347
Storm of War: Battle of Britain
-
#227 De még mindig nem kaptam választ mennyiből is jön ki a projektor projekt!
Sufni módszerrel akár.
Fújod a magadét ,de kerülöd a választ.
-
readswift #226 Szerintemmeg nem vicceskedés, hanem egy elég alattomos retorikai fogás, mintha ki akartál volna szorítani a fórum keretei közül valami privátban konzultálós dologgal, elitistának állítva be engem és a cuccomat, nem? Erre tulajdonképp mit lehet reagálni, úgy hogy már vitánk is volt? És úgy írod "mi bajom van veled" mintha nem is tetézted volna épp eleget , elég ránézni a többi kommentedre, süt belőle ***valami*** , hát ez már magában is vicc. -
#225 Na én befejeztem veled. Véleményem az ,hogy egy retardált idióta vagy .
Most nem tettem megkülönböztető jelzést a mondat mögé,úgyhogy vedd komolyan.
-
#224 Igen, barkács módszerekkel sokkal könnyebben meg lehet ezeket a dolgokat oldani, igazad van ... De a barkácsoláshoz, ha nem akarsz gagyit, ahhoz kell egy normálisan felszerelt műhely, ami megint pénz ...
Meg qrva mindegy milyen olcsón úszod meg a projektort, ha egyszerűen nem tudod hová tenni ...
Nekem párom a 22"-os monitor miatt hetekig zsörtölődött, mert hogy "túl nagy" ... És még mákja volt, mert a 25,6"-os épp elfogyott mikor vásárolni mentem ...
Folyamatosan vitatkozol, de össze-vissza ugrálsz a dolgok között ...
Egyszerűen nincs igazad. -
#223 Én
""Na jó ,de nem mindenki milliomos:)
De ha nyerek a lottón ígérem megkereslek ,hogy állíts össze egy ilyen álom cuccot:D""
Te
"Megint jössz a rögeszméiddel, bocs de most mindössze álljon itt ez a link, én nem érek erre rá."
Én
"Előre bocsátom ,hogy kimondottan humornak szántam azt a kommentet amit jeleztem is félreérthetetlenül. Na most azt kell gondolnom,hogy te vagy vak vagy vagy idióta, ha ezt nem látod. Vak nem lehetsz mert elolvastad. Akkor marad a második verzió. Látsz a hozzászólásomban arra utaló jelet ,hogy megkérdőjeleztem a mondandódat?"
Na ez volt a párbeszéd.
Utoljára kérdem mi a vicc meg mi a bajod velem. -
readswift #222 Legutóbb is pont ez ment hogy rokonodéknál ígymegúgy mindig neked meg nem tetszik. blablabla, és Te akkor is pénzért akartál venni fehér vásznat, én meg már akkor is fogtam a fejem, de Te még mindig pénzért akarsz fehér vásznat venni mert a pénzért vásárolt fehér az jobb mint amit én csináltam magamnak (tényleg?).
És igen a barkács az én szintem, ha akarom 3 vásznam van a lakásban hol ide megyek hol oda. Örülök neki hogy barkácsolhatok, lehet lesz LED-es projektorom is, utána bizony elgondolkdom fix installációkon. :)) -
#221 Te vagy a vicc ! Lebaszol engem de mutass rá ,hogy hol mondtam én ellent annak amit leírtál! A saját szempontjaimat meg had tudjam én jó!
Ha neked megfelel egy házi barkács megoldás az a te dolgod,de játék előtt és után had ne pakolgassam a dolgokat ha lehet egy fél óráig. Szerintem meg te vagy a rögeszmés ,mi több üldözési mániád van.
Régen beszéltünk erről,nekem ami tapasztalatom volt az egy régebbi projektorból való ,te elmondtad a véleményed ,és igazad van a technika fejlődik ,nem is vitatkoztam tovább,elfogadtam a mondandódat.
De mond meg mi a vicc abban amit leírtunk! Hogy drága?
Ja meg hogy rendezett körülmények közt szeretünk élni?
Mi a vicc még egyszer kérdezem!
Nem 40 évvel ezelőtt élünk,mint amikor a diavetítőmet kivettem a dobozból ,és lepörgettem jancsi és juliskát majd visszatette a dobozba.
Ha te meg így csinálod akkor gratulálok:)Komoly ember vagy. -
readswift #220 Nem muszáj plafonra rakni, veled egyvonalban is lehet, melletted is lehet, akárhol lehet, a vászon szintúgy akárhol lehet, ha játszottál elrakod oszt kész.A többire nem reagálok, mert egy vicc. És énmég tegnap filléres vászont akartam beírni, de látom nem is lett volna értelme. -
#219 Na igen.. valami hasonló az én szintem a szimuk vásárlása.. Megveszem mindig becsülettel, azt ami tetszik, de az más kérdés, hogy melyikkel mennyit repülök valójában.. :) -
readswift #218 Mondtam hogy rögeszmés. -
#217 Szerintem ez nagyobb mint a legtöbbünk lakása.:)
Én dolgoztam már nem egy házban (nagyon sokban) ahol volt ilyen,no meg fedett uszoda 50 m es medencével . Tudod mit mondok. Sok krapek aki ilyennel rendelkezik utólag azt mondja ,hogy egy baromság volt,lévén egy évbe ha egyszer bemegy oda.
Húgomék kétmillás hangrendszere,sógorom szerint egyszer volt rendesen kipróbálva a négy év alatt,aszt mondja hülye volt ,hogy megvette. Nekik is projektoruk van a nappaliban,de inkább a tv-t nézik a hálóban. Már ha nézik:)
Ezzel nem azt mondom,hogy rossz,sőt biztos nagyon jó de fent tartom ,hogy nagyon sok pénzbe kerül ami jelen esetben nem elfogadható számomra. -
#216 :D Nekem kb köv. életemben lenne ilyen.. :) -
#215 És ha bizonygatnád ,hogy ez mennyire jó,meg mennyi dpi,meg lumen meg mitököm,és különben is mennyire remek? Talán belátná ,hogy vétek nem rendelkezni eme tökéletes élményt biztosító eszközzel. Nem?
Mert nálam ez sajnos nem vezetne eredményre. Hiába a nők nem fogékonyak a műszaki fejlesztésekre,max ha mosógép,hűtő,meg vasaló ,vagy ilyesmi a téma.:( -
#214 Nálunk ez a következőképpen zajlana le:
Én:
"Drágám, képzeld, vettem 180k-ért egy projektort!"
Párom:
"De jóóó ... és mikor döntöttél a cölibátus mellett?" -
Asszem nem kicsinyeskedem. Valami hasonlón elkezdek gondolkozni. Előre bocsátom sokáig fog tartani:) -
#212 Az emberek többsége örül ,hogy luk van a seggén ,és elfér a lakásában ,nem pedig külön játszó szobán gondolkodik.
Lehet neki édesapa rakja össze, és még nem élte meg ezeket a dolgokat.. :) Majd rádöbben. -
#211 Elképzelem a nejem arcát amint hazajön,oszt meglátja ,hogy a menyóra felherbákoltam egy köteg spárgával a projektort ,a vezetékek szépen jönnek a pc től meg a box ról szabadon lógva,no meg egy szép sárga hosszabbítóval megtáplálom a szerkezetet energetikailag. És igen a lepedőt felszegelem a falra ahogy mondád.
Nem tudom meddig maradhatnék a lakásban?) -
#210 VAze! Ne légy ilyen igényes! :))
100-as szög a falba, azt te is beletudod verni. Nem a gipszkartontól megy a szgép, vászon helyett meg jó a lepedő is. Annyi hátránya van, hogy ki kell vasalni előtte. :DDDDDDD -
#209 Ja, ja. :))
Nekem is csorog a nyálam utána, de sajnos ebben a 44 négyzetméterben nincs akkora egybefüggő falfelület, hogy egy projektor képét valahová kivetítsem. Viszont amikor jön a fűtésszámla akkor k*rva jó. :DD
No meg megmondom őszintén én így is élvezem a játékot ezzel az elavult LCD technológiával is. És még csak nem is fullHD. :))))))) -
#208 Kettőnek nem sok értelme van, inkább 3, mert akkor lehet fasza curved screent csinálni, szuperszélesvásznon ...
Más kérdés, hogy a 3 VGA is ennyibe kerül míg meghajtja ...
Nem akarok beleszólni a nagyok társalgásába, én is morfondíroztam anno projektoron. Lenne is ha nem lenne családom, lakásom, hitelem ...
Viszont jelenleg sajnos elmondható, hogy bármilyen jó is a projektor, túl sokba kerül ...
Egy projektor árából kijön 3 HD ready LCD és egy plusz VGA és már előrébb vagy ... Arról nem is beszélve, hogy a mai szimeknek inkább a prociigénye nagy, ergo mindegy milyem és mennyi VGA van alatta, akkor sem tuti 120 FPS ...
Arról sem beszélek hogy az előző albérletemben egy franciaágy sem fért el, nemhogy projektor meg vászon ... (Viva la tetőtér ...)
Egyetértek abban, hogy a projektoros cucc egy álomsetup a szimulátorozáshoz, de sajnos nem csak az ára miatt ... A kellékek amik kellenek hozzá, azuok többe fájnak, emiatt sokan nem is gondolkodnak rajta ... -
#207 Na számolgattam,mert ehhez viszont értek:)
Villanyszerelés,kábelezés munkadíj anyaggal együtt kb 100 ezer.
Gipszkartonozás ( a készülék helyének kialakítása) ,a villanyszerelés nyomainak eltüntetése, újrafestés anyaggal kb 80 ezer.
Vászon 30-100 ezer között van ,de legyünk igényesek azért tehát legyen 60 ezer.
Tehát kb 425 ezerből meg is van a trendi projektorom a nappalimban és ha játszani akarok akkor a családot elzavarom a cukrászdába ,hogy ne zavarjanak a mászkálásukkal.
Javítsatok ki ha tévednék ami előfordulhat természetesen.
-
#206 Ott volt a cikk alján, hogy 185000 ft. :)))
Azt hiszem kettőt veszek. :))) -
#205 Jut eszembe. Elárulnád nekem tudatlannak,hogy mennyibe is fáj egy általad favorizált kütyü beszerzése és üzemeltetése.
Mert szerényen számolgattam,oszt 160 ezer kb egy valamire való készülék,
az izzók is 100 ezer körül vannak ,amik ugye üzemidő függőek,no meg egy fránya vászon sem két forint,bár a meszelt fal is megoldás lehet. A kábelezés ,elhelyezés hogy valósítható meg utólag mert gondolom nem a földre ,vagy az asztalra teszi az ember. Vagy át kell alakítanom a pl nappalit ha ilyet akarok?
Bár én nem értek hozzá ,de szerintem a mennyezet tájékán van a legjobb helye.Akkor pedig lehet fúrni ,faragni, vésni. Vagy csak lógnak a kábelek össze vissza úgy trendi módon?A fogyasztása mennyi?
-
#204 Milyen rögeszmém van nekem? Meg milyen vitánk volt?
Előre bocsátom ,hogy kimondottan humornak szántam azt a kommentet amit jeleztem is félreérthetetlenül. Na most azt kell gondolnom,hogy te vagy vak vagy vagy idióta, ha ezt nem látod. Vak nem lehetsz mert elolvastad. Akkor marad a második verzió. Látsz a hozzászólásomban arra utaló jelet ,hogy megkérdőjeleztem a mondandódat? Én komám magasról leszarom,hogy neked mi a hobbid,meg mennyire értesz a projektorokhoz,sőt az sem érdekel,hogy az mennyire jó. De ha már így szóba hoztad akkor csak finoman szeretném megjegyezni,hogy a te általad favorizált ( olyan vagy mint egy hittérítő) megoldás nem csak az anyagiakon múlik valakinek.
Pontosabban de csak azon múlik. Mert az eszköz megvétele az egy dolog,de nem árt mellé egy külön helység is ugye ami megint csak azt feltételezi.hogy nincs jobb dolga az embernek mint ezen agyalni. Hol élsz te ? Az emberek többsége örül ,hogy luk van a seggén ,és elfér a lakásában ,nem pedig külön játszó szobán gondolkodik. Én készséggel elfogadom,hogy a te általad favorizált megoldás egy remek dolog,én azt hiszem nem is vitattam ,mi több nem kezdtem el okoskodni lévén halvány fingom sincs arról miről beszélsz, de azért engedtessék már meg nekem hogy had ne kelljen szégyellnem magam mert egy vacak lcd monitorom van. Elárulom a TV-m is egy panasonic jó régi hagyományos készülék.
És most udvarias voltam! -
Solt #203 "Nem az itt a mozgatórugó hogy neked nincs gyomrod a GTX480-hoz , és hozzáfogtál nekemesni?"
Konkrét leszek! Nem! A stílusod miatt emeltem szót, majd a mutogatásod miatt "estem neked". NV vs ATI témában a #181-ben elmondtam a véleményem, de ezen túl ilyen alacsony felbontáshoz, pixelszámhoz totálisan feleslegesnek tartom. Az 5970-ről ugyanez lenne a véleményem.
"És ha nekem CUDA-zni kell akkor mivan?"
Használd egészséggel.
"Jobb lenne ha a szemétteleprevaló LCD tévé tulajok nem szólogatnának be korhű DLP projektorokra, ami olcsó is , és összehasonlíthatatlanul jobb."
Nem tisztem védeni Lacát, de nem szólt be. Ha nagyon szigorúan nézem, akkor is maximum ellenkezésnek lehet venni a #184-t, de akkor is ott a végén a nevetős smile! Nevetős! Nem bemutogatós ugyebár!
Na most ehhez képest amilyen stílusban te reagáltál, az a mi korosztályunkban és köreinkben nem szokás! Még akkor sem, ha van esetleg előszele a dolognak...
A szakmai nézeteltérések kulturált megbeszélésére szükség van, mert lehet tanulni egymástól. Viszont arra a stílusra amit itt prezentáltál az elmúlt pár órában, arra semmi szükség!
Ha végiggondolva a dolgot úgy érzed, hogy a számomra minősíthetetlen stílusod miatt elnézést szeretnél kérni, akkor azt szó nélkül elfogadom. Ellenkező esetben tényleg fejezzük be a borsó falra hányását.
-
readswift #202 Egyébként a 460 árán simán kapni használt gtx470-et amit 480 sebességre húzol fel, az is egy alternatíva, ha idén vennék azt vennék. VAN hozzá gyomrom ;) -
readswift #201 Nem az itt a mozgatórugó hogy neked nincs gyomrod a GTX480-hoz , és hozzáfogtál nekemesni? És ha nekem CUDA-zni kell akkor mivan? Egyébként játszani kell, szóval a HD6 is játszhat, de én meg a 4850-el égettem meg magam, szóval óvatosabb leszek. És szerintemis túl van tárgyalva a téma.
Jobb lenne ha a szemétteleprevaló LCD tévé tulajok nem szólogatnának be korhű DLP projektorokra, ami olcsó is , és összehasonlíthatatlanul jobb. -
Solt #200 Örülök neki, hogy értesz hozzá, de, hogy átvegyem a te EU konform stílusodat, leszarom! Ugyanis engem ez egyáltalán nem érdekel, ráadásul nem is erről volt szó... a fullHD felbontás pedig a pixelek közel azonos száma miatt citáltam ide, nem pedig a pengeélessége miatt...
Tekintettel arra, hogy megint csak a habzsba-babzsa megy olyan dolgok idecitálásával, ami ezidáig szóba sem került ( 3d érdeme, mi értelme a fullHD-nak, stb ), részemről tökéletesen feleslegesnek tartom a további kommunikációt... már, ha a mutogatás, a neveletlenség, és mellébeszélés tekinthető egyáltalán kommunikációnak...
További jó szurkolást... ja igen, egy jó tanács a végére... GTX480 SLI konfigurációt építs a projektorhoz, hadd zúzzon az fps ecsém... -
readswift #199 Én értek a megjelenítőkhöz is (hobbifejlesztő vagyok), nemcsak a VGA-khoz (). 720p felbontásnál , ha egyszer DLP projektor a delikvens, akkor nem igazán fogsz akarni jobb felbontást, ui. pengeéles. Aztán, ha egyszer stereo3d-be nézed a 720p-t , bizonyos "zajokat", élességet teljesen másképp érzékelsz mint 2d-ben , egyrészt átlagolódik , végsősoron meg pengeéles mint mondtam volt. Tehát ideje leszámolni a felbontás kajtatással, mert az egy téveszme, és brutális erőforrás pazarlás.Sanyi bácsi is megmondta, hogy nem sok értelme van az 1080p 3d-nek. A 3d érdemei pedig elvitathatatlanok, abba végképp ne akarjatok belekötni, azzal a projektorral nem is nagyon van mibe.
Solt #198 Tudsz nekem olyan játékot mondani, ahol fullHD felbontásban megmutatkozik egy GTX480 valós ereje? Ennek a vga-nak az értelme 2560x1600-nál kezdődik... fullHD-ra ennél jóval olcsóbb vga-k vannak...
A SoW valószínűleg processzorból fog sokat zabálni, mint a szimulátorok 99%-a...
A smile-hoz meg annyit, hogy minden előjel nélkül, egy vörös fejű két kézzel bemutogató smile nem éppen a barátkozás jele... -
readswift #197 Mellesleg a smájlit azért raktam oda, hogy ne legyen már komolyanvéve ha lehet, de ellenkező hatást értem el, olybá tűnik, LOL. -
readswift #196 Úgy jön a GTX480-hoz a 720p, hogy 720p 3d = 720p *2 (1280*720*2) azaz majd annyi pixel mint egy FullHD 1920*1080. Uff.
Szerintem nem lesz elég a SOW-nak 1 szem GTX480 3d-be . -
Solt #195 - Az, hogy volt már vele vitád, nem jogosít fel arra, hogy mérhetetlenül primitív módon minden előzmény nélkül bemutogass nekem!
- Ha állítasz valamit, főleg, ha ilyen sunyi stílusban ( "vicc kategória" ), akkor azt illik jobb helyeken érvekkel alátámasztani! Igazán érdekelne például, hogy 1280x720-hoz mégis milyen elképzelés alapján társul egy GTX480... -
readswift #194 Volt már "nézeteltérésem" Lacával ,felhatalmazva éreztem magam! Ha neked lekezelően hatott akkor sajnálom! Majd máskor összeszedem a gondolataimat és témakifejtős írásokat dobok össze 2 percben, miért ne vegyünk motion bluros 60hz-es sokszázezres 2dimenziós elavult "fullHD" LCD-t* (mint Laca-é), 120hz 100" 3d helyett! Neharagudj de a többi meglátásod vicc kategória.
*motion resolution miatt abból a fullHD-ből kevesebb marad mint 720p. -
Solt #193 Te ontopik? A másik rögeszmésnek nevezése, meg a bemutogatás nálad az ontopik?
Nálad két dologba lehet belekötni. Az egyik a stílus, a másik a tartalom. Nézzük előbb a stílust:
- nálad jóval idősebbel beszélsz lekezelő, bunkó, udvariatlan módon...
- bemutogatsz minden ok nélkül
- "LOL" az ilyen angol rövidítések használata már önmagában sokat elárul a szellemi színvonalról
Most jöjjön a tartalom:
- Össze vissza beszélsz, ha valamire rákérdezek konkrétan, kikerülöd a választ. ( #166 )
- Az állítólagos tájékozottságodat jól tükrözi, hogy 1280x720-s felbontáshoz GTX480-t akarsz venni.
- Az ATI tervezőgárdájának a degradálása elég nagy öngól... főleg egy GTX480 szemszögéből...
Azt javaslom, hogy jelentkezz egy viselkedés és illemtan tanfolyamra, ha ez megvan, akkor jöhet a szövegértelmezés, majd ásd bele magad vga-k világába is... -
readswift #192 -foglalkozom
+foglalkoztok -
readswift #191 LOL. Igazán megtisztelő hogy ennyit foglalkozom velem, de én általában ontopic szeretek maradni. Tipikus hogy engem kezdetek kritizálni mert abban amit mondok abban nem találni fogást.
Bár ontopic eddig is tájékozatlanok voltatok, nem nagyon van miről társalogni mint acsarkodni a másikkal igaz? -
Solt #190 Kapd már össze magad! Bunkó módon reagálsz, normálisan rád szólok, erre mutogatsz, és még én vagy a rossz? Hány éves vagy? -
readswift #189 Igen mert épp privikre válaszolok ugyanis. Én pedig nem minősítgettem senkit (nem szokásom), veled ellentétben.
De majd minősítgetem mindjárt a HD6 szériát, ugyanis most majd megtudjuk mit tud az ATI tervezőgárdája ha nem két 4870et kell összzefoltozni egy tokba dx11 patchel! Hurrá! -
Solt #188 De mutogatni ráérsz ugye? Jó nagy tahó vagy öregem...