Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Woondy
Vadállat 😄 Közben megszívtam a régenstanáccsal... nem én vok most az nrcs szal csomó területem a poroszoké lett (ideiglenesen) mert az örökös tartományokhoz csatoltam h ne kapjak büntetéseket...

Solten
<#eljen> Ez az 1.15 (+hotfix) mar eleg jo, nem talalkoztam eddig zavaro buggal. Vagy buggal egyaltalan.
Update:

Milan-t diploannektaltam, Velence elfoglalta Corsica-t es Genova maradek tartomanyat a Krim-ben, Lesbos lazadas miatt Morea-hoz kerult majd a torokok szalltak meg. A legyengult Genova-t igy vazallussa sikerult tenni (majd diploannektalni). Egy haboru soran Corsica-t megszereztem Velencetol (Ausztria jol legyengitette a flottajat es hadsereget), a felszabadulo Szardiniat vazalussa tettem es diploannektaltam. Egy koalicios haboru soran megszereztem a papai allamtol Avignon-t. Kovetkezo soran elertem hogy mondjon le szepen a core-jarol ott... <#vigyor1> Kikialtottam a Szard-Piemont kiralysagot.
Eleg jol allok, az ismert vilag 10-edik legnagyobb jovedelme az enyem (Hamburg az elso 5-ben az egy darab provinciajaval... <#wow2> - kereskedelemre nagyon ragyurt...), pedig a nyakamon egy rakat buntetobonusz (hulye HRE), szoval lesz ez meg jobb is.
Tripoli elfoglalta Malta-t a bena Aragontol, en meg tole. Odaadtam a Lovagrendnek, mert jofej vagyok... <#vigyor3>

Ok eleg jol megszivjak mindig, elobb a torokok uztek el oket Rodoszrol (tortenelem ugye..), aztan Raguza-rol v. a torokok v. az osztrakok, most kaptak Szicilian egy provinciat. Jo helyen vannak itt, eleg jol b@szogatjak a berber allamokat.
Ja, Woondy: vannak "provinciai decisionok", epits Artisan workshopokat utana pedig Urban workshopokat. Plusz bonusz a bevetelnek, kereskedelemnek... 😊

Saor Alba

Woondy
Nem csaltam, bugos volt a játék, mondjuk mind1 mert nem tudtam megoldani ,kezdhettem újat... 😄
Grat Savoyhoz ,köszi a tippeket 😉

0 év???? öööö wtf??? <#guluszem1><#wow1><#guluszem1>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Hol lehet azt átírni, hogy egy tartomány core legyen amit meghóditottam, mert nekem 0 év túl sok idõ...

Solten
Gazdasag stabilizalasa. Eloszor is igyekezz hogy a stabilitas mindig legyen +3-on. Ekkor van a legnagyobb bevetel, es kiiktatodik egy sor "negativ bonusz". Celszeru az inflaciot alacsonyan vagy zeron tartani, ellenkezo esetben kihat a fejlodesre. Az inflacio a Treasury-csuszkaval csokkentheto pl.:

Epitsed, fejleszd a provinciat inflaciocsokkento, bevetelnovelo epuletekkel:

A fejlodes fontos, hiszen az ha minel gyorsabb, annal elobb jonnek az uj katonai egysegek, no a produkcios szint (bevetelre van hatassal), ezaltal a bevetel, kulonbozo epuletek hatasara no a lakossag, ezaltal no a bevetel, stb. Osszetett. Ja es market economy-ra allitsd a csuszkat, az jot tesz a kereskedok benntartasanal a ker. kozpontokba. Oda is kuldj kereskedot, rakas kesst hoznak. Kereskedelmet segito nemzeti ideak is dobnak a dolgon. Van nemzeti idea ami csokkenti az inflaciot, noveli a bevetelt, und so weiter... und so weiter... 😊

Saor Alba

hát ja 😞 azért kértem

Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért

Solten
De: link

Hozza a hotfix: link

Alapjatek meg nem kihivas... <#smile>

Saor Alba

amugymeg én a infláciot általában hoditásal és azonali seregleépitésel oldom meg és ez nálam anyira bevált hogy hirtelen észrevetem hogy a törökök a genya ruskik(oroszok) és a franciák se tudtak leverni pedig szinte bnapra pontosan üzentek hadat de enek törökörszág volt a legnagyobb vesztese mkert akora területet anektáltam hogy egyböl lene egykét szivroham vagy bazdmegolásál elég anyi hogy törökországot a legnagyobb idöszakárol 1 tartományra zsugoritotam

szöviben vagyunk csak véletlenül kitöröltem

Solter ez igaz<#ejnye1> de az a gond hogy nekem alap van csak<#falbav> (1.1-es verzió) nem tudsz kiirni egy linket ide amin ot van az amiröl beszéltek amugymeg az alapon a fél világ csak a parancsomat lesi (Magyarország) és a fél világ (kivéver Europa fele ázsia 1/4 és Afrika 3/4-e nincs az én fenhatoságom alatt ugy hogy én se áltam bene roszul ja és akora nálam a "Lengyel-Magyar barátság,, hogy meg a valások se tudnak ketéválasztani minket mert lengyelország Protestáns mig én katalikus söt szöviben)<#mf1><#mf1>û<#mf1><#mf1><#wink>[#wink

Solten
<#eljen> <#vigyor>

#3417: csalassal nem game a game... <#ravasz1> Hasznald inkabb az autosave-t... <#alien> <#alien2>

Saor Alba

Woondy
Na megvan Wordpad kellett ide 😊

Woondy
Meg esetleg 1 adatbázis módosító progit nemtudsz? a war exhaustion-os csúszkám mindig feljebb megy , a religious war miatt +0.1-el holott nincs is már háború...

Woondy
alap 😄

Solten
Magna Mundi Platinum 2-vel nyomod?

Saor Alba

Hát, hívtak, hogy nincs complete, Na talán egyszer.<#szomoru1>
Woondy
hát nemtom, de szerintem megoldódott 😄 poroszország vallási háborút indított ellenem : protestáns államok vs austria & france. a legtöbbtõl területet szedtem ,de frankfurttól inkább 1875 dukát mellett döntöttem ,minthogy az annektálást válasszam 😄 még hátra lübeck (6os fort..) meg poroszország... asszem tõlük is területet szedek ,marha nagy szerencsém volt frankfurttal nem hittem vna h ien gazdagok 😄

fogadni mernék hogy havonta is szedsz adót :-D lehet csak ezért nem csökken vagy inkább nõ az inflációd.

Woondy
Solten látom te nagykutya vagy universalisban 😄 Nincs vmi tipped gazdaság stabilizálására? Ausztriával dobtam össze 1 elég nagy birodalmat ,inflációm már 12,minden prov.ba van tax axessor ,de hiába így sem jön elég lové. :S

Solten
Genova szivatott Montenegro-val, lol... Most mar vazallus... <#vigyor1>

Saor Alba

Solten
Hi. Nem a Strannik nevezetu user muve? Rohadt jo az egesz.

Saor Alba

Hali. Olyan kérdésem volna felétek, hogy mit gondoltok az MMP2-re átalakított Magyarországról, területekrõl, térképrõl, stb.
Ismerem aki csinálta. 😉
Solten
A jatek avval magyarazza hogy a Nemet-Romai Bir. tobbnyire apro fejedelemsegekbol allt es a hataros nagyhatalmak meg akartak orizni a szettagoltsagat, utkozozonakent. Realis, mert ha megnezzuk a tortenelmet, az aktualis hatalmak nem akartak egy eros, kozponti fekvesu, egyseges teruletet. Ahogy egy egyseges Olaszorszagot sem.

Saor Alba

Woondy
Jó lett a kieg. bár azt f**ságnak tartom ,hogy ha német-római területeken szerzel térnyerést, miért sújt ekkora büntetésekkel :/

Solten
Na kiprobaltam az MMP2-t.. Frenetik.. frenetik... 😊 Savoy-al kezdtem egy ujat, mert olyan eselytelenek. Szokasos recept: Milan Velencevel haboruzik. Szovetsegesei: Modena, Firenze, Urbino. Urbinonak hadat uzentem, mert igy kikerultem hogy a koeros Ausztria elsoporjon (Urbino HRE kivuli terulet hehhe) Modena nem akart haboruzni mert Royal Marriage-ben van velem, maradt 3 ellenfel.
4 ezres gyalogsaggal betamadtam Parma-t, visszavertem a firenzei 3 ezres gyalogsagot. Kozben egy 2 ezres gyalogsaggal megtamadtam Lombardia-t. Velencevel kozosen kicsinaltam a milanoi fosereget (2 ezer lovas, 5 ezer gyalogos), kozben Urbino es Firenze betamadta Nice-t egy egy gyalogosezreddel a tenger felol. Egy event hatasara ott letrejott egy mini seregem (2 ezer lovas, ezer gyalogos), azokkal felapritottam a Nice-i ostromlokat, valamint plusz 1k gyalogsag, 1k lovassag csatlakozott Lombardia ostromahoz, megsemmisitettem a maradek milanoi 2 gyalogosezredet. Milanoval beke, Parma ide, Lombardia vazallus. Elinteztem Firenzet is (2k lovas, 4k gyalogsag), Pisa-t felszabaditottam, Firenze vazallus. Elfoglaltam Urbino-t elotte:

Inflacio rendesen elszalatt a tulmeretezett hadero miatt, cserebe anyagilag nem viselt meg a dolog, sot. Jo kis zsiros eszak-olasz tartamonyak, jo gazdagok... <#eljen>

Saor Alba

Solten
<#zavart1>

Saor Alba

Hali! Az Europa Universalis Rome Gold-SKIDROW ban van magyar nyelv? ha nincs akkor magyarosítás esetleg hol van?
sok szerencsét remélem kötélbõl vannak az idegeid mert elég türelem játék ez :-D

Solten
Hi. Napoleon Ambitions, In Nomine, Magna Mundi Platinum 2 mod... 😊

Saor Alba

Hello!
Én most kezdtem el ezzel a játékkal játszani, valaki le tudná írni hogy milyen kiegészítõket és patcheket érdemes így az elején letöltenem?
Köszönöm szépen! 😄
Solten
Oke, a Funny Manual valami dynamic core system-rol ir, tehat nem kell varni eveket, valami eventtel jon vagy ilyesmi, kul. <#taps>

Saor Alba

Solten
Asszem` ebbol hekkeles lesz... <#vigyor1>

Saor Alba

én már mostanában semmin sem lepõdök meg az eu3 és a hozzá tartozó modokal kapcsolatban inkább jót nevetek :-DDDD

LSSAHPAUL
12 évet kellett várjak hogy Pápa és Császár is legyek egyben (1482) de nem nagy szám amúgy 😛

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Solten
Az idiota HRE-n beluli terjeszkedes igy eselytelen... <#rinya>

Saor Alba

Botond
Egy egy felfedezett terület mikor lesz mindenki számára ismert anélkül, hogy õ is küldene arra felfedezõt, vagyis mennyi idõ alatt tudódik ki az adott terület térképe.
Hello!

A spread out mi a frászt jelent a beállitásokban ami 25-50-75-100-200 évre állitható?

:-DDDDDDDD

Solten
Ez most komoly hogy az MMP2-ben 500 ev, mire core lesz egy elfoglalt tartomany??? <#falbav>

Saor Alba

LSSAHPAUL
Én újra kezdtem a gémet immár reputation csalás nélkül próbálok játszani, hát 1470-ben elkellett engedjem az összes vazzalusomat mert nem tetszett a pofám a szomszédoknak :p Horvátország csak 3 provinciámat nyulta le így most hungary kissebb mint a játék elején 😄 De viszont van vagy 10 vazallusom 😊 akik szövetségesek is. Azóta nem üzen hadat senki. Viszont két szövetségesem egymásnak esett ami nagyon lool volt mert egyszerre jött fel a pajzs és döntenem kellett melyiknek segítek. Végül szemét módón annak segítettem akinek legkevesebb veszteni valója volt 😊 igy Lengyelország és Csehország és Mazovia akik szövijeim voltak hírtelen ellenségem lett, de már végüket járják 😊
Egyébként évek óta én vagyok a római császár csak tudnám hogy mire fel.. Pápánál is két képviselõm van, szal várom hogy kinevezzenek pápának..

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Solten

Saor Alba

valaki nem tud egy külön térképet amin legalább 2-3000 provincia van és persze ehhez a játékhoz készült. 😊?

Solten
Hat ez... fain 😊

Saor Alba

1819. Kicsit dübörög a magyar gazdaság 😄

ja és még az az érdkees, hogy russia államformája alkotmányos monarchia 😄 😄 alkotmányos 😄 pont õk 😊

feltettem a hotfixet, ugyanugy kifagy. biztos szar a gépem neki <#taps>

na közben áttettem a fõvárost pozsonyba. megérte. azonnal HRE császár lettem 😄 legaláb van 150k manpowerem, a ruszkik ellen tudok védekezni. igen nyomulnak, a keleti tartományok kellenének nekik. ugyhogy most 6 os szintû erõdöket húztam a határvonalra, vész esetére 😄 hamarosan készülnek a polygonal fortok is 😄

szerintem ez inkább valamilyen programozási hiba lehet <#circling>

Solten
Hehhe, egy laptopon is lazan fut... <#smile>

Saor Alba

ejha, azt írja h azért dob ki zoom kor mert néhány gép nem bírja kezelni a részletes térékpet 😄 bakker 😄 milyen gép kell ehhez a jtáékhoz, hogy 4GB memória nem elég 8800GTS el és zsír új i5-750 procival? 😄