Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én meg azt kérdezném, hogy melyik patchet érdemes felrakni, vagy nem javítanak annyit hogy érdemes legyen?
Azt hogy miért nem tudod elküldeni a telepest nem tudom, de kikötõd biztos csak akkor lesz ha sikeres lesz az elsõ kikiüldött telepesed.Ezért is kell addig hazaküldeni a hajóidat, mert mire felépül a kolónia, adddig a hajóidat" megeszi" a tenger
Lockheed
Sziasztok, lenne egy kérdésem. Megvettem a GOLD verziót, de nem igazán jöttem rá a kolonizálás menetére. A tutorial idevágó része eléggé gagyi ugyanis a lényegrõl nem beszél. Engem az érdekelne, hogy a kiszemelt földterületen az a kikötõ hogyan jön létre! Azt értem, hogy az explorerekkel a tengeren lévõ, a conqistadorokkal meg a szárazföldi ismeretlen területeket tudom fölfedezni. De ha valahol mondjuk egy pár katonával, és egy conquistadorral az élükön kiszállok a hajóból és ráklikkelek a földterületre ahol állk a Send Colonist ikon ki van szürkítve. Van szabad colonist és ki van választva a Quest New World idea. ( azthiszem ez a neve ) A kikötõt hogyan csinálom meg ?

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Hogy van az a pénzes csalás?
Pfff. Ezt gondolom a pénzes csalással csináltad.. Nem nehéz, felkell fogadni egy zsoldos hadsereget, azzal leverni mindenkit 😄
És íme, kész pl. ez a térkép 😉
Nem tudjátok, hogy nem lesz e Europa Universalis 4?

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Én azt tanácsolom hogy nyis szövetséget Ausztria vagy Velencével. Mert nekem mind 2-vel volt így felosztotonk cseh és a balkán. Ezt késõb kihasználtam mikor egymás ellen furdoltunk. És enyém lett krain,stermairk, és dalmácia. és így valamenyire tudtam magam védeni a töröktöl.
Játszottam már vele, azért nem vagyok teljes kezdõ,csak mondom hátha van valami tipp, hogy az elejét átvészelni. Mert máskor is az volt a nehéz. Végül a Balkán már az enyém volt,csak most belekezdeni se birok mert a török folyamatosan támad. Majd megpróbálom gyorsan az elején lekenyerezni.
Ja, és Magyarországnál még a lengyel-litván szövetség is veszélyt jelent, ha rosszul jön ki a lépés. Gyakorlatilag egy hármas harapófogó, csak az Adriai-tenger környéki kicsik számítanak könnyebb ellenfélnek.
Azt tudnám javasolni, hogy amíg nem rázódsz bele a játékba, válassz valami hagyományos nagyhatalmat. Én pl. Angliával kezdtem anno aránylag jól védett. De Portugália sem rossz, mert ha összejön egy szövetség Kasztíliával és meg is tudod tartani, akkor viszonylag biztonságban gyarmatosíthatsz, vagy hódítgathatsz Afrikában.

Magyarországgal az a baj hogy két nagyhatalom (Ausztria és Törökország) ütközõzónájában van, engem a kettõ közül valamelyik mindig megtámad (a játék elején, amikor Ausztria még gyengébb, akkor a Törökök az agresszívabbak, de aztán jönnek az osztrákok is). Persze ezek csak az én tapasztalataim, fentebb láthatod hogy Magyarországgal is lehetséges hiperszuperhatalommá válni, de kezdõ játékosnak nagyon nem javasolnám.
Most kezdeném a játékot, egyszer már játszottam vele régebben, akkor az elsõ pár évet valahogy megúsztam, de most 4x kezdem újra, és állandóan megtámadnak a törökök (Magyarországgal vagyok). Semmit nem birok kezdeni, mert állandóan támadnak. Hogy kellene elindulnom? Mindenképp a magyarokkal akarok lenni, de igy nem látom valami sok értelmét!
jó kösz akkor nincs más módszer amitt eddig csináltam. Csak az a stabiltás. De azért kösz. Amúgy a német egységet úgy lehet ha a Német Római Császárság tagjait elfoglalom?
Max 4. Úgy lehet annektálni egy országot, ha csak 1 tartományból áll. Tehát ideális esetben az elsõ háború alatt elfoglalod minden tartományát és megkapod õket, aztán a béke lejártával a fõvárost is elfoglalod.
Hello hogy lehet teljesen elfoglalni egy országot? Mert hallotam hogy 4 évet kell várni de még nem próbáltam. Ti is így hallotátok?
Ha jól emlékszem, a játék könyvtárában, a "settings" címû szöveges dokumentumban kell a language-t (második sor)átírni englishre, és persze elmenteni. Nálam így néz ki az a sor: language=l_english.

Remélem nem tévedek, ha igen, akkor bocs, de én is az eredeti játékot állítottam vissza, és ugyanebben a fórumban találtam meg a leírást, szóval ha az enyém rossz, itt lesz a helyes megoldás is 😉
ÖÖ. Új információ. Azt, hogy kell?😄
De azt ugye tudod hogy az eredeti (magyar) játékban is meg tudod változtatni a nyelvet? Ha megvan az eredeti, akkor ne válts át törtre a nyelv miatt 😉
Most pár hónapig a magyar játékkal nyomulok, kitanulom csínját bínját aztán felteszem a kalóz változatot, rá kalóz kiegészítõket😄
Aha, már volt szó arról hogy a magyar fordítás borzalmas lett, de ha még erre rájönnek ezek a karakterproblémák, akkor még cifrább lehet a helyzet... ha tudsz angolul, akkor egyszerûen állítsd vissza az eredeti szöveget, és minden rendben lesz.
Már meg van. A magyar feliratos alapjátékra feltelepített 2 kiegészítõ az ékezetes betûk helyén olyan karaktereket produkált... röviden szólva élvezhetetlenné tették a játékot😄
Solten
torrent oldalak...? <#rolleyes>

Bakker, mindenhonnan (online shopok, áruházak) elkapkodták az EU III collectionst... 😞

Saor Alba

In nominehez tud akkor valaki valami linket?
Solten
<#eljen>

Saor Alba

Magyar felirattal mindjárt felteszem az EUIIIat. most töltöttem le a Napoleon's Ambitiont. In nomine-hez van valami letöltési link? A felirat elvész ha felteszem a kiegészítõket?
Nah megvettem eredetibe az EU3at. Kiegészítõkhöz jó torrent linket tud adni valaki?
Nekem eddig sikerült el jutni hekertrés nékül:
sorry nem tudom feltölteni.
Hello. szeretném meg kérdezni mikor lesz magyarországon az eu kolletkion és szép eredmény jocking.
Na, békekötés... két eset van, ha békét akasz kötni, az egyik, amikor az ellenséges szövetség vezetõjével akarsz, és a másik, ha nem. A vezetõnél ki van írva, hogy õ az egész szövetség nevében tárgyal, a másiknál nincs. Azaz ha a szövetség fejével egyezel meg a háború befejezésében, akkor mindenki abbahagyja a háborút, ha mással, akkor csak vele. Édemes megnézni, ki vezeti az ellenséges szövetséget.
További bonyolítás lehet az, hogy ha a nem-vezetõ ellenséges ország vazallus, akko nem köthet semmilyen békét.
Ja és én a NA-t nyomom, de a simában is így volt.

És igen, ha sokat háborúzol, elõbb utóbb bedarálnak... vagy te darálsz be mindenkit 😄
Nekem csak az alap EU3van 1 patchel.
Solten
Azt hiszem a szövetségesével köthetsz különbékét, de ez másik kieg.ben megint máshogy van (jó hogy 3 - féle változata van a game-nek...), ha Toscana-val háborúzol, vele kell dûlõre jutni, hiába gyilkolod le a szövetségesét...

Saor Alba

De ez mindig így van. Pl: Genova szövetségese Toszkána vagy ki és hiába van már béke és jó pár elfoglalt területem, Toszkánának még fizethetek, hogy békébe legyek.
Solten
Nem lehet egyfolytában háborúzni.. különben úgy jársz mint Alal... <#zavart1> Ciprus: ez valami bug lehet.

Különben nem nagyon erõltettem az európai területek elfoglalását, ott van a rengeteg, felfedezni való, kolonizálható terület... 😊

Saor Alba

De az szar, hogy a háború miatt elégedetlen a nép, kevés az adó, no sereg. Ezt ti hogy oldjátok meg? És azt, hogy pl: Ciprus szövetségese a Palanite és az még benn marad vagy 10 évig a háborúban, miközben Ciprust már rég annektáltam?
350 jaja, és hol van még a játék vége? 😄 Indiát már bezúztam, most egy teljes europai és amerikai dominanciát akarok kialakitani... Jelszavam: One nation under the sun! 😄😄😄<#ravasz1><#ravasz1>
Solten
Használd a fantáziád; ki kell használni pl erõsebb ellenfélnél ha erõi le vannak kötve valahol, magyarán háborúzik, ekkor betámadod és 2 frontos háborúra kényszerül. Ilyenkor mondjuk gyorsan békét köt a másik ellenféllel, ezért alkalmazok egy "blitzkrieg" taktikát... <#zavart1>

Saor Alba

Solten
350? <#idiota> OMG... <#rolleyes>

Saor Alba

szerencse meg technika... anno nekem a holland szabadságharcból sikeült olyan szép kis biodalmat felépítenem, hogy csak na... most a Brit Birodalom világhódító útját egyengetem. Jelenleg olyan 350 badboyom van, meglássuk, mire jutunk a legvégére 😊
Mondjátok már meg, hogy kell. Én a törökökkel csak szenvedek. Magyarokról ne is beszéljünk...
Solten
Alapjátékkal tökeccerû' 😊

Saor Alba

Az a *********. Ezt, hogy a mádörfákörbe csináltad?
Közbe megoldottam, regisztrációs adatbázis tisztítva, in nomine újra fennt, új peccsek fennt, MM Platinum fennt. Minden amerika<#hawaii>

Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.

Megtaláltam, a Magna Mundi ba volt, ott elõtte nemnéztem mert nemvolt feltéve :-)

Most a következõ problémám van: fennt volt a játék peccsekkel in nominevel rendesen, kiakartam próbálni az MM et mert érdekelt feltettem és behalt a játék, újratelepítettem, most csak a napoleont tette mfel, ígyis behalt, mikor tölti a mapot kifagy a játék exe hibával...
Jah és a legjob az egészbe hogy nemtom újratelepíteni az in nomineval mert azt írja a hogy már fennt van az in nomine, pedig nem 😄

Valami ötlet?

Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.

Hát így.:p 😄😄

Solten
De, ott van az... 😊

Saor Alba

Azt merre találom :-) ?
A játék mappájában nem volt.

Solten
Hi. newnations.txt

Saor Alba

Sziasztok,

azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e valami leírás ahol össze van gyûjtve egy helyen, hogy melyik népekkel milyen nemzeteket lehet létrehozni a játék folyamán?
Ha nem akkor esetleg össze írkálhatnátok, enge mnagyon érdekelne a dolog, elõre is kössz.

Hogyan csináltad ezt a magyarokkal?
Hogy lehet a pénzet növelni az elején mert nekem mindig nulla?