11580
Europa Universalis III
  • edem101
    Solter ez igaz de az a gond hogy nekem alap van csak (1.1-es verzió) nem tudsz kiirni egy linket ide amin ot van az amiröl beszéltek amugymeg az alapon a fél világ csak a parancsomat lesi (Magyarország) és a fél világ (kivéver Europa fele ázsia 1/4 és Afrika 3/4-e nincs az én fenhatoságom alatt ugy hogy én se áltam bene roszul ja és akora nálam a "Lengyel-Magyar barátság,, hogy meg a valások se tudnak ketéválasztani minket mert lengyelország Protestáns mig én katalikus söt szöviben)ű[#wink
  • Solten

#3417: csalassal nem game a game... Hasznald inkabb az autosave-t...
  • Woondy
    Na megvan Wordpad kellett ide :)
  • Woondy
    Meg esetleg 1 adatbázis módosító progit nemtudsz? a war exhaustion-os csúszkám mindig feljebb megy , a religious war miatt +0.1-el holott nincs is már háború...
  • Woondy
    alap :D
  • Solten
    Magna Mundi Platinum 2-vel nyomod?
  • ganges
    Hát, hívtak, hogy nincs complete, Na talán egyszer.
  • Woondy
    hát nemtom, de szerintem megoldódott :D poroszország vallási háborút indított ellenem : protestáns államok vs austria & france. a legtöbbtől területet szedtem ,de frankfurttól inkább 1875 dukát mellett döntöttem ,minthogy az annektálást válasszam :D még hátra lübeck (6os fort..) meg poroszország... asszem tőlük is területet szedek ,marha nagy szerencsém volt frankfurttal nem hittem vna h ien gazdagok :D
  • kissssss
    fogadni mernék hogy havonta is szedsz adót :-D lehet csak ezért nem csökken vagy inkább nő az inflációd.
  • Woondy
    Solten látom te nagykutya vagy universalisban :D Nincs vmi tipped gazdaság stabilizálására? Ausztriával dobtam össze 1 elég nagy birodalmat ,inflációm már 12,minden prov.ba van tax axessor ,de hiába így sem jön elég lové. :S
  • Solten
    Genova szivatott Montenegro-val, lol... Most mar vazallus...
  • Solten
    Hi. Nem a Strannik nevezetu user muve? Rohadt jo az egesz.
  • Fejetlenfej
    Hali. Olyan kérdésem volna felétek, hogy mit gondoltok az MMP2-re átalakított Magyarországról, területekről, térképről, stb.
    Ismerem aki csinálta. ;)
  • Solten
    A jatek avval magyarazza hogy a Nemet-Romai Bir. tobbnyire apro fejedelemsegekbol allt es a hataros nagyhatalmak meg akartak orizni a szettagoltsagat, utkozozonakent. Realis, mert ha megnezzuk a tortenelmet, az aktualis hatalmak nem akartak egy eros, kozponti fekvesu, egyseges teruletet. Ahogy egy egyseges Olaszorszagot sem.
  • Woondy
    Jó lett a kieg. bár azt f**ságnak tartom ,hogy ha német-római területeken szerzel térnyerést, miért sújt ekkora büntetésekkel :/
  • Solten
    Na kiprobaltam az MMP2-t.. Frenetik.. frenetik... :) Savoy-al kezdtem egy ujat, mert olyan eselytelenek. Szokasos recept: Milan Velencevel haboruzik. Szovetsegesei: Modena, Firenze, Urbino. Urbinonak hadat uzentem, mert igy kikerultem hogy a koeros Ausztria elsoporjon (Urbino HRE kivuli terulet hehhe) Modena nem akart haboruzni mert Royal Marriage-ben van velem, maradt 3 ellenfel.
    4 ezres gyalogsaggal betamadtam Parma-t, visszavertem a firenzei 3 ezres gyalogsagot. Kozben egy 2 ezres gyalogsaggal megtamadtam Lombardia-t. Velencevel kozosen kicsinaltam a milanoi fosereget (2 ezer lovas, 5 ezer gyalogos), kozben Urbino es Firenze betamadta Nice-t egy egy gyalogosezreddel a tenger felol. Egy event hatasara ott letrejott egy mini seregem (2 ezer lovas, ezer gyalogos), azokkal felapritottam a Nice-i ostromlokat, valamint plusz 1k gyalogsag, 1k lovassag csatlakozott Lombardia ostromahoz, megsemmisitettem a maradek milanoi 2 gyalogosezredet. Milanoval beke, Parma ide, Lombardia vazallus. Elinteztem Firenzet is (2k lovas, 4k gyalogsag), Pisa-t felszabaditottam, Firenze vazallus. Elfoglaltam Urbino-t elotte:

Inflacio rendesen elszalatt a tulmeretezett hadero miatt, cserebe anyagilag nem viselt meg a dolog, sot. Jo kis zsiros eszak-olasz tartamonyak, jo gazdagok...
  • Solten
  • koj
    Hali! Az Europa Universalis Rome Gold-SKIDROW ban van magyar nyelv? ha nincs akkor magyarosítás esetleg hol van?
  • kissssss
    sok szerencsét remélem kötélből vannak az idegeid mert elég türelem játék ez :-D
  • Solten
    Hi. Napoleon Ambitions, In Nomine, Magna Mundi Platinum 2 mod... :)
  • viktor0320
    Hello!
    Én most kezdtem el ezzel a játékkal játszani, valaki le tudná írni hogy milyen kiegészítőket és patcheket érdemes így az elején letöltenem?
    Köszönöm szépen! :D
  • Solten
    Oke, a Funny Manual valami dynamic core system-rol ir, tehat nem kell varni eveket, valami eventtel jon vagy ilyesmi, kul.
  • Solten
    Asszem` ebbol hekkeles lesz...
  • kissssss
    én már mostanában semmin sem lepődök meg az eu3 és a hozzá tartozó modokal kapcsolatban inkább jót nevetek :-DDDD
  • LSSAHPAUL
    12 évet kellett várjak hogy Pápa és Császár is legyek egyben (1482) de nem nagy szám amúgy :P
  • Solten
    Az idiota HRE-n beluli terjeszkedes igy eselytelen...
  • Botond #3394
    Egy egy felfedezett terület mikor lesz mindenki számára ismert anélkül, hogy ő is küldene arra felfedezőt, vagyis mennyi idő alatt tudódik ki az adott terület térképe.
  • tttttom
    Hello!

A spread out mi a frászt jelent a beállitásokban ami 25-50-75-100-200 évre állitható?
  • kissssss
    :-DDDDDDDD
  • Solten
    Ez most komoly hogy az MMP2-ben 500 ev, mire core lesz egy elfoglalt tartomany???
  • LSSAHPAUL
    Én újra kezdtem a gémet immár reputation csalás nélkül próbálok játszani, hát 1470-ben elkellett engedjem az összes vazzalusomat mert nem tetszett a pofám a szomszédoknak :p Horvátország csak 3 provinciámat nyulta le így most hungary kissebb mint a játék elején :D De viszont van vagy 10 vazallusom :) akik szövetségesek is. Azóta nem üzen hadat senki. Viszont két szövetségesem egymásnak esett ami nagyon lool volt mert egyszerre jött fel a pajzs és döntenem kellett melyiknek segítek. Végül szemét módón annak segítettem akinek legkevesebb veszteni valója volt :) igy Lengyelország és Csehország és Mazovia akik szövijeim voltak hírtelen ellenségem lett, de már végüket járják :)
    Egyébként évek óta én vagyok a római császár csak tudnám hogy mire fel.. Pápánál is két képviselőm van, szal várom hogy kinevezzenek pápának..
  • Solten
    MMP2 1.12
  • tttttom
    valaki nem tud egy külön térképet amin legalább 2-3000 provincia van és persze ehhez a játékhoz készült. :)?
  • Solten
    Hat ez... fain :)
  • DeenQa
    1819. Kicsit dübörög a magyar gazdaság :D

• DeenQa
    ja és még az az érdkees, hogy russia államformája alkotmányos monarchia :D :D alkotmányos :D pont ők :)
  • DeenQa
    feltettem a hotfixet, ugyanugy kifagy. biztos szar a gépem neki

na közben áttettem a fővárost pozsonyba. megérte. azonnal HRE császár lettem :D legaláb van 150k manpowerem, a ruszkik ellen tudok védekezni. igen nyomulnak, a keleti tartományok kellenének nekik. ugyhogy most 6 os szintű erődöket húztam a határvonalra, vész esetére :D hamarosan készülnek a polygonal fortok is :D
  • kissssss
    szerintem ez inkább valamilyen programozási hiba lehet
  • Solten
    Hehhe, egy laptopon is lazan fut...
  • DeenQa
    ejha, azt írja h azért dob ki zoom kor mert néhány gép nem bírja kezelni a részletes térékpet :D bakker :D milyen gép kell ehhez a jtáékhoz, hogy 4GB memória nem elég 8800GTS el és zsír új i5-750 procival? :D