Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak a keresztényeknél mukodik. katolikus tud konvertálni protestánsokat és forditva is
Nem lett elkúrva a fordítás. Beszéltem a Seven M-mel. A játék programja egyszerûen nem veszi be normálisan a magyar nyelvet. Felülírja. Ezért lett ilyen hybrid.
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Üdv!
Tudja valaki, hogy melyik országokkal, és milyen feltételek mellett lehet vallás megváltoztatást kikötni a békefeltételekben?
Tudja valaki, hogy melyik országokkal, és milyen feltételek mellett lehet vallás megváltoztatást kikötni a békefeltételekben?
www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu
Sehogy. Idõvel megszûnik és új király lép trónra. Vagy ha az aristocracy-n van (szinte) teljesen a csúszka átalakulhat az ország noble republic-á.
Saor Alba
A régenségtanácsot (Regency Council) hogyan tudom megszûntetni?
Ne akard... én a magyar verziót vettem meg, és csak remélni tudom hogy csak az én példányom volt ilyen szörnyen fordítva. Amint megtaláltam, hogy is kell átváltani az angol szövegre, meg is tettem.
Eu3 mappájában a settings fájlban át kell írni ezt : language=l_english ---> erre language=l_swedish . Ehhez kell 1.3 patch is . Amúgy sztem felejtös ez a magyarítás elég szar .
Hell mindenki! Magyarítás kéne. Ha lehet valahonnan letölteni akkor légyszi mondjátok meg honnan.
solten: nekem is.. de még igy is rut egy kicsit😊
felul kiirja , hogy ha záros határidõn belül le fog járni azt tudom , de hogy pontosan mikor - azt sehol sem jelzi ki.
+ azt sem hogy miota vazallusom egy állam.. (ami azert ugyancsak fontos lenne) /ledgerben sincs/
basszus..ezek az eu2ben mind benne voltak.. mi történt a fejlesztõkkel? mi ez az igénytelenség?
felul kiirja , hogy ha záros határidõn belül le fog járni azt tudom , de hogy pontosan mikor - azt sehol sem jelzi ki.
+ azt sem hogy miota vazallusom egy állam.. (ami azert ugyancsak fontos lenne) /ledgerben sincs/
basszus..ezek az eu2ben mind benne voltak.. mi történt a fejlesztõkkel? mi ez az igénytelenség?
leszedtem hááát eu jobban tetsik, részben mert középkor meg sok dolog ujitás. megvárom az mm2-t és ráérek dönteni. ez ugyiscsak demo
Beteszem ide is , hátha eu:rome forumot innen nem olvasátok 😊
EU:ROME Demo
http://files.filefront.com/Europa+Universalis+Rome+Demo/;9943842;/fileinfo.html
EU:ROME Demo
http://files.filefront.com/Europa+Universalis+Rome+Demo/;9943842;/fileinfo.html
Hátha békeszerzödés lejár majd kiírja . Ott ahol írja mennyi lázadás stb .
2. kérdésedre nem tudom a választ , de sztem nem lehet megnézni . Max ledger-ben ha benne van ...
2. kérdésedre nem tudom a választ , de sztem nem lehet megnézni . Max ledger-ben ha benne van ...
az eu2 valahogy áttekinthetõbb volt..
itt hol tudom megnezni ,
-mikor jar le a bekeszerzodes
-miota a vazallusom egy állam?
elõre is köszi
itt hol tudom megnezni ,
-mikor jar le a bekeszerzodes
-miota a vazallusom egy állam?
elõre is köszi
köszi, igy mar megy a kinevezés.
te melyik térkép mod-ot használod?
te melyik térkép mod-ot használod?
miért nem tudok explorer-t kinevezni egy hajo(had) élére?
a tutorialt nyuzom, feladat felfedezni Kubát , toboroztam konviztádort meg felfedezõt, elõbbit ki tudtam nevezni a hadsereg élére . Utobbinal szürke a 'general kocka' , nrm tudom kinevezni a felfedezõm.
ölet ? 😞
a tutorialt nyuzom, feladat felfedezni Kubát , toboroztam konviztádort meg felfedezõt, elõbbit ki tudtam nevezni a hadsereg élére . Utobbinal szürke a 'general kocka' , nrm tudom kinevezni a felfedezõm.
ölet ? 😞
no, kezdtem egyet az elejen Velencevel.
hm , hát ez nagyságrendekkel csunyabb igy elsore mint az agceep-pel felturbozott eu2.
tudtok valamit térképkicsinosito modrol?
hm , hát ez nagyságrendekkel csunyabb igy elsore mint az agceep-pel felturbozott eu2.
tudtok valamit térképkicsinosito modrol?
tovább is tart és uj ideák is vannak
Szerintem többet is add hozzá . Meg ha felteszed , lesz háború statisztika
ellenfelednek mennyi embere,hajója van . Meg Na-ban már belehet állítani hogy magától küldje kereskedõket .
hirtelen ennyit tudok
ellenfelednek mennyi embere,hajója van . Meg Na-ban már belehet állítani hogy magától küldje kereskedõket .
hirtelen ennyit tudok
huh, köszönöm az utbaigazist..😊
akkor azt hiszem elkezdem a simával és majd jöv héten ráugrok az mmgold2-re.
a napoleon ambition csak ad egy uj 'kampányt' a jatekhoz?
akkor azt hiszem elkezdem a simával és majd jöv héten ráugrok az mmgold2-re.
a napoleon ambition csak ad egy uj 'kampányt' a jatekhoz?
a honlapról:
MAGNA MUNDI GOLD 2
PRESENTING THE DEFINITE COMPANION FOR NAPOLEON'S AMBITION
AVAILABLE APRIL 18
MAGNA MUNDI GOLD 2
PRESENTING THE DEFINITE COMPANION FOR NAPOLEON'S AMBITION
AVAILABLE APRIL 18
Saor Alba
Jövõ hétre ígérik az mmgold 2-õt, teljesen más az 1-hez képest, egy valag újítással.. 😊
Saor Alba
Benne van a nevében 😊 A készítõ kombinálta az mmgold-ot egy realisztiukusabb térképpel. Bár elég érdekesek az arányok (Izland majdnem akkora mind a Brit szigetek..)
Saor Alba
Nagyjából jól összefoglaltad... <#eljen>#eljen> <#smile>#smile>
McCartman: az mmgold lényege hogy a játék próbálja követni a történelem menetét.. (pl. Burgundia szétesik, Ausztria/HRE császár megörökli a németalföldi területeket, létrejön Spanyolország, Oroszország, stb.) Ezenkívül -mint írta Rolika- nagy szerepet adtak a Német-Római Birodalomnak, ha tagállammal játszol, lehetsz Te is a császárá ennek a konfederációnak. Ha elfoglasz egy "konföderációhoz" (HRE-hez) tartozó területeket, a császár követeli hogy add vissza a tulajnak. Legtöbb esetben háborút indít ha nem adod vissza, de vannak esetek mikor megtarthatod (égbe kúszik a badboy), és kereskedelmi embargót kapsz pár évig. Van benne sok új változás, lehetetlen lenne felsorolni (mm gold topik -> manual..)
Még annyit hogy a kolonizáció menete is változott, -ahogy megint írta Rolika- a "történelmi felfedezõ" államokkal korábban lehet gyarmatosdítani. Ha mással küzdesz a A quest for new world oszlopában lévõ idea-kból 4-nek meg kell lenni hogy a qfnw-öt választhasd és az országodnak minimum középhatalomnak kell lennie (medium power)
McCartman: az mmgold lényege hogy a játék próbálja követni a történelem menetét.. (pl. Burgundia szétesik, Ausztria/HRE császár megörökli a németalföldi területeket, létrejön Spanyolország, Oroszország, stb.) Ezenkívül -mint írta Rolika- nagy szerepet adtak a Német-Római Birodalomnak, ha tagállammal játszol, lehetsz Te is a császárá ennek a konfederációnak. Ha elfoglasz egy "konföderációhoz" (HRE-hez) tartozó területeket, a császár követeli hogy add vissza a tulajnak. Legtöbb esetben háborút indít ha nem adod vissza, de vannak esetek mikor megtarthatod (égbe kúszik a badboy), és kereskedelmi embargót kapsz pár évig. Van benne sok új változás, lehetetlen lenne felsorolni (mm gold topik -> manual..)
Még annyit hogy a kolonizáció menete is változott, -ahogy megint írta Rolika- a "történelmi felfedezõ" államokkal korábban lehet gyarmatosdítani. Ha mással küzdesz a A quest for new world oszlopában lévõ idea-kból 4-nek meg kell lenni hogy a qfnw-öt választhasd és az országodnak minimum középhatalomnak kell lennie (medium power)
Saor Alba
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=322953
Ez a MM Gold , de ehhez kell NA is . Ha nincs akkor meg,ugyan itt Magna mundi IV-t kell letölteni .
Hát röviden van rengeted event , nem lehet az elején felfedezni . De pl nagyobb hatalmak : fra , eng , por , esp kapnak eventet , hogy felfedeznek különbözõ területetket,és akkor oda már küldhetsz telepeseket . HRE tartományokat szinte lehetetlen megtartani , elfoglalni el lehet,de megtartani felesleges inkább ted vazallusnak .
Mert a HRE Császár eventekkel bombáz ha megtartod , embargo,badboy-t add ha nem szabadítod fel azt Hercegséget amit elfoglaltál ... Hát a modban van még térítés,néhány területen 10 évbe is beletel mire áttéríti,ha egyáltalán sikerül . Biztos vannak még dolgok . De majd Solten ha megérkezik jobban elmagyaráza kb mint én .
Ez a MM Gold , de ehhez kell NA is . Ha nincs akkor meg,ugyan itt Magna mundi IV-t kell letölteni .
Hát röviden van rengeted event , nem lehet az elején felfedezni . De pl nagyobb hatalmak : fra , eng , por , esp kapnak eventet , hogy felfedeznek különbözõ területetket,és akkor oda már küldhetsz telepeseket . HRE tartományokat szinte lehetetlen megtartani , elfoglalni el lehet,de megtartani felesleges inkább ted vazallusnak .
Mert a HRE Császár eventekkel bombáz ha megtartod , embargo,badboy-t add ha nem szabadítod fel azt Hercegséget amit elfoglaltál ... Hát a modban van még térítés,néhány területen 10 évbe is beletel mire áttéríti,ha egyáltalán sikerül . Biztos vannak még dolgok . De majd Solten ha megérkezik jobban elmagyaráza kb mint én .
ezmiez a Real Map Project mod? min javit?<#confused>#confused><#worship>#worship>
sziasztok,
most akarom elkezdeni a játékot.
kérdésem , hogy mit érdemes-e feltenni mellé ami esetleg javithat a játékélményen - mint mondjuk az agceep az eu2nél - ? (pl. mi az az emlegetett MM gold? <#pardon1>#pardon1>
vagy ti csak sima eu3 + patchcsel jatszotok? (patchbol meik a legujabb?)
a válaszokat elõre is koszi
most akarom elkezdeni a játékot.
kérdésem , hogy mit érdemes-e feltenni mellé ami esetleg javithat a játékélményen - mint mondjuk az agceep az eu2nél - ? (pl. mi az az emlegetett MM gold? <#pardon1>#pardon1>
vagy ti csak sima eu3 + patchcsel jatszotok? (patchbol meik a legujabb?)
a válaszokat elõre is koszi
inkább 3as stabilitásnál -3% a lázadás esélye. sztem baj van a war exhaustionoddal. tul nagy és amiatt nohet meg sokáig nagyon
1467 január 1.-e ausztriával, megint kifagyott! Kezdek tanácstalan lenni. 😞 (#1715..) Amúgy ha a stabilitás nõ akkor kevesebb az esély a lázadásra? (Átlagosan 10-15%tól 22-25%ig van esély lázadásra az egész országban.)
több lehetõség van:
-felveszed az ideát amivel konkvisztádorokat és felfedezoket képezhetsz, azokat hozzárendeled egy sereghez/flottához és mehetsz is
-ha a fehér terulet egy ellenségé és harcban állsz velée akkor konkvisztádor nélkül felfedezheted
-megvárod mig automatikusan felfedezi neked. olyan 1800ra kb minden felfedezodik
-felveszed az ideát amivel konkvisztádorokat és felfedezoket képezhetsz, azokat hozzárendeled egy sereghez/flottához és mehetsz is
-ha a fehér terulet egy ellenségé és harcban állsz velée akkor konkvisztádor nélkül felfedezheted
-megvárod mig automatikusan felfedezi neked. olyan 1800ra kb minden felfedezodik
Most újrakezdtem ausztriával, nagyon könnyü! A fehér ismeretlen területeket hogy lehet felfedezni?
Eu3-al lehet úgy hogy , unlimited time mod-t megcsinálom de közben , menne MM gold-al is játszanák ? Meg ez unlimited time mod meddig visz ? Mert én nem láttom sehol , de biztos én vagyok vak 😊
hat az se jött be... most fogtam magam, es betöltöttem minden egyes orszgáként a mentésemet, megnéztem, hol van koloniája... kiderült, hogy az egsyik kis icipici sziget volt 23 lakossal... és közben ott szivat engem Europa sziveben... mondom koszi szepen
megoldás:
dyplomatic view. kizoomolsz és keresed a piros színt 😊
dyplomatic view. kizoomolsz és keresed a piros színt 😊
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
amikor a mentést betöltöd ott van a terkep de az macera... modot nem ismerek
nemhiszem h amikor core lesz mert vannak eventek amikor coret lehet szerezni de attol a culturet nem kapod meg
nemhiszem h amikor core lesz mert vannak eventek amikor coret lehet szerezni de attol a culturet nem kapod meg
nincs valami mod (hosszu es rovid o-val is jo), hogy megnézzem, milyen tartomanyai vannak egy masik orszagnak? Csak mert tokom tele van azzal, hogy nem engedi annektalni a kis orszagot, mert valahol el van dugva neki egy fel koloniaja...
asszem 75, de az azonos culture groupban levoket hamarabb
Várom az MM gold következõ kiadását (árilisra ígérik..), a svédekkel játszhatatlan. Az oroszok mindig betámadnak valami 800ezres hadsereggel... 😄
Saor Alba
nemtudom nekem egyszercsak kiírta h megalakult 😊
svédek meg nekem jó pajtik. meguntam a pápa basztatását és áttértem református vallásra.. kissé megutáltak a környékbeliek ^^
svédek meg nekem jó pajtik. meguntam a pápa basztatását és áttértem református vallásra.. kissé megutáltak a környékbeliek ^^
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"