Aion-MMORPG(F2P)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jockey
jah, egyet értek
ami kevésbé tetszik, hogy ugyebár pvprõl itt a szó szoros értelmében nem is nagyonn tudunk beszélni, mert olyan szintû különbség van akár 5 szint eltérés esetén is, ami behozhatatlan, max zergel..
Ebbõl a szempontból nekem a who volt az etalon, ott folyamatosan tudtam pvpzni, mert "nagyjából" azonos szintûeket rakott be sc-be, ha akartál qeltél, ha akartál pvp-ze fejlõdhettél.
Itt erre esély nincs, abyssba le sem emgyek max legioeventen, mert gyakorlatilag gank megy csak..
magyarán, pvp majd érdemben jó soká, addig meg grindeljek, vagy akinek ez húsbavágó akkor qeljek, ami egy burkolt grind, bár nekem az instázás is grindek számít, ha 20ára megyek ugyanoda..:-p

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Zomil
a GW nem mmo 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Running
Eltnen, de group-os, elitek vannak ott. Ketten a bejáraton se juttok be. 6-os group-okkal is nemegyszer haltunk el vagy futottunk.

Igen fel, az a baj, hogy soloba akartok egy MMO-t kipörgetni, grind nélkül, hogy minél elõbb ott legyetek a HC-knál, nagyságrendekkel szarabb cuccban.

<#wilting>
Akkor wtf ez a hiszti? Ott a lehetõség emberek...

Snomag
Baromi nehez beloni szerintem az egyensulyt szintezes teren, barmilyen jatekrol is legyen szo. Szimplan azert, mert egy PvP orientalt jateknal, a legtobb ember PvPzni szeretne (je') viszont mindenki mas mennyisegu idot tud raszanni.

Persze senki nem szeretne gondolom h egy het alatt elerheto legyen a max szint, de ugye ami egy HC jatekosnak 1honap az egy 'casualnak' joval tobb.

PvPzni meg napi 2ora jatek mellett szvsz nehez, ha az ember fejlodni is akar..

Na, nem bantani az Immortalt, jo kis zenekar voltak. 😊

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Te is sokat felfogtál abból, amirõl itt próbáltunk beszélni.
Van ilyen jatek. Guild Warsnak hivjak 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Hat questeket csinalni, csak ha nagyon nehez a quest, akkro megyek a legioval. Amugy asszonyal ketten mindent letolunk.
Ha meglesz a 25 akkro tudok menni a tobbiekkel. Akkor mar megy a party. Addig mindenki szinte soloban nyomja.

Az biza a Mortal Kombat meg a Tekken lesz akkor, egy MMO-ban elég kellemetlen lehet a mobozás elkerülése. Egyébként elhiszem, hogy a játék tetszik de a mobok nem, de remélem nem komolyan gondolod, hogy a személyes igényeidhez kellene igazodnia egy játéknak. Amikor tömegek hördülnek fel egyhangúan, mint pl queue-nél vagy crash problémánál, ott persze, tenni kell valamit. De pusztán azért, mert Te csak pvp-znél és nem akarsz mobozni, nem hiszem hogy az NCsoftnak bármit kéne csinálnia.

Ezt már nem csak Neked:
Kezdem azt kivenni az írásaitokból, hogy igazából az ideális mmo-ban számotokra minden nap délután 2kor hopp, mindenki lép egy szintet, és utána mehet a pvp/siege/raid stb, majd másnap 2kor megint mindenki lép egy szintet, és így mindig mindenki ugyanakkora. Sõt, ha valaki kreál egy karit, alapból akkora lesz, mint a többiek, nehogy nehezen találjon low partyt! xD

Zomil
"Partyval nem megyek."

akkor te itt sokat fogsz grindelni 😄DD

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Triviális kérdés, de a játék havidíjas? Olvastam egy cikket még 2-3 hónapja, ott azt írták, hogy a Távol-Keleten óradíjas a dolog. Nyugtassatok meg, hogy EU-ban nincs így...

Zomil
jó neked, de az frusztráló, h minden tárgyat 6szor kell legyártanom 6szor annyiért, amikor másnak elsöre critel...

pl. ha a dp befolyásolná a krit esélyét máris jobb lenne a helyzet, mert tudom magamrol, h nem vagyok szerencsés és akkor elmegyek kicsit grindelni, h meglegyen a 4k dp, de igy csak a craft-tól megy el a kedvem :S

amugy meg szvsz nincs igazad, mert most sem az a helyzet, h nincs pénzem a cuccra megvenni, hanem egyszerüen nincs benn-t ah-ban ilyen cucc, ezért nekem kell legyártanom

Ez melyik terkep? Eltnen?
Partyval nem megyek. Asszony templar en meg cleric. Szuksegtelen barkihez igazodnunk. Megyunk, utunk, jovunk. 😊

ne is mond,ambush3at betettem 680ba,elöttem volt egy gyerek 750el,mondom annyit talán nem ér,és 0 napon belül alámtettek 5öt,és már 250 körül tart az ára...
0Fritz0
A jóféle loot-olt cuccokat jelenleg nem tartom meg, hanem egybõl megy az AH-ba, mert most még nagy pénzekért elsózható és mire eljutok addig, hogy használhatnám, addigra már fillérekért elérhetõ lesz.
(Remélem, különben beszoptam <#hehe>)

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Hyder
JOOOOCKEEEEEYYYYY!!! :-)

Ezer éve nem találkoztunk :-)

Hogy, s mint vagyol?

Kryn nem tolja a gamet?

Steam: [HUN]Feriggno

Running
Kaidan mine-ban jó XP-t lehet kapni, és partit is sokan keresnek oda.

0Fritz0
Hopp, a kép:

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Running
Egyébként csökkennek az árak rendesen a brokinál. Szerintem újabb 1 hónap és felezõdnek a felszerelések, mivel egyre több vár majd eladásra... Már így is jó pár cucc amit kitettem, kb felére értékelõdött vissza.

0Fritz0
Vén hülye! 😊

bocs bá kicsit ideges voltam nah..XD amugy jah,én még búgócsigáztam,amikor és voltam gyerek akkor volt még olyan...Droughert:azért sötétezem le aki ilyet mond,mert a vélemény nem a valõságon,hanem a nemtudoáson alapul!nah ennyi elég is volt a témárol!ahogy a kedves kolega mondta,nem kell wowot nevelni aionból,szép is lenne... AION-HAVE MORE FUN
igen, voltam a sivatagban, valami sarkanyokat is oltem idore.
nem tudom, lehet nem fedeztem fol valami quest ado helyet es ez hianyzik. Majd gyalogolok kicsit, de ha valaki tud valami ilyesmit, ne kimeljen 😊
kellene meg 1,3 milla xp 😞
legiotarsak (ez de hulyen hangzik😊) mennek instaba, en meg nem tudok veluk menni 😞

Jockey
köfi:-)

Jockey
kicsit részletezem, ha esetleg nem sikerült volna felfogni amit írtam:
Engem PVP éltet, semmi más nem érekel, 2002óta mmo-zok, pár játékon túl vagyok, kissebb fejlõdés mellett, de a tartalom nem változott szintezés terén(max szeb lett a grafika). 1 dolog tud számomra élvezhetõ tartalmat nyújtani, a pvp, itt viszont kicsit hosszúnak tartom az utat és nem casual barátnak. Ezt próbáltam leírni, és majd ha lvl 50es leszel, visszatérünk rá, mennyire volt fárasztó vagy élted meg munkának a szintezést..

ez pusztán szerencse kérdése,volt h nekem 5bõl 3szor kritelt,volt h 5bõl csak 1-szer,és nekem is volt,h bizony egyszer sem,vagy 10böl!!de persze h jobb lenne,ha minden 2ik tutira critelne,és telilenne AH fullos cuccokkal,szart sem érnének....
Jockey
lol leírtam a véleményem erre leugatsz és izgalmas stílusban és még el se olvasod ami írtam.. mint mondtam ez nem engem minõsít.
aki ismeri az tudja, hogy elég régóta mmo-zom és mint írtam pvp beállítottságú vagyok és ha olvastad volna azt írtam le, hogy még élvezem a játékot..

u.i: valószínû már akkor pvp-ztem mmo-l, mikot te még a búgócsigádat pörgetted, ha nem akkor pedig nem volt idõd önuralmat tanulni és meghallgatni mást még ha nem is egyezik a véleményetek, de ez valszeg nevelési probléma

Torzonborz
BSZK Jockey !

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Te már akkor szimpatikus lettél nekem mikor az AOC topikban toltad a sok hülyeségedet. Nem tudom miért sötét ezért valaki ha talál valami hiányosságot abban a játékban amivel éppen játszik, és esetleg errõl próbál értelmesen, normális hangnemben társalogni a játék fórumán, de az olyanok mint te ezt alapból megakadályozzák. Kicsit nyudodjál le, igyál egy nyugtató teát, azután talán higgadtabban fogsz tudni válaszolni a kommentekre. Ja, és ha már válaszolgatsz a te egyszerû stílusodban, akkor próbálj már meg vissza olvasni néha, hogy valamennyire képben is legyél. Épp néhány sorral korábban írta valaki (de korábban én is próbáltam részletezni), hogy miért is nem jó, ha egy ponton nincs elegendõ solo quest. Néhány hónap múlva ha esetleg új karit indítasz, vagy valaki éppen akkor kezd el Aion-al játszani, nem fog partit találni minden percben a group questekre. Ha viszont nincs solo quest elegendõ, akkor grindelni fogsz keményen. És ez egy hiányosság amit nagyon egyszerûen lehet orvosolni. Több questet kell belerakni a játékba és kész. Attól még neked nem kell ezeket megcsinálnod, de akinek nincs lehetõsége partit keresni bármilyen okból kifolyólag, az is tud nyugodtan haladni, és nem köti fel magát az elsõ fára azért mert unja megölni az xxx.dik darab gyan olyan mobot is.
0Fritz0
Ezért nem gyártok tárgyakat. 😊

Zomil
hátszányba=hátrányba... nem tudom hogy sikerült ezt irni 😄DD

Zomil
én jelenleg a játék hibájának/bajának 1 dolgot látok, tulságosan a randomitásra épül és sajnos egy blaszerencsésebb játékos, mint én totál hátszányba kerül

pl. 2napja nem questeltem semmi, mert 3darab cipõre való cuccot szedtem össze elmentem sanctum-ba és most ott tartok, h a 6 cipöböl 1se crit-elt, szoval most van 6db eladhatatlan zöld cipõm....
ma ujra megprobálom hátha 7edjére proccol és kék lesz, de már kezd egy csöppet idegesitõ lenni ez a kraft rendszer... :S

Mégha számítana... abyss quiz is olyan h kattintgatsz és elõbb-utóbb csak jó lesz 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Ha a munkát szó szerint érted, akkor gratulálok...
De az sem mindegy, hogyan csinál meg az ember egy questet. Mert ha célirányosan, terv szerint, ne adj isten guide-ot követve megy valaki, akkor meg is érdemli magát. Aki viszont elkalandozgat, játsza a játékot, és nem "dolgozik", azt érhetik meglepetések mindenfelé. 😊 De asszem feladom én is, csak próbáltam megérteni, miért jobb az embereknek az Aionból wowot nevelni, mint szimplán visszamenni wowozni. Mindenkinek sokkal jobb lenne úgy.

Running
Azért egyszer arra is kíváncsi lennék hányan olvassák el mirõl szól a küldetés amit épp felvettek. Sokan úgy fogják elérni a max levelet, h gõzük sincs mirõl szól a játék, milyen küldiket csináltak, stb...

Én röviden és velõsen annyit szeretnék hozzátenni a dologhoz (abszolút magamból indultam ki, ha valaki magára ismer az csupán a véletlen mûve)2 éve WoW után totálisan ellustultam, mert mindenféle megerõltetés nélkül felszinteztél egy karit, a sok free epix miatt pikk-pakk daragép lettél. Egy frissen startoló MMO-ban, amiben nyílván vannak bugok és küzdeni kell már a max szinthez is, a craftról gearelõdésrõl nem is beszélve hát nem tetszik. Mondhatnám savanyú a szõlõ, és utálom is a Blizz-t emiatt hogy ennyire ellustított xDD Mert most nehéz visszaszokni a normális kerékvágásba, mert szerintem ez a normális közeli ami az Aionba van.

Krinyo
<#eljen>

Sáska
amugy mar megint teljesen masrol vitatkoztok, mint ami az alap targy volt, ahol te azt allitottad, hogy ez a jatek _rohadt_ grindelos, es ezt a jatek hibajanak tudod be. De ez nem hiba, hanem sajatossag, ami neked nem tetszik, es nem tudsz vele mit kezdeni.
Nem kell fanboynak lenni, hogy ne ertsen egyetvalaki veled ebben a temaban, mert ha tenlyeg objektiven nezzuk a dolgot, akkor igen, vannak pillanatok, amikor grindelni kell, de ha megunod, vagy belefaradsz, akkor a jatek sok alternativat nyujt, amivel el tudod tolteni az idodet. Ez nem egy verseny, hogy mihamarabb max szintu legyel, hiszen 3 honap mulva is lesznek nalad alacsonyabb karakterek, s olyanok is, akik jobban fel vannak szerelve, mint te.
A jatekban van sok quest, te magad is allitod, hogy lvl36on is vannak questek, bar nincs annyi solo quest, amibol meg tudod lepni a szintet. Sztem nincs is szukseg annyira, hogy a jatek nagy reszet solo questekkel megcsinaljam. En pl. most leptem meg a 35ot, es nem tudok uj questet felvenni, annyi van (a coin s repeat questeket mar reg kitoroltem). Fire Templet sem grindeltem szet, kb 10x lehettem ott.
Ha betennenek tobb solo questet, akkor az lenne a baj, hogy nehez groupot talalni, mert mindenki csak solo questel. Ha joval tobb xp-t kapnal, akkor az lenne a baj, hogy nagyon hamar leszel max szintu. Ha minden sarkon lenne quest, nagy valoszinuseggel, mint mas hasonlo jatekokban az lenne, hogy olned a vaddisznokat, mikozben a monitor aljan levo xp csikon nezed, ahogy araszol felfele. Mindig lehet a kakan csomot keresni s talalni, de ezek nem biztos, hogy hibak. A jatek ilyen, nincs tuti garantalt drop minden insta vegen, nincs zold item minden questbol, es igen, megtanit orulni a dropnak, vagy egy uj felfedezett questhubnak😊. Nyilvan van rajta meg mit csiszolni es finomhangolni, hogy az europai szajiznek megfeleljen, de azert nem kell tulzasba esni.

látod errõl beszélek,hogy ha sötét valaki akkor minek nyitja ki a száját???mi a faszomnak egy mmoba mégtöbb solo quest?????????????????????????????????????????hogy a pöcsötök álljon ketté komolyan felkurom magamat az ilyen baromságon,valaki pls fordítsa le,mit is jelent az MMO rövidítés,és hogy akkor mi is van??mindenki ezért rinyál hogy solo-solo-solo.-.......ki a pöcsöm nem fossa le egy mmoban h milyen a solozás???hhuu kicsit felpörögtem,de ez van ha fost öntenek a nyakamba!akinek nemtetszik az mennyen WoWozni,vagy keressen meg olyan mmot ami túlmutat az aionon..!!ha talál valaki akkor ugasson,de amíg ilyen nincsen,addig legyen már psszt...Ha valaki elkezdett aionozni,nyilván mmo párti,ha pedig az,akkor tudnia kellene hogy mint ilyen,a csoportos dolgokról szól,és a mass pvpröl,jelenleg pedig nincsen olyan ami ezt tulszárnyalná,és nem azért vagyok elfogult mert aionfun vagyok,hanem azért vagyok aionfun,mert ez a tény!csak ismerni kellene a gamet,nem pedig szidni!akinek meg nemtetszik,hogy kell néha grindelni,de tényleg nagyon minimálisat a questeken kívül,akkor az minek mmozik???vagy sokan ugyszeretnének felfejlödni,hogy összegyüjtenek 3 db csipkebogyot,2 db mandulát,kapnak érte 2222222milla expt és lépnek 4 szintet töle???igen,a mobolás az mmo tulajdonság sok más mellett,de ha nemakarsz mobokat ölni,akkor hogy a fenébe akarsz playereket ölni késöbb??na de nyugodjunk le,akinek nemtetszik az uninstall,akinek meg igen az tolja tovább,de ezt a hozzánemértõ baromságot h grindelés az egész fejezzük már be komolyan,mert ez nem egy vélemény,hanem nemtudás csupán...(de lehet én csinálom rosszul.hogy a game egyetlen hibájának azt tartom,hogy tulságosan könnyü a fejlõdés..!!)
eltaláltadXD
Pug= szedett-vedett társaság, amikor nem fix klánbeli emberekkel mész, hanem shoutból lfg-bõl összeszedett ismeretlen emberekkel.

Mindezen hozzászólásokat végigolvasva jót mosolyogtam, egyet is értek meg nem is. Annyit azért hozzátennék, ha valaki szólózni akar egy mmo-ban, akkor játszon mással 😞 Party szervezés meg kb két perc, ha nem elite partyt szervezel... odapmelsz egy klántársnak hé van kedved? Mindenkinek érdemes körbenézni a mapon, csak úgy kalandozni. Tucatnyi quest gócpontra így találtunk rá a klánban, aztán szóltunk mindenkinek figyi itt vannak a questek lessétek meg. Annyi , hogy valóban 35 után párhuzamban futnak a questek Morheimben és Beluslanban. Jelenleg 38n még mindig van 15-20 questem ami lezáratlan... Grindhez meg annyit? mondjon már valaki csak egy olyan mmo-t ahol nem kell valamilyen szinten grindelni ?😊

Nafrancba, a válaszgombot lehagytam. Szóval a lényeg, az elõzõ hsz-emben Unknow-al akartam egyetérteni.
A Grind nélküli MMO feltalálása meg még nem történt meg.

Hamed
Na ja, mindenki ezzel jon hogy group play stb, de ha nincs biztositva a szolo fejlodes lehetosege sima, rendes xp-t ado questek altal az az utanpotlast oli meg.
Wowban se azert nerfeltek le anno az outdoor eliteket sima mobokka mert hirtelen bena lett mindenki, hanem hogy az altot huzok ne szivjanak azzal hogy nincs senki a zonaban akivel meg tudna csinalni. Mi lesz pl. ha rerollol valaki par honap mulva, vagy epp akkor kezdi? Mar most nehezebb partit talalni a 16-20 elit questekre mint par hete. Mindegy, a fejlesztok se hulyek sztem hamarosan lesz valtozas.

\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"

VipJoco
WTS Lvl 31 Asmo Templar Castor szerveren pm me ha érdekelne valakit.

Jockey
márpedig véleményem szerint is ez a játék sajna egy grind mmo, talán kicsit kevésbé szar mint l2, de grind mmo
Solo q kéne több egyetértek Unknow-l.
Aki meg lehurrogja, annak az objektivitása 0 körül van, álá funboy, amivel nincs is semmi gond, de mivel értelmes stílusban közölte mondandóját, onnanstól kezdve a funboy-t minõsíti a stílus..
Nekem tetszik ez a játék(még), bár elképzelésem sincs, hogy mi lesz 40 fölött, nem hogy mondjuk 45-50re milye munka kell majd és a munkát szót szerint értem. Persze vannak skrizofén emberek, akik koreai vérbõséget éreznek magukban és el is hiszik attól mmo egy mmo, hogy végigszopat a max szintig ahol kezdheted újra a szopást a gear és casual játékidõ miatt a hc-kez képest, de persze aki kocka annak legyen is elõnye, ezzel nem foglalkozom, ha beletette a többlet munkát, hát élvezze.
Én nem jól gondolkodom amúgy, sajna olyan mmo-t szeretnék, ahol a számomra dög unalmas és 2óra után varázsát vesztõ szintezés egy nyûg, pvpzni szeretek, és ha napi 2órám van játszani, azt szeretném kiélvezni. Sokan nem látják, de pont ez lehet a halála a játéknak, hogy magas szinten ellehetetlenülsz, álá a lemaradók, akik jelentõs részét képezik azb elõfizetõi bázisnak, azok jó eséllyel az esélytelen grouptalálás stb miatt simán cancel-t nyomnak majd, ki elõbb, ki késõbb...
No de ne menjünk ennyire elõre, játszogatok, aztán meglátjuk mi lesz..:-)

Szerintm igazad van, osztom a véleményed.
Ha valaki egy-két órát játszik, és azt nem monoton módon akarja megtenni (arra ott az amõba, meg a faltörõ), akkor neki már a két órányi, pár négyzetméteren spawnolgató monsterek folyamatos irtása is grind. Az más kérdés, hogy egyébként meg ez egy jó alkalom arra, hogy a karakterét megismerje a player. Mert az egy szinttel nagyobb, erõsebb melee monsztát mondjuk én is meg tudom ölni úgy, hogy hozzám sem ér, de amikor aggro mobok körbe és a hátamba spawnolnak úgy, hogy a skillek egy része CD-n van, na akkor kell ügyeskedni, hogy túléljem. És tekintve, hogy a játéknak egyedül a pvp tartalma lehet "idõtlen" (hiszen a questek elõbb utóbb elfogynak, viszont aki humán irányítású karakter szembejön, az reagálhat sokféleképpen, és lehetnek változatos cuccai, skilljei, és lehet éppen ideges, ezért olyan stílusban játszik, hogy a fél milliméter hp-val sem fog megfutamodni, hanem fordít belõle, és megöl...)
szóval a pvp részhez gyakorlásnak jó, ha néha az ember egy kicsit hentel nonstop a mobok sûrûjében. Persze amikor a hangulata ezt megengedi. Hiszen azért játék.

Krinyo
"ha ennyien panaszkodnak, hogy grindelésrõl szól a játék, csak jelent valamit nem de? A fanboyok véleményére senki nem kíváncsi"
Szeretem az ilyen mondatokat, mindig lehet vele "érvelni" miközben nincs mögötte semmi. Sokan azt modják hogy XY ezért igaz. Hidd el hogy sokan azt mondják hülyeségeket beszélsz.

Sivatagban voltál ? 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Running
Õjjed a makikat, meg a dínókat, ha 25 megvan, utána TC napi 1x 29ig.