24325
Aion-MMORPG(F2P)
  • Box3r
    Az auto atack bug, gyakorlatilag az, hogy két ütés közé beficcen néha egy-egy auto atack templárnál úgy lehet legjobban begyakorolni, ha odamész mondjuk sanctumban a training dummy-hoz és rányomsz egy skillt, azután észre fogod venni, hogy egy kicsit megemeli a kari a fegyvert, ekkor kell a következő skill-t nyomni. Így számolni fogja a már megkezdett auto atack-ból származó damage-et is.
  • fajtalan01
    na erre én is kíváncsi volnék. Lehet, hogy az hogy ha egy pillanatot kivársz két skill között akkor beüt egy autoattack ot is. De ezt nem mondanám bugnak inkább érdekes feature, de lehet, hogy e körül van valami kis dolog amit a rutinosok jól ki tudnak használni. Minden esetre várom Box3r válaszát én is :)
  • kastil
    köszi még annyit, hogy mi is ez az autoattack bug?
  • Box3r
    Mivel a mace 3 strike weapon, az autoattack olyan, mintha hármat ütne, és a három damage összege adja ki elvileg a bevitt sebzést, amit legfelül ír ki. Kis szinten nincs sok jelentése, magasabb szinten, ahol a godstone is játszik, már inkább:) 3x-os esély a procc-ra, ha az ember ügyesen használja a kariját, kihasználva az auto attack bug-ot, amit nem sokan alkalmaznak. :)
    A bossolás pedig egyáltalán nem vészes, vannak olyan boss-ok, amiknél nyilván oda kell figyelnie egy templpárnak, de így is elég easy mód. Remélem ez változni fog 3.5-ben, mert így nincs semmi élvezet az instázásban, dögunalom az egész, mondjuk mit is várjon az ember, egy alapból inkább PvP-re építő játéknál?!
  • kastil
    na jól félbehagytam. Szóval a mace érdekelne, hogy ez így működik? valamit szeretném kérdezni, hogy a templar mint tank itt menynire tölti be a szerepét? milyen itt egy bossolás? - nagy wowos vagyok, szóval csak úgy tudom elkézelni a dolgokat, na meg ugye lineage 2vel toltam jó sokat. de ott elég facepalm volt
  • kastil
    Na végülis meglett a régi accom!

Gyors kérdés: kezdtem egy warriort, giftből a mace-t vettem ki, először ugy voltam vele, hogy jesszus, de bazze ez 3x üt?:D ütöm mobot és 3 szám jelenik meg, 2x60, meg 1x10 körül. jó biztos marha low kérdés, de nem vágom én ezt az aiont, ezért is fordultam hozzátok, hátha többet tudok meg a mechanizmusról
  • Box3r
    Bárki, aki Spatalos szerveren Elyos oldalon kezd és szeretne egy tapasztalt játékosokkal teli PvPvE légióhoz csatlakozni -Last Stand-, az este 7-8 óra környékén whispeljen rám, Hunnia néven vagyok elérhető. Kezdőket és haladókat is szívesen várunk a légiónkba.
  • fajtalan01
    én spatalos on tolom elyos oldalon. De mindkét frakcióban sok magyar van ezen a szerveren.
  • kastil
    Csáó, régebben játszogattam de most új gép lett ezért megint nekiállnék, régi accomra már nem emlékszem (sok volt) viszont azt hiszem akkoriban anuharton vagy min toltam. Most melyikre lenne érdemes menni? Hol vagytok legtöbben? Nem igen jutottam sokáig annó, talán 28ig, szóval segítőkészség sem lenne hátrány!
    Előre is köszi
  • alyr2
    30-60
  • Ariakus
    Egyébként az európai szervereken milyen pinggel játszotok? 50-60?
  • alyr2
    xD koszi xD kicsit szet voltam amikor irtam ezeket:D De a lenyeg holnap 70 ala megyek a rangletran ess 1 hete megvan a full mastarius skin :D
  • Shaenis
    azért ranger ranger ellen lehet ésszel is játszani
    pl ha látom hogy a boci előre feltette a bestial fury-t akkor én nem teszem fel és rányomom a sleepet mielőtt ő lőtávba ér, meg az se mindegy, ki mikor nyomja be a focused evasiont, sok ranger elfelejti használni

amúgy alyr minden szava arany :)
  • wildstorm
    Ezen a szövegezésen behaltam. :D Köszi a választ!
  • alyr2
    A ranger jo, SM utan szerintem a masodik legatgondolatlanabb kaszt...megfeleloen felszerelve kb minden 2. lovese stunol hatralok silences stoneval kb skillezni sem lehet ellene, bar a stunok miatt sem..
    mauform kurvaisten fasza ezerrel fut 2 sec alatt beledlo vagy 10x..pvpben a templar meg gladi jo lehet ellene, de aranylag konnyen kitolja oket a sok lassitassal meg lofasszal meg sebesseggel..ranger -ranger ellen meg aki hamarabb lo tobbynire az nyer vagy aki elobb stunol
  • alyr2
    Goldsellerek?
  • alyr2
    A sorci jo pvpben, nekem elhiheted. persze van jobb pl SM. Masfel honap alatt lehetsz kb 50-52 szintu..pvp ruha nelkul, ami eleg szar ha jatekossal kuzdessz. De ha lesz pvp ruhad meg 300 koruli strike resisted( a ruha az ugy ertendo hogy tetotol talpig nem csak 1-2 darab) LAtni fogod hogy latvanyosan nehezebben patkolsz el..es ha esszel jatszol akkor durva dolgokat tudsz veghezvinni..Bar az SM milioszor jobb a sorcinal. Ha lehetne akkor vatanek sorcirol smre
  • wildstorm
    Ranger egyáltalán nem ajánljátok?
  • Box3r
    Nem tudom mi olyan meglepő ezen a sorci után a templárnak a legnagyobb a BUSRT Damage-e feltéve, ha fektet és el tudja nyomni a Break Power-t és bejönnek a randomos skillek. Szerintem az egyik legbrutálabb kaszt jelenleg a templár, bár én egy kicsit elfogult vagyok :)

Earo, meg menjen a fenébe...annyi pénze van, mint a szemét, nem csodálom, hogy megvan neki a balic GS...de azt mondja meg nekem valaki, hogy egy olyan kari, aki gyakorlatilag csak PvP-zik, hogyan farmol ki ilyen sok pénzt?
  • Kenbug
    EN meg azt mondom neked non skill karinak indits elsokent egy sm-et D semmmi mas csak fear es silence meg debuff oszt csa.-..
  • alyr2
    Indits gladit, nem sok esz kell hozza egyszeru es jo elmenyt nyujt! Sorci SM az halalra fog szopatni, bar az sm barkit jelenleg...megfelelo gearben viszont mar ok sem fognak mindig, talalkoztam mar olyan gladival aki elintezett eleg lazan pl arenaban 5-0ra, igaz szarakodott a netem vagy a videokarim.. de ha odaersz a sorcihoz akkor kb 2-3 utes..
  • alyr2
    Hat igen Earo..Nekem ő gyanusen Sorci vagyok nincs szar gearem..de van hogy hamarabb ol mint en..voltam vele parszor tdgben meg word pvp alatt is..de amit muvel az kb hihetetlen. De allitolag dmg hack nincs. Jelenleg a craftolt balic eternal 2 kezes kardja van 2 augmentessel +10re huzva, ami nagyot ut..de akkorat nem mint en pl glaciallal, pedig en lattam hogy 1 hittelt egy mobot amit nekem nem sikerult 20 k glacival..ja es a godstone nem lehetett nala mert neki nem sebezne akkorat es mert tuom hogy movement seed csokkento van a fegyojaban..
  • wildstorm
    Köszi a kimerítő válaszokat. A linkelt videóban az egy robot. :)

Ranger-ről tudtok valamit mondani? (egy picit bővebben)
  • Kenbug
    NEXUSON VAN INNEN VALAKI?
  • fajtalan01
    hát ha még csak másfél hónapja tolod akkor még nem nagyon tudod milyen egy jó sorci. Arénában voltam a gladimmal és a sorcit megütni sem tudtam.. a pajzsára tudtam 2 azaz kettő darab ütést bevinni mialatt elolvadt a 13k -s élete a gladimnak. összesen 3 varázslatába került hogy az elfogyjon, és egyik sem volt crit. a legtovább az arc ellen 7sec et éltem (persze azalatt nem ütöttem le a pajzsát és a földhözverés sem jött be). Láttam sorcikat akik ignission ben nem szar gladit tempit meg íjjászt onehit eltek.(bejött a crit meg valószínű a godstone is) Az hogy NA szerveren akarsz pvp -zni az meg elég rossz ötlet szerintem. 200-500as pinggel nem kell meglepődni ha lecsavarnak még a szar cast ok is arénában. Amúgy meg én kb fél éve tolom és még nekem is nagyon sok új dolog van a játékban... ez mmo, ez ilyen. bazi sok idő míg eredményes leszel. Annyit tudok ajánlani hogy gyere eu-s szerverre és nézd meg hogy egészen más lesz a pvp a sorcival.
  • Kenbug
    Kedves Ariakus!
    En a Nexus szerveren vagyok EU-n es Sorci vagyok az kell hogy mondjam neked sztem meg a sorci a 3-4dik legerosebb kaszt a game-be ha nem hatba jonnek akkor barmit el tok verni a karimmal 1v1 be kivetel a csicska sm-et mert az egy nonskill szar.... only fear es 15seces Silence es ezzel nem tok mit kezdeni ranger es sin ellen kell a 10k deff ha glacin vagyok ha wintry akkor meg az se kell akkor easybb :D
  • Ariakus
    Hát én kb. másfél hónapja kezdtem el a játékot és még mindig fedezek fel új dolgokat meg ilyesmi de én úgy megbántam hogy sorcit indítottam mint a kutya aki 9-szer kölykezett.

Eddigi tapasztalataim: Sorc-nak tényleg jó a dmg-e , de ha lemegy a stone skin-ed akkor kb hulla vagy. Játszottam pár MMO-val én is már, nem vagyok kezdő a témában de nekem az a véleményem, hogy a sorc a leggyengébb karakter Aion-ban (sebzése nagyon jó de kb egyfajta "glass cannon" karakter és így semmiféle túlélési lehetősége nincs). PVE-ben a sorc nagyon jó class HA CSAPATBAN vagy, szóló pve-ben ugyancsak az egyik legéletképtelenebb kari.

Arena PVP-ben 1v1-ben ugyancsak a legrosszabb választás a sorc, mivel ha letépik rólad a stone skin-ed utána nagy hátránnyal vágsz neki az egésznek ha respawnolsz. Én harcoltam kb. mindegyik class ellen 1v1-ben (magamat közepes játékosnak tartom semmi extra félreértés ne essék, ráadásul NA szerveren)de úgy láttam eddig, hogy mindegyiknek nagyobb esélye van mint nekem. Próbálok mindig Boon of Quickness-el nyitni utána vagy stun vagy silence vagy curse of roots de ha még sikerül is elég hamar kijönnek belőle az ellenfelek. Én tudom, hogy még kell fejlődnöm, meg jobb cuccaim is lehetnének, de vhogy azt látom, hogy a sorc eléggé haszontalan sok helyzetben PVP-ben és szóló PVE-ben egyaránt. Ott van pl a spiritmaster ami kb. a "testvérclass" és egy SM ezerszer többet tud szivatni (fear silnce stun fear fear silence silence stun kb ennyi) mint egy sorc kivéve ha brutális magic resisted van.
  • fajtalan01
    na ezt én sosem fogom megtudni :) nagyon nem volna türelmem értelmes szintre húzni még egy warrior-t, a gladim sincs még fullon és egyelőre nem is lesz, mert mostanában jobban szórakoztat az alacsony szintű pvp a kicsi íjjászommal meg spiritmatyimmal :)
  • Box3r
    Hát igen, ez a siege téma engem is idegesít egy kicsit, de amikor a két fél egymásnak megy, egy templár aranyat ér, Divine Grasp, Illusion Chains, Doom Lure nagyon OP skill tud lenni egy ilyen csatában :D Nincs is jobb annál, mikor több száz Elyos közül előretör egy templár és 20 zuzmót behúz a tömegbe, ahol széttrancsírozzák őket :) Siege-en, az egyik legjobb kaszt a templár, pont ezeknek a skilleknek köszönhetően.
  • fajtalan01
    én a tank vs range hez szólnék hozzá. Mikor kezdtem én egy gladit választottam, nem bántam meg elég jól lehet vele haladni és egyszerű mint a faék, többek között e miatt is lettem az, nem kell sokat agyalni hogy milyen skill-t használj mert olyan sok azért nincs neki :)
    Viszont mostanában, hogy felértem olyan szintre, hogy már naponta mennék/megyek siege ekre, arra kellett rájönnöm, hogy sok vizet szegény gladi(de így van ezzel a templar is) nem zavar. Persze van neki seigebreaker stigmája ami nem rossz a kapubeütésnél, de egy jó siegeweapon sokkal hatásosabb. A legszomorúbb, hogy a várfalon levőkkel nem tud mit kezdeni(vagy ha mi védünk akkor a várfalról nem tud mit kezdeni a lent levőkkel) van kb 2-3 távolsági skillje ami alig sebez és persze íjat is tud használni, de az sem sokat ér ha nincs rá skill. Szóval amióta erre rájöttem azóta elkezdtem felhúzni egy íjjászt. Még kis szinten van de még így is sokkal élménydúsabb vele a játék. (most már gondolkodni is kell néha hogy melyik skill-t nyomjam :) )
    ha meg nulláról kellene kezdenem ma akkor csak sorcerer lenne az első (main) karim. Rettenetesen lehet haladni vele alacsony szinten(egy mobgyilkolós quest lvl20 körül gladival 1óra volt sorcival csak 10perc)ráadásul a siegeken is elég durván aprítanak.
    szóval csak ügyesen a választásnál :)
  • Box3r
    Gladi vagy Templár? Elég nehéz döntés. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai:

"Gladiator:
    Ő a fegyverek mestere. A staffon kívül minden fizikai sebzést biztosító fegyvert képes használni. Felhasználása univerzális mind 1v1-re mind group playre ajánlatos. Ellenfeleit folyamatos földreütésekkel öli meg, nem beszélve az igen kíváló DPS-éről. Megállíthatatlansága miatt a kezdőknek ajánlanám, játszása nem igényel komolyabb meggondolást és és improvizációt sem top geart.

Előnyök:
    -Megállíthatatlanság.
    -Sorozatos szándékos és véletlen földreütése az ellenségnek.
    -Erős sebzés.
    -Több player sebzése egy időben.
    -Egyszerű klassz, nem kell sok billentyűre odafigyelni.
    -Íj használata az ellenség futamodása esetén.

Hátrányok:
    -Teljes kiszolgáltatottság a mágikus kasztoknak.
    -A megállíthatatlanságát biztosító buffok lejártával gyerekjáték a megölésük.
    -Könnyen le lehet hagyni őket PVP közben.

Templar:
    Ő a hivatalos tank, PVPben passzív skillje van arra, hogy kevesebb sebzést kapjon játékosoktól, és beteg mennyiségű gyógyító és védelmi buffal rendelkezik. Sebzését átlagosnak mondanám, a burstjét (rövid idő alatt, feltúrbózva és szerencsével bevitt sebzés) pedig veszélyesen magasnak. Szakavatott kezeknek ajánlanám a használatát bonyolultsága miatt. Drága class, mert kétkezes kardon kívül pajzsot és egykezest is szerezni kell neki, és mindent felenchantolni, hogy megfelelő sebzéssel rendelkezzen.

Előnyök:
    -Iszonyatos strapabírás.
    -Sok öngyógyító skill.
    -Megfutamodó ellenséget vissza tudja húzni.
    -Magas burst.
    -Kiváló csapat és szóló módra is.
    -Megállíthatatlanságot biztosító buffok.

Hátrányok:
    -Könnyen körbeugrálható, kiteolható.
    -Buffok lejártával könnyen kivégezhető.
    -Mágos kasztok ellen kiszolgáltatott, főleg SM ellen.
    -Mielőtt használható szintre hozod nagyon sok idő eltellik és sok pénzt költesz." -Forás: http://aionhungary.wordpress.com

Én személy szerint csak a Templárról tudok nyilatkozni. Első és legfontosabb dolog, hogy a templár az egyik legnehezebb kaszt a játékban, mind gear-elődés terén, mind PvP terén.
    Viszont, ha ráérez a player, akkor egyszerűen hihetetlen dolgokat fog művelni PvP-ben.
    Ajánlom figyelmedbe az alább linkelt videót:

http://www.youtube.com/watch?v=RpiDTlXAQ0c

Gyakorlatilag ő a Spatalos szerver egyik legjobb templárja, egyesek szerint cheater, mások szerint csak szimplán jó játékos. Egy biztos, ha meglátják a nevét a játékban, már számolgatják az elbukott AP-jukat az emberek:)

Remélem tudtam segíteni a döntésben.
  • wildstorm
    Sziasztok!

Most kezdem a játékot. (MMORPG-ben jártas vagyok)
    Két vonal között gondolkodom: tank vagy range.
    Inkább tank szeretnék lenni, de azon belül nem tudok dönteni.
    Tudnátok tippet adni mivel kezdjem?
  • angel2233
    A pénz is sokkal jobban jön viszont, párszáz millát hihetetlen gyorsan össze lehet kaparni. Amúgy ely karit telemachuson még mindig vennék, minimum 50-eset, class mindegy szinte!
  • Gő
    Akkor a 15-16 milla még mindig elfogadható (Anuhart,Ely). De emlékszem nálunk is kezdetekkor még 4-7 milla volt. Szemfülesebbek 14-14,5 is kapnak most boltosoktól.
  • Witcher
    Azért elég idióta gold pack árak lettek valljuk be! A régi 7-8 milla helyett most 24-28 milla!
  • Vicodine
    telemachus az tuti tele van, es nagyon sok a magyar is
  • Varga998
    Köszi, közbe sikerült szert tennem egy veteran accountra, a kérdésem már csak az volna hogy meik serveren érdemes elkezdeni játszani? Merre vannak magyarok, illetve meik szerver legaktívabb.. stb.
  • angel2233
    Gold Pack mindenképpen kell, de elég hamar össze lehet farmolni a rávalót, nagyszinten észre sem veszed!
  • Varga998
    Sziasztok, kérdezném a kedves fórumtársakat és Aion fanoka, hogy esetleg tud valaki eladó EU-s Aion veteran reward kódot vagy veteran accountot. Szeretnék elkezdeni játszani most hivatalos szerveren, de a starter státusz megkötéseivel ez nem igazán élvezhető Gold pack-al meg olyan mint ha havi előfizetéses volna a játék nem free to play :( Ha valakinek volna kérem írjon, előre is köszi!!
  • Trollface
    Az új kasztok,fegyverek mellé új terület(ek)et is kapunk. Íme: Katalam amely a Reianok földje volt a kataklizma előtt és heves harcok folytak itt,aztán Tiamat elfoglalta és érintetlenül volt évszázadokig. Most az elyos és az asmodian benyomul erre a területre és újra felfedezi. Várhatóan a RvR lesz a központban ,így lesz 3 újféle siege ha minden igaz. Vajon fellángol újra az asmodian-elyos háború?