11580
Europa Universalis III
-
#3620 Aha,oké,köszi. -
Bagoly000 #3619 Tévedés, ganges tudja jól.
A heir to the throne lesz az eu3 új kiegészítője, A for the glory pedig az eu2 -jé.
eu3 complete = eu3+ napoleon+in nomine. Ahhoz még jön egy kiegészítő, a heir to the throne, tehát a complete fogalom náluk egy kicsit mást jelent. -
kissssss #3618 én is pont ugyan ezt szoktam csinálni csak én egy kicsivel több több gályát gyártok mint amennyit el tudnék látni érdekes mod nem nagyon ugrik meg a hajók ellátására fordítót pénz aztán a többit ahogy írtátok el intézik a kémek meg a lázadók. -
#3617 Az a heir to the throne. Ez vmi "the eu3 game" néven fut, ugyanazt az időszakot öleli fel, stb. -
ganges #3616 tutom szerint az eu2 új kiege. -
#3615 Ez a For the glory micsoda? Kiadták eu3 completet más néven is, vagy mi? :) -
ganges #3614 Röviden ennyi. -
ganges #3613 Na, írok, hogy akik nem töltötték le a demót, hohyan is kell hadat üzenni:
Rákattontasz, hogy Delece War.
Ha van okod:
X No Casus Belli
(kis korona)Throne ...
Ha rákattintasz a No Casus Bellire, akkor meg mutatja, hogy mivel jár(azt nem, hogy a háborúnak az lesz a nve, hogy War of.... Agressio)
Ha rákattintazs az okra(ezen esteben a trón követelés, amit csak diplomáciailag tudsz megcsinálni)akkor pl. nem nő a rep. meg tán a stabilitássem csökken(ha ugyanaz a vallás, akkor sem), és a Háború neve War of.... ..... Throne.
Van egy új békekötés, ami ad preztizst meg stb.... -
ganges #3612 Ennél jobban tudok fogalmazni és írni, csak siettem.
Tehát:
Ha bekebelezel egy államot kapsz 10 preztuis, és általában, ha van okod, nem nő a a reputaion.
-
ganges #3611 Egyébként én nem szoktam nézni a max. katonaság ellátást.Max. lázadnak(főleg IN-ban)
Egyébként új panelek a HttT-ben:
A preztizs ugyanúgy egy császári korona, a reputaion, ami már Infarmy(vagy ilyesmi)az egy kis zászló a preztizs mellet(ahol many meg a stabilitás van)
Ha királyság vagy akkor van egy kis korona ami mx. 100-ig mehet.Ez a Legimity(vagy ilyesmi)Ez csökkenti a stabilitásod költségeid, csökkenti a lázasdást, stb....Akkor nő, ha soka királyi házasság, ill ha van Spec tanácsadód.
Van egy j pali(a kereskedők, diplomaták, stb.... kívül)
Et a magistrie(vagy ilyesmi), a Culture oldalon segít(a zászlóta kattintva a "Festmény" jelkép)itt van a cultúrális tradíció, ez azt befolyásolja, hogy milye jó tanácsadókat hívhatsz elő, a többi tadíció(katonao tengeri) is befolyásplja, hohy küldhetsz-e morált növelő tanácsadót(ez csak pl. volt)
Vannak spec kultúrális trad. növelő dolgok(pl.:fesztivál)erre való a magisteri.
Ha valaki nem értené:
Van egy nagy tábla, ott a tanácsadók képei,ott kattincs arra amire szükséged van, ha szürke, akkor valamelyik tradició nincs(tehát 0%)
Egyépbként:Az AI küld pézt, hogy a kapcsolat javuljon(mint ahogy te is csináltad a többiben)ha császár vaagy rengetek a dolgod.Most, mivel nem jut az eszembe, hogy hívják azt a dolgot azt nem írom le(érjen meglepetés)
Annyi, még, hogx egyes államok csatlakozni akarnak.
Másrészt, A HttT-ben nem lesz unalom, mert ott szinte mindenkt kell csinálni.
Azt már mondtam, hogy az összes tartományt fel lehet fedezni a Földön., új(jobb)Casus Belli rendszer.Csak vigyázz!(majd meg tudod miért)
Figyelmeztet, ha a legjobb katonaságot nem raktad át(tehát a régi van)
Még sok más, töltéstek le a demót, én február 1-ére 100%, hogy megveszem. -
ganges #3610 ok, kösz, de csak 50 évig van Casus Bellid török ellen, ha Kis-Ázsiát is el akarod foglalni.De lehet a HttT-ben több időd van, passz. -
hollófernyiges #3609 Bizánccal én a lázadókra szoktam hagyni a munkát, kis mázlival 3-4 évig folyamatosan háborúban vannak a törökök és jönnek a görög hazafiak hogy ingyen neked adják a Balkánt. Csak annyit kell tenni hogy ha már spawnolnak, akkor hadat kell üzenni az oszmánoknak és a flottával megakadályozni hogy nyugatra küldjék a főseregeiket. -
tttttom #3608 Aha van. :)
A bizánciakkal a taktikám igazából csak annyiból áll, hogy megvárom amigg a kémek elérik a max. létszámot és közben csak a seregeket szarom a fővárosban és moreaban kb. 10évig.Így kb. összetud jönni 20.000 fős sereg (Mindegyik gyalogos, mert az a legolcsóbb, mondjuk ígyis ugyis túl kell lépnem a költségvetésem...)A kémeket elöszőr mindig a szigetekre küldöm.Mind pl.:Rodoksz,ciprus,kréta,naxos stb. Ezzel egy kicsit tom kompenzálni a költségeket átmeneteileg.Aztán, ha ez megvan a 20.000-res sereget feldúzaztom egészen 30.000-ig a szigetek biztonsága miatt. (2.000 ember/sziget)
Aztán csinálok néhány felkelést a velenciek ellen Athénban.Ez is segít egy kicsit növelni a bevételeket.Miután ez is megvan a fővárosba 2-vel be hajózok úgy 10.000 fős (5x2.000) sereget, hogy segítsék a főváros védelmét a török ellen...Bár Amúgy mindig elvesztem a fővárost, de végül aztán mégis én győzöm le őket.Kb. nálam így szokott eltelni 30 év...Közben amikor a kémeim ismét maxon vannak megprobálok lázadást szítani Bolgár és Albán földön.Ez általában nálam 1-2 legfeljebb 3 évre megoldja a problémát és sikerül kibasznom a törököket a balkánról.Aztán a hellén területeket szoktam követelni (Macedonia,Larissa és Janina)Edirnét meg lázadással szerzem meg mert ott van a török kapitolium. :D
Aztán olyan 1-2 évet várok amigg lemegy a háborús elégedetlenség és hadatüzenek a bolgároknak meg albánoknak, hogy bábállamokat csináljak belőlük.Ez is elvesz kb. 1-2 évet mire sikerül őket bekebelezni bábba.Ezzel aztán sikerül olyan 5-10.000-res bábállami haderőt. Ezzel így 48.000 fős haderőt tok fegyverben tartani...Aztán várom amig letelik az 5 év amigg a truces cucc tart a törököknél.Ha ez is megvolt elkezdem elfoglalni smyrnát és bursát, hogy ujabb 5 év elteltével elvágjam a fővárost. :D
Folytatás köv. -
ganges #3607 Egyébként:A HttT-ben fel lehet fedezni a Föld összes tartományát, ait eddig nem lehetet, azt megoldották 2-3 óriástartománnyal.De legalább nem növeli az igényt +50 MB-tal. -
Bagoly000 #3606 Valóban, a monitorod nem bírja megjeleníteni a jelenlegi beállított képernyőfelbontást.
Europa Universalis III/settings.txt
Abban találhatsz valami olyasmit, hogy
size=
{
x=1024
y=768
}
refreshRate=60
hogyha eltérő az érték, kicsit állítsd vissza, ha nem találod, akkor add hozzá ezeket a sorokat. 1024x768~60Hz -t ma már minden monitornak el kell bírnia. -
Dave8814 #3605 Amikor feltelepítem a játékot, és elindítom azt írja ki, hogy OUT OF RANGE...és kikapcsol a monitor. Egy ismerős szerint ez azért van, mert gyatra az eredeti képernyő beállítás, és valami .txt fájlt kell átírni. De nem tudom, hogy melyiket, és hol. Valaki tudna segíteni? -
ganges #3604 tök jó a demó, na de még milyen lehet a játék. -
ganges #3603 ok, kösz -
Bagoly000 #3602 Ja jó közben rájöttem mit kérdezel bocsi.
A demó önállóan fut mindentől függetlenül -
Bagoly000 #3601 ln nélkül? -
ganges #3600 éz a demo jó In nélkül? -
ganges #3599 sztem jó leszs, a videó meg a képek alapján, én 100000000000000000000000000000000000000000%, hogy megveszem. -
kissssss #3598 haj jaj :-DDDDDDD na nézzük mit dobtak össze. -
Bagoly000 #3597 http://www.paradoxplaza.com/EU3_HeirToTheThrone_DEMO.exe -
Bagoly000 #3596 http://www.paradoxplaza.com/EU3_HeirToTheThrone_DEMO.exe -
ganges #3595 van taktikád Bizánccal? -
tttttom #3594 Én inkább dühömbe újra kezdtem a játékot. XD
Bizánciakkal...Nemtom miért, de szeretem ezt a rómais cuccost...:D
Asszimilálom a meghóditott coreokat göröhé oszt csá, hogy ne legyen pofázás a nép részéről. XD -
ganges #3593 most mi avn?legalább nem unatkozol -
kissssss #3592 In-ben néha elégé agy sorvasztó küldetések vannak pl: Angliával foglaljam el Normandiát hehh kösz -
ganges #3591 én se szoktam vele foglalkozni, de mostanában fontos.
hát, a tervemnek annyi:(az osztrákok üzentek hadat, és ellenem van francia+orosz is :(
Várom az IN(ha minden igaz karácsony)és brandenburgal próbálkozok 1399. okt.14.-1821.feb.2-áig.Ha ügyes vagyok januárban meg lesz a HttT.Egyépként ahogy nézem:a HttT-ben nme fogunk unaztozni és kalózokat kergetni.De az IN is jó, ott, ha érted a küldetéseket, akkor jó.
-
kissssss #3590 :-D ezt egyszer én is el játszottam később jól rá is szívtam. -
kissssss #3589 de ugyan akkor ha egy kis tengeri tapasztalatot akar szerezni az ember a kalózok kergetése a legjobb megoldás béke időben meg unalom űző is nem egyszer sikerűlt már össze szednem 20 25% tengeri tradíciót XDXD -
johndavis #3588 Egy kis segítséget kérnék tőletek. Gondoltam én is felrakom ezt az MMP2-s modot. Ezt véghez is vittem, szóval kicsomagoltam a mod-os mappába (3.2-es patchem is megvan), azonban mikor elindítom a játékot a moddal a térkép helyett minden szürke és csak a folyókat látom. Valaki tud mondani valamit erre?
Előre is köszi! -
Vardar #3587 Én meg most az osztrákokkal vagyok és semmit nem költök navalra, leszarom a tengerpartot, pedig már 4 is mossa országom partjait:D -
#3586 Jah, en az MMP2-vel tolom csak. Az Ai joval elobb kolonizalgat. -
Lysandus #3585 Ahol én partra szállok, ott általában az AI még nem jár. Fel sem fedezte. :-) -
#3584 En meg letojom a kalozokat, mert az Ai ugy is kinyirja oket vmi flottaval... -
kissssss #3583 én meg úgy vettem észre hogy akkor csökken a kalózok aktivitása ha járőrözésre állítom be a hajóimat -
Lysandus #3582 Egyébként a kalózokról annyi: 3.1-ben úgy vettem észre, hogy csökken az aktivitásuk amint az ember elkezd naval tech-ben felzárkózni. -
Lysandus #3581 Nem kompatibilis a 3.2-es verzió a 3.1-es mentésekkel. A saját káromon tanultam meg. Mondjuk fura egy fejlesztői mentalitás. Most kezdhetem újra. Mondjuk hamarosan kijön az újabb kieg, és az valószínűleg a 3.2-essel nem lesz kompatibilis...