11580
Europa Universalis III
-
kissssss #4300 marha nagy szerencséd lesz ha egyben maradsz :-DDD -2 stabilitás + kölcsön hadsereg épp hogy csak elég lesz a lázadások le veréséhez hát nem irigyelek azért az írás jó. -
geo91 #4299 játszogattam :)
Részletek George MacGeo, a skót király személyes követének naplójából:
1552 január 1. Az elégedetlenkedő skót nép megtorlásra szomjazik angol riválisaik ellen.
1559 december 4. Az utóbbi években országszerte toborzásokat tartottak, így mára 24 ezer félelmet nem ismerő skót vár az angol határnál a csata kezdetét jelző kürtre.
1560 március 7. Megkezdődött a háború!
1560 július 10. Csapataink kifáradtak, sokan elestek vagy megsebesültek, nem tudtunk tovább menetelni. Elküldtek, hogy tárgyaljak az angol királlyal.
1560 november 2. Hosszas tárgyalások után békét kötöttünk az angolokkal. Két tartományt sikerült kicsikarni.
1561 április 13. Míg csapataink újra teljes létszámra duzzadnak, megkezdődik a skót flotta megerősítése. Ehhez megemeltük a hadiadót és kölcsönt vettünk fel.
1566 április 25. 5 év megfeszített toborzás és kiképzés árán újra teljes a skót sereg. Fegyverszüneti egyezményünk az angolokkal megszűnt, így újra megtámadhatjuk őket. TÁMADÁS!
1566 június 6. Sikerült elfoglalni két angol tartományt is.
1566 július 30. Véres ostromok árán újabb két tartományt foglaltunk el. Csapataink ismét kifáradtak. Valószínűleg ez lesz a menetelésünk végállomása. Ismét elküldtek tárgyalni az angol királlyal.
1566 szeptember 13. Sikeres tárgyalásaim eredménye képpen Yorkshire, Lancashire és Lincoln tartomány immár a Skót Királyság része.
1566 szeptember 27. Elsősorban ugyan követ vagyok, de másodsorban amatőr térképész is. Készítettem egy térképet hódításainkról. -
#4298 Szivesen :) -
Tiramon #4297 Mivel Bizánc Római Császárság volt, mindvégig. Ez olyan, hogy a Habsburgok meg Jeruzsálem királyai voltak sokszáz évig...:)
Csak már más volt ott a boss:)
A románok nem nagyon érdemesek szóra ebben a kontextusban se:)
-
Tiramon #4296 Köszi az összefoglalásod és a linket:) Te, én már az első EU-s kézikönyvnél is kihivást éreztem a történelem érettségi szint felé:))) Angolul meg csak fokozodik...:))) De a történelmi hüség számomra mindig nyerő, ne legyen 1700-ban Burgundia, és ne Velence ugráljon Amerikában:)
A többiről még nix véleményem, majd:) Az látom, hogy a HRE nagy feladat...eddig még nem sikerült ugy megcsinálni, ahogy müködött:)
Az angol alapot értem (manual, event, satöbbi:)))
Mégegyszer köszönöm:)
-
Dvd90 #4295 Inditottam direkt egy felszabadító háborút Ausztria ellen, Mainz és Aquileia elektorok felzabadítására. Most betámadtam a ceheket, hogy a fővárost megszerezve megszüntessem HRE-t, na most akkor lehet én nem tudok angolul, vagy ez most azt jelenti, hogy nemkem kéne vazallussá tennem az elektor államokat???:O:O:
Ha valaki meg tudja válaszolni nekem mi a helyzet annak megköszönném:)
-
kissssss #4294 ige ez az egyik legjobb taktika vagy a másik megoldás hogy mikor háborúznak a törökök (lehetőleg timburit ellen) kémeket kell küldeni a balkáni tartományokba hogy lázadást szítsanak egy idő után vagy átállnak hozzád a lázadó tartományok vagy ki nyilvánítják a fügétlenségüket ekkor viszont gyorsan be kell támadni a frissen létre jött országot nehogy szövetkezzen más országokkal.
ciprus rodosz naxosz kréta Korfu ezeknek a szigeteknek elég egy lázadás és átállnak Bizánchoz többnyire.
néha viszont létre jön Görögország :-DDDDDD nagy poén -
Dvd90 #4293 Probáltad már újratelepíteni a játékot?
Én bizánc szövetségeseként kezdtem a játékot, de ugyanúgy kéne csinálni sztem ha te lennél Bizánccal. Na szal, a lényege sztem, hogy fő ellenfeleddel szemben(Oszmánok) előnyt kell szerezni, nálam jó taktikának bizonyult, hogy a bizánci+szövetséges hajóhaddal beálltam a (asszem Égei) szoroshoz és akkor támadtam meg őket amikor ki vonták valamiért a hadseregüket a Balkánról, így gyakorlatilag erőfeszítések és harc nélkül tudtam elfoglalni a balkánt, mivel az oszmán hadak nem tudtak bejönni Európába -
hbence94 #4292 Magyarázzátok azt meg nekem, hogy egyik nap bekapcsolom a számítógépet ott van a helyén a királyi házasság gomb a másik nap amikor újra bekapcslom már nincs ott. (nem az, hogy szürke, mert mondjuk nem olyan az államforma, hanem egyszerűen nincs ott). És lenne még egy kérdésem, hogy olvasom, hogy mindenki áradozik Bizáncról, de én valahogy nem tudok vele jól elindulni ti ezt hogy csináljátok? -
#4291 Na meg azt is elloptak... -
SAS2335 #4290 Köszi a választ,de lenne még egy kérdés,a provinicába termelődö anyaggal mit lehet csinálni,pl:elefántcsontpart ahol eleféntcsont van? -
hollófernyiges #4289 "ami a legidegesítőbb feltétel és nem is értem a lényegét, hogy bizáncnak nem szabad léteznie."
Ennek az a lényege hogy Romania az Bizánc korabeli neve, az oláhok csak ellopták :)
-
kissssss #4288 országot csak akkor tudsz teljesen el törölni a térképről ha már csak 1 provinciája maradt tehát legalább 2 de inkább több háború kell hozzá ez sok mindentől szokott függeni
egységek toborzásához meg csak annyit kell tenned hogy rá kattintasz a provinciára és az alul meg jelenő ablak alján vannak kis ikonok valamelyikre hajó másikra meg épület van rá rajzolva ezek gondolom egyértelműek :-D viszont van van még 2 ikon amik száraz földi egységek toborzására alkalmas de nem mindegy hogy melyiket használod mert az egyik zsoldosokat add a másik pedig teljes értékű egységeket ad amik fejlődni is tudnak ha a szárazföldi technológiai szinted engedi.
bizonyos idő elteltével (asszem 50 év)automatikusan core lesz minden provincia amit el foglaltál persze ez nem fog olyan könnyen menni mert a frissen el foglalt területek gyakran lázadni szoktak. -
#4287 Ok, megprobalom... :) Lenyege hogy egyfajta tortenelmi huseget ad a jateknak. Tehat rendre letrejon Spanyolorszag, Burgundia eltunik a sullyesztoben, letrejon Oroszorszag, stb. Az Ai "kisse" okosabban viselkedik. Nekem pl. az tetszik hogy nem tud kolonizalni mindenfele kis szutyok allam.
Atdolgoztak a terkepet, szvsz joval szebb, egy-ket provincia mas, ujak is vannak. Olyan allamok is, amik nem leteznek az alapjatekban ("imperial city"-k).
Nemzeti ideaknak mas a bonusza, mas a nevuk is tobbnyire.
Provincial decisionok kozt van olyan is ami szinten nem szerepel az alapjatekban: kereskedelemre, termelesre iranyulo bonuszok, megtuningolhato veluk rendesen a jovedelem.
A nemet romai birodalom eventjeihez hozzaadtak tonnanyit. Teljesen at is dolgoztak. Ez egy srac mod-ja tehet a mod-jat beletettek a mod-ba :)
Az elfoglat provincia nem bizonyos ev elteltevel lesz "core" hanem event-el (tehat ha azonos a kultura, akkor rovidebb ido alatt).
Meg egy millio dologban elter, nem tudom osszefoglalni par sorban... :) Van hozza egy szep kis manual ha erdekel: link.
Valojaban a MMP mod-ba tobb keszito mod-jat is belesuritettek, szoval ez tucatnyi ember munkaja.
(sry a sok idegen szoert, egyszeruen nem talaltam ra a megfelelo helyes magyar kifejezest... :) ) -
SAS2335 #4286 jah és még egy kérdés,hogy lhet provincián sereget toborozni,és hogy magprovincia legyen? -
SAS2335 #4285 Hy!
Most kezdtem és lenne egy-két kérdésem,hogy lehet bekebelezni egy országot,mert megszálltam fulosan de nem engedi,meg hogy lehetek tagja a HRE-nek? -
#4284 Romania a HttT-ben... Qrvara "historical"... Akkor mar tegyek bele Jugoszlaviat, Totfoldet, meg a Szovjetuniot is... -
Dvd90 #4283 Igen, ez HttT és kell hozzá a 4.1b(béta) patch
Igen, ez egy decision, kb a következő feltételek kellenek hozzá:
Erdély, Besszarábia, Olténia, Havasalföld, Budjak, Silistria birtoklása + minden területnek core-nak kell lenni + ami a legidegesítőbb feltétel és nem is értem a lényegét, hogy bizáncnak nem szabad léteznie.
A játékod nemtom hogy elveszik-e, ha eddig HttT 4.0-val jáccottál akkor nem vszik el(legalább is az előző nekem nem veszett el), ha IN-val vagy Na-val akkor nem tudom mit mondjak -
ganges #4282 Hol tudom letölteni a HttT-hez az MMP-t?
Kell hozzá patch?
Elveszik a bizánci játékom, vgay az is átvált?
-
ganges #4281 Nagy rá az esély, hogy megcsinálom a weternise-t. -
ganges #4280 Ez HttT?
Hogy sikerült megcsinálnod Romániát????????
Ez egy Dessecsion??
Na, amint befejezem Bizánccal ez lesz a következő játékom.
Kell hozzá Erdély is?
-
tttttom #4279 Rendben igy már látom. XD -
Dvd90 #4278 Akkor elküldöm mégegyszer , hogy jobban le tudj szídni:P! Amúgy nem értem mér, ti mivel szoktatok képet feltölteni?
-
ganges #4277 Nekem pont még van egy hetem a játékhoz.
Az biztos, hogy a kövi király(1476-ban telik le a Regency) igen rossz lesz.
Adm:3
Dip:4
Mil:3
Viszont ilyenkor akarom elfoglalni Judeát, majd utódja Deltát.
Még Szerbiát be akarom olvasztani, mert már 1445 óta a vazallusom, még Grúziával várok.
Viszont a következő vazalluscélom:Bosznia.
Még Floridát, Ethiópiát, Jamaicát, Kubát , Haitit és még Panamát akarom gyarmatoítani.Ez lesz a 2. ideán.De hát úgy is megváltoztatom, amint befejeztem a gyarmatosítást.
A Westernise-n gondolkozom, mert csak 1 szinttel vagyok lemaradva(latin:8, eastern:7)
Lesznek jó tanácsadók, hisz az eastern a Bizánc filling sztem.
-
tttttom #4276 Leszidunk.
:D
Szép dolog ahogy elképzelem, de a képet nem lehet látni. -
Petiii94 #4275 ÁÁÁÁÁÁÁ!!!!Segiiiitseteeek:(Véletlenul a magna telepítése közben letöröltem az eu exe-t.A Cs meg van de azon csak az alap meg a napoleon nambiciói van dekéne nekem még az innomine.Valaki tud linkelni ,hogyy letöltsem?:( -
Tiramon #4274 Arról a Magna Mundi Platinum módról írhatnál pár sort, amit a hozzám hasonló gyíkok is megértenek...mi a lényege, miben több, miért jó? csak pár emberi sort, összefoglalóan:)))
Paul valszeg tényleg az alappal jáccik, ott volt ilyen könnyü a hódítás:) -
Dvd90 #4273 Most lehet szídni!
Havasalfölddel kezdtem a játékot, durva hogy az ember milyen taktikákat tud kitalálni, hogy fennmaradjon egy 2 területű állammal.
Először lengyel, majd litván szövetség megvédett a 5-6 területes pillanataimban(főleg az oszmánok ellen), majd az oriásira nőtt litvániával együtt két frontos háborúban végleg leszámoltunk a törökökkel. A westenise küldetések idején csak stabilitásba adtam pénzemet, de most egy ütöképes hadseregem van, ami lehetőséget adott. egy kis jó időzítéssel Partium és Szolnok(ez volt a küldetésem is) elfoglalására, Mo rengeteg szövetségese, és HRE tagsága ellenére.
Pillanatnyi környező állás: oriási Litvánia(szövetséges), nagyon erős ellenfél: Ausztria, császár is+szinte minden HRE állammal vagy szövetséges vagy vazallus vagy perszonál únió+ a király halálakor personál unió miatt megszerzi Svédországot
Én most "pihenek", hogy lemenjen az infamy és hogy afrikai területeim core-k legyenek, hogy "átugorhassak" Amerikába.
-
hbence94 #4272 Ma kaptam meg a játék kiegészítőit és az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet királyi hazásságot létrehozni, mert nincs a helyén. -
#4271 Sokkal jobb a HttT? Hat hogyne. HttT-nel meg szvsz sokkal jobb a Magna Mundi Platinum mod... :) -
#4270 Én az alap eu3-al játszok, van egy mentésem azt tologatom, de még kb 1 hónapig biztos ezt fogom játszani. Magyarokkal vagyok, kb 50 vazallusom van, küztük van pár nagy is :), dél-közép-észak amerika és afrika legjobb földei az enyémek. Nemrég csak szórakozásból felszabadítottam Tibetet (dél koreánál volt), meg Mandzsúriát (kina) :)
A kérdésem az lenne hogy az alap eu3-hoz képest sokkal jobb ez az új rész? (HttT) szal érdemes feltegyem, vagy annyira nem jó és nyugodtan fejezzem be a mostani gémemet? -
#4269 Varj amig lecsokken (idovel folyamatosan), es kozben ne foglalj el provinciakat. -
hollófernyiges #4268 Folyamatosan csökken a király diplomáciaértékének megfelelően, vegyél fel profi diplomatákat tanácsadónak, az felgyorsítja a dolgot. Ha nagyon akut a dolog (állandóan támadnak miatta és nem bírsz velük), felszabadíthatsz vazallus államokat, akkor annyival csökken ahány provinciát veszítesz. -
Armisael #4267 Sziasztok az "Infamy" szintet lehet valahogy csökkenteni? -
ganges #4266 Ha 4 reform milyen dúrva:
A tagok adója:-10%
A császáré:+50%
Nem csak szövetséges kell de piszokjó gazdaság, mert a reformok megmaradnak neki:(
De már Thrace CoT, ami több,mint 600 ducatot ér!És havi 15%-al nő a lakosság.Európa legnagyobb városa az enyém.A maga 220k-s lakossal.
Mivel egész Lengyelország8kiváve Krakow és Ruthenia) a cseheké, meg É-Mo., nagyobb lesz, mint a birodalom.
Na, majd jelentkezem a játékról két hét múlva, mert csak akkor tudok a géphez ülni.De írni még tudok, csak játszani nem. -
ganges #4265 Hú!Ezt nem hiszem el.Bizánc tök jó!
1405-ben indúltam.
Mpst 1470-ben vok.Enyém minden tartomány, ami 1449-ig core volt.Kivéve Crete és Ciprus.Enyám Oltenia, wallachia, Szerbi és Grúzia vazallusom.Van két tartományom a Kaszpi-tengernél.Legyőztem a Golden Hordát, mikot Jihadot indított ellenem.Csak Cherson és Kabonu)vagy hasonló nevű)tartomány maradt meg a Fekete-tengeren.Még Zeta is meg van.
A császár 1399 óta cehország.A magyarok igen rosszúl állnak.Már 4 Imperial Reform kész van.Remélem lelassítja a reformáció.Mert, ha minden igaz én leszek a másik nagyhatalom, és hidegháborús helyzet alakúlhat ki.Mivel a infamy már növekszik neki hátha Franciaország, Kasztília meg Svédország mellém áll, és darabokra szabdaljuk a nagyravágyó cseh király.
Még annyit, hogy az egész Kis-Ázsiai félsziget az enyém.Minen ortodox.
Mivel már van 4-5 Casus Bellim a Mamlukokra ha elmúlik a régenség, akkor Szent Háborút indítok ellene egyenesen Judeáig.Az a plusz preztizs jól jöhet, de véhcélom a Delta tartomány.Még Dél-Itália kéne, de Csehország a katolikus védelmező, még nem vagyok erős hozzá, de egyedül ki is lenne az.Mert hát Szerbia és Grúzia mint ha nem is, lenne az a 6-6 ezer katona:)
A dinasztia egy hajszálon függött.
mikor II.Manuel Meghalt egy jó kis király, Andreas jött.Mivel Military:8, könnyen elérhettem mostani méretem.(kb. 60%-át ő szerezte meg)
Halála előtt 1,5 évvel meghalt a 16 éves örökös, és én azt választottam, hogy meghalhat, de legyen egy új utód.Rá egy évre meghalt a király.Mi lett vlna, ha másikra kattintok?(költői kérdés)De a Palaeigolosz-dinasztia tovább virágzik.1476-ben lesz vége a Regencynek.
-
Tiramon #4264 Mellékesnek tünö, de nem mellékes dolog, amivel egyáltalán nem vagyok kibékülve, az a zene:) Ebben a zenében a meditácio max fél percig tart...aztán jön ujra a felajzott háborus feeling:) Én játszottam elég sokat a Heroes játékokkal...ott orákig ment a meditativ, kincskereső bizbasz zene...azt el birtam viselni, arra aludni is tudtam:)
Nah, de ha mondjuk 10 évig nem háboruzok, muszáj ezt a sarkallo zenét hallgatnom?:) Az EU II-nél változtattak ezen, ott nagyon kellemes dalok voltak:) De sajna visszatértek a régi hangulathoz:))) -
ganges #4263 Sikerült!
Megyek letölteni a 4.1et.
Peti:
Nincs több kieg, de patch van meg MMP.A patch neve 4.1.Ha jól emlékszem.
Ha meeg van a HttT akkor a Launcherbe bemész és az Update gombra kattintasz.Meg beírhatod a neten:
Europa Universalis 3:Heir to the Throne 4.1 -
Petiii94 #4262
Hello!Vki leírná nekem mit kell letölteni a Htt. után h meg legyen minden kieg.Köszi és lécci linket is raktok:S -
ganges #4261 Kösz!
Miért lenne probléma?