Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
Aha.
Köszi! Közben megvan csak amikor én beírtam az áltad említett oldal nem mûködött.... Véletlen egybe esések..... 😄
ha felrakom a 9-est akkor az tartalmazza a többit is?

Botond
Ugyanonnan, ahonnan a 3ashoz is.

www.paradoxplaza.com

Amúgy gugliba beírod,hogy europa universalis II patch, az is egy megoldás. :-) 1.09-es a legutolsó javítás a második részhez azt hiszem.
Bocsi, hogy nem a megfelelõ topicba kérdezem, de az elõzõ résszel kapcsolatban hátha tudtok segíteni. Nekem sajnos a 3 nem akar elindulni és így gondoltam a II részt elõveszem. Azt szeretném kérdezni, hogy honnan szedhetnék le hozzá javítást? Mert nem nagyon bõvelkednek az oldalak ahonnan letölthetném és azt sem tudom, hogy melyikeket kellene leszednem.... Ha valakinek esetleg gépen van meg az e-mail címemre is elküldhetné. Elõre köszi a segítséget!

U.i.: Fordítás van hozzá?

Igen. Amihez kell az alapjáték az valóban csak 15 mega körül van.
Itt van a Standalone verzió a kiegbõl.

Ez pedig a sima, amihez kell az alapjáték. Jó játékot (az utobbit, amelyik kisebb hamarosan felnyomom majd valami oldalra)

honnan van meg a kieg?

megtaláltam... tényleg csak 15mb az egész kieg? :o

Kicsit vicces lett az a kieg. Szöviben vagyok a lengyelekkel, akik állandóan hadakoznak, én meg megyek velük. Az ellen viszont marha könnyen megadja magát. Alig vonulok be, és foglalok el egy-két-néha több tartományt, máris vazalus lesz. Hiába értékeli a számláló mondjuk 412-esnek a force vassalization követelést, nagyon könnyen elfogadják egy kis háború után. Már tele vagyok vazalussal.

Más: nagyon kiegyensúlyozatlan lesz a játék, ha free colonistra és 400-as telepesméretre állítjuk. Nálam ilyen beállítások mellett 1550-re elfogytak a gyarmatosítandó tartományok. Akik második ideának vették fel a quest for the new world-öt, azokan esélyük sem volt.
Solten
Megjelent a Magnamundi Gold 1.5! Fasza.. fasza... <#eljen> <#alien2>

Saor Alba

Sanko
nincsenek mod-ok a játékhoz?

a mohának mindig a déli oldala fás

Játék közben sehogy sem lehet betölteni? Állandóan ki kell lépkednem, meg single-t nyomni?

Nagyon jó kis játék, 2 napja játszom vele, de már látom, hogy pár napra jól leköt<#wink>

Lotyoskocsi - lvl 53 str fire, lightning, glaive

tsipa
Nem, nem lehet. Haglee! Azért vannak ilyen furcsa anomáliák, mert így történelemszerûek, merthogy, miután az ellen birodalma kimerült, ezért sokkal nagyobb a lázadás esélye, és jobbnak látja ma egy békét kötni, mint holnap egy háborút vívni a saját népével.

Senki nem tudja hogy lehet a királyt fejleszteni???????
Vannak a játékban azért eléggé érdekes dolgok.. pl én Brandenburggal egész (!!) Európát uralom mint hûbérúr.. hogy hogyan csináltam? szépen elkezdtem háborúzgatni és behûbéresezni a kis német államokat, majd egyre nagyobbak fele kacsintgattam (Lengyelország, Csehország, Ausztria).. mindegyiket szépen sorba hûbéreseztem franciákkal bezárólag. Hogy miért jó ez a decentrális birodalom? 2 okból: Stabilitás hihetetlenül olcsó, a vazallusokból bejövõ pénz egybõl a fejlesztésekbe megy, így mint kis decentrális állam (ugye olcsóbbak akkor a techek) fejlõdgetek.. évi 40 dukátot keresek, de a fejlesztésbe 150 havonta simán megy. Azután persze elkezdtem annektálni, hogy egyesülhessen Németország.. olyan gazdag lettem, hogy jajj... viszont a stabil és protestáns állam álmomról le kellett mondanom.. 😞

A bug szerintem az, ha az ellen háborús kimerültsége túllépi a 10-et és a fõvárosát birtoklod, akkor úgy kb 90%-os eséllyel elfogadja a vazallusságot meg a jóvátételt.. De nálam volt olyan is hogy alig tört ki a háború máris elfogadta a vazallusságot, mert ki volt merülve.. Szóval vannak ilyen hülyeségek 😊
Jó de ha kiváló minisztert kap a király akkor csak pár hónapig marad meg a jó képessége! De neki pl az uralkodása végéig! Amúgy nem tudtok valamilyen jó kis oldalt hozzá?
Valami ilyesmi van nálam is. Újrakezdtem a kieggel, és nehezedett a játék. Egyrészt a kis országokat villámgyorsan ledarálják az AI-k, pl 1465-re már nincs Csehország, a lengyelek, az osztrákok, a litvánok, a szászok meg persze én (Magyarország) villámgyorsan ledarálták õket. Asztria meg gyorsan hûbéressé teszi a kis német államokat.

Nehezedett olyan szempontból is, hogy nekiugrottam az osztrákoknak. Hiába darálom le a seregeit, kivéreztet, mert amikor az ember már azt hinné, hogy nincsenek tartalékai, elõvarázsol valahonnan egy 18 ezeres sereget. Valószínûleg zsoldosokat bérel fel. Nem baj, majd azt teszem én is! :-)
Lehet, hogy valami event. Azt hiszem volt olyan, hogy profi tanácsadókat kapott az uralkodó, és akkor minden skillje nõtt. Ez nem keverendõ össze a felfogadható tanácsadókkal. Valami olyan event volt, hogy kabinet alakult az uralkodó mellett vagy mi.
tomip81! szerintem zsoldosokat fogad fel... hogyan tudod legyõzni? szövetségesekkel, erõs csapatokkal 😊
Sziasztok! Valaki tudna segíteni? Az Europa universlis 2 vel játszom és az lenne a kérdésem hogy: Ugye pl: Auszria császára: II.Ferdinánd és a diplomáciai érzéke 3, kormányása 3, és háborúja is 3 az 5 bõöl! Az a kérdésem hogy eltelik 1 év és egy gyenge lirályból mindenbõl 4 es meg 5 ös! Hogy csinálja? mert én nem tudom feltúrbózni a királyt! Valami ötlet?
Sanko
tudtok olyan mod-ról ahol egy "fantázia" világban 0-ról kezd mindenki?
a korábbi részekben volt ilyen

a mohának mindig a déli oldala fás

Valaki tudna nekem tanácsot adni,hogy hogy támadjak? Mert hiába van sok emberem a másik ország valahonnan mindig szerez 5-10 ezret. Több pénz a lényeg? Egy nagy sereggel probáljak operálni vagy több kisebbel?
Ez tuti? Ezt eddig nem is tudtam! Konkrétan mit jelent az, hogy pogány? Mert gondolom nem mindenki, aki nem az én birodalmam egyetlen igaz református hitét osztja! :-)))

A budhistáknál, muszlimoknál, hinduknál gondolom nem mûködik.
Messze vagyok még amerikától mint Makó Jeruzsálemtõl. De azért köszönöm. Biztos hasznát veszem még az infonak.
tsipa
Nem, mert a pogány államokat, az afrikai pogány Kngót is lehet, sõt, ha pogány provot térítesz az igaz hitre, a népessége is inkább a te szent ária fajod nyelvét beszéli tovább, tehát kulturálisan is annektálódik (erre egyébként event is van).

Majd mindjárt nem lesz annyira érthetõ! :-)

A fõ szabály az, amit az elõttem szólók leírtak. De van egy kivétel. Az amerikai kontinens államait lehet elsõre is annektálni. Tehát az észak-amerikai õslakosok, valamint az inkák, aztékok stb. államait 100 százalékos gyõzelemmel azonnal be lehet kebelezni. (Megjelenik ez az opció a „békekötéskor”.)
Köszönöm. Igy már érthetõ.
Botond
Igen. Hátha átmegy egyszer. ^.^
Solten
"Azt kéne leírni inkább,hogy az 1 tartományból álló országokat lehet csak annektálni"

2× leírtam, írjam még?? <#hehe>

Saor Alba

Botond
Még 10x leírhatod. Azt kéne leírni inkább,hogy az 1 tartományból álló országokat lehet csak annektálni. Amikor több tartományból áll,akkor csak 1 tartományra lehet redukálni.
Solten
Ja.

Saor Alba

Solten
Leírom mégegyszer: Csak akkor lehet annektálni, ha EGY provinciája (a fõvárosé) marad.

Saor Alba

Sehol nem találom a kieget. Még a cd galaxisban sem. A demonoidon pedig éppen nincs tagfelvétel.
De nem engedi. Megvan mind2 terület. Vagy elöször a föváros nélkül kell, és utána megtámadom azt is? Tehát külön külön???
Solten
Nyyhh... Csak akkor lehet annektálni, ha egy provinciája (a fõváros prov.ja) marad. Kivétel a "pagan" népek (bennszülöttek, indiánok), ha az összes területét elfoglalod, az egészet lehet annektálni.

Saor Alba

Hogy lehet egy elfoglalt országot annektálni? Mert elfoglaltam mindkét területét, de nem engedi az Annex-et. Olvastam régi kommentekbe,hogy két hullámba kell. De ez mit jelent. Mert már ott pécózok a területén 10 éve, de nem tom hogy lehet megtámadni a fövárost.
Solten
Úgy tudom, hogy a Paradox svéd cég, úgyhogy érdekes... 😊

Saor Alba

tsipa
Tudjuk, kb. 20 megjegyzéssel ezelõttõl...

Botond
Megjelent a kieg.
tsipa
Játzsottam egy gémet a franciákkal... Sajnos 1óra alatt végem lett... <#vigyor1>

Húú hát úgy izééé...nem egyszerû...de a játék fõkönyvtárába találsz egy settings fájlt és annak a második sorát kell átírnod. És mivel köztudott hogy a magyart az angolok úgy írják h "swedish", legalább is a paradoxnál ezért a sorod vhogy így fog kinézni :
language=l_swedish

hajrá 😊

Azért mert Magyarország a balkán legerõsebb állama volt 😛
Azt mindíg mindenki elfelejti hogy Mo sosem volt egységes ország. pl Horvátország és Erdély, /ez mondjuk a játékban is érzékelhetõ/ igyekezett a legjobban függetleníteni magát ill egyenlõséget Mo-gal.

Az 1vh után Mo szétdarabolásának taktikai okai voltak./Gyûlölöm is a franciákat/ Kelett a balkáni államok elkötelezettsége az antant melett, így az esetleges újabb német agresszió eseté a németek 2 frontos háborúra kényszerültek volna... de õk ezt okosan megoldották...de ez már nem ide tartozik 😊

tsipa
Mi az hogy Magyarország nem volt soha világhatalom, mit gondolsz, miért vágtak meg minket így 1920-ban a kis Trianon palotában? Egyébként a háború kitöréséig Mo. volt a legnagyobb liszt búza és liszt termelõ állam, a világ 2. legnyagyobb aranykészlete(még mindig nagyrészt) az erdélyi hegyekben voltak.

tsipa
Feltetted a 1.3-mas patchet?

Gondolhatod,hogy nem eredeti játékom van.Azt is át lehet tenni magyarrá? ha igen, hogy??? amugy köszi a tanácsokat, igyekezem megfogadni. Összeségében tetszik a játék, fõleg a sokrétüsége,remélem a kezdeti botlások nem veszik el a kedvem.
Hehe köszi, valszeg a Teutonokat fogom gyakni, mert a lengyelek osztrák vazallusok 😄
Tedd átt magyarra az sokat segít 😊

Hát igen sajnos Mo soha nem volt világhatalom így ezen ne csodálkozz...
Fejlesztésrõl annyit minnél több a tartománnyal bírsz annál drágább a fejlesztés.

A legjobb taktika szerintem ha az elején az összes szövetséges felkérést visszautasítód, rá kb 1hónapra fél eu szövetségesed akar lenni 😊
Aztán vársz és ha hadatüzennek egymásnak az erõsebb oldalán beszálsz, megvárod míg szépen többiek legyõzik, aztán 100%nál kisajtolod belüllük az 50arany meg hûbéreseddé teszed és máris van némi pénzed és neked max 1stabilitásba kerül 😊

tsipa
Az nem baj, támadd le a dánokat és lengyeleket, szerezz tõlük provot, aztán szerezd meg a Baltikumot(Lettország, Poroszország), és gyûjtsd a pénzt a BOSSZÚDRA/HARAGODRA... HÖHÖHÖ<#mf1>, aztán cseszheti Burgundia meg Ausztria. A másik lehetõség, hogy kivárod amíg Burgundia harcba szál az Osztrákokkal, és mivel ált. egyenlõ erõsek, a háború nem nagyon 'zajlik', ezért kb. 10 év után eléggé kimerülnek, hogy bevonulj, és szétkapd õket. A 3. lehetõség, hogy szöviket kötsz (Szászország és Macklemburg) és Vazalussá teszed õket(ugyanez háborúval) és annektéálod õket 10év után, majd elkezdesz gyarmatosítani... Nekem már sikerült egyesíteni Némethont, 1x Brabdemburggal, 1x pedig Hessennel... Egyébként Németország létrehozásához nem kell mindegyik prov., csak: # Mecklenburg # Brandenburg # Altmark # Lüneburg # Hannover # Anhalt # Dresden # Leipzig # Erfurt # Franken. Ennyi. Szívesen!

tsipa
Nemtom, én a magyarokkkal elfoglaltam a törököket, a perzsákat, a momlukokat, meg teljes Arábiát és a Balkánt az összes kis szigettel, Krímiát, Grúziát, Kazan dáli részét, Kazahsztán egy részét, az Aztékokat meg a Mayákat (ketten elfoglalták a zapotékokat elõtte) Dél-Amerikát 90%-ban (beleértve az inkákat, és összekapcsolva Közép-Amerikával), most meg kijött a kieg, és azon gondolkodom kezdjek-e úg gémet... Hja, a lakosságom 90%-ban katolikus, és még csak 1566-ot írunk. HEHH!!! (ezt egy lélekzettel mondtam <#vigyor2>)

Áhh idegesítõ, hogy Brandenburggal sose fogom tudni egyesíteni Németországot.. Burgundy és Austria minden fontos kis német államot bekebelez, mire én odajutok, hogy háborúzzak, már nincsenek kis német államok.. Austriával és Burgundy-val nem tudok kikezdeni, mert túl erõsek.. Na de még az hagyján, hogy erõsek és nagyok, de azok a hülye határok...... össze-vissza vannak a provinciák, amik hihetetlenül idegesítenek..
tsipa
Vedd meg az eredeti gémet, és vele kapod<#finom>...