956
  • Dexantreal
    FrezeR és rushman thanks infokat!

A rumor dolognál néztem is, hogy három visszavonulási pletyi terjeng a ligában, plusz legalább uyganennyi cserélési lehetőség...pl Knicks és Portland között, meg sima trade dolog, szóval van ott minden.
  • rushman
    AHD (AssHeadCoach) új a 07 ben.
    Igazából a szerepét tudod, csak azt nem mi értelme. Hát igazából szerintem is semmi. Bár én használok egy modot (mod ez egyáltalán), ami a player fatigue-t figyelembe veszi meccsen, tehát ha nem adok sok pihenőt a játékosoknak, akkor ugye ez csökken, namármost a meccs kezdetén ilyen fáradsággal indulnak a játékosok. Valszeg ez lett volna az EA terve is az egésszel, csak akkor azt nem értem, miért kell modolni hogy ez életbe lépjen?!
    A rumor meg arra jó sztem, hogyha tradelni szeretnél akkor figyelni kell ezt is, hátha van olyan pletyka mint pl a "Nets el akarja cserélni Kiddet?" és neked kéne, akkor kideríted, ha igaz meg nagyobb esélyed van leigazolni, vagy legaéább is remélem.
    A team chemistry meg esetleg a formába játszik bele talán.

Így jártam nemrég:
    Én is böngészgettem két meccs között a player chemistryt levezetésképp, és láttam hogy Joey Graham (Raptors mi más) nagyobb városba akar költözni oszt el és trédeltem Biedrinsre.
    Csak az a kár hogy nincs beleszólása a cserélendő játékosnak a sorsába, ellentétben a valódi NBA ben

• FrezeR
    a rumornak az az értelme, hogy ha mondjuk érdekel téged egy játékos és pletykák vannak róla, akkor abból olyan infókat tudhatsz meg ami jól jöhet később. Mondjuk mennyiért tudnád őt megszerezni vagy kik érdeklődnek még iránta mit adnának érte stb. Végülis informáciszerzés a lényege.

Az event dolgokat érdemes úgy összeállitani, hogy legyen elég médiafigyelem a csapat körül emellett legyen elég edzés és pihenés.
    Kihatással van a csapatra, mert ha túl sok az edzés akkor nyilván fáradtabbak lsnek, de ez igaz a média szereplésekre is

A chemistrynek végülis tényleg a kémiához van köze, de nem ennyire sarkitottan:) Az a lényege, hogy mennyire jó a csapategység, menyire tudnak jól együtműködni a kezdőötös tagjai mennyire jó az összeszokottság. Szóval az a lényege, hogy a kémiára utaljak, hogy pár anyagot összekeverve egy jobb elegy jön létre ezáltal ütősebb lesz az eredmény :D valami ilyesmi a lényeg. Ha neked magasan van az a jó, ha cserélsz valakit a kezdőötösből akkor ez a szint esni fog.
  • Dexantreal
    Javítok: Assistant Head Coach..."s"-el...
  • Dexantreal
    Egyébként ezeket az úgynevezett rumor-okat (pletykák, hírek, ha jól tudom) nem értem. Mi értelme, ha utána nyomozok? Hasznom vállhat belőle? Assitant Head Coach-nak pedig a rumor-okon kívűl lehet más munkát is adni?:S Nem vagyok még otthon ebben az NBA Live 07-ben.

Aztán vannak ezek az event-ek.... események vagy mik, amiket minden hónapba negyszer -kétszer megkérdezz az Assitant Head Coach, hogy jól van összeállítva a csapat hmmm.... naptára, vagy kell más is bele? Egyszer felülbíráltam és több team és pres eventet, valamint team practice-t tettem bele még a Bullsnál. S kevesebb day off-ot. Jó döntés volt ez, mennyiben hat ki a csapat játékosaira? Pl rossz ekdvűbbek lesznek a több edzés meg sajtó izé miatt és fáradtabbak a kevés pihi nap miatt? Team Chemistry jó dolog.... mondjuk ott meglehet nézni, de ott is annyi minden van írva, szóval szép lassan átrágom magam rajtuk.

Még valami: tehát ezek a bizonyos event-ek, meg edzéseknél mindenkinek csak simulate van és nem lehet belépni végig edzeni? Tök jó buli lenne, ha egy adott játékossal különböző edzéseket lehetne végre hajtani, aztán a csapattal együt is. Szerintem, ha kábé így marad ezzel a felépítéssel az NBA 2008-ban is, ahogy a dinasyt/dynasti kinéz, akkor beletehetnék ezt, hogy ezeket az eseményeket, edzéseket lejátszhassuk.

Meg mit jelent a chemistry pontosan? Neten a sztaki szótárnál rákerestem a chemistry-re és kémia, meg ilyesmit írt ki... de NBA-ben gondolom nem ez a jelentése... és nálam most LA-nél majdnem maxon van a Team Chemistry mutató.... ez jó, vagy rossz? :S

Mondom, hogy még bele kell tanulnom az NBA Live 07-be... sok mindent nem értek, most egyik részét leírtam ide... a másik részét nem tudom, ha lesz ilyen azt is leírom.

Jó hosszú lett azt hiszem.... sry érte.
  • Dexantreal
    Thanks! Azt hozzá teszem, hogy superstar szinten, vagy micsoda :S... és tettem be volna képeket inkább.... csak nem volt jó sgupload vagy mi... úgyhogy leírtam legutóbbi meccsem statját.
  • FrezeR
    na, tök jó csak igy tovább :)
  • Dexantreal
    Ja és egyik lopás Parkerrel úgy sikerült, ahogy te írtad... freestyle gomb és a lopás gomb.
  • Dexantreal
    Na, egyre jobban kezdek belejönni. LA Lakers és Clippers mecs volt a játékban a Staples Centerben. Parkerrel loptam három labdát Livingstontól - mégse lehetetlen vele a lopás - és 14 pontot dobtam vele, valamint 6 lepattanó és 3 gólpassz. Kwame Brown 20 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, Lamar Odom 18 pont, 9 lepattanó 2 gólpassz és MVP lett, V. Radmanovic 11 pont, 5 lepattanó, 1 labdalopás (tudtátok, hogy vele is lehet tömni mecs közben zsákokat? Én totál meglepődtem, mikor bevittem palánk alá és megnyomtam a zsákoló gombot és ő erre tök jól bevarrta, de inkább persze triplázok vele meg field goalok néha... vagy mezőnybeli magyarul :S), Kobe Bryant 18 pont 2 lepattanó, 3 gólpassz.

Szóval jó formában vagyok, bár annak is köszönhető, hogy LA Clippers volt az ellen legutóbb pl, meg nem olyan nagy ellefneleket kaptam, mint a Suns, vagy Chicago.
  • FrezeR
    köszi:) éppenhogy belefért a játékidőbe, de végül meglett :) az a jó, hogy nem is erre mentem rá direkt hanem csak úgy jött magától
  • rushman
    pedig ott van, (90's all-starts kemp meg pippen meg olajuwon stb.) bár lehet hogy nálam egy gameplay fix hozta elő, alapból le van zárva
  • N1ggA
    hát én nem találom Jordant
  • Dexantreal
    Az előbb nem is mondtad a freestylet :P. Szóval így persze, hogy könnyebb lopni. Amúgy grat a teljesítményedhez! Majd kipróbálom én is... bár Parkerrel nem fogok ennyit lopni, sőt... talán egyet-kettőt csak.. esetleg majd Kobeval.
  • FrezeR
    mondjuk az nem baj ha nehéz labdát lopni hiszen a életben sem olyan sok lopás van egy-egy meccsen. viszont ha jó védekező játékosod van akkor vele még egyszerübb lopni. Csak megnyomod a freestyle gombot és a steal-t és nagyobb esélyed lesz rögtön. Én nemrég egy meccsen igy loptam 13 labdát Iversonnal és be is kerültem az NBA rekordok könyvébe :)
  • Dexantreal
    Ahhá, hogy ott! Nah, akkor nyomok egy meccset velük majd Lol.... nah így már más, mert régen azt hiszem elég volt csak nyomni az 1-t is, de ettől függetlenűl én még mindig azt mondom, hogy ez az eddigil egrosszabb NBA az összes közül és csak remélni tudom, hogy a 2008 jobb lesz. Úgy értem.... sok jó újítás van, de mégis... valahogy van benne egy-két idegesítő dolog. Meg a sok kritika anno megtette magáét és amiatt se szimpi nekem a 07, de játszok vele, mert NBA-t és a kosarat szeretem. Tehát bug, akkor jól sejtettem én.

Thanks a választ és a segítséget!
  • rushman
    Nézzük sorban:

Jordan van a játékban? Hol? :S

asszem 90's all-stars

S úgy nyújtogatja kezét, ahogy neki jónak esik: vagy balra, vagy jobbra, de nem úgy, ahogy én akarom.

a jobb analóg kart lefelé ill. felfelé nyomva jobb ill. bal kézzel nyúl a labdáért, továbbá felfelé nyomva feltartott kézzel védekezik (palánkhoz közel hasznos magas embernél),lefelé nyomva pedig határozottabban fogja a támadó játékost. Egyébként a steal-t a gameplay optionsban felnyomhatod, akkor több labdalopásod lesz.

gyik játékos beragadt Parker és az irányító mellé és ott futott egy helyben

ez bug, nálam is előfordult nemegyszer, főleg akkor bosszantó, ha emiatt befúj egy 3másodpercet

üdv
  • Dexantreal
    Váhh! Akárhogy nézzük: szar az egész. Rohadtul elegem van abból, hogy egyszerűen labdát se tudok lopni, mert hiába nyomom az 1-t gamepadon, mindig arra piszkál, ahol totál nincs az ellen kezében a labda. S úgy nyújtogatja kezét, ahogy neki jónak esik: vagy balra, vagy jobbra, de nem úgy, ahogy én akarom. Aztán felfutásnál valami hihetetlen gyorsak a csapatok, pl Parker (LA) fogja a Memphis-i irányítót és az meg simán lehagyja Parker meg csa ktessék alapon kitárja kacsóit és lepereg róla, a mepmhis-i csávó (nem jtu eszembe neve) meg elhúz. Plusz előbb az egyik játékos beragadt Parker és az irányító mellé és ott futott egy helyben, mert én Parkerrel elálltam az útját és nem kerülte ki lol. Meg hiába van egy csapat 79-es overállal, vagy 83-asssal és a LA meg 93-mal, attól simán levernek. Most is mennek vagy 27-11-re ellenem, bár ez azért is lehet, mert egyszerűen nem sikerült még megszoknom az NBA Live 07-t....
  • Dexantreal
    Na igen... szerintem picit túlzás. Ahogy a fizetése is. Ennyi erővel akár LeBron és Kobe is megkaphatta volna a 99-t simán.

Jordan van a játékban? Hol? :S
  • rushman
    apropó garnett, azért durva ez az overall rating 99 nála nem?
    (főleg úgy, hogy Jordan is így van értékelve)
  • Dexantreal
    Egyébként tudtam ezt a salary dolgot - a bővebb infot persze nem - és így elboldogultam vele. Csakhát vannak jó játékosok, akik nagyon megvannak fizetve, ilyen például Garnett a maga 21 M-jével, vagy Iverson azt hiszem 18 M és vannak 16, 12 M-esek is, nálam meg csak Kobe ugye a nagyon megfizetett játékos és így nehéz. Plusz ő kell, őt nem adom, szóval jó játékosokat nehéz venni a túlfizetés miatt.
  • Dexantreal
    Hmmm... hasznos infok. Ezer thanks érte!
  • rushman
    salary cap = fizetési sapka

Az amerikai profi ligákban (NHL,NFL,NBA) alkalmazzák, elsősorban azért, hogy ne alakulhasson ki "agyontőkézett sztárcsapat" (mint mondjuk a Chelsea a fociban). Azt hiszem, hogy az igazi NBA-ben megengedett a túllépés, csak akkor kemény büntetéseket kell fizetni mindenegyes túllépett dollár után.

további info by wikipedia:

Ezt a „sapkát” egy bonyolult formula alapján számolják ki, mely az előző évi bevételeken alapul. Ez folyamatosan növekvő tendenciát mutat...

A rendszernek természetesen megvan az előnye, és a hátránya is. A fő előny elég nyilvánvaló: nem fordulhat elő, hogy a gazdagabb csapatok felvásárolnak rengeteg nagy sztárt (mint azt az európai labdarúgásban a Real Madrid, vagy a Chelsea teszi), mert egyszerűen nem képesek annyit költeni fizetésekre. Ezáltal fennmarad az egyensúly a csapatok között, nem alakulnak ki tartós egyeduralmak...

A kritikusok szerint a salary cap célja elsősorban nem az egyenlő esélyek biztosítása, hanem a csapattulajdonosoknak nagyobb bevételek generálása azáltal, hogy a legjobb játékosoktól elvonják az őket megillető nagyobb jövedelmeket...

A traderől mindenképpen tudni kell:
    -a cserélendő játékosok fizetései közt 25% eltérés a megengedett
    -érdemes figyelni az érdeklődési "slider"-t
    -figyelni kell a roster space-t (még ennyi játékost igazolhatsz)
    -figyelni kell mindkét csapat "salary cap"-jét, ha valamelyiknek mínuszban van, akkor nem lehet sem szabadügynököt igazolni, sem nagyobb fizetésű játékost cserélni.

nah asszem ennyi bye
  • Dexantreal
    Hmm.... így már értem, de mégis: kivitelezése nehéz, mivel hát a jobb analoggal pattogtatja a lába között, meg hajladozik ide-oda. Szóval próbálkozok majd ezzel még, megpróbálok ráérezni.

A kosár labda olyan második negyed hajrájában, vagy a harmadikban nem ment be. Nem is ez a baj, hanem az, hogy ez szerintem clutch play szituáció volt, mert 30-27-re ment az ellen és eddig simán mindent bedobott még eldőlve is és pont megremegett a keze és kihagyta... és ez nem jó, plusz velem ezt sajnos sokszor csinálja, hogy döntő pillanatokban annyi és kihagyja. Na nem baj, végülis igazad van: nem mindig találnak be ők se.

Egyébként annyira, de annyira... grrr.... mérges lettem tegnap a Clevelandre. Van LeBron James náluk és a LA nagyon érdeklődik iránta, nálunk meg Kwame Brown kell nekik. Mostanába jól szerepelt a meccseken. 8 M kb Kwame Brown, míg LeBron James 5 M kereken. Meglepődtem és mondtam, hogy naná, elcserélem én az egyetlen centerem simán, mert mekkora lenne, ha James LA-ben szórná tovább. Majd beállítanám Odomot Brown helyére, Odom helyére valaki mást. Cseréltem és egy nap múlva jött az üzi, hogy nagyon sajnálják meg minden, de sajnos nem hajtható végre a tranzakció, mert nincs elég salary cup-juk, vagy mijük. Szóval helyük.... ilyenkor mit lehet tenni?

FrezeR és rushman thanks!
  • Dexantreal
    Hmm.... így már értem, de mégis: kivitelezése nehéz, mivel hát a jobb analoggal pattogtatja a lába között, meg hajladozik ide-oda. Szóval próbálkozok majd ezzel még, megpróbálok ráérezni.

A kosár labda olyan második negyed hajrájában, vagy a harmadikban nem ment be. Nem is ez a baj, hanem az, hogy ez szerintem clutch play szituáció volt, mert 30-27-re ment az ellen és eddig simán mindent bedobott még eldőlve is és pont megremegett a keze és kihagyta... és ez nem jó, plusz velem ezt sajnos sokszor csinálja, hogy döntő pillanatokban annyi és kihagyja. Na nem baj, végülis igazad van: nem mindig találnak be ők se.

Egyébként annyira, de annyira... grrr.... mérges lettem tegnap a Clevelandre. Van LeBron James náluk és a LA nagyon érdeklődik iránta, nálunk meg Kwame Brown kell nekik. Mostanába jól szerepelt a meccseken. 8 M kb Kwame Brown, míg LeBron James 5 M kereken. Meglepődtem és mondtam, hogy naná, elcserélem én az egyetlen centerem simán, mert mekkora lenne, ha James LA-ben szórná tovább. Majd beállítanám Odomot Brown helyére, Odom helyére valaki mást. Cseréltem és egy nap múlva jött az üzi, hogy nagyon sajnálják meg minden, de sajnos nem hajtható végre a tranzakció, mert nincs elég salary cup-juk, vagy mijük. Szóval helyük.... ilyenkor mit lehet tenni?

FrezeR és rushman thanks!
  • rushman
    a clutch play a szoros meccsek végén, általában 1-3 perccel a vége előtt zajlik, nézd meg a tulajdonságainál (70 fölött jónak számít)
    Szoros végkifejleteknél érdemes ilyen játékosokra játszani
  • FrezeR
    jah és ha nem muszáj közben ne mozogjon a játékos mert bekavarhatha félrenyomsz:)
  • FrezeR
    sorry a késő válaszért. hát szóval ha lenyomod a gombot akkor ugye kattanásig történik ahogy irtad, majd megnyomod az 5-öst ami ugye a freestyle gomb elvileg. ekkor ha van 1-2-3 különleges tudása a játékosnak akkor azok között váltogathatsz szépen nyomva az 5-öst.
    ennél részletesebben nem tudom elmagyarázni :)

ezt a Kobe-s dolgot nem nagyon vágom, szóval mikor nem ment be a laszti? meccs végén? Tudod a való életben sem sikerül minden dobás még az ilyen clutch pléjereknek sem :) csak neki biztosabb a kezük húzós szitukban
  • Dexantreal
    De nem akaródzik mást váltani neki, szóval véletlenül sikerült és inkább megvárom míg válaszolsz erre a kérdésre..... hogyan is lehetne értelmesebben elmagyarázni.
  • Dexantreal
    Sikerült váltanom most három pontos dobóra Kobenál.

Egyébként nem tudom.... régebben beszéltünk az úgynevezett clutch player-ökről. Nem emlékszem... Kobe is belett sorolva közéjük? :S Ugyanis most egymás után szórtam vele a hármasokat és mind bement csontnélkül. 27-30 Seattlenek és felfutok, odaadom Kobenak a labdát, eldobja és lepattan a gyűrűről... de előtte mind beszórta. Ez az a bizonyos "megremeg a keze a döntő pillanatokban" dolog, nem?
  • Dexantreal
    Tudnál egy ábrát mellékelni, vagy értelmesebben elmagyarázni? Nekem, ha lenyomom kattanásig merőlegesen, akkor mikor áll a jáékos, hátra dugja a labdát kezében, ha meg megy, hátra sétál :S.
  • Dexantreal
    Jaaa... hogy így kellene? Na, ez új. Thanks! Akkor kipróbálom ma majd valamikor és beszámolok róla.
  • FrezeR
    ugye ugy nyomod lefelé, hogy magát a gombt nyomod merőlegesen le kattanásig? tehát nem úgy mintha lefelé szeretnél menni a játékossal a pályán :) huh remélem ez nem volt zavaros:D ha megnyomtad utána jöhet az 5-ös gomb és igy mennie kell! próbálgasd
  • Dexantreal
    Igen, tegnap rosszul írtam ja, elnézést. Csak nem tudom hogyan nyomjam l, mert nem akar semmit se scinálni freestyle változtatás terén. Szóval ballal vezeti nekem is és jobbal átteszi a lába között, meg így, ha megkapom, akkor ide-oda forog vele a tengelye körül...és, ha lenyomom az 5-t, meg a jobb analogot, akkor megindul két lépst előre és ahol van, onnét rádobja ilyen kifacsart testtartásban :S.
  • Fókameister
    oops:P köszi
  • rushman
    nálam a jobb analóg kart le lehet nyomni, és a balon van a játékos irányítása
  • rushman
    saves mappába másolni, majd a játékban a load/save menüpontnál be kell tőtteni
  • Fókameister
    na az lenne a gondom hogy leszedtem az uj rostert de nem jó:(
    telepítem az exeét ahova mondja de semmi mit csináljak?
  • Dexantreal
    Sehogyse akarja váltani, én egyszerűen nem tudom ennek a technikáját :S. Ugyanis gamepadom tökéletesen működik, de gőzöm sincs, hogy hogyan nyomjam le a jobb analógot... hisz, akkor vezeti a labdát, ha meg sokat nyomogatom összevissza, akkor teker egy zsákot, vagy pl hármasról ilyen furcsa testtartásban rádobja.

De elmondhatom, hogy megvolt életem első könnyű meccse a Warriors ellen az NBA Live 2007ben a Los Angeles-szel. 75 - 58-ra győztem. Majd, ha sgupload működik, akkor feltöltöm és beteszem ide a statot.
  • Dexantreal
    Analogos és gamepad, úgyhogy thanks!
  • rushman
    ha analog controllerel tolod, akkor a jobb analóg kart le kell nyomni és akkor vált a kükönböző FSS tulajdonságokra, és ugyanígy lehet unlockolni az X factort is.

keyboardon nemtom, a controller configban meg lehet nézni melyik gomb