11580
Europa Universalis III
-
kissssss #3300 sosem játszottam még usa-val :-D de szerintem igen jó kezdésnek ígérkezik pl: ha a karibi tenger szigeteit el foglalod a spanyoloktól sok zsetont hoznak a konyhára a cukornád ültetvények főleg kereskedelemben. -
ganges #3299 van jó stratégiátok USA-nél. 1776 juli 4 -
ganges #3298 bocs, nem tom, hogy kell -
seventhson #3297 és át tudnád küldeni nekem is? -
ganges #3296 nekem megvan:) -
seventhson #3295 megvan valakinek a magyar kézikönyv? ha igen postázná nekem a [email protected] címre?
köszke -
kissssss #3294 fasza egyszóval baszhatom a gyűjtői kiadást (eu3+2 kieg) amit elvileg magyarosítva fognak kiadni valamikor ősz környékén -.-' -
ganges #3293 ez mi? -
#3292 #3236 -
ganges #3291 én ezt már 1 hete tudom:))be is jelentették, a neve heir to the throne, bár nem tdunk rolla sokat, de azt , hogy decemberben jelenik meg. -
kissssss #3290 hmmm úgy halottam hogy a paradox készíti a 3 kiegészitöt az eu3-hoz ez igaz vagy csak kamu? -
ganges #3289 csak helyett csal, bocs -
ganges #3288 Ja, egyépként ez az a játék, ahol, ha csalsz ront a minőségén.Nem lövöldözős játk ez, hanem történelmi.
Ugye a valós történelembemn se volt rá példa, hogy a munkaerőt növeljék, vagy a hadseregben való részvétel 8-70 éves korig katonának kellett lenned 70 után leszerelnek.Ez nem így müködik.Szerintem hülye aki csak, bár izlések és pofonok. -
#3287 Ebben jatekban csak a lamak csalnak. -
kissssss #3286 ehh vanak igényeid mit ne mondjak
1.csalni nem szép dolog legalábis ebben a játékban majd rá jössz 2 nap csalás után :-D
van no time limit http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=287366 asszem ez az javítsatok ki ha tévednék.
van hozzá pénz kód -.-' elöhozod a consolt és be írod hogy cash manpowere is biztos van kód de ez most nem ugrik be. manpowert csuszkákkal lehet növelni meg+ vannak ilyen random eventek vagy mik ezek egy évre asszem megnövelik a népesség növekedést jelentősen ja és nemzeti esmével is lehet növelni ajánlatos is fel venni.
a csapataid minőségét is a csuszkáknál tudod be állítani + még nemzeti eszmékel is de mindennél fontosabb hogy tapasztalt jó tábornokot rakj a sereged élére. részletesebben is le írhattam volna ezt tudom csak akkor rá ment volna az egész napom. -.-' -
PanzerRommel #3285 Sziasztok
Lenne néhány kérdésem:
1. van no time limit vagy unlimited time patch az alap EU3-hoz
2. van hozzá pénz kód
3. hogy lehet növelni a manpower-t esetleg kóddal
4. hogy lehet a csapataim minőségét javítani
Előre is ezer kösz -
ganges #3284 Az alapban elmehetsz akár 1900-ig is, csak a kiegekben van megszbva a határidő.Próbáld ki, satart 1789 július 14-én.Elmehetsz akár 1790-ig is, vagy akár 1900-ig is, csak rajtad áll.De a kiegek jók, és ezért nem is játszok alapon. -
ganges #3283 Én nem szeretem az egész világot elfoglalni, mert az már nekem is igen történelem elleni.A célom:fennmaradni -
ganges #3282 Kösz a sarcoloós tippet.Te Hungaryval vagy?Én azzal szeret lenni.
Hát igen É-Itália jó, de császári tagállamok(azokat meg védi a császár)
Mondjuk ha Ansbach vagy ilyesmi, akkor nincs gond.
Egyébként a gép mindig csak egy tech-et fejleszt max. pénzzel.Ez miatt általában minuszban van.
Te mit ajánlasz?Mert diplomácia az erősségem, nem a gazdaság.Tán még a hadsereg is az erősségem, de ha 2-3 szinntel le vagyok maradva land tech-en, meg majd 10 a naval külömség, az már gáz.
Egyépként a kedvencem a gornement és a production tech.
Az első ideákat és más + ad, a második pénzt:))
-
Lysandus #3281 Nagyon egyszerű. 25 arany 1 % a béketárgyalásokon. 100 % az 2500 arany, ha mást nem kérsz. :-)
A tréfát félretéve: Miután lenyúltam az aranybányáit nem nagyon ugrált Ausztria. Békében éldegélt jó sok ideig. Szóval, ha sok pénzt akarsz, akkor egy olyan országot kell keresned, amelyik régóta békében van. És kb. 5-12 tartománnyal rendelkezik. (Kisebbek kevesebb pénzt spórolnak, mert egy tartomány kevesebbet hoz. De lehet, hogy nála csak tovább kell várni.) Ezeknek nagy eséllyel sok pénzük van. Legalábbis IN-ben.
Egyébként sok pénze van még az indiánoknak. Azték, Zapotek, Inka, Észak-Amerikai indiánok és társaik. Én ezeknek addig nem foglaltam el a fővárosát, amíg tudtam őket pumpolni.
Egyébként, hogy kinek mennyi pénze van, onnan is megnézheted, hogy az egyik mentésnél belépsz a játékba velük. Erre még nem volt szükségem. -
guta #3280 Tényleg bájosak ezek az egyetemek, É-Itáliában annyi van belőlük, mint a szemét. Még a cseheknek is van
Lysandus, hogy tudsz 2500 aranyat kérni tőlük? Én eddig mindig csak 25 v. 50 pénzt kérhettem (egyszer mehettem föl százig). Ez azért van, mert a többi ország mind ilyen csóró volt? Persze lehet, hogy azóta változott a helyzet, elég rég nem kértem már pénzt, de mindig úgy tűnt, hogy azt jobban féltik, mint a tartományaikat -
guta #3279 Én azon vagyok, hogy a térképből a lehető legnagyobb terület legyen egyszínű. Európában már csak a dán és a norvég király és ők is csak a saját főtartományukban. É és D-Amerika minden lakott területe az enyém és Afrikának is csak a keleti részén vannak olyan helyek, ahova még nem jutottam el, keleten pedig végre megtisztítottam az Arab félszigetet és a Kaszpi-tengerig daráltam a kazahokat és Timur szép népét. Igaz havonta valahol egy lázadás majdnem mindig kirobban, de ez igazán kezelhető. Ez a jó a bad boy-jal. Nyílván van némi otthoni forrongás, de a stabilitás lazán mehet maxon, mert az összes szomszéd fegyverszünet lejárta után azonnal támad, még akkor is, ha az ég világon semmi esélyük és nekem csak be kell őket kebeleznem. Kíváncsi lennék, hogy a kiegészítővel meg lehet-e játszani azt a világ ura dolgot, mert én már 1622-ben járok az alapjátékkal, úgyhogy szép lassan ketyeg az óra és Kína még messze van :)
-
Lysandus #3278 Ausztriától csak az aranytermelő provinciákat nyúltam le. Még csak nem is vazallus. Inkább banknak használom. Úgy 20 évenként megtámadom, ledarálom, és utána 2500 aranyat kérek a béke fejében. Fizetni szokott! :-) -
Lysandus #3277 Tényleg Havasalföld!
Én Ausztriát nem foglaltam el, bár ez volt a célom. Aztán valami zavaros diplomáciai helyzetben belesodródtam egy olyan háborúba, amelynek itáliai vonzata is volt. (Már nem tudom, hogy ki volt onnan és akkor az ellenség.) Nyertünk, aztán a béketárgyalásoknál - a fáradozásaimért cserébe - lenyúltam két tartományt. Amikor szemrevételeztem az új szerzeményeket, akkor derült ki, hogy hoppá! Mindkettőben egyetem van. Ezt követően megvizsgáltam minden észak-itáliai tartományt, és felfedeztem, hogy abban a térségben a játék kezdetétől van 8 egyetem. Vonzó falat! :-) -
ganges #3276 Mikor jelenki meg az MMP 2?
Mi a Hejzet a HT?-nal?(Heir to the Throne) -
ganges #3275 nem foglaltam el, csak háborúban vassalusommá tettem őket, ausztria az ennyém:))
De a lázadások + a török szétszedet:((
Egyépként Wallachia szerintem nem Oláhia hanem Havasalföldi Fejedelemég/Vajdaság. -
Alal #3274 én csóró még csak NA-val játszom, de gondolkozom már nagyon az IN-nen... -
Lysandus #3273 IN van fenn.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha 25 a force limit egy tartományban, akkor a pont 25 ezres sereg is fogyni fog. :-( Egy 25-ös csapat legalább 28-as force limitű provinciában állomásozzon, de jobb a 30 és akkor nem fogynak maguktól.
Moldovát, Oláhiát (Wallachia) minek foglaltad el? Max. Vazalusnak jók, de annak se nagyon, legfeljebb azért, hogy ne a törökök nyúlják le. Ne keletre vagy a Balkán felé terjeszkedj, ott csak csórók laknak. Hanem Ausztria, Friuli (aranybányák mindkettőnél), és Itália felé. Észak-Itáliában van 8 olyan tartomány, ahol alapból van egyetem. A +6-os bevétel se semmi, de ha elfoglalod őket, nem igazán kell már gov. tech-re költeni, mert a 8 egyetem +40 govtechet ad alapból.
Az ökumenizmus, vagy inkább ökumené pedig angolul okumenism. :-) -
ganges #3272 nem +20 stabilitás, bocs +2:) -
ganges #3271 Lysandus, Alal, nektek IN van??
Az ökonomizmus angoloúl mi?(Tán akkor én is válsztom)
Egyépként tech a tech group-tól is függ.
Latin(alap)-Nyugat Europa
Eastern(+10 %)Kelet eu + Észak afrika(a kinézet nem minden, ugyanis muslim gfx, vagyik muslim graf, semmi több)
Chinese(nem tudom, tán +20 %)Ázsia
Van még afrikai meg indián(dél-meg észak amerikai külön)Ezek a leggyengébbek.
A törzsi államformák +50%--os áremelkedés
Ha gyorsan akarsz fejlődni akkor:
IN-ben easternnel(többivel nem tudom, hogy van-e?) a westisationnal latin leszel.Kereskedelm!Kevés Inflació.
Ezek a gyor fejlődés kulcsa!Ja meg a minimum +20-es sabilitás(ezt már tudjátok miért)
Még a presztizsről:
Ha + akkor a nulla felé halad
A - akkor is.
A + több az esélyed örökölésnek, jobb a hadsereg morálja és az erődök védekezője
a -100 as a presztizsed a tartományaid azonnaá megadják magukat, mint ha nem is védené semmi, erre vigyázz!
Na most én kérdezek:
Miért van az hogy van hungary-val 25e seregem pressburgban(simán elbírta mikor nem voltam csásár)Utánna lettem császár, most nem vagyok és csak 21e-en vannak és havonta 1-el nő a seregem:((
Pedig még kéne 10e és ausztria vassal:)))
Hogy lehet képet felrakni ide??Mert majd, ha sikerrel járok, akkor raknék fel képeket
1461-ben járok, enyém svájc, moloa, walachia, és még cherson provence:))
-
Lysandus #3270 Vannak ilyen eventek, de az kicsit lassú. Nekem nem csak akkor volt spread of the reformation eventem egy tartományba, amikor katolikus államvallás volt nálam. Amikor megváltoztattam az államvallást reformátusra, akkor is tovább terjedt spotán módon a reformáció - igaz a protestantizmus is. Azt vettem észre, hogy a szomszédos tartományokból terjednek tovább az új vallások. Mondjuk én a váltáskor az ökomenizmust azonnal felvettem nemzeti ideának. Állítólag akkor jobban terjed az új vallás, ha nagy az országban a tolerancia az eretnekekkel kapcsolatban. -
Alal #3269 azt tudom, hogy misszionáriusokkal tudok téríteni, de az sokba kerül, és nincs elég papom. A spontán (azaz event vezérelt) váltásra gondoltam, mert hogy az általam látott eventek feltétele volt a katolikus államvallás (forrás: URL=http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Spread_of_the_Reformation_I]wiki[/URL] és a többi) -
Lysandus #3268 A technológiák árára van egy képlet, azt hiszem a wikipédiában le is írták. Az ár sok mindentől függ. Pl. minél több a tartományod, annál drágábbak. De van egy plafon. A kulturális, nemzetiségi, vallási sokszínűség is számít. Minél tarkább a kép, annál drágább a kutatás. Itt a cikk:
http://www.paradoxian.org/eu3wiki/Research_strategy
Van benne pl egy rész, hogy a kereskedelmi kapcsolatok megkétszerezhetik, vagy háromszorozhatják a kutatás hatékonyságát, magyarul felezik, vagy harmadolják a felfedezési időt. -
Lysandus #3267 Persze. A misszionáriusaid mindig az államvallásra térítenek. Tehát, ha protestáns vagy, akkor protestáns vallásra térítik a népet. Most ezen túl, ha egy határmenti tartományod szomszédja egy protestáns külföldi tartomány, akkor annak is megvan az esélye, hogy a te tartományod is protestáns lesz. -
Alal #3266 ha van egy katolikus országom, és nulla protestáns tartományom, akkor ha átváltoztatom a vallást, akkor későbbiekben is elterjedhet a protestáns vallás a tartományaimban? Mert csak olyan eventet láttam, melynek alapfeltétele, hogy katolikus vagy ortodox legyen az államvallás... -
ganges #3265 1.
Éveenként változik, mivel a történelemben sem sikerült röktön olcsobbá tenni a kutatásokat.
A bekebelzés sokszorosan rontja a hírneved, mint a háború. -
guta #3264 Köszi szépen, de még mindig nem tiszta minden.
1. Az oké, hogy mivel tudom növelni az egy hónap alatt a kutatásra fordított összeget/pontokat, csak azt nem értem, hogy ha nem váltotak a belső feltételek (nem változott az uralkodó, nem lett több manufaktúrám és másik tanácsadóm), akkor is megváltozhat-e az elérendő küszöb az évek múltával? Esetleg van egy olyan védelem a játékban, hogy így akadályozza meg, hogy a történelemhez képest túl hamar ne fedezzünk fel dolgokat? Ha erre is hatással vannak, amiket írtál, akkor bocsi az értetlenkedésért.
2. 1610 körül járok és háborút eddig talán ha háromszor indítványoztam, a gond biztos ott van, hogy pofátlanul bekebelezem a többi országot. Ezzel nincs is gond, a kérdésem csak az, hogy a bad boy faktor hatással van-e a gazdaságomra pl. A szomszédok "világháborúja" nyílván ennek köszönhető, de ez önmagában nem is gond, hiszen nekem nem kell támadnom, így nyugodtan tarthatom maxon a stabilitásomat.
3. Ez igaz, tényleg csak Amerikában kebelezhetem be egy háborúval az országokat, Afrikában a Malikhoz meg még istentudjakihez legalább két háború kell, csak egy olyan országot találtam Közép Afrika felé, amit egyszerre meg tudtam enni.
-
ganges #3263 ez csak alapra jó!:(( -
ganges #3262 Ez valami terra Nova(1399-18999
500 év! -
#3261 Nem, ez a Terra Nova mod :)