Alakváltást és ütközésjelzőt tenne az EU az autókba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Japánoknál a flash drive technikáját is az állam hirdette meg (és ha jól tudom, pénzelte is), három cég naggyából egyszerre elkészült a 3-félével, a leghatékonyabbat megtartották maguknak, a másik kettõt meg menesztették külföldre, licencbe.
ezt is fejleszthetné több egymástól független csoport!
________ `_~_\" noss
A cikkhez meg annyit szólnék, hogy legyen ilyen biztonsági rendszer, csak az ne legyen, hogy emiatt másfélszer, vagy kétszer annyiba kerül a mûszakivizsga. Meg ez a rendszer is jó lenne, ha a választhatók között maradna a kötelezõek helyett.
Mondjuk egy sima szoftverhiba miatt szerkezeti elemeket cserélgeni egy autóban, szerintem egy picit luxus lenne, bár nyílván van aki szívesen megfizetné. (tökéletes szoftver pedig nagyon kevés van.)<#shakehead>#shakehead>
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Szóval te dobó atléta vagy, ez király.
Szerinted az összes többi jármûvezetõ is sportember?
Az átlagos vezetõ az átlagos ember, punnyadt pocakos és nincs hozzászókva a megerõltetéshez, egy katapult ugyan úgy kinyírná mint az ütközés.
A katapult is ugyanígy mûködik. Csak max 16G amit elér.
"Ha valami elromolhat,akkor az el is romlik" Gigabyte X58A-UD5 ,i7 950, Radeon 6970 ,3x4GB DDR3 2000mhz ami sajna már nincs: A1200 030/50 1,2GB winyó 14"Multisync
A másik, a vegyi védekezés: mustárgázzal töltött, robbanó patronok.
Kara kánként folytatom tanításom.
Az "állatokat" nem igazán befolyásolák a biztonsági rendszerek. Mennek azok bármilyen kocsival. Egyszerûen fel sem merül bennük, hogy esetleg bajuk eshet.
Tény, hogy nagyságrendekkel kevesebb a haláleset és a sérülés a biztonsági rendszereknek köszönhetõen.
Ilyen is van.
A katapulátálásnál nem baj, ha elájul a pilóta. Sõt, még egy gerinc törés is jobb, mint ha bent marad a gépben.
Tévedsz. Helikopterbõl lehet katapultálni. Persze elõbb a légcsavar lapátait lerobbantják.
Nem mindegy. Egy ismerõsöm az autópályán 120 környéként szállt bele egy álló kivilágítatlan teherkocsiba. Az IFA totálkáros lett (ami mutatja az ütközés erejét), õ meg egy karcolás nélkül megúszta.
Nem elhanyagolható ez az ötlet a lopás/feltörés biztonság szempontjából sem: oda megy az egyszeri "hátrányosan pigmentált" kalóz😊, a kocsi rendszere érzékelné a "matatást" majd szépen kirobbanna a külsõlégzsák, Indiába repítve a fiatal versenyzõt, vagy az elsõ stoptáblára szúrná..kinek mi tetszik.
Az automatikák, amikor érzékelik, hogy ütközni fogunk, akkor mindkét autónál kinyitják a fékezõ ejtõernyõt, emellett egy-egy olyan külsõ légzsákot (elülsõ/oldalsó/hátsó), amelyek felfogják az ütközés erejét. Gyakorlatilag két léggömb ütközik, amelyekben a levegõ elég jól összenyomható.
Vazze! Mekkora ötlet, hogy erre a gépkocsi gyártók nem jöttek rá!!!
Nem belül kell pirinyó légzsákokat felszerelni, hanem kívül, amelyek jó nagyra nyílnak, tehát az elnyelésük is drabális.
És amit nem mondtam: nem csak az emberi élet mentõdik meg, hanem maguk a jármûvek is.
A biztosítóknak fogom eladni a licencet!!!! Juhé!
(c) Epikurosz, 2006. Minden jog fenntartva!!!!
a 100+ mint dagadt elléggé idiota megfogalmazás. (mint tudjuk a férfi 100kg nál kezdõdik, alatta csak karácsonyfa dísz.) én 2m 130kg os dobó atléta vagyok. és eléggé messze állok attól h ne bírjak fölmenni a lépcsõn.
ez a rendszer csodálatos meg minden de túl sok értelme nincsen. ha néznétek langlovagok.hu-t akkor tudnátok h ha 100km/h val oldalról belétek csapódnak akkor annak az esélye h túl éljétek annyi mint h megnyeritek a lottót. a másik lehetséges probléma meg az ha hibásan ismeri fel a helyzetet akkor (mint már más is említette) lehet h ki lehet dobni a kukába az egész ajtót.
"Felismeri a veszélyes jármûveket, de azt is kiszámítja, hogy hol és milyen sebességgel fogja eltalálni autónkat, így a rendszer megfelelõen reagálhat az ütközésre."
Ez mind szép és jó, de mi van akkor, ha a másik autó sofõrje észreveszi, hogy itt karambol lesz, és megpróbál kitérni az autóval. Akkor máshol érheti az autót ütközés, mint ahogy az autó felkészült rá.
Vagy ha már ilyen radart tesznek rá, akkor miért azzal foglalkoznak, hogy az ember "kényemesebben" karambolózhasson. Lehetne úgy is, hogy amikor már veszélyes a helyzet, egyszerûen lelassít, vagy megáll, így elkerülve az ütközést.
(késõ van s lusta vagyokmagam megtenni)
azt se felejtsd el hogy a katapultálás nem egy minden napos dolog szóval továbbra is fentartom hogy nem egyszerü dolog a katapultálás
de ha az 5-6G nél maradunk az is olyan mintha 300kg dobnának az ember ölébe
egy elpuhult hátfájós stb stb embertõl nem várható hogy mindezt simán kibirja
szerintem sokkal több vele a probléma mint amire megoldást nyujtana
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Akkor már inkább nagy szögeltéréssel indítható rakétákat tegyenek a kocsikra. Ha a radar érzékeli, hogy valami beléd akar ütközni, akkor ártalmatlanná teszi<#hamm>#hamm>
Majd máskor nem mernek belédrohanni hátulról!
(Késõ van, ilyenkor jobbakat nem szoktam írni)
A repcsiken a katapult max. 5g-t produkál szerintem.
Szerintem a legjobb megoldás jobban automatizálni a kocsikat, a gép kevesebbszer hibázik mint az ember.
kéne komplet ruházat sokpontos biztonsági öv sisak védõ szemüveg...
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ez a katapult-ötlet nekem is tetszik, csak mondjuk elég erõsen kéne kilõni az embert ahhoz, hogy az ejtõernyõ rendesen ki tudjon nyílni, meg le tudja fékezni az embert... már ha ejtõernyõben gondolkodunk. Meg aztán egy külön sofõr-felszerelés kéne az embernek megint csak az ernyõ miatt.
De tényleg jó ötlet, én támogatom!!!!!!
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Én is bírom, ha bírnak, úgyhogy akkor még bátorkodni fogok elõállni õrült ötleteimmel. :-)
Xantia katapultjához mit szólsz?
Baleset elõtt kilõ egy pirotechnikai izé, és te mindjárt katapultostól egy bárpult elé kerülsz. ez jó?
Ha az autókba sokkal kisebb teljesítményû radart építenek is be, akkor ez milyen hatással lesz az emberekre? Mert jó sok autó van...
Talán csak annyit írnék ha gumiból lenne ütközõ, kiszakadnának a beleid. 😊 A többire válaszolni sem érdemes. De ezt birom amúgy, hogy egybõl jobb 5letekkel akartok elõállni mint a nagyokosok.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Akkor már inkább pofázna ránk egy hang hogy álljmeg baze mert ütközni fogsz :/
http://www.spore.com/view/profile/Venompapa
Arról nem is beszélve, hogy ha az alakváltó fém AKTIVÁLÁSRA kerül, mondjuk egy jó fékekkel rendelkezõ, és idõben megálló jármû hatására, akkor az egész ajtó dobható ki a kukába...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Plusz, gumiütközõk, mint a dodzsemeknél.
Apple Powerbook G4 - 1.67 GHz, 1GB DDR2-533, ATI9700-128, SD, 80G/5400 - MAC OS X 10.4.7