11580
Europa Universalis III
  • Botond #3620
    Aha,oké,köszi.
  • Bagoly000
    Tévedés, ganges tudja jól.
    A heir to the throne lesz az eu3 új kiegészítője, A for the glory pedig az eu2 -jé.
    eu3 complete = eu3+ napoleon+in nomine. Ahhoz még jön egy kiegészítő, a heir to the throne, tehát a complete fogalom náluk egy kicsit mást jelent.
  • kissssss
    én is pont ugyan ezt szoktam csinálni csak én egy kicsivel több több gályát gyártok mint amennyit el tudnék látni érdekes mod nem nagyon ugrik meg a hajók ellátására fordítót pénz aztán a többit ahogy írtátok el intézik a kémek meg a lázadók.
  • Botond #3617
    Az a heir to the throne. Ez vmi "the eu3 game" néven fut, ugyanazt az időszakot öleli fel, stb.
  • ganges
    tutom szerint az eu2 új kiege.
  • Botond #3615
    Ez a For the glory micsoda? Kiadták eu3 completet más néven is, vagy mi? :)
  • ganges
    Röviden ennyi.
  • ganges
    Na, írok, hogy akik nem töltötték le a demót, hohyan is kell hadat üzenni:
    Rákattontasz, hogy Delece War.
    Ha van okod:
    X No Casus Belli
    (kis korona)Throne ...
    Ha rákattintasz a No Casus Bellire, akkor meg mutatja, hogy mivel jár(azt nem, hogy a háborúnak az lesz a nve, hogy War of.... Agressio)
    Ha rákattintazs az okra(ezen esteben a trón követelés, amit csak diplomáciailag tudsz megcsinálni)akkor pl. nem nő a rep. meg tán a stabilitássem csökken(ha ugyanaz a vallás, akkor sem), és a Háború neve War of.... ..... Throne.
    Van egy új békekötés, ami ad preztizst meg stb....
  • ganges
    Ennél jobban tudok fogalmazni és írni, csak siettem.
    Tehát:
    Ha bekebelezel egy államot kapsz 10 preztuis, és általában, ha van okod, nem nő a a reputaion.
  • ganges
    Egyébként én nem szoktam nézni a max. katonaság ellátást.Max. lázadnak(főleg IN-ban)
    Egyébként új panelek a HttT-ben:
    A preztizs ugyanúgy egy császári korona, a reputaion, ami már Infarmy(vagy ilyesmi)az egy kis zászló a preztizs mellet(ahol many meg a stabilitás van)
    Ha királyság vagy akkor van egy kis korona ami mx. 100-ig mehet.Ez a Legimity(vagy ilyesmi)Ez csökkenti a stabilitásod költségeid, csökkenti a lázasdást, stb....Akkor nő, ha soka királyi házasság, ill ha van Spec tanácsadód.
    Van egy j pali(a kereskedők, diplomaták, stb.... kívül)
    Et a magistrie(vagy ilyesmi), a Culture oldalon segít(a zászlóta kattintva a "Festmény" jelkép)itt van a cultúrális tradíció, ez azt befolyásolja, hogy milye jó tanácsadókat hívhatsz elő, a többi tadíció(katonao tengeri) is befolyásplja, hohy küldhetsz-e morált növelő tanácsadót(ez csak pl. volt)
    Vannak spec kultúrális trad. növelő dolgok(pl.:fesztivál)erre való a magisteri.
    Ha valaki nem értené:
    Van egy nagy tábla, ott a tanácsadók képei,ott kattincs arra amire szükséged van, ha szürke, akkor valamelyik tradició nincs(tehát 0%)

Egyépbként:Az AI küld pézt, hogy a kapcsolat javuljon(mint ahogy te is csináltad a többiben)ha császár vaagy rengetek a dolgod.Most, mivel nem jut az eszembe, hogy hívják azt a dolgot azt nem írom le(érjen meglepetés)
    Annyi, még, hogx egyes államok csatlakozni akarnak.
    Másrészt, A HttT-ben nem lesz unalom, mert ott szinte mindenkt kell csinálni.
    Azt már mondtam, hogy az összes tartományt fel lehet fedezni a Földön., új(jobb)Casus Belli rendszer.Csak vigyázz!(majd meg tudod miért)
    Figyelmeztet, ha a legjobb katonaságot nem raktad át(tehát a régi van)
    Még sok más, töltéstek le a demót, én február 1-ére 100%, hogy megveszem.
  • ganges
    ok, kösz, de csak 50 évig van Casus Bellid török ellen, ha Kis-Ázsiát is el akarod foglalni.De lehet a HttT-ben több időd van, passz.
  • hollófernyiges
    Bizánccal én a lázadókra szoktam hagyni a munkát, kis mázlival 3-4 évig folyamatosan háborúban vannak a törökök és jönnek a görög hazafiak hogy ingyen neked adják a Balkánt. Csak annyit kell tenni hogy ha már spawnolnak, akkor hadat kell üzenni az oszmánoknak és a flottával megakadályozni hogy nyugatra küldjék a főseregeiket.
  • tttttom
    Aha van. :)

A bizánciakkal a taktikám igazából csak annyiból áll, hogy megvárom amigg a kémek elérik a max. létszámot és közben csak a seregeket szarom a fővárosban és moreaban kb. 10évig.Így kb. összetud jönni 20.000 fős sereg (Mindegyik gyalogos, mert az a legolcsóbb, mondjuk ígyis ugyis túl kell lépnem a költségvetésem...)A kémeket elöszőr mindig a szigetekre küldöm.Mind pl.:Rodoksz,ciprus,kréta,naxos stb. Ezzel egy kicsit tom kompenzálni a költségeket átmeneteileg.Aztán, ha ez megvan a 20.000-res sereget feldúzaztom egészen 30.000-ig a szigetek biztonsága miatt. (2.000 ember/sziget)

Aztán csinálok néhány felkelést a velenciek ellen Athénban.Ez is segít egy kicsit növelni a bevételeket.Miután ez is megvan a fővárosba 2-vel be hajózok úgy 10.000 fős (5x2.000) sereget, hogy segítsék a főváros védelmét a török ellen...Bár Amúgy mindig elvesztem a fővárost, de végül aztán mégis én győzöm le őket.Kb. nálam így szokott eltelni 30 év...Közben amikor a kémeim ismét maxon vannak megprobálok lázadást szítani Bolgár és Albán földön.Ez általában nálam 1-2 legfeljebb 3 évre megoldja a problémát és sikerül kibasznom a törököket a balkánról.Aztán a hellén területeket szoktam követelni (Macedonia,Larissa és Janina)Edirnét meg lázadással szerzem meg mert ott van a török kapitolium. :D

Aztán olyan 1-2 évet várok amigg lemegy a háborús elégedetlenség és hadatüzenek a bolgároknak meg albánoknak, hogy bábállamokat csináljak belőlük.Ez is elvesz kb. 1-2 évet mire sikerül őket bekebelezni bábba.Ezzel aztán sikerül olyan 5-10.000-res bábállami haderőt. Ezzel így 48.000 fős haderőt tok fegyverben tartani...Aztán várom amig letelik az 5 év amigg a truces cucc tart a törököknél.Ha ez is megvolt elkezdem elfoglalni smyrnát és bursát, hogy ujabb 5 év elteltével elvágjam a fővárost. :D

Folytatás köv.
  • ganges
    Egyébként:A HttT-ben fel lehet fedezni a Föld összes tartományát, ait eddig nem lehetet, azt megoldották 2-3 óriástartománnyal.De legalább nem növeli az igényt +50 MB-tal.
  • Bagoly000
    Valóban, a monitorod nem bírja megjeleníteni a jelenlegi beállított képernyőfelbontást.

Europa Universalis III/settings.txt

Abban találhatsz valami olyasmit, hogy
    size=
    {
    x=1024
    y=768
    }
    refreshRate=60

hogyha eltérő az érték, kicsit állítsd vissza, ha nem találod, akkor add hozzá ezeket a sorokat. 1024x768~60Hz -t ma már minden monitornak el kell bírnia.
  • Dave8814
    Amikor feltelepítem a játékot, és elindítom azt írja ki, hogy OUT OF RANGE...és kikapcsol a monitor. Egy ismerős szerint ez azért van, mert gyatra az eredeti képernyő beállítás, és valami .txt fájlt kell átírni. De nem tudom, hogy melyiket, és hol. Valaki tudna segíteni?
  • ganges
    tök jó a demó, na de még milyen lehet a játék.
  • ganges
    ok, kösz
  • Bagoly000
    Ja jó közben rájöttem mit kérdezel bocsi.
    A demó önállóan fut mindentől függetlenül
  • Bagoly000
    ln nélkül?
  • ganges
    éz a demo jó In nélkül?
  • ganges
    sztem jó leszs, a videó meg a képek alapján, én 100000000000000000000000000000000000000000%, hogy megveszem.
  • kissssss
    haj jaj :-DDDDDDD na nézzük mit dobtak össze.
  • Bagoly000
    http://www.paradoxplaza.com/EU3_HeirToTheThrone_DEMO.exe
  • Bagoly000
    http://www.paradoxplaza.com/EU3_HeirToTheThrone_DEMO.exe
  • ganges
    van taktikád Bizánccal?
  • tttttom
    Én inkább dühömbe újra kezdtem a játékot. XD

Bizánciakkal...Nemtom miért, de szeretem ezt a rómais cuccost...:D

Asszimilálom a meghóditott coreokat göröhé oszt csá, hogy ne legyen pofázás a nép részéről. XD
  • ganges
    most mi avn?legalább nem unatkozol
  • kissssss
    In-ben néha elégé agy sorvasztó küldetések vannak pl: Angliával foglaljam el Normandiát hehh kösz
  • ganges
    én se szoktam vele foglalkozni, de mostanában fontos.
    hát, a tervemnek annyi:(az osztrákok üzentek hadat, és ellenem van francia+orosz is :(
    Várom az IN(ha minden igaz karácsony)és brandenburgal próbálkozok 1399. okt.14.-1821.feb.2-áig.Ha ügyes vagyok januárban meg lesz a HttT.Egyépként ahogy nézem:a HttT-ben nme fogunk unaztozni és kalózokat kergetni.De az IN is jó, ott, ha érted a küldetéseket, akkor jó.
  • kissssss
    :-D ezt egyszer én is el játszottam később jól rá is szívtam.
  • kissssss
    de ugyan akkor ha egy kis tengeri tapasztalatot akar szerezni az ember a kalózok kergetése a legjobb megoldás béke időben meg unalom űző is nem egyszer sikerűlt már össze szednem 20 25% tengeri tradíciót XDXD
  • johndavis
    Egy kis segítséget kérnék tőletek. Gondoltam én is felrakom ezt az MMP2-s modot. Ezt véghez is vittem, szóval kicsomagoltam a mod-os mappába (3.2-es patchem is megvan), azonban mikor elindítom a játékot a moddal a térkép helyett minden szürke és csak a folyókat látom. Valaki tud mondani valamit erre?
    Előre is köszi!
  • Vardar
    Én meg most az osztrákokkal vagyok és semmit nem költök navalra, leszarom a tengerpartot, pedig már 4 is mossa országom partjait:D
  • Solten
    Jah, en az MMP2-vel tolom csak. Az Ai joval elobb kolonizalgat.
  • Lysandus
    Ahol én partra szállok, ott általában az AI még nem jár. Fel sem fedezte. :-)
  • Solten
    En meg letojom a kalozokat, mert az Ai ugy is kinyirja oket vmi flottaval...
  • kissssss
    én meg úgy vettem észre hogy akkor csökken a kalózok aktivitása ha járőrözésre állítom be a hajóimat
  • Lysandus
    Egyébként a kalózokról annyi: 3.1-ben úgy vettem észre, hogy csökken az aktivitásuk amint az ember elkezd naval tech-ben felzárkózni.
  • Lysandus
    Nem kompatibilis a 3.2-es verzió a 3.1-es mentésekkel. A saját káromon tanultam meg. Mondjuk fura egy fejlesztői mentalitás. Most kezdhetem újra. Mondjuk hamarosan kijön az újabb kieg, és az valószínűleg a 3.2-essel nem lesz kompatibilis...