24325
Aion-MMORPG(F2P)
-
Beltazar #20884 Valószínűleg valami elég régi leírást olvashattál, mert az írásodban több dolog is helytelen.
Először is a crit softcap már elég régóta 500 vagyis 50% crit esély, afölött már csak nagyon minimális critet ad. (régen tényleg 440volt és ott 2 lépcső is volt ami után kevesebb critet adott)
A strike resistes írásod jó. Egyedül annyit tennék hozzá hogy moboknak nem nagyon van strike resist védelme, vagyis pve-re nem nagyon van értelme 500crit fölé menni.
A strike fortitude-os magyarázatod teljes hülyeség.
A strike fortitude az ütéseid crit szorzóját csökkenti!
100 Strike fortitude 0.1-el csökkenti az ellenség fegyverének critszorzóját.
Fegyverek critszorzói:
Dagger - 2.3x
Sword - 2.2x
Mace - 2.0x
Greatsword - 1.8x
Polearm - 1.8x
Bow - 1.7x
Staff - 1.7x (minden mágikus sebzésnek 1.5x a critszorzója)
vagyis ha critet ütsz, akkor ennyiszeresére fog nőni a sebzésed.
Amit írtál az inkább a pdefre hasonlít de azis másképp van: 10pdef=-1 fizikai zebzés
A spellekre valóban megvannak ugyanezek a statok és ugyanígy működnek.
Azért azokra is érdemes figyelni mert egyes arénaruhák adnak spell resistet ami azért jól jöhet, főleg mivel elég sok magic-es ékszer ad critspellt sőt még egyes fegyverek is!
Amúgy meg ha valaki leírást keres a játék statjairól akkor én ezt ajánlom: link itt elég részletesen és nagyrészt helyesen vannak leírva a dolgok. -
alyr2 #20883 Jah..hatha volt valakinek, hasonlo kb 1 hete szarakodik a jatek (nem toltbe grafikat teljesen..stb) ?a arenaban egy cleric vert agyon mert nem lattam hol van..nem toltotte be nekem, de ott volt mert megolt..a skilljeim elmennek sebeznek de 15-20 sec kell hogy legyen aniamcio, arenaban a hidas map csak felig toltodott be(a hid nem letszott)igy kikaptam mint a szar..
Mult hetig ez nemfordult elo azota 2 naponta szopat, nagyon lelasul a jatek..stb mi lehet a baja? (most installalom vissza a klienst hatha segit) bar a file check nem jelzett hibat mikor lefuttattam.. -
alyr2 #20882 Tiamarantaban ugy kapsz mithril medalt ostromon, hogy benne kell lenned a kasztod szerinti TOP 3-ban (dps) ennyi a trükk.
Enchantolas: a tablazat meg grafikon amit linkeltetek lentebb..az egy baromsag..Arena settet mehezebb huzni sokkal, kivettem a noble tac tomot gondoltam felhuzom +10re 5 fole nem tudom enchantolni mert minden ratorik, 800 millam van csak abban es +4 meg mindig..(vashari fegyver hidegen hagy)
a LvL 60 arenas ruha enchantolasa szinten horror..Pedig kotelezo mert a combat classz szetbasz ha nincs legalabb+5 minden darabjan..
pl genium tunicot 40 magic acc 14 kovel tudtam csak telerakni..1 milla/darab..+5re enchantolni lesz vagy 1 milliard ahogy ismerem mekkora maker vagyok.. -
Malachit #20881 Csináltam egy 2. osztom tesztet is még Pénteken. Elejétől a végéig scrollokkal, kajákkal skillekkel nyomtam, mindenbe beleütöttem, mit csak láttam + bossba amit csak lehetett és Platot adott. Most csinálok egy slack-kes osztomot, ha úgy is platot ad, továbbiakban nem töröm magam :P
Én is 4 Star offi vagyok, csak mivel ez régi szeró itt az 5 starrhoz nem a rendszerben lévő AP mennyiség kell, amit ír, hanem stabilan 4 millió :D
Accuraccy ostromon bosshoz hogy ne blokkolja mele-ként az ütéseidet 2500+ kell. 2300-al nekem már sokat blokkolt, ami értelemszerűen dps kiesés. Néztem úgy is, hogy mondjuk mint sok MMO-ban számít, hogy adott mobot hátulról, oldalól ütöd akkro nem blokkol/parry-zik, de 2300-al ez ugyan úgy előfordult, ergo nem nagyon számítitott.
Crit 800+ mint írva lett a PVP miatt kell. PVE-ben régen és talán most is a 450 volt a softcap (értsd addig 10 crit pont 1% critet ért, 450 felett 1% crit ért már ennek a 2-4X-es pontot kellett összekaparnod, ha jól emlékszem, /megfelelő fórumokon részletesen leírva kivesésve/)
Mivel pvp-ben az ékszerek és ruhák, plusz az enchantolás crit esélyt csökkent ezért kell kimagaslóan sok crit. Szisztéma a következő:
mondjuk legyen egy kesztyű ami +1-re van húzva az +2 crit resistet ad. Ha neked mondjuk van 450 crited és ráütsz ezen játékosra akin csak ez az egy kesztyű van összesen, akkor neked a rendszer az rendszer már a krit esélyét csak 448 ponttal számolja! Ennyi az egész.
+10-re húzott (csak ruha semmi más nincs rajta) ruhában feszítő játékosnál összegezve már -130 crit pont ez az érték (20+20+20+30+40), tehát neked már csak 320 ponttal számolódik a krit esélyed, ami ha jól emlékszem 32%. és így tovább.
Végül, ha te a 450-re belőtt pve krit esélyeddel mész neki egy briketté enchantolt +15-ben feszítő maxos ékszerekkel villogó pvp hero-nak 1% felé fog konvergálni a krit ütés esélye, ami ugye szívás erőssen.
További csökkentések pvp-ben a (pve-ben is él mindez, de crit moboknál nem tudom hogy számolódik, nem olvastam).
Strike Fortitude: van mondjuk 30-ad, ha az ellenek van attakja 750, akkor ellened a rendszer a base attakját már csak 720-nak veszi és ezt szorozgatja tovább a végső bevit sebzésértékre. Ergo kapott/bevitt sebzéscsökentő érték.
Ugyan ezek a statok érvényesek kb. spellekre is, de spell crit stone nincs a játékban. (spell fortitude, resist, stb...)
Tovább meg nem írkálok mert holnap estig tartana és minden elolvasható részletesen a megfelelő fórumokon, csak utánna kell kicsit járni.
Az elírásokért és helytelen értelmezésekért előrre is bocs :P -
#20880 Ez is igaz, hogy mostanság sok új játékos lépett oda, de lehet hogy csak mások csinálnak twink karit maguknak. Nem saját vélemény felőlem ott játszotok ahol akartok. -
Vicodine #20879 Mai napig a napikat megcsinalni beszoktam logolni, meg kivancsisagbol megneztem mennyien vannak ely oldalon(itt telemachuson) es csinaltam egy kis elyt, es meglepodve lattam, h zsufolasig tele van, kezdo helyen annyian vannak mint a szemet, nemtudom kinek mi szamit kihaltnak... -
#20878 Na kissé elnyelt a játék bevallom. Beltazar szerintem megmondta a megoldást. Én az Anuharton játszom. Critre pakolom én is a PVP rucimat de sigre felkapom a megszerzett siel szetteket, amikbe csak HP-t rakok. Had ne mondjam bent van az incite rage stigma is. ÉS nem egyszer agrozom magamra a sárkányt úgy hogy szolóban vagyok. :) De volt olyan is hogy 1 clerikkel végig magamon tartottam a bosst mind a ketten mithrilt kaptunk. Van már olyan is nálunk Légióban, aki otthagyta a kariját (Telemachoson), elég kihalt lett azt mondta. Szóval talán a megoldás az új szero ebben az esetben. A rangom meg csak ofi 4 ha tudni akarjátok. :) -
aionfan #20877 sziasztok, csatlakoznék az előttem szólóhoz :)
én elyos ranger vagyok, engem is érdekelne egy hozzáértő véleménye mire gyúrjak crit accuracy hp?
mitől leszek erősebb a legerősebbb?:)
egy támadásra lerohanásra kihegyezett stigma beállítást én is olvasnék mivel teljesen kezdő vagyok de nagyon szimpi a ranger minden idevágó tippet, ötletet taktikát szivesen veszek a tapasztaltabbaktól köszönöm hogy reagáltok -
Tharus #20876 Sziasztok:)
Asmodian Ranger vagyok valaki tudna nekem egy jó stigma beállítást adni?
Előre is köszönöm:) -
Beltazar #20875 Hát a cap 500crit vagyis 50% , de pvpre ugye jóval több kell a strike resist miatt, viszont 3.0ában nem olyan sokkal nőtt a strike resist. olyan 450 kb a max (+15ös cuccokkal, meg 60as ékszerek adnak kicsit többet vagy új szárnyak, de sokan nem veszik ki ezeket, maradnak az 55ösnél)
Szóval én azt mondanám ,hogy kajával +scrollal még mindig elég olyan 800-850 crit, a maradékot meg accura kell rakni olyan 2500ig ahogy kacsaxyz mondta. Aztán ha még marad üres slot, akkor én személy szerint inkább HP-t raknék attack helyett pvpre. -
KaCsaxyz #20874 Megoldodott a problemad? Jo lenne ha felvetsz egy gondot es megoldodik, leirnad mi volt a megoldas. Lehetne ra hivatkozni:) -
KaCsaxyz #20873 A gladi-temp meg 2300 accut ir, ezert irtam h outdated. Ez meg lv55-re szol. A +200 accu szerintem kell ha nem akarsz miss-elni. A crit pedig mert (mint irtam) nemtom mi most a soft cap. -
KaCsaxyz #20872 Nem vagyok biztos benne h jobban jarsz. Picike meg a templarom (50-es) es csak eso-ban voltam vele, de ott szivtam ezerrel. Nalam tapasztaltabbak majd kijavitanak, de ha nincs kb 2.500 accuracy-d es (kajaval, buffra ne epits siegen) 800 koruli crit-ed (bar nem vagyok biztos h mennyi most a soft cap), akkor arra tolj. Ha marad manastone helyed, abba mehet att. Kicsit outdated (bocs, nem jut eszembe a magyar szo), de alapnak nem rossz: Templar builds -
Box3r #20871 Tisztában vagyok vele, hogy az attack kövek nem érnek semmit templárnál PvP-ben, viszont PvE-ben eléggé megemeli a damage-et, ami siege-en akár jól is jöhet. -
KaCsaxyz #20870 @Beltazar: Ez sok mindent megmagyaraz (uj szero) :)
@Box3r: attack stone-okat templarnak feledd el gyorsan. A jelenlegi kovezesed (forumokrol, ismerosoktol szerzett infok alapjan) tokeletes pve-re. -
Beltazar #20869 Valószínűleg az a nagy titka hogy újabb szerón játszik, anuhart vagy nexus, és ott még nincs annyi jó geares emberke akiket esélytelen ledpselni. A perento, spatalos, meg telemachus szerók meg mennek már kb 3 éve és még sok veterán játékos van akik +15ös fegyókkal meg ruhákkal szaladgálnak.
Én is a nexuson tolom és ha nem halok ki a bossnál, akkor szinte mindig tudok mithrilt szerezni. (szintén Templarral tolom)
De persze ez attól is függ hogy mennyire népszerű classal játszasz, mert ugye classonként a 3 legjobb dpsnek ad mithrilt.
Sorcival pl új szerókon is nehéz mithrilt szedni mert nagyon sok van. -
Box3r #20868 KUSI, megkérdezhetem, hogy milyen kövekkel van stone-olva a templárod? Mert én Crit - Accuracy-ra vagyok pakolva és gyakorlatilag esélytelen, hogy Mithril medált kapjak a forton. Akkor talán sikerül, ha valami véletlen folytán csak három templár van a fort foglaláson ami valljuk be őszintén nem sűrűn történik meg, pláne Spatalos-on:) Már ott tartok, hogy csinálni fogok egy Attack - Crit-es PvE szettet és abban fogok siege-elni! -
KaCsaxyz #20867 LOL, pentek este, faradt... Errol rovid uton le fogok szokni... -
KaCsaxyz #20866 Mar abban nem vagyok biztos mennyit szamit:) Lehet megmagyaraz par dolgot. -
KaCsaxyz #20865 Gyors kerdes mert nem igazan vagyok tisztaban vele mennyit szamit: mi a rank-od? -
#20864 Nem a pvp stigmákkal játszom javarészt bent vannak az agro skilljeim is. Folyamatosan potizom is. Nem tudom a trükjét volt h én is behaltam sajnos közben olyankor semmit se kapok, de ha túl élem mindig jön a mithril. Fontos már a kezdéskor ott kell lenni! -
Malachit #20863 Légyszi áruld el a nagy titkot.
Én tegnap direktbe ott voltam majdnem az elejétől a 22-es bevételen, kb ha 5 mobról késtem le. a többit amit értem felszecskáztam a bossal együtt és így is csak platot adott.... -
#20862 Én már kezdéskor ott vagyok az eliteket is ütöm, fele olyan jó cuccom sincs és noob vagyok templarral.Mindig meg van még is a mithril medál. Nooboké a szerencse. :D -
KaCsaxyz #20861 Plat is ugyanez volt, sot. A kulombseg h 4x40 (asszem) a max. A zsakok nem rosszak, arra van PvP kuldi eleg (2 napi szolo PvE-rol tudok). + Tia Eye ladak, Sharpan ladak (bar az pocsek helyen van) Sharpan Jotun napi (bar szerintem az heti), STH (ha makod van medalt kapsz). -
#20860 De én ezek után is buziságnak tartom azt hogy lekorlátozták 30-ra a daily mithrileseket! Így legalább a 3 mithril ( ami valljuk be még mindig lófasz ) minden nap megvolt! De az hogy nincs a játékban egyetlen 100%-ra megszerezhető mithril sem hát finoman fogalmazva is egy kibaszott nagy SUCK!!! -
#20859 Köszi! Ki fogom próbálni! Amúgy a végén a sárkányt kell csépelnem szólóban, vagy elég csak az eliteket? És siege után levélben kapom ugyan úgy a mithrilt mint a plantinát? -
Malachit #20858 Amit leírtál az a Perento Asmo oldalra nem igaz.
Ostromon, ha nem vagy transform, nincs WOW, WOQ-d, esetleg chanteren kívül több fős csapatban vagy NULLÁ-hoz konvergál az esélyed a Mithril megszerzésére. Ha bármelyik feltételt elrontottad, maximum platot kaphatsz. Főleg, hogy transzformok állítólag bug miatt automata kapják a platot (kihangsúlyozom: állítólag!).
És ez tapasztalat, mivel napi 2 osztomon általában ott vagyok (csapat nélkül egyedül) és amit lehet a karakterből dps-ként kifacsarni (templar), azt meg is teszem (dps stigma ág, csak támadó stigmák, 8k dp elhasználva támadásra, chanter buff (wow nem), ha nem rángatják nagyon a boss-t még aaw-zek is). És felszerelés se annyira kuka, full 55 ap ethernal ékszerek, 60-as aréna kondi 2-es ruha zöld kövekkel (2562 acc, 800+ crit), 55-ös EC kondi 2-es 2h kard 10+re húzva olvasztva aréna 55-ös kondi 2-essel.
ÉS ÍGY IS FEHÉR HOLLÓ A MITHRIL!!!
Az meg, hogy mIndkét fortban ott legyél raklapnyi mák kell és 1 sm haver aki hajlandó közben odarántani a másik fortból, márha abban vagy amelyiket hamarabb beveszik. -
#20857 Javaslom még neked a Tiamaranta Siegek foglalását. NEM Alliance-an hanem szólóban vagy max 1 clerikkel. Ne csak simogatni menny oda, hanem buffold fel magad rendesen és vigyél bele minél több támadást. Garantáltan mithril medált kapsz (Siege naponta többször is van). Ha marad idő teleporttal a másik várhoz sietsz abba is belecsapsz párat az már nem lesz mithril medál csak platina. Bedobod a kútba és bízol, hogy mithrilt ad cserébe. -
#20856 A legjobb esetben ha mákod van és jól nyitogatod a zsákokat akkor talán 8-10 darab medált össze lehet majd szedni hetente, ami elképesztően szar arány! Eddig legalább biztos volt az a napi 3 medál de ezután?? -
#20855 Három daily kveszt van ami 100%-ra mithril medalt ad, single amiben meg kell ölni 11 mobot, és a grouppos gurikki és a bcc. 30-szor ismételhető mind. Én a single-t most csináltam meg egy pár napja 30-adjára és nincs tovább! Nem kezdi előlről! A groupposnál is a 25.-nél tartok, ha az is kész lesz akkor a 100%-ra a naponta megszerezhető mithril medalok száma hmmmmm.... egy nagy büdös 0!!! Ez így kurva gáz mivel még a full ékszereim sincsenek meg nemhogy a fegyó és a ruhák! A fegyóhoz 181 darab medál kell! Nyugdíjas koromra talán meglesz a full szett, fasza ez a játék nagyon!!! -
#20854 Jó, szerintem is gonoszak,de lássuk be nekik meg mi vagyunk a gonoszak. :)
Nincs jó és gonosz. A kinézetre mondható csupán hogy gonosz, de én inkább Darkosabbnak nevezném őket.
Frosty meglett már a Siel szett? Agyfaszt kaptam a craftolástól. 11.-re proccolt be, tehát csak a vállas részénél járok. Másnak meg már meg van a full szett (-.-) méghozzá 2. proccolt nekik. -
Shaenis #20853 lehet hogy még nem tud angolul :)
amúgy igaza van, az asmók gonoszak, ezt minden ely tudja, olvastam a könyvtárban sanctumban :P -
#20852 Igen az ilyen jellegű hülyeségre zsigerből jön, de az sem tett jót, hogy elég szarul indult a napom. Ez itt már csak a hab volt a tortán.
De el kell fogadni, gyerekek is játszanak már mmoval.
Csak legalább utána nézne annak amivel játszani akar.
Pl. http://na.aiononline.com/about-aion/new-to-aion itt megteheti... -
residend #20851 nemkapok semmilyen hibaüzenetet,mikor lépnék be a játékba a karakteremmel,akkor megfogja és egyszerűen csak kilép :(azóta frissítettem a net frameworkot,de sajna most áll a szerver reggel 8-tól 1-ig.Szóval majd megpróbálom 1 után:) -
KaCsaxyz #20850 Segitokesz es epito jellegu hozzaszolas. Ezert szeretem a forumokat, mindig akad par hozzad hasonlo. Amugy erre gyurtal vagy zsigerbol sikerult osszehozni? -
KaCsaxyz #20849 Nem teljesen ertem hol hullik a program. Race-t valasztani (Asmo/Ely) karakter generalas legelejen kell. Gondolom ezt takarja nalad a jot es a gonoszt. Mikor belepsz egy karakterrel ott mar nem hozza be. Szoval pontosits, mert igy nehez barmit mondani. Azt sem irtad kapsz-e valami hibauzenetet.
A jatek (legjobb tudomasom szerint) fut XP alatt is. Ha grafikus hiba, akkor egy driver frissites segithet. Vagy eppen regebbi feltelepitese, ami ugyan vicc de elofordult mar :) -
#20848 Elsőre mindig megölöm azzal semmi probléma! De utána azok a fránya cd-k..... -
Beltazar #20847 A lockdown nevű skillje boundol vagyis root + nem tudsz semmilyen fizikai skillt használni 3 secig és ezen van neki 12sec cd...
Nem sok mindent tudsz tenni ellene, de assaként sztem alapból úgy kéne nekimenned hogy meg se tudjon ütni, mert ha egyszer megborít akkor véged. -
#20846 Igen, kérj egy tetriszt és azzal próbálj játszani. Mi ez a jó és gonosz hülyeség? Ha akarsz valamivel játszani legalább néz már utána az alapoknak.
ui. a Rubik kockát azért nem javaslom mert túl bonyolult lehet a sok szín rajta, vagy opcionálisan fesd az egészet fehérre és akkor van egy "jó" kockád... Bár akkor meg nehéz lesz kirakni -
residend #20845 jah és xp-m van lehet az a gond?csak win7 el futna v mi?