Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tiéd az egész sziget nemvagy háborúba és megalakul magátol a kultura az utána jon
Rolika16
Na szal kezdtem egyet angolokkal,már szigetem minden területét én birtoklom . 1500-ban járok kb , és hogy alakul meg Nagy Britannia ?

Event mappában elolvastam ,és kell hozzá culture group british na de ezt hogy ? Tehát hogy lesz british kultúra ezekben tartományokban,amik kellenek egyesítéshez ? Azt tudom hogy ne háboruzak mert akkor nem alakul meg . Láttam még azt is event mappában hogy,216 hónap kell hozzá hogy megalakuljon ez igaz ?

már semmi rájöttem... xD orosszal sikerül
nem igy értem, amikor kifejlodik egy uj államforma a government technology fejlodése közben akkor arra miért nem tudok váltani? legtöbb feudal monarchyval kezd és hiába jönnek olyanok h constitutional monarchy stb. nem enged rájuk váltani mert a feudal monarchybol nem lehet olyanra váltani de akkor mire lehet mert semmire se enged

és nálatom a többi ország vált államformát mert nálam sohasem
Solten
Államformák a "fejlõdés során" jönnek, minél több pénzt ölsz a kutatásba (csúszkák) annál elõbb. Minden államforma a hozzá hasonlóra váltható/fejleszthetõ pl. steppe despotism ból nem válthatsz absolut monarchy-ra (RTF). Teokráciából sem tudsz feudal monarchyra váltani pl.

A reformáció ha eléri az országod és teokráciával nyomod, lehet választani hogy maradsz-e teokrácia az új vallás teokráciája, vagy átalakulsz abszolút monarchiává...

Saor Alba

Rolika16
Probáltam ígyis nem sikerült , akkor vszínû hogy bug . Akkor majd elfoglalom azt kész .

Rolika16
Igen akkor eléred 1-t aztán jön többi államforma is ...

államformát miért nem lehet váltani? akkor lehet csak amikor a csuszkát lehet 1el tolni vagy mikor?
megnéztem lemented vissztltöd és menni fog. most nálam is kiadta h orosszal játszok és qasim khanateot meg georgiát se engedte annektálni pedig legalább 20év telt el kapcsolat is 200as háború se volt. golden hordeot pedig simán engedte. miután betöltöttem egybol ott volt h demand annexation...
szal én bugra gyanakszom.
nekem protestáns is felajánlja h alliance, ortodox meg folyton.
ciprus kréta és rodosz mindig velem akar szövetkezni de hulyeség oket felvenni hacsak nemakarsz a törökkel harcolni
Rolika16
Esetleg még arra gondoltam hogy akkor kértem hogy vazallus legyen amikor békét kötöttünk . És akkor nem 10 év lenne hanem több . Mert olvastam itt is régebben hogy nem mindig engedi 10 év elteltével...

Solten
Nem vágom miért nem engedi hogy annektáld, attól még hogy garantáûltad a függetlenségét él az opció. Két feltétele van hogy annektálhasd:

- min. 10 évig a vazallusod

- min. 190-es kapcsolat.

Saor Alba

Solten
Én senkivel nem tudok, csak felajánlják 😄

Saor Alba

a vallás is fontos. tehát egy protestáns, meg egy katolikus ország nem nagyon fog szövetkezni.a hírnév meg például az eventektõl romlik meg. Meg attól, hogy ha hadba hívnak, akkor mész e, vagy elárulod a szövetséget, stb... fogadj fel hivatalnokokat, akik a reputációt növelik. illetve ha szövetségben van, akkor sem nagyon valószínû, hogy veled bármit is akar kezdeni. Szerintem a szövetség nem olyan fontos dolog.
franciaországgal játszottam, szövetségben voltam a spanyolokkal, meg a portugálokkal, betámadtak az angolok és portugálok hadba sem léptek, a spanyolok, meg kb 5 hadosztállyal támogattak a kb 20 k angol egység ellen... én speciel mindig arra törekszem, hogy magamat meg tudjam védeni...
Sziasztok!

Van egy-két ország, akivel egyszerûen nem tudok szövetséget kötni. Nem ellensége szövetségesemnek, de mégsem. Miért van ez?????
Mennyi köze a hírnévnek a szövetségek kötéséhez? Mitõl romlik meg?

köszi!
Rolika16
Nem lehet azsem ...

Sztem az lesz a gond hogy garantáltam függetlenségét . De ez a függetlenség garantálása elmúl egy idõ után ? kb mikor ?

Tom3
Továbbra is kifagy a játék, de úgy hogy 1480 ápr. 30-án fixen! Mecklenburgi vagyok. :/ És így nem tudom folytatni. :S
Solten
Köss vele Royal Marriage-t..

Saor Alba

Rolika16
Nem ezt kérdeztem...Nem is töled,hanem Solten-tõl .

Ezt kérdeztem hogy : 10 év eltelt,+200 kapcsolat , szövim , függetlenségét garantáltam nem-e ez lehet a baj ...

Tehát nekem van olyan opcióm hogy annektálhatom , de nem bírok rányomni .

átírtam mo.-t western tech. groupra. na mindegy. akkor valószínûleg a kis államos dolog miatt lehet.
majd anhalttal meghódítom európát 😛 =D
lehet nagy az infláciod, mert az rendesen visszahuzza a fejlodést.
vazzalussá teszel egy osrszágot 10év+szövetség+190feletti kapcsolat után annektálhatod. általában 3-4x kell felajnánlani neki
de elõfordul elsore elfogadja.
Rolika16
Nálam nem is engedi rákattintani hogy annex . Mit kéne csinálni ? Mert én már nem tudom...

Solten
Az a problem, hogy a játék készítõi Magyarországot (többek közt) az "eastern tech group"-ba sorolták, így lassabb a technológiai fejlõdés. Másrészt a kis államok egyik bónusza a gyors technikai fejlõdés.

Saor Alba

A másik dolog, hogy a kincstárba nem szedek pénzt, mindent a fejlesztésbe ölök, maximumon van a stabilitásom, 7 8 8-as királyom van kb 20 éve, 2 tanácsadót is a katonai techinkára szerzõdtettem, majdnem mindent a katonaságba ölök, mégis lassan fejlõdik a dolog és az összes környezõ ország beelõz. Még a folyton lázadó Besszarábia is, ami hol független, hol nem. Ez is kicsit idegesítõ.
Bánát tartomány, amióta elkezdtem ezt a menetet, Mo.-hoz tartozott, 1453-ban kezdtem, most 1653 van és még mindig nem core a provincia és nem tudok benne sereget toborozni. Erdély sem core, de ott tudok toborozni. Elvileg 50 év míg az lesz, 200-ban megvan az 50-en 4x... Nem értem a logikát o_O
Annektáltam Boszniát, az core is lett rendesen, 50 év után.
Solten
Mikor felajánlod hogy annektálod, érvényét veszti hogy garantálod a függetlenségét, persze visszautasítja, 50-et romlik a kapcsolat.

Saor Alba

Rolika16
És nem bírtad sehogy se érvényteleníteni a függetlenség garantálását ? Vagy letel egy idõ után?

Solten
Ugyanígy jártam Norvégiával...

Saor Alba

Rolika16
Ha a vazallusomnak garantálom függetlenségét attól még annektálhatom ?

Mert moszkvával vagyok,és nem engedi annektálni Kazan-t,10 év eltelt +200 ...

Solten
Marokkóval?? <#wow2> <#vigyor> Ez király <#taps>

Saor Alba

eszméletlel: marokkóval vok és törököknek segitek leverni a protestáns austriát és a református franciákat... nocomment xD
északon kalmar union és kazan bitorolja oroszhont(Russia meg se alakult)
lengyelek meg spanyolok érnek még vmit de okse sokat már
én már majdnem arra vetemedtem, hogy megvettem oridzsinal xD
de nem akarok szívni, ha esetleg akkor is szarakodna.
Rolika16
Hát mi nem,de az nem is hiszem,hogy gond lenne .

Ti eredetivel játszotok ?
Rolika16
Nálunk is ilyet csinál... csak nálunk multiban . Írni kéne paradox forumra . Hátha tudják mit kéne csinálni .

Sikerült egy másik gépen beizzítani az EU3-at. Míg az alapverzió futott, kiegészítve az 1.3-as patchel, addig nem volt semmi gond. Felraktam az NA-t, utána a 2.2-es patchet és most az a gondom van, hogy elindítok egy játékot, ami fut is rendesen, de ha feladom és kilépek menübe, aztán megint megpróbálok belépni, akkor kilép az egész játékból azzal az üzenettel, hogy az euexe hibát észlelt és leállt... aztán ha megint elindítom a játékot, akkor ugyanezt csinálja. Ettõl függetlenül mûködik minden (egyelõre), csak kicsit idegesítõ, ha másodszorra akarok betölteni valamit, akkor kilép...

Valaki tipp ? (úgy látom, én vagyok a legpechesebb EU játékos 😄 )
Rolika16
Hát megint kidobott minket multi mentéssel... Ezt írja hogy game is not synch . Tehát nincs szinkronba a játék . Gondolom ezért dob ki... ez a nem is tudom minek nevezzem . Ha vki tudja miért írja ki lécci írja le...

ultimatumot érdemes használni 20onpárévig lecsorosodsz de legalább addig békésen épitgethetsz az ujonnan hoditott tartományokban amig lemennek a warningok
Rolika16
Mind1 megtedtem vazallusnak 😊 aztán annektálom azt létre jön Spanyolország . Csak kicsit nagy badboyom azt várni kell...

Hát minél nagyobb sereggel ostromlod, annál hamarabb... ki mondta, hogy ostromolni könnyû és gyors? 😛
Rolika16
Az több év,vagy inkább több 10 év ... ekkora helyörséggel szemben szvsz .

Vagy hány év lehet mire kiéhezne ?

Kivársz? Csomó várat a való életben is kiéheztetéssel foglaltak el 😊
Rolika16
Köszi így már értem 😊

Ja és most még 1 dolog van. Maltat akarom elfoglalni Kasztilíával,még az elején,ugye 5k-s helyõrség elég húzós . Bevenni assaultal lehetetlen is szvsz . Vagy ha nem nektek sikerült már vhogy ? Többi terület már meg van Aragontól... Kivétel barca a fövárosa,ehhez meg kell Málta területe... Ha lenne vmi ötleteket,hogy kéne írjátok le .

BlackShadow
a stabilitás költségét csökkentik. ami -3 tól 3-ig terjed. 3 a legjobb természetesen. ahoz, h elérd be kell fektetned mint minden más 'technológiába'. ezeknek van egy pénzbeli értékük, s a templomok ezt csökkentik.

ergó gyorsabban feltudod tornászni a stabilitásodat.

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Rolika16
A templomok mire jók a provinciákon ? mert ezt a - akármennyi stabilitást nem értem .

engem is kidob néha a windowsba de az autosave mindent megold
Solten
Ja, nálam ált.ban min 1× kifagy, utána betöltöm a mentést és no problem.

Saor Alba

Tom3
Csak nálam szokta azt csinálni, hogy véletlenszerûen ki fagy a játék? Egyszer csak leáll, van hogy az egeret tudom mozgatni de semmi mást nem tudok csinálni. És csak a reset segit rajta. Alap+Napoleon 2.2 patch van fent.
Épp Mecklenburgal megyek, 1480ban tartok. De a magyarokkal is fagyott már ki.
Rolika16
Na szóval most meg az a gond hogy,multiznánk és kibasz ez eu3game.exe-vel, de csak azzal mentéssel csinálja ezt,amivel multiznánk többivel nem.

Nem tudjátok mi lehet a gond ? egy kicsit belenyúltunk néhányszor mentésbe...badboy-t átírni meg ilyenek .

Köszi !

Solten
Egyébként rendszerint kinyírom az õslakosokat, mert õk a kolonistáimat gyilkolgatják.

Saor Alba

Solten
"spanyol módszer" <#hehe>

Saor Alba