11580
Europa Universalis III
  • Solten
    Torolted a map/cache mappat a mod elinditasa elott? 4.1b patch-t installaltad?
  • Hegi90
    MMU mod-al kidob egy hibaüzivel (EU3 has stopped working), miután betöltöttek a dolgok, de a főmenü előtt. ötlet?
  • Hegi90
    Nah egyszer már majdnem sikerült :D

Meg megcsináltam egy másik szálon, ott sajnos csak cheat-el ment (+5000 arany). Szövetségesem lett Skócia, meg Aragon. A franciák hadatüzentek Angliának, ekkor jöttünk mi is. Írországot megalapítottam, Skócia pedig kapott 3 tartományt :D
  • kissssss
    Írországot amennyire nehéz létre hozni annyira unalmas is a rivális országokat még nem annyira nehéz le darálni viszont meat nevű tartományt el szedni Angliától kész művészetnek számít (javaslom a kémeket nekem be jött) és még ha létre is hozzátok Írországot akkor sem nyertek túl sokat core lesz mindegyik tartomány(amúgy képen is az lenne) meg +1 dukát a taxhoz valamelyik tartományodnál általában a főváros szokta kapni.

ja tényleg hogy teljes legyen az öröm Anglia rendszerint újra és újra meg szokta kapni a conquer ireland küldetést ami annyit tesz hogy mindegyik tartományra lesz cb-je.
    fasza mi?
  • geo91
    jajó
  • Hegi90
    Én az igazi írországra gondoltam. Akkor az egyik kisebb állammal kell lenned...
  • geo91
    próbálom, folyamatosan küldöm őket ahol van hely, de ha be is jutnak elég hamar kiszorítják őket... :C
  • geo91
    ki mondta hogy segítség, csak megmutattam, hogy nekem már megvan. :D
  • Hegi90
    kereskedőid meg használjad
  • Hegi90
    és ez nekem miért segítség?
  • geo91
    angolokkal egyhuzamban intéztem el a 4 ír kisállamot, könnyű volt, mivel szövetségben voltak egymással mind a négyen.
  • geo91
    ;D

• Hegi90
    ezen felül semmi. Csak az a baj, hogy ugye kb 5 részre van osztva a sziget, mindegyik tartomány különböző állam (az egyik ráadásul Anglia...). Ezek közül egyik sem hajlandó szövetséget kötni, az angolok pedig 3 év után lerohannak a picsába. Próbáltam nyalni a nagyobb államoknak, volt is proklém gárántí, de miután megtámadtak minket, nem csináltak semmit...
  • geo91
    miért, mi kell hozzá az ír sziget teljes birtoklásán felül?
  • Hegi90
    Próbálkozott már valaki írország létrehozásával? :D Elég nehéz :S
  • tttttom
    Bezzeg az én kommentemre senki sem reagál.
  • kissssss
    sehogy inkább örülj neki hogy nem kell minden egyes csuszka állítás után leverni milliós lázadó sereget.

ganges szintén sehogy a wastelandok csak dísznek vannak.
  • ganges
    A Wastelandokat hogyan lehet átírni, hogy gyarmatoíshatók legyenek?
    Hát sok dolog történt 1470 óta.
    1475:Vége a régenstanácsnak
    1481-1483:Bizánci keresztes háború Mamlukok ellen(Judeáig)
    1487:Szerbiát bekebeleztem
    1488:Kihal a Palaeigolosz dinasztia XI. Konstantin halála után(1460-1488, 1475-1488)Grúz dinasztia.
    1547:Kihal a grúz dinasztia, Komnenos dinasztia.
    1500-as évek 2. fele:Enyém a Delta tartományig É-Afrika.Enyém Ethiópia.Orosz Közigazgatási Köztársaság létrejötte(Administrative Republic)Litváni felbomlott.A HRE címet már automatikusan öröklik az osztrákok.Franciao. felbomlott.
    1620-as, 1630-as évek:Szövetségesek:Oroszo., Ukrajna, Ausztria(III. Orániai Frerenc)Franz III van Orinje.
    1642:Krími független lett oroszországtól
    1642-1644:Bizánci keresztes háború Krími ellen.
    Trónörökös:Dimetris 15 éves(1630-)
    Most 1645-ben vagyok.

• Amergin
    Tudja valaki, hogy azt hogyan lehet átállítani, hogy ne csak 10 évente lehessen hozzányúlni a "nemzeti vezérelvek" csúszkához? (centralizáció/decentralitáció; arisztokrácia/plutokrácia, stb...)
  • tttttom
    Ja meg az a poén, hogy az egész balkánt maga a török birodalom adta oda önként. :D
  • tttttom
    Gondoltam megyek egy picit az osztrákokkal 1799-ben. :D

Török-Osztrák háború. :D

http://addat.hu/50916aa7/EU3_15.bmp.html

Aki kíváncsi rá töltse le. :D

300.000 osztrák-orosz katona vs 320.000 románok-törökök/xy arabok :D

Amiből nekem 100.000 katonám volt. :D Akikből 20.000 elhullott. :) De a török sereg meg seggbe lett pakolva. Mind a 198.000 fő. :D
  • LSSAHPAUL
    Én most kezdtem el pont 1 hete. Az első pár nap borzasztó nehéz volt igaz hogy én a sima eu3-at láttam csak :), szal beletettek pár dolgot amivel elsősorban nehezebb lett a magyarokkal, viszont annyira nem hogy 3 év után ne legyen vazalluson a Pápai állam és ne én legyek már kb 10 éve a pápa :)
  • lexlutor
    újabb kérdés :)

nemrég fedeztem fel, h pár államhoz képest igencsak lemaradtama fejlesztésekben. ez akár 2-3 pont is lehet mondjuk egy hollandiához képest. területszerzésre összpontosítottam, és aa angyobb seregek fenntartása nyeli a pénzt.

van rá esélyem h még behozzam?

heirs to the thron-nal kapcsolatban mik a benyomások? sokat kacérkodtam vele, de a forumban volt a kaloz-rendszerre panasz, illetve a cp-k megszerzésével eltünnek igenhamar a kisállamok.
  • Hegi90
    beszarók
    na kipróbálom
  • Solten
    HttT: Heir to the Throne. :) A legfrissebb kiegeszito. Szoval szerintem "vasarold meg" a torrent shopban es tedd fel a Magna Mundi Ultimate-t. De termeszetesen megvasarolhato egyeb helyeken is: steam, gamersgate, stb.

• Hegi90
    Nem oda telepítettem, a magna mundi platinumra gondoltam. A httt meg fingom sincs, hogy mi :D
  • Solten
    Nem voltak.

A program files mappaba nem szabad a jatekot telepiteni. Ha az MMU mod-ra gondolsz, elotte telepiteni kell a HttT-re a 4.1 b patch-t (Februar 27). Mielott elinditod a jatekot, torolni kell a jatek fokonyvtaraban a /map/cache mappat (tehat csak a cache mappat). Bovebben (IMPORTANT NOTES alul): link
  • Hegi90
    Solten!
    Neked nem voltak gondjaid a telepítéssel win 7 alatt?
    Én felraktam az előírt sorrendben, felraktam az MMP2 modot, de utána indításnál hiányol valami dll-t. Azt kigugliztam, bemásoltam de most meg kb olyan a játék, hogy a kezdő év az mindig 1-e áll, nem lehet változtatni, ezen kívül ha elindítom a játékot, minden szürke.
    Ötlet?
  • geo91
    hát a faszom kivan... perszonálunióba kerültem egy ír miniállammal és a vicc az, hogy ő a hűbérúr és én a hűbéres, ergo: nem indíthatok háborút (még ellenük sem!) és nem léphetek ki a szövetségből... gondolom most várhatok kitudja mennyi évet, hogy kinyiffanjon ez az uralkodó...

nem tudjátok, hogy meg lehet e öletni? hearts of ironban lehet kémkedésnél kinyírni államfőket, de itt még nem próbáltam a kémkedést. majd megnézem.
  • Dvd90
    Attól függ hogy a tartomány amit el akarsz foglalni az core-e vagy nem, mer ha igen akkor elvileg ha kéred a békében akkor hozzád kerül, vagy télleg reménykedsz abban hogy nem foglalják el a különbékében.
    A szövetség felbontása nem jó ötlet, mer etttől függetlenül a háborúban ugyanyúgy szövetségesek lesztek, max a következő háborúan nem "segítene"

Remélem jót mondtam, és tudtam segíteni:)
  • lexlutor
    Köszi az eddig válaszokat!

lenne persze még kérdésem. háborúba kezdek egy államal, amihez csatalakozik a szövetségesem is. mivel körbekörbe kergetem az ellenség uralkodója vezette sereget az országban h szétverhessem teljesen, nem jut elég egységem minden számomra fontos tartományát ostrom alá venni. a szövetségsem pedig pont egy olyan tartomány foglal el közben, ami számomra fontos lenne, mivel a háború végén kialkudott elcsatolandó tartományokhoz így nem lenne közvetlen összeköttetésem. ha békét kötök a szövetségesem elött, akkor a tartomány visszakerül az eredeti gazdájához, ami nekem így nem jó persze. van valami lehetőség arra h én rátegyem a kezem az adott kulcsfontosságú tartományra azonkivül h erősen imádkozom h a szövetségesem elöttem kössön békét az ellenféllel és persze h ne kerüljön hozzá a tartomány? ha felbontom a szövetségem vele, gondolom jobb az esélyem h különbékét kössenek és én így tovább folytatom a harcot egyedül?

ha pedig a szövetségesemhez kerülne a terület, van valami mód h elcseréljük, hiszen jó a viszonyunk? mert én csak adott tartomány eladását találtam meg a diplomáciai lehetőségek között.

amugy 3.2+InNomine-val játszom.
  • geo91
    köszi! azt még nem próbáltam.
  • Dvd90
    Semilyen mod, ez egyszerűen a HttT kiegészítő
  • geo91
    passz, de ez milyen mod?
  • Dvd90
    Senki nem tudja a választ a 4295-ös kérdésemre? mer jól jönne egy kis segítség! Koszi
  • hollófernyiges
    Megmakacsolás olyankor szok előfordulni ha vannak még erős szövetségesei és összességében úgy ítéli meg hogy erősebbek nálad. Várni kell pár hónapot és előbb-utóbb rájön hogy nem jó neki az állandó megszállás, ha már ő ajánlgat békét akkor már megpuhult :)
  • ACi000
    -A lázadást csökkentheted még nemzeti eszmékkel(ideák)
    megfelelő decision-nokkal(általában provincial,de vannak országosok is)
    csúszka állítással, tanácsadókkal (bírók)

-a kikötőket is úgy kell blokádolni mint a szorosokat csak kell hozzá 6-os v 7-es naval tech

- csak tagok lehetnek választófejedelmek, ha a vazallusod tuti ,hogy rád szavaz

- 100%-nál nagyobb követelést sosem fogad el+ van amikor megmakacsolja magát és minimálisat sem fogad el.
  • lexlutor
    Sziasztok,
    végigolvastam a forum de nagyon tömény így elsőre. Így lenne pár kérdésem:

- egy adott tartományban a lázadások valószínűségét mivel lehet csökkenteni a stabilitás, áttérítés, core státusz elérése, katonák álomásoztatása mellett? (épületeket nem nagyon néztem még, mivel cxsak 1430 körül járok)

- blokád: az tiszta hogyha a boszporusznál állomásoztatoma flottám akkor ellenséges hadsereg nem tud átkellni. viszont olvastom olyanról a forumban h van olyna h a kikötőjét veszem blokád alá. az is csak annyi h letelepszem az adott tengerszakaszon a flottámmal, vagy majd később valamelyik magasabb naval szinten lesz elérhető?

- holy roman empire: velencével játszva, ha elfoglalok egy valasztófejedelmséget akkor ha annexálom én is választófejedelem leszek? vagy ha vazallussa teszem tudom befolyasolni a döntést?

- békerajánlat: ha tökrevertem egy nagyobb országot, minden tartományát elfoglalatam, elötte folyamatos háborúban volt, haborús kimerültségtől tele volt lázadókkal, két ellenséges ország veszi körbe, a békeajánlatomnál mégis csak 2-3 tartományt hajlandó átadni. az uralkodóm diplomáciai képességein kivűl mi befolyásolja ezt ezenkivül? félreértések elkerülése végett, nem egybe akartam volna annexálni, de a 2-3 tartományt meglehetősen keveslem.

Köszi!
  • geo91
    áhh, egy földi :D köszi!
  • Solten