40
  • dez
    Az oké, de azt hiszem a konzolmagok nem. Szal ezt az ezek vs. Power5-re értettem.

Mondjuk nem tudom, mi a helyzet a branch predictionnel, lehet, hogy abban is butábbak.

De ezekből a hátrányokból többet-kevesebbet le lehet faragni megfelelő optimizálással. (Nem feltétlenül kézzel, hanem megfelelő fordítóval.)
  • RoLii
    multkor vettem par pSeriest es majdnem befurodtem mert az entry levelekben nem power hanem g5 van...
    meg is lepett a dolog.
    ppc kepes a 601 tol ooo -ra
  • dez
    Szal, ahogy fejlődik a technika, ami korábban drága szerverproci volt, az ma konzolproci(-mag). A szerver vonalon meg idén jön a Power6.
  • Venom1986
    Ez biztos egy 10.000.000.000 gigaherzes masina ugye?
  • dez
    A PowerPC-k a Powerek némileg butított változatai. De pl. az X360 CPU-jának magjai és a Cell CPE-je ugyanúgy 2-way hardware SMT-s, mint a Powerek. Sőt, több helyen eleve módosított Power5 magoknak írják őket. Azt hiszem, a leglényegesebb különbség, hogy míg az egyik out-of-order végrehajtásra képes, a másik csak in-orderre.

Mindenesetre még jól fogynak a Power5 alapú szerverek is.
  • RoLii
    en otthonra egy leghuteses crayt szeretnek :P
  • RoLii
    a PPC a G4ig (7400) 32bite szuperskalar processzor, g4tol altivec vektoregyseggel.
    a PPC g5 (970) az elso 64bites verzio, power4bol szarmaztatva de NEM Power.(LC [lowcost], asztali gepekbe szanva)
    a POWER (Performance Optimization With Enhanced RISC) Unix munkaallomasokba, szerverekbe, valamit egyes AS/400osokba szant szerverprocesszor, 97 ota 64bites.
  • RoLii
    a PowerPC nem Power....
  • BiroAndras
    XBox 360 CPU

The chip features a customized version of IBM's 64-bit PowerPC core.
  • Yoda2005
    szerintetek szaggat rajta a Most Wanted?
  • Yoda2005
    Jó lenne egy ilyen ottholra!!!
  • RoLii
    az xbox360ban nem power proci van.
    a power az ibm pSeries(rs/6000) (es ujjabban zSeries(AS/400) platformok processzora, 64bites, 1-2 magos RISC.
    Tamogatott oprendszerek AIX, Linux, zOS
    Az ilyen massziv paralell gepeken altalaban linux fut, clusterben. (kiveve az SGI singlesystem image megoldasait(azislinux csak kicsit mas))

(mellesleg a windows szuperszamitogepes verzioja most van betateszt alatt (IA64 es x64 platformon)
  • rgerg
    Remélem ez csakvalami kúrvanagy vicc volt.

Amúgy most olvastam,hogy az IBM rááll ezeknek a széria gyártására,és 200 dolláros áron kezdik el teríteni.Először nagy veszteséggel számolnak, amit aztán a szoftvereladásokkal fognak majd kompenzálni.
  • BiroAndras
    "Nem beszélve arról, hogy a hülye windowsotok el sem indulna a Power5 processzor alapú gépen."

Az XBox360-ban Power proci van, és windows megy rajta.
  • dez
    A Wint nem tudom, de én Linuxos portokra gondoltam.
  • HUNIgor
    "több mint 70 billió művelet elvégzésére lesz képes másodpercenként"

Jó-jó, DE meddig lehet majd HÚZNI??
  • HUNIgor
    Egy ilyen gépben több 100 esetleg több 1000 proci is van. A win nem tud ennyit kezelni. De ez csak részletkérdés. A gép felépítésénél fogva nem "olyan", hogy lehessen rá win-t rakni. Nem is azért építik. Az ilyenekhez többnyire OS-t is gyártanak, valószínű UNIX-ost, feltéve, hogy egy létező nem alkalmas rá. Más kérdés, hogy az OpenGL sok platformon van.
  • benczurzs
    wow, az SG ennyire olvassa a forumot ?
    grat
    itt tényleg figyelnek az emberek véleményére, és javítanak, ha valami nem ok.
  • Supperadi
    Fúúú, szerintetek mennyibe fog kerülni 1 iilyen?
    Nekem is kéne egy...
  • greg971
    Az IBM uralja a szerverpiacot ... ez is tény
  • greg971
    © intrex ma 15:14 | Privát | Válasz | #14

Nem beszélve arról, hogy a hülye windowsotok el sem indulna a Power5 processzor alapú gépen.

------------------
    Nos talán ha frissítenéd az ismereteidet, mert elég hiányos!!!!! Miért ne indulna el a windows ?
  • dez
    LOL. Dehogynem. G5 != Power5. Nem tudok róla, hogy az IBM-nek értékesítési problémái lennének a Power5-ös szerver vonalán.

Mellesleg végülis a Xenon (X360 3 magos procija) és a Cell is Power5(-arch.)-alapú. Csak pártízmillió fog elkelni belőlük. :)
  • dez
    Szerintem az OpenGL alapúak (egy újrafordítás után) elég jól futhatnak. Bár a game-kódok manapság nem használják ki a több procit, de a képgenerálás valszeg mehet szoftveresen (x proci használatával).
  • droland
    "Power5 processzor alapú gépen." amit már lassan nem használ a kutya sem...
  • intrex
    Nem beszélve arról, hogy a hülye windowsotok el sem indulna a Power5 processzor alapú gépen.
  • Csirke4
    Super Mariot is butítani kell rajta.
  • Plutonium
    Szerintem egy játék sem indulna el rajta, mivel nem szabvány videókarija van meg kicsit kívül esik egy otthoni gép berendezésein ennek a felszereltsége így nagyon valószínű, hogy egy filmet is nehéz rajta megnézni. :)
  • Szefmester
    ezen egy ideig nem szaggatna egy játék sm még software render üzemmódban sem... :P
  • scorpeeon
    nah, egy ilyen masina nem ártana otthonra :D kár h nemnagyon tudnám hovarakni a méretei miatt és hogy az egész várostól leszívná az áramot
  • echo
    és egy vesszőt is lehagyott a 'ha' elől. Ó ezek a nyelvőrök
  • Sadist
    Mondatot illik nagybetűvel kezdeni.
  • Tiberius B
    ne bántsátok a kisebbet, egyébként tényleg néha megmosolyogtatóak az ilyen megszólalások:-)
  • Falconer
    Lehet, h. 17.
  • Nethyrrea
    gyere vissza ha a helyesírásod legalább a közepes szintet megüti, kkthxbye.
  • Lazarus
    Mondod te 14 évesen -_-
  • gordonmail
    jajj a kulákok már
    Nemigaz, hogy nemtudtok kitelni már... nemtudjátok hovarakni a pénzeteket...
    Mi lenne, ha elmennétek katonának és megtanúlnátok, hogy mi is az igazi katonai kiképzés, nem ilyen s.ar CS, meg Far Cry-okon izgúlnátok szét az agyatokat állandóan.
  • Mo.Organ
    Téged ismerlek, neked van a második legjobb géped utánam.
  • Shadow_THH
    na megint újithatok -.- ebben 2 megával több a memória