24325
Aion-MMORPG(F2P)
-
KaCsaxyz #21044 Legyen... Nagyon regen voltal utoljara GP nelkul.
"Az NPC-s stigmákat el kell felejteni. Odamentem mindig a brokerhez és sayban írogattam miket vennék (persze akkor amikor sokan voltak :) ) Lehet néha fél/1 órát is várnom kellett de még mindig olcsóbb és gyorsabb mint elmenni kiütni az adott mobból. Így 50K-ért megvettem az npcnél 650kért lévő 20-30-s stigmakat sima !!!trade!!!-l." <= Erre irtam amit irtam (felkialto jelek kozott). Es tevedsz, nem darabra van korlatozas NPC eladasnal hanem ertekre (szintenkent valtozik).
Arenas set nehezen lesz meg hamar. 3nap+ arena CD-je GP nelkul (bar ez a resze pont nem erdekel, de felhoztad).
Igen, jol tudom h az elsot nehez osszeszedni. Annyi a gondom h tul sok a korlatozas. Egy kezdo siman abbahagyja ugy 25 korul, mert nem latja hogyan lehet meg 2x milla. Raadasul ami miatt behoztak azt a feladatat siman nem latja el (sellerek igy is vannak ezerrel). -
Ariakus #21043 Alchemy a sorc karimon 412 és azzal lehet stabil profitot produkálni. Cooking-nál tényleg veszik még az alacsonyabb (300 alatti ) crit strike és attack kajákat vagy csak aether jelly-re érdemes gyúrni? -
Serinahun #21042 Kihívás elfogadva :D
"Egyetlen dolgot írok neked válaszként: starter ^^"
és? Még most se értem miért akkora korlátozás ez. Simán meg lehet oldani hogy ne érezd annak. Pl nem foglalkozol a craft/essenc/aether hármassal csak ha meglesz a GP. Instákba szinte felesleges bemenni, csak néhány küldetés miatt(Kromede trial amúgy is 1 napos). NPC-nek eladás max 5 darab? Na és...35 felett már simán esnek olyan cuccok amik önmagukban 500k-600k-t érnek de 5db ruha/fegyó általában 1-1.5 misi. A többi szarságra meg nincs korlátozás, azok pont elegek az utazgatáshoz. Betőrtni felesleges, encsantolni bármit felsleges kb 45-ig. De még ott is mert ha nem twinkelsz (nem is értem azt a sok stay50-st playat) akkor az aréna set is hamarabb megvan szinte mint bármilyen instás set. De ez már más tészta. Azt aláírom hogy minden szerveren más az ára a GP-nek de csak az elsőt nehéz összeszedni ezt te is jól tudod. -
KaCsaxyz #21041 Egyetlendolgot irok neked valaszkent: starter ^^ -
Serinahun #21040 angel: azt csak úgy írtam hogy 15 méter :) Lemaradt a "PL" :D
KaCsaxyz: Az NPC-s stigmákat el kell felejteni. Odamentem mindig a brokerhez és sayban írogattam miket vennék (persze akkor amikor sokan voltak :) ) Lehet néha fél/1 órát is várnom kellett de még mindig olcsóbb és gyorsabb mint elmenni kiütni az adott mobból. Így 50K-ért megvettem az npcnél 650kért lévő 20-30-s stigmakat sima trade-l. Persze ez is limitálva van de megoldható, így hamarabb összegyűlik GP-re a cucc. Ja és amúgy a játék minden belépéskor kiírja neked hogy hány óráig van még GP-d vagy megnézed a menüben az accunt infóban....és lv40-45-ig szerintem is felesleges ellőni a GP-t de 46-tól meg kötelezőnek tartom dredgion miatt (is).
Szakmák: Nagyjából fajtalannal értek egyet. Fő karira amit szeretnél, kis karira meg az alchemyt,3.ra a cookingot pl ha van kedved hozzá. Az expert ami megviccelhet de ezért kell az essenc, vagy haver aki megveszi neked a cuccokat ha még morholni sem tudsz. Az essence tényleg nehezebb az aethernél egy csöppet de nem lehetetlen, a 400-s küldetés meg szerintem vicc mindkettőnél. Felveszed a gyűrűt amit az npc ad és szedésnél pár próbálkozás után már meg is van az item(ek) ami kell. max 10 perc az egész. A húzást meg mindig "EofR"-l csináld mert az is tol rajta nem keveset. Főleg akkor feküdtem rá erre amikor +50%-s event volt. A morholással az a bajom hogy iszonyatosan sok aether kell hozzá és ehhez még hozzájön hogy gyártáskor is az kell(futó/attack/flight scroll). Áldoztam rá 1 napot és annyi zafírt/rubintot/gyémántot szedtem össze amennyit tudtam, így aether már nem is kellett olyan sok. Mindből lett több ezer. Most már csak akkor megyek szedegetni ha útba esik és megállok arra a 10-15 mp-re. Mire megint gyártanom kell bőven elég lesz. Mindenki döntse el maga melyik a jobb. -
#21039 Aham, nem állítottam semmit de legközelebb mikor arra jártam teljesen tiszta volt. Nem tudom mitől lehet(ett). Ja méter meg oké, csak máshol megszoktam, hogy yard -
fajtalan01 #21038 jah, meg nem tudom nekem méterben jelzi ki a távolságot és olyan 96méterig látom az játékosokat. -
fajtalan01 #21037 nekem ilyen nem nagyon van... a graphics options ben lehet valami hiba. próbálgasd állítgatni advanced módban.. hátha valami effekt az ami ráteszi azt a ködöt... -
#21036 Dehogy, azt a hülye ködöt ami távolabb van, az a kékszar. Graf minden maxon, már átnyálaztam. Ez a view distance is agyfasz, playerekre mi ez, 50 yard?:D Marha jó, hogy sokszor olyan érzésem van egy üres világban bolyongok egymagam -
fajtalan01 #21035 fog? vattafakk? Te ködben tolod? talán alacsony a viewdistance nálad. setting/graphics körül találod a beállítást, ezenkívül advanced mode ban van ott még pár érdekes beállítás amit érdemes kapcsolgatni (weather pl én kikapcsoltam).Vagy a térképen, hogy nem látsz mindent arra gondoltál? azt meg fel kell fedezni és annyi... ha arra jársz vagy a madárral elrepülsz felette akkor onnantól a mapon látszani fog a terület. -
#21034 Na még egy, FOG-ot valahogy nem lehet kikapcsolni, vagy legalább állítani, hogy milyen messze legyen? Gusztustalanná teszi egészet
-
#21033 köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, Nexus ely ranger mellett döntöttem. -
fajtalan01 #21032 én is egy ranger -t kezdtem alacsony szintű pvp re. alacsony szinten is eléggé jó már vele pvp-zni... bár az enyémnak azért nincs rossz gear je az igaz :) -
Shaenis #21031 ranger -
#21030 köszi szépen!
még 1 kérdés, szerintetek melyik az a kaszt ami legkevésbé gearfüggő? pvpwise. szeretnék már kis szinten starterként is a lehető legeredményesebben pvpzni (wowban is a low lvl world pvp volt a fav) de amint hallom gladival pl esélytelen, mert halomra kiteolják - szal most kicsit el is ment tőle a kedvem, nincs kedvem 50ig várni mire élvezni is fogom és nem csak bugdácsolni. na thx még1x -
fajtalan01 #21029 fene tudja, hogy jó csinálni, megosztom én hogy csináltam :)
a szakmákat én egyben kb 2-3 nap alatt húztam fel magas szintre, egy alchemy -t első körben a nagyobb karimmal majd később egy tailoring et a kisebbik karimmal. Azért toltam le egyben mert nekem ez egyszerűbb volt... a workorderes questek annyiból állnak hogy kb 5m2 en kell mászkálni, questadó npc - árus npc - gyártó asztal, ezt a 3szöget kell bejárni bazi sokszor.(400as szintig kb 1milla kinah az egész és a sok belőle a szintenkénti díj : http://gameguide.na.aiononline.com/aion/Crafting#hd67775 utána a 400as questet letolni kb 7-8 milla és 400 fölött már nincs workorder, onnantól drágul ha nincs morph reci vagy szedés) mivel elég unalmas és elég ritkán kell mozogni és az idő nagy részében csak áll a kari az asztal mellett és gyárt ezért én közben filmeket néztem (előnyös a 2monitor de lehet ablakban is tolni always on top funkció on a videólejátszó progin és kész :) )
szeritnem a szedő skilleket is jó felhúzni, legalábbis a nagykarival én megtettem, de az essencetapping et felhúzni gigaszívás 100item kiszedésével kb 10szintet lép benne az ember ha mindig az éppen szintben levő növényt/ércet szeded. iszonyú sok idő és a 400ast megléptető quest is szopó. Mai tudásommal nem is csinálnám meg mégegyszer, inkább csak az aethertapping ot érdemes felhúzni és megvenni a létező összes morph receptet így dp ből és aetherből bármilyen matid lehet. Az aethertapping felhúzáshoz csak egy jó flighttime os set meg egy rakat filgth poti kell és megy hamar. 10x gyorsabban felhúzható magas szintre az aethertapping mint az essencetapping. A support gyártások (alchemy meg cooking) népszerűek mert azokból könnyebben lehet több pénzhez jutni.
remélem valamennyire segítettem. -
fajtalan01 #21028 nem tagadom biztos volt szerencsém is itt ott, de akkor sem gondolom akkora korlátozásnak a gp-t. Ha starter az ember akkor bizony meg kell elégednie azzal ami esik... szar kék ruhák és gyenge stigmák. De egyébként 40es szinten el lehet oda jutni hogy a napi eladási limitet elérd (1,1 milla amit a boltosnak el lehet adni ha jól rémlik) ez azt jelenti hogy ha addig egy fityinget sem tettél félre(ha az elejétől úgy játszol hogy nem cseszed el a pénzed minden szarra akkor azért szerintem 40körül erősen 15milla fölött lesz a pénzed) akkor is 12nap na jó a bazi drága szerveren 20nap alatt meg van a gp. de igazából mindegy is aki, akinek tetszik a játék az meg tudja csinálni(ahogy én is megtettem). Nem tartom magam überkockának és napi szinten 2-3 órát tudom csak ezt a szart tolni mégis kivitelezhető volt. Fél év alatt eljutottam oda hogy van egy elég szar nagy karim és egy egész jól felszerelt kiskarim. mindegyikkel élvezem a játékot és pont. A kicsi persze pvp ben messze élvezetesebb mint a gear nélküli nagy.. de a naggyal csinálom a pénzt a kicsinek. -
KaCsaxyz #21027 1 novenyt es a legtobb ercet 3x szedheted. A 15 meg csak 45 lenne, de ha mellette szedtel mast is az is szamit. A rontott kiserlet is szamit.
Alchemyt azert szoktak mert tudsz HP/MP potit, futo/att speed scroll gyartani. Ebbe nem akarok beleszolni. En a temp melle felhuztam lv10-re egy sorci-t es az lett alchemy-s, de mindenki ugy oldja meg ahogy neki tetszik :) -
KaCsaxyz #21026 Stigmara: makos vagy (pont). Templarnak lv28-on vettem meg doom lure-t (NPC) mert kellett. Break power meg egyszer sem esett (semilyen), pedig lv50 a kari, lv45-48 (vagy 49) gyakorlatilag csak farmoltam, 1 db temp stigma nem volt.
Penz: irtam korabban milyen volt a farm eredmenyem lv60-as karival, azert az nem annyira pofas. De itt nem is ez a lenyeg, hanem az elso GP. Ha valaki elkezdi a jatekot es azt latja h szart se tud csinalni (mert gyakorlatilag ez van MMO tekinteteben) az szepen atmegy NA-ra vagy keres mas jatekot. Nem "a saját hülyeségét próbálja magyarázni hogy miért ment az NA szerverre", ez teljesen jogos igeny/reakcio (pont). -
#21025 Hát de 7es szintű vagyok, jó ha kiszedtem 15 növényt , nem hogy 150et.
Gladiank mit javasolnátok? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy alchemy fasza neki, de fingom sincs hol, és miért -
KaCsaxyz #21024 Starterkent a napi limit 150. Szakmakat szerintem van ertelme elkezdeni, ha van "hulladek" idod. Eleg unalmas es elobb-utobb koltseges is, de kenyelmesebb sokszor keveset mint egyszer sokat. Mit erdemes kezdeni az mas kerdes. -
fajtalan01 #21023 valóban az első gp -m 14,5 milláért vettem meg. De a mai napig lehet 14-17milla körül venni gp-t a spatalos szerveren. Ha 25 milla lett volna akkor is meg lett volna szerintem 45 re. Utána meg ott van egy egész hónap a következőre és akkor már lehet szépen brokerelni amiből meg elég jól tud jönni a pénz(meg nem utolsó sorban magasabb szintű a kari amivel sokkal jobban jön a pénz). Szóval nem gondolnám lehetetlen feladatnak a dolgot. A stigmákat meg ki lehet ütni én 2 alacsonyabb stigmát ütöttem ki magamnak 3-4 órát kellett csak forogni a dropoló mobokon és meglett. Persze unalmas, de ha kell akkor meg lehet szerezni starterként is. -
#21022 Szakmákkal mennyire fontos foglalkozni? Érdemes egyáltalán foglalkozni vele starter accountal? Tegnap szedtem ekzdőhelyen a gazt, 9sszesen vagy 10et, erre egyszercsak kiírta, hogy starterként nem szedhetek többet napi 150 esszencénél. Normális ez? -
KaCsaxyz #21021 En inkabb lv40-et mondanek stigmak es cuccok miatt, de ki lehet huzni lv45-ig is. Abban viszont nem vagyok biztos h tuti megvan GP ara 45-re (ismetlem, mai arakon, augusztusban meg csak 12-14 milla volt, az kezelheto). -
KaCsaxyz #21020 En is kb fel eve inditottam starter accot, akkor lv34 korul volt meg gp ara (7 mill). Kezdj egyet most es utanna beszelgessunk:) Mint irtam perento asmo oldal 24++ mill broker (es ugyebar mas lehetoseged nincs starterkent). BTW direktben sem sokkal olcsobb. -
fajtalan01 #21019 ez hülyeség.. a goldpack nagyon nem korlátoz.. én csak tudom nullárol kezdtem fél éve .. 40esen lett meg az első goldpackom (10nap volt talán)azóta folyamatosan van. 50fölött 2napnyi (napi 3-4 órával)mobozás meg instázással simán meg van a gp ára. A brokernél spatalos on elyos oldalon a gp olyan 14-17 milla körül mozog.. én igyekszem mindig csütörtök péntek körül venni akkor kicsit lejjebb megy az ára, gondolom a hétvégi dömping miatt. Szóval szerintem aki a gp korlátjait ecseteli az egyszerűen csak lusta mobokat ölni vagy a saját hülyeségét próbálja magyarázni hogy miért ment az NA szerverre. -
Box3r #21018 Szerintem kis szinten gyakorlatilag felesleges a GP egészen 45-ös szintig csinálgatni kell a questeket, farmolni, és a matikat eladni npc-nél. Mire valaki eléri a 45-ös szintet szinte garantáltan kifarmol annyi pénzt, hogy tudjon GP-t venni. -
#21017 Sziasztok.Aki a Nexus szerveren elyos oldalt kezdene karaktert azt szívesen látjuk a légiónkban.A legjobb magyar légiók között vagyunk ShadowSouls néven.Akinek felkeltettem az érdeklődését írjon a játékban a következő tagjaink valamelyikére: Shuri,Helcsi,Dolth,Asmokiller,Emperor,Nym,Kolinc,Lylyt -
KaCsaxyz #21016 GP-re reakciom starter szemszogbol (ugy h a main accom veteran, de van egy starter accom is direkt kiprobalni milyen):
Napi NPC eladasi limit (eleg hatarozott).
Stigmakat (jo esellyel nem esik ami neked kell) NPC-tol kell megvenned (draga es ne mond h nem kellenek).
Drop rate! <- 1 orat farmoltam szerdan unalmamban, NPC eladasi eredmenyem nem erte el a 1,5 millat (lv60 sm, nem a leglassabb farmkari). Es itt brokert hagyjuk ki, mert az ugye nincs starternek (nem mintha eladhatobol olyan sok jott volna, de mind1).
GP arak: asmo 24++ milla, ely-t 3 hete neztem asszem 22 volt a legolcsobb (perento).
Na ezt most hozd ossze egy starter acc-al.
Plusz: elfelejted betolni GP-t (megesik) bemesz instaba -> 3 nap cd. Hiaba tolod el GP-t, nem csokken <= FAIL. Szal van ezzel gond eleg sok. -
angel2233 #21015 GM mondta?:" SM/Sorci azoknak lett kitalálva akik nem szeretnek pvp-ben veszíteni és ezt egy GM mondta még anno, nem én" Mintha a GMek értenének hozzá, hogy mit miért találta ki, szerintem ők hülyébbek hozzá, mint az eladó Marinéni a közértben!:D Amúgy ja, megvan minden classnak az ellenfele, de van amelyiknek nemnagyon, ilyen most pl a Cleric, maximum assassinnal ha kijátsza a stunlockot, másnak esélye sincsen, ha a Cleric jol játszik. A Gladit meg miért kell 15m-re tartani a Rangernek? Ha egy Gladi tud játszani, akkor 25mröl is leövi ijal!! Számtalanszor volt rá példa, hogy ranger próbált kiteolni Gladit, nemnagyon megy az(egy fasza íjal 1k fölött prücögtet bele auto attackal!), jelenleg talán az ehez hasonló dolgok miatt a Ranger az egyik olyan class, ami "free frag" minden másnak! A mage classokról meg annyit, hogy hálisten azért 3.5-ben lehet majd kirakni ellenük jó kis geart, mivel lesznek új manastoneok, na majd akkor remélem pár sorci vissza fog venni az arcából, mert most már vagy 2 éve a leg OPb class, totál 0 skill kell hozzá -
KaCsaxyz #21014 Majd 3.5-ben nem lesz (ha GF is ugy akarja) :) De ott sok mas is valtozik. Igen, minden karbantartaskor (szerdan) van a valtas (ON/OFF). Heti egyszer erdemes szerintem megnezni azt a forum thread-et. Neha vannak egesz jo infok. Az egyik frakcion van masikon nincs csak egy egy honapos teszt volt. Nem el mar. -
Serinahun #21013 Sziasztok!
Ezt azoknak írnám akik folyton azt kérdezik mivel játszanak.
Nincs olyan hogy legerősebb kaszt! Vagy tudod használni az általad választottat vagy nem. Hiába jön nekem egy papír ágyú azonos szinten pl full +10-s miranget/ferris setben ha béna hozzá és nem tudja mint csináljon assa, gladi chanter...stb ellen. Minden kasztnak megvan az ellenfele. Rögös út vezet odáig mire azt mondhatod hogy értesz hozzá. Akár 1 év is, főleg ha változgatod a stigma köveket. SM/Sorci azoknak lett kitalálva akik nem szeretnek pvp-ben veszíteni és ezt egy GM mondta még anno, nem én.Ami meg az én véleményem, hogy hiába vagy full MR-l kirakva, ha jó használják ellened előbb utóbb föléd keveredik bármelyik SM/Sorci. Tény hogy a gladi a legegyszerűbb és talán chanter/assa a legbonyolultabb a gyors és sok skill miatt. Meg kell találni neked mi a legjobb. Napi 1-2 óra játékkal is el tudsz érni egy elég korrekt szintet és tapasztalatot ahhoz hogy jó pvp-s legyél.Még ha pve-s is vagy és instázol állandóan, előbb-utóbb utolér a pvp, csak ritkábban.
Ariakus, lehet csak szimplán nem neked való a Sorci. Egy clericel meg talán csodákat művelnél.
Pl akinek lassú a reakció ideje assát ne kezdjen, aki nem tud hidegvérrel játszani nyugodtan az rangert ne kezdjen mert beleőrül, mert már megint a seggében van egy gladi akit 15 méterre kéne tartania...és még sorolhatnám. Még egy support chanter is tud meglepetést okozni 1v1-ben ha jól használják(próbáltam és a mai napig átállok néha pár hétre). Kitartás a lényeg az egészben. ;)
GP-vel kapcsolatban meg még most se értem miért tekinti néhány ember ezt havi díjnak. Semmit nem kell fizetni érte....SEMMIT,ingame is ingyen kapod(szerzed küldetésből/mobokból) a kinah-t, innentől kezdve ingyenes a játék. Az elsőt nehezebb megszerezni, utána már roppant egyszerű megoldani a következő árát. Azzal meg nem tudok mit kezdeni ha valaki lusta... O.o :) -
angel2233 #21012 Ennyi erővel a sorci storm strikeját sem szabadna tolerálni, mert engem határozottan zavar, amikor 10kt belém lő vele..Jump shot soha nem volt bug( koreaiak már csak tudják, ők csinálták), annyi, hogy amikor kiadták Aiont, az elején nagyon OP volt, visszavettek belőle(3-at egymás után lazán ellehetett lőni vele a levegőben), de ennyi erővel bármelyik skillből vagy statból elvehetnek. -
fajtalan01 #21011 köszi az infót, azért nem volna rossz ha ingame is lehetne tudni (mondjuk látnám rajtuk vagy ilyesmi), ne kelljen már fórumot böngészgetni. Amúgy ez a riftbuff meddig tart? a következő maintenance ig?most volt szerdán akkor a következő szerdáig? amúgy láttam valahol olyat hogy nem mindegyik frakción van... vagy az csak valami teszt fázis volt? ha van még olyan hogy csak az egyik frakciónak van ilyenje akkor azt honnan lehet tudni hogy épp melyik frakciónak van riftbuffja? -
#21010 váó, ez a jumpshot is faszaság, bár szerintem ink ezt kéne tiltani :D -
KaCsaxyz #21009 Jo kerdes h bug vagy sem. Valoszinuleg valamilyen formaban az (side-effect). Jelenleg GF allaspont az, h toleraljak, de ez valtozhat. AION Free-To-Play – Additional Game Rules az aljan keresd. -
KaCsaxyz #21008 In-game nincs rola info. Ha tudni szeretned akkor Forum News es a legutolso Scheduled Maintenance-t elolvasod. Ha ott az van h "Rift Buff will be activated for the old servers" akkor van HDB, ha "Rift Buff will be deactivated for the old servers" akkor nincs HDB. -
fajtalan01 #21007 ez a rift buff mennyire dühítő dolog, legalább jelezné valahogy a játék hogy most épp kin van... átmentem kicsit beluslan -ba eltartott egy ideig míg rájöttem hogy mi nem klappol. Nagyon gáz hogy nem látszik sehol... valaki tudja hogy a játékban bent lehet e látni valahol hogy most épp hogy áll a rift buff? mert azért sok csalódástól megkímélne... -
#21006 Ja, pont erről olvastam délelőtt youtube commentben -
alyr2 #21005 Ez nem bug. Minden meelee ezt csinalja weawing vagy minek hivjak macrot is lehet ra irni (assamnak van) :D