11580
Europa Universalis III
-
mial #5300 Hol lehet megnézni az össz lakosságszámot? És ezt mondjuk kultúrákra lebontva? Mondjuk a chart alapján meglehet saccolni melyik hány% de kell az egész nekem. -
DeenQa #5299 ezt csináltam, de nem találtam értékelhető strategy guidet... csak ilyen alap dolgokat, hogy hogyan nyomjuk le af ranciákat stb... -
pecaboy #5298 Wikipedia, ill. hivatalos fórumon keresgélés. Magyar oldalakról nem tudok, de elképzelhető, hogy ilyenek is vannak.
Írd be gugliba, hogy +wiki +eu3, vagy vmi hasonlót, és csemegézz :) -
Redokee #5297 az a kérdésem,hogy tudtok valami jó oldalt, ahol jó kis strategy guideok vannak? Pl törökökkel? Mert 1hete kezdtem egy multit vkivel,és szivesen olvasnék tippeket,hogy mit érdemes csinálni a törökökkel -
pecaboy #5296 Nem látom egyik képedet se, de mindegy. Az arany az speciális nyersanyagtípus, tulajdonképpen nincs egységára, csak provinciánkénti értéke (nyilván csak az aranytermelő tartományokban: egy provinciában vagy arany van, vagy valami más áru, vagy semmi), ami gondolom idővel változhat. Ezt az árat közvetlenül kapod meg, amit utána ugyanúgy visszaforgathatsz pénzbe (minting) vagy technológiába, mint az egyéb bevételeidet. Nem kereskedhetsz vele CoT-kben. Így nem hatnak rá a production módosítók, és asszem a trade módosítók sem. Production épületeket tehát nem érdemes aranytartományokra építeni, én nem is szoktam, mivel a production alapértéke az ilyen tartományokban nulla. Kivéve talán az olyan épületeket, ami nem adott %-kal, hanem adott értékkel (pl. +1) növeli a termelést, de ezt is érdemesebb sztem a végére hagyni, ha már nem tudsz mást építeni a magisztereiddel, elvégre egy 0 vagy 1 termelésű provinciában a plusz százalékok nem jelentenek érdemi változást. Ezenkívül ha túl sok aranyat termelsz az összbevételedhez képest, akkor az növeli az inflációt, de ez csak kicsi országgal lehet akadály, vagy ha folyamatosan csak az aranyra hajtasz. -
mial #5295 bocsi nincs szerkesztés gomb és a kép nem akar megjelenni csak egy nagy X van a helyén
-
mial #5294 pecaboy: reális de nekem elég uncsi az , hogy ott ülök több órát 1 core-ra mert missionban az kell, bár küldit nem muszáj ugye csinálni de célszerű
Kövi kördés:
a játék eleje óta semmilyen bevételem nincsen a bányászott aranyból:
De nem csak nekem , az egész világon , mindenki termeli akinek van de nem adja el se CoT-ban se automatán -
medve54 #5293 Ha nem jó az 50 év, akkor menj be a "common" mappába és nyisd meg "defines.txt"-t. Keresd meg a "50 #_CDEF_CORE_GAIN_," sort és írd át arra amire akarod. Pl.: "20 #_CDEF_CORE_GAIN_," -
pecaboy #5292 Én az 50 évet elég reálisnak tartom, de ha nem tetszik, minden játék elején beállíthatod, ott, ahol pl. a nehézséget is. Mondjuk nem tudom, 50 alá lehet-e menni, de elképzelhető. -
mial #5291 Szeretném lecsökkenteni a core provinciák szerzését. Alapból 50-en van és ez nagyon sok. 2 küldit csináltam meg amit adott mindegyikre 50 évem ment rá. 15 év vagy 20 bőven elég lenne szerintem főleg hogy Divine Windben nem lehet kémmel core-t kapni -
#5290 Ha cserélni akarsz valamit valamire akkor én egy visual basic script-programot ajánlok(.vbs a kiterjesztés, windowszos gépeken ez futtatható.). -
pecaboy #5289 Erről már volt korábban szó, keress vissza 1-2 oldalt. -
Mikike94 #5288 Ti milyen nemzeti eszméket ajánlotok Magyarországnak? -
Andorjan #5287 bocs, a .eu3 fájolkat -
Andorjan #5286 Nem tudtok valamit, ami gyorsabban kezeli a .txt-ket, mint a jegyzettömb? -
kissssss #5285
-
pecaboy #5284 Fel tudná vki tölteni valahová az új bétát? -
Dvd90 #5283 Véletlen kidobtam a játékot a kukába
eredmény:
-
Dvd90 #5282 Na most kijött megint egy új béta patch
5.1 febr 2 után 5.1 febr 9
gyorsak voltak... -
pecaboy #5281 Nem érdekes, megtaláltam :)
(Ott lehet állítani, ahol a national ideákat és a csúszkákat is.) -
pecaboy #5280 Governmentet hogyan lehet átállítani? Empire vagyok, és noble republicot szeretnék. Azt tudom, hogy kell hozzá adott government technológia, de az már megvan. Hol tudom átállítani a játékban? -
zsoltzz #5279 Hali ha valaki akar multiplayerben játszani irjon már!
nekem van eu3 complet 3.2 patch esetleg szivesen játszanék Rising national... :) -
kissssss #5278 ma is tanultam valami ujjat -
Mikike94 #5277 Én csak az egyhez tudok: http://www.paradoxian.org/vickywiki/index.php/EU3toRev
De biztos van a 2-höz is. Keres rá. -
Dvd90 #5276 Menj a paradox fórum EUIII/User modification és a stickyben van asszem a EUIII to VIC2 converter
-
kissssss #5275 tudtommal sehogy. -
Pityuládé #5274 Egy kérdés: Hogy tehetem kompatibilissé az EUIII-mas mentéseimet a Victoria 2-vel? -
Pityuládé #5273 Magyarország: 1399-1546
2. rész.: Válsághelyzet, vészes belügy
Magyaro. Erdély, Morea, vs. Moldva
Erdély annektálása.
Mint azt említettem, a kincstárban maradt összesen 10 arany, amiből lássuk be nem lehet egy 39 000-es sereget irányítani. Tehát két választásom volt: vagy a sereg, vagy a technológia. A havi lázadásokat tekintve inkább a sereget választottam, továbbá a tech. szintem tech.. csoportomat elnézve egészen jó volt. (pl.: Litvánia: land tech 4, naval tech 3, Magyarország: land tech: 4 (de már 1413-ra öt) naval tech 4) Tehát minden ment a kincstárba, ez lett így 3.2 arany havi bevétel. Nem sok, de az éves az mindent kárpótol. (Az éves jövedelem kb.: 50-40 azt hiszem.) 1416-ra ismét szép kis tőkét sikerült összeszednem, tehát ismét elkezdtem költekezni tech.-re és építményekre is. Az üzenőfalon olvastam, hogy a lengyel beavatkoztak egy háborúba Novgorod élén, Muscowy ellen. Muscowy akkor már egészen nagy volt, lealázta mindkettőt és megszüntette Moldva vazalluságát. Kaptam az alkalmon, hadat üzentem a románoknak, casus belli nélkül és rögtön annektáltam. Ezek után oda tettem a national focust és bevezettem a settlement policy-t. A háború után Erdélyt magamhoz csatoltam, ami nem hatott éppenséggel jól a külföldi kapcsolataimra. Most tartok 1418-nál. -
Pityuládé #5272 Igen ebben végülis igazad van. De "a vér nem válik vízzé :P" -
hollófernyiges #5271 De ha a haverság miatt eltanulom tőle a szilvapudingot, ő meg tőlem a körömpörköltet, akkor jobban hasonlítok hozzá ízlésben, mint mondjuk egy oroszhoz.
Otthagyva az analógiát, tény hogy most a magyarokhoz leginkább a szlovákok hasonlítanak kulturálisan Európában (párszor jársz a környező országokban, elég nyilvánvaló lesz), utána a horvátok (azért az ezeréves együttélés ugye), csehek, lengyelek jönnek. -
Pityuládé #5270 De attól, hogy még jóban vagyunk velük, az nem jelenti azt, hogy azok is vagyunk. Ez olyan, mintha lenne egy angol haverod, akivel nagyon jóban vagy és ezért te is angol leszel. -
Mikike94 #5269 Ha ezt végig játszottam gondoltam át konvertálom Vicky-be. Majd meglátjuk.. -
hollófernyiges #5268 "de a szlávokhoz biztosan nem."
Pedig ez épp az a visegrádi szerződés kora (bár az kicsit korábbi), Nagy Lajosé aki lengyel király is volt, meg a Jagellóké akik cseh és magyar királyok voltak, a három ország eléggé közel került. Pld az a Stibor is lengyel volt akit Erdély királyának tesz meg elég érdekes módon a program (Zsigmond kegyence volt amúgy, többek között erdélyi vajda is). -
#5267 :D ha mai fejjel lennék diák direkt kikészíteném a töritanárokat ilyen beszólásokkal: "1200"-körüli király nem lehet hogy a Bánk Bán az? :D -
Petiii94 #5266 Az Dunamenti köztársaságnak indult :)
Szerintem legyen valami kitalált címeres zászlója.
Ha már a Duna menti köztársaságot megcsináljátok ,akkor legyen Osztrák MAgyar Monarchia is.MEg Magyarország tartományait újra 0-ról osszátok fel.Pl. sztem az a minimum ,hogy legyen még egy buda provincia és bánát-Erdély provincia 3 részre legyen a 2 felosztva.Ezt gondolom minimumnak. És még Erdély a játék elején legyen magyarország része ,mivel volt ERdély külön állam olyan 1200 körül is.De elfoglalta valamelyik királyunk(nem jut eszembe a neve bocsi:() Erdélyt és csak a 3 részre szakadás után vált ki újból.A Bánát ERdélyhez csatolása Pedig szerintem Ajtony délvidéki államát akarja jelképezni ,amit Anjou Károly elfoglalt a játék kezdete elött 200 évvel.Kicist történelmietlen.
Erdélybe rakhattok arany,ezüst és só bányát ,de ha raktok akkor az arany 1500-as évekre fogyjon el!Mert a valóságban is úgy volt !Ezután meg átálhatna a provincia pl. vas termelésre.Ezt szerintem eventekkel kéne megoldanotok.1400-as évek végétől 1500-as évek közepéig 5-6 eventben darabonként csökkenjen a termelése és egyszercsak álljon át.Szerintem ez így lenne a reális.Nem tudom h megtudjátok-e oldani :D
Szerintem még a domborzatnak is adhatnátok.Duna és a hegyek jó volna ha az eredeti helyükre kerülnének:)És ,ha grafikailag megoldható MAgyarország már jó volna ha nyugati kinézettel kezdené a játékot!
Mert lehet ,hogy Magyarország nem volt olyan fejlett mint Franciaország,de akkor sem ortodox stílusbvan épültek a városok!!!
A hadsereg viszont szerintem kinézetre nyugatira hasonlított!Mivel nyugati fegyvereink voltak(onann jöttek) és nem keleti botok!Ezt ha eltudnátok rendezni nagy kő esne le a szívemről:)
Bocsi ha hosszú volt vagy lehetetlenségeket írtam:) -
Dvd90 #5265 Mivel csak terv volt, nem hinném, és nem is nagyon találtam zászlót róla...szal szabad fantáziazászlót csinálni, amugy max amit talltam ez:
http://www.tateville.com/althistory/flags.html
de ez is kitalált zászló -
Mikike94 #5264 Szerintetek hogy nézne ki egy Dunai Föderációs zászló? (csak úgy kérdezem) -
pecaboy #5263 Rámész egy idegen országra, ott a diplomáciánál kb. a 3. menüpont a royal marriage. -
Mikike94 #5262 Hello. Most már a complete.el játszok(magyarul. Tök szuper meg minden,csak nem tudom hogy kell házasságot kötni. Valaki tudja? -
Pityuládé #5261 Nem tudom hova, de a szlávokhoz biztosan nem.