40
-
dez #40 Az oké, de azt hiszem a konzolmagok nem. Szal ezt az ezek vs. Power5-re értettem.
Mondjuk nem tudom, mi a helyzet a branch predictionnel, lehet, hogy abban is butábbak.
De ezekből a hátrányokból többet-kevesebbet le lehet faragni megfelelő optimizálással. (Nem feltétlenül kézzel, hanem megfelelő fordítóval.) -
RoLii #39 multkor vettem par pSeriest es majdnem befurodtem mert az entry levelekben nem power hanem g5 van...
meg is lepett a dolog.
ppc kepes a 601 tol ooo -ra -
dez #38 Szal, ahogy fejlődik a technika, ami korábban drága szerverproci volt, az ma konzolproci(-mag). A szerver vonalon meg idén jön a Power6. -
Venom1986 #37 Ez biztos egy 10.000.000.000 gigaherzes masina ugye? -
dez #36 A PowerPC-k a Powerek némileg butított változatai. De pl. az X360 CPU-jának magjai és a Cell CPE-je ugyanúgy 2-way hardware SMT-s, mint a Powerek. Sőt, több helyen eleve módosított Power5 magoknak írják őket. Azt hiszem, a leglényegesebb különbség, hogy míg az egyik out-of-order végrehajtásra képes, a másik csak in-orderre.
Mindenesetre még jól fogynak a Power5 alapú szerverek is. -
RoLii #35 en otthonra egy leghuteses crayt szeretnek :P -
RoLii #34 a PPC a G4ig (7400) 32bite szuperskalar processzor, g4tol altivec vektoregyseggel.
a PPC g5 (970) az elso 64bites verzio, power4bol szarmaztatva de NEM Power.(LC [lowcost], asztali gepekbe szanva)
a POWER (Performance Optimization With Enhanced RISC) Unix munkaallomasokba, szerverekbe, valamit egyes AS/400osokba szant szerverprocesszor, 97 ota 64bites. -
RoLii #33 a PowerPC nem Power....
-
BiroAndras #32 XBox 360 CPU
The chip features a customized version of IBM's 64-bit PowerPC core. -
Yoda2005 #31 szerintetek szaggat rajta a Most Wanted? -
Yoda2005 #30 Jó lenne egy ilyen ottholra!!! -
RoLii #29 az xbox360ban nem power proci van.
a power az ibm pSeries(rs/6000) (es ujjabban zSeries(AS/400) platformok processzora, 64bites, 1-2 magos RISC.
Tamogatott oprendszerek AIX, Linux, zOS
Az ilyen massziv paralell gepeken altalaban linux fut, clusterben. (kiveve az SGI singlesystem image megoldasait(azislinux csak kicsit mas))
(mellesleg a windows szuperszamitogepes verzioja most van betateszt alatt (IA64 es x64 platformon) -
rgerg #28 Remélem ez csakvalami kúrvanagy vicc volt.
Amúgy most olvastam,hogy az IBM rááll ezeknek a széria gyártására,és 200 dolláros áron kezdik el teríteni.Először nagy veszteséggel számolnak, amit aztán a szoftvereladásokkal fognak majd kompenzálni. -
BiroAndras #27 "Nem beszélve arról, hogy a hülye windowsotok el sem indulna a Power5 processzor alapú gépen."
Az XBox360-ban Power proci van, és windows megy rajta. -
dez #26 A Wint nem tudom, de én Linuxos portokra gondoltam. -
HUNIgor #25 "több mint 70 billió művelet elvégzésére lesz képes másodpercenként"
Jó-jó, DE meddig lehet majd HÚZNI?? -
HUNIgor #24 Egy ilyen gépben több 100 esetleg több 1000 proci is van. A win nem tud ennyit kezelni. De ez csak részletkérdés. A gép felépítésénél fogva nem "olyan", hogy lehessen rá win-t rakni. Nem is azért építik. Az ilyenekhez többnyire OS-t is gyártanak, valószínű UNIX-ost, feltéve, hogy egy létező nem alkalmas rá. Más kérdés, hogy az OpenGL sok platformon van. -
benczurzs #23 wow, az SG ennyire olvassa a forumot ?
grat
itt tényleg figyelnek az emberek véleményére, és javítanak, ha valami nem ok. -
Supperadi #22 Fúúú, szerintetek mennyibe fog kerülni 1 iilyen?
Nekem is kéne egy... -
greg971 #19 Az IBM uralja a szerverpiacot ... ez is tény -
greg971 #18 © intrex ma 15:14 | Privát | Válasz | #14
Nem beszélve arról, hogy a hülye windowsotok el sem indulna a Power5 processzor alapú gépen.
------------------
Nos talán ha frissítenéd az ismereteidet, mert elég hiányos!!!!! Miért ne indulna el a windows ? -
dez #17 LOL. Dehogynem. G5 != Power5. Nem tudok róla, hogy az IBM-nek értékesítési problémái lennének a Power5-ös szerver vonalán.
Mellesleg végülis a Xenon (X360 3 magos procija) és a Cell is Power5(-arch.)-alapú. Csak pártízmillió fog elkelni belőlük. :) -
dez #16 Szerintem az OpenGL alapúak (egy újrafordítás után) elég jól futhatnak. Bár a game-kódok manapság nem használják ki a több procit, de a képgenerálás valszeg mehet szoftveresen (x proci használatával). -
#15 "Power5 processzor alapú gépen." amit már lassan nem használ a kutya sem... -
intrex #14 Nem beszélve arról, hogy a hülye windowsotok el sem indulna a Power5 processzor alapú gépen. -
#13 Super Mariot is butítani kell rajta. -
Plutonium #12 Szerintem egy játék sem indulna el rajta, mivel nem szabvány videókarija van meg kicsit kívül esik egy otthoni gép berendezésein ennek a felszereltsége így nagyon valószínű, hogy egy filmet is nehéz rajta megnézni. :) -
Szefmester #11 ezen egy ideig nem szaggatna egy játék sm még software render üzemmódban sem... :P -
#10 nah, egy ilyen masina nem ártana otthonra :D kár h nemnagyon tudnám hovarakni a méretei miatt és hogy az egész várostól leszívná az áramot -
echo #9 és egy vesszőt is lehagyott a 'ha' elől. Ó ezek a nyelvőrök -
#8 Mondatot illik nagybetűvel kezdeni. -
Tiberius B #7 ne bántsátok a kisebbet, egyébként tényleg néha megmosolyogtatóak az ilyen megszólalások:-) -
#6 Lehet, h. 17. -
#5 gyere vissza ha a helyesírásod legalább a közepes szintet megüti, kkthxbye. -
#4 Mondod te 14 évesen -_- -
#3 jajj a kulákok már
Nemigaz, hogy nemtudtok kitelni már... nemtudjátok hovarakni a pénzeteket...
Mi lenne, ha elmennétek katonának és megtanúlnátok, hogy mi is az igazi katonai kiképzés, nem ilyen s.ar CS, meg Far Cry-okon izgúlnátok szét az agyatokat állandóan. -
#2 Téged ismerlek, neked van a második legjobb géped utánam. -
Shadow_THH #1 na megint újithatok -.- ebben 2 megával több a memória