11580
Europa Universalis III
-
#6700 Veri najsz, kitort ellened a vilaghaboru? -
McCartman #6699 Volt egy kisebb csetepaté pár éve.
-
JLH Fans #6698 Na jó, döntöttem, tölti ám vissza a halál:D
Igaz, egy stabilitybe is fájt a hadüzenet, de mind1. Ha minden igaz, akkor 29.4 lesz csak az infamy, ha Toszkanától elveszek 1 tartoményt, és 1 régiósan meghagyom és vazallusommá teszem.
Velencét meg...Na ő nem lesz vazallus, nekik majd meg kell halniuk, ha nem is most. Sokmindent nem tudok velük tenni, de talán pár 100 dukátot remélhetőleg ki tudok húzni belőlük:) -
JLH Fans #6697 A lényeg az, hogy utána te is elismerted, hogy félreértettél, miutan leirtam mi is a helyzet ténylegesen:)
Apropó, gondoltam viszem egy picikét amennyi időm van (1 óra) ma is, picit becsiccsentve is, nem szabadott volna....
Nyomtam fabricate claims Velencére (3.ra sikerült igy 390 dukátba fájt) és sajnos elfelejtettem, hogy ha van is casus bellid, akkor is jár érte +2 infamy....:(
Szóval most nem tudom annexelni, mert akkor 30 fölé menne az infany:(
Úgyhogy tanácstalan vagyok, hogy menjek -e szembe az elveimmel, és töltsem-e vissza, arra a mentségre hivatkozva, hogy nem szoktam picit piásan játszani, vagy hagyjam már inkább, és kössek vele szánom bánom módjára (pedig 100% ra legyőztem, és a szöveetségesét Toscanat is) white peacet:( -
JLH Fans #6696 Ok, akkor megjegyezted, a lényeg szempontjából nem tök mind1?:P
-
Brave89 #6695 "Megjegyzem, ez sem túl reális. Mármint szünet nélkül háborúzni és folyton területet szerezni. A törökök sem "szünet nélkül" háborúztak. Egyébként pont te mondtad az előbb, hogy képtelenség össze szedni 100 év alatt 500 goldot, (ami szerintem szintén nem reális), szóval én arra reagáltam, mivel nem tudom hogy hardon hogy megy (bár gyanítom nem ennyivel másabb), mert akkor az sem jobb, mint az, aki very easy-n játszik. Nem kell átesni a ló másik oldalára."
Ebben hol áll ez a kérdés? -
JLH Fans #6694 Dehogynem, a 6595 ben kérdezted:P
Mondjuk kiderült aztán, hogy csak félreértettél picit, (meg lehet én is úgy fogalmaztam:D) merthogy a folyton háborúzok az nem egyenlő azzal, hogy mindig, csak úgy 50% ban, és gyakran, meg a háborúk nagy része ugye alibi jellegű inkább:)
Egyébként tényleg lehet le kellene vennem picit haderőből, mert addig tök jó volt, amig mindenki megtámadgatott, (pedig akkor még nem is utáltak:D) most meg senki sem mer belémkötni, igy meg nem lesz egyszerű hóditó háborút vivni, mondjuk egyelőre nem is kell, kezdem megérezni, hogy Alexandria+olasz provinciákból szépen jön a lé,+Malitól kapott 800 dukát is igen jól jött (eddig a felét sem láttam egyben öszesen 90 év alatt:D) elindulhat lassan lefelé azi nfláció majd:)
Nah majd holnap este 3,5 nap szünet után belevágok, remélem sikerül ott folytatni Bizánc felemelését, ahol 1490 ben abbahagytam. -
Brave89 #6693 "Kérdezted, hogy hogy a francba tudok hardon magas infamyvel ilyen gyorsan hódítani,"
Én ilyet nem kérdeztem.
-
Brave89 #6692 őőő....én egyáltalán nem ezt írtam. Szerintem olvasd újra. Védekező háborúval pont hogy magas infamy-vel tudsz területet szerezni. Valamit nagyon félre értettél. -
JLH Fans #6691 Hehe és ez már (vagy legalábbis valahogy így) van HTT ben is.
Kérdezted, hogy hogy a francba tudok hardon magas infamyvel ilyen gyorsan hódítani, hát igy:P
Az olasz birtokaim java része abból született, hogy megtámadtak, engem, vagy vazallusomat, és igy minimalis vagy nulla infamyvel tudtam védekező háború keretében hóditani:)
Egyébként szvsz nem érdemes 3-4 évnél nagyobb szünetet tartani háborúban sosem, még akkor sem, ha magas az infamyd, vagy nincs igazi célpontot, akkor gyakorlóháború kell vmi gyengusz észak-afrikai országgal, ha csak pénzt ad, vagy akár a white peace is tökéletes, viszont közben jó magasan tartod igy végig a prestiget meg a military traditiont is, amik nagyon fontosak. -
pecaboy #6690 Igazából a casus bellik összevonhatatlansága a probléma. Ha megtámadnak, akkor is sztem az összes ellene lévő cb automatikusan összeadódhatna. -
Trantorius #6689 Na ja -
McCartman #6688 nem , akkor félreérthető volt , rossz szándék nélkül írtam , csak , hogy annak nyomán válaszoltam pár hsz-szel azelőtt Brave89nek.
elég suta megoldás ez is , hogy nem érvényesítheted a reconquest CBd követelését , ha nem te indítod a háborút.
erre is jöhetne egy mod.:) -
Brave89 #6687 Ha minden áron bent akarod hagyni, akkro azt csináld meg (amit szerintem nem nagyon tudsz:)), hogy felszólítja a császár az illetőt, hogy adja vissza a területet az EREDETI tulajdonosának, aminek a következménye, ha elutasítja, akkor max CB lehet, de semmi egyéb (max annyi, hogy ha elutasítja, akkor prestige-t KAP, révén, hogy elutasította a császárt, ha meg meghajol előtte, akkor meg prestige-t VESZÍT, mivel hogy annyira balfasz, hogy mgé a császár előtt is meghajol) -
Brave89 #6686 infamy-t sem kell adni, révén hogy azt már alapból kap. -
Brave89 #6685 az ég egy adta világon semmi, úgy hogy vegyed ki szépen:) -
Andorjan #6684 raktam bele a stability drop helyett infamyt. Azt meg, hogy az ai melyik opciót választja szívesebben, szintén be lehet állítani. Végül is értelme van bennhagyni azt, hogy oda is adható a terület, mert különben ugye cb-t kap a császár és ez akár elrettentő lehet. Csak nem tudom ennek mennyire van történelmi alapja (ha jól emlékszem, azt mondtad, hogy nem nagyon) -
Brave89 #6683 A másik opciót is vedd ki, mert a gép van olyan hülye, hogy azt választja, hogy vissza adja a területet még akkor is, ha a másik opció az, hogy lényegében semmi nem történik. Ne tápoljuk el a császárt a semmire:) -
Brave89 #6682 Ez amúgy 1 dw-s hülyeség (lehet korábban is volt, én még nem vettem észre). Mindig csak az adott casus belli alapján lehet békét kötni. Ha téged támadnak, akkor neked nincs úgy mond casus bellid a háborúban, révén hogy te vagy a védekező fél és az ellenfeled indított háborút valamilyen casus belli címén. Ami viszont tök érdekes, hogyha egy kisebb szövetségesed meg támad 1 másik kis államot, ami teljes egészében a core provinciája, és te elfoglalod azt, akkor tudod annektálni 0 infamy-vel (!!), holott a szövetségesed cassus belli-je a reconquest és nem a tied, de mivel téged is behívott, és mivel nagyobb állam vagy mint ő, te kaptad meg a leadershipet és a casus belli jogát is te kaptad. Mondok egy konkrét példát: Én Bizáncal voltam, szövetségesem volt Szicília, volt egy területe (abruzzi) dél Itáliában (dél itáli többi része az enyém volt) ami fellázadt és nápoly néven kivált. Nekem ugyan nem volt core provom, de szicíliának igen, ő hívott segíteni, én mentem, megkaptam a leadershipet, elfoglaltam és tudtam annektálni 0 infamy-vel, hol ott nem az én core-om volt! Ez így szerintem elég faszság. Meg kéne csinálni, hogyha core provinciád van, akkor azt akár milyen háborúban történő békekötés esetén 0 infamy-vel tudd követelni, ha viszont nem az, akkor meg infamy.
Lehetséges, hogy a készítők ezt azért tették be, mivel általában a korábbi korokban is valamilyen jog címen indultak harcba a felek, és ha a béke pontjai nem azt teljesítik, akkor az a béke jogtalan. Viszont ha van egy alapvetően jogos követelésed, ami a háború indításakor nem szerepelt a casus belliben, szerintem attól még nagyobb győzelem esetén bele lehetne foglalni a békébe 0 infamy-vel, révén, hogy a követelés jogos, de nem ez a jogalapja a háborúnak. Szerintem ezt inkább úgy lehetett volna megcsinálni, hogy az adott terület inkább érjen több warscore-t - ha nem az a háború konkrét célja, jogalapja, hogy azt vissza szerezd - viszont ha békébe bele veszed, akkor ne járjon érte infamy. Nem tudom mennyire, de remélem azért érthető voltam:) -
Andorjan #6681 Abból gondoltam, hogy úgy gondolod, szerintem téves a wikis, hogy az én postomra írtad válaszként. De ha félreértettelek, akkor bocs -
Trantorius #6680 *Megtámadt -
Trantorius #6679 Megtámad egy ország amiben vannak Core provinciáim, miért nem kapok infany csökkenést?? Meglehet csinálni valahogy hogy megkapjam? -
McCartman #6678 ki mondta , hogy szted téves a wikis bejegyzés?
az az alapjatekra vonatkozik, ez meg a mododra.
kár és tök fölösleges felfújni az ügyet. -
Andorjan #6677 Nem mondtam egy szóval sem, hogy hazudnak, se hogy tévednek, ugyanis nem láttam azt az írást, és a tiédre sem emlékszem, amiben arra utaltál.
Azt tudom, hogy csináltam egy modot, amiben csak annyi a módosítás, hogy az "A formal request" event-ből kivettem a -1 stability és a -prestiget, majd kipróbáltam Ausztriával. Elfoglaltam 1 hre-provot, béke után jön az "A formal request" event, hogy adjam oda az uralkodónak Konstanz-ot. Rámegyek az egérrel arra, hogy nem, és nem írja, h - stabilityt okozna, csak hogy kap ellenem imperial liberation cb-t (ami a localisation mappa egyik fájlja szerint megfelel a hre_attacked_cb-nek). rányomok, hogy nem adom vissza, és nincs stabiliy drop, csak imperial cb az emperornak.
Ennek valamelyik része ellent mond az eu3 wiki-s bejegyzésnek? -
McCartman #6676 EU3 wikiben olvastam az imp lib CB eventről , ott csak nem hazudnak.;)
Annexre visszatérve , ezt én is furcsálltam. Ez valami DW sajátosság lehet , ha elég kicsi az ország hozzá , hogy az összes területe együtt se érjen 100% warscorenál többet egyben tudod annektálni.
Nem kell lefaragni 1 régióra előbb. -
Andorjan #6675 Kipróbáltam Ausztriával, elfoglaltam 1 konstanz-ot, aztán jött az "A formal request" event, ami adott az emperornak imperial liberation cb-t (tehát igazad volt). Viszont beszéltünk, mert ez a cb-types-ok között "cb_hre_attacked"-ként van, csak a játékban az a neve, hogy imp. liberation. Bocs a kavarásért :D -
tttttom #6674 Na az a helyzet a Bizánci Birodalommal, hogy sok az ellenségem...A magyar Királysággal való kapcsolat elég nehézkesen alakult...
Kidolgoztam egy mozgósítási elvet ami a következőket takarja.
- Minden menpowert szépen beölök a lovag képzésbe...
- Minden menpowert beleölök a gyalogos/lovag képzésbe(Anatóliában)
- A teljes haderőt a maximális menpowerig mind felszerelem és besorozok minden görögöt ki a birodalomban él. :D -
Andorjan #6673 Én úgy tudom, van olyan cb, ahol lehetséges az annex, és van olyan, ahol nem (de egy prov-osnál sztem mindig) -
Brave89 #6672 szerintem igen. Ha a teljes ország területe (tehát minden provincia) core provinciád. Ezt pontosan nem tudom, de ha van ilyen, akkor gondolom csak így lehetséges. -
Trantorius #6671 Akkor ideje belehúznom. A múltkori játékba valamiért engedte egyszerre elfoglalnom az Ottoman Birodalmat miután 100%ra elfoglaltam, ez a Cassus Belinek köszönhetem? -
Brave89 #6670 Minél több core provinciád van idegen kézen, annál jobban csökken a presztízsed. -
Trantorius #6669 Sorra nyertem a háborúkat Bizánccal mégis alig van presztízsem, és évről évre csökken is...mitől van? -
Brave89 #6668 jó sok szabadidőtök lehet, hogy ha ilyenekre is van időtök:). Én azért reagálok sűrűn, mert tanulás közben néha ránézek fórumra, azt jó kikapcsolódásképp válaszolni egyes bejegyzésekre, de ilyenekre még nem is gondoltam:D -
pecaboy #6667 Nem olvastam végig, mert nincs rá időm, de ebben a formában nagyon jó AAR-nek tűnik! ;) -
tttttom #6666 1440-43:
A Bizánci Birodalom mióta majdnem elérte történelmi határait a császár úgy döntött, hogy egy kicsit leáll a terveiről és inkább a gazdaságot kezdi el feltornázni...Jelentősebb események nem történtek ebben a 3 évben amit én mint görög krónikás tttttom álnéven kiadva a világ számára elolvasatra írtam össze...Ha lesz bármely komolyabb esemény azt hamarosan összeírom.
Folyt. köv. -
Andorjan #6665 Hát dögöljek meg, de akkor sem találom :D
Megcsináltam, este kipróbálom hre-s országgal hogy mit sikerült -
Brave89 #6664 Bill of rights idea? dehogy is, az totál más. Én soha az életbe nem raktam ki császárként azt az ideát, még is mindig kaptam imperial liberation cb-t. -
Brave89 #6663 Korábban valaki írta, hogy az Imperial liberatino cb-t (tehát mikor 1 hre tag, elfoglal 1 másik hre tagtól területet, akkor a császár kap imperial liberation cb-t, amivel ha felszabadítja - szal létrehozza az államot- akkor kap +10 authority-t) ezzel az eventel kapcsolták össze. Most ez nem tudom, hogy igaz e, vagy nem. A legelőnyösebb az lenne, ha egyáltalán nem is lenne ez az idióta event, és amikor 1 HRE tag hódít 1 másik HRE tagtól, automatikusan kapjon az emperor Imperial liberation cb-t. A többi egyéb dolog a dw-ben maradhat (pl hogy ha nem core-t foglalsz HRE tagként akkor 0.25-el több infamy termelődik stb. Csak ezt az egy rohadt eventet kéne negligálni. -
Andorjan #6662 Na mármint az "A formal request event" ad:
-"cb_hre_attacked"-et -> 25% badboy, 2x prestige, 0,5 peace cost, mindez az emperornak
- -1 stabilityt meg vmi prestige csökkenést
(ha nem engedsz az uralkodónak. ha igen, akkor meg ugye övé a prov)
A liberation cb-t elvileg a bill of rights idea adja, ha jól értem olyan országokra, amik el tudnának engedni országot vazullusként.
Ha tévedek, akkor bocs
-
Andorjan #6661 Bocs, most nem akarom kipróbálni, de biztos vagy benne, h liberation cb-t ad és nem pedig "cb_hre_attacked" -ot? A játéban elvileg A foraml request-ként jelenik meg, és ez ad -1 stabilityt meg -prestiget. Igazából sztem 10 perc alatt meg lehet csinálni úgy, h a cb-t megkapja az emperor, a formal request event is megmarad, csak a hülyeségeket vesszük ki.