Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na akkor végignézem a mentésemet, és megnézem, hol tudok belenyúlni a szövetségesi dolgokba... valaki tudja a megoldást?
Solten
Ja ez bug. Az NA 2.1 peccsben javították csak (azt hiszem).

Saor Alba

hehh... na most kaptam agyfrászt... azt a missiont kezdtem el még anno csinálni, melyben a holland-spanyol háborúval kezd az ember. Hollandiával nyomulok, egybõl békét kötöttem spanyolországgal, így Flandria az övék maradt. Tervem az volt, hogy megerõdöm annyira, hogy aztán egy másik erõs szövetségessel együtt megtámadom majd, és visszafgolalom azt ami az enyém (már csak pár évem van, hogy elveszítsem a core-t a provinciákon). Nem baj, Az északi partvidák egészen Pomerániáig az enyém, a német államocskák majdnem olaszországig az én vazallusaim. A legerõsebbek közülük a szövetségeseim. Már csak egy jó lehetõségre vártam. ÉS ekkor, Spanyolország és egyetlen épkézláb szövetségese, Ausztria között kirobbant a horvát korona fölötti utodlási háború. AUsztria vs Spanyolország és Portugália. Gondoltam besegítek az osztrákoknak, és megtámadtam spanyolországot. Erre mit látok? Ausztria, mint Spanyolország szövetségese hadba lép velem. Hát normális ez? Ausztria? Aki éppen háborúzik Spanyolországgal? ÉS erre megvédi? Most vagy az én játékom bugos, vagy nem tudom mi van 😛 Ezek a Spanyolok kikészítenek engem 😛
na, msot találtam a legjobbat... HEsse hercegsége, vazallusom, szövetségesem... 198-as a kapcsolatunk, neki és Spanyolorszáûgnak -43... tippeljetek, kire szavazna 😛
Habár Spanyolországnak 99-s a presztizse, én a 80-asommal a 3. legjobb vagyok. De ennek a 19 pontnyi presztizsnek ekkora hatalma lenne, hogy a olyanokat vegyen rá a spanyolokra való szavazásra, akik nem is szeretik õket? Itt akkor valami el van tolva :S ja, amugy 1.3-as verzió
presztizs rendben? mondjuk ne a béka segge alatt legyen😊

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

azt mondjátok meg nekem, mi alapján dõl el, hogy kire szavaznak a választófejedelmek? Mert van például egy vazallusom, akivel 110-s a kapcsolatom, de ennek ellenére még mindig Spanyolországra szavazna, akivel nem több, mint 3-as a kapcsolata... vagy van olyna is, aki úgy szavaz spanyolországra, hogy negativban van a kapcsolatuk... na akkor ez hogy is van?
Solten
Igen.. a kieg+2.1 peccsnek "hála" az Ai-nak 20× annyi katonája van.

Saor Alba

leszedtem a napoleonos kieget meg a 2.1-es pecceset hááát....
kasztiliával voltam olyan 1560 korul ésmár enyém volt dél amerika meg afrika jelentos része(eztmég az alapjátékkal csináltam) népek között elso voltam és jott a kieg:
franciák nekemjöttek olyan 40ezres sereggel nekem meg minden haderom messze volt flottámat persze elsullyesztették de ok zsoldookkal megoltem oket. fél francia enyém volt amikor nekemjött burgundia, anglia, aragon(márami maradt) zapotec aztéc teuton lovagrend és austria is. mondom ennek fele se tréfa de lehetetlen volt tovább vinni mert a pénzem elfogyott zsoldosokra és ha elviszem oket akkor a partraszálló seregek tönkrevernek

mondom kezdek egy ujat hátha más lesz: magyarország mimás:
15 év: enyém Erdély Bosznia montenegro belorusszia 2 cseh megye, szövim van asutria poland
nekemjönnek törökök van 15ezres seregem de pénzem semmi 2 év alatt szétszedtek engem is és a támogato seregeket is. vmi ubertáposak
A külön oldalon olvastam végig. Hát én még tejfelesszájú suhanc vagyok, de arrafelé énis rég jártam...Csak eszembe jutott az elsõ krónika amit olvastam ez volt, ennek hatására énis írtam párat, cska elég nem oylan sikerültek lettek...
TW-Online... Idejét sem tudom mikor jártam arra utoljára. A való világ elég csúnyán bedörömbölt az ablakon. Esténként hazaérve már nincs agyam a számítógéphez. Az EU-t is csak most, karácsonyra vettem egy kicsit elõ. De azért köszi. A krónika eleje van csak a TW-Onlinen. külön hönlap van neki.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Akkor te ugyanaz a személy volnál, mint akárki a twonline-on? a krónikádhoz pedig midnen elismerésem!
Szevasztok!
Mindenkinek sikerult atrakni magyarra,aki atirta a setting txt language reszet?!
Csakmert amikor En atirom,maga a jatek meg elindul viszont mar semmifele kampanyt nem tolt be,megall a toltes...
Vkinek barmi 5lete?!
...ugyanis nagyon elkelne a magyarositas!
Elore is koszonom!

Írtam.

Egyébként a julius krónikát te írod?
Hát nemtom, nekem kb tizenöt év játék után az elején kezdve kasztíliával, kidobta, hogy Portugália királya örökös nélkül távozott az élõk sorából és trónja rám szállt. Pedig max egy royal marriage volt, de pl szövetségben tuti nem voltunk és a viszonyunk se volt nagyon sztem 150nél. Egy másik esetben az én királynõm halt meg utód nélkül és örökösödési háború robbant ki a franciák és az angolok között. Választani kellett kinek az oldalára állok...
Örökölni egy országot csak úgy lehet, ha szöviben+királyi házasságban+ 200-as viszonyban vagy vele, és elõbb hûbér, majd annexio? vagy van más módja is?

Én kifejezetten örülnék, ha a csatákba be lehetne avatkozni, esetleg le is játszani õket. Így is jó, de azért a total warban én nagyon szeretem, h irányíthatom a csatákat. Ha mást nem Heroes szerûen megoldhatnák, hogy legalább vmi kavicsokat helyezgethessünk a felparcellázott csatatérképen osztán a piros kavics gyorsabb lenne mert da red vunz go fasta...Mert néha kicsit engem idegesít, hogy bökdösik egymást és egy rivercrossing meg egy terrain negatívum miatt azt látom, hogy a hatszoros túlerõben lévõ seregemet felaprítják minimális veszteségekkel. Meg azon kacarásztam mikor az aztékok akkora lovas sereget cisnáltak, hogy elállt a hugyom, ráadásul elég überek lehettek, mert tényleg ötször akkora lovasgyalogos seregek nem bírtak vele, pedig már javában maurician infantrynál jártam de azért folyton levertek...Aztán tsipa felvilágosított, hogy nem is lehetne lovasuk és tényleg! Nem is ismerték a lovat! De lényeg, hogyha vmivel többet szólhatnék bele a csatákba az üdvös lenne. Persze a kidolgozott stratégiai rész az semmiképp se menjen kárba, akkor már inkább a csaták😄 De egy europa universalis total war...ahol az összes eu kütyü megvan a strattérképen és a csatákhoz meg le lehet menni total war közelibe...<#szeret>
Darkon
Sok szerencset<#vigyor3>. Nemtudom hogy de ezeknek kis nemet hercegsegeknek jobb a land technology-juk mint nekem😮

Born to win

Én Anhalttal indítottam most 1-et. Hát nem semmi... Annyi lóvém nincs, hogy egy szakértõt felfogadjak.

Darkon
Hopp rosszuul szurtam be

Born to win

Solten
Linkelhetnél 1 nagyobb képet...

Saor Alba

Darkon
Updateelek:
Sikerult Ausztriat letaszitani a csaszari tronrol(majd be is olvasztottam oket) igy mar egy jo ideje Nemet-Romai csaszar is vagyok. Eleg nehez osszetartani a NR birodalmat mert a sok kis allam folyamatosan szervezkedik, nemreg peldaul osszefogtak es egy kisebb forradalmat robbantottak ki orszagomon belul. Eddig bekes uton probaltam egyesiteni a birodalmat de most felbosszantottak uh Annex-elem szepen sorba oket.
Papai kuria vezetoje vagyok es Defender of the Faith titulust is megvasaroltam amit csak akkor vesztek el ha, elveszitek egy haborut, ha Franciao.,Spanyolorszag osszefogna ellenem talan lenne eselyuk bar nemhiszem(Oroszorszaggal,Toroko.al es meg jopar nemzettel szovetseges vagyok).

Born to win

I.C.ram
Hidd el ,hogy tök ugyanaz lesz a grafikája, mint az EU3nak 😄
Darkon
Igen? Valoban😛 Csak nemszeretnem hogyha trendkovetoek lennenek es a grafika lenne a meghatarozo tenyezo. Nekem mar a Centurion: Defender of Rome grafikaja is megfelet😉

Born to win

I.C.ram
Nem tudom feltünt-e, de már az EU3 is full 3d volt 😄
A 3D-rõl nem volt tudomásom. De attól én is félek egy kicsit. Meg a gépigénytõl. Már az EU III is butított grafikával fut, leszedtem minden csilli-villit. Egyébként is zavartak. Az nem lenne baj, ha elmozdulnának a TW irányába, de úgy, hogy a TW értékeit építenék a programba, míg a sajátokat megtartanák. 53 nép? Jól láttam? Az nem rossz. Gondolom a gallok nem egy népnek számítanak majd. Jó lenne képet látni róla....

Darkon
Hajajj mijjez a 3D!!?!?! Remelem Paradoxek nem akarak elmozdulni a Total War iranyaba. Szerintem jo volt a tablas dolog, csak elvonja a programozok figyelmet a jatekmenetrol😛 Tobbi resz kifejezetten tetszik.
Hivatalos oldal

Amugy a Cruseder Kings Deus Vult kieg miert nincs fenn egy torrenten se. Szeretnem azert latni mielott kiadok erte 15eurot(az is erdekes hogy amerikaiknak 15dollar=15euro europaiaknak, kar hogy 1,5x a valto)

Born to win

magyarokkal vagyok,szóval ez lehetséges 😄
Akkor lehet, hogy egy szövetségese rühelli a pofádat és azér nem köt veled szövetséget.
a badboyom 3.5 körül és a preztizsem meg kb 80
EUROPA UNIVERSALIS: ROME

http://www.pcdome.hu/kepek/jatek/3340/europa_universalis_rome_pc

Hallott már róla valaki valamit? Vagy van róla infója?

I.C.ram
Növelni kell a presztizsed, és csökkenteni a badboyt.
Jah, és amugy ugymond nagyobb államokkal h lehet szövetséget kötni?
Például Burbundiával van egy 200-as kapolcsatom,de a katonai szövetséghez azt írja h LEHETETLEN! Valahogy ezt lehet javítani?????

...
Darkon
NA plusz 2.1-es NA patch plus magnamundi 1.79 ( van mar 1.792 is asszem)

Magnamundi

Nem mindenesetben, pl lehet h olyan szovetsegese van ami nem szivlel v. kicsi a prestige-ed vagy nagy a reputationod(badboy) stb.

Born to win

Darkon
De, most Ausztria bekemenyitett es megtamadott az osszes kicsi nemet allam (akelyeket o nevezett ki nemetromai csaszar jogan valasztofejedelemnek)ezeket szisztematikusan legyoztem majd vazalussaimma tettem oket (es szovetsegesemme) igymost ugy allunk hogy az 5 elektorbol 4 ram szavazna ha a NR csaszar meghalna. Most arra varok akasztom a hohert <#ravasz1>

Born to win

Jah, és amugy ugymond nagyobb államokkal h lehet szövetséget kötni?
Például Burbundiával van egy 200-as kapolcsatom,de a katonai szöv.hez azt írja h LEHETETLEN! Vhogy ezt lehet javítani?????
A vazallusaidból nem csináltál katonai szövetségest??
korábban kellett volna születned😊 És királyi családban mondjuk😊

1.79? ez az utolsó patch vagy ez már a NA?
Darkon
Nagyon jo lett a 1.79 minden zsirul meg van csinalva, igy allok 1643-ban. NRcsaszarral titkos paktumot kotottem, mar nem birt velem miutan nagyhatalmi(major power) statuszt is kierdemeltem azota nemigazan mer haborgatni elotte meg folyamatosan csesztetett hogy vissza kene adni egy-ket tartomanyt a jogos tulajdonosanak (vagy neki, no persze), szoval felajanlottam hogy tamogatom a lepeseit cserebe o se fog zargatni. Most csendesen egyesitem Italiat mert folyamatosan kapom az italian fractionalism even-tet.

Vazallusaim: Torokorszag(ottoman empire), Cyprus, Oldenburg, Velence, Szardinia, Papai allam, India 2/3-at uralo Rjadputana
Szovetsegesek: vazallusok plusz Oroszorszag, The Knights, Naxos

Born to win

Solten
Az MM Gold a kiegészítõvel kompatibilis.

Saor Alba

Solten
mivaaan? <#hehe> az MM IV, a magnamundi mod az alapjátékhoz.

Saor Alba

az MM IV talán a magnamundi map 4. verzioja?

köszi !!

Solten
Kiegészítõ, az alapjáték kell hozzá. Kis grafikai tuning (új egységek) az idõ kitolódik 1820-ig. Meg egy rakás újítást tartalamaz, részletek a paradox oldalán.

A játék relatíve "könnyen" programozható, könnyen moddolható. Sok user csinált saját modot. Egyik legjobb, ha nem a legjobb a magnamundi mod. Legújabb az 1.79 Gold.

A játék történelemhûbb, kereskedelmet, kolonizálást teljesen átdolgozták, millió újítás amit nehéz lenne felsorolni. Egy két új birodalmi város belekerült a játékba (pl. Lübeck, Danzig...)

részletek itt

Saor Alba

mit tud ez a napoleon kiegeszito? Alapjatekra kell feltenni vagy kulon CD-s
Es mi az a MM IV?

Solten
Nekem nem...

Saor Alba

Darkon
THX! Hasznos kis progi😄

Egyebkent masnak is kiir egy csomo errort a 1.79kicsomagolasanal??

Born to win

Solten
Az alapjátékhoz az MM IV van.

Saor Alba