Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Update:
Milan-t diploannektaltam, Velence elfoglalta Corsica-t es Genova maradek tartomanyat a Krim-ben, Lesbos lazadas miatt Morea-hoz kerult majd a torokok szalltak meg. A legyengult Genova-t igy vazallussa sikerult tenni (majd diploannektalni). Egy haboru soran Corsica-t megszereztem Velencetol (Ausztria jol legyengitette a flottajat es hadsereget), a felszabadulo Szardiniat vazalussa tettem es diploannektaltam. Egy koalicios haboru soran megszereztem a papai allamtol Avignon-t. Kovetkezo soran elertem hogy mondjon le szepen a core-jarol ott... <#vigyor1>#vigyor1> Kikialtottam a Szard-Piemont kiralysagot.
Eleg jol allok, az ismert vilag 10-edik legnagyobb jovedelme az enyem (Hamburg az elso 5-ben az egy darab provinciajaval... <#wow2>#wow2> - kereskedelemre nagyon ragyurt...), pedig a nyakamon egy rakat buntetobonusz (hulye HRE), szoval lesz ez meg jobb is.
Tripoli elfoglalta Malta-t a bena Aragontol, en meg tole. Odaadtam a Lovagrendnek, mert jofej vagyok... <#vigyor3>#vigyor3>
Ok eleg jol megszivjak mindig, elobb a torokok uztek el oket Rodoszrol (tortenelem ugye..), aztan Raguza-rol v. a torokok v. az osztrakok, most kaptak Szicilian egy provinciat. Jo helyen vannak itt, eleg jol b@szogatjak a berber allamokat.
Ja, Woondy: vannak "provinciai decisionok", epits Artisan workshopokat utana pedig Urban workshopokat. Plusz bonusz a bevetelnek, kereskedelemnek... 😊
Saor Alba
Grat Savoyhoz ,köszi a tippeket 😉
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Epitsed, fejleszd a provinciat inflaciocsokkento, bevetelnovelo epuletekkel:
A fejlodes fontos, hiszen az ha minel gyorsabb, annal elobb jonnek az uj katonai egysegek, no a produkcios szint (bevetelre van hatassal), ezaltal a bevetel, kulonbozo epuletek hatasara no a lakossag, ezaltal no a bevetel, stb. Osszetett. Ja es market economy-ra allitsd a csuszkat, az jot tesz a kereskedok benntartasanal a ker. kozpontokba. Oda is kuldj kereskedot, rakas kesst hoznak. Kereskedelmet segito nemzeti ideak is dobnak a dolgon. Van nemzeti idea ami csokkenti az inflaciot, noveli a bevetelt, und so weiter... und so weiter... 😊
Saor Alba
Kodall nem játék egy játék csak akor játék ha megdolgoztál a sikerért
#3417: csalassal nem game a game... <#ravasz1>#ravasz1> Hasznald inkabb az autosave-t... <#alien>#alien> <#alien2>#alien2>
Saor Alba
Ismerem aki csinálta. 😉
Saor Alba
4 ezres gyalogsaggal betamadtam Parma-t, visszavertem a firenzei 3 ezres gyalogsagot. Kozben egy 2 ezres gyalogsaggal megtamadtam Lombardia-t. Velencevel kozosen kicsinaltam a milanoi fosereget (2 ezer lovas, 5 ezer gyalogos), kozben Urbino es Firenze betamadta Nice-t egy egy gyalogosezreddel a tenger felol. Egy event hatasara ott letrejott egy mini seregem (2 ezer lovas, ezer gyalogos), azokkal felapritottam a Nice-i ostromlokat, valamint plusz 1k gyalogsag, 1k lovassag csatlakozott Lombardia ostromahoz, megsemmisitettem a maradek milanoi 2 gyalogosezredet. Milanoval beke, Parma ide, Lombardia vazallus. Elinteztem Firenzet is (2k lovas, 4k gyalogsag), Pisa-t felszabaditottam, Firenze vazallus. Elfoglaltam Urbino-t elotte:
Inflacio rendesen elszalatt a tulmeretezett hadero miatt, cserebe anyagilag nem viselt meg a dolog, sot. Jo kis zsiros eszak-olasz tartamonyak, jo gazdagok... <#eljen>#eljen>
Saor Alba
Én most kezdtem el ezzel a játékkal játszani, valaki le tudná írni hogy milyen kiegészítõket és patcheket érdemes így az elején letöltenem?
Köszönöm szépen! 😄
Saor Alba
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
A spread out mi a frászt jelent a beállitásokban ami 25-50-75-100-200 évre állitható?
Saor Alba
Egyébként évek óta én vagyok a római császár csak tudnám hogy mire fel.. Pápánál is két képviselõm van, szal várom hogy kinevezzenek pápának..
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Saor Alba

na közben áttettem a fõvárost pozsonyba. megérte. azonnal HRE császár lettem 😄 legaláb van 150k manpowerem, a ruszkik ellen tudok védekezni. igen nyomulnak, a keleti tartományok kellenének nekik. ugyhogy most 6 os szintû erõdöket húztam a határvonalra, vész esetére 😄 hamarosan készülnek a polygonal fortok is 😄