Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
énmár kiépitettem egy szép magyar birodalmat, itália+balkánon 😄
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
De lehet új államot is létrehozni.. ez is csak azt jelentené hogy az ellenséget gyengited nem magadat "erõsíted".. nem biztos hogy jó az hogy már 1560-ban a kaszpi-vörös tengerig nyujtózik a birodalom, a legfontosabb a stability most már rájöttem. Túl sokmindenre van hatással.
Meg már elõttem valaki mondta hogy érdemes vazallusokra osztani az országot ha túlságosan sokrétü, pl tényeg nem hiányzik egy muszlim-lakta terület.
én csak tanácsadókat gyilkolgatok pedig 😄 ha ellenfél és 4es szinténél jobb van akkor megér 20 forintot hogy likvidáljam (na jó max 75 forint)
amit érdemes csinálgatni:
- Kalózok felbérelése
- Lázadás szítása
- Beszivárgás másik ország kémhálozatába (látod mit rosszalkodik)
És amit nem tartok érdemesnek:
- Dezertõrök szítása az ellenséges hadtestben ( provinciára hat,tehát ha rálépsz a területre akkor rád is
- Az országimázs rombolása ( inkább az országot rombolom 😄 )
- Kereskedõk uszitása ( ettõl jobb a kalózosdi 😊
Csak máshol kell kérni 😊 Ezt a sou for peace-ben vagyhol 😊
Kiegészítés a 2. pontomhoz: Kivétel ha Pogány a megtámadott ország, ott lehet kérni annexet akkor is ha 1-nél több provinciája van. ( van egy war score pontszám ennek nem ártana 100-on állnia )
meg a claim to the trone parancs a diploablakban segíthet abban ha meghal az uralkodó, és én öröklöm meg a birodalmat?
amugy velencével hamar rá kellett jönnöm hogy olyan államot aminek 2 területe van nem érdemes megtámadni, gondolom nehezebb fokon is, de király nélkül (mert velencében köztársaság van) diplomáciai háttér elég gyenge, így "diplo annex"et 1-2 háború után hanyagoltam, mivel ha a békében még vazallussá is tettem 15 év volt a minimum, mire elfogadta az annektálást
1. ha csak egy területe van akkor azt megostromlod ás kész. kérheted az annexet, amit mindig el is fogad mert nincs választása.
2. ha több területe van az már nehezebb. Elõszõr is foglald el a területeit, a fõvárost kihagyhatod, és demand! itt minden területet jelölj ki. Ha megkaptad akkor béke van. Ha nem sajnos kevesebb területet kell kijelölj. Igy most béke lesz, várni kell mig letellik azt hiszem az 1 év. És majd újra megtámadod, addig mig nem marad csak egy területe, és akkor már az 1. pont szerint véget ér a krízis 😊
Én így szoktam, azaz csak tapasztalat szerint írtam, lehet van ettõl egyszerübb is..
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
http://magyaritasok.hu/?func=thelist <#hehe>#hehe>
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
FC BARCELONA-Més Que un club FOOTBALL BASKETBALL HANDBALL ROCK PUNK
Ha a királyuk is harcol, akkor nagyon nyomulnak a bennszülöttek. Szerintem kevés emberrel támadtál, illetve túlságosan felosztottad a csapataid. Én ilyenkor azt csinálom, hogy három sereggel támadok, és folyamatosan támadom az ellenséges király seregét. Amíg az egyik sereg támad, addig a másik kettõ kiheveri a vereséget, visszajön a morálja és valamelyest pótolja a veszteségeket. Egy olyan 10-15 vesztes csatára számíthatsz, de utána meg fognak törni, illetve megfogyatkozik az ellen. Amikor pedig megveri az ember, utána üldözni kell folyamatosan az egyik sereggel.
valaki tudna mondani egy magyarositást,vagyis hozzá egy linket?
köszi!!
FC BARCELONA-Més Que un club FOOTBALL BASKETBALL HANDBALL ROCK PUNK
szituáció: hadat üzentek nekem Trebizond miatt
idõ: 1600 környékén
játékosok: Magyar Királyság (plusz vazallusok) vs. Qara K... (tököm tudja mi a neve, vmi szar ország a mai Azerbajdzsán és Irán területén)
a harcban résztvevõ seregek: 4 hadsereg magyar részrõl, 1 kisebb örmény és 2 kisebb grúz sereg(19000 fõ a császári seregbõl + kb. 7000 a vazallusoktól) vs. 3 hadsereg (kb. 17000 fõ)
a haderõk minõsége:
császári sereg: mauritian infantry, eastern steppe cavalry,
14-es szint, alacsony szintû vezérek, 4.8-as morál
kimondhatatlan nevû ország: sivatagi gyalogos, sivatagi lovas
3-mas szint, király + 1 alacsony szintû vezér, max. 2-es morál
eredmény: Több elfoglalt tartomány, néhány kisebb gyõzelem, majd 2 sereg elpusztulása az ellenség királyának seregével történt összecsapások után, még egy-két kétségbeesett csata után nem maradt bevethetõ csapatom a térségben.
Mire megnyertem volna a csatákat azzal hogy lenullázom az ellen morálját, õk a csaták sokk szakaszában iszonyatos veszteségeket mértek rám, még akkor is ha lovassági fölényben voltam.
Aki ismeri a mauritian infantry értékeit az tudhatja hogy ez (elvileg) bõven ellensúlyozza az ellenség vezérét, bármennyire is tehetséges, ha ennyivel gyengébb minõségû sereggel rendelkezik.
Már nem elõször mészárol le tízezreket a katonáim közül egy király által vezetett had, még ha jóval gyengébb minõségû is a serege. Egy évszázaddal korábbi haditechnikai színvonalat képviselnek, el sem érnének addig hogy megcsapkodját a muskétásaimat, már azelõtt halomra lõném õket. Így ez a játék játszhatatlan.
E-mail címem: [email protected]
lenne egy kérdésem: jól látom, hogy a cassus belli nem igazán mûködik? meg akarok támadni egy országot, van cassus belli, és mégis le akar vonni két stabilitást. :-(
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A végén összeírja a statisztikákat és gratulál.
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
most asszem kezdek 1 játékot svédekkel legnehezebb szinten
eleinte csak goverment és hadseregre költök,talán így lesz esélyem
iMac
Srácok, ezt valaki fel tudná dobni valahová, ami nem torrent? Köszi elõre is!
http://www.torrentz.com/368a6e04f18bf6e8450e5bad27b7476d2cbde323
1000/1000-200/200: 161 Folyamatban: Williams Collection, Carnival games, Dead Island, Angry Birds, WDSI,, Zombie Attack 2, The Oregon trail
Meg elkezdtem háborúzni de csak 5000-es katonasággal, a balkánon a törököt verem szokás szerint.. (Athén kért meg hogy segitsek)
Utána mehet az a módszer is, amit Lorgem leírt, de én inkább ezzerrel gyarmatosítok. Az is mûködik. Dipolmáciára sok erõt nem fordítottam, részben azért mert eleve létre akartam hozni egy gyarmatbirodalmat a magyarokkal, részben pedig az eddigi királyaim eléggé bénák voltak a diplomáciában.
Szóval a harmadik részben sok minden megtörténhet. Most pl Magyarország is választófejedelemség, valamint Modéna, Horvátország, Savoja. Mondjuk Ausztria és Csehország már nem létezik. Bekebeleztem õket. Lehet, hogy Magyarország számára ez nyitja meg a NRCS trónja felé az utat. Megjegyzem Horvátország sem volt egy darabig, mert azt meg diplomáciai úton annektáltam. Aztán egy tartomány kivált Boszniából, és Horvátország néven önállósodott. Ezek a dolgok engem is megleptek. Például mióta református lettem Szicilia állandóan szövetségesi ajánlatokkal bombáz, de nem fogadtam el, mert egyszerûen azt sem tudom, hogy hol van. Ugyanis a földrajzi Szicilia (az olasz csizma orránál lévõ sziget) valamelyik más állam része.
Az viszont tényleg bug, hogy már a második uralokodóm (Magyarországé) lett Német-Római Császár, és a viszonya Magyarországgal, mint választófejedelemséggel -199. Gondolom ez a reformáciû miatt lehet, de akkor is érdekes.
ez komoly?
iMac
Abbahagyom és majd megveszem pár év mulva ezresért.
De az még érdekelne hogy hogy lehet örökletessé tenni a császári címet?? ( olyanokat írsz mintha nem is ez a játék lenne 😄 )