11580
Europa Universalis III
-
ganges #3540 december 15-én jelenik meg a Heir to the Throne! -
ganges #3539 Nos, Vardar persze:Ha a valóságot nézzük, akkor a környező tartományogból is jöttek páran.
egyébként:nem befojásolja a lakosság a lázaók mennyiségét. -
#3538 Nagyon ElQrt 1 game lett ez a Rome valóban :D -
#3537 Ja, ez egy baromsag, tamadjak is ezerrel a Paradox forumon a keszitoket emiatt... :) -
Vardar #3536 Azt megtudja valaki magyarázni, hogy hogyan lázadhat fel egy tartományban 10.000 ember amikor a lakosság csak 2000?:D -
Bagoly000 #3535 In nomine ban már nem diplomatát ad, ott évente csökkenti kerek 1.0 -val a reputationt!!! -
#3534 igen, de miután leverted és cedézted a területeit akkor megkapod a badboy pontot. Nekem már volt olyan hogy 3db *-os nagyemberem csökkentette a reputationt,+pápa+császár is voltam egybe :) de mégis felkellett adjam a gémet mert lehetetlen volt békébe éljek.. egyszerüen megállás nélkül minden boldog boldogtalan állam hadatüzent, szal még ha gyorsan kibékültem valamelyikkel mindig volt egy új hadüzenet. És bizony a warwearnies miatt a belső lázadások (de komolyak pl 10kás lázadó seregek) elvették a kedvem :) -
ganges #3533 az melyik is?mert már rég óta nem játszok IN-nel, és az apalban(ha nem új idea) akkor nem nagyn szoktam használni
De nem az amelyik ad diplomatát? -
Bagoly000 #3532 A Cabinet nevű ide nagyon hatásos az In Nomine változattól kezdve, szinte elengedhetetlen. -
ganges #3531 Ja, vagy csk kivárni, míg valaki más elfoglalja, és annak hadat üzenni, hisz:
ha hadat üzensz akkor növekszik:(
ha bekebelezed akkor még jobban:((
az a legjobb, ha ő üzen hadat, küldj inzult!ad neki egy évre Casus Bellit:)Neki nő a badboy stintje:)a töbi állam megtéged sajnál:))és meg sem érzi a badboy szinted:) -
Bagoly000 #3530 badboy=reputation
mindig ha lerohansz valakit, hadat üzent valakinek, elfoglalsz megyéket, kapsz badboy (rosszfiú) pontokat. Ezek a pontok idővel lecsökkennek fűggően az uralkodó diplomáciai képességeitől vagy egyéb tanácsadók képességeitől.
Van reputation limit, ami körülbelül 25 -nél van, ez a határ minél magasabb, annál jobb. Hogyha elérsz egy bizonyos badboy szintet (pl a reputation limit 70%-át), akkor már számíthatsz arra, hogy mindenki hadat üzen. A badboy pontok lerombolják a másik országgal való kapcsolatot (évről évre), tehát ha nem vagyunk túl erősek, nem ajánlott mindenkit egyszerre lerohanni, csak szép apránként. -
tttttom #3529 Lehetne egy hülye kérdésem?
Mi az a badboy eu3-ban és mire jó? :D -
hollófernyiges #3528 Igazad van, mea culpa, így jár aki nem próbálja ki azt amit ajánlgat. Szóval nem elég csak a government=tribal_federation sort átírni. Kicsivel lejjebb a sok 0-ás rész után van egy ilyen:
cancelled_loans=0
loan_size=6
badboy=0.000
government=tribal_federation
Itt is írd át despotic_monarchyra és akkor működik, most már kipróbáltam.
-
#3527 Hi. Probaltatok mar az Europa Universalis Rome-ot? Kemeny 1 napig le is kotott... -
Bagoly000 #3526 Akárhogy is számolom matematikailag az összbevétel mindig ugyanannyi lesz ha Pressburgnál, ha Sopronnál csinálod meg a COT -t. -
kissssss #3525 Skandiáviát elég könnyű létre hozni max a dánok okozhatnak némi fejfájást a játék elején erősen el kezdenek terjeszkedni északról dél felé (Hamburg Bréma magdeburg) és még néhány 1 provinciás kisállam ezeket ha el foglalják a dánok amire elég jó esélyük is van akkor már elég nagy hadsereget tudnak fent tartani hogy vissza tudjanak verni mindenféle északról érkező támadást persze lehet baromkodoni a tengeri blokáddal sőt ajánlom is a használatát szinte kész öröm nézni ahogy az egyik kis szigeten be tömörül a 20000 fős dán sereg és folyamatosan le morzsolódik -
ganges #3524 Nos, át azért én inkább Peressburgnál csinálnék COT-ot, mert gazdagabb mint Sopron tehát alapjában több pénzt hoz(mert a COt növeli a tartomány bevételét).
Te hogy foglaltad el Germániát(latinul Németország)?
Én most alapon a spanoyl örökösödési háború után vok 1772-ben járok meár.Viszon a kiegek is meg voltak, de most nincsenek, majd meglesznek.
Célom az In-ben:Németország létrehozása, A Bizánci birodalom felemelkedése, Skandiávia születése.Mo.-val próbáltam foglalgatni, de 1550-es évekre egypár lázadás szétszedett,mondjuk örökléssel lenne a legkönnyebb. -
retexys #3523 köszönöm -
Bagoly000 #3522 1. Bevételnövelést nem igazán lehet hipp hopp csinálni, ahhoz nagyon sok időnek kell eltelnie. A stabilitás megőrzése +3 as szinten 30%-al több adót biztosít, ami nagyon nagy előny. Ha 1400 körül kezdenél Magyarországgal játszani, akkor ott én tartalékoltam a pénzt, békeidőben a hadsereg fenntartását lecsökkentettem minimálisra, majd mikor 500 pénz összejött csináltam egy új trade centert Sopronban. A bevételeknél meg lehet határozni, hogy mennyit fordítasz technológiai fejlesztésekre és mennyit teszel el zsebre. Jól vigyázz, mert ha túl sokat, akkor inflációt okoz. A kezdetekben 0% -át szabad csak eltenni zsebre ha félsz az inflációtól. Majd az első ideánál talán a bankot kiválasztva 10% ra csúsztathatod ezt. Bevételcsökkenés van eltérő kultúrájú és vallású megyéknél.
2. Lehet hogy elárulnak. Nem mindenki kitartó... Sőt...
3. 50 év múlva legkésőbb, általában 15 év múlva eltűnik a lázadás kockázata. -
Petiii94 #3521 Megcsináltam a Mongol Kánsággal és etiópiával is a WordPad-os okosságot de a Mongol Kánsággal semmi nem történt Etiópiánál meg nem találtam a mentésban az etióp államot...Mert volt egy ETH nevű de ott szunita volt a vallás és al mysr Arabic a kultűra... -
retexys #3520 sziasztok. Még kezdő vagyok és pár dolog érdekelne:
1:hogy lehet növelni a bevételeimet?..ok van kölcsön meg ado emelés..de más modja nincs?..példáil kereskedés?..és az hogy müködik?
2:ha katonai szövetséget kötök valakivel miért nem jönnek automatikusan harcba az ellenségeim ellen?...nekem kiirja hogy menjek, deök nem jönnek
3:ha elfoglalok egy tartomány megnö a lázadás veszélye..ezt hogy lehet csökkenteni?..és mikor válik teljesen az enyémmé a tartomány?..mindig csak be van csikozva.. -
kissssss #3519 ahogy látom 1701 az idő pont ennyi idő alatt össze lehet hozni ekkora területet nekem 85 év kelet hogy össze hozam a Skandináv államot a Svédekkel. -
kissssss #3518 jaj pont ezért írtam hogy PL = például -.-' -
Bagoly000 #3517 Újítások listáját itt olvashatod, inkább csak bugfixek vannak benne, viszont kiemelném hogy a csaták már minimum 12 naposak, így megszűnik a "ping-pong" -nak nevezett számomra nagyon idegesítő dolog, amikor egy kis sereget nem lehetett bedarálni, hanem egyfolytában követni kellett. Talán a következő Heir to the Throne nevű kiegészítő lesz nagyon érdekes az újításaival. -
Bagoly000 #3516 Dehogy, akkor már egész európa enyém lenne. Igaz, a lucky nationst kikapcsoltam. -
#3515 Hm, kivancsi vagyok az MMP2 mikortol epul ra. Most valami evekkel ezelotti beta peccsel mukodik. Varom a kovetkezo javitast mert eleg sok bug van meg mindig. Az meg teljesen idegesito hogy Osztrakia rendre leigazza a fel Balkant... -
Vardar #3514 Már kijött a 3.2? Mi újat hoz be? Tapasztalat?
Bagoly, csaltál? -
Bagoly000 #3513 Üdv!
Már régóta ismerem ezt a játékot, de most, hogy kijött a 3.2 es patch, megint tettem egy próbát Magyarországgal, kicsit több sikerrel mint az előbbiekben.
-
tttttom #3512 OMG...Elbasztam a beállitást normal helyett event-re raktam véletlenül... :@
Csak amikor elkezdtem játszani 1399-ben olyan rutinosan mindent normálra raktam és nem eventre, de úgy tünik valahogy így jtt ki...
Nem lehet ezt valahogy átírni?Mert nincs kedvem ujra neki vágni a bizánci hadjáratomnak has már ennyire eljutottam... -
tttttom #3511 én bizánccal vagyok...de mind1
Mindjárt megnézem akkor a beállitásokat. -
kissssss #3510 szerintem te be álitotad a történelmi események szerinti király és tábornokok létrehozását most hogy mondjam el ezt a lényeg az hogy csak olyan királyod lesz aki a való történelemben is élt tehát pl: a mohácsi csata idöpontja után még mindig meg van a Magyar királyságod akkor onnantól kezdve több királyod már nem lesz nekem legalábis így volt jó 75 év után már meguntam hogy ugyan az a 4 szintű adminisztrációs képességgel rendelkező király uralkodik -.-' -
hollófernyiges #3509 Colonistod van? Ezek megesznek egyet amikor toborzod őket. -
tttttom #3508 van egy kis gondom...Bizánccal vagyok és nekem nem engedi h lehessen tábornokokat,konkviztátorokat,explorereket vagy bármilyen fajta komoly személy félét toborozni aki segítene nekem gyarmatósitani...Pedig már benyomtam az újvilágos ideologiát...
Valaki tudja mi a megoldás erre a bajra? -
tttttom #3507 valaki adna egy tippet h kell ide beszúrni képet? -
#3506 -
#3505 Solten! Régen még írtam h én sem tudtam visszalépni a mentett állásomba. Nekem is ez volt a hiba. Soha nem tudtam kb. 50 évnél tovább játszani. Viszont most itt az esély h egész Európa behódoljon Köszi a cache kitörlős megoldást!! -
hollófernyiges #3504 A következőt csináld: megkeresed a mentett állásod, csinálj róla biztonsági mentést, aztán wordpaddal megnyitod, megkeresed a Mongol Khanate leírását (valahol a file felén túl lesz, onnan ismered meg meg hogy lesz benne egy human=yes sor), ott a government=tribal_despotism sort átírod government=despotic_monarchy ra. Mented, játszol. -
Petiii94 #3503 Sziasztok.Újbóól én
Még mindig a Mongol Kánsággal szenvedek...Valaki írta ha meg van a Kormányzati technológiám akk tudok kilépni a Tribalból...Megvan a Feudális Monarchia ,de nem tudok arra váltani még mindig Tribal vagyok....Mit lehet ilyenkor csinálni????Mert naggggggyon drágák a technológiák ,szar a katonaság is és minden kánválasztás elött lázadnak a nem magprovinciák de 1000-el...:(
Légyszives aki tud segytsen:( -
kissssss #3502 fel ne sorold itt nekem az összes elfoglalt provincviát inkább csinálj egy képet a birodalmadról jobban járnánk -
tttttom #3501 Ja meg Róma. :D