11580
Europa Universalis III
  • kissssss
    azért maradtál le a fejlődésben mert te a keleti fejlődési csoportban vagy, viszont a nyugati országok értelemszerűen a nyugati csoportban vannak ez a lehető legmagasabb fejlődési csoport amit el lehet érni az egész játékban, vegyél fel tanácsadókat ők keményen nyomják felfelé a fejlődést a játék elején(trade,grovement,production) ezek fontosak ja és ha lehet a havi bevételeidet is 100% a fejlődésre költsd el.

igazából semmi konkrétat nem írtál le hogy hogyan állsz gazdaságilag éppen ezért én csak a fejlődési csoportot tudom neked biztosra mondani hogy ezért maradsz le, de hogy még a törökök is leköröztek 3 szinttel ebből arra következtetek hogy jó pár hibát elkövettél így csak azt tudom tanácsolni hogy centralizáld az országot nyiss a szabad kereskedelem felé minél több kereskedőd van a különböző kereskedelmi központokban annál több pénz megy a fejlesztésekre NEM nem a kincstáradba fog menni a pénz, ja és a szűklátókörűség helyett a szabadgondolkodást válaszd és végül a magisztereket sem felejtsd el mindképpen minden egyes tartományban vidd véghez a land reformokat.

(nem tudok nyomulni az értékes nyugati területek felé)

de ne akarj nyugat felé terjeszkedni hidd el csak szopni fogsz vele, persze ha valamelyik tartományra kapsz core üzenetet akkor csapj le rá.

most hirtelenjébe ennyit tudok tanácsolni.
  • Petiii94
    Helo!Feltelepítettem a Diwinde Windet vagy nem is tudom h kell írni.Mert még nekem nagyon új ez a verzió.Nagyon sokat csalódtam pozitívan.A játék kinézete és a sok építkezés nekem sokkal másabbá és élvezhetőbbé varázsolta a már-már szinte szürke unalmassá vállt játékot:)
    Nagyon tetszik élvezem.Bajom nekem csak azzal volt ,hogy mikor Magyar honnal játszom,nem tudok terjeszkedni.Most nem az a baj mindt a HTT-ben.Mert ott az volt a terjeszkedés akadálya ,hogy Magyarország méltatlanúl gyenge országgá lett téve.15k ember eltartásába majd bele pusztult az ország és az építkezésekre pénz sewm maradt.És a nyugati országog kényükre-kedvükre szabdalták szét.A valóságban pedig közel sem így volt.Meghatározó szerepünk volt.Ausztriától és a csehektől is jóval erőssebb országunk volt.EZt már jobban vissza adja e az új verzió.Magyarország jóval erősebb ezeknél az országoknál,szóval közép Európában nincs elenfele.A baj csak az ,hogy a hódítást rendesen bekorlátozta a német-római birodalom imfamy tolása.És ííígy nem tudok nyomulni az értékes nyugati területek felé.A balkánon meg nincs értelme hódítani mert minden terület ilyen 3-4 ducatot ,hoz.Ezzel szemben egy osztrák tartomány minimum 15-20 de az alpoki osztrák bányák termelése 70-80 ducat.SZóval nem mindegy...DE az Imperial imfamy miatt magyarorszáág egy tartománnyal nagyobb csak nálam mint a valóságban volt.Grazzal.Mert azt megkaptam core-ba valamikor és igy nem jön imfamy.
    A még ettől is nagyobb bajom az az ,ohgy 3-4 tech szintel levagyok maradva anyugatiaktól de kb. 3mmal még a törököktől is.ÉS nem tudom ,hogy történhjetett...NAgyon rossz....DE csalni nem akarok...
  • tKool
    Nem tudom vazallussá tenni őket, de vártam egy ideig, és maguktól beadták a derekukat, így már engem támogatnak.
    De kösz a tippet! :D
  • LSSAHPAUL
    pl vazallussá teni őket? :)
  • tKool
    Hello!

Egy kérdés: hogy lehet elérni, hogy valamely ország támogasson a szavazatával a Német-Római Birodalom császárválasztásánál? Egy csomószor bedob ilyen küldetést, az adott országnak széjjel nyalom a seggét, de semmi. 200-as viszonynál sem.
  • Tiramon
    Azért, mert itt nem XY elf sereg áll az orkokkal szemben a világ megmentéséért, hanem nagyjából ma is létező országok, akik helyüket keresik az 500 évvel ezelőtti planétán:) Ha ennek a fílingjét nem érzed, akkor valóban csak a harc marad:))
  • pocoksari
    komolyan nem értem, hogy miért nem célravezető legyőzni másokat/mindenkit...ahogyan azt sem értem, hogy miért hiszi mindenki azt, hogy ha felszántom a térképet, akkor nem kutatok/fejlesztek, építkezek stb. stb. stb., teljesen ugyanazt csinálom mint mások csak közben futkoznak a seregeim is

mondjuk az angol vs. franci háborúban a franciknak áll a zászló, az angol flottafölény előbb vagy utóbb, de úgyis elkopik (emberi játékos ellen), de az angolok ügyesen gyarmatosítanak (igaz az francikat sohasem láttam gyarmatosítani, mert vagy velük voltam vagy szétszedtem őket addigra)...

Ryokouval kellene mindenkit lenyomni...hehe, még ötletem sincs, hogy hogyan lehet ezt kivitelezni...

• Tiramon
    Ne legyél már ennyire gyerek:))) Vannak játékok, ahol célravezető mindekit lenyomni...de ezt magyarázzuk többen ezer éve, hogy ez nem az a játék:)))
    Az AI nem ellenfél, hanem segiti, hogy élvezd a gémet:) Amugy, minden játéknál igy kéne lennie:) Sok hibája van neki...azok egy részét javítgatom ki magamnál.)
    A francia kampánnyal az a baj, hogy kikerülhetetlenek az angolok...Ezek ketten olyanok, mint egy érme két fele:) Muszáj elfoglalni a másikat...onnantól kezdve pedig Nyugat-Európát egységesíteni köll:)))
    Onnantól meg már nem szimpi a dolog...ezért a franciákat és angolokat nem használom:)))
  • pocoksari
    very hardról és high agresszióról hova a vadgiliszta fülére rakjam már fel a nehézséget? ráadásul nem írtam át semmit...ennyit tud az AI
    az összes játékban így játszom, mert ez a célravezető...az AI akkor erős ha hagyod, hogy azt tegye amit akar...
    különben meg minden a sereg körül forog
  • LSSAHPAUL
    Nekem nincs gondom a casus bellikkel mert mindig van legalább 5 szövetségesem és "allied-CB"-használom igaz nagyon szarúl lehet tartományt kérni :). De tény hogy 1 hete nem játszom már az eu3-mal mert nehéz/monoton lett. Feltettem viszont a régi kedvencemet az 1848-at :)
  • Spazz Maticus
    A DW-től sokkal nehezebb lett a játék emberek. Aki ezt nem bírja, az inkább ne rakja fel, mert csak szívni fog.
    Olvassátok sokat az EU3 fórumot a paradoxplazán. Szinte minden kérdésre
    kimerítő válaszokat fogtok kapni.
    Ez a játék nem arról szól, hogy: "elfoglalom a világot". Jókat vigyorogtam a belinkelt képeken, amin szinte az egész földet befoglaltátok. Nyugodtan rakjátok a nehézségi szintet legalább normálra,
    meg ne szkripteljétek szét,úgy elég lesz túlélni is....
    Ez egy politikai, gazdasági, kultúrális, kereskedelmi történelem szimulátor. Komolyan meg kell fontolni hogy milyen államformát, vallást,
    nemzeti ideákat választasz, a DW-ben már az építkezésre is figyelned kell, nem akarok nagyképűnek látszani, de ahogy ti játszotok, több értelme volna talán a Total war-ral, vagy a Civilization- nal kezdeni,
    ott meg lehet hódítani a világot is...
    Mellesleg ha casus beli-t akarsz egy területre, országra küldj kémet,vagy kössél király házasságot, bár a DW-ben kissé megbonyolították ezeket is :)...
    az imperalism casus beli csak birodalmi érdekszférára(adott ország empire területeire) vonatkozik, a holy war casus beli, pedig csak bizonyos iszlám,vagy keresztény tartományokra.
  • nnattila
    Kösz a segítséget!
  • rexortom
    Mellesleg az imperalism casus beli benne van még a játékban mert nem tom hogy lehet kicsikarni ^^ russiával megyek de 17 századtol eltünt a holy war casusbelim ami pedig persián át akkartam eljutni indiába :(
  • Tiramon
    A területek elfoglalása és a nyomulás stratégiailag ésszerü, ám történelmietlen. Ahogy nem lehet a világ USA, nem lehetett Szovjet, de nem lehetett Római sem:) Ezért írom át a mappákat nagy mügonddal ugy, hogy történelmi mederben tudjam tartani a játékot. Sok kudarcot vallottam...Egyedül a Spanyol Birodalom volt erre képes nálam:)
    Hogy miért ez a célom? Hmm...én igy élvezem a játékot...:)))
  • rexortom
    de vegyétek észre a hre nem arrol szol hogy elfoglaljátok az egészet és ugy alakitsátok ki hanem pont arrol hogy felszabaditotok mindenkit és bevezetitek a reformokat vazalus és majd a legvégén diplo annex :P
  • lexlutor
    A httt-vel kapcsolatban annyit, h azt is kipróbáltam a legutolso patchel és ezaz unlawful imperial territory feature már abban is benne van :)
  • LSSAHPAUL
    Jah dúrva. Mindent megteszek hogy az új kieg játszható legyen, egyetlen egy provinciát se kérek, csak vazallusságot, hát így meg elég karcsú.. hiányzik az olasz félsziget, dél ausztria aranybányái.. nem sokáig bírom :) hogy ne a httt-vel játszak.
  • pocoksari
    ami elég gáz, mert ami core tartomány arra van reconquested és azokat úgyis begyűjtöd az első pár évben, utánna meg sanyi a játéknak hiszen elég ritkán dobálnak coret utánnad...
    50év amíg core lesz egy tartomány "magától" és 0,25 infamyt ad évente a jogtalan tartomány...ez 50év alatt 12,5 infamy tartományonként...kib@szott sok, ezért is hagytam abba burgundival a játékot...
    normális, mészárlósat lényegében 3országgal tudsz játszani: anglia, kasztília, francihon...ezek mind nagyok, nyugati típusúak és van bőven lehetőség a birodalomépítésre a környéken, ezek közül is inkább a franciák a legjobbak, mert az összes nagyot eléred ha kell és a békés módszerrel is hatalmasra lehet nőni...

nézegettem most a beállítások leírását, azért elég durva bónuszokat kap a gép...én meg csak máluszt...vicc
    kíváncsi vagyok ha beraknám magamnak is ezeket a bónokat mi történne...hehe
  • kissssss
    ez a unlawful imperial territory bünti igen csak akkor jön elő ha nem core a tartomány amit elszedsz.
  • lexlutor
    Próbáltam már, és elég gyakran visszatér a küldetés, de igazából nem is ez a baj. Nem támadtam még még más államot, de a problémám az, hogyha bárkit megtámadok és elcsatolom az olyan területeit ami nem core számomra de hre tag tartomány, meg fogom kapni ezt az unlawful imperial territory büntetést? mert akkor ha nem jön valami event gyakorlatilag csak kelet fele tudok terjeszkedni, és mivel a magyarok szövetségesek.. a kör bezárul. háborúzgathatok, de preztizsen kivül nem sokat nyerhetek. közben meg grötz és krain aranybanyai ott vigyorognak a határ túloldalán..

• kissssss
    a küldetés van elbaszva csak nehezen lehet végrehajtani, szerencsésebb helyzetben talán kapni fogsz egy random határharc üzenetet ahol felajánlja a gép hogy egy milánói terület a te core tartományod legyen de mire ezek a véletlenek össze jönnek akár véget is érhet a játék szóval jobban jársz a nyomsz a küldetésre egy visszautasítást és más vizekre evezel abba a -5 presztízsbe meg még senki sem halt bele.
  • lexlutor
    Sziasztok,
    a most kijött Divane Wind kapcsán vettem elő megint a játékot az In Nomine után, így van pár újdonság számomra benne. Van viszont egy elég bosszantó is, amit nem értek pedig már a paradox fórumot is olvasgattam, remélem itt valaki el tudja majd magyarázni.

Great campaign kezdés és Austriára esett a választásom. Az első mission egyike: Our claims on northern italy, azaz szerezzem meg Lombardiát és Manutát és core-t kapok rájuk. ez így már magában vicces küldetés lenne hiszen Lombardia Milánó fővárosa és van vagy 7 tartománya. de sebaj essünk neki.

első körben miután tönkrevertem Pisát és Siénát felszabadítom az uralma alól és elveszem tőle Bresciat és Veronát. Ami magában 8 infamy pontot jelent. Ami ugye nem tesz jót azirányú törekvésemnek h én legyek az emperor, de 5-10 év és csak elkopik majd.. aztán jön a meglepetés az infamy részletezésénél.. Unlawful imperial territory, azaz az elöbbi 5-10 év felment vagy 100 évre.

próbáltam kisilabizálni a forumokból ez miért is van és azt találtam, amennyiben nem core hre területről van szó, akkor ez az unlawful imperial territory büntetés sújtja az emperort. persze csak ha jól értem, mivel én a jatékban nem vagyok az. innentől kezdve vagy bugos vagy én nem értem igazából a dolgot.

Amennyiben mégis normálisan működik, abban ez esetben ezt a mission-t mégis h lehet teljesíteni?

Köszi!
  • kissssss
    ne állítsd át magyarra mert 1 élvezhetetlen lesz a játék 2 véletlenszerű időközönként kifog fagyni mindig.

csak az alapjátékot fordították le eddig.(tudomásom szerint)
  • LSSAHPAUL
    Nem hiszem hogy a beépített hivatalos magyarosításon kívül valaki csak úgy csinált egy letölthetőt. Ha a játék főkönyvtárában a settings.txt-ben a "language=l_english" helyett "language=l_swedish" -t írsz akkor magyar lesz.
    Az összes eu3 részben így kell, sajnos a Divine Wind-ben elég soxor hibás (nincs lefordítva) így szerintem jobb az angol és amit nem értesz szótár :D
    Billentyűzeten +,- gomb, vagy egérrel katt a + - gombra.
  • nnattila
    Sziasztok!
    Lenne két kérdésem:
    Honnan lehet az In nominehoz és a Heir to the throne részekhez magyarosítást letölteni?
    Hogyan lehet az idő múlását gyorsítani? Mert fél óra kell egy évhez és így nagyon sokáig tart a játék.
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • pocoksari
    azt ám,újat és jobbat :)
  • pocoksari
    nem teljesen értem...mármint ez egy stratégiai játék és a területek elfoglalása, ha lehetőséged van rá, akkor kívánatos, hiszen azáltal lesz nagyobb és erősebb az országod...ha van rá lehetőséged és mégsem törekszel az elfoglalására, akkor az ugyanolyan mintha nem építkeznél, kutatnál stb., tehát nem azért "kell" elfoglalni minél több területet, mert én azt mondom, hanem mert az stratégiailag ésszerű
  • Tiramon
    Happy New Years...jajaja...mellékesen mindenkinek:)

• Tiramon
    Nehéz ezt megértenetek:)

• Tiramon
    Jellemzően "ebben" a játékban nem szeretnék mindent elfoglalni:) Mert akkor a világtérkép nem különbözne egy Heroes térképtől.) Ebben a játékban a történelemért fizettem...nem másért:)))
  • Fabio Capello
    Steamen akciós ma a játék, 5 euró a komplett pakk :)
  • rexortom
    van egy decisön amivel kapsz instnt 15k-s sereget meg rohat erös vezért hozzájuk ha néz utána
  • Norbi930523
    Sorry az újabb hsz-ért, csak annyit akarok, a látszat néha csal :)
    Link
    (Picit levágta a végét, de végül is látszik a lényeg, meg úgysem akarom sokáig fent hagyni)
  • Norbi930523
    Nos, úgy tűnik igazad volt Pocoksari, a Western Isles-ra nem láttam rá, legalábbis az előbb ott barkácsoltak a skótok, mondjuk azt nem értem, ha ott állt a flottám, ezelőtt hogy tudtak átjönni 3x, de mindegy...
  • Norbi930523
    Szerintem nem néztem el semmit, egyszerűen kiadtam nekik, hogy menjenek rá a 2k-s seregre, ahogy átértek abba a provinciába, ahol a 2k-s sereg volt, a játék kiírta, hogy You lost, és eltűnt a seregem.
    A skótoknál meg mondom, már minden provinciába volt vagy 3 ezer emberem, szóval ha képzett volna is, egyből leverem őket, nem is jelezte sehol, hogy zsoldosokat képezne ki, a flottájuk meg megint kiesik, egyrészt mert 5 hajóból áll, másrészt nem kötött ki, harmadrészt meg nem is volt ott a flotta, amikor felbukkant a sereg.
    A 45k-s seregről már nem tudok felvételt szolgáltatni, mivel nem hagytam "szó" nélkül az esetet és újratöltöttem (ebben az esetben szerintem érthető), de a skótokról megpróbálok, eddig 3x előfordult...
  • pocoksari
    az utolsó egyértelműen normális
    a 2.-nál valamit el kellett ,hogy nézz, mert 45k ember 2k ember moráltól függetlenül azonnal megöl
    az elsőnél meg szerintem zsoldosokat képzett, de az is lehet,hogy volt neki máshol csak te nem láttad
  • Norbi930523
    Az normális, hogy angolokkal megtámadom a skótokat, szépen le is rendezem a 11 ezres seregüket, a kis grafikon is mutatja, hogy 0, azaz nulla emberből áll, én szépen felosztom a tartományokra a csapataimat, erre - szó szerint - a semmiből előbukkan egy 12 ezres sereg a részükről? Másik: meccselek a franciák ellen, egy 45 ezres sereggel nekimegyek egy 2 ezresnek, erre nem az, hogy ők nyernek, mert nekik jobb a moráljuk, hanem konkrétan lemészárolják az embereimet, 45 ezer ember csak úgy sutty, a semmibe... Ez most az új kiegészítőnek a velejárója?
    Amúgy azt nem tudom, hogy a HRE főmuftijának lenni milyen bónuszokkal jár, de szerintem az sem ép dolog, hogy 1431-ben Ausztriának 70 ezres serege van még 50 ezres manpower mellett...
  • Mikike94
    Hehe nekem Dékány-házam van.
  • pocoksari
    ez meg az eddig maximumom
    térkép
  • pocoksari

itt tartok éppen