bevételek között... :S

Nem akarom túl erőssé tenni Magyarországot...Csak történelem hűvé
  • Hegi90
    arra nem gondoltál, hogy ha átírod a létszámot, akkor felboríthatod az amúgy egész jó bevétel-kiadás balanszot? :)
  • tttttom
    Ja meg a mod amugy az In Nominee-hez készülne. :)
  • tttttom
    Helló!

Valaki tudna nekem segíteni? :D

Egy saját önálló módot szeretnék csinálni az EU3-hoz. :)

Extra tartományokat adni pl.: Magyarországnak és az akkori kornak megfelelő létszámú lakosúra átírni az összes tartomány népességét.

Meg a project neve amúgy Mini Changeing For EU3 lenne.(MCFEU3) :)

Ja meg valaki adhatna linket ahhoz, hogy mit hogyan írjak át. :D

Jellemzők röviden:
    -Történelem hű terület nevek+Lakosság
    -További tartományok Magyarországnak és a Balkánnak.
    -Néhány fiktív/történelmi küldi a magyaroknak. :)
  • kissssss
    ööö addig értetem hogy torrent de utána már el vesztetem a fonalat most miről is van szó? :-D
  • Hegi90
    nem, de mi az a mobs?
  • ganges
    Vagy nem kell?
  • ganges
    Sziasztok!
    A torrentel kapcsolatban:
    Nincs még fent a torrent( de majd febt lesz).A Mobs, vagy micsodát is intézzük:))
    Kérdés:
    Hogy kell creckelni?
  • Hegi90
    főleg ne olyan szövetségeseim ellen, mint mondjuk pl Svédország, akivel mióta kibékültünk, szövetségesek lettünk (ellenben a köcsög osztrákokkal, akik szarnak mindenre :D)
  • Hegi90
    de akkor ne kérjen tőlem minden kis szar tagállam segítséget olyan nagy birodalmak ellen, amik nagyobbak mint Európa
  • Botond #2922
    A valóságban sem szerették az erős uralkodókat, mert azok hajlamosak voltak beleugatni mindenbe, ezért mindig vmi gyenge ország balfék ualkodóját választották császárnak, amíg a habsburgok aztán végül magukhoz nem ragadták a hatalmat. :)
  • Hegi90
    fuuuu poroszokkal kurva nehéz császárnak lenni :S
  • Solten
    Ha megszokott lenne az mmp-ben, nem csodalkoznek... :)
  • DeenQa
    sziasztok.

légyszi valaki küldje el nekem emailben a cultural assimilation eventet! véletlen kitöröltem :S

[email protected]

örök hála :)

azért kell, mert már nehéz egybentartani a horvát birodalmamat, sokféle balkáni hülye nép meg még olasz is, mindenhová autonóm közigazgatás kellett aztán igen keménykednek :) Be kéne olvasztani pár népet horváttá mert így elég sok hadat kell alkalmazni aztán viszi a pénzt eléggé... :D
    Kosovo-n kívül minden Core provincia, és mégis ez van

• kissssss
    ehh látom zajlott az élet amíg ismerkedtem az in nomine-vel
    #2915 hhuuu baszus látom te is meg szívtad régen én is így buktam 1 kontinenst el -.-'
    solten a fantazy világ üldözni fog :-D nem menekülsz.

én meg neki áltam ír országot össze kalapálni leinsterel vagy valahogy így írják most épp azt várom hogy munster be támagyon már engem a csapda már kész
  • Hegi90
    Kösz solten :D
    megnézem majd ezt az ini-t is.

Amúgy:
    nemtom, hogy a kiegek vagy a mod miatt lett ilyen... DE EZ KURVAJÓóó

Elég rég élveztem már ennyire a játékot :D
    ugye poroszokkal voltam, a mission pedig végül az lett, hogy szerezzek egy lengyel tartományt. Szövim volt Dánia meg Türingia (bár ő nem csinált semmit). Lengyelek szövije az oroszok voltak. Dánia Svédországon keresztül támadta az oroszokat Északról, én addig egyre jobban toltam visszafelé a lengyeleket. A Balti tengert blokád alá vettük. A háború kb 60 évig tartott, de az 50. évben váratlanul meghalt a herceg, és nem volt örököse se. Két nagyhatalommal viszont volt családi kapcsolatom: Ausztria és Svédország. Ausztriát választottam, mint HRE vezért, és amúgyse akartam, hogy legyen mégegy szárazföldi front. A svédek iszonyúan elkezdtek nyomulni, a balti partokat elfoglalták, mire össze tudtam szedni egy ütős sereget, és Ausztria is végül oda tudta koncentrálni a seregeit. Aztán kiegyeztek White peace-ben. Viszont van amit nem értek: én most miért nem lettem perszonálunióban Ausztriával? vagy legalább vazallus vagy mittomén. Olyan mintha nem is történt volna semmi. Kaptam egy új herceget és ennyi.... :S Többre számítottam. Az alliance meg "impossible".

Amúgy nálam van a világ legdurvább hadvezére. Összesen 17 pontja van, volt már hogy 6ezres sereggel bealázta az oroszok 23 ezres seregét (!!!!), idegenben.
  • Solten
    Valami gaz van a jatekomban (bug?), alakul a Fantasy-vilag... Krim bedaralja lassan az oroszokat (? sose lattam meg ilyet...). Spanyolorszagot majdnem szetszedte egy lazadas, Portugaloknak jutott vagy 3 tartomanya. Wallachia bekebelezte a fel Balkant (hoho). Torokok elvannak magukban, lassan beke nobel dijat kapnak (). Norvegia elkezdett kolonizalgatni (???)...
    Ehh, megvarom az MMP-t 1.5-t...
  • Alal
    Gyerekek, egy jó tanács, sose váltsatok át másik programmal Alt+Tabbal anélkül, hogy megállítanátok az időt. Nekem most sikerült így szétbomlasztanom az Oldenburgtól Kamcsatkáig húzódó birodalmamat... és a legjobb, hogy csak egy jó hatvan évvel ezelőtti mentésem van, mert az autosavet felülírta... :P Na mindegy, akkor újralenyomjuk kínát...
  • Solten
  • Solten
    Raklikkelsz a tartomanyra, majd a tartomany nevere (korona mellett):

• Botond #2912
    Ez teljesen lengyel nyelvű. :) Gondolom ini-ben lehet átírni. :)
  • Hegi90
    varsót úgy írja hogy Warsawa :DDDDDDDDDDDDDD
    és hol?
  • Solten
    At lehet a tartomanyokat nevezni.
  • Solten
    Jo akkor Wroclaw, Opole... kieg.enkent-modonkent valtozik...
  • Hegi90
    van valami ötleted, hogy normális legyen a nevük? :D
  • Hegi90
    nem. ez a mod amit solten linkelt, meg a 2 kieg meg a patch.
  • Botond #2906
    Lengyelül nyomod vagy mi?:D
  • Hegi90
    rofl.
    különben tippelhettek, ki az Emperor -.-

• Solten
    lol

Breslau, Ratibor: link
  • Hegi90
    valóságban énis tudom, hogy hol van, de a játékban nem látszik :))
    ha tudod, akkor elmondanád, milyen provinciákról van szó?
  • Botond #2902
    És van tartomány kereső gomb amúgy a játékban. :) A go capital fölött vagy alatt a jobb alsó részen.
  • Botond #2901
    Hát egész konkrétan ott ahol a valóságban is. Csehekkel nyugaton határos tartomány.