Europa Universalis 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A problémám képben:

Üdv!
Letöltöttem az Europa Universalis 3 Complete-t.Régebben meg volt a sima magyar változat,De abban nincs bnne a Napoleon meg az In nomine.Na már most a problémám ott van hogy amikor belépek a Single Playernél a játékba akkor az ott lévõ Országoknak ugyanolyan a színük mint a tengeré.Amikor belépek valamelyik országgal akkor úgyszintén minden szárazföld tenger színû.(Sztem vmilyen script probléma hogy 1színûek)El tudná mondani nekem vki hogy ez mért van és esetleg megoldást is tudna mondani rá?Nagyon megköszönném mert már nagyon játszani akarok.
Letöltöttem az Europa Universalis 3 Complete-t.Régebben meg volt a sima magyar változat,De abban nincs bnne a Napoleon meg az In nomine.Na már most a problémám ott van hogy amikor belépek a Single Playernél a játékba akkor az ott lévõ Országoknak ugyanolyan a színük mint a tengeré.Amikor belépek valamelyik országgal akkor úgyszintén minden szárazföld tenger színû.(Sztem vmilyen script probléma hogy 1színûek)El tudná mondani nekem vki hogy ez mért van és esetleg megoldást is tudna mondani rá?Nagyon megköszönném mert már nagyon játszani akarok.
Nem tagadom a hülyeség, mint történelemformáló erõ létét, de a Nagy Háború kitörésének okai ennél azért kicsit összetettebbek voltak. :-)
"deaki megvszi a Completet, az nem tudja felrakni a HttT-t?"
(magyarul így kell írni: de aki megveszi...)
Miért ne tudná?
(magyarul így kell írni: de aki megveszi...)
Miért ne tudná?
Saor Alba
Egyébként kösz.
Aha, értem.
Egyébként (demoból)nekem a HRE nagyon tetszik, a CB render ésa Culture is nagyon tetszik.
Nem biztos, hogy jól olvastam, deaki megvszi a Completet, az nem tudja felrakni a HttT-t?Ugy enm igaz, mert én elsõnek azt akarom megvenni aztán a HttT-t.
Az most mind1, hogy magyarúl(ha minden igaz úgy)akarom megvenni vagy sem, egyszerûen tírom a nyelvet.
Egyébként (demoból)nekem a HRE nagyon tetszik, a CB render ésa Culture is nagyon tetszik.
Nem biztos, hogy jól olvastam, deaki megvszi a Completet, az nem tudja felrakni a HttT-t?Ugy enm igaz, mert én elsõnek azt akarom megvenni aztán a HttT-t.
Az most mind1, hogy magyarúl(ha minden igaz úgy)akarom megvenni vagy sem, egyszerûen tírom a nyelvet.
emiatt*
Fabricate Claims arra való, ami a nevében is benne van: Kamu indok kitalálása. Pl.: Anglia kitalálja, hogy márpedig Párizs az övé volt a népvándorlások idején. stb.
Fabricate Claims arra való, ami a nevében is benne van: Kamu indok kitalálása. Pl.: Anglia kitalálja, hogy márpedig Párizs az övé volt a népvándorlások idején. stb.
"Ezeknek mi értelme van?"
Semmi. Az Ai neha ostobasagokat muvel... 😊 Marmint fokent az alapjatekban.
Semmi. Az Ai neha ostobasagokat muvel... 😊 Marmint fokent az alapjatekban.
Saor Alba
az egyébként akart lenni
egyépbként, ha az OPTIONS-ban(a play alatt) beállíthatod az AI agresszióját.
hát, a történelemben is voltak ilyenek, egyszerûen csak preztizsmegtartás miatt.ez miatt tört ki az 1. vh.mert ha Frenc József szó nélkül hagyja Ferenc Ferdinánd meggyilkoslását, oda a jóhíre.de mivel a játékban, ha nem használod kia CB-t, nem csökken a preztizs, ezért a játékba értelmetlen.
Az a kémopció mire való?
Az a kémopció mire való?
Legutóbb épp csak belekóstoltam az IN 3.2-be. Ég és föld hozzá képest a HttT. 3.2-ben kitört a világbéke, rajtam kívül szinte senki nem akart háborúzni. HttT-ben viszont az AI úgy háborúzik, mint a gép. :-) +1 fölött még nem is volt a stabilitásom, mert valaki állandóan balhézik.
Ebbõl következõen idióta döntéseket is hoz az AI. Egyik szövetségesem hadat üzent fél Európának, a másik (Milánó) pedig az olyan orosz fejedelemségeknek üzent hadat, mint Tver. El se jut odáig, mert military accese nincs. Ezeknek mi értelme van?
Ebbõl következõen idióta döntéseket is hoz az AI. Egyik szövetségesem hadat üzent fél Európának, a másik (Milánó) pedig az olyan orosz fejedelemségeknek üzent hadat, mint Tver. El se jut odáig, mert military accese nincs. Ezeknek mi értelme van?
Küldj egy kémet abba a provinciába, amelyikben a fõvárosa van. Ott válaszd a "fabricate claims" opciót (In Nomine). 100 arany. Ha nem jön össze töltsd vissza az állást, és próbáld újra.
Van eset mikor a gép szerez CB a te javadra:
Ugyan ezek, csak fordítva.
Tehát:
Te adsz embargót, stb.....
Ugyan ezek, csak fordítva.
Tehát:
Te adsz embargót, stb.....
Akármelyik változatot játszol(EU, NA, IN HttT)
Te:
-Ha egy külföldi tartomány a te magtartományod
-Ha királyi házasságban vagy és követeled a trónt
-Ha embargót tûztek ki rád
_Ha más vallású az ország(Egy speciális idea, asszem Deus Vult)
-Ha az országot a katolikus világból számûzték(Excommunantion, IN, HttT)
-Ha Cursade(tán így kell írni)a muszlin, vagy nem keresztény állam(IN, HttT)
Ha Insult küldött neked
Ennyi, de ha 1-2 hete játszolmár ki kellett volna tapasztalni.
NA:Napoleon Anmbition(1. kiegészítõ)
IN.In Nomine(2. kiegészítõ)
HttT:Heir to the Throne(3. kiegészítõ)
Te:
-Ha egy külföldi tartomány a te magtartományod
-Ha királyi házasságban vagy és követeled a trónt
-Ha embargót tûztek ki rád
_Ha más vallású az ország(Egy speciális idea, asszem Deus Vult)
-Ha az országot a katolikus világból számûzték(Excommunantion, IN, HttT)
-Ha Cursade(tán így kell írni)a muszlin, vagy nem keresztény állam(IN, HttT)
Ha Insult küldött neked
Ennyi, de ha 1-2 hete játszolmár ki kellett volna tapasztalni.
NA:Napoleon Anmbition(1. kiegészítõ)
IN.In Nomine(2. kiegészítõ)
HttT:Heir to the Throne(3. kiegészítõ)
Könyörgöm valaki h tudok Casus Bellit szerezni 😞
In Nominéban már nem volt! Itt már csak döntésekkel, tanácsadókkal, és ideákkal tudod befolyásolni a toleranciát.
Úgy látszik, hogy mások a tapasztalatok, az én játékomban pl. Franciaország mellett éppen Ausztria volt az, amit korábban szétkaptak, pedig már egészen nagyra dagadt. És még jobban kikészítették, mint a franciákat: Ausztriából csak Bécs maradt szabad, aztán azt is megette Styria.
(A jó hír az hogy most -kb. 1580- megint van Ausztria, mert 2 tartomány függetlenítette magát 😊)
(A jó hír az hogy most -kb. 1580- megint van Ausztria, mert 2 tartomány függetlenítette magát 😊)
Ja, amit elfelejtettem:
In nomine-ban volt a vallásoknál egy csúszka, ahol lehetett állítani, hogy melyik vallást mennyire tolerálom. Ez hova tûnt?
In nomine-ban volt a vallásoknál egy csúszka, ahol lehetett állítani, hogy melyik vallást mennyire tolerálom. Ez hova tûnt?
Hogyan tudok Casus Bellit szerezni???Ez óriási problémám...
A másik pedig miért van az ,hogy ha vkivel szövettséget kötök 25-30 év múlva megszakad???Pedig nem is kapok háborúba hívást semmit sak egyszerûen megszûnik😞...Meg van h küldenek pénz egyes államok de nem tom mért. Meg van h egyszerre 8 ország is trónköveteléssel lép fel.Kérme aki tudja a miérteket segítsen😞
A másik pedig miért van az ,hogy ha vkivel szövettséget kötök 25-30 év múlva megszakad???Pedig nem is kapok háborúba hívást semmit sak egyszerûen megszûnik😞...Meg van h küldenek pénz egyes államok de nem tom mért. Meg van h egyszerre 8 ország is trónköveteléssel lép fel.Kérme aki tudja a miérteket segítsen😞
Van pár. Nekem olyan volt, hogy egy országot elfoglaltam teljesen, kivéve a fõvárosát. szerencsétlennek nem volt serege, így béke után rögtön fellázadtak az egyetlen területén. Igen ám, de hiába volt ott 1000 lázadó, egyszerûen nem történt semmi, csak ostrom, ostrom. kb 80 évig állt ostrom alatt a városa, aztán megsajnáltam, és elfoglaltam. 😊
Nem csökken. 30 évig nem csináltam semmit, csak vertem le õket, és még mindig +22 attriton vagy mi. A saját tartományaimban 5%os lázadás van, nem hogy még a frissen meghódítottakban.
Mindig ennyire csalt a játék, hogy semmi indiai nemzet is össze tud hozni 10000+ seregeket? Miért kell ez?
Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.
Hát nem tudom, nekem Franciao. Akkora duzadt, hogy öröm nézni... Ausztria már orosz területen van, és nem nagyon fogott ellenük össze a világ, de ha össze is fognának, akkor se gyõznék le õket, mert akkora hatalom már mindkettõ.
"A hírnév dolog meg különösen tetszik, ha egy ország túlpörgeti magát, és túl sokat hódít, akkor nekiesik mindenki, és leverik"
Na, akkor vege az oriasbirodalmak koranak... <#vigyor1>#vigyor1> Klassz ez a HttT, de meg mindig nagyon szaraz az MMP2 modhoz kepest. Alig varom mar hogy vele kompatibilisse tegyek, az lesz a nagy kiralysag 😊
Na, akkor vege az oriasbirodalmak koranak... <#vigyor1>#vigyor1> Klassz ez a HttT, de meg mindig nagyon szaraz az MMP2 modhoz kepest. Alig varom mar hogy vele kompatibilisse tegyek, az lesz a nagy kiralysag 😊
Saor Alba
eddigi tapasztalataim:
Ha királyi házasságban vagy sok lehetõség van:
Ha pl. Habsburg a dinasztia, és a lengyel Jagelló-háázzal vagy királyi házasságban, az örökös lehet, hogy nem Habsburg, hanem Jagelló lesz.
Majd késõbb megírom, mert nem rek rá.
Ha királyi házasságban vagy sok lehetõség van:
Ha pl. Habsburg a dinasztia, és a lengyel Jagelló-háázzal vagy királyi házasságban, az örökös lehet, hogy nem Habsburg, hanem Jagelló lesz.
Majd késõbb megírom, mert nem rek rá.
Én ugyanezt mondtam, és látom, nem csak én gondolom így.
Bár csak még demoban vanmeg, nagyon tetszik, és alig várom, hogy megvegyem.
Bár csak még demoban vanmeg, nagyon tetszik, és alig várom, hogy megvegyem.
Nekem nagyon bejön a HttT. A Pápai Állammal indítottam egy játékot, a kalózokkal nincs gondom (Itália körül elég nagy a hajóforgalom, nem nagyon jelennek meg kalózok, akik meg mégis jönnek, azokat indig leveri valaki. 1530 körülre meg már akkora flottám van hogy simán leverek minden kalózt, pedig akkorra már majdnem enyém a teljes Olaszország).
A hírnév dolog meg különösen tetszik, ha egy ország túlpörgeti magát, és túl sokat hódít, akkor nekiesik mindenki, és leverik. Így elég nehéz teljes dominanciát folyamatos háborúval elérni, utoljára pl. Franciaországot verte szét Európa, egymás után kapta a hadüzeneteket, és végül visszaszorult az eredeti határain belülre, elvesztette a vazallusait és egy sor területét.
És a sok különbözõ Casus Belli is érdekessé teszi, mindig van kivel háborúzni, csak ésszel kell (ld. fentebb) 😉
Szóval JÓÓÓÓÓ a HttT 😊
A hírnév dolog meg különösen tetszik, ha egy ország túlpörgeti magát, és túl sokat hódít, akkor nekiesik mindenki, és leverik. Így elég nehéz teljes dominanciát folyamatos háborúval elérni, utoljára pl. Franciaországot verte szét Európa, egymás után kapta a hadüzeneteket, és végül visszaszorult az eredeti határain belülre, elvesztette a vazallusait és egy sor területét.
És a sok különbözõ Casus Belli is érdekessé teszi, mindig van kivel háborúzni, csak ésszel kell (ld. fentebb) 😉
Szóval JÓÓÓÓÓ a HttT 😊
én azt nem ajánlom neked hogy az alap eu3 magyarítást át pakold az új kiegbe még ha mûködne is akkor sem érnél el vele semmit mert az új angol szövegek nem fognak le fordítódni maguktól sõt el is fognak tûnni így pl: ha valami új Decision akarsz be vezetni nem fogod tudni róla hogy milyen hatásai lesznek.
amúgy képen én is kipróbáltam a heir to the throne néztem is jó nagyot mikor egy új játékot kezdtem a franciák gyorsan fûbe haraptak de az angolok sem úszták meg tul lépték a hírnév határt így most szinte majdnem minden évben be támadják kb még 3 év és szétesik Anglia fel is figyeltem erre a hibára a gép nem nagyon veszi figyelembe a hírnév határt kicsit még kaotikus nekem ez a trónörökléses mizéria esetleg valaki írhatna róla néhány szót.
amúgy képen én is kipróbáltam a heir to the throne néztem is jó nagyot mikor egy új játékot kezdtem a franciák gyorsan fûbe haraptak de az angolok sem úszták meg tul lépték a hírnév határt így most szinte majdnem minden évben be támadják kb még 3 év és szétesik Anglia fel is figyeltem erre a hibára a gép nem nagyon veszi figyelembe a hírnév határt kicsit még kaotikus nekem ez a trónörökléses mizéria esetleg valaki írhatna róla néhány szót.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Kösz Solten.
Hát, én nem tepasztaltam ilyet, igazából nem is figyelem.
A HttT 2 napja jelent emg, kb. 2-3 év után lesz magyarosítsás, ha az elöõ kiegeket figyeljük.
Hát, én nem tepasztaltam ilyet, igazából nem is figyelem.
A HttT 2 napja jelent emg, kb. 2-3 év után lesz magyarosítsás, ha az elöõ kiegeket figyeljük.
vááááááááTeljesen ideg vok.MAgyarországgal játszom és a nagyvárosokat mint pozsony v érsekújvár folyamatosan nyomom a magisterrel a 10% plusz szaporodást és a diplomáciával is növelem és általában olyan 18-19%os a növekedés,de ennek ellenére leírtam az adatokat 1416 októberében Budán 4612-en pozsonyban(Presburg)10573 és Érsekújváron 9913an laktak...4 évvel késöbb minden fejlõdési plusz ellenére pozsonyból 500 ember eltünk és sem pestits semmi nem volt buda népessége 300 fõvel csökkent és egyedül érseújváron ment a népesség kicsivel 10ezer fölé...Teljesen roszul vagyok h hove lettek azok az emberek???Köníörgöm valaki segítsen!!!😞
Idovel csokken... Szoval ki kell varni. Addig meg leverni a lazadasokat. Vannak tanacsadok akik plusz bonuszt jelentenek a csokkentesben.
Saor Alba
Naogyn mérges vagyok.Nyomok egy Fabrical Claims-os az ország fõvárosára és ki is írja h sikeres és mégcsincs Casus Bellim😞
H tudok Casus bellit szerezni????😞
H tudok Casus bellit szerezni????😞
Háborús kimerültséget, hogy tudom csökkenteni? Atrittion:-22n van és a béke meg az uralkodó sem képes levinni. Mit kell csinálnom, mert mindenütt lázadoznak csak e miatt.
Mar en sem... Tegnap olvastam egy topikban hogy a kalozokat tul erosre tettek, tul gyakran jelennek meg blabla... Azota meg rengeteg uj topik jott letre, porog rendesen a forum az uj kieg. miatt.
Saor Alba
van a HttT-hez magyarítás. mert én nem taléltam sehol.
vagy azt meg lehet csinálni, hogy az alapjátékból átrakni a nyelvi fájlokat a HttT-be?
vagy azt meg lehet csinálni, hogy az alapjátékból átrakni a nyelvi fájlokat a HttT-be?
Akkor nem a HttT hibály.Az jó.
Solten, bilinkeled, hogy hol panaszkodnak, nemtalálom😞
Viszont az érdekes, hogy azt írja, hogy Bizánccal könnyebb lesz.Hát, reméljük, hogy úgy s van😊
Viszont az érdekes, hogy azt írja, hogy Bizánccal könnyebb lesz.Hát, reméljük, hogy úgy s van😊
Mondjuk ez a régi EU3ban is így volt. Volt egy idõszak mikor jöttek megállás nélkül a kalózok, aztán egyszercsak eltüntek, úgy 1550-1600 között.
Na, lehet direkt így tervezték.Hát, sokan panaszkodnak, akkor kb. márciusra jön a patch, vagy február😊I.C.ram, az jó, nem?
Sztem azért még mindig megéri megvenni.
Azért gyengíti, mert nem tudom😊
Sztem azért még mindig megéri megvenni.
Azért gyengíti, mert nem tudom😊
Ez miért gyengítés?
Sok szerncsét😊
Segíts már benne, ha tudod, hogy hogyan kell, légyszi!
Ja, meg újraéleszteni a Római Birodalmat. 😊 Már az egész olasz félsziget az enyém + Horvátország és Ausztria déli része. Kiléptem a HRE-bõl is, hogy ezzel is gyengítsem.
Egyébként, ha sokan panaszkodnak, egy patch úgy is köjön, és nem elsz ilyen sok a kalóz.
Az jó.
Egyesíteni próbálod Olaszországot?
Sok szerencsét!
Te ugye HttT-vel játszol, nem(I.C.ram?)
Egyesíteni próbálod Olaszországot?
Sok szerencsét!
Te ugye HttT-vel játszol, nem(I.C.ram?)