Aion-MMORPG(F2P)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arra akartam célozni,hogy a játékban adott a pénzszerzés lehetõsége,ki kell használni,nekem sem arról szól hogy gyüjtögessek,de egyszer rászántam egy hetet,és azota elvagyok rendesen eresztve anyagilag.Tény hogy kicsit unalmas volt,ezt elismerem,de így utólag aztmondom simán megérte,nem kell többet szarakodnom a mani miatt,és ki van huzva az aetherem,így ha valamikor megszorulok,elmegyek 2-3 órát szedegetni és puff ott is van 1-2 milla.De nemhiszem hogy megfogok szorulni mert nagyszinten nagyon jól dobnak a mobok,100ból 2 ha üres,és egy nap 3-4 item is kiesik,amik álltalában 47-50es itemek,egészen jó áruk van npcnél.45 környékén nagyon fosul dobtak a mobok,azthittem olyan lesz késõbb is,de vagy emeltek a raten,vagy ezek alapból jobban dobnak nemtudom
gurubefree
jaratlan

ゾルターン

gurubefree

sr-en kivul masik inst-ban meg nem jartam de ezek utan megnezem de nem igazan kapkodnak Lv.46 ranger utan inkabb LV.47+ amit keresnek. 40 mill LV.47 ig azt majd kinyogom valahogy . Ahogy neztem a stigmam dropja 0.25% XD szoval vagy Nagyon de Nagyon szerencsesnek kell lenne vagy az SR-t fogom meg Nagyon sokaig latogatni.

Ez a szedegetes dolog .......... Kinek mirol szol a jatek. En nem azert jatszok hogy egesz nap gombasszak . A masik kedves baratom hogy az meg nem jelenti azt hogy valaki hulye ha maskeppen latja vagy teszi dolgokat lehet csak egyszeruen artatlan a temaban.

ゾルターン

Hát, napi 1 millám bejön craftból persze el is költöm 😊 Már vagy 3M-t elvertem fegyómra de csak nem akar belemenni minden kõ, nembaj van 180 attack +2 az majd becritel +5re pár db és akkor adjuk neki megint 😊
Ez a pénz dolog csak annak nem megy aki nem figyel oda, szedj aethert az se rossz pénz, rengeteg dolog van amibõl lóvét lehet csinálni, aki meg lusta az így járt.
Dropokban én nem bízok, amíg megyek egy 2-3 órés dp runt addig betermelek 1Milla kinaht csak craftból, most hogy felhúztam gyûjtéseket huhuu 😊
Szal lehet itt lóvét szerezni csak okosan kell.

A vélemény olyan, mint a segglyuk; mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.

Most erre mit lehet mondani??Aki hülye és AHból akar felöltözni az pff..😊)Dungiba minden kiesik,én is n49 vagyok de eddig szerintem 2 millánál többet nemköltöttem ruhára az fix,de abban a kosztüm is benne van😊Nem kell a hülyét játszani,elmész aethert szedni pl,azzal napi 3 millát kitudsz szedni lazán,meg van még módja a maniszerzésnek,pl a potikraft...nekem abból is bejön napi fél milla,és minden nap gyarapszik a manim,leszarom h fos a gearem mert nemsokára lvl 50en megyek DPbe,ott majd szépen kifossák nekem a mobok a szettemet,amiben majd elleszek addíg míg az abysst ki nem farmolom.Még agyalok rajta h a fenrirt kiszedjem-e...Lehet itt össze-vissza magyarázni hogy ilyen fos minden meg olyan fos,de akiket én ismerek senki sem küszködik pénzügyi gondokkal,mindenkinek meg van,mert elõ lehet teremteni simán.Az árak elvannak csúszva amúgy tényleg kicsit,fõleg ha azt nézzûk hogy olyan fos cuccok amik tényleg csak annyi hogy arany,amúgy tök fos az egész,milliókba kerül...ki a faszom vesz ilyet nem is értem...Dungiba minden kiesik,aki meg vesz manit real maniért az vegyen,nem sajnálom,ez minden mmoban így van,elkerülhetetlen,hiszen ezek a "cégek 😄" ebbõl élnek,és ha van egy sikeres mmo,abból õk hasznot hajtanak ki bármi áron,de ehez az is kell hogy a "sima" playerek vevõk legyenek rá.kereslet-línálat,mint az életben😊 Másik amit hozzáteszek,az árakról nem az Nc tehet,hanem mi,playerek alakítjuk azt!
Hüm érdekes. Én pont azok közé tartozom, akiknek napi szinten 4 órájuk van este játszani és jelentem alásan nincs anyagi gondom a játékba😊 Mindig esik hetente pár fincsi dolog, amit el lehet adni AH-ba nem kevés pénzért.
Az igazsághoz hozzátartozik, h a napi 4 órámat kizárólag instákba töltöm és ott azért van mit elvinni. Arról nem is beszélve, h pl SR ismételhetõ küldijei fix pénzbevétel (mégha nem is gyúrsz, h 30x meglegyen, akkor is érdemes õket csinálni)
Nézd meg a karakterem, minden instából, questekbõl van.
http://uk.aiononline.com/characters/Spatalos/Panna
Nekem is fáj a szívem egy két még ki nem esett stigma miatt, de majd lesz olcsóbb, vagy majd kiesik.

Más:

Az meg h rangerrel futni kell hagyni a clericet, chantert, hát... bárcsak így gondolkoznának a szerverünkön a barbi íjjászok😄 Sajnos zömében még kasztolni se tudok, ha rámcuppannak, nemhogy megölni õket. Idegesítõ kiteolós banda😊

hol és hogy lehet sm-el beteg mennyiségû kinahot szedni? öcsémnek van egy 37-es sm-je, kéne pár jó tipp😊

gurubefree
Ertem en ... nem is ugy gondoltam hogy majd ingyen lesz . Csak mar tele a tokom a solozassal , valojaban az SR-el is ( bar jo lenne befejezni azert a harom gold gearert )

Elirtam ... +13 crit.-re gondoltam nem a +12-re .

Kahrun : +15 250k ; +13 150k . Nagy ritkan esik 1-2 de ez nagyon ritka .
Legutoljara Theo 4 oras grind 100k let belolle meg 1 +15 crit. stone .
Lv.47-Lv.48 mobok 32k-36k xp .

Most hogy mondod ... 2 napja mergemben elkezdtem a Handcrafting-ot.

ゾルターン

haha
a +15 stone pont arra jó, hogy craftold és eladd, nálunk (spatalos) a +15ös olyan 200k, a +12-es 5k kb. Nem írtam el.
Én is úgy gondoltam amúgy, ahogy Te. Ráadásul templar mainem van/volt, úgyhogy mégnagyobb szar grindelni.
Aztán mostmár átlátom kb, hogy jön a pénz, ha azzal foglalkozom. Hétvégén felment 399-re az alchemy, abból jó pénz jöhet egy kis szerencsével, de minuszba sehogyse jön ki. Instából is jön. Ha abyss gear-ben gondolkodsz, az is spórolás. Ha húzol egy SM-et, beteg mennyiségû kinaht kiszedsz vele... Ha meg csak ölbe kéred a geart, akkor ez nem az a játék. 😊

gurubefree
Errol van szo baratom hogy betegesen a valos elethez hasonlitod ...

Anyway .... a masik hogy senki nem mondta hogy adj uram de rogton kell nekem full-os cucc .

"Full gold set (miragent) ~100-130 milla." Ezek szerint meg keveset is irtam.

Lassuk csak : Ranger

Az en szintemen mar jonak szamit ha van 4200-4400 HP + xeno fegyo ( 1-2 upgrade ench. stone )
Na most nekem az a leheto legfontosabb hogy minel gyorsabban vegezzek mobbal( elit )/asmo . Hogy miert ??? Mert addig amig en 3000 dmg birok addig mas class bevisz dupla ekkorat . Velem egyszintu Clericel jobb ha ossze sem akadok Chanter-rol nem is beszelve vagy ott az SM (ez utalom a legjobban ).....
Na ezert van szuksegem 15+ crit stone-ra meg jobb armorra mert ezek tartanak eletben .

Szoval felreertes ne essek de nekem is dagadna a bukszam ha Lv.30-tol soloznam a eliteket valahol mert olyan Char-om van .( persze ezek utan jonnek az aszok es megmagyarazzak hogy a Rangerrel kite-olni kell blablabal - hol Kishar Village kozepen ???? )

© Psychedelic nem kell az ember szavait kiforgatni . Senki nem beszelt itt 2-3 oras jatekrol . Amikor van ra idom 18 orat ulok a gep elott . Meg lehet nezni az Lv.50-Ranger-ek mekkora szazalakban hordanak gold set-et . Mar csak arra a par inst. letolasra gondolok .
+12 crit. fele annyi ha jo aron megtudod venni es meg mindig ott van hogy par megy a levesbe es vihet magaval tobbet is .

attyspocak : szerintem te lennel az utolso aki be tudna vezetni az "valo elet" rejtelmeibe kollega .

ゾルターン

attyspocak
Aztán majd ha a való életben is nehézségekbe ütközöl, akkor is a könnyebb utat fogod választani? Megszerzed majd ott is illegális úton, ha nem megy a te elképzelésed szerint?

Psichedelic-nél a pont!

Senki se mondta, hogy AH-bol kell megvenned a geart, instában esnek cuccok, hetente 2x 3x letolod majd 50-en DP-t, és szép lassan lesz geared.
Ha vkinek nincs pénze, miért akarja kapásbol a maxos manastoneokat belepakolni, pláne olyan gearbe ami közel se maxos? A 15 crit helyett vettél volna 12-t, és 10x annyit kijött volna a pénzedböl.

Ott a coin küldi, azt bárki tudja farmolni, abbol kiszedhetsz geart, és melette jön pénz, azt is tudod heti 2x 3x csinalni, jahogy nem lesz full geared 1 hét alatt? Hát igen az mmo-k, már csak ilyenek, nem csak az mindegyik. Ha vki sok idöt fektet bele lesz jo gearje, ha csak kevés idöt akkor nem lesz, vagy lassabban.

Ha olyan mmo-t szeretnél ahol heti 2-3 par oras játékkal is durva geared lehet, akkor wow-ot kell eröltetned.

Nekem lvl 45-ön, miután vettem egy kék fegyvert magamnak maradt 3 millam, 50-ig coin küldis mobokat öltem, a coint nem adtam el, kelett coin fegyora, de igy is lett 50-re, 30 millam, most tök mind1 mennyi idöd van, mindenkinek ugyanannyit xp, szoval neked is lehet 30 millas 50-re, + amikor megléptem volt 1300 coinon, még a mostani 15k-s áron is jo összeg jön belöle.

AH-ban semmit se kötelezö megvenni, pláne nem gear, craftolni te is tudsz, huzd fel, gyüjts matikat, és craftold le magadnak, olcsobban fogsz kijönni + te is árulhatod több milióért a lustáknak.

De azt sztem senki se várja se ettöl se más mmo-tol, hogy meglépi 50-et, és siman megveszi a full narancs geart, enchantolva, manastoneozva stb.

Abyss ponthoz, meg nézd meg hány ember vesz 50-en 30-as 40-es cuccokat akár fegyoban is amik sokkal olcsobb, meg nézd meg hány embernek van 50-es abyss set, vagy fegyo. Ha itt is azt vártad, hogy ding 50, és megyek megvenni a fullos 50-es abyss set-et, akkor nagyon benézted.

Csak dredgionbol jön nekem heti 70-80k AP munka melett, hétköznapokon 1 dredgionnel, és akkor még nem is pvp-tem csak dredgion, szoval ha vki játszik, annak AP geart se lehetetlen kiszedni, de persze az se 1 hét.

Persze irod hogy ez az elsö mmo-d, hát az mmok ilyenek, GW-nek ezért sincs sok köze hozzá.
Full gold set (miragent) ~100-130 milla.

Igen is elõ lehet teremteni a pénzt, nagyobb instákba esik pár hülyeség és máris fél milla, napi 1 millát picit odaigyelve, nem 24/7be vegiggürizve elõ lehet teremteni. Fõként sorcival 😄😄 De mással is.

Gigabyte EP45-DS4 /E8400*3.6ghz/ 2*1GB & 2*2GB Kingmax DDR2 / MSI GTX280 SuperOC GDDR3 / Corsair 750TX / Logitech G5/ SteelPad 5L / Logitech G15 (Blue!)/ Logitech Z5300 5.1/ 24\" Samsung 245T

gurubefree
Szeretnek par dolgot hozza tenni ehez a pezert vesz ezt azt ...

Tegnap elott gurult el a gyogyszerem.

Nagyon szeretem a jatekot ( alapjaban az elso MMO ha a Guid Wars-os probalkozasomat nem szamitjuk )

2 honapja jatszok . Bejartam mar toronyat meg boronyat a jatekban voltam mar vagy 5 legioban ( nem is leszek tobbet egyben sem ) es egyre jobban bizsereg hogy valami nem koser a game-el kapcsolatban .

Az arak : valoszinu hogy server fuggo de hihetetlenek az arak. Persze ez nem erinti a kockakat ugye azokat akiknak azon kivul hogy pizzat falnak meg Red Bull vedelnek 24/7 toljak .... bar ezzel nem is lenne gond ugye mert az o egeszseguk . Ez azokra gondolok akik heti 2-3 tudnak jatszanak .
Ok hogy termelik ki a megfelelo osszeget ahoz hogy megvegyek amire szukseg van ?? Sehogy jelzem mert Lv.46 Rangermel nem jutok semmire .

Miert is vesz valaki valamit pezert . ( Kinah , Stigma stb )

1., Mert lehetetlen 12-13 milliot kitermelni a jatekban arra hogy armort , fegyvert , god stone-t vegyel . Aki azt allitja hogy konnyu az hazudik .
2., Ez baszta fel az agyam utoljara : SR lower god stone drop ... orultem mint m... a farkanak hogy a nagy semmi utan vegre esik nekem valami . Elment 10M-ert mert nagyobb szuksegem volt uj gatyara meg egyebekre mint a god stone-ra .
Vettem is par dolgot : 10 Physical Critical +15 ( 2,5M )+ Expert Noble Tough Leather Leggings 4,5M + 4 ench. stones 600K + vettem par dolgot amit majd a kesobbiekben el fogok adni. Maradt 1,5M .

Mondanom sem kell hogy a manastonebol 4 ment a levesbe az ench. stones-bol 3 ami azt jelenti hogy kozel 1,5 kinah elment a nagy semmire. Na ekkor az mondtam hogy kesz elegem van ebbol a fosbol.

Ezek utan az mondom hogy aki teheti vagy szukseg van ra vegyen csak penzert amit csak tud mert kinahot annyit nem tud a gameben elotermelni amennyire szukseg van .

Egy full gold set min. 60M kinah .... rohej .
Abyss fegyo ... 300k+ AP ... hihetetlen .

Egy stigma amire szuksegem lenne 6.5M . Ez csak az egyik mert a masikat kapni nem lehet olyan ritka ( asmo baratainknal meg azzal dobloznak annyi van ) SR lower : Asmo Ranger Stigma Drop ... katasztofalis.

Ezek utan Lv.46 Ranger char eladok a Kahrun-on. Ajanlatokat privibe koszi .

ゾルターン

Na ez azért jól hangzik, akkor sztem tolom tovább ezt 😄
De erõsen gondolkodtam már a rerollon, rangerre vagy sorcira...
Amúgy meg servert én már megszoktam mert telemachuson kezdtem asmo oldalon, ahol még nem találkoztam egy magyarral sem pedig már lassan 3 hónapja játszom.

Eclipse9D: Balaton HD warrior HM+ | Rothina CS+ HD nuker WAR: Gyilok Jarvany Balaton Eletmento SWTOR: Balaton | Sith Sorcerer

spatalos, mi a rák van az asmokkal spataloson?
nagyon el vagyunk nyomva 😞

kezdem úgy érezni hogy rossz szerveren kezdtem 😞

Üdv!
nekem 39-es chanterem van, és igen, ez egy hullámvölgy, 42-tõl lessz egy faja 4 sec stunos ranged skillünk, utána már remélhetõleg használható lessz pvp-n a chanter😊

partiban viszont mindíg hasznos, 32 tõl 35 ig kb csak ft-ztem 😊
meg is lett kromede botja😊

Van itt valakinek magasabb szintû chantere?
Én csak 32-es vagyok, de kezd rossz érzésem lenni hogy ez a kaszt gyenge lesz késõbb nagyon :\
De lehet csak egy "hullámvölgy" ez vagy nemtudom, de hasznavehetetlennek kezdem érezni. Instákba ezen a szinten chantert nem sokszor keresnek, csak ha nincs más mehetek én...kb így érzem. Mikor elkezdtem akkor sokan azt mondták h a milyen erõs ez a kaszt pvp-ben, de most nem éppen ezt hallom. Szóval pár véleménynek örülnék a kasztról h 40 felett pl milyen pve-ben, és pvp-ben, ja és h a partykban meg van e a helye vagy még ott sem annyira keresett kaszt.

Eclipse9D: Balaton HD warrior HM+ | Rothina CS+ HD nuker WAR: Gyilok Jarvany Balaton Eletmento SWTOR: Balaton | Sith Sorcerer

Pyotr
Amugy ki lett a házigazda? mert lehet ki kellene venni a nem létezõ vagy inaktiv Légiókat a bannerbõl meg egyáltalán frissiteni!

██

attyspocak
Szerinted ezt írta?
Akkor valami gond van a szövegértéseddel.

Lvl 50-es Sorcit cserélnék hasonló szintû Assassinra.
Spatalos szerveren van Elyos frakcióba, és ugyancsak Spatalos/Elyos-osra cserélném.

Akit érdekel, a RÉSZLETEKért PM-ezzen! Ty

Gigabyte EP45-DS4 /E8400*3.6ghz/ 2*1GB & 2*2GB Kingmax DDR2 / MSI GTX280 SuperOC GDDR3 / Corsair 750TX / Logitech G5/ SteelPad 5L / Logitech G15 (Blue!)/ Logitech Z5300 5.1/ 24\" Samsung 245T

Strahd_
Szoval akik eddig elmentek a szerverrol szerinted minde hulladek selejt volt?

Van ez így, hogy vki elmegy, a hulladék selejt lemorzsolódások miatt meg nem szokás aggódni, van akinek ez így nem jön be én teljesen megértem...

A vélemény olyan, mint a segglyuk; mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.

Mert vmi sáska lett most a házigazda, nála érdeklõdj ezügyben...

Mindegy, igazad van, nem nekem szólt. Csak jelezni akartam, hogy nem csak úgy lehet valaki biztonságban, ahogy Te. 😊 Szolgáltatói mailemet meg még soha az életbe nem nyitottam meg, azt se tudom hogy vagyok náluk regelve, freemailt használok. 😊 Cetli írást egyszer elkezdtem jelszavak miatt, a második után elhagytam a cetlit. Vagy csigát csináltam belõle, már nem tudom. xD
Sebaj, örülök, hogy biztonságban érzed magad, én is. 😊

Kicsit ON, na.
Rangernek van értelme arra írni egy makrót, hogy evasion után weapon swap - stun (nemjut eszembe a skill neve) - weapon swap? Úgy látom kapja a skillt, ha lenne hozzá fegyó bestunolná vele az embereket?

Strahd_
engem magam reszerol nem zavar, az igen hogy egyel kevesebb "katona" van a sorban azt jobban megerzem. sorry en mas szemszogbol nezem a dolgot.

attyspocak
Megjegyzem, hogy más SG fórumon az illegális tevékenységet preferáló kommentek zokszó nélkül törölve voltak a moderátorok által. Itt nem sok boderálást látni.

attyspocak
Strahd: Ha a bot rossz, akkor az is rossz, akik miatt megéri azokat üzemeltetni. Ergo miért kéne hiányozzon olyan, aki ide sorolható?

Belton
Nem is nagyon fogok 😊
Max ha adni venni szeretnék 😊
Na off

BF:2-3-4(oORedstarOo)

attyspocak
Tudod a profilom kitöltése pont olyan magánügy, mint hogy Te mire költöd a pénzed, bár az RMT még mindíg illegális, a profilt meg nem kötelezõ kitölteni. 😛
Nem mondtam ,hogy fasza gyerek vagyok, de nem hinném hogy magyarázkodnom kéne neked. 😛
A mások tiszteletét kiérdemelni szokás.
Te ezért, itt ebben a topic-ban nem sokat tettél még. 😛

Strahd_
Persze hogy hiaba, mert nem lesz igazad. Bar teny ha senki nem venne, nem lennenek botok,
ha nem lennek botok meg kevesebben lennenek
hamrabb eszrevenne az NCSoft hogy valami nincs rendjen.

De en rossznak latom ha lelepnek emberek, mert ergo egy nem bot ment el. te nem erzed rossznak en igen 😉 nah itt a kulonbseg

Belton
Engem csak ez a nagyképü flegma HSZ ai zavarnak.
Kb ilyen " höh ki vagy te én vagyok a fasza gyerek forumozok mindent tudok stilus"
Van rengeteg topic ahol a kis tizen éves lurkok osztogatják az embereket mert nagyon rá érnek.
Szal több tiszteletet pls nem csak nekem mindenkinek.
És az hogy én a meg keresett pénzembõl mit akarok venni az neked ne legyen gond.(Legalább a profilodat tudnád ki tölteni rendesen "mr ismeretlen")
Pont.

attyspocak
Tudod, akinek nem inge....

Valódi pénzért általában goldsellerektõl vesznek ingame pénzt. Valódi pénzért vett ingame pénz mögött pedig egyértelmûen goldfarm-bot hegyek állnak. A spartalos látszólagos egyensúlyába az is bejátszik, hogy az NCSoft nem tezskülönbséget a tényleg aktív játékosok és a botok között. Hosszan elemezhetnénk, hogy miért nem jó az RMT, ami mellesleg tiltott is, de látom hiába.

Strahd_
😊 en nem vettem Kinahot, nem vettem penzert Stigat de rajtam kivul meg joparan leleptek spatalosrol. Ergo kevesebben lesznek.

nem tudom teged miert zavart hogy belton penzt akart venni, attol a te jatekod meg nem romlott el, csak mondjuk lett volna egy jobban feleszerelt ember az oldaladon harc kozben.

attyspocak
Te figyi! Ne adj rá okot mindenféle RMT hírdetéssel és nem foglak "megszólítani, bár most sem szóltam hozzád, ha csak nem Te vagy MuldR is. :p

attyspocak
Vegyük sorra:
A védelmi szoftverekhez jár némi támogatás is, ahol elmondják, mit hogy Pl. NOD32-vel én így kaptam online segítséget telefonon ha elakadtam. Igaz, nem ingyenes a program. Ha ingyenest használsz, ahoz nem jár, de van egy rakat weboldal, aholl leírjáék, mit hogy.
A levelezõdbe (The Bat-ban biztosanm, outlookot meg csak... használ. 😛 ) egy katintás a txt beállítása.
A jelszó megadásnál nem hiszem, hogy nehéz begépelni pl. ilyesmit: dfroxig_245er és leírni egy cetlire, amíg a mobilodba bevésed, vagy csak simán a cetlit elteszed a tárcádba. Gondolom egyértelmû, hogy nem kell szótár ennek az ellenõrzésére. 😊
Nem kell 150 emilke sem ,csak egy plusz, aminek megint baromi sokáig tart a létrehozása. 😛
A nézd meg minden indításnál nem más, mint hogy ott ülsz és várod, hogy feláljon a rendszer. Ha ismered a gépedet, fogod látnmi, hogy változott-e valami. Pl. ha trójai van, lelassul kicsit, mert egyel több progi tölt be.
De tudod lehet nem neked szólt, hanem azoknak, akiket feltörtek már és nem tudják, hogy miként.
Persze ha majd egyszer áldozattá válsz (isten ne adja) akkor el lehet gondolkozni, hogy napi egy perc ráfordított idõ megárte volna pl.a bakszámlád biztosnságáért. 😛

Nem azt mondtam, hogy hülye vagy. Szerintem ez elég világos az utolsó mondatomban. Szimplán én egyszerûbben állok hozzá dolgokhoz, és mégse járok rosszabbul. Amúgy már sokan mondták ezt az "úgy kell beállítani és akkor jó lesz" dolgot tûzfalra, vírusírtóra, de még sehol nem láttam ezt megvalósítva. Olyannál se, aki szóban nagyon tudta.. =)

Bocsi, nem azt írtad mit Ne tegyünk, hanem mit Ne Úgy tegyünk. Ergo arra figyeljek, hogy mailt txt-be nézzem, hogy ilyen meg olyan hülyeséggel bonyolítsam a jelszavam (még azt is nézzem meg van-e a szótárban), mindig más jelszót használjak, regisztráljak 150 mail címet mer úgyis ingyen van.. Ezek számomra mind-mind plusz dolgok. És ami végképp betett: nézzem meg _minden indításnál_ mik futnak a gépen. Haha. 😊

Nem vitatkozok, csupán annyit akartam kifejezni, hogy amiket írtál, annak a felét se kell betartani, vagy annyira szigorúan betartani, mint ahogy leírtad.

Belton
Te pocak neked mindig be kell szologatni ? 😊
Nicns jobb dolgod ? keress melot vagy valami mert nagyon rá érsz 😊

attyspocak
Nem hinném, hogy "kevesebben" leszünk, ha olyanok adják el az accountjuka,t akik pár napja még ingame pénzt és stigmát akartak HUF-ért venni. 😛

Belton
Ha az NCszaftnak igy yo 😊
Tömegesen bukják az accokat majd észhez térnek vagy sem aztan megy a polcra ez is mint sok mas MMO 😊

Hat.. meg par het es senki sem marad spatalos@asmo oldalon. 😛
Meg jo, hogy a Castoron viszonylagos egyensuly van.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

attyspocak
Neked is mondom. Ezek fõleg passzív dolgok, mit ne és nem mit igen. 😊
És igen! Én akkor érzem jól magam, ha biztos vagyok benne, hogy nem nyúlkálnak a gépemen, nem élnek vissza az adataimmal. Ehhez nem kell sokat tenni és nem igényel napi rendszeres szöszölést sem.
De fordítsuk meg. Van aki akkor érzi jól magát, ha kockázatnak teszi ki magát. Az ilyen ember általában (király dolog én is járok néha) raftingol, hegyet mászik, montit teker a hegyen stb. De nem hinném, hogy szándékosan kockázatnak teszi ki a gépét.

Csenky: A 11 trojai nem biztos, hogy adatot lop, sõt biztos, hogy nem. Ellenben a géped proceszor idejét lehet, hogy más használja tudtod nélkl. 😛

attyspocak
Látom nem olvastad el amit írtam, csak a szöveg mennyisége tûnt fel.
A mondataim többsége úgy kezdõdik, hogy "ne". Vagyis valamit ne tegyél. A nem cselekvés pedig semmilyen plusz idõdet nem veszi igénybe.
A védelmi programok pedig csak akkor ugatnak bele az életedbe nap mint nap, ha úgy állítod be õket. Én pl. op rendszert volt, hogy két évig nem kellett piszkáljam. Legutóbb is a drága családtag által beszedett keylogger (ami pont semmit nem tudott begyûjteni) eltakarítása után volt formatcé. 😛

Cence: Látod mit ér, ha az ember leírja, hogy mit javasol? Mindjárt jön valaki, aki leírja, hogy hülye vagy. 😛

Egy átlagfelhasználónak kicsit túlzás az tény😊

De ha valaki csak ennyire bebiztositva erzi jol magat csinalja nyugodtan, nem art vele senkinek😊

Belton
Eladó Aion Acc Pre orderes itemekel:
Spartalos(Asmo oldal)

lv 48 Gearelt Ranger:
-http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?charID=120847&serverID=31
Ugyan ezen
lv 34 Templar :
http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?charID=150188&serverID=31

Van még egy lv 36 os chanter is de az csupasz.
WH ba van meg 3milla Kinah.
Egyéb infó Pm ben.
Az acc ára 18.000FT
(Az account Feb 4, 2010 aktiv)

Hehe.
Már bocs, de ha ezt komolyan gondoltad, több idõt kéne ilyen szarokkal foglalkoznom, mint amennyit összességében gép elõtt ülök, rofl. Inkább törjenek fel, de legalább játszottam fél évet, minthogy teljes biztonságban idegbetegeskedjek másfelet, és örüljek, hogy addigra sikerül dingelni a 30at. xD

Részemrõl van 2 szó, ami elõfordulhat jelszónak, és ezekhez két-három szám, amiket hozzácsapok ha szükséges. Az adataimat és mailemet meg leszarom, mindenhova azt írok be ami van, mert soha nem jönnek rá így se a jelszavamra. 😊 Trójaim szokott lenni általában, már egész jóba vagyok vele. Legutóbb 11 darab volt a gépemen. Nem csináltam problémát belõle, sose volt vírusírtom se tûzfalam, elképesztõ mennyire feltartanak az ilyen hülyeségek. Bevillan felugrik beszól letöröl lefagy kikapcsol bekapcsol áááááá... Jobb 2-3 havonta egy winreinstall mint minden nap ilyenekkel szarakodni. 😊 Ja és a freemail-emet kb sok éve használom, mindenre azzal regelek, van vagy 1300 olvasatlan spamem, és még soha, sehol nem törtek fel.

Túlbonyolizáljátok a netezést.

kence te hazug dog a betoni fgyo votl a fullgold a sracon? 😄DDDDDDDDDDD

Veni, vidi, vici

attyspocak
Lol. Mindjárt három account is eladó?

Adathalászat és felhasználói fiókok feltörés lehetséges kivédése.

Elõször is leszögezem, hogy sem biztonságtechnikai, sem Internet szakértõ nem vagyok, csak régóta használom a Netet és nyitott szemmel járok a világban, aminek köszönhetõen még sikerült elkerülnöm hogy adataim rossz kezekbe kerüljenek.

Tehát pár tanács (amiket már sokan leírtak, de sosem elég) az adatmegóvásra, melyek nem feltétlen fontossági sorrendben vannak leírva:
1. Jelszavad legyen kellõen bonyolult ahhoz, hogy ne lehessen simán kikövetkeztetni egyéb adataidból.
a. jelszavad tartalmazzon kis- és nagybetût, számot és speciális karaktert.
b. ne tartalmazzon szótárból kikereshetõ szót,
c. ne tartalmazza neved, beceneved, születési adataidat,
d. ne legyen azonos a belépõ nick neveddel, vagy ahhoz még hasonló se legyen,
e. ne írd le digitális formába a gépeden, (txt vagy doc fájlba ne tárold)
f. jelszavadat a géped monitorára se írd fel kis sárga cetlire,
g. jelszavadat ne add meg soha senkinek, akármiért is kéri!
2. Ne látogass olyan weboldalakat, ahol „ingyen” kínálnak játék itemeket, mert ott fogsz keyloggert beszedni!
3. Ne higgy senkinek, aki a játékban privát üzenetben azt állítja, hogy „bannoltak, vagy ajándékot kapsz, csak ide meg oda látogass el”!
4. Ne vásárolj valódi pénzért ingame itemeket ,vagy virtuális pénzt, mert ezek is hasonló veszélyt rejtenek magukba!
5. Ne vásárol valódi pénzért felhasználói fiókot, mert azt az ellenõrzõ metódusokkal (pl másodlagos e-mail megadása a jelszó visszaállításhoz) könnyedén vissza szerezheti az eladó akaratod ellenére.
6. Ne tölts ki különféle portálokon személyes adatokat is kérõ ûrlapokat, kérdõíveket.
A látszólag ártatlan kis kérdõívek kitöltésével igen sok adatot lehet összegyûjteni. Ilyen kérdõíveket lehet oly módon készíteni, hogy az átlag felhasználónak fel sem tûnik, hogy mennyi adatot kiszolgáltatott magáról.
Pl. Elsõ alkalommal a nemedet kérdezik meg. Egy hét múlva a korod, egy hétre rá a várost, ahol élsz, azt kérik, hogy add meg. Majd szép lassan minden adat meg lesz, ami kell ahhoz, hogy többet tudjon rólad, mint amit szeretnél, vagy ami elég hozzá, hogy vissza éljenek vele.
7. Közösségi portálokon ne adj meg olyan e-mail címet, melyet fizetõs tartalomhoz is használsz. PL. amilyennel az AION-ra regisztráltál. (mindenki ezer ingyenes e-mailt tud szerezni, ezeket használjátok iwiw msn és hasonló oldalak, alkalmazásokhoz)
8. Ne add meg mobiltelefon számodat nyakra fõre mindenkinek, csak úgy mint msn-re se vegyél fel idegeneket. (akivel együtt játszol nem biztos, hogy a barátod)
9. Ne engedd meg a PC-dre telepített böngészõknek, hogy kényelmi okból tárolják a jelszavaidat és egyéb bizalmas belépési adataidat. Ilyesmire szinte minden böngészõ képes, de ezáltal bárki hozzá férhet az adataidhoz, ha oda ül a géped elé pár percre.
10. Minden bekapcsoláskor kísérd figyelemmel, hogy milyen programok indultak el a gépeden.
11. Jegyezd fel, ha a számítógéped olyasmit csinált, amit korábban sosem. A rendellenes viselkedésének oka lehet egy kártékony programfertõzés, vagy valamilyen beállítás megváltozása. Ez utóbbi akár családtag részérõl is történhet akár jóhiszemûen is.
12. Ha egy gépet nem kizárólag te használsz, akkor fokozott veszélynek vagy kitéve, mivel mindenki másként szokta használni az Internetet és így a gépet, ezáltal fokozott fertõzés veszélyt generálva.
13. Használ tûzfalat, vírusirtót és valósidejû védelmi eszközt.
14. Azonban ne használj egyszerre két vagy több azonos funkciót betöltõ védelmi programot, mert egymással is összeakadhatnak.
15. E-mailjaidat txt formátumban olvasd, mert így a beágyazott linkek nem lesznek elfedve különféle formázással. Vagyis azokat a valódi címükre mutató linknek fogod látni, amibõl sejthetõ, ha kamu oldalra (pl. http : / / www . aiononile2. com, elfedve http : / / aiononline . com) mutatnak.
16. Sose bízd magad a szolgáltatóra (játék forgalmazó, Internet szolgáltató stb.) ha adatbiztonságról van szó. Azért mert biztonságosnak látszik, lehetnek hibái a portáljuknak és a biztonsági rendszerüknek. Ám ha te kellõen körültekintõen jársz el, biztonságba lehetsz.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Jockey
Szasztok!

Eladó Aion acc lvl 50 templar februárig befizetve spatalos asmo oldalon pár altal 18k mani.
Eladó Aion acc 33as chanterrel+altok spatalos/asmo 9k.
Eladó Aion acc 37es ranger spatalos/alyos 10k.

Ha templart veszed+másik acc 25k, ha mind3-t 30k.

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

attyspocak
Látod nem esik nehezére az embernek adatot szolgáltatni google barát ajánlás helyett. Aztán a cikket, vagy blogot figyelmesen elolvasva remélhetõleg rájönnek a játékosok, hogy bármilyen gyenge vagy erõs is az NCSoft rendszere, ha õk kellõ szintû jelszót adnak meg és nem szolgáltatják ki az adataikat nyakra fõre, akkor biztonságba lesznek. Ha kell legközelebb kifejtem ezt részletesen. Akár példákat is felhozva, hogy miként lehet észrevétlenül áldozattá válni.