11580
Europa Universalis III
  • edem101
    nálam még mindig megvan a kilépés gond megtetem amit irtatok és nem is jött vissza de még mindig kilép magátol
  • Solten
    link (megrendeltem vagy egy honapja)
  • Lysandus
    Tényleg? És hol láttad? Mármint a Comlete-ot (NA-val és IN-nel), nem az alapjátékot.
  • kissssss
    én sem tudok biztosra mondani semmit sem ezzel kapcsolatban.
  • Solten
    Ezert nem jelent meg meg Magyarorszagon a Complete? Mar "100 eve" kaphato.
  • kissssss
    a magyaritasok.hu van is egy ilyen topic ahol le lehet írni hogy milyen hibákat láttál elvileg lenne majd hozzá javítás de szerintem ez kamu. de viszont a 2 kiegészítőt elvileg már fordítják valamikor ősz felé lesznek kész.
  • Solten
    Asszem' a magyaritasok.hu-team a bunos...
  • lacidsz
    Ne lepődjetek meg ezeken, a magyar fordítás úgy, ahogy van, egy borzalom. Én személy szerint nem értem, hogyan is adhat ki valaki (vagy egy cég) ilyen munkát a kezéből.
  • kissssss
    nálam inkább mikor ki választok egy új egységet pl: a janicsár gyalogságnál nekem valamelyik indián őslakos egység le írását nyomatja ki meg mikor megnézném hogy a provincia melyik országnak magja mindig ilyen no text for key szöveget ír ki. de azért nem vészes az alap eu3 magyarítás.
  • szedavid
    Sziasztok.
    Nálatok is vannak olyan hibák a magyarításban, mikor angolul csupa nagy betűvel alulvonással elválasztva ír ki 1-2 dolgot magyar helyett a játék?
    (leginkább az államvallás résznél, de elvétve mindenfelé találkoztam ilyesmivel)
  • Solten
  • kissssss
  • kissssss
    dísz dobozzal együtt ? napoleonos sapkát is kérsz hozzá?
  • koj
    ja meg annyi hogy hogyan lehet egy királyt a pápával kiközösíteni?
  • koj
    esetleg tudtok adni egy linket ahonnan letöltöttétek hátha ez hibás verzió. Ha lehet akkor complete vagy gold edition
  • Solten
    Ha moddal tolod, ott is torold a cache mappat, illetve probalkozz jatek reinstallal...
  • kissssss
    nekem soha nem volt ilyen gondom ugy hogy passz nem tudom mi a gond
  • koj
    és akkor most? hogy tom megcsinálni hogy ne lépjen ki?
  • Solten
    Mindig visszateszi ha betolti. A map adatait tarolja.
  • koj
    de érdekes mert mindig miután elindítom a játékot kicsit tovább tölt és kilép a csatánál igenám d mindig visszarakja a cache mappát hiába törlöm le ezt nemértem:d hogy tudja vissaztenni miután letöröltem?
  • koj
    kitöröltem a cache mappát és ugyanúgy kilép a csatánál
  • Solten
    Torold ki a cache mappat (map konytvar).
  • koj
    már megint kilépett, tudnátok segíteni?
  • koj
    ok kösz, majd írok hogy mivan. akkor semmi tipp a kilépésre?
  • kissssss
    Vigyák át földi egységeket hozzájuk vagy inkább ne támadjak? am elég kölcséges lenne mert kell sokk hajó meg ember+ ha elbukok akkor presztízs is megy lefelé:D

nos kérlek szépen angolokal nem nagyon érdemes át ruccani a franciákhoz mivel a csigazabáloknak mindig nagyobb seregük van + a szövetségeseik is be segítenek nekik inkább nagy flottát csinálj sok nagy hajót én így csináltam pl: mongyuk 100 hajót tudsz el látni büntetések nélkül ebből én csinálnék 45 nehéz hadi hajót az angol szigetek védelmére aztán kb 35 könnyű hajót csinálnék a tengeren tulli gyarmatok védelmére mert a gép szeret 1 vagy 2 hajóbol álló egységekel blokád alá venni az összes gyarmatot és így ugrik is az évi bevételeidnek a fele is. a maradék 20 helyet pedig szállító hajókal tölteném meg és ezt a 20 szálitó hajót egy flotába gyűjteném össze be állítanám a la manche csatorna helyre és fojamatosan át pakolgatnám a szárazföldi egységeket 20 hajó = 20.000 fö

az hogyha preztist buksz a csaták miat hát baker kockázatot mindig válalni kell
  • edem101
    nekem is hasonló gondom van 1651 körül mindig kilép pedig akor akarok gyarmatositani mint álat mert már csak 100 évem lene a többire és még a Mingekel is van egykét lerendezni valom amugymeg van egy csalás trüköm már nemhasználom ugyan de bevált
  • koj
    az miért van hogy kilép a játék csata közben mindig? In nomine 3.1 van fennt+ napoleon ambition is. crackhiba?
  • koj
    A tiéd is érdekes. Na de nálam mi történt, nemtom mit csináltam 8sztem azt hogy minden kereskedőközpont nyugattól keletig Angol monopólium dől a pénz, éshát a presztízsem nagyon megy felfelé, és a franciák folyton figyelmeztetnek hogy ne keveredjek háborúba a szomszédjukkal pedig nemis vagyok. A lényeg hogy meg akarják a kapcsolatot rontani velem, és sokerült anyira hogy hadat üzentek. Lehet féltékenyek??:D:D Vigyák át földi egységeket hozzájuk vagy inkább ne támadjak? am elég kölcséges lenne mert kell soka hajó meg ember+ ha elbukok akkor presztízs is megy lefelé:D
  • kissssss
    na baker én meg jól meg szívtam bele kerveredtem egy örökösödési háborúba így most a csehek ellen övék egész kelet europa a franciák ellen övék nyugat és majdnem egész itália meg az oroszok ellen is velem meg az osztrákok vannak O_O én meg bizáncot irányítom kb az elenfélnek van 450.000 gyalogos egysége és ugy kb 120.000 lovasága meg úgy kb 30.000 tüzérségi egysége tököm tudja hogyan tudnak ekkora sereget fenn tartani de az már biztos hogy a balkáni területeim el vesztek és a frissen szerzet iraki területeim meg ujjra fel fognak lázadni max annyit tudok csinálni hogy a flottával blokolom a tegeri szorost hogy ne tudjanak át jönni az ázsiai területeimre mert az osztrákokat az első egy percbe szarrá verik (szó szerint)
  • edem101
    Angliának inkább flottát csinálj mert ha a flotád erös akor tehetetlenek az elenfeleid
  • koj
    ja nem 160 hanem 1620 van elírtam:D
  • koj
    Na kezdtem egyet Angliával 1618 ban, és jól haladok. Asszem 100 dukáttal kezdtem, és most 160 van és már 1245 dukátom van. Stabilitást 3 ra feltornáztam, (csináltam nagy hadseregeket->sok pénzt visz a fenntartás:(, de azért van.
    Aztán minden kereskedelmi központba Liszabon,-->itt monopolizáltam annyi kereskedőm van, Párizsban is van na de ami van az a csúszka ott amikor belépek pl párizs kereskedőközpontjába ott lehet váltogatni ilyen izét piros,sárga vagy zöld. Azok micsodák?
  • koj
    oké megpróbálom úgy
  • Solten
    Csak az alapjatekban a leggazdagabb ker.kp Vlandeeren... :) Asszem' az MMP-ben Velence viszi a primet.
  • edem101
    ja és Vllanderent aszem a legértékesebb ami kereskedelmet bonyolit le ja és lehet még kereskedelmi központot épiteni?
    Bécset akarom azáteni mert tulzotan fügök velencétöl amit háboruk szagatnak
  • edem101
    kereskedelmi központot ezt alyánlom: Vllanderent
    és az infláció csökentése is javasolt ez rongot pénzt vesz el néha a te elönyödre válik az infláció( nagyon ritkán) de gyakran akár évi 50 dukátot emészt föl ( ez a magyarokra nagyonigaz) ezeket éri meg az infláciot csak tartományokban tudod csökenteni de csak 50%-kal az adófelügyelövel valamint egy tanácsadonál ja és caz elején föleg a kincstárat kell 80 dukátra feltölteni utána kezdheted a felfedezéseket és ha jó sokat gyarmatositasz akor majd egy idö után nemtudsz mit kezdeni a pénzel én nekem most 5000 dukátom van ugy hogy mindenhova 4-es szintü erödök épitését kezdtem meg
    Solter jól mondod de én már inkább a gyarmatos és a miszionárius tobborzásra koncentrálok viszatért a protestáns valás és majdnem mindenüt körbett ráldásul mind a 3 indulási hely nálamvolt az egyik bécsböl indult a fövárosombol lehet hogy most kiprobálok egy kisebb népet pl. Brandenburg
  • Solten
    Eleinte csokkentsd kicsit a hadsereg/flotta letszamat, kutass, vard mig tudsz epiteni "workshop"-okat utana <most nem jut eszebe a neve -tax. accessor?>, piacot, stb. A stabilitas mindig legyen a legmagasabb, ilyenkor van a legtobb bevetel az adokbol. A csuszkakat ugy allitsd hogy bonuszokat adjon a kincstari bevetelnek es a kereskedelemnek.
    Kereskedelem! Kereskedelem! Jutass kereskedoket egy-ket gazdagabb ker. kozpontba. Szoval kereskedelem meg a tartomanyi infrastruktura fejlesztese a kulcs es dol a le. Aztan gyarmatositas, meg tobb le.
  • koj
    Oké de nem lehet csalással pl kóddal pénzt szerezni? Egyébként én Portugáliával kezdtem 1492 ben, és 47 dukátum van. Na és nem tudok semmit csinálni. Ha többet teszek a kincstárba akkor nem fejlődik semmi, építeni nemtudok 47 ből (egyébként akár 1000 is kevés lenne) hadseregre egyáltalán nincs, szóval nagyon unalmas így a játék hogy a fejlesztől úgy csinálták meg, hogy ne lehessen játszani. Az kicsit uncsi hogy ülök a monitor előőt nézem az országot... mert többet nemtok és várom hogy 2 év alatt 47 ből legyen 48. ez a véleményem. Esetleg elindulási lehetőség? nézegettem a fájlokat a játékban és nem láttam olyat aho át lehetne írni a kezdő dukátot.
  • edem101
    nekem a kezdö 47 dukát elég söt még néha sok is csak 1500 körül van szükségem 2,3 száz dukátra amerika meghoditása miat de azonkivöl egy tip:
    érdemes az inkákal hábopruzni anyipénzük van mint a szemét 10000 dukátnál tartotam követelésben és még mindig lehet töbet remek pénzszerzési forás de ne bátorogy fel velük leni bazi nehéz
  • edem101
    nemrég én és az elenfelem egyirányba lötünk ök lötek minket hátra mipedig a semibe ezt se látni minden nap