24325
Aion-MMORPG(F2P)
  • Vicodine
    Miért??? Eddig senkinek semmi baja nem volt, de h megtudták, más lesz az amcsiknak, egyböl mindenki cry cry....Ki nem szarja le mi lesz az amcsiknak ne basszál már fel:DD Egyböl megy a pusmus,h amcsiknak más lesz,"ÉN IS OLYAT AKAROOOK":D Mint az oviban de tényleg:) Amugy meg amcsiknál biztos, h be fognak tenni olyan cuccokat a shopban, amik meg pl nálunk nem lesznek, nem csak skineket meg farokpiercingeket, meg csöcsbimbokat, hanem olyat amire megéri áldozni. A shop csak is akkor fog sok manit hozni amcsiknak, ha "normális" cuccokat pakolnak be oda, nem pedig olyan szarokat mint pl euban, amire kb minden 10.000ik ember fog áldozni pár eurot...Amugy meg nem védem öket white, de miért fáj az ha a szomszéd füje zöldebb?? Sosem értettem.Ez szimpla cry. Tényleg tök lehangolo,h olvasom itt a cry dömpinget, minden forumon, lassan már az fog jönni, h azok az emberek, akik nem fizetnek, ugyanolyan jogokat akarnak, ugyanolyan feltételeket, mint akik FIZETNEK! Amcsiban sem lesznek ugyanolyan feltételek, erre le mernék fogadni, csak ott a shoppon keresztül oldják majd meg ugyanazt.
  • Frosty01
    nem értem minek véded ennyire őket már megint... egyértelmű hogy kibaszás euval szemben, hiszen a gf-nél az acc typek mellett ugyanugy ott figyel majd az itemshop, és biztos hogy nem csak nyuszifüleket lehet majd kapni
  • tescodr
    Vicodine:Ingyen működik az üzleti modell hiszen ott a micropayment,ami nálunk nyugatabbra és keletebbre teljesen megszokott dolog.Abból bőven befolyik annyi pénz hogy megérje.Jó példa erre a kóreai mmorpg-k amikből a legkisebb is vígan megél hiszen a playerek pénzt költenek a rendszerben.Viszont ha ez nem elég azt sem tartom kizártnak az amcsi verzióban hogy reklámok kerüljenek bele :) Szerintem ez is elfogadható alternatívája lenne a játék finanszírozására :)
  • Vicodine
    Szerintem meg te nem érted:)) Olyan nincsen a világban, h vmit teljesen ingyen adnak! Ha igen, akkor ott jol körül kell nézni, mert vmi gyanus! Gondolod, h az amcsiknak full ingyen lesz miden, "MERT ÖK MEGÉRDEMLIK" alapon vagy mi?:DD Ott akkor a shoppban lesznek majd idövel olyan cuccok, amiket kénytelen lesz az ember megvenni. Gondolkodjatok már faszom, van egy vállalkozásod, mondjuk autokat adsz bérbe, és mndenkinek ingyen kiadod az összes autodat, csak h jot tehessél vele másoknak! Ez nagy üzletpolitika lenne:DD Nyilván valo, h amicsiknál is lesz olyan dolog, amiböl pénzt fognak csinálni, azt pedig csak olyan dolgokbol tudnak, ami hasznos, ergo aki full ingy'é tolja, annak is majd az után fog fájni a foga....Mi a fenét adnak manapság ingyen ne vicceljetek már komolyan
  • tescodr
    Én csak remélni tudom hogy a gameforge észhez tér.Ha nem marad az amcsi szerver.Én nem fogok amiatt szívni hogy más az account típusa miatt kap extra dolgokat.Nem akkor legyen free és akkor mikrotranzakciós rendszerben majd én is akkor vásárolok amikor akarok!
  • Beltazar
    Úgy néz ki még nem érted miről van szó, itt nem több szolgáltatást nyújtanak, olcsóbb áron, hanem kb ugyanazt nyújtják ingyen!

De ami a leggusztustalanabb az egészben, hogy az ncsoft simán, megcsinálhatta volna itt is a saját free to play verzióját, aztán ha nem működik akkor max eladják a jogokat valaki másnak, de nem nem tették, mert valamiért szarnak európára, amit én máig nem értek.
    Ráadásul ezzel az amcsis akciójukkal, most a gameforgeot is szívatják, mert így elég kemény konkurenciát állítanak nekik, nézzétek csak meg a eus starter account korlátozásit.

Szóval én csak egy kiutat látok ebből az egészből, mégpedig azt hogy a gameforge jelentősen átalakítja az free, preemium accountos rendszerét és ehhez az amcsi verzióhoz hasonlóvá teszi, mert ha nem akkor nagyon sok playert bukhatnak, ping ide vagy oda.
  • Belton

Így legyen.
  • N4gato
    Szerinted ha kiosztottak több ezer bétakulcsot, akkor 1k playerre lövik be a szervert? sztem a szerverek nem igen fognak osszeszakadni...és ha engem kérdezel, ha nem... sztem a player szám minimum 15 ezer felett lesz bőven..biztos nem a mostani player szambol indulnak ki...az elején meg miko indult aion, akkor nem tudtak mit csinalni, a vártnál is többen szerettek volna jatszani..de valszeg nem analfabéták csinaljak, szal merem remélni, hogy egész jó lesz..
  • Vicodine
    Ez egyértelmü is,csak nemértem miért fáj,amikor amiota világ a világ,ez mindig is igy volt,és igy is lesz-...Vkik ugyanazért a dologért-szolgáltatásért cserébe többet nyujtanak jutányosabb áron,vkik kevesebbet,annyira egyértelmü ez,legalább is nekem..:)
  • Belton
    Elnézést attól akinek bele gázoltam az Aion lelkesedésébe , nem szándékoztam csak a véleményemet írtam le.
  • Belton
    Van egy olyan sejtésem hogy ez a gémforgdzsos téma nagyon nagy fail lesz :D
    A szerver kapacitásra értem , ha most ezek be lövik 1K playere , abból ki indulva hogy oldalanként 3-500 játékostól nincs több a szervereken és laggolni fog mint állat akkor érdekes móka lesz
    Már várom a kezdést nem a játék miatt hanem hogy mekkora Fail lesz az egész móka
    Cserébe megint dobálják majd a dubletrouble xp faszságot mint ahogy Ncfail is tette.
    3.0 val kapcsolatba ha egy meglévő verziót eddig bétáztak akkor a 3.0 kb 3-4 hónap PTS lesz majd év vége fele
  • tescodr
    hát ez a pofátlanság a javából... nah mind1 még nincs minden veszve gó amcsi szerver :D mi saját bandával már készültünk az eu openingre de így lehet átvándorolunk :)
  • Tomy Lee
    Engem se érdekel mi van,mi lesz Usa-ban.Itt marad minden ahogy volt és az nekem megfelel.Latency EU-hoz mérten marad ahogy volt.Biztos nem megyek USA szerverre ahol 3×akkora ping lenne..
  • SzirmosSzisza
    Igazából nekem van veteran accountom béta miatt, innentől kezdve tök mindegy milyen lesz USA-ban.
  • Beltazar
    Másrészt meg az ingyenes részt az ingyenessel hasonlítsd, ne az eus fizetőst az amcsis freevel, hanem az eus free accountot az amcsis freevel.

Meg még az se elképzelhetetlen hogy amcsiban is lesz majd egy fízetős account, amiben mégtöbb extrát kapsz majd mint itt... pl +30% ap, mégkisebb instacdk, mégtöbb igninsta stb.

Ha meg ennyire szeretsz fizetni akkor kérd el az ncsoft számlaszámát és utalgasd nekik a pénzt havonta, nem hiszem hogy nemet fognak mondani.
  • Frosty01
    nem a fizet nem fizet a problémám, hanem az hogy nekünk fizetnünk kell kevesebbért amit máshol ingyen kiadnak, érti? az alacsonyabb színvonalú szolgáltatásért kérnek pénzt, míg a magasabb (aktuális)ért pedig nem. olyan rohadt egyértelműnek tűnik nekem...
  • Beltazar
    Az lehet, de vannak olyan dolgok is a goldban, amik sima aionban alapból bennevannak pl normál instacdk.
    Az a 20% ap meg plusz igninsa meg nem olyan nagy előny hogy megérje fizetni érte havi 10eurót...
  • Vicodine
    De vaze,ugyanugy nálunk is lesz 3.0,ugyanugy meg lesz miden,annyi h továbbra is fizetek érte,és akkor kapok plussz dolgokat mostanihoz képest!Mi ebben az agyhalottság?Tudod h mindig is rüheltem ha vki nem akar fizetni egy mmoért,infin is csak az élvezett miatt toltam,de már visszamentem offra,és továbbra is fizetni szeretnék,ennyi
  • Frosty01
    hát grat, akkor élvezd a több mint egy éves contentet plussz pénzért :D

ne legyél már agyhalott
  • Vicodine
    Jajj rossz helyre ment a "válasz",elözö hszt csak ugy be akartamn irni nem válaszként akart menni:)
  • Vicodine
    MErt ugye itt nálunk a gold packban van 1-2 extra,ami alapbol nincsen a "sima" aionban
  • Vicodine
    Pont erröl beszélek:)Ha itt fizetsz,akkor viszont lesz +ap,plussz insignia stb...Olvassál már a sorok között
  • Frosty01
    te miről beszélsz fincsi? be vagy megint baszva mint állat...

amcsiban lesz 3.0, nem lesznek különböző pakkok, megkötések, nagy cd-k kis cd-k semmi...

nekünk lesz 2.7 a játékostábor 80%ának meg extended cd mindenen, mert nem fog érte fizetni, és egy olyan láma bandához kerültünk akik másfél hónapig béta tesztelnek egy már régesrég megjelent játékot.

ezek után ne mond már h előrébb leszünk mint az amcsik?!?!?!
  • Beltazar
    Nem értelek, szóval te elmennél szó nélkül amellet, hogy ugyanannak a játéknak az európai szerverén fizetni kell azért amit az amerikai szerverén 0 fizetésért megkapsz?
    Ez úgy lenne csak igazságos, ha amcsiban is ugyanazt a modellt vezetnék be, mint itt a gameforge, akkor én nem szólnék egy szót se...

Amúgy én meg ezelőtt is 100-200as pinges amcsi törtön nyomtam(és még nagyon sok más európai is), szóval simán elmegyek amcsi aionra ha ott mérföldekkel jobbak a feltételek...
  • Vicodine
    Mert akkor hol fognak játszani?Nemhiszem h 200+os pingel elmenne bárki is innen amcsiba.Az amcsi,ez eu.Ennyi.Van korea is,van japán is,kinaiak is...Ne akarjuk azt,ami nem itt van,itt gameforge van az eddig ismert opciokkal,ennyi.Mindig a cry...Amugy is,annyi az egész,h itt is kell fizetni,és akkor sokkal elörébb leszünk mint a free amcsiak.Bár ez a gáz abban,ha f2p egy mmo,mert iszonyatosan sok lesz a nyomi,aki azért küzd,h ingyen ugyanannyi joga legyen mint annak aki fizet
  • SzirmosSzisza
    Ping miatt de :)
  • Beltazar
    A weboldalon van már egy advance download opció, de szerintem a bétás kliens is jó lesz.
    A rewardokról nekem pedig jött már üzenet emailemre,bár nem írtak bő infókat, de annyit sikerült leszűrnöm, hogy valahogy email alapján fogja venni a rewardokat és majd még küldenek üzenetet az éles launch elött, hogy mit kell tenni.
  • Neobahamut
    Üdv
    Az érdekelne hogy a bétához letöltött launcher jó lesz majd f2p szerverekhez? Illetve bétán megvolt a lv30, hogyan fogok hozzájutni az accomhoz? Talán mailben kapok majd valami aktiváló kódot vagy ilyesmi?
    Sry ha hülyeséget kérdezek de kezdő vagyok a témában és nem akarom majd elbukni a gold/veteran accot.
    Ty
  • Beltazar
    Írjunk levelet az ncsoftnak, hogy ok, de akkor a gameforgot is kötelezzék hasonló rendszer bevezetésére, mert jogilag az Aion mint márkanév és játék az még az ncsoft tulajdona, a gameforge meg csak az üzemeltetési jogokat kapta, nem?

De komolyan nem értem ezt így, mert ha tényleg teljesen korlátlanul adják ki amcsiban 3.0ával, akkor kutya se fog játszani a gameforgeos eus szervereken...
  • Frosty01
    olyan lesz mint l2. teljesen free, megkötések nélkül, 3.0val.
    eu-t meg eladták szaréhugyé...(a mellesleg nem kicsit nagyobb piacot)
  • Beltazar
    Hát engem nem nagyon zavar a lassú fejlődés, szép lassan fogom húzni a karim. A másik dolog meg az hogy nekem valahogy jobban tetszik az a gondolat hogy egy teljesen nulláról induló szerveren fogok kezdeni és lesz igazi harc a fortokért, meg lesz értelme craftot húzni, mert nem lesz tele broker potikkal,scrollokkal meg craftolt armorral, fegyókkal.
    De mindegy majd meglátjuk mi lesz belőle.

Frosty:

Ezmiez??
    "No account restrictions. Visit any zone, chat in any channel, sell any amount of stuff on the trade broker—nothing is off limits!"

Ez valami vicc? Miután átadták az eus aiont a gameforgenak, kiadják a saját ingyenes aionjukat amcsiban korlátozások nélkül wtf?
  • Tomy Lee
    Akkor lesz f2p start mikor jön a 3.0 vagy mi akar ez lenni?
  • SzirmosSzisza
    Tehát kb ugyanaz lesz majd NA-n kivéve a packok ?
  • Vagrant
    leirom az NA szerveren mi lessz a chaten lathato: WWW.VEGYÉÉGÓDOTOCCSÓN.YEAH, kb masodpercenkent spammelik a botok szoval a chat ugyanugy hasznalhatatlan lessz. De erdekel engem is hogy ott mi lessz a kulonbseg a free-elofizeto kozott.
  • Frosty01
    http://truly-free.aiononline.com/truly-free/index.php

nem igazán szeretném kommentálni.
  • HidaRaidon
    Most ugye még nem kezdődött el akkor a f2p. Viszont ha nekem van egy régebbi accom, amiért anno fizettem havidíjat is, azzal már lehet tolni? és nem is vésznek el a dolgok amiket megszerzek/csinálok? (a resetre gondolok, amikor vége a bétának és kezdődik az "igazi"). Erről adjatok felvilágosítást légyszi. Thx!
  • Vicodine
    Igen ám, de gy "full geares" szerveren sokkal egyszerübb és gyorsabb felfejlödni, illetve tudnak mások is segiteni,eleve ott van a mentor rendszer,meg amugy is az nélkül is ha egy nagy kari segit betolni a questeket, iszonyatosan gyorsan lehet fosni a szinteket,ez nélkül elég lassu viszont. Amugy is manapság egy normális geart nem nagy cucc összeszedni, eléggé leegyszerüsitették szal nem para a sok full geares.Kezdetkor ha sokan vannak az a para, h fejlödni szinte lehetetlenség,amugy hosszutávon fene tudja...
  • Tomy Lee
    Na az nekem pont jó,köszi.
  • SzirmosSzisza
    Február 28.
  • Tomy Lee
    Mikor kezdődik már??Semmit nem lehet tudni még mindig?