Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tsipa
Attól függetelenül amit adtál, tetszetõs kis javítás. Máris használtba is vettem. <#worship>

tsipa
Észrevettétek, h a patch-el (mármint az 2.1essel) csak 50 év után lesz egy tartomány magterület? Nos én ezt javítottam ki vissza 25-re. Nem kell nagy tehetség hozzá, csak vmennyire tudni kell angolul, azt annyi. <#smile>

Solten
Egy tehetséges user javítása az Ai bazi nagy hadseregére/flottájára, valamint arra hogy 1820 körül némely ország ne baltás egységekkel rendelkezzen:
<#smile>

patch

A két fáljt be kell másolni:

triggered_modifiers.tx.t-t /common könyvtárba
fix.csv-t a /localization könyvtárba.

Saor Alba

no comment...egy hivatalos magyarítást így elk*rni...szégyen.
Solten
A magyaritasok.hu -team csinálta... <#hehe> A paradoxnak így sokkal olcsóbb volt <#smile>

Saor Alba

ez az original magyarítása? Ne hülyülj! Így adják a boltban? Ahhoz képest jó láma...
tsipa
Nem, ez a magyarítás onnan van. HEHE és HÜMM egyszerre, ez paradox 😛

Egész jól áll a szénám Kasztília élén. Tsipa kösz a magyarítást, mûkszik. Bár helyenként csúnya dolgok vannak benne. Kénytelen lezsek megvenni az originalt úgy tûnik...
SirHiggins
Énis próbálkoztam feltenni a 2.1-et ,de ezzel a inno setup dologgal nem igazán ment, segítene vki? kösz

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

tsipa
Érdekes, na beállítottam, az egyik fájlban, hogy a max rev.risk nacionalizmusból újra 3% legyen, és csak 25év kelljen a provok core-á alakításához. Mostmár csak azt nem értem, hogyha egy állam warn-ol engem (pl. warned by Poland), akkor ha más ország ellen háborút kezdek, akkor az is háborúba kerül velem. Érdekes. Asszem hamar lesz újabb patch ezekbõl a hibákból kifolyólag. <#falbav>

Solten
Nem tudom, én az MM moddal nyomom (2.1-patch kompabilitis), újat kezdtem, 100 év alatt nem volt egy lázadás sem.

Saor Alba

tsipa
Inkább maradt volna az agresszió, az élethû volt, viszont az állandó lázadások... Nemtom, Magyarországon kb. 50-100 évente volt egy-egy nagyobb zendülés, nempedig 5 évente?!

Solten
Úgy néz ki... Ráadásul megszállt tartományomban lázadás tört ki: 18000 ember <#wow2> aztán csatlakozott hozzájuk még 18000.. Hm, érdekes. Mindenesetre az Ai agresszójából kissé visszavettek, így játszató a játék.

Saor Alba

Solten
Újgazdag... <#hehe> ... "Olyan dolgokról, mint a pénzköltés a barátnõd szülinaplyára biztos nem hallottál" Nem, az meg mi a lóf@sz? <#vigyor>
Egyébként a saját fizumból élek, de ezt te biztos jobban tudod <#smile>

Saor Alba

tsipa
Tudod Solten, lehet, hogy neked sok pénzed van férrerakva, de nekem nem csak a játékokra kell a pénz... Olyan dolgokról, mint a pénzköltés a barátnõd szülinaplyára biztos nem hallottál. Pedig igen-igen örülnek a kisebb-nagyobb ajándékoknak a nõk... csak egy kis kedvesség... Aztán ott vannak olyan dolgok, minthogy le van kötve a bankban a pénz! Hát igen, így az kamatozik is. De lehet, h neked apuci mindent ki tud fizetni egybõl, újgazdagéknál mindig van pénz... De ne aggódj, így is, úgy is megveszem, hiszen kel az online game-hez 😊

tsipa
Márcsak egy gondom van, valóban ennyire felment a lázadás lehetõsége a nem core és más számára core provokban?!

tsipa
Találtam egy telepítõs torrentet... 😊 Végre, mostmár faszán mûxik.. kösz.

Solten
Valamint van egy tök jó, 15. századi egyenruhájuk a skótoknak <#zavart1>

Ez is ugyanott: sco_1.dds -> SCO_1.dds

Saor Alba

Solten
A napoleon's ambitionhoz új "egyenruhát" alkotott pár országhoz (Franciao., Poroszország, Dánia, Hoillandia, Oroszo. stb.) a készítõ. Ez nekem nem nagyon akart elõjönni.
Megoldás:

\gfx\anims könyvtárban vannak az egységek. Mindössze annyit kell tenni, hogy az aprobetus fileokat át kell írni naggyá:

Pl: dan_4.dds -> DAN_4.dds

És a 19. században már új uniformisban feszítenek <#smile>

Saor Alba

Solten
dont giváp <#hehe>

Saor Alba

Solten
Kösz sg... (mi a t*köm bajotok van a linkeléssel??)

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten
Nah, király vagy <#smile>

Saor Alba

nah, ezt a progit leszedtem, és visszamásolgattam a fileokat, és müködik. ! Köszönöm a segítséget Solten, ha ezt néhány hozzászólással elõbb írod, akkor nem kezdem dobálni a sarat. Mégegyszer köszi!<#bee1><#bee1>

LOL, úgy tünik nem vagyok egyedül a problémával, Solten, ha nem tudod a megoldást, és értelmeset nem tudsz benyögni, STFU!!!1! thx

Solten
pl. inno setup-unpacker... <#wink>

Saor Alba

Solten
"de majd ha lesz, azt is megveszem. Addig is szeretném használni"

<#nyes> ha megvan pirate, utána biztosan megveszed... <#smile>

Saor Alba

Solten
<#shakehead> Reménytelen eset, agyátültetés talán segít... <#hehe>

Saor Alba

tsipa
Nos az alapjátékot megvettem eredetiben, most azonban a napoleonra nincs pénzem, de majd ha lesz, azt is megveszem. Addig is szeretném használni. Szal leszedtem a frissítést, de azt írja sajna nincs fenn a napoleon a gépemen, és kíváncsi vagyok az új dán színre is , szal mivel lehet kicsomagolni a patchet?

Én az öntelt, okoskodó barmokat, hülyéket nem szeretem.
Tehát, letöltöttem a patchet (na_v2.1.exe), és amikor elinditom, az irja ki hogy nincs telepítve a napoleon ambitions. Pedig fenn van, csak gondolom ez a hülye pecs nem látja, hiszen ilyen kitömörítõs verzióban van meg a NA. kérem a következõt.

Solten
Szóval: #1289 (GY.K.: utolsó sor). A patch-t kicsomizod, és a game fökönytárában lévõ mappákat és fileokat felülírod.

Saor Alba

Solten
Lásd mennyire jófej vagyok, még mindig segítek:

Gyengébbek kedvéért: GY.K.= gyengébbek kedvéért. #1289

Wohháhhááá <#hehe>

Saor Alba

Solten
Ne haragudj. Csak nem szeretem az értetlen idiótákat.

Saor Alba

Az is elég lesz ha leírod szépen hogy mit kell csinálni lépésrõl lépsére, bár az ilyen önelégült majmoktól ne várjon sokat az ember.

Solten
GY.K.: #1289 <#nezze>

Saor Alba

Solten
Vaalki segítsen már rajta vazzeg <#hehe>

Saor Alba

Solten
<#wow2> <#shakehead> <#falbav>

Saor Alba

Jah, le lehet, le is töltöm, de amikor elinditom az exe-t, azt írja ki, hogy a napoleon ambition nincs telepítve.

Solten
Attól még le lehet tölteni a 2.1 patchet.

Saor Alba

Hi, a napoleon ambitions nekem ilyen 15 megás, .7z fileban van meg, de (miután felrakom), azt irja ki hogy nincs telepítve az napoleon ambitions kiegészítõ...
Nincs véletlen valami exe telepítõs formátumban valahol? mindenhol ezt a szar Gamersgate-t irják, meg a dollár árakat..<#szomoru1>

Solten
Rendeld meg a Gamersgate-rõl... <#hehe>

Használd már a sapkatartód vazzeg. Ha nem mûködik, telepítsd manuálisan.
Az isnstaller egy önkicsomizó állomány amit a neten fellelhetõ számos progarammel lehet "editálni". Vagy kitömöríteni. <#smile>

Saor Alba

Akkor mit tegyek ?

Solten
A netrõl letöltött standalone-al nem fog mûködni (nem telepíti).

Saor Alba

Hi, letöltöttem a patchet a játékhoz, de azt írja hogy nincs telepítve a Napoleons ambition... pedig fenn van, hisz azzal játszok.
Légyszives segítsetek, köszi

Solten
Megjelent a kieg.-hez (Napoleon's ambition) a 2.1 patch!

Rézlet a sok újításból:

- Great Britain now uses the England uniforms at all tech-levels.
- Denmark now has a slightly grey/blue color, Netherlands now have a proper orange color, Savoy is now a bit more purple & Brandenburg is now a bit more red-grey on the map.
- Changed Kongo's state religion Catholicism in 1506
- Kansas, Osage, Tamaroa, Pawnee, Missouri, Omaha, Nakota, Iowa, Lakota, Dakota, Minnesota and Mandan change their religion to Protestantism and culture to american when they are annexed by the US and they get a city size.
- Norway adopts Protestantism in 1537
- Added Russian culture and increased the population size of St. Petersburg (Neva)

- Changed the date for the French occupation of Egypt
- Partium is controlled by Transylvania in 1563
- Increased the number of forts for Japan, Tibet, the Oirats and the Mongol Khanate
- Changed the capital of Thuringia to Dresden
- Updated the monarchs for Tibet and Vijayanagar
- Added Thomas Jefferson as ruler for the US
- Fixed misspelled leader for Saxony
- George IV replaces George III in 1811
- Extended the union and alliance between England and Hanover to 1805
- Linz leaves the HRE in 1806
- The Netherlands leaves the HRE after the Peace of Westphalia
- Changed the dates for the alliance between France and the US so that USA is allied to Revolutionary France instead of France

Dániának érdekes színe lett... <#smile>

Saor Alba

tsipa
8-as szint kell (vagy 7-es), de manufaktúrát érdemes építeni, csak sok idõ amíg visszajön az értéke (akár 150 év is), vagy ha a olyan helyre építed, ahol a manufaktúra helyzete elõnyös, tehát fegyver manufaktúrát rézre vagy vasra, akkor megéri, mert akkor 50-75 év alatt visszajön az értéke, illetve mindenképpen jók abból a szempontból is, hogy extra bevétel a fejleszéseknél... Magyarosításban tudok segíteni, már sok embernek küldtem, de az msn címem továbbra is [email protected]

nemzetes
Sziasztok!
Most kaptam meg a fiamtól ezt a játékot de sajna angol a lelkem! Tudna valaki egy magyarítást a dologhoz? Hálás lennék érte!
Elõre is köszönöm!

a gyarmatosítós részt nem nagyon értem...Majákat meg meghódítottam azóta. És jók azok vazallusnak, már az infidel(hitetlenek) mert annyi, hogy törlöm a vazallusságukat és annektálhatom...most is épp háborút tervezgetek tripoli ellen amivel tunézia felszabadul és elfoglalhatom a teürleteit...Vagy másik lehetõség, hogy a zapotékeket támadom meg...Konkviztádor vezetésével meg felfedeztem egy hót nagy értékû azték kereskedelmi központot, ami hót üres és telenyomtam a kereskedõimmel. Hanyas trade tech szinttõl lehet monopóliumot szerezni? Megéri manufaktúrát építeni? pl fegyver manufaktúrát?
tsipa
A más valláscsoportú (tehát nálad nem keresztény) országok elfoglalása csak háborús annekcióval lehetséges. Ha minnél olcsóbban szeretnéd annektálni, legyen az ötleted a Deus Vult!, és foszd meg vazallitásától mind3 kis országot... A 3 ország hamar szövire lép egymással, és 1 támadással elsöpörheted, majd 2. támadással 5 évvel késõbb bevégezheted. Egy dolog rendkívûl fontos, soha ne tégy vazallusoddá "hitetlen" országot,l mert különben vazallusként SOHA nem fogod tudni annektálni<#falbav><#vigyor0>. Egyébként gyarmatosítani rendkívül egyszerû, kiválasztasz 1 területet, és oda küldöd a gyaramatosokat, majd késõbb, ha gyakorlatra teszel szert egyszerre építhetsz akár 20-30 kolóniát is, csak a lényeg, h mindig építsük fel a veszélyes indiánok lakta provokat minnél hamarabb.