11580
Europa Universalis III
  • DeenQa
    jaja már 1.1 el tolom. és kösz a zoom hotfixet. 1800 ban vagyok kereken, megörököltem a württenbergi trónt is :) de így se vok HRE tag. Valamiért budánál meg nincsen join to HRE decision :/ lehet átrakom pozsonyba a fővárost, hátha úgy. ugyis kb 1 szinten vannak budával 130e lakos körül
  • Solten
    Na ugy latom ez mar az 1.1-es, rengeteg bug-ot javitottak.
  • Solten
    Hotfix a zoomolasi problemara (azsia): link
  • Solten
    Hi. A jelenlegi osszes kieg kell hozza (NA, In Nomine), es az az In Nomine 3.2-es beta patch. Innen letoltod: link. Mod alkonytvarba kicsomizod, torlod a jatek fokonyvtar "map" mappajaban levo "cache" konyvtart.
    Es mar mehet is a moka (olvasd: install instructions).
  • Ujkutya
    Jelenleg Mo-val nyomom, kb 1410-12 körül járok, vazallusom Transylvánia, Pommerania, Bosnia, meg még valaki, akire nem emlékszem. Sajnos még nem vagyok elég erős ahhoz, hogy a törökök felé terjeszkedjek, Európába pedig még nem akarok, mert azzal várnék még picit. Presztizsem kb 35. Mennyi presztizs kell ahhoz, hogy elfogadják a diploannex-et a vazallusok?
  • Ujkutya
    Sziasztok!

Én most kezdtem csak olvasni a fórumot, már évek óta EU-hoz.
    Szóval az lenne a kérdésem, mivel még nem hallottam az MMP-ről, hogy ez valami kiegésző, vagy patch-féle?
    És hogy kell telepíteni, valamint honnan tudom letölteni?
    Milyen plusszokat ad?

Üdv,
    Ujkutya
  • Solten
    Azt hiszem csak akkor lehetsz tagja ha a fovaros is HRE tartomany.
  • DeenQa
    azt nem tudja vki, hogy lehet csatlakozni HRE hez?

néhán yprovinciámat decisionnel be tudtam rakni (croatia, pozsony, érsekújvár, moravia, sopron) de nem vagyok tagja a HRE nek
  • Woondy
    elég komoly kis birodalmacskát sikerült összehoznod. mennyi idő alatt sikerült? magyarokkal elég nehéz lehetett.
  • ganges
    letöltöttem at MMP2-t de nem volt exe file(a mgna mundi 2 mappában)
  • ganges
    Ez az MMp 2?nem?
  • Solten
  • DeenQa
    denagyon komooooooooooly! ilyen sem volt még :)

Ausztria elfoglalta dalmáciát. (rodoszi, és horvát core volt dalmácián)

ezután feljött egy event, h az osztrák király meghív bécsbe egy találkozóra, elfogadom e. Mondom oké... :D és kiderült, hogy Cilli tartományt (ami osztrák és magyar core) el szeretné velem cserélni dalmáciáért cserébe. Ha belemegyek a cserébe akkor dalmácia core lesz, és cilliről elveszítem a coret. Belementem, mivel cilliben szlovén lakosság egyedüli nálam, és nem elfogadott kultúra, míg dalmácia tengerparti és horvát, 5x annyi manpowerem lett és 30% több adót hoz mind cilli meg tengerparti ráadásul :) Tökre tetszett. Mostmár közben elfoglaltam podoliát egy misszió miatt, mert így core lett, most lublin elfoglalását kéri. Az is meglesz csak még 8 év béke van. Közben megszületett poroszország, és fasza terjeszekdésbe fogott, fél németország core neki, csak az a baj h legyőzte a HRE serege :D 1821 ben jelentkezek majd a végeredménnyel.
  • ganges
    egyépként a magyarok az osztrák uralom alatt mindig külön orzág volt(tehát a játékban personaluniónak kéne "mutatni", nem egységes államnak)
  • Solten
    le
  • ganges
    király, ha megvan a complet(remélem nemsokára megérkezik)akor letölthetem az MMP2-őt?mert azok az új tartományok kecsektetnek.
  • Solten
    De jo lett a map...
  • DeenQa
    magyar helyzetjelentés 1760 ből :) Elég jól haladok, európában és ázsiában minden core, még 1-2 afrikai gyarmat nem az. Angolok görögök és franciák a szövetségesek. És magyarnak van a legtöbb bevétele a világon :D

• DeenQa
    vmit elbasszancsoltál :D sztem szedd ki a mentéseket, törölj ki mindent az EU3 mappábol, tedd ujra, tedd fel 3.2 beta patchet amit kér, majd rá az 1.09 et és akkor jónak kéne lennie
  • tttttom
    nálam az mpp2-vel van egy kis gond. :S

Ilyen kemény graf hibák vannak a játékban. pl.:Az ország nevek elírva.Meg az egész játék összes szövege elírodott. :S

Valaki HELP!!!!
  • DeenQa
    jah, viszont baromi élvezetes. eszméletlen jó event rendszer van. eléggé valóságosnak hat az egész... kolonizáció is nagyon fasza, nagyonnagyon tetszik. aztán majd kijavítgatják a bugokat, de nem zavaróak anynira. egyedül az, h ázsiára nem tudok rázoomolni political mapmode-ban, mert akkor kidob a játék. gondolom vmi grafikai összeomlás lehet. amint megjelennek az egységek/városok, akkor kilép. azt csak magasból lehet irányítani. legalábbis nálam ez van
  • Solten
    Sajnos egy uj megjelenesnel mindig gondok vannak, (ezert nem jatszok meg vele) MMP-nel is hetente kellett javitani valamit...
  • DeenQa
    1.09 el má letoltam összesen 300 évet magyarokkal eddig, meg 190et granadával, és hát akadnak bugok rendesen
  • Solten
    Hm, erdekes, az MMP-ben nem voltak ekkora anomaliak... . Rebesgetnek valamifele nagyobb javitasrol, Okt. 30-ara lesz kesz.
  • DeenQa
    én nem toltam el semmit. minden a leírtak szerint zajlott. összes MMP-t végigpróbáltam már. 3.2 beta is van és a legfrissebb azaz 1.09 van fennt :D
    szerencsére csak átmeneti állapot volt trebizon,amint vége lett a holy war nak és a keresztények nyertek HRE-n belül, visszaállt a rend. Azóta csak Cleves az uralkodó. Engem most nem érdekel a nyugat mert szétgyarmatosítom kelet afrikát meg az ázsiai szigetvilágot :D aztán leköti a forrásaimat
  • Solten
    Hm, Te valamit eltolhattal :) Telepitetted a 3.2 beta (novemberi) patch-t? Az 1.09-el jatszol?
  • tttttom
    LoL... :D

EU3-ban sikerült 70 év alatt létrehoznom egy kemény birodalmat majd mindjárt belinkelem. :D

Amit csináltam:
    -1399-ben elkezdtem toborozni a hadsereget magyarban. :)
    -1407-re sikerült a hadsereget 16.000főre feldúzzaztani. :)(Közben a gazdaságot is valamennyire fejlesztettem.
    -1408-ban megtámadtam a román fejedelmeket akiket 3-4 hónap háború után legyőztem és vazzallúsaimá tettem őket. :D
    -1409:Mivel elfeledkeztem, hogy közben a lengyel királyság volt a moldáv fejedelem vezető állama megtámadta Érsekújvárt egy kb. 20.000fős haderővel és keményen ostromolt. :D De a helyőrség sokáig kitartót. :)(kb.8hónapig)
    Addig közben sikerült egy 9.000 fős zsoldos sereget összekaparni a Kárpátoknál. :) Akik a Moldáv-Wallachia környékén voltak az megmaradt 2.000 katonácska rendfenntartás céljából ottmaradtak + hogy még fel is töltödjenek vissza az eredeti létszámukra 16.000-re.Közben kémeimmel Észak-Lengyelországban lázadást illetve porosz felkelést siekrült elérnem egy-két tartómányban és ezzel sikerült 2-3 hónapra lefoglalni a lengyelektől kb.:20-30.000 főt akik ott északon tököltek. :)
    -1410-ben a Magyar hadsereg 9.000 zsoldosa (6000 gyalogos,3000 lovas) továbbra is kárpátokban maradt.Nyugat-magyarországon meg megyénként 2-3.000 főt toboroztam pozsonytól egészen le dalmáciáig. :) (ezzel egy kicsit azért meg is fogyatkozott a manpowerem meg a pénzem. :S De ígyis összejött körülbelül minden katonával együtt országszerte egy 50.000-res haderő.Azokkal a 16.000-res csoporttal közben felvonultam erdélybe, majd később szolnokra.Aztán meg Pécsre. Az ellentámadáshoz minden embert felhasználtam...Közben sajnos amigg an agy csata zajlott a lengyelek másik serege is megérkezett. (további 20.000 fő) De ígyis sikerült nagy veszteségek árán de kikerekedett egy győzelem ami által jött egy kis fehér béke a lengyelektől.

folyt köv.
  • DeenQa
    na ezt már bugnak nevezném :D holy war van a német romai birodalmon belül, mindenki utál mindenkit, és trebizon lett a császár, ázsiából :D
  • DeenQa
    görögök nagyon lazán tolják. sztem volt náluk vmi event, mert az összes határos provincia görög core lett. aztán most elkezdtek terjeszkedni, albániát már annektálták, meg szépen lassan szerzik a provinciákat. elég erősek már. érdekes, merchant republic...
  • DeenQa
    egyesült athénnal és lett belőle nagy görögország athén fővárossal. és most terjeszkedésbe kezdtek, mer core-ja corfu, kréta, lesbos, ionia és burgas
  • Fasiszta
    Mi lett bizáncal.
  • DeenQa
    esetünkben a heygekben kötött ki :D

na így néz ki jelen állás, európában minden core-om, kivéve málta és maderia. azonkívül most socotra van ami az enyém, meg most harcolok ománnal yemennel területekért. Vazallusom tripoli meg wallachia. Szövetségeseim pedig spanyolok és svédek.

• Solten
    Az oke, de a lovagrend Rodosz eleste utan mindig valami szigeten kot ki... :)
  • DeenQa
    arrafelé terjeszkedek amiből core lesz... és éppen a missziókban kelet felé küldött. de azóta már jobb a helyzet már ruthenia is megvan meg bosznia. illetve málta, maderia, socotra meg a mai egyesült arab emirátusok :D gyarmatosítani nem tudok ugyhogy fegyverrel szerzek gyarmatokat. majd csinálok este screenshotot.

lovagrend: törökök anno elfoglalták rodoszt. ilyenkor van a többi országnak eventje, h ajánljon fel földet h letelepedhessenek. és velence lepasszolta nekik dalmáciát. de azóta oriási változások történtek, majd este küldök képet :D
  • Solten
    Lol :) Ez valamifele bug lesz, a maltai lovagrend mit keres Dalmaciaban?? :)))
  • kissssss
    az igen :-D nekem eddig minden egyes játékomban csak szívtak a bolgárok.
    ahogy el nézem kis hazánk is elég agresszíven terjeszkedik kelet felé.
  • DeenQa
    Hmm, azért a MMP2 1.09 ben is vannak érdekes történések. :)
    Történt h török birodalomnak -3 lett a stabilitása, az egész ország széthullott. Felosztódtak a provinciák tunézia, haasa, etiópia, najd, hedjaz között plusz elnyerte függetlenségét bizánci bir, albánia szerbia bulgária duldakir karaman trebizon meg ezek... Aztán ezek ugye mind háborút kezdtek törökök ellen, és bulgária annexálta egész ottoman empire-t... :D Egészen közel keletig. És most lett egy elég nagy bulgária, aki kereskedelmi köztársaság :D
  • Solten
    Kinnt van mar az 1.09-es verzio...
  • kissssss
    hmmm ki is próbálom kösz linket
  • kissssss
    ohhh jjeesszzz