Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hollandiával összejött.. <#miaz>#miaz>
Saor Alba
Saor Alba
Saor Alba
pár év restauráció.. betámadtak a skótok.. ez kellett nekem gondoltam 😊 betámadtak.. levertem õket.. és úgy 30 éven át tartott a háború míg elfoglaltam a skótok összes területét. ugye egybõl nem lehet annexelni így meghagytam a fõvárosukat. pár év szünet, újból támadás.. most enyém az egész sziget.
Ezennel létrehoztam Nagy Britanniát 😊
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
Saor Alba
törökök meg uralják a keletet és afrikát
betámadtam szardíniát hátha gyorsan tudok kötni egy white peace-t franciákkal.. de nem jött össze. Milán + Siena + Genova + Papal States szövetségeseimmel kb fél évig voltunk ellenfelek franciáknak 😄 az lett a vége, h elfoglalták az egész csizmát 😄
kezdek egyet angolokkal, és elébe megyek a dolgoknak 😛
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
A hivatalos fórumon volt egy nagyon jó leírás arról, hogyan lehet módosítani a térképet. Nem tudja valaki, hogyan lehet ezt elérni? Már átböngésztem párszor az egészet, de egyszerûen nem találom...
Saor Alba
marokko erre tokéletes:algéria szövi el se árulnak mamleukokat könnyû szétzuzni aztán lehet lefelé haladni afrika keleti partjainál. oszmán birodalommal joba vok néha támad be portugália de leverem egy ezres seregét és el if fogadja a white peacet
az a baj, h törökök nálam már a fél világot uralják, franciáké kb egész nyugat eu .. középen meg tökölök a kis államokkal meg a nyomi osztrákokkal 😊 austria mindenkinek garantálja a függetlenségét, így elég nehéz a móka 😄
Saor Alba
Ha jól emlékszem, azt a területet kolonizálni, és ahhoz meg kolonisták kellenek. Az átjárásnak meg direktnek kell lennie, azaz legyen vízparton vagy legyen határos már meglévõ területed mellett...
Az a gondom hogy sok területet foglaltam és nagy a lázadások esélye. (Van amikor ki is irja hogy gondjuk van a valással, mezõgazdasággal stb.) Ezen hogy lehetne segiteni? Amúgy ez a háborúba hirtelen megbékél dolog már engem is irritál.
A Paradox Interactive még a nyár elõtt kiadja az Europa Universalis III. új kiegészítését.
Az EU III – In Nomine-hoz kelleni fog a feltelepített EU III – Napoleon’s Ambition. A felhasználók több mint 90 ezer társukkal beszélhetik meg az új játék tartalmát a Paradox fórumain.
Tartalom:
* 1399-ben indul a játék története, IV. Henrikkel. Innentõl kezdve több mint ötven évet ismerhetünk meg, és ezalatt a Bizánci Császárság fénykorát, a Tamerlane dinasztia idejét és a Százéves Háború végét.
* Nagyobb rálátást kapunk az országunk jövõjét befolyásoló döntések tényezõire. Építsétek fel Nagy-Britanniát, emeljétek fel Párizst, hogy megérjen egy misét, vagy alapítsátok meg a Kelet-Indiai Kereskedelmi Társaságot.
* A kezdeményezés a ti kezetekben van. Hozhattok ország vagy régió érvényû döntéseket, a szituációtól függõen akár több száz lehetõségbõl.
* Fedezzétek fel az új küldetés-rendszert, ahol a játékosok és az AI egyaránt saját céljait követi, így végtelen variáció jön létre a történelem lehetséges kimeneteleként.
* Számtalan alkalom adódhat a lázadásra, hiszen a lázadóknak más céljaik és más képességeik vannak. A kolóniák fellázadhatnak a függetlenségükért, a konzervatívok az anyaországban szállhatnak síkra a jobbágyság felszabadítása ellen. A felkeléseket leverhetjük erõvel, tárgyalhatunk a vezetõikkel, vagy – a legrosszabb esetben – tehetetlenül nézhetjük, ahogy az ország a hatalmukba kerül.
* Az általános vallási toleranciát is ti határozzátok meg, és ezzel új dimenziót kap a stratégia. Ha a bíborosok sokáig vannak jelen az országban, a Pápa hatalma olyannyira megnõhet, hogy megtagadhatja az uralkodó támogatását, vagy akár kereszteseket vezényelhet az ország területére.
* Az átdolgozott AI hosszútávú célokat figyel, és rengeteg logikai sémát használ.
Saor Alba
Arra kell ügyelni hogy a kapcsolat végig 150 vagy fölötte legyen.
Lengyelországot nem tudom hogy mûködik-e a gépnek összejött 😊
Saor Alba
"Nincs évszámhoz kötve?"
Nincs.
"ÉS csak a Spanyolországi területeket kell?"
Nem ba+ albániát is... <#hehe>#hehe>
Saor Alba
egyébként teruleteket h lehet örökölni? pl mit kell csinálnom a dánokkal h norvégia teruletét békés uton megszerezzem vagy a lenygelekkel litvániáét stb.
és milyen beállítás kell h legyen mármint uralkodoknál histroical stb.
Különbözõ idák (pl. nemzeti bank) csökkentik az inflációt, és tolhatod majd jobbra a csúszkát, nõ a bevétel, de nem nõ az infláció. Valamint ha teljesen balra tolod, a fejlesztésre több lé jut, viszont kevesebb marad az államkasszában.
Saor Alba
kezdtem egyet milánnal, már nyomom pár éve.. inflációm 3.5% (-1 es havi balansszal) nézem a többi országot .. mindenkinek _0_ .. na most ez mifranc? 😄 -2 alatt nem növekszik az infláció, de nekem az éves jövedelmem 23 így nem jön ki a -2 .. halp! ^^
Ja és most pont multizunk haveral egy kasztilíai-angol szöviben .
http://www.pcdome.hu/hirek/14711/europa_universalis_ujabb_kiegeszito
azt irja h eddig 2kieg van. de melyik a másik(napoleonon kivul?)
Saor Alba
Saor Alba
amúgy a guild kettõvel is játszottam mostanában és az is elszállt, egyszer, vagy kétszer, de összességében rendesen mûködött.
ha még esetleg valami tippje van valakinek, akkor szóljon.
azért köszi.
Segítséget szeretnék kérni ! A problémám a következõ:
1. Elindítom a játékot, és a töltési fázis utolsó részénél kifagy az egész, a kurzor sem megy, megszûnik a hang és kész... újra kell indítani a gépet
2. Elindítom a játékot, sikeresen betölt, de amikor országot akarok választani, akkor ugyanazt csinálja, mint az elõbbi pontban.
3. Elindul minden, játszom is vele rendesen, de amikor el akarom menteni, akkor fagy ki, vagy el tudom menteni, de amikor ki akarok lépni menübe, akkor száll el az egész.
És a vége a dolognak mindig ugyanaz, méghozzá restart...
Még annyit hozzáfûznék a dologhoz, hogy tavaly, kb ugyanilyenkor játszottam vele pár hónapig és nem volt semmi gond. Pár dolgot modoltam benne, de attól biztos nem szállhatott el.
Azon gondolkodom, hogy ha megvenném eredetiben, akkor is ezt csinálná e... Mert hát ez nem az... (tudom, lehet ez a gond, de akkor miért mûködött negyed évig normálisan...)
Feleslegesen pedig nem szórnék ki az ablakon 4k-t, hogy aztán a borítóját nézegethessem.
Ha valaki tudna valami tippet, azt nagyon megköszönném !