11580
Europa Universalis III
-
JLH Fans #7380 Ja, ok. Azt hittem, DW ben már nem csak annexelni lehet mondjuk 1 helyett 5-6 tartományból álló államot (és fordítva) hanem kérheted a békében már a fővárost is (és fordítva).
De ha Granadától nem tudsz megszabadulni, akkor az tényleg szívás.
Akkor ki kell harcolnod egy white peacet, nincs mese:) -
McCartman #7379 más culture groupba tartozó néppel nem hiszem.
Rég megváltam volna Granadától ha tehetném mert csak a gond van vele , de nem tudom mert ott a főváros. Azt áthelyezni pedig 1000 arany úgyhogy felejtős. -
JLH Fans #7378 Hát akkor lassan kelleni fog pedig a Westernization, ha a háborút megúszod Granada elcsatolásával, akkor ugye megalapithatod Nagy Britanniát a DW ben is? -
McCartman #7377 főleg , hogy az új megkötés miatt (20 tech lemaradás) még a Westernization is ki van lőve jó ideig és a 75%os muslim tech miatt lassan de biztosan lehagynak. -
McCartman #7376 Fogalmazzunk úgy , elindultak a szétesés útján de még van esélyük összekapni magukat.:D
nagyon nem.
Kasztília mint írtam nagyon bedurvult , ő darálta be a francikat is.
Megvártam míg 30ks sereggel átvonulnak Marokkóba és Algériába kergetni a berbereket aztán partradobtam 21ezer bátor granadait az Ibériai-félszigeten de esélyük se volt , még ottomán támogatással se.
Közben beütött Londonban is egy laza 21ezres felkelés.
-
JLH Fans #7375 Franciaország széteseeett?!:D
Azta leborult, ellenem mé nem esik sose szét, hanem lesz óriási nagy?:P:(
Azért gondolom így Anglia birtokában Kasztillia kb már esélytelen ellened, nem? Legalábbis a min egy white peace,ill esetleg Granada tartomány elvesztése, igaz? -
McCartman #7374 Az elején Írország és Skócia pacifikálása mellett volt , hogy hosszú hónapokat , éveket csúszott egy-egy offenzíva mert olyan lassan töltődtek újra a csapatok.
Kölcsönök , zsoldosok és a megfelelő pillanatok megragadása , kb ennyi kellett hozzá.
Lecsapni amikor kevésbé védi a hátországot francia csörték közben és csírájában elfojtani az utánpótlást.
Kissé izzasztó volt.
Közben a franciák szétestek , Kasztília pedig annektálta Portugáliát , majd' egész Aragóniát , görög területeket is szerzett és újfent hadat üzent. Nem nyugszik míg le nem töröl a térképről úgy tűnik. -
JLH Fans #7373 Az amúgy hadititok, hogy a 3* akkora angol fősereget hogyan verted le?:)
Meg...hát "kicsit" gyorsan összehoztad a dolgot, és gondolom nem 1 meg 2 háború kellett hozzá:P
Grat mindenesetre. -
#7372 Ja, anno kiprobaltam (1-2 eve) de annyira bugos volt hogy hagytam a fenebe. Adok neki egy probat, mert az alapjatek nem hoz lazba a Magna Mundi mod-ot meg meg mindig nem portoltak a Divine Wind-re.
#7346: fasza, latom szepen kiforrta magat... :)) Addiktivitas veszely. -
#7371 :DDD -
McCartman #7370 de volt olyan időszak még Írország elleni Jihadok után mikor kétszer akkora lázadó hordák bukkantak fel , mint a seregem együttvéve.:D (ami ráadásul csigatempóban töltődött fel , ilyen párszáz ember havonta , nem elég , hogy a manpower is csak párezer volt) -
McCartman #7369 már nem vészes.
Írországban , Skóciában , Észak-Angliában megkaptam a coret a tartományokra , Dél-Angliában még 10% körül van. -
Pityuládé #7368 Kíváncsi lennék a revolt riskre :D -
Pityuládé #7367 Már belinkeltem egyszer, mégegyszer nem fogom. Minimális angol tudás+logika és nem kell több. -
Petiii94 #7366 Hy.LEtöltöttem mindent és fel is raktam de nem megy meiou :(
Valaki irja le kb ,ohgy kell léccci egy 5-6 pontban pls...:(
-
tttttom #7365 asd. xd
Szép! :P -
kissssss #7364 omfg :-DDDD -
Lysandus #7363 Grand Brittan! -
pecaboy #7362 Szép :)
Egyik játékos meg az írekkel elfoglalta egész Angliát, és vad "íresítésbe" kezdett: egész Anglia kultúrája ír lett :) -
McCartman #7361 A történelmi hűség jegyében , íme ,
1458 , Granada
+ Granada tartomány -
Kari91 #7360 A MEIOU modhoz szükség van a Divine Wind 5.1b patchének a március 30.-i verziójára. Ezen felül, a részletes telepítési és használati útmutató a pityuládé által adott linkben van. -
Pityuládé #7359 Eléggé bonyolult, azt meg kell hagyni.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?535848-MEIOU-TD-Important-info-2Gb-Fix-Tutorial
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?374981-MEIOU-PH-meiou-jv-meiou-na-meiou-be-DOWNLOAD-THREAD -
Gol000 #7358 Nekem nem indítja el MEIOU nem tudom mi lehet a baj.Valaki tudna segíteni? -
Pityuládé #7357 Nagy valószínűséggel a MEIOU-ból vették az ötletet, mert az már előbb megvolt :P -
pecaboy #7356 Lehet, hogy biztos, nem tudom -
Pityuládé #7355 Nem lehet, biztos -
pecaboy #7354 Összeírom a fontosabb újításokat, legalábbis amit én annak találtam. Bocsi, hogy ilyen hosszú, de sztem ennek csak örülhetünk :) Végre kezd teljesen kiforrni a játék.
- The AI is far less likely to join losing wars or countries that can’t handle fighting the war.
- AI is now far more reluctant to ally with someone at war.
- Improved the effects of the #3 & #4 government buildings.
- The emperor now gets a core and some reduced infamy for taking a province off agressors.
- Building things in your national focus restore parts of the magistrates when the building is finished.
- Every time a colony gets a trade goods picked, they gain one magistrate.
- Morale damage in navalcombat is no longer x100.
- Annexation is not always immediately accepted anymore.
- You can now put your own vassals in your sphere of influence should you so desire it.
- Reformed religion now comes a little bit slower after the rise of protestantism.
- The reformation is now a little bit slower.
- Reworked demands for several trading goods.
- You now have access through any vassal if you are at war with its overlord.
- Building levels 1-4 are no longer destroyed on ownershipchange when new owner has core.
- You can always call in your vassals in any war you participate in.
- Naval maintenance is no longer a joke.
- Naval Maintenance is now scaled on tech level.
- Hordes occupying provinces will now destroy a building every three month they have occupied a province.
- If a province bordering a horde has no buildings and have been occupied by a horde for at least a year, then they will automatically become horde owned.
- Armies can never retreat for more than 1 province in a go.
- Docks now are rather more useful.
- Added shortcut tooltips from v2
- Added movement arrow upgrades from v2
- Cav to Inf ratio is also shown as tooltip over cavalry value in a selected unit.
- Added mapmode for economical value of provinces.
- Added mapmode for manpower levels.
- Added mapmode for fortlevels.
- Added mapmode for stability costs.
- Added mapmode for trade value of each province.
- Added mapmode for supply limit. (generic if no unit selected, else depending on selected unit.)
- Added mapmode for missionary placement.
- Added mapmode for buildings.
- Added mapmode for recruiting troops costs.
- Added mapmode for recruiting ships costs.
- Added mapmode for technology comparison.
- Positioning cap is now shown at the unit strength tooltip.
- You can now see how much a province cost to raise stability for.
- You can now set armies to auto-hunt rebels.
- Revolt mapmode now shows which seazones have been patrolled recently.
- Supply limit mapmode now have black stripes in territory where your reinforcements will suffer. -
pecaboy #7353 Az lehet. -
Pityuládé #7352 Nem nagyon akarom feltelepíteni ezt az új pöcsöt, mert akkor nem működne a MEIOU... -
pecaboy #7351 Patch feltelepítése után olvassátok el a readme.txt-t az új dolgok miatt. -
pecaboy #7350 Ja, és természetesen a legjobb újítás a sok új térképmód. -
pecaboy #7349 5.1b legújabb verziójának linkje:
http://tehparadox.com/forum/f43/europa-universalis-iii-divine-wind-5-1b-patch-may-17th-2237339/
A letöltéshez sajna regelni kell, de semmi percbe nem kerül és ingyenes. Máshol nem találom a patchet. -
pecaboy #7348 Ezek megvannak az 5.1b peccsben is. (Erősen ajánlott feltenni a legutóbbit, sok hasznos kiegészítés van benne, pl. lehet automatizálni seregeket felkelőleverésre; ha olyan terület cserél gazdát, amire az új tulajnak core-ja van, az 1-4. szintű épületek nem tűnnek el; kicsivel több a magiszter stb.) -
Pityuládé #7347 A több térkémódról még nem is beszéltem:
- gazdasági
- utánpótlási
- bevételi
- technológiai
- és még több... -
Pityuládé #7346 Na várjatok, itt egy trailer:
-
Pityuládé #7345 Nem nem vazallusok, perszónál unióban vagyunk velük. De és ez még nem minden! Mohács után nem rögtön foglalnak el minket az osztrákok, hanem létrejön Royal Hungary, PU-ban az osztrákokkal. Mondjuk a gépemen eléggé lassan megy a sok provi meg minden miatt, de megéri :).
ttttom: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?535855-MEIOU-TD-v5.0-Specific-Discussion-Thread -
pecaboy #7344 Térképét amúgy megnéztem, egész pofás, sokkal jobb, mint a sima verzió. Több állam van benne, Magyarország egyben van, a horvát részt kivéve, de gondolom ők a vazallusaink, ami még belefér. Sokkal jobb, mint mikor Erdély a vazallus 1541 előtt is -
pecaboy #7343 Nekem arra sincs időm, hogy egy adott verziót (pl. 5.1b) rendesen leteszteljek, nemhogy még modokkal is szórakozni... :D -
tttttom #7342 Adnál róla egy linket pls. :) -
Pityuládé #7341 Ismeri valaki a MEIOU modot? Az egyik legkidolgozottabb mod. Elmehetne EU4-nek is. Magyarország szépen ki van dolgozva, igaz némelyik helységet német/szlovák/román/szerb névre kereszteltek, de ezeket könnyen átnevezhetjük.