Europa Universalis 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nagyon jó írás! <#eljen><#eljen><#eljen>
majd még az economy-val kapcsolatban is írok néhány sort majd valamikor.
az ehhez tartozó képet már fellöktem a galériámba)

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

na akkor csapjunk a közepébe, sokféleképpen tudod országod gazdaságát befolyásolni(magiszterek,épületek)de legfontosabb a gazdasági lapon található csuszkák ezek határozzák meg hogy milyen országod van.

centralizáció és decentralizáció

a kettõ közül csak és kizárólag a centralizációt válaszd több adó több magiszter nagyobb termelési hatékonyság és tudod csökkenteni az inflációt is a negatív hatása pedig elhanyagolható.

arisztokrácia és plutokrácia

az elsõ komolyabb kérdés amit el kell döntened hogy melyik irányba fejleszted az országod, ez a csuszka már kapcsolatban van a többivel is szóval jól fontold meg melyik irányba fejlõdsz, az arisztokrácia egyértelmûen a nemességet támogatja, több diplomatád lesz tábornokaidnak jobb lesz a sokkoló képességük és a regimentek kiképzése is olcsóbb lesz emelet még a lovasság is olcsóbb lesz hátrányai nincsenek szóval igencsak megéri :-D ha feudális királyság az államformád akkor ebbe az irányba fejlõdj, a plutokrácia kifejezetten a kereskedõknek kedvez jobb a kereskedés hatékonysága több kémed lesz nõ a kereskedõidnek az esélye egy központba való bejutáskor és több kerekedõt is ad viszont a lovasok drágábbak lesznek.

én az arisztokráciát ajánlom neked úgyis azt mondtad hogy Magyarországgal játszol.

jobbágyság és szabad emberek.

Nos itt egyértelmûen a szabad emberek felé kell fejlõdnöd(a fejlõdés hatékonyságát növeli,growement,land,naval,stb ) igaz néhány egység típus drágább lesz de ha spórolsz a pénzel ez nem jelenthet gondot itt is kb ugyan az a helyzet mint a centralizáció decentralizációnál.

szabad gondolkodás és szûklátókörûség.

itt megint döntened kell durván fejlõdni akarsz vagy inkább egy katolikus hitet terjesztõ és szénné gyarmatosító darálógépet akarsz, a szabad gondolkodás megint az 5 fejlõdési iránnyal van kapcsolatba growement,land,naval,production,trade.
A szûklátókörûség meg a hit terjesztéskor jön jól és a gyarmatosítást is segíti, szóval ha spanyolokkal vagy az angolokkal vagy akkor inkább a szûklátókörûséget válaszd, viszont ha valamelyik közép európai állammal vagy akkor egyértelmû a fejlõdésre kell gyúrni.

mercantilism vagy free trade

ha a mercantilism választod akkor nagyobb esélyed lesz hogy elhárítod az ellenséges kémeket és emelet a saját kereskedelmi központjaidba(cot) mindig befognak jutni a kereskedõid, ha van 4 vagy 5 cot-od akkor megéri ebbe az irányba fejlõdni de igen nagy büntetést fogsz kapni a trade fejlõdésedre, én inkább a szabad kereskedést ajánlom neked ha a free trade választod akkor még jobban nõni fog a kereskedelmi hatékonyságod(plutokrácia befigyel én megmondtam) és e mellet minden elérhetõ cot-ba nagyobb eséjel jutsz be, viszont ez az esély csökken ha a cot-ot uraló ország a mercantilism választotta.
(maradj a free trade mellet egy rakat pénzt tudsz így a fejlesztésekbe invesztálni hidd el megéri)

támadás vagy védekezés

ezt teljesen rád bízom hogy mit választasz de ha rám hallgatsz akkor a védekezés felé viszed a csuszkát, tudom furán hangzik de jobban megéri mert míg a védekezés mellet egy elhanyagolható morálcsökkenés lehet felhozni hátrány ként addig a támadás mellet már csökkenni fog a váraidnak a védelmi értéke és az ágyuk gyártása is csillagászati nagyságokba fog emelkedni, márpedig az ellenség egy háborúban több irányból fog támadni és ilyenkor jól fognak jönni azok a masszív várak.

szárazföldi és tengeri hadviselés

ezt már tényleg neked kell eldöntened hogy mit választasz, itt igazából csak annyit tudok mondani ha durván darálni akarsz akkor maradj szárazföldön viszont ha gyarmatosítani is akarsz akkor talán jobban megéri a tengereket uralni.

quality & quantity

ha egy fegyelmezett ütõképes szívós hadsereget akarsz akkor egyértelmûen a quality kel választanod, viszont ha az ellenkezõjét választod akkor csak egy szervezetlen rablóbandád lesz amit fél perc alatt rommá vernek.
(hosszútávon csak és kizárólag a quality-nek van értelme, még mindig jobb egy vert de fegyelmezett seregel vissza vonulni mint a nagy semmivel)

Csökkentsd a katonáid zsoldját és/vagy létszámát, áldozz kevesebbet a technológiákra, szerezz vazallusokat stb.
Várom a szösszenetet továbbra is😊
Nem akarok szentségelni, hogy csalsz, ez mindenkinek a szíve joga, de lásd be, így nem nehéz az alábbiakban említett eredményt elérni.
Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy miként lehet növelni az éves magisztrátusok számát, mivel pénzem van dögivel(4-5 ezer), és építkeznék ezerrel, ha tudnék, nem csak azt az évi két-három épületet nyomnám.
Van még egy kérdésem, hátha vágja valaki. A manufaktúrák arával kapcsolatos, hogy milyen mértékben, milyen idõközönként növekszik az áruk, vagy egy bizonyos számú manufaktúra után nõ szakaszosan?

heló mindenkinek
egy hete játszom a játékkal és ahogy haladok elõre folyton lefagy a játék, és minél többet játszom a mentéssel annál hamarabb fagy le
ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném
nem is tudom, hogy nem hallottam eddig errõl a játékról
*Ja

J igen átneveztem a seregeket amelyikhez kedvem volt. xD

Milyen "maszek magyar mod"? Errõl még nem hallottam.
Valószínûleg azért, mert átnevezte 😛
Tototo Neked h h magyar a seregnév???😊

Mikor jön ki a maszek magyar mod???? Várom!!! 😄
Hát vágd le!
téged meg nem felejtettelek el csak mostanában máshova is írok, majd este megpróbálok egy rövid rövid szösszenetet ide írni hátha tudok segíteni.

bal lábbal keltem ma. <#gonosz3>

Ez van akkor, ha az anyósnak szánt leveledet a feleségednek adod 😛
na basszus ezt nem ide akartam írni bocs srácok

jaj istenkém én el magyaráztam érthetõen a mondandómat ezt most vagy meg érted vagy nem, de én nem futok újabb kört bocs.

Amúgy volt egy Bajor-Magyar háború amit én robbantottam ki és fehér béke lett belõle, mert vagy 80.000 katonát vesztettem. Én egyedül a magyar hadsereggel kontráztam a bajorok mellett a milánóiakkal meg még egy-két kis pöcs német fejedelemséggel...Szerencsére felajánlotta a fehér békét. Úgyis túl magas volt a háborús elégedetlenség. 😞

LSSAHPAUL
Áh az nem gond. Ne feledd te ember vagy ez a differencia nem elég ahoz hogy gondban legyél. Pl tegnap az eddigi eu3-as pályafutásom legmegalázóbb békét kellett megkössem: miután a fél európával harcoltam a császánrak felánlottam 25 aranyat és kibékültem holott a terültem 75% elvolt foglalva, csak persze arra ügyeltem hogy ne azáltal aki a "fõ-tárgyaló" a békeasztalnál. Ehez persze kellett annyi inteligencia hogy a hadseregemet ne áldozzam fel csiki-csuki harcokban szal kb 10 év alatt még most is viszonylag éppségben volt a fõhadseregem, így tudtam szabályozni hogy ki foglalja el a területem ki ne..
Szal ezt megúsztam pedig nagyon úgy nézett ki hogy kampó.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Amúgy a világon nekem van a legnagyobb és egyben legelavultabb seregem van. XD 16-os szintû. 😄 Addig nyugatabbra 18-20-assak a land techek...

Mondjuk én az infamy-t kézzel faragtam le...-.-' Mert nem volt kedvem világ háborúba keveredni. xD

LSSAHPAUL
Az hogyha infamy-t akarsz csökkenteni akkor engedd el a horvátokat, majd asszem 5 év múlva megtámadhatod "saját területek visszaszerzése jogán" büntetlenül és anexálhatod az egészet semmilyen büntetésért. Így kb 6 infamy pontot lefaraghatsz. De az egyik srác asszem pecaboy találta ki szal övé az érdem 😊 Mihelyt beírta anno azonnal elkezdtem elõrõl a játékot és természetesen folyamatosan ezt a horvát-malmot csinálom. (a malom egy játék, innen a kif.)
Sajnos legutóbb megszívtam, velencével szövitkötött, gondoltam NP velencét is megtámadom még elbírok vele, csakhogy a császár is beleszólt a háborúba utána meg még csomó mindenki, szal visszakell töltsem és nézni magamelé hogy most mit csináljak..

Jó bocs füllentettem. 😄 Volt egy Bizánc nevezetû államom. Csak aztán meguntam, hogy nem akart jönni nálam háborúzni és ezért megkúrtam azt is. 😄

Nem csináltam vazallus államokat. 😊 Mi az a horvát vazallus-malom? 😄

LSSAHPAUL
Ugyanmár ez egy standard játékállás magyarokkal abban az évszámban!
Az infamy-t te is a horvát vazallus-"malommal" nyomtad le?

Aki meg sír, hogy egy picit csitelek az menjen anyucinak sírni. <#banplz><#fogmosas><#duhos2>

Na uraim ehhez mit szólnak? <#mf1>

Ez itt Magyarország.<#zavart1> hihihihihihihi...

A piros vonalkák azok az jelentik, hogy meddig akarok elterjeszkedni kb. 100 év alatt. 😛

Hello. Nem lehet e törvényt visszavonni?
Mert gondolom innen másolja be a sorokat a mentésbe. Ha nincs mit bemásolnia, nem másol. De nem vagyok biztos benne... Achievementsek amúgy se érdekelnek 😊
Mivel lehet növelni a bevételeket(Terület elfoglalásán kívûl) és ti mit fejlesztetek az elején, kormányzat, gyártás vagy kereskedelem?
Nekem sem növekszik a mentésem, pedig nem töröltem le a achievements.txt-t.
Én amúgy a NodeSoft Search And Replace programot használtam, ezzel a mentés kitakarítása kb. 1\2 percet vett igénybe.
LSSAHPAUL
Mióta kigyomláltam nem növexik, de persze szerintem bármikor gondolhat egyet és megint meghízik 😊 Én az archievements.txt-ét nem bántottam, de érdekelne hogy szerinted miért kell ezt is bántani 😊

Korábban írtam, hogy ha vkinek problémája van vele, szóljon és elmondom, mit kell tenni.

Ezt én anno manuálisan csináltam meg, notepad++ -szal 😊 (Gy. k.: minden achievements sort törölni kell a mentésbõl, ezek azok a sorok, amik a fájl végén vannak és nr= -vel kezdõdnek.) Utána meg lenulláztam az achievements.txt file-t, így ha minden igaz, nem növexik a fájlméret akkor sem, ha resignolok-visszatöltök.
<#eljen>

LSSAHPAUL
Bakker gyerekek hihetetlen hogy senki nem veszi komolyan ezt a save-file méret növekedést.. besokaltam mert a mentéseim már 800 megabyte-nál járnak (egy mentés 😄), írtam egy progit ami rendbeteszi, tökéletesen mûködik, akinek kell az kopizza be az alábbi programkodot egy txt-fileba, majd nevezze át .vba kiterjesztésre. Utána másolja be a játék save-mappájába és lehet futtatni. Mivel egyszerüségre törekedtem a progi csak az elején kommunikál meg majd a végén a felhasználóval, szal legyetek türemmel, meg kell várni mire feljön a "kész." -message. Utána töröljétek ki a .bak fileokat, ezt csak biztonságból raktam bele hogyha valami történne ne vesszen el az eredeti mentés. (nem lesz semmi baj)

Option Explicit
Const ForReading = 1, ForWriting = 2
Dim FajlRendszer, Mappa, Fajl, BemenetFajl, KimenetFajl
Dim Fajlnev, Sor
Set FajlRendszer = WScript.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
set Mappa = FajlRendszer.GetFolder(".")
msgbox("A progi majd dob egy ablakot ha kész")
With FajlRendszer
For Each Fajl in Mappa.Files
If LCase(.GetExtensionName(Fajl.Path)) = "eu3" Then
' Mentjük az eredeti fájlt bak-kiterjesztéssel.
Fajlnev = .GetBaseName(Fajl.Path)
If .FileExists(Fajlnev & ".bak") Then .DeleteFile(Fajlnev & ".bak")
Fajl.Name = Fajlnev & ".bak"
Set BemenetFajl = .OpenTextFile(Fajlnev & ".bak", ForReading)
Set KimenetFajl = .OpenTextFile(Fajlnev & ".eu3", ForWriting, True)
' A fájlt soronként olvassuk be, dolgozzuk fel és írjuk ki.
While Not BemenetFajl.AtEndOfStream
Sor = Trim(BemenetFajl.ReadLine)
if Left(Sor, 3) <> "nr=" then KimenetFajl.WriteLine Sor
Wend
BemenetFajl.Close: KimenetFajl.Close
End If
Next
End With
Set Fajl = Nothing: Set Mappa = Nothing
Set KimenetFajl = Nothing: Set BemenetFajl = Nothing
Set Fajlrendszer = Nothing
msgbox("Kész")

+M.o.-val hogy lehet bekerülni a Holy Roman Empire-be? Olvastam még hogy lehet nyugatiasodni, mire jó és hogyan lehet?
Valaki elmagyarázná nekem hogy a Kereskedelem hogyan mûködik és mi a lényege?
Nekem megvan. Miután letöltötte, kiírta, hogy valami Sao Tome országnak a fájlát nem bírta megnyitni. Pedig nagyon szívesen játszanék vele.
vki multi most?

fenn van valakinek a "whole world mod"?
egyszerûen képtelen vagyok felrakni... tölt a játék, hibával kilép...

milyen sorrendben tettétek fel? én így:
- eu3 complete
- httt
- wwm (httt 4.0-hoz való)

nem tudom mi lehet a gond...
na végre...
Szerintetek melyik a legjobb államforma ?
ti le tudjátok szedni?

nekem egyszerûen nem sikerül... egész délután többször is próbálkoztam pedig...

errõl van amúgy szó: Whole World Mod v4.02 for HttT (2011.2.16) link
köszi!

Hát az a <#nevetes1> egy kicsit kétértelmûnek látszik. Nem kárörvendésbõl raktam oda, hanem hogy azt a megoldást ajánlom.<#wink>
Köszönöm!
Megoldás 2: Maradj a Heir to the Throne-nál.<#nevetes1>
Egyébként a Victoria 2 indításakor is ezt a hibaüzenetet kapnád, ha esetleg azzal is próbálkoznál.
A videókártyád nem tudja a Vertex Shader 3.0-t. A megoldás: új kártya. Tudtommal a problémád máshogy meg nem oldható