Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elõre is köszi!
1. Az inflacio megszuntetese nemfeltetelen elonyos, inkabb olyan 5-10%on tartani a beveteleket
2. Megfelelo technikai szintetn mar epithetsz "APEH"-ot (Tax Assesor)
3. National idea-ba nemzeti bank
4. Beke idejen a kationai kiadasok minimalizalasa(vagy konszolidald a meretet)
5. Minel nagyobb az orszag stabilitasa annal jobb
6. Neha erdemesebb gazdasagi szempontbol (non-core) provinciakat vazalussa tenni.
Born to win
Manchester United! Catherine Zeta-Jones!
köszi
Manchester United! Catherine Zeta-Jones!
HA agressziv vagy beadja a temporary setback-et az osszes valaszotfejedelemmel -200 lesz kezdehetsz mindent elorol de valoszinubb hamarabb fog kipurcanni a kiraly mielott nyerohelyzetbe sikerul allitani a kapcsolatokat vagyis levalltanak a tronrol. Azthiszem be fogok vallalni megegy vilaghaborut ugyis 1800ba jarok.
Born to win
Saor Alba
Kezdem feladni a Nemetorszag egyesitesi terveimet(Olaszorszagot mar feladtam mivel par tartomany idegenkezbe kerult) mindig beadja a "temporary setback" event-et es az addig kiharcolt kapcsolataim a valasztofejedelmekkel -200-ba ugrik
Born to win
Saor Alba
Born to win
Google<#vigyor3>#vigyor3>

Born to win
"Gold 2 won't be ready until the end of February at the earliest"
<#sir>#sir> Nem baj, addig nyomom valami közép-ázsia kanátussal (Nogai, Golden Horde) <#vigyor>#vigyor>
Saor Alba
Born to win
Saor Alba
Saor Alba
Mi ez a j helyett y-t irunk hulyeseg
Born to win
Born to win
Szerintetek mi lehet a baj? A National Ideas-nál a képek el vannak csúszva, az alapjáték fenn van, Napoleons Ambition rajta van, és a Magna Mundi is telepitve van, bár a napoleon ambition_v2.1 meg nem tudom telepiteni, mert az írja ki hogy a NP. nincs feltelepitve.
Valaki tipp?
Lancelot1983 a kulturát nem lehet megváltoztatni, neked van egy alap kulturád(pl. magyar, ha elfoglalsz egy osztrák területet, az néhány év múlva átvált a te kulturádra, asszem 10-20 év kell neki)
1.A VALLÁST HOGYAN LEHET ÁTVÁLTOZTATNI PÉLDÁUL KATOLIKUSROL POGÁNYRA? A CSÚSZKÁKAT ÁLLITVATTAM H MIT TOLERÁLOK DE UGY NEM YÖTT ÖSSZE
2.KULTURÁT HOGYAN LEHET VÁLTOZTATNI?
3.HA PÉLDÁUL ÚY TERÜLETEKET FEDEZEK FEL TENGEREN AKKOR AMIKOR A HAYOIM FEHÉR( KÖD) TERÜLETRE ÉRNEK ELTÜNNEK PEDIG VAN BENNE FELFEDEZÕ MI LEHET A BAY?
ELÕRE IS KÖSZI A SEGÍTSÉGET
COT-vel nem tudom mi a helyzet.
Nezd meg itt
Born to win
Más: tudja valaki, hogy mi alapján dõl el, hogy egy régió melyik COT-hoz tartozik? Engem leginkább az érdekel, hogy mi alapján váltakozik néha a COT-ok hatásköreinek szélén lévõ régiók hovatartozása...
nehezebb fokozat: hát nemtudom nyomtam egyet magyarokkal éshát törökellenes koalicio nemigazán jött össze folyton traitorousok(ezen h lehet változtatni?) és ha nekimegy poland énmeg segitwk neki a 22ezres seregem leverik a 15ezresek is mert azok jobbak pedig a land+quality-ra van rakva
magnamundiba: gyarmatositás kemény mert sok néppel nem lehet felvenni a quest for the worldot de nagyon sok jó cucc van benne:
pl. uj eventek pápaválasztás+nagyhatalom/szupernagyhatalom ami elveszthetõ akkor véletlen események +és- ban is
divide et impera: annyira nemjo mint az mm, mert sok benne az uj terulet de az mm után hiányoltam rengeteg eventet
Gredicsnek: Arra racafolnek hogy nem lehet sokaig vinni a jatekot.
A betamadas ugye a nagy BB-odnak kozsonheto es ha eleri az aktualis maximalis szintet(altalaban 20korul mozog uralkodo kepessegei is befolyasoljak) elindul a "Badboy war" effektus es innen eleg nehez lesz gyoztesen kikerulni. Mindenkepp erdemes elkerulni. Nekem a torok visszaveresevel sikerult elernem huszonakarhanyas reputation-t de a MM-ban lehetoseg van Ultimatumra vagyis (ha jol emlekszem) 25evig az osszes adod fele-t valamint a manpower-ed felet elveszik(es meg jopar megszoritas) de a reputation-od lemegy 0-ra. Ezt 3x lehet megcsinalni utanna mar nem ajanlja fel az Ultimatumot. Erdemes haboruk vegen vazalussa, majd vazalusskent szovetsegesse es kiralyi hazassag leven valamint 10 ev eltelte utan Annex-elni bekesen. Igy is kapsz reputation pontot csak kevesebbet. Vagy ha mar magas a rep. akkor vazalussa tehetsz egy mar annex-elt orszagot. Tovabba erdemes a tanacsadok kozott egy-ket esetlegeg harom Diplomatat tartani mert kepzettseguktol(csillag)fuggoen 0.1-0.6 pontot levisznek evenkent valamint az aktualis uralkodo "diplomatic skill"-je is vesz le 1-esnel 0.1-et 6-osnal 0.6 stb. es meg jopar egyedi dolog befolyasolja de ezek a legfontosabbak.
En most 200ev utan igy allok a magyarokkal.
Born to win
Jah és bocsi de nem igazán a játéktapasztalataitokra voltam kiváncsi, mivel ezekkel már én is rendelkezem pár napi játék után, hanem inkább a patch-ek, modok-ban megvalósuló újítások, javítások érdekelnének(pl.: gyarmatosítások túlzottan korai megkezdésére, akár elmaradottabb államok részérõl).
Más: a realitása a játék diplomáciai oldaláról, és más tekintetben is, nézve szerintem ha nem is korszakalkotó de kidolgozott, jól struktúrált... fõleg a mai hasonló stratégiai játékokéhoz képest! Gondolok itt akár a TW részekre. -> Ezért is tetszett meg.
Az általad említett példában magától érthedõnek tartom hogy mint Ny-Európai birodalmat (Fro.), a nálad kisebb államok megvetnek abból kifolyólag, hogy nem csak nagyobb területekkel bírsz de még az övéiket is elvennéd. Emiatt szövetségekbe tömörülnek, amiket viszont kevésbé mer a valóságos nagyhatalom megtámadni. Talán azért mert fenállt az esélye annak, hogy más nagyhatalmak vagy szövetségi rendszerek is kapnak az alkalmon és jól hátbatámadva majd megsarcolva jócskán legyengíthetnek. Ezért a valóságban is a legtöbb esetben háborúk nélkül annektáltak kisállamokat. Ezt jól használja fel a játék felépítése, diplomáciája, mely ezt lehetõvé is teszi.
Aztán meg én nem nagyon tapasztaltam hogy esélytelen háborúkba, ill. biztosan vesztes csatákba menjen bele az M.I... sõt. Igen is jól taktikázik néha.
Próbáld ki nehezebb fokozaton!
De azért köszi hogy válaszoltál. <#ravasz1>#ravasz1>
tapasztalat: kb lehetetlen sokáig vinni mert ugyis betámad mindenki
portugáliával enyém volt a fél spanyol félsziget és volt aragonia kasztilia meg granada mint a kasztiliaiak hubérese, mindig ot támadom igy csak kasztiliával kerulok szembe és tudok nyerni. segitettem angliánal leinster ellen amigkasztilia egyesult aragoniával igy ové lett itália és libia. igy mivel a relations -200 és minden fejlesztés ráment a landre nemsok értelmét láttam folytatni. spanyol tul eros lett az egyesuléssel felettem meg francia akik vhogy háboruzik burgundia ellen meg ellenem és egy 20ezres sereget simán odahoz és szétver
francia: kurva nehéz a kis hercegségeket szépen elhoztam és megszereztem gascognet. majd megtámad burgundia persze kasztilia traitorous és a britanny 2000es seregvél nem sokra megyek. de sikerült kivernem oket a hazábol és már hoditottam is. badboyom sajnos nagyon magas és elojott az a afura dolog h ha egyvalaki betámad mielott legyurném a tobbi is nekemjon ilyen 3-4 szövetségessel és hiába annektelem oket mindig megtámad vki.
akármilyen reális lett vagy nemtom, de azért a történelemben nemgyakran fordult elõ h egy kis hercegség nekemjöjjön egy világelsõ hatalomnak...
másik a manpower: iszonyat lassan toltodik fel. skandinávokkal nagyon nehéz háboruzni(dániával voltam és enyém volt svédország olyan 300ember jott havonta és ember persze kell vagy 20-30ezer h lehessen harcolni eredményesen...
Affelõl érdeklõdnék, hogy az alapjátékot milyen módon érdemes patchelni, modolni, vagy akár -mint a total waroknál- babrálni a txt közt, hogy a játék játszhatóbb, élvezhetõbb, illetve reálisabb legyen.
A patchelés menete érdekelne a leginkább! Egyszerûen szedjem le az 1.3at és tegyem az alapgamere vagy hogy?
Jah és tudnátok vmi átfogobbat mondani a Napoleonos kieg-rõl?
Köszi elõre is
Újdonsült paradox rajongó <#vigyor1>#vigyor1>
Veri intreszting... 😊
gambia
Saor Alba
Courland colonization of the Americas
Saor Alba
Szoval uninstall, patch plusz NA utanna Magna install
Born to win
nekem ez a Launcher nem jön elõ, mert ha innen inditom a játékot akkor kiad egy hibaüzenetet. De ha a saját könyvtárából inditom az exét és nem a launchert akkor nem szól semmit, viszont nincs Modválasztás:S
Na mind1 megszerezzük az NA-t mert talán ott elindul a launcher😊
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
De ha a Magna Mundi módot nem tudom indulásra birni! Hol kell átállitani valamit hogy mukodjon?
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
Born to win
Az miért van, hogy ha elinditnám a játékot az asztaqlról akkor hibaüzenetet kapok, de ha az eugame.exe-vel inditom minden OK.
De igy nem tudom eloinditani pl. a Magna Mundi modot:S
pls help ha tudja vki
Magna Mundi mod
Born to win