Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A complete-hez hol találok magyarítást?
Nem, az egyszerûen ilyen lett. Korábban már sokszor volt róla szó, én is háborogtam miatta eleget, de nincs mit tenni, vagy így játszol, vagy visszaállítod angolra.
A magyarítás nem tudjátok miért olyan szar? Kell hozzá valami patch vagy valamit pluszba lekell tölteni?
A franciákkal bajban leszel, elõre szólok 😉
A hajókról: menj olyan vízre, amely határos azzal a területtel, amelyikrõl bepakolnád az egységeidet. Ha van elég hely a hajókon (ha rákkatintasz a flottára, kijön a lista, és írni fogja hogy "Can carry xxx regiments), akkor csak jelöld ki a katonákat és küldd rá õket a hajókra mintha egyik területrõl a másikra mennél.
Ha nincs elég hely, építs még szállítóhajókat (azok a legkisebbek, legolcsóbbak és leggyengébbek), akkor vagy építs még néhányat, vagy bontsd szét a seregeidet és kisebb adagokban küldözgesd õket.
A hajókról: menj olyan vízre, amely határos azzal a területtel, amelyikrõl bepakolnád az egységeidet. Ha van elég hely a hajókon (ha rákkatintasz a flottára, kijön a lista, és írni fogja hogy "Can carry xxx regiments), akkor csak jelöld ki a katonákat és küldd rá õket a hajókra mintha egyik területrõl a másikra mennél.
Ha nincs elég hely, építs még szállítóhajókat (azok a legkisebbek, legolcsóbbak és leggyengébbek), akkor vagy építs még néhányat, vagy bontsd szét a seregeidet és kisebb adagokban küldözgesd õket.
Kösz a válaszokat!
jelenleg angliával vagyok,hát megyeget de a kontinnsen lévõ régiokkal még nem nagyon tuok mit kezdeni,egyenlõre kinyirom skociát majd lehet utána neki megyek a franciáknak.
jelenleg angliával vagyok,hát megyeget de a kontinnsen lévõ régiokkal még nem nagyon tuok mit kezdeni,egyenlõre kinyirom skociát majd lehet utána neki megyek a franciáknak.
Hajóra hogy lehet felpakolni az egységeket?
Nemnem: csak akkor tudod bekebelezni, ha már csak egyetlen tartománya van: a fõvárosa. Így ha nagyobb országot akarsz elfoglalni, akkor több háborúban kell "lefaragnod" az utolsóig, vagy verd annyira tönkre, hogy a vazallusoddá tehesd egy békekötéssel, és akkor (a megfelelõ feltételekkel) egy idõn túl elkezdheted az annektálós lutrit.
Szóval háború esetén hagyam meg a fõvárosát és foglaljam el a többi régióját,mjad ugy próbáljam ekebelezni?
Akkor tudod bekebelezni teljesen haboruval ha egyetlenegy tartomanya van, a fovaros. Diploannexalas lutri, nem mindig garantalt a siker.
Saor Alba
Elis felejtettem mért van az hogy néhány országot elfoglalok 100%-ra(ki is irja a békekötésnél hogy 100%) de nem engedi bekebelezni?
Multkor meg a Magyarokkal már 10 éve játszottam Erdély már 10 éve volt a hûbéresem és a szövetségesem, 199-200 volt a barátság szint és mégis lehetetlent irt amikor egyesiteni akartam M.o.-val. Utána ha jólrémlik szövetségen kivül is akartam 199-200-on és akkor se jött össze.
Multkor meg a Magyarokkal már 10 éve játszottam Erdély már 10 éve volt a hûbéresem és a szövetségesem, 199-200 volt a barátság szint és mégis lehetetlent irt amikor egyesiteni akartam M.o.-val. Utána ha jólrémlik szövetségen kivül is akartam 199-200-on és akkor se jött össze.
Hearts Of Ironban azt szerettem hogy csináltam egy helyõrséget és nyugton maradtak ittmeg olyan mértékbe lázadoznak a népek, úgy hogy nem is zargatom õket(azon kivül hogy bekebeleztem az országukat😊 hogy hietetlen, 30-40%ot szokott kiirni egy csomó helyen és nem elég 1-2000-res sereg mert a felkelõk gyakran 4000-5000fõvel nyomulnak, én meg átlag egy nagy fõsereggel nyomulok, és nem egyszer kellett kedvezötlen békét kötnöm mert visszakellett hivnom a seregemet mert sok volt a lázadó és 2000-3000-res otthoni sereg nem bírt vele. Meg egy csomoszor jön kihogy kitört a parasztlázadás, meg hasonló gyönyörüségek.
A magyar fordítás meg valamiért katasztrofális nálam, egy csomo dolgot nem ír ki, valami nem stimmel az egésszel(vagy angolul hagyja vagy valami értelmetlen file nevet ír ki)
->> Vannak a játékhoz kiegészítõk vagy mod-ok(esetleg olyan ahol nincs ennyi lázadás)
A magyar fordítás meg valamiért katasztrofális nálam, egy csomo dolgot nem ír ki, valami nem stimmel az egésszel(vagy angolul hagyja vagy valami értelmetlen file nevet ír ki)
->> Vannak a játékhoz kiegészítõk vagy mod-ok(esetleg olyan ahol nincs ennyi lázadás)
meg a lázadások sem céltalanúl történnek.
ha partióta-az nem jó
ha vallásváltozást követelõk-hát ízlés kérdése dea szerintem a helyzettõl függ, hogy jó vagy nem
aztán még vannak, de szerintem ez a kettõ a legrosszabb.
ha partióta-az nem jó
ha vallásváltozást követelõk-hát ízlés kérdése dea szerintem a helyzettõl függ, hogy jó vagy nem
aztán még vannak, de szerintem ez a kettõ a legrosszabb.
igen ezzel én is tisztában vagyok de in nomine kiegben más kép van a hit térítés.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Mondjuk az tenyleg kapitalis baromsag, hogy sok esetben a lazado sereg akkora mint az adott orszag manpower-e... <#szomoru2>#szomoru2>
Saor Alba
ha hittéríteni akarsz akkor szépen várd meg mig kihalnak a "nagy embereid" és helyettük tegyél be olyat akik bonuszt adnak hittérítésre és tudd le az összes provinciádat addig mig ezek élnek. (legrosszabb esetben is lesz egy 65%-os esélyed)
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
hát néha hülyét szoktam kapni mikor 37% esélyel a hitéritö 9 éven keresztül baromkodik a provinciában de azért minden hónapban jut egy 10000fös fanatikus sereg.
"hittérítõkel zargatod"
<#idiota>#idiota> <#vigyor>#vigyor>
Eretnekeknek nincs helye a birodalomban! <#hehe>#hehe> <#smile>#smile>
<#idiota>#idiota> <#vigyor>#vigyor>
Eretnekeknek nincs helye a birodalomban! <#hehe>#hehe> <#smile>#smile>
Saor Alba
nézd meg melyik provinciában a legnagyobb a lázadás és küldj oda annyi ezredet amennyit el tud látni a provincia mivel minél több egységed van a provincián (max elátásig) annál kisebb lesz a lázadás esélye igaz még így sem fog megszûnni a lázadás de az esélye jelentõsen csökken persze ha hittérítõkel zargatod a más vallású lakosokat akkor ne csodálkozz hogy lázadoznak.
Minel nagyobb a stabilitas, annal kisebb az esely a lazadasra. Lazadas eselyet csokkento epuletek bonuszai, eventek, decisionok stb.
Saor Alba
alami modnak vagy kódnak is örülnék amiel elmulik a lázonás mert kiirhatatlan, pedi a áték ele óta alig 15-20 év(folaltam pár területet aztóta)
Hello
Mit lehet tenni a lázadások ellen, ali birok támadni mert mindenhol lázadoznak roadt nay sereekkel? Van valami beállítás vagy valami amitõl abba marad?
Mit lehet tenni a lázadások ellen, ali birok támadni mert mindenhol lázadoznak roadt nay sereekkel? Van valami beállítás vagy valami amitõl abba marad?
Nekem nem stimmel a magyarítás,elég nagy hülyeségeket ír ki néha, fájl neveket és egyé értelmetlen dolgot,mi a gond?
<#wave>#wave><#wave>#wave><#wave>#wave><#nezze>#nezze><#nevetes1>#nevetes1><#csodalk>#csodalk><#awink>#awink><#hamm>#hamm><#papakacsint>#papakacsint><#nyes>#nyes>
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
MEGJELENT!!!!
3999FT-ÉRT MEG LEHET RENDELNI MAGYARÚL AZ EU3 COMPLETET!!!!!!!!!!3-7 NAPON BELÜL MEGÉRKEZIK.TUTI MEGRENDELJÜK!!!!!!!!!!!A PC DOME ONLINE SHPNÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Figyelem!ne az online shopba írjátok, hanem a keresõbe!
MEGJELENT!!!!
3999FT-ÉRT MEG LEHET RENDELNI MAGYARÚL AZ EU3 COMPLETET!!!!!!!!!!3-7 NAPON BELÜL MEGÉRKEZIK.TUTI MEGRENDELJÜK!!!!!!!!!!!A PC DOME ONLINE SHPNÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Figyelem!ne az online shopba írjátok, hanem a keresõbe!
Error Number:0x80040702
Desripcion:Failed to load DLL:FirewallInstallHelper
Setup will now terminate.
Desripcion:Failed to load DLL:FirewallInstallHelper
Setup will now terminate.
pontosan mit ír ki a hibaüzenet?
Helló!
Lenne egy problémám:
valami DLL hiba miatt kitörli magától az összes játékomat(2)
ezaz eu3 és az aoe3.Nos, nem tudom, hogy hogyan kezeljem ezt a hibát.A hiba valami fájl szerûség, ami lejárt, vagy valami felülírta(ezt írta a wikipédia).Ha alaki tudna segíteni, megköszönném!
Lenne egy problémám:
valami DLL hiba miatt kitörli magától az összes játékomat(2)
ezaz eu3 és az aoe3.Nos, nem tudom, hogy hogyan kezeljem ezt a hibát.A hiba valami fájl szerûség, ami lejárt, vagy valami felülírta(ezt írta a wikipédia).Ha alaki tudna segíteni, megköszönném!
ok
Ennyit ir ki, de ne torodj vele. Mint irtam, ha azonos a kultura, hamarabb lesz core. Ja es kifelejtettem az azonos vallast is.
Saor Alba
Hahh, telepitettem ezt a betutipust (Aquiline Two), erre megfejelte ilyen kis hajo grafikakkal... 😊)
Innen letoltheto: link
A fokonyvtarban levo gfx/fonts fajljait kell felulirni. Biztonsag kedveert ezt megtettem a mod alkonyvtarban is. Es a map alkonyvtarakban torolni a cache mappakat (fokonyvtar es mod).
Innen letoltheto: link
A fokonyvtarban levo gfx/fonts fajljait kell felulirni. Biztonsag kedveert ezt megtettem a mod alkonyvtarban is. Es a map alkonyvtarakban torolni a cache mappakat (fokonyvtar es mod).
Saor Alba
mert nálam volt ilyen hülyeség h 500 évig írta a coreos baromságot xD (WTF????) az mpp2-be 😄
MMP 2-ben mar nincs ilyen 50-100 evesdi, event hatasara lesz core. Ha azonos kulturaju a kerdeses tartomany akkor gyorsabban. Pl. volt mar nekem 15-20 ev is.
Saor Alba
várd ki azt az 50 évet én is ki szoktam várni. <#idiota>#idiota>
Haó valaki monda már el pls hol lehet átírni ezt a cores baromságot, h ne 50év mulva legyen enyim a tartomány hanem mondjuk 10 év alatt. ennyi. 😊
Lehet megpróbálom csk az ilyen játékokkal pont zért játszom mert Magyarokkal lehetek és választkapok pár "mi lett volna ha-ra?"
Kösz a választ ha lenne esetleg még pár haditechnika vagy egyéb tipp szivesen várom.
Kösz a választ ha lenne esetleg még pár haditechnika vagy egyéb tipp szivesen várom.
csehekkel és a lengyelekkel próbálj meg katonai szövetséget kötni de elöte királyi házasságot köss velük az osztrákkal is meg próbálkozhatsz egy katonai szövit szigorúan jó viszonyban a törökök elenni háború mindig kemény szokott lenni mivel elég nagy az eséj rá hogy úgy kb 40000fõs serege van a magyaroknak meg asszem a játék elején csak 18000 ja és késõbb meg próbálkozhatsz azzal hogy diplomatákkal beolvasztod Erdélyt a magyar királyságba ehhez 190 fölötti jó viszony kell királyi házasság és a vallásnak egyeznie kell.
egy országot csak akkor tudsz bekebelezni ha már csak 1 tartománya van.
én azt javaslom neked hogy inkább kezdj egy új játékot a franciákkal vagy az angolokkal sokkal könnyebb <#crazya>#crazya>
egy országot csak akkor tudsz bekebelezni ha már csak 1 tartománya van.
én azt javaslom neked hogy inkább kezdj egy új játékot a franciákkal vagy az angolokkal sokkal könnyebb <#crazya>#crazya>
igen ez volt a gond este már meg oldottam mûködik tökéletesen.
választ akartam irni..este van már
A magyarítást megtaláltam. Viszont felmerült pár kérdés bennem, amire nem nagyon találtam kérdést mert valamiért mikor az oktatást akarom elinditani, lefag a játék.
Tudnátok segítséget adni 1399-ben indulok Mo-val de folyton szopok,mindenhonnan támadnak akivel nm sikerült szövetséget kötnnöm. Azonkivül mikor engedi egy ország bekebelezését? Van valami jó kezdeti taktika?
Tudnátok segítséget adni 1399-ben indulok Mo-val de folyton szopok,mindenhonnan támadnak akivel nm sikerült szövetséget kötnnöm. Azonkivül mikor engedi egy ország bekebelezését? Van valami jó kezdeti taktika?
Hello
Az EU 3-hoz letölthetõ magyarítás?
Az EU 3-hoz letölthetõ magyarítás?
kipróbáltam amit linkeltél de még így sem jó mmp2 mapában kell felül írni a fájlokat? mert én így csináltam.
Maltai Lovagrend JÁÁJJ XDXDXDXD
köszi a gyors választ és a segítséget <#worship>#worship> teuton rendel mindig is szeretem játszani igazi hc eu3 játékosoknak való kihívás a lengyelek és a litvánok ellen csak egy jó szövetségi rendszer tudod kihúzni engem abbol a bizonyos barna lekvárból. én így szoktam csinálni elõször jó viszonyt építek ki a császárral hogy a többi tartomány is a birodalomhoz tartozzon így a császár be véd (ha osztrák a császár még jobb) aztán betámadom rigát egy kém által koholt cb-vel (tudom csúnya dolog) mert diploanektálni nem lehet sajnos igaz rigát is védi a császár de a játék elején még (akár ki is a császár) nem tud túl sok mindent tenni mert a lengyelek nem nagyon akarják át engedni a területükön a császári seregeket így egy kis szerencsével egy sima békével meg lehet úszni a háborút ezután eddig nekem mindig sikerült katonai szövit kötnöm a magyarokal és muscovy-val késõbb akár még a svédekkel is meg lehet próbálni a katonai szövit. területi terjeszkedést pedig az észak keleti irányba szoktam indítani piszkov novgorod stb persze ehhez muscovy segítsége is kellet késöbb pedig akár az észak amerikai területek gyarmatosításával is meg lehet próbálkozni szigorúan grönlandi core ki induló ponttal.
Probald ki ezt a HDM 2.3-at: link
Teuton rend, jo az. Asszem' kov. game-nel a Maltai Lovagrend-el nyomom... <#alien>#alien>
Teuton rend, jo az. Asszem' kov. game-nel a Maltai Lovagrend-el nyomom... <#alien>#alien>
Saor Alba
hhmmmm ismét fel raktam az mmp2 de mikor kezdenék egy új játékot (Teuton rend <#eplus2>#eplus2>) és át váltok politikai térkép modba mindegyik nemzet színe fehér arra emlékszem hogy ez egy gyakori hiba csak én vagyok a hülye hogy mindig <#vigyor3>#vigyor3> elfelejtem plz HELP <#help>#help>
Nem hiszem el ,megint nem enged be a játék. Kidob hibaüzenettel... (csak a savagame-nél...) ááááhhhh.....
Közben lett királyom ,sikerült elérni h ismét én legyek a NRCS. Éppen most igáztam le pár török tartományt. Közben hatalmas háború tört ki, angolok,poroszok,lengyelek,német-római tartományok fele (ugye a protestánsok) háborút indított ellenem . Egyetlen szövetségesem (Portugália) b@aszott rám. Megpróbálok felülkerekedni.. Biztos irigykedtek rám ,létrehoztak vmi szövetséget (már nem emlékszem pontosan a nevére ,de az a vicces ,hogy a poroszok még engem is bevettek.. <#zavart1>#zavart1> +200,alliance) Utána majd ügyelek h legyen vmi jó erõs szövetségesem (pl. franciák ,oroszoknál esélytelen a más vallás miatt, utánok meg kb. franciák a legerõsebbek)