11580
Europa Universalis III
  • ganges
    neked akart lenni, csak gyorsan írok.
  • ganges
    Vardar, neekd mióta Turda a főváros?Miért pont Erdély?De jó:)
  • ganges
    Szeintem tök jó a térkép, ha minden vízes.Ilyen még úgy sem volt.
    Tipp:Telepísdúja, de a save game-t ne töröld ki.
  • ganges
    Egyébként tudom, hogya NAgy Háborúnak voltak más okai, de közvetlenül ez robbantotta ki.Meg most minek meséljek, ha valaki(tisztelet a kivételnek)sokat nme tud a törtől.
  • Bagoly000
    mert nem a grafikai csoportot írtad át azér.
    common/countriesben kell átírni a kinézetet.
  • I.C.ram
    Nem úgy volt, hogy a HttT-ben már nem a techgrouptól függ a katonák kinézete, hanem a fejlettségtől?
  • Vardar
    Egyik megabirodalmam megölik a kalózok, a másik bugos...
    a history\countries mappában átírtam Erdély, Magyarország és Lengyelország techgroupját, grafikailag mégis minden ugyanolyan maradt. Hogy van ez?
    government = feudal_monarchy
    aristocracy_plutocracy = -3
    centralization_decentralization = 1
    innovative_narrowminded = 1
    mercantilism_freetrade = -3
    offensive_defensive = 1
    land_naval = -1
    quality_quantity = 1
    serfdom_freesubjects = -5
    technology_group = latin
    primary_culture = hungarian
    religion = catholic
    capital = 158 # Turda
  • Marci1111
    Megpróbáltam és most nem tenger színü lett hanem az összes szárazföld fekete lett.Teljesen tanácstalan vagyok.
  • Solten
    Hi. Probalkozz meg esetleg masik map-al pl: link
  • Solten
    A HttT uj "orszagai": link
  • I.C.ram
    Úgy látszik, nálad kicsit hamarabb olvadtak el a jéghegyek :D
  • Marci1111
    A problémám képben:
  • Marci1111
    Üdv!

Letöltöttem az Europa Universalis 3 Complete-t.Régebben meg volt a sima magyar változat,De abban nincs bnne a Napoleon meg az In nomine.Na már most a problémám ott van hogy amikor belépek a Single Playernél a játékba akkor az ott lévő Országoknak ugyanolyan a színük mint a tengeré.Amikor belépek valamelyik országgal akkor úgyszintén minden szárazföld tenger színű.(Sztem vmilyen script probléma hogy 1színűek)El tudná mondani nekem vki hogy ez mért van és esetleg megoldást is tudna mondani rá?Nagyon megköszönném mert már nagyon játszani akarok.
  • Lysandus
    Nem tagadom a hülyeség, mint történelemformáló erő létét, de a Nagy Háború kitörésének okai ennél azért kicsit összetettebbek voltak. :-)
  • Solten
    "deaki megvszi a Completet, az nem tudja felrakni a HttT-t?"

(magyarul így kell írni: de aki megveszi...)

Miért ne tudná?
  • ganges
    Egyébként kösz.
  • ganges
    Aha, értem.
    Egyébként (demoból)nekem a HRE nagyon tetszik, a CB render ésa Culture is nagyon tetszik.
    Nem biztos, hogy jól olvastam, deaki megvszi a Completet, az nem tudja felrakni a HttT-t?Ugy enm igaz, mert én elsőnek azt akarom megvenni aztán a HttT-t.
    Az most mind1, hogy magyarúl(ha minden igaz úgy)akarom megvenni vagy sem, egyszerűen tírom a nyelvet.
  • I.C.ram
    emiatt*

Fabricate Claims arra való, ami a nevében is benne van: Kamu indok kitalálása. Pl.: Anglia kitalálja, hogy márpedig Párizs az övé volt a népvándorlások idején. stb.
  • Solten
    "Ezeknek mi értelme van?"

Semmi. Az Ai neha ostobasagokat muvel... :) Marmint fokent az alapjatekban.
  • ganges
    az egyébként akart lenni
  • ganges
    egyépbként, ha az OPTIONS-ban(a play alatt) beállíthatod az AI agresszióját.
  • ganges
    hát, a történelemben is voltak ilyenek, egyszerűen csak preztizsmegtartás miatt.ez miatt tört ki az 1. vh.mert ha Frenc József szó nélkül hagyja Ferenc Ferdinánd meggyilkoslását, oda a jóhíre.de mivel a játékban, ha nem használod kia CB-t, nem csökken a preztizs, ezért a játékba értelmetlen.
    Az a kémopció mire való?
  • Lysandus
    Legutóbb épp csak belekóstoltam az IN 3.2-be. Ég és föld hozzá képest a HttT. 3.2-ben kitört a világbéke, rajtam kívül szinte senki nem akart háborúzni. HttT-ben viszont az AI úgy háborúzik, mint a gép. :-) +1 fölött még nem is volt a stabilitásom, mert valaki állandóan balhézik.

Ebből következően idióta döntéseket is hoz az AI. Egyik szövetségesem hadat üzent fél Európának, a másik (Milánó) pedig az olyan orosz fejedelemségeknek üzent hadat, mint Tver. El se jut odáig, mert military accese nincs. Ezeknek mi értelme van?
  • Lysandus
    Küldj egy kémet abba a provinciába, amelyikben a fővárosa van. Ott válaszd a "fabricate claims" opciót (In Nomine). 100 arany. Ha nem jön össze töltsd vissza az állást, és próbáld újra.
  • ganges
    Van eset mikor a gép szerez CB a te javadra:
    Ugyan ezek, csak fordítva.
    Tehát:
    Te adsz embargót, stb.....
  • ganges
    Akármelyik változatot játszol(EU, NA, IN HttT)
    Te:
    -Ha egy külföldi tartomány a te magtartományod
    -Ha királyi házasságban vagy és követeled a trónt
    -Ha embargót tűztek ki rád
    _Ha más vallású az ország(Egy speciális idea, asszem Deus Vult)
    -Ha az országot a katolikus világból száműzték(Excommunantion, IN, HttT)
    -Ha Cursade(tán így kell írni)a muszlin, vagy nem keresztény állam(IN, HttT)
    Ha Insult küldött neked

Ennyi, de ha 1-2 hete játszolmár ki kellett volna tapasztalni.

NA:Napoleon Anmbition(1. kiegészítő)
    IN.In Nomine(2. kiegészítő)
    HttT:Heir to the Throne(3. kiegészítő)

• Petiii94
    Könyörgöm valaki h tudok Casus Bellit szerezni :(
  • Lysandus
    In Nominéban már nem volt! Itt már csak döntésekkel, tanácsadókkal, és ideákkal tudod befolyásolni a toleranciát.
  • lacidsz
    Úgy látszik, hogy mások a tapasztalatok, az én játékomban pl. Franciaország mellett éppen Ausztria volt az, amit korábban szétkaptak, pedig már egészen nagyra dagadt. És még jobban kikészítették, mint a franciákat: Ausztriából csak Bécs maradt szabad, aztán azt is megette Styria.

(A jó hír az hogy most -kb. 1580- megint van Ausztria, mert 2 tartomány függetlenítette magát :))
  • I.C.ram
    Ja, amit elfelejtettem:

In nomine-ban volt a vallásoknál egy csúszka, ahol lehetett állítani, hogy melyik vallást mennyire tolerálom. Ez hova tűnt?
  • Petiii94
    Hogyan tudok Casus Bellit szerezni???Ez óriási problémám...
    A másik pedig miért van az ,hogy ha vkivel szövettséget kötök 25-30 év múlva megszakad???Pedig nem is kapok háborúba hívást semmit sak egyszerűen megszűnik:(...Meg van h küldenek pénz egyes államok de nem tom mért. Meg van h egyszerre 8 ország is trónköveteléssel lép fel.Kérme aki tudja a miérteket segítsen:(
  • I.C.ram
    Van pár. Nekem olyan volt, hogy egy országot elfoglaltam teljesen, kivéve a fővárosát. szerencsétlennek nem volt serege, így béke után rögtön fellázadtak az egyetlen területén. Igen ám, de hiába volt ott 1000 lázadó, egyszerűen nem történt semmi, csak ostrom, ostrom. kb 80 évig állt ostrom alatt a városa, aztán megsajnáltam, és elfoglaltam. :)
  • Solten
    Akkor bug all a hatterben.
  • Vardar
    Nem csökken. 30 évig nem csináltam semmit, csak vertem le őket, és még mindig +22 attriton vagy mi. A saját tartományaimban 5%os lázadás van, nem hogy még a frissen meghódítottakban.
  • kamaszaki
    Mindig ennyire csalt a játék, hogy semmi indiai nemzet is össze tud hozni 10000+ seregeket? Miért kell ez?
  • I.C.ram
    Hát nem tudom, nekem Franciao. Akkora duzadt, hogy öröm nézni... Ausztria már orosz területen van, és nem nagyon fogott ellenük össze a világ, de ha össze is fognának, akkor se győznék le őket, mert akkora hatalom már mindkettő.
  • Solten
    "A hírnév dolog meg különösen tetszik, ha egy ország túlpörgeti magát, és túl sokat hódít, akkor nekiesik mindenki, és leverik"

Na, akkor vege az oriasbirodalmak koranak... Klassz ez a HttT, de meg mindig nagyon szaraz az MMP2 modhoz kepest. Alig varom mar hogy vele kompatibilisse tegyek, az lesz a nagy kiralysag :)
  • ganges
    eddigi tapasztalataim:
    Ha királyi házasságban vagy sok lehetőség van:
    Ha pl. Habsburg a dinasztia, és a lengyel Jagelló-háázzal vagy királyi házasságban, az örökös lehet, hogy nem Habsburg, hanem Jagelló lesz.
    Majd később megírom, mert nem rek rá.
  • ganges
    Én ugyanezt mondtam, és látom, nem csak én gondolom így.
    Bár csak még demoban vanmeg, nagyon tetszik, és alig várom, hogy megvegyem.
  • lacidsz
    Nekem nagyon bejön a HttT. A Pápai Állammal indítottam egy játékot, a kalózokkal nincs gondom (Itália körül elég nagy a hajóforgalom, nem nagyon jelennek meg kalózok, akik meg mégis jönnek, azokat indig leveri valaki. 1530 körülre meg már akkora flottám van hogy simán leverek minden kalózt, pedig akkorra már majdnem enyém a teljes Olaszország).

A hírnév dolog meg különösen tetszik, ha egy ország túlpörgeti magát, és túl sokat hódít, akkor nekiesik mindenki, és leverik. Így elég nehéz teljes dominanciát folyamatos háborúval elérni, utoljára pl. Franciaországot verte szét Európa, egymás után kapta a hadüzeneteket, és végül visszaszorult az eredeti határain belülre, elvesztette a vazallusait és egy sor területét.

És a sok különböző Casus Belli is érdekessé teszi, mindig van kivel háborúzni, csak ésszel kell (ld. fentebb) ;)

Szóval JÓÓÓÓÓ a HttT :)