Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na várj, az MMGold meg az alapjáték egész más tészta. A Gold-ban a középhatalom státusz általában az ország méretére vonatkozik. Az "exploration" nemzeti ideákból 4-nek meg kell lennie hogy választhasd a quest for new world-öt.
Vannak eventek mely pár országnak lehetõvé teszik a felfedezést és kolonizálást:
Portugália, Spanyolország, Anglia, Hollandia, Franciaország.
Vannak eventek mely pár országnak lehetõvé teszik a felfedezést és kolonizálást:
Portugália, Spanyolország, Anglia, Hollandia, Franciaország.
Saor Alba
attol fugg h a beállitásoknál be van e állitva h az uralkodok historicalok mert akkor nincs royal marriage...
de igy jobban szeretem mert amugy unalmas h azért harcolnak h ki uralkodjon felettem meg folyton regency council és királyváltásnál -1 stability
medium power akkor lehetsz ha nyersz 1-2 háborut és foglalsz teruletet
de igy jobban szeretem mert amugy unalmas h azért harcolnak h ki uralkodjon felettem meg folyton regency council és királyváltásnál -1 stability
medium power akkor lehetsz ha nyersz 1-2 háborut és foglalsz teruletet
Meg akkor ez a középhatalmi státusz egy eventel jön elõ?és mi kell hozzá?
Meg quest new world-hoz mi kell?
Meg quest new world-hoz mi kell?
A modban semmit nem kell állítani, csak írtam hogy próbálják minél jobban modellezni a történelem alakulását (pl. Burgundia "szétesése", Spanyolország létrejötte, stb). Persze ez egy játék és mi is alakítjuk a történelmet 😊
Saor Alba
Meg most Kasztilíával vagyok ugye,és elfoglaltam granadát,hûbéresé tedtem ugye, Granada maradt területe és írja hogy 10 év múlva beolvaszthatnám a Királyságba de nem engedi mi lehet a gond? +200 viszony is ...
Bocs hogy ennyit kérdezek😊
Bocs hogy ennyit kérdezek😊
Ja közben meg lett,gondolom ezt a történelemhûséget options-ban az elsö 3 advisors stb-re értetted. Második kérdésem még fent áll .
Nincs mit. jó kis mod, pár bosszantó dolog van azért benne, nevezetesen kolonizálni csak az ide kapcsolódó 5 nemzeti ideával lehet meg ha az ország középhatalom... De rámentek a történelemhûségre (kis gyüszûnyi országok ne koloonizáljanak), klassz az egész.
Saor Alba
Pénzes megoldás: spy-t küldesz valamelyik tartományára, és fabricate claims...
Diplomatás:
-vagy figyelmezteted a nemzetet, vagy mindenféle ország határait garantálod, és ha megtámadják, akkor kapod a CB-t
- vagy magadraharagítod, és vársz, míg õ támad meg téged 😊
Persze ezek még mindig nem kompenzálják a vallásból adódó -1 stabilityt, de azt is meg lehet oldani, hogy a hit védelmezõje leszel, csak ez is baromi drága...
Diplomatás:
-vagy figyelmezteted a nemzetet, vagy mindenféle ország határait garantálod, és ha megtámadják, akkor kapod a CB-t
- vagy magadraharagítod, és vársz, míg õ támad meg téged 😊
Persze ezek még mindig nem kompenzálják a vallásból adódó -1 stabilityt, de azt is meg lehet oldani, hogy a hit védelmezõje leszel, csak ez is baromi drága...
Hogy legkönyebb okot szerezni arra hogy,hadat üzenj valakinek? és hogy ne vegyen le - stabilitást? ha egyáltalán lehetséges ez. Mert ugye ha beházasodom,és utána tróntkövetelem,utána háborút indítok akkor is levesz -1 stabilitást.
Royal marriage-t kell kötnöd, meg azt hiszem a kapcsolatod az adott országgal min. 150-nek kell lennie...
Saor Alba
Iberian/basque kultúrához tartozzon az ország akivel játszol. Ezek a tartományok tartozzanak hozzád:
- Barcelona
- Aragón
- Castilla La Vieja
- Salamanca
- Andalucia
- Toledo
Kis idõ elteltével, békeidõben létrejön Spanyolország.
A MM Gold modban event hatására szokott létrejönni.
- Barcelona
- Aragón
- Castilla La Vieja
- Salamanca
- Andalucia
- Toledo
Kis idõ elteltével, békeidõben létrejön Spanyolország.
A MM Gold modban event hatására szokott létrejönni.
Saor Alba
én arra vagyok kiváncsi h tudom megorokolni vkinek a foldjét?
Hello, Spanyolország egyesülését hogy lehetne elérni,event lesz vagy, foglaljam el Aragón királyságot? EU3 NA-val tolom...
Na végre felmászott<#pias>#pias>
Akinek nem települne fel a patch:
1. start menü-run (v. futtatás.. <#hehe>#hehe>)
2. beírni: regedit
3. mappa "HKEY_Local_Machine" -> software -> "Paradox interactive" mappát -> Europa Universalis III (64 bites oprendszereknél a "wow6432node"-almappában van..)
4. Na, tehát ráklikkelünk az Europa Universalis III mappára és jobb oldalt klikk Új -> karakterlánc, a Napoleon nevet kell adni. Jobb klikk rajta és az értéknek be kell írni 2.0-t.
Ez frissen telepített napoleon ambitionsnál mûködik. A 2.2 patch így már felrakja magát.
1. start menü-run (v. futtatás.. <#hehe>#hehe>)
2. beírni: regedit
3. mappa "HKEY_Local_Machine" -> software -> "Paradox interactive" mappát -> Europa Universalis III (64 bites oprendszereknél a "wow6432node"-almappában van..)
4. Na, tehát ráklikkelünk az Europa Universalis III mappára és jobb oldalt klikk Új -> karakterlánc, a Napoleon nevet kell adni. Jobb klikk rajta és az értéknek be kell írni 2.0-t.
Ez frissen telepített napoleon ambitionsnál mûködik. A 2.2 patch így már felrakja magát.
Saor Alba
sajnos ezt se tudja megnyitni<#falbav>#falbav>
Valami okból kifolyólag atombugos a 2.2 patch. Legalább is amit a gamersgate-rõl lehet letölteni. Egy holland egyetemi szerverre feltette valaki a normálisat ( <#worship>#worship> ), én meg ide:
Töltsétek 😊
<#pias>#pias>
Töltsétek 😊
<#pias>#pias>
Saor Alba
Sziasztok!
lenne pár kérdésem
a mentésemet mivel tudom szerkeszteni?
a 2.2es patchet nem tudom kicsomagolni inno setuppal mivel lehet?
lenne pár kérdésem
a mentésemet mivel tudom szerkeszteni?
a 2.2es patchet nem tudom kicsomagolni inno setuppal mivel lehet?
Ez a kép az EU3-ból van? mert nekem totál nem így néz ki 😮
Ja és még azt kérdezném hogy mért nem fogadják el a hozzácsatolást azországok ha hubereseim és 200 a relation koztunk
Ja és még azt kérdezném hogy mért nem fogadják el a hozzácsatolást azországok ha hubereseim és 200 a relation koztunk
Arra is talalhatnanak mar megoldas: mivel ugye egyes birodalak nem egyterkepnyi teruleten birtokalnak teruleteket, ezert haborus egyezkedesnel fogalma nincs az embernek miket jelolget be. Persze ki lehet lepni meg lehet nezni es vissza de hogy az mennyire korulmenyes <#wow3>#wow3>
Born to win
NA 2.2 patch:
Játékegyensúly:
* az idõn túli technológiák ára 25%-kal kevesebb lett,
* figyelmeztetések és garanciák miatt már nem keveredünk háborúba másokkal,
* a felajánlott szövetségek automatikusan törlõdnek, ha háborút kezdünk az adott nemzettel,
* kijavították a hibát, mely akkor jelentkezett ha egy visszavonuló egység "mozgás" parancsát töröltük,
* a misszionáriusok már olcsóbbak, de nehezebb átállítani õket a mi oldalunkra.
Kezelõfelet javításai:
* teljes képernyõs módban a frissítési frekvencia néha 0-ra állítódott a beállítások menüben,
* javították a bugot, mely miatt csoportos kijelöléskor rossz hangot játszott le a program,
* a diplomácia ablak mérete nagyobb lett és több hely van a leírás szövegének,
* több javítás a kolonizálás sikerét jelzõ párbeszédablakon,
* javították a helyesírási hibákat és a a francia és német verzió támogatását.
Adatbázis fejlesztése:
* javították Ferghana történelmi adatait,
* kibõvített unió és szövetség GBR és HAN között,
* Hollandia kései történelmi idõszakában változtak a kormányzatok,
* Tirol színe a térképen megváltozott, hogy ne lehessen összekeverni Ausztriával,
* Dél-Kelet Ázsiában új erõdítmények jelentek meg.
A fentieken túl a játék mesterséges intelligenciájában is számos változást eszközöltek a fejlesztõk, mind harci, gazdasági és diplomáciai területen.
Játékegyensúly:
* az idõn túli technológiák ára 25%-kal kevesebb lett,
* figyelmeztetések és garanciák miatt már nem keveredünk háborúba másokkal,
* a felajánlott szövetségek automatikusan törlõdnek, ha háborút kezdünk az adott nemzettel,
* kijavították a hibát, mely akkor jelentkezett ha egy visszavonuló egység "mozgás" parancsát töröltük,
* a misszionáriusok már olcsóbbak, de nehezebb átállítani õket a mi oldalunkra.
Kezelõfelet javításai:
* teljes képernyõs módban a frissítési frekvencia néha 0-ra állítódott a beállítások menüben,
* javították a bugot, mely miatt csoportos kijelöléskor rossz hangot játszott le a program,
* a diplomácia ablak mérete nagyobb lett és több hely van a leírás szövegének,
* több javítás a kolonizálás sikerét jelzõ párbeszédablakon,
* javították a helyesírási hibákat és a a francia és német verzió támogatását.
Adatbázis fejlesztése:
* javították Ferghana történelmi adatait,
* kibõvített unió és szövetség GBR és HAN között,
* Hollandia kései történelmi idõszakában változtak a kormányzatok,
* Tirol színe a térképen megváltozott, hogy ne lehessen összekeverni Ausztriával,
* Dél-Kelet Ázsiában új erõdítmények jelentek meg.
A fentieken túl a játék mesterséges intelligenciájában is számos változást eszközöltek a fejlesztõk, mind harci, gazdasági és diplomáciai területen.
Saor Alba
Map mod az MMG 1.792-höz
http://realmapproject.googlepages.com/RMP-0.41-eng.exe
vagy
http://rapidshare.de/files/38415922...41-eng.exe.html
http://realmapproject.googlepages.com/RMP-0.41-eng.exe
vagy
http://rapidshare.de/files/38415922...41-eng.exe.html
Saor Alba
Tudtommal az infláció a technológia fejlõdésre van hatással. Célszerû lent tartani ill, megszûntetni. Van anemzeti bank idea az leküldi 10%-al. Ha sok tartományod van ellenkezõ vallással éredemes a toleranciát 100%-ra felküldeni, így elkerülhetõk a lázadások. Azonban a tartomány bevétele nem teljes a más vallás miatt. Ekkor kell küldeni a misszionáriust.
Saor Alba
Üdv. Próbáld ki a TOT módod, egészen más megjelenése lesz a játéknak. Államforma-váltás stabilitás-visszaesést eredményez. A stability hatással van egy rakás dologra köztük a bevételre is.
Saor Alba
Na és azok is amik benne voltak? Például a csaták...
Akkor TW fanként csemge lesz neked a tavasszal megjenelõ EUIII: Rome. Benne lesznek azok a dolgok, amik az RTW-bõl kimaradtak.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Sok arany erosen inflacio gerjeszto!!
1-4:Mint mondtam inflacios tippeket csak leforditottam
innen
5: Szerintem erdemes hacsak nem akarsz evente 2x felkelest.
6: Nem, inkabb elonyod, kesobbiekben harcold ki hogy te legyel a NR-i csaszar, ehhez az aktualis 7valasztofejedelemmel kell jo viszonyt kialakitani, vagy (en igy lettem<#ravasz1>#ravasz1>) el kell foglalni az aktualis csaszar fovarosat.
Nekem nemet verzio van meg de atirtam a settings.txt-be a nemetet angolra(language=l_english).
Allamformavaltas stabilitast csokkenti, valtozo mennyivel, magadnak kell donteni nalam, administrativ monarchia van. Van egy "lefutasi" ideje nekem 16ev volt a valtas.
PAradox neveben meg kikerem az utolso mondatodat!
1-4:Mint mondtam inflacios tippeket csak leforditottam
innen
5: Szerintem erdemes hacsak nem akarsz evente 2x felkelest.
6: Nem, inkabb elonyod, kesobbiekben harcold ki hogy te legyel a NR-i csaszar, ehhez az aktualis 7valasztofejedelemmel kell jo viszonyt kialakitani, vagy (en igy lettem<#ravasz1>#ravasz1>) el kell foglalni az aktualis csaszar fovarosat.
Nekem nemet verzio van meg de atirtam a settings.txt-be a nemetet angolra(language=l_english).
Allamformavaltas stabilitast csokkenti, valtozo mennyivel, magadnak kell donteni nalam, administrativ monarchia van. Van egy "lefutasi" ideje nekem 16ev volt a valtas.
PAradox neveben meg kikerem az utolso mondatodat!
Born to win
Ja és még egy dolog?
Mi a következménye, ha államformát váltok? Lesz anarchia szerû idõszak, mint pl civ-ben?
Spanyolokkal vagyok, enyém Dél és Közép Amerika, sok aranyam van, a kereskedelembõl, gyártásból szeretnék tovább gazdagodni. Milyen államformát javasoltok?
köszi
Mi a következménye, ha államformát váltok? Lesz anarchia szerû idõszak, mint pl civ-ben?
Spanyolokkal vagyok, enyém Dél és Közép Amerika, sok aranyam van, a kereskedelembõl, gyártásból szeretnék tovább gazdagodni. Milyen államformát javasoltok?
köszi
Sziasztok! -
most olvastam (végig) elõször a fórumot és sok hasznosat megtudtam belõle, pl., h kár volt a már ott lévõ 5 kereskedõm mellé még 5-öt küldeni... 😊
Az inflációval kapcsolatban tudnátok segíteni:
(1) Azt már értem, h a csúszka egyenlegét 0 alá kell vinni, így csökken. Ha -2 helyett -20ra állítom, akkor 10x olyan gyorsan csökken?
(2) Kb mennyi idõ, míg a 80% visszamegy 0%-ra?
(3) Én úgy vettem észre, hogy az infláció csak a manufaktúrák építésénél jelentkezik, mást is drágít? - Kis inflációnál is jóval több volt a második épület...
(4) A tax assesor csak helyi szinten csökkenti az infláviót? Érdemes építeni?
(5) Szerintetek megéri misszionáriussal foglalkozni? - ha az adott vallás toleranciáját 100%-ra állítom nem ua.?
(6)A szövetségesem a N-R császár, ezért elfogadtam, h belépjenek tartományaim, nehogy megromoljon a viszony. Ebbõl származhat hátrányom?
Amit én tapasztaltam:
-szerintem nem érdemes túl sok kolóniát egyszerre bõvítgetni, inkább 1-2-t, de azt gyorsan. Sokkal könnyebb elvenni az másoktól, hisz alig védik, ráadásul gyakran van CB.
-ágyúk: szerintem az erõd szint*2 mennyiségû ágyú kell, különben csak megsemmisül a gyalogság, és kifullad az offenzíva...
MAgyarosítás: Sajnos van!!! - én így vettem meg és borzasztó. Egyrészt xar a fordítás, másrészt rosszul is lett sok helyen beillesztve (pl.: egy gyalogosnál az ágyúkról ír) - én ha tehetném angolul nyomnám, mivel semmilyen normális info-t nem kapok magyarul. Megpróbálom azt a swe/hun dolgot fordítva, hátha vált angolra.
Én TW fanatikus voltam, de mióta ez megvan (2 hónap) rá se néztem, hisz ebben minden megvan, ami abból hiányzott: kereskedelem, diplomácia, összetettség.
Olvasgatva a hardveres hozzászólásokat nagyon meglepett, hogy ennek a játéknak van 3d igénye ?!?!? A "földrajzi" nézet annyira csúnya, hogy politikaiban játszom... 😊
köszi, és bocs, h egy kicsit hosszú voltam
most olvastam (végig) elõször a fórumot és sok hasznosat megtudtam belõle, pl., h kár volt a már ott lévõ 5 kereskedõm mellé még 5-öt küldeni... 😊
Az inflációval kapcsolatban tudnátok segíteni:
(1) Azt már értem, h a csúszka egyenlegét 0 alá kell vinni, így csökken. Ha -2 helyett -20ra állítom, akkor 10x olyan gyorsan csökken?
(2) Kb mennyi idõ, míg a 80% visszamegy 0%-ra?
(3) Én úgy vettem észre, hogy az infláció csak a manufaktúrák építésénél jelentkezik, mást is drágít? - Kis inflációnál is jóval több volt a második épület...
(4) A tax assesor csak helyi szinten csökkenti az infláviót? Érdemes építeni?
(5) Szerintetek megéri misszionáriussal foglalkozni? - ha az adott vallás toleranciáját 100%-ra állítom nem ua.?
(6)A szövetségesem a N-R császár, ezért elfogadtam, h belépjenek tartományaim, nehogy megromoljon a viszony. Ebbõl származhat hátrányom?
Amit én tapasztaltam:
-szerintem nem érdemes túl sok kolóniát egyszerre bõvítgetni, inkább 1-2-t, de azt gyorsan. Sokkal könnyebb elvenni az másoktól, hisz alig védik, ráadásul gyakran van CB.
-ágyúk: szerintem az erõd szint*2 mennyiségû ágyú kell, különben csak megsemmisül a gyalogság, és kifullad az offenzíva...
MAgyarosítás: Sajnos van!!! - én így vettem meg és borzasztó. Egyrészt xar a fordítás, másrészt rosszul is lett sok helyen beillesztve (pl.: egy gyalogosnál az ágyúkról ír) - én ha tehetném angolul nyomnám, mivel semmilyen normális info-t nem kapok magyarul. Megpróbálom azt a swe/hun dolgot fordítva, hátha vált angolra.
Én TW fanatikus voltam, de mióta ez megvan (2 hónap) rá se néztem, hisz ebben minden megvan, ami abból hiányzott: kereskedelem, diplomácia, összetettség.
Olvasgatva a hardveres hozzászólásokat nagyon meglepett, hogy ennek a játéknak van 3d igénye ?!?!? A "földrajzi" nézet annyira csúnya, hogy politikaiban játszom... 😊
köszi, és bocs, h egy kicsit hosszú voltam
100 éve csináltam, de annyira magyartalan volt hogy maradt az angol. Így emlékeim homályosak: valamelyik nyelvi fájlt kell átnevezni ha minden igaz az eng-et swe-re. Logikátlan de magyar lesz a game 😊 Valahol megtalálod itt a fórumban ha visszaolvasol párezer hsz-t 😉
Saor Alba
Mert Hearts of Iron 2-höz tudtok EU3-asok magyarosítást?<#gonosz1>#gonosz1>
Ha magyarul akarsz egy jó startégiával játszani akkor ott van a Hearst Of Iron 2.
nincs magyar fájlv csak gondoltaM SZÓLOK
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"