11580
Europa Universalis III
-
Brave89 #6620 "pedig én máig visszasírom az eu2 zenéjét:) , eu3é jellegtelen és unalmas , ugyhogy le is cseréltem régebben azokra a pompás középkori muzsikákra , ajánlom másnak is."
Milyen igaz, nekem meg is van a személyes mappámban a ki másolt eu 2 zenei mappa:) -
McCartman #6619 csapasd keményen! -
McCartman #6618 kellettek hozzá a jó kezek , de hatalmas befolyása nem volt a császárnak.
pedig én máig visszasírom az eu2 zenéjét:) , eu3é jellegtelen és unalmas , ugyhogy le is cseréltem régebben azokra a pompás középkori muzsikákra , ajánlom másnak is.
Azon az alapon , hogy tróger vagy amiért nem szolgáltatod vissza a jogos tulajdonosához , hogy ismét béke és szeretet és együttérzés honoljon az egész birodalomban.
A császárnak adományozni mondjuk tényleg nincs sok értelme amit az AI ennek ellenére bőszen meg is tesz.
Ennek ellenére egy az előbbi megrovásra épülő (+ CBvel járó), kis %-ban előforduló eventnek igenis van helye a játékban. -
Brave89 #6617 Vicces Magyarországgal a historical rulers:)Dw-ben amúgy már nincs historical rulers. Melyik verzióval tolod? -
Petiii94 #6616 NAh csak azért ,hogy ne legyek a vilgág g3cije ma kezdtem egy új játékot MAgyarországgal.Hardon Mindenért fizetni kell van infláció van lucky nations és Historical Rulers...Remélem megfelel:D -
Brave89 #6615 Azért ennyire ne sarkítsuk le a dolgot, jó? Nem hiszem hogy azzal kéne játszanom, főleg hogy játszottam vele anno eleget(2 évet legalább). Egyébként meg semmi köze ahhoz, hogy most mi a történelem hű és mi nem. Ennek ahhoz van köze, hogy ennek az eventnek nincs semmi értelme. 2 opcíió van, az 1ik erősíti a császárt, ami WTF?! milyen alapon? a Másik meg gyengíti az országod, ami szintén WTF? milyen alapon? Elég gyengítés az infamy növekedés és azok a - debuffok, amik járnak a HRE-n belül terület szerzésért. Szerintem jó rendszert dolgoztak ki, ami reálisabb atörténelemhez, mint az eddigiekben, de ez az event egy kurva nagy baromság. Semmi értelme és célja.
Az hogy névleges volt a HRE, ez erős túlzás. Jó kezekben lehetett mire használni. A hatalmi lehetőségeit jól tükrözi a játék, hogy kb jogalapot adott bizonyos lépésekhez(első sorban háborúkhoz). Ajánlom mindenkinek figyelmébe, aki többet akar tudni erről Niederhauser Emil és Gonda Imre könyvét (címe: A Habsburgok, egy európai jelenség) aki jól tárgyalja többek közt ezt a kérdést is. -
Brave89 #6614 Hát nem tom, lehet:) Majd kipróbálom én is hardon, azt megosztom én is a tapasztalataim:) -
Brave89 #6613 Hát, szerintem azért annyira nincs túl misztifikálva:)Sőt, a DW-ben szerintem nagyon jól eltalálták a dolgot, de ezt az idióta eventet kéne kivenni. -
McCartman #6612 ez egy játék , tökéletes megoldás nem létezik a valóság leprogramozására.
Nyilván névleges volt a HRE , a játék pedig megadja a lehetőséget ill. törekszik ennek az ellenkezőjére. Az eventtel együtt járó -1 stab meg kb azért lehet , hogy legyen valami súlya is a döntésnek , mivel kb csak ezt érzi meg a játékos igazán.
neked eu2vel kéne játszanod amiben lescriptelték a történelmet , ami amúgy szintén remek játék de egy egészen más irányvonal. (kb mint hoi2<->hoi3)
ill. a Magna Mundi moddal (amit azt hiszem standalone játékként is kiadtak) , abban fejlesztették tökélyre ezt a vonalat. -
JLH Fans #6611 Persze, valamivel biztosan, de olyan nagyon sokkal szerintem Bizánccal hardon nem, mivel anyagi csőd lesz a vége, nem is tudom mihez kezdenék most fele ekkora birodalommal, pl az olasz területek nélkül.
Ugyan jódarabig szivtam miatta , mint a torkosborz, de hosszútávon szerintem jól fogok járni. Remélem....:D -
JLH Fans #6610 Szvsz amúgy az egész HRE túl van misztifikáva a játékban, és ez nagyon nagy hiba, a valóságban már a 15-16. századtól a császárnak kb névleges hatalma volt csak, a 300+ fejedelemség szart rá nagyívben. -
Brave89 #6609 Igen, az ilyen helyzetet szeretem rendszerint elkerülni, márpedig a sok háború és terület növelés idevezet. Lehet ezt lassabban is csinálni:) -
pecaboy #6608 World Conquestet akarok Magyarország->HRE-vel, egész jó úton vagyok efelé :) Minden normal, historical lucky nations, nem-historical (free) leaders. Az ellenfelem egyedül az idő, de már jónéhány napja nem folytattam. -
JLH Fans #6607 Ja és igen, nekem is van szövetségi rendszerem, a vazallusok:D
Sajnos a nagy országokkal -200 a viszony többnyire, épületek felhúzására meg nemigen gondolhatok, 6 os land techhel, vagy mire gondolsz? Max templom meg level 1 fort mehetne egyelőre.... -
Brave89 #6606 Én értem a játékmechanikát, de ez egész egyszerűen szar megoldás. Attól ,hogy elfoglaltál egy területet az abszolút de névleges HRE-ben, kurvára nem fog az országod stabilitása csökkenni, ha a császár vissza követeli a területet. Ilyen egész egyszerűen nem volt, de ha volt is, leszarták. Ilyen terület vissza követelősdi kb a 13. században volt, vagy max a 14.-ben. Későbbiek során a vallásháborúk idején volt ilyen, de akkor is az egyháznak kellett vissza szolgáltatni a területeket, nem a császárnak(!), de ha nem is tették meg, attól még nem csökkent az ország stabilitása úgymond. Úgyhogy ez az event értelmetlen. Igen, voltak hatásai, ha valaki jogtalanul birtokolt területet, de azt infamy-ben mérjük (és mérik is) nem pedig stabilitás csökkenésben. Erre már van kidolgozott módszer a játékban, ez az event meg teljesen felesleges és irreális, mivel egy idő után az adott császári ország területei megnőnek ami szintén irreális. Ha azt akarták, hogy a császárok jobban rotálódjanak, akkor kurva szar módszert választottak erre, és egyébként is, ez sem reális, révén hogy III. Frigyes óta a birodalom megszűnéséig mindig habsburgok uralkodtak, kivéve 1742-45-ig, amikor Wittelsbach volt az uralkodó, de akkor is "csak azért"(azért teszem zárójelbe, mert ennél azért kicsit bonyolultabb volt az akkori helyzet), mert nem volt férfi Habsburg éppen akkor. -
McCartman #6605 és kivel törekszel épp hegemóniára?:) -
McCartman #6604 arról , hogy akkor tudod kivonni a területed , ha előtte te magad is kilépték a HREből.:)
nem feltétlen unreális (?) , mivel jogtalanul birtokolt birodalmi területként tekinti meg lehet érteni a játékmechanikát ha valaki meg akarja. -
pecaboy #6603 "játszik még itt valaki rajtam kívül modoltatlan játékkal , aki akkor sem nyúl bele ha elbambult vagy szarul áll a szénája?"
Én... Pontosabban ha tőlem független okok miatt nyúlok mellé, pl. tüsszentek egyet és mellékattintok, akkor azért visszatöltöm :) -
JLH Fans #6602 Ez igaz nagyon , amit írtál a végén:)
Bár szerintem azért az, hogy hiaba nagy a sereg, békében csak 50% fenntartást fizetek neki, közelít a realitáshoz azért picit. -
Brave89 #6601 Jó, hát így más a helyzet:) Én alapvetően máshogy kezelem az országaimat. Én inkább fejlődéssel próbálok egy tartományon belül több bevételhez jutni, nem pedig háború által. Igyekszem egyensúlyt tartaniaz országom nagysága és fejlettsége közt, és úgy alakítani az országomat, hogy a lehető legkisebb hadsereg legyen szükséges a fenntartásához (mint külpolitikában pl: szövetségi rendszert hozok inkább létre,ha erős a szomszéd; mind pedig belpolitikában: igyekszem csökkenteni a revo risket, hogy ne lázadozzanak annyira és ne kelljen hadsereget fenntartani). Különben az igazán reális háborúzás az lenne, hogy békében feloszlatod a hadsereget, háborúban meg zsoldosokat fogadsz, csak az eu 3 nem így működik:)Állandó hadseregek nem nagyon voltak és kevés számúak voltak. -
JLH Fans #6600 Hogyan tudnék folyton területet szerezni?
Direkt írtam, hogy NEM szerzek területet egyelőre, mivel magas az infamy.
A folyton háborúzom pedig kb azt jelenti, hogy 1-2év háború, 2-3 év béke, nem tartok 15-20 éves szüneteket.
MUSZÁJ pénz miatt úgynevezett kisebb edzőháborúkat tartani.
Ebben mi nem reális? -
Brave89 #6599 te most miről beszélsz?:D Én arról beszélek, amikor a HRE-n belül, van 1 másik területed, és kb 2 évente bejön egy olyan event, hogy add a császárnak az új területed (ami nem core) vagy -1 stability és -5 prestige....WTF?! -
McCartman #6598 Kiforrottabb lett tőle a játék egy kicsit , nehezebbnek én nem mondanám.
ha meg régebbi verzióval maradsz tedd fel ezt , ég és föld , jobban is tetszik mint DW új motorja , de lehet azzal már nem kompatibilis.
link -
Brave89 #6597 Nekem nem feltétlen az a célom hogy űberisten király legyek, hanem egy viszonylag a történelemhez hű játékot játszani. Igen kell a kihívás, a REÁLIS kihívás, nem a faszság. Ennyi erővel akkor beleírhatnál magadnak a játékba egy olyan eventet, ami 2 évenként levon magadtól 500 goldot, mert az az igazi kihívás. Én történész vagyok, nekem a történelem a szórakoztatás, ami a saját reális valójában maga a kihívás, nem pedig egy ügyességi játékot unreális eventel. -
tttttom #6596 Amúgy én is kikérem magamnak, hogyha negatív eventet kapok akkor javítok rajta...Nem szoktam javítani a negatív eventen, mert ha ilyet kapok az azt jelenti, hogy most ez van ezt kell szeretni. Nem pedig, hogy "Bazdmeg ovöreksztesönt kaptam jó akkor átírom a játékot..." Ez akkora egy csicskaság szerintem is... -
Brave89 #6595 Megjegyzem, ez sem túl reális. Mármint szünet nélkül háborúzni és folyton területet szerezni. A törökök sem "szünet nélkül" háborúztak. Egyébként pont te mondtad az előbb, hogy képtelenség össze szedni 100 év alatt 500 goldot, (ami szerintem szintén nem reális), szóval én arra reagáltam, mivel nem tudom hogy hardon hogy megy (bár gyanítom nem ennyivel másabb), mert akkor az sem jobb, mint az, aki very easy-n játszik. Nem kell átesni a ló másik oldalára. -
McCartman #6594 miért ne lenne történelemhű.
ha nem vagy Nrcs. tag miért ne inthetné be a császárnak? -
JLH Fans #6593 Áááá most elbizonytalanítottál:(
A grafikára én teszek magasról egy stratégia esetében, nekem máig a régi játékok a menők, amiben van kihívás dögivel (panzer 1 vagy civ 3-4 pl ) Szóval ha nem nehezebb semmivel, mint mondjuk a HTT, akkor nem biztos, hogy felteszem:) -
Brave89 #6592 Hm, akkor ezért nem találtam én sem:D. Csak korábban valaki említette, hogy lehet ilyet, én meg egyébként sem szeretem kiléptetni a területeim, mert az úgy annyira nem történelem hű(akárcsak az az idióta event sem), ezért nem is néztem utána nagyon. -
Petiii94 #6591 Elvileg minden verziót feltudok rakni mert megvan!:)
3an 4en már jó lenne ,de minnél többen vagyunk annál jobb:P -
Petiii94 #6590 Am most a szünetben nagyon szívesen játszanék akárkivel MP-ben.:)
Máskor már volt részem ilyen partyban:D Elég jó élmény volt! Páran összejöhetnénk! -
McCartman #6589
én tök jól elvagyok az összes eventtel , nem idegesítem magam rajta , ha kapok egy stab hitet nem írom jóvá magamnak és így is mindig nyerek a végén.
jó vagyok mi? -
Petiii94 #6588 JLH Fans Sok szerencsét:)
De gondolom ha belebuksz úgysem tudjuk meg csak azt ha megy a game:) -
tttttom #6587 xD Bocs, de kicsit kész vagyok és unatkozom. :D Szóval bocs, ha néha érthetetlenül vagy hülyén fogalmazok máma ilyen a napom... -
Brave89 #6586 kikérem magamnak hogy random stabilitást és építkezést osztgatok. Még mindig csak egy elkúrt eventet (AMI ABSZOLÚLT DE NEM REALISZTIKUS!!!) javítok ki a stabilitással. A másik a magiszter, csak kurva ritkán van, amikor egy hosszabb háborúban nem veszem észre hogy felhalmozódtak, és pénzem is lenne építkezésre. Ez szerintem egyáltalán nem csít, nem fogom vissza tölteni a háború elejét azért, mert elfelejtettem épületeket venni. Kb ugyan ott tartanék a végére, ha így tennék, csak elbasztam felesleges időt. -
McCartman #6585 de nem érted , hogy ez kb akkora blődség?:D -
JLH Fans #6584 Én meg nem nagyon tartok békeidőt, szinte folyton háborúzom, ekkora birodalom mellett igy is minimális már a WW.
Ha más nem, lezúzok vmi miniállamocskát, és pénzt kérek, semmi mást:)
És nyilván már 1500 ban sem nehéz összeszedni 500 goldot annyira.
De szerintem ezt most hanyagolom picit, már úgyis megnyertem gyakorlatilag, megpróbálom feltenni DW ot:) -
tttttom #6583 *akkora -
tttttom #6582 Akkor lúzer nem vagyok, hogy kinyomjam azt, hogy a gép vér nélkül adja oda a földjeit... -
McCartman #6581 Ha bírja a géped próbáld ki a DWt.
Mondjuk épp az új grafikai motor teszik kívánatossá.:)
vannak előnyei (kidolgozottabb térkép , több tartomány) de lényegi különbségeket amúgy nem fedeztem fel az előző verzióhoz képest.