11580
Europa Universalis III
  • JLH Fans
    Ja, ok. Azt hittem, DW ben már nem csak annexelni lehet mondjuk 1 helyett 5-6 tartományból álló államot (és fordítva) hanem kérheted a békében már a fővárost is (és fordítva).
    De ha Granadától nem tudsz megszabadulni, akkor az tényleg szívás.

Akkor ki kell harcolnod egy white peacet, nincs mese:)
  • McCartman
    más culture groupba tartozó néppel nem hiszem.
    Rég megváltam volna Granadától ha tehetném mert csak a gond van vele , de nem tudom mert ott a főváros. Azt áthelyezni pedig 1000 arany úgyhogy felejtős.
  • JLH Fans
    Hát akkor lassan kelleni fog pedig a Westernization, ha a háborút megúszod Granada elcsatolásával, akkor ugye megalapithatod Nagy Britanniát a DW ben is?
  • McCartman
    főleg , hogy az új megkötés miatt (20 tech lemaradás) még a Westernization is ki van lőve jó ideig és a 75%os muslim tech miatt lassan de biztosan lehagynak.
  • McCartman
    Fogalmazzunk úgy , elindultak a szétesés útján de még van esélyük összekapni magukat.:D

nagyon nem.
    Kasztília mint írtam nagyon bedurvult , ő darálta be a francikat is.
    Megvártam míg 30ks sereggel átvonulnak Marokkóba és Algériába kergetni a berbereket aztán partradobtam 21ezer bátor granadait az Ibériai-félszigeten de esélyük se volt , még ottomán támogatással se.
    Közben beütött Londonban is egy laza 21ezres felkelés.
  • JLH Fans
    Franciaország széteseeett?!:D
    Azta leborult, ellenem mé nem esik sose szét, hanem lesz óriási nagy?:P:(
    Azért gondolom így Anglia birtokában Kasztillia kb már esélytelen ellened, nem? Legalábbis a min egy white peace,ill esetleg Granada tartomány elvesztése, igaz?
  • McCartman
    Az elején Írország és Skócia pacifikálása mellett volt , hogy hosszú hónapokat , éveket csúszott egy-egy offenzíva mert olyan lassan töltődtek újra a csapatok.
    Kölcsönök , zsoldosok és a megfelelő pillanatok megragadása , kb ennyi kellett hozzá.
    Lecsapni amikor kevésbé védi a hátországot francia csörték közben és csírájában elfojtani az utánpótlást.
    Kissé izzasztó volt.

Közben a franciák szétestek , Kasztília pedig annektálta Portugáliát , majd' egész Aragóniát , görög területeket is szerzett és újfent hadat üzent. Nem nyugszik míg le nem töröl a térképről úgy tűnik.
  • JLH Fans
    Az amúgy hadititok, hogy a 3* akkora angol fősereget hogyan verted le?:)
    Meg...hát "kicsit" gyorsan összehoztad a dolgot, és gondolom nem 1 meg 2 háború kellett hozzá:P
    Grat mindenesetre.
  • Solten
    Ja, anno kiprobaltam (1-2 eve) de annyira bugos volt hogy hagytam a fenebe. Adok neki egy probat, mert az alapjatek nem hoz lazba a Magna Mundi mod-ot meg meg mindig nem portoltak a Divine Wind-re.

#7346: fasza, latom szepen kiforrta magat... :)) Addiktivitas veszely.
  • Solten
    :DDD
  • McCartman
    de volt olyan időszak még Írország elleni Jihadok után mikor kétszer akkora lázadó hordák bukkantak fel , mint a seregem együttvéve.:D (ami ráadásul csigatempóban töltődött fel , ilyen párszáz ember havonta , nem elég , hogy a manpower is csak párezer volt)
  • McCartman
    már nem vészes.

Írországban , Skóciában , Észak-Angliában megkaptam a coret a tartományokra , Dél-Angliában még 10% körül van.
  • Pityuládé
    Kíváncsi lennék a revolt riskre :D
  • Pityuládé
    Már belinkeltem egyszer, mégegyszer nem fogom. Minimális angol tudás+logika és nem kell több.
  • Petiii94
    Hy.LEtöltöttem mindent és fel is raktam de nem megy meiou :(
    Valaki irja le kb ,ohgy kell léccci egy 5-6 pontban pls...:(

• tttttom
    asd. xd

Szép! :P
  • kissssss
    omfg :-DDDD
  • Lysandus
    Grand Brittan!
  • pecaboy
    Szép :)
    Egyik játékos meg az írekkel elfoglalta egész Angliát, és vad "íresítésbe" kezdett: egész Anglia kultúrája ír lett :)
  • McCartman
    A történelmi hűség jegyében , íme ,
    1458 , Granada

+ Granada tartomány
  • Kari91
    A MEIOU modhoz szükség van a Divine Wind 5.1b patchének a március 30.-i verziójára. Ezen felül, a részletes telepítési és használati útmutató a pityuládé által adott linkben van.
  • Pityuládé
    Eléggé bonyolult, azt meg kell hagyni.

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?535848-MEIOU-TD-Important-info-2Gb-Fix-Tutorial

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?374981-MEIOU-PH-meiou-jv-meiou-na-meiou-be-DOWNLOAD-THREAD
  • Gol000
    Nekem nem indítja el MEIOU nem tudom mi lehet a baj.Valaki tudna segíteni?
  • Pityuládé
    Nagy valószínűséggel a MEIOU-ból vették az ötletet, mert az már előbb megvolt :P
  • pecaboy
    Lehet, hogy biztos, nem tudom
  • Pityuládé
    Nem lehet, biztos
  • pecaboy
    Összeírom a fontosabb újításokat, legalábbis amit én annak találtam. Bocsi, hogy ilyen hosszú, de sztem ennek csak örülhetünk :) Végre kezd teljesen kiforrni a játék.

- The AI is far less likely to join losing wars or countries that can’t handle fighting the war.
    - AI is now far more reluctant to ally with someone at war.
    - Improved the effects of the #3 & #4 government buildings.
    - The emperor now gets a core and some reduced infamy for taking a province off agressors.
    - Building things in your national focus restore parts of the magistrates when the building is finished.
    - Every time a colony gets a trade goods picked, they gain one magistrate.
    - Morale damage in navalcombat is no longer x100.
    - Annexation is not always immediately accepted anymore.
    - You can now put your own vassals in your sphere of influence should you so desire it.
    - Reformed religion now comes a little bit slower after the rise of protestantism.
    - The reformation is now a little bit slower.
    - Reworked demands for several trading goods.
    - You now have access through any vassal if you are at war with its overlord.
    - Building levels 1-4 are no longer destroyed on ownershipchange when new owner has core.
    - You can always call in your vassals in any war you participate in.
    - Naval maintenance is no longer a joke.
    - Naval Maintenance is now scaled on tech level.
    - Hordes occupying provinces will now destroy a building every three month they have occupied a province.
    - If a province bordering a horde has no buildings and have been occupied by a horde for at least a year, then they will automatically become horde owned.
    - Armies can never retreat for more than 1 province in a go.
    - Docks now are rather more useful.
    - Added shortcut tooltips from v2
    - Added movement arrow upgrades from v2
    - Cav to Inf ratio is also shown as tooltip over cavalry value in a selected unit.
    - Added mapmode for economical value of provinces.
    - Added mapmode for manpower levels.
    - Added mapmode for fortlevels.
    - Added mapmode for stability costs.
    - Added mapmode for trade value of each province.
    - Added mapmode for supply limit. (generic if no unit selected, else depending on selected unit.)
    - Added mapmode for missionary placement.
    - Added mapmode for buildings.
    - Added mapmode for recruiting troops costs.
    - Added mapmode for recruiting ships costs.
    - Added mapmode for technology comparison.
    - Positioning cap is now shown at the unit strength tooltip.
    - You can now see how much a province cost to raise stability for.
    - You can now set armies to auto-hunt rebels.
    - Revolt mapmode now shows which seazones have been patrolled recently.
    - Supply limit mapmode now have black stripes in territory where your reinforcements will suffer.
  • pecaboy
    Az lehet.
  • Pityuládé
    Nem nagyon akarom feltelepíteni ezt az új pöcsöt, mert akkor nem működne a MEIOU...
  • pecaboy
    Patch feltelepítése után olvassátok el a readme.txt-t az új dolgok miatt.
  • pecaboy
    Ja, és természetesen a legjobb újítás a sok új térképmód.
  • pecaboy
    5.1b legújabb verziójának linkje:

http://tehparadox.com/forum/f43/europa-universalis-iii-divine-wind-5-1b-patch-may-17th-2237339/

A letöltéshez sajna regelni kell, de semmi percbe nem kerül és ingyenes. Máshol nem találom a patchet.
  • pecaboy
    Ezek megvannak az 5.1b peccsben is. (Erősen ajánlott feltenni a legutóbbit, sok hasznos kiegészítés van benne, pl. lehet automatizálni seregeket felkelőleverésre; ha olyan terület cserél gazdát, amire az új tulajnak core-ja van, az 1-4. szintű épületek nem tűnnek el; kicsivel több a magiszter stb.)
  • Pityuládé
    A több térkémódról még nem is beszéltem:
    - gazdasági
    - utánpótlási
    - bevételi
    - technológiai
    - és még több...
  • Pityuládé
    Na várjatok, itt egy trailer:

• Pityuládé
    Nem nem vazallusok, perszónál unióban vagyunk velük. De és ez még nem minden! Mohács után nem rögtön foglalnak el minket az osztrákok, hanem létrejön Royal Hungary, PU-ban az osztrákokkal. Mondjuk a gépemen eléggé lassan megy a sok provi meg minden miatt, de megéri :).
    ttttom: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?535855-MEIOU-TD-v5.0-Specific-Discussion-Thread
  • pecaboy
    Térképét amúgy megnéztem, egész pofás, sokkal jobb, mint a sima verzió. Több állam van benne, Magyarország egyben van, a horvát részt kivéve, de gondolom ők a vazallusaink, ami még belefér. Sokkal jobb, mint mikor Erdély a vazallus 1541 előtt is
  • pecaboy
    Nekem arra sincs időm, hogy egy adott verziót (pl. 5.1b) rendesen leteszteljek, nemhogy még modokkal is szórakozni... :D
  • tttttom
    Adnál róla egy linket pls. :)
  • Pityuládé
    Ismeri valaki a MEIOU modot? Az egyik legkidolgozottabb mod. Elmehetne EU4-nek is. Magyarország szépen ki van dolgozva, igaz némelyik helységet német/szlovák/román/szerb névre kereszteltek, de ezeket könnyen átnevezhetjük.