Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Csak angol nyelvût ismerek (torrent)...

Saor Alba

Solten
Azt hittem ez a játék arról szól, hogy beleszólj a történelembe... <#smile> Lehet hogy a gép azért kezdett kolonizálni, 1459-ben, mert én is?? Francia gyarmat 15 sz. elején Kanadában... Eléggé valószínû...

Saor Alba

Sziasztok!

Található valahol valami magyar nyelvü leírás az EU3-ról? Mert már vagy tizedjére kezdem újra a magyarokkal, de nem juttok egyröl a kettõre. Alig van pénzem, fejleszteni nem tudok, állandó deficit stb,stb,stb...
látod... ez történik ha beleszolsz a történelembe... 😊

válaszd japánt oszt nézd meg úgy európa alakulását 😊

Solten
Magnamundi modot elkészíthetnék már hozzá. Flandriával kolonizáltam fél Észak Amerikát, Kanadán vagy 4 ország osztozik... <#confused> Fél Európa már Csehország <#nyes>... Szóval akkora hülyeségek vannak benne hogy ihaj.

Saor Alba

Solten
Gondolom, a historical követi a történelmi eseményeket (<#hehe>)... Uralkodók, stb. Az event meg "randomszerû".

Saor Alba

Hi all, a beállításoknál mi a különbség a historical és az event között??
tsipa
De ne adj senkinek, h fullos monopóliumod legyen saját területeid felett <#vigyor0>.

tsipa
de, egyszerû diplomáciával

mondjuk az rossz benne hogy ha ker.központodhoz hozzáférést kérnek és megadod akkor mindegyikhez hozzáfér és nem tudod már utólag visszavonni.. 😞

tsipa
Naon fasza kieg, fõleg a kolónia névadása és a ker.közp. létrehozásának lehetõsége, meg persze a kereskedó auto küldése.

tsipa
Megtaláltam a demonoidon, kösz!

tsipa
Hja, látom (visszaolvastam), megvetted. Majd én is meg fogom, de addig is...

tsipa
Honnan szedted a kieget, még se az isohunt.com-on, se a torrentspy.com-on nem látom 😞 , pedig már úgy kipróbálnám...

Solten
Várok az új verzióhoz egy jó kis mod-ot, mert az alapjáték elég száraz...<#unalmas>

Tetszik hogy meg lehet szüntetni a ker.központot, és újat létrehozni (persze mindketõ jó kis pénzbe kerül)..

A kereskedõket be lehet állítani "autosend"-re.

Saor Alba

Solten
Másik lehetõség... <#fejvakaras> Installálni a játékot+1.3 patch+kiegészítõ (kb. 80 M😎 -> felülírni a fõkönytár fájlait.

Saor Alba

Solten
Természetesen megvettem... <#vigyor>

Meg vannak torrentek (pl. demonoid...)... <#rolleyes>

Saor Alba

És hol találtad?
Solten
Egy file, feltelepítette magát, az alapjáték nélkül mûködik.. Hm..

Saor Alba

A kieg önállóan telepíthetõ, vagy rá kell nyomni az alapjátékra?
Solten
Most Flandriával igázom le a világot (combomod)... <#vigyor>

Ja és megjelent a kieg.: Napoleon's ambition <#smile>

Saor Alba

tudom hogy van bár elég felületesen néztem végig........<#zavart1> amúgy kösz a segítséget!
tsipa
A tûzszünetre katt. Ott kiválasztod a számodra legelõnyösebb békét (sajna a 100%-ot nem lehet túllépni követeléssel az 1.3-mas patchban), lehtõleg minnél több provinciát szerezve (vagy inkább minnél több értékeset, több pénz follyon be), és ha az ellen elfogadja, akkor a megszerzett provokon már építhetsz is (de csak azokat az épületeket, amike már kifejlesztettél). Egyébként van a gémhez toturial is <#nevetes1>.

Hello mindenki!most a világ leglámább kérdését teszem fel:hogyan lehet elfoglalni úgy egy tartományt hogy tudjak benne építkezni?mert leostromlom a várat kinn van a városon a zászló de amikor rákattintok a provinciára mert pl. egységet akarok képezni akkor egy diplomáciai panel jön ki amin választhatok hogy az adott néppel melynek területét elfoglaltam mit kivánok tenni(pl. tûzszünet,kereskedelmi embargó).Plíz help me!!!<#help><#help>
tsipa
Velem is elég érdekes dolgod zajlanak le játék közben(egyesek szemében idegbetegnek is tûnhetek), pl. elég idegesítõ, amikor a gép a "véletlen" 6*-os harci képzettségû (megnéztem, ezt 30 harci tradícióval csinálta) emberét beteszi csata közben a serege élére, és én meg még az el nem foglalt ellenséges prov.okon se tudok ilyet, nemhogy csata közben... BÁHHH!!!

Solten
Volt egy "rövid" játékom... <#vigyor> Dániával kezdtem, az elsõ években senkit nem támadtam meg. Voltaképp nem is kezdeményeztem háborút... Badboyom 0. Megtámad Svédország. 100-as kapcsolattal... <#fejvakaras> Norvégiával elintéztem, egy prov. neki, egy nekem. Erre a gép felajánlja hogy alakítsam meg a Kalmár Úniót. Hátránya, hogy Pommerania és a Német Lovagrend háborút indít ellenem. Ok, Pomeránia szövetségesét,Mecklenburgot kicsináltam, megtettem vazallussá. Pommeránia az összeomlás végén állt, egy provját elfoglaltam, a másik 80%-os ostrom alatt állt. Erre hadat üzen Ausztria (Badboyom még mindig kb. 0) vagy 8 szövetségesével...<#gonosz2> 30000 Habsburg katona qrvára jól érintett. Mire mindegyiket kicsináltam, manpowerem 0, lóvé 0, erre délrõl jön egy újabb 10000-es osztrák sereg pihent katonákkal... Úgyhogy ezt a csaló gépnek: <#mf2>
Ami érdekes: A törökök sok játékomban betámadták ausztriát, vagy 2000 katonával próbál ellenállni. Rendszerint az a vége hogy a törökök Tirolban mecsetet építenek, Osztrákiának meg csak Bécs marad a kezén.. Szóval nem tom' honnan kukázott össze ekkora haderõt ez aszemét csaló gép <#smile>

Saor Alba

tsipa
Kieget akarok most!!! WÁÁÁÁÁ!!!

tsipa
Na, ezekszerint csak 15collos monitorod van, és furcsán nézett volna rajta ki a 17collos kép <#vigyor2>

sikerült!!!!a settingsben átkellett írnom a felbontást 1280 szor 960(vagy mennyirõl) 1024 * 768 ra!<#pias>
De a menübe se lép be csak megy az zene meg sötét képernyõ aztán ennyi....<#szomoru1>Megvenni meg egyenlõre nem igazán merem mert semennyire sem ismerem ezt a játékot.Az új patch is fenn van(1.3 márha ez az új...)de azzal se megyeget.Talán crack kell hozzá?És ha igen honnan tudnám leszedni?<#conf><#conf>.Ja és köszönöm a segítséget. (ui:ha vissza írna valaki és én nem válaszolnék rá táborban vagyok)
tsipa
Nekem is az volt elõször, de nekem nem volt ilyen problémám, de a lehet, hogy a videlyókártyádnak van baja vele. A settingsben állítsd a multisamplingot, vagy mit, meg az antialaisingot 0, hátha akkor, és vedd meg a játékot, amint teheted. Az is lehet, hogy egy patch is javítja a problémát.

hy all!torrentrõl letöltöttem a reloaded verziót és az lenne a bajom vele hogy amikor elindítom a játékot lemegy az intro kidob a a tálcára aztán vissza a játékba de nem a menüt hanem egy feketeképernyõt jelenít meg.megtudná valaki mondani mi lehet a baj? ui:ha a warez témát itt nem igazán szabad erõltetni akkor elnézést kérek eme kérdésért
Ha valaki akar neten játszani akkor vegyen fel, mert én is ki szeretném próbálni!!! msn:[email protected]
thx kipróbálom
LSSAHPAUL
Nekem norvégia úgy omlott össze hogy nem akart 101% terület átadásos békét kötni, én meg háborúban voltam szal nekem mindegy én ráérek.. aztán egyszerscsak kiirta hogy Norvégia öszeomlott és megkaptam azokat a tanyákat.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

tsipa
megnéztem, war exhaustion

tsipa
Kémekkel, vagy háborúzással, ennek 2 lehetõsége van: 1. elkéred tõlegfontosabb területeit, 2. sokat háborúzik, és túl nagyra nõ a hátország elégedetlensége, és mindenhol lázadoznak (lsd. mint az 1. világháborúban a Monarchiában szar csehek, szerbek, románok, akik miatt most még ilyen kicsik vunk, mármint Magyarország a kicsi 😛 ), az elégedetlenségi fokot a lázadás kockázatánál(revolt chance) láthatod, ott a háborús kimerültség (war exhubition, asszem).

Hogyan kell elérni hogy az ellenfél állama összeomoljon?
tsipa
Az szar, mer' pénz az rengeteg van, csak telepesbõl van kevés. Na maj' meglássuk, h. melyikünk tippje jön be aug. végén.

Nem egészen. Az angol "free" ingyenest is jelent. Tehát kezdéskor választhatod azt, hogy ne kerüljön pénzbe a telepesek küldése. Lesz ilyen lehetõség a kémek, kereskedõk és hittérítõk esetében is. Arról nincs szó, hogy majd többen is lesznek, gondolom úgy termelõdnek, mint eddig.
tsipa
Kösz! Szép kis képek. Fõleg a saját er.központ készítése tetszik.
<#vigyor4>

Solten
<#oooo> http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=304791

Saor Alba

tsipa
Megnéztem a paradoxplaza-t, de ott csak 3 másik kép van, szal, ha adná egy linket, akkor köszi 😊.

Solten
A Paradox honlapjáról... <#whatever> Tengerekrõl nem írt... Háváj az háváj... <#vigyor>

Saor Alba

tsipa
Kadzsor, a nevem tsipa!!! (ejtd.: csipa, mint ami a szemedben van reggelente) Honnan szedted a képet Solten? Tényleg, a tengerekt nem lehet elnevezni??? Coast of Hawaii, de mi az a Hawaii 😛.

Köszi Tpista! Ez bejött!
Solten
When you found a new colony you will now be able to choose a name for that colony. So now you can have that small corner of the world named after you.

Saor Alba

tsipa
Egyébként sztem csak a város nevét lehet maj' megadni, legalábbis én csak ezt olvastam.

tsipa
Igen? Az jó, csak nem sok név van a fejemben (Újmagyarország, Nova Hungarica, Neohungary, Újszékelyföld, stb.). Inkább az kéne, h a földrész nevét is te adhasd, pl Amerigo Vaspuccinirõl kapta a nevét amerika 1509-ben, mondjuk 1510-ben az Újvilág arról a felfedezõrõl kapná a nevét, amelyik addig a legtöbbet fedezett föl belõle 😛 , mint annakidején Vaspuccini. Így mondjuk a magyar felfedezõm után (Mátyás Hunyadi 😄, tényleg, én is ledöbbentem) Mátyásföld vagy latinosan Matyika lehetne 😛 .

Solten
Helyesen: Napoleons ambition. Azt olvastam hogy nevet adhatsz az általad felfedezett földnek 😊

Saor Alba