11580
Europa Universalis III
  • tttttom
    ja meg Bursa és smyrna is az enyim (török nemzetség) :D
  • tttttom
    a birodalmam azért nem olyan nagy.Bizánccal vagyok és meghóditottam a balkánt (szerbek,horvátok,bolgárok-görög-az a főnép.) meg az olaszokból a nápolyi királyság+szicilia+málta. :D
  • hollófernyiges
    Idővel lenyugszanak (kb mire core tartomány lesz, azaz 25 év múlva :) Az is segít ha a vallásuk azonos az államvallással, misszionárius ftw). Ha már core tartományban laknak és van olyan szomszédos tartomány ahol az alapkultúrád lakik, akkor van rá egy kimondottan kis sansz hogy asszimilálódnak. Úgy ötvenévenként egyszer várható hogy kisül ha nagy birodalmad van. Van pár eset amikor az esély nagyobb, mint pld Kis-Ázsia visszagörögösítése vagy a délorosz sztyeppék tatárjainak asszimilálása.
  • tttttom
    Valaki segítene?

Hogy kell asszimilálni a meghóditott tartományok lakosságát?

Mert a faszom tele van,hogy meghóditottam egy csomó népet és állandóan lázadoznak valami baromság ért. :D
  • lacidsz
    Köszi, megpróbálom, hátha ez segít...
  • Solten
    Torold ki a fokonyvtar map mappajabanban levo cache mappat, es tedd meg ugyanezt a mod/magna mundi platinum 2 konyvtarban (map/cache).

Nalam kb 20-40 evente fagy ki kb, ez szokott segiteni.
  • lacidsz
    Nem, nem magyar... és ha az is lenne, már régen "visszaangolosítottam" volna.
  • Woondy
    Ha magyar a játékod azért ,ha nem akk nemtom
  • lacidsz
    Nekem eredeti játékra feltéve a MMP2 rendszeresen kifagy a december 31. utáni automentésnél... valakinek valami ötlete, mihez kezdhetnék?
  • Woondy
    Az átírás előtt mindenképpen csinálj biztonsági mentést az állásról, mivel lehet összeomlik majd a mentésed miatta, lehetséges h a Mongol Kánsággal nem uralkodhatsz ilyen államformában.

Amúgy mindenkinek, aki nagyobb kihívásra vágyik ajánlom a Magna Mundi Platinum 2 nevű modot. Sokkal élvezetesebb a játék, van csomó event, nehezebb is kicsit és sokkal realisztikusabb. Az alapjáték elég könnyűre sikeredett (kivéve pl. ha Mantuával vagy )

Magna Mundi Platinum 2

Előtte fel kell tenned az In Nomine új patchét (tehát csak akkor működik a játék ,ha megvan a Napoleonos és az In Nomine-os kieg) IN 2 patch
  • hollófernyiges
    Megnyitod a mentett állást wordpaddal és átírod az államformát. Csalás, de ha mondjuk despotizmusra állítod be talán nem akkora, már miért ne válthatna államformát egy tribal federation ha megvan neki a gov tech amúgy.
  • lacidsz
    Nem: menj be az egyik kikötődbe, válaszd ki egy hajóhadadat, és látni fogod hogy hajóhad ikonjának az alsó sarkában van egy patrol-os felirat. Állítsd be hogy őrjáratozzon, majd válaszd ki azt a területet, ahova az adott kikötődből menni fog a flottád, és ahova majd visszatér. Ezután oda-vissza fog vitorlázni a flottád, és lever minden kalózt útközben (persze ha elég erős a flottád, különben te kapsz ki a kalózoktól ;)).

Ja, és ahogy lentebb írták, azokon a területeken, amelyeken áthalad a flottád, egy darabig biztosan nem jelennek meg kalózok.

Azért célszerű kikötők közt őrjáratoztatnod a flottádat, mert akkor esélyes hogy néha éppen a hónap utolsó/első napja között ér be, és automatikusan javítódnak a sérülések.

Remélem érthető volt, kicsit nehéz így leírni ;)
  • Vardar
    A járőröztetés azt jelenti, hogy maguktól mennek oda a flották ahol kalózok vannak? Vagy mi? Nálam 2-3 naponta újratermelődnek vagy 20 tengeri provinciában, teljesen megbénítják az amerikai gyarmataimat.
  • Petiii94
    Editálás?????Az m i???:D
  • hollófernyiges
    Kalózok ellen úgy lehet védekezni hogy hajókat járőröztetsz a partvidékeden. Ahol megjelenik egy hadihajó, oda pár hónapig nem jönnek kalózok.
    Tribal államformával meg rossz hírem van, nem lehet változtatni. Esetleg a mentett állás editálásával...
  • Petiii94
    Sziasztok!A Mongol Khantével kezdtem a játékot.Elég szépen haladtam mert elfoglaltam minden mongol kultúrájú provinciát.Csak az az 1 óriási bajom ,hogy nem tudom ,hogyan lehet a Tribal államformából kikerülni...Mert csak Tribal Demokraciát vagy Tribal Federáciot vagy Tribal Despottizmust enged.... és ez nagyon rossz mert drágák a technológiák és minden kánválasztásnál fellázad a nép...nem gyengén...

Köszi előre is remélem valaki tud segíteni:(:)
  • marxell
    Kíváncsi vagyok lesz e valaki aki feltöltse, vagy csak dicsekedett valaki, hogy ő megveszi..
  • Vardar
    Kalózok ellen tudtok valamit? Van egy nagyon jó mentésem a spanyolokkal és már élvezhetetlen a játék, mert mindenhol kalózok vannak és nem is akármilyen számban. Naponta újratermelődnek csak tudnám, hogy honnan. Antipiracyact aktív.
  • seventhson
    tényleg megajándékozhatna valaki mikulásra, azzal a Localization mappával
  • kissssss
    sehol ha csak nem tölti fel valaki azokat a bizonyos magyar nyelvű fájlokat valahova és linkeli be
  • reggy16
    A complete-hez hol találok magyarítást?
  • Solten
    Ilyen sz@rul forditottak...
  • lacidsz
    Nem, az egyszerűen ilyen lett. Korábban már sokszor volt róla szó, én is háborogtam miatta eleget, de nincs mit tenni, vagy így játszol, vagy visszaállítod angolra.
  • Trantorius
    A magyarítás nem tudjátok miért olyan szar? Kell hozzá valami patch vagy valamit pluszba lekell tölteni?
  • lacidsz
    A franciákkal bajban leszel, előre szólok ;)

A hajókról: menj olyan vízre, amely határos azzal a területtel, amelyikről bepakolnád az egységeidet. Ha van elég hely a hajókon (ha rákkatintasz a flottára, kijön a lista, és írni fogja hogy "Can carry xxx regiments), akkor csak jelöld ki a katonákat és küldd rá őket a hajókra mintha egyik területről a másikra mennél.

Ha nincs elég hely, építs még szállítóhajókat (azok a legkisebbek, legolcsóbbak és leggyengébbek), akkor vagy építs még néhányat, vagy bontsd szét a seregeidet és kisebb adagokban küldözgesd őket.
  • Trantorius
    Kösz a válaszokat!

jelenleg angliával vagyok,hát megyeget de a kontinnsen lévő régiokkal még nem nagyon tuok mit kezdeni,egyenlőre kinyirom skociát majd lehet utána neki megyek a franciáknak.

• Trantorius
    Hajóra hogy lehet felpakolni az egységeket?
  • lacidsz
    Nemnem: csak akkor tudod bekebelezni, ha már csak egyetlen tartománya van: a fővárosa. Így ha nagyobb országot akarsz elfoglalni, akkor több háborúban kell "lefaragnod" az utolsóig, vagy verd annyira tönkre, hogy a vazallusoddá tehesd egy békekötéssel, és akkor (a megfelelő feltételekkel) egy időn túl elkezdheted az annektálós lutrit.
  • Trantorius
    Szóval háború esetén hagyam meg a fővárosát és foglaljam el a többi régióját,mjad ugy próbáljam ekebelezni?
  • Solten
    Akkor tudod bekebelezni teljesen haboruval ha egyetlenegy tartomanya van, a fovaros. Diploannexalas lutri, nem mindig garantalt a siker.
  • Trantorius
    Elis felejtettem mért van az hogy néhány országot elfoglalok 100%-ra(ki is irja a békekötésnél hogy 100%) de nem engedi bekebelezni?

Multkor meg a Magyarokkal már 10 éve játszottam Erdély már 10 éve volt a hűbéresem és a szövetségesem, 199-200 volt a barátság szint és mégis lehetetlent irt amikor egyesiteni akartam M.o.-val. Utána ha jólrémlik szövetségen kivül is akartam 199-200-on és akkor se jött össze.
  • Trantorius
    Hearts Of Ironban azt szerettem hogy csináltam egy helyőrséget és nyugton maradtak ittmeg olyan mértékbe lázadoznak a népek, úgy hogy nem is zargatom őket(azon kivül hogy bekebeleztem az országukat:) hogy hietetlen, 30-40%ot szokott kiirni egy csomó helyen és nem elég 1-2000-res sereg mert a felkelők gyakran 4000-5000fővel nyomulnak, én meg átlag egy nagy fősereggel nyomulok, és nem egyszer kellett kedvezötlen békét kötnöm mert visszakellett hivnom a seregemet mert sok volt a lázadó és 2000-3000-res otthoni sereg nem bírt vele. Meg egy csomoszor jön kihogy kitört a parasztlázadás, meg hasonló gyönyörüségek.

A magyar fordítás meg valamiért katasztrofális nálam, egy csomo dolgot nem ír ki, valami nem stimmel az egésszel(vagy angolul hagyja vagy valami értelmetlen file nevet ír ki)

->> Vannak a játékhoz kiegészítők vagy mod-ok(esetleg olyan ahol nincs ennyi lázadás)
  • ganges
    meg a lázadások sem céltalanúl történnek.
    ha partióta-az nem jó
    ha vallásváltozást követelők-hát ízlés kérdése dea szerintem a helyzettől függ, hogy jó vagy nem
    aztán még vannak, de szerintem ez a kettő a legrosszabb.
  • kissssss
    igen ezzel én is tisztában vagyok de in nomine kiegben más kép van a hit térítés.
  • Solten
    Mondjuk az tenyleg kapitalis baromsag, hogy sok esetben a lazado sereg akkora mint az adott orszag manpower-e...
  • LSSAHPAUL
    ha hittéríteni akarsz akkor szépen várd meg mig kihalnak a "nagy embereid" és helyettük tegyél be olyat akik bonuszt adnak hittérítésre és tudd le az összes provinciádat addig mig ezek élnek. (legrosszabb esetben is lesz egy 65%-os esélyed)
  • kissssss
    hát néha hülyét szoktam kapni mikor 37% esélyel a hitéritö 9 éven keresztül baromkodik a provinciában de azért minden hónapban jut egy 10000fös fanatikus sereg.
  • Solten
    "hittérítőkel zargatod"

Eretnekeknek nincs helye a birodalomban!
  • kissssss
    nézd meg melyik provinciában a legnagyobb a lázadás és küldj oda annyi ezredet amennyit el tud látni a provincia mivel minél több egységed van a provincián (max elátásig) annál kisebb lesz a lázadás esélye igaz még így sem fog megszűnni a lázadás de az esélye jelentősen csökken persze ha hittérítőkel zargatod a más vallású lakosokat akkor ne csodálkozz hogy lázadoznak.
  • Solten
    Minel nagyobb a stabilitas, annal kisebb az esely a lazadasra. Lazadas eselyet csokkento epuletek bonuszai, eventek, decisionok stb.