24325
Aion-MMORPG(F2P)
  • pimpi001
    ahogy olvasgatom mindenki hagyja pihenni regi karijat, (legyen az barmely szeron), es megy az uj szerora.
    gondolom akkor ha ien sokan leszunk, (hagyom en is a telemachust pihenni), csak lessz egy Magyar guild.
    ha igen a chanteremnek szorijjunk ki egy helyet.
    :)
  • Balazs15
    hi
    hol lehet accountot regisztrálni mert aionfreetoplay.com-on egyszerűen nem találom mellesleg az oldal se mindig jön be..másik kérdés melyik szerveren van a legtöbb magyar?
    thx
  • Cray Tyler
    PVP nem nagyon érdekel, legfeljebb ha valaki zavar a környéken, azt inkább levadászom, hogy békén hagyjon. Abyssra csak akkor mentem, ha okvetlenül muszáj volt.
    A weaving az maradt, ami volt?
  • Shaenis
    A templar sokat erősödött. A jelenlegi high end instákban - Beshmundir, Sematariux, Padmarashka, valamint EC 7+ szintek - nélkülözhetetlen a jól gearelt templar. Minden mást simán tankolhat assassin is.

• Morf
    Magic Accuracy + Magic boost + signet silence = 1 hit kill, az lett belőle. Vagy crit-et tolod és attackot és szenvedsz, mert aki túléli az első burst-öt, az szétkap. De ez csak az én véleményem, Frosty ezt jobban tudja :)
  • Cray Tyler
    Igazából már csak olyan kérdéseim maradtak, amik a saját classomra vonatkoznak (assassin). Amikor én toltam, akkor ugye az endgame jó részében már inkább tankolni vittek vele, lévén hogy betonszaggató dps-t lehetett vele csinálni, és elég sok def CD-je volt (meg sok HPja). Nem tudom, hogy ez most milyen. Végül balance-olták a templart-assassint, vagy maradt minden a régiben, esetleg valami tökmás lett helyette. Próbáltam nézegetni aionsource-on régi topicokat, de nincs túl sok konkrétum.
  • Shaenis
    np kérdezz nyugodtan, te legalább értelmes dolgokat kérdezel :)

Az én otthoni gépem amúgy dual core Phenom 4GB memóriával, azzal már használható, de még így sem maximum grafikán. Most tervezem egy erősebb gép beszerzését valami erős videókártyával és 8GB rammal, GW2-t már azon fogom játszani. :)
  • Cray Tyler
    Volt grafikai update? Kezdetnek sem volt ez csúnya...
    Amit mondasz, az meg nem jó, mert idehaza is 2GB-om van, ráadásul sajnos Win7 alatt...
    Kérdeznék még, de inkább megpróbálom előtúrni a pöcsnoteszokat, google a barátom. Köszönöm az infókat :)
  • Shaenis
    1.5 verzió környékén még elég gáz volt, utána érezhetően javítottak rajta. Sajnos a 2.5-ben bevezetett graphic update óta megint romlott, úgyhogy a player modellek kikapcsolása (Shift F12) még mindig hasznos funkció, főleg Inggison/Gelkmaros siegeken. Ezzel kapcsolatban az is fontos tudnivaló, hogy a kliens memória igénye brutálisan megnőtt. v1.5 még simán elment az 1GB memóriával a notebookomon. A mostani verzió már egy asztali PC-n 2GB memóriával is kínszenvedés néha.
  • Shaenis
    a low instákban tényleg jobb, de szerintem DP szopó még mindig :)
  • Cray Tyler
    Első reakcióm ilyenkor az, hogy "baszki én pedig mennyit szoptam vele, most meg ehhez mérten szinte ingyé adják", de utána meg az jut eszembe, hogy utóbb visszagondolva azért mekkora móka volt már! :) Persze ott akkor tényleg marékszám ettük a xanaxot...
    Ha még egy kérdést megengedsz (csak mert örülök, hogy valakitől meg tudom kérdezni, mi is változott): a tömeges fortress ostromkor sikerült megoldani az FPS problémákat? Az utolsó megoldás amit erre láttam, hogy a player modelleket ki lehetett kapcsolni, és csak neveket mutatott a game.
  • Frosty01
    bár azért DP-ben meg a lowabb instákban már nem olyan kiábrándító!
  • Shaenis
    Igen, craftolás crit rate nem változott, 10-20% között mozog, persze van aki nagyon peches. Ugyanez igaz a miragent/fenris craft questre is. Nekem amúgy mázlim volt, a mainemmel elsőre meglett a miragent, a második altommal pedig harmadik próbálkozásra.

Ezzel kapcsolatban két pozitivumot meg kell említenem, hogy ne csak szidjam az NC-t. A BBBS drop ratet tényleg SOKKAL megnövelték, ennek köszönhetöen olcsón beszerezhető brókertől. Ezen kívül az 50 szint elérésekor survey-ben kapsz 100 darab boilit ajándékba. Ezen kívül az alchemy illetve cooking skill könnyedén felhúzható 499-ig, ami (szerintem) szintén könnyebbé teszi a miragent craftot.
  • Cray Tyler
    Amit viszont sokan utáltak, de szerintem nagyon is pöpec volt, az a craftolás, illetve az ottani "crit-rate". Mert ebből talán még nagyobb sírás volt, főleg amikor sokan kezdtek felülni a Miragent/Fenris nevű szopórollerre...
    Ezt is meghagyták?
  • Shaenis
    A drop rate sajnos még mindig kiábrándító :) néhányszor megnövelték, aminek volt is érezhető hatása, majd szép csendben visszasunnyogták a korábbi szintre. Reméljük hogy GF korrektebben fogja hangolni majd.
  • Shaenis
    jól csináltad, majd be tudsz lépni ha elkészülnek, remélhetőleg ma este már be tudunk lépni a gameforgeon.
  • MaRee
    Amúgy én átköltöztettem az accountom a leírtak szerint a gameforge szerverre, de a gameforge oldalán nem tudok belépni. Vagy semmi köze a kettőnek egymáshoz?
  • Cray Tyler
    Ez jó hír, mert az elején azért volt bosszúság bőven, ami a szintezést illeti. Gyakran kellett eliteket grindelni vagy kényszerből instázni. Elitet szólózni meg nem lehetett akármivel...
    És nagyon durván kiborító volt a droprate (instákról jut eszembe), ezen végül igazítottak, vagy maradt minden a régiben? (pl 5 S-grade DP run, az továbbegyenlő 5 kék sapka, satöbbi... elég szar volt) Ennek tudnék örülni, ha változott volna.
  • Shaenis
    Egyébként a headstarthoz képest már sokkal könnyebb alacsony szinten fejlődni, jelentősen megnövelték a kampány questekből jövő XP-t és pénzt, valamint egész hasznos felszerelés és coinok (amiből szintén jó armort/fegyvert lehet venni) jönnek a rewardban, valamint a surveykből. 25-ös szintig nagyon hamar el lehet jutni, és ott kezdődnek az izgalmas dolgok, abyss, insták, group questek...
  • Cray Tyler
    Annó headstartkor ugyanilyen tumultus volt, lehet channelt váltani, az segít valamennyit. Túl lehet élni. Aki húdenagyon fejlődni akar, az húzza neki ina szakadtából. 12-15 óra alatt le lehet hagyni a tömeget, ott meg az lesz a gond, hogy nincs kivel instázni menj. Jellemzően lvl30 körül jön ez elő (Fire Temple, pláne amíg kulcs is kellett, hajjaj...), ha téped neki állatmód, főleg hogy a templar nagyon lassan questel. Ilyenkor jön az, hogy kimész abyssra szórakozni, és csodálkozol, hogy üres, mert siettél.
    Én örülni fogok, hogy minél többen leszünk. A kevés pillanatnyi bosszúságot bőven ellensúlyozni fogja, ha lesz rendes player állomány. Bár így lenne.
  • Shaenis
    gz örülök hogy el tudtad intézni meglepően gyorsak voltak
  • foxxi
    No, NCSoft support, igy cirka 2-3 óra alatt beállította hogy migrálhassak. Szóval immár az accom átkerült a Gameforge-hoz. Akinek ilyen baja lenne, CSAK az NCSoft supportnál írjon.

Megoldják
  • Shaenis
    Hát ne is mondd :) van 5 darab lvl55-ös karakterem, és még három kis lvl30-45 twinkem riftelni, hátha visszaállítják a védelmi buffot eltnenben és morheimben.

Több mint két év munkája fekszik benne, főleg a mainem full GBG (eternal abyss) gearjében. Picit frusztrált lennék ha elveszne.
  • DarkBlade
    Mikortól lehet már ezzel játszani?
    Gameforge oldalán még a játék sincs a listán, de mindenhol az van hogy mától lehet tolni..
    Minek lehetett letölteni a klienst ha nem lehet tolni?
  • MaRee
    Na így már mindjárt kellemesebb, hogy nem kell a szintezéssel szenvedni.
  • Beltazar
    Ja én is ezt írtam. :P
  • Shaenis
    Beltazar és Beaver70:

Semmiféle régi szerver nem marad a helyén, azok le lesznek gyalulva, a helyük sóval lesz beszórva.

Teljesen új szerverek vannak a gameforgenál németországban, amiket nulláról kell felhúzni, és oda beimportálni az account adatokat. Ha ez sikerül, akkor megmaradnak a régi karakterek. Részemről én nem kicsit izgulok emiatt. Sajnos könnyen kiderülhet, hogy túl nagy falat ez a gameforgenak.

Az aionstatus.com oldalt pedig felejtsétek már el végre. Annak tegnaptól SEMMI köze nincs az EU szerverekhez, csak az NA szerverek státuszát mutatja.

• MaRee
    Viszont így szerintem kúva jó kis world pvp is lesz majd :)
  • Beaver70
    Szép tumultus lesz majd. Mekkora harc lesz majd a megölni kívánt állatokért, illetve a virágokért vagy kövekért. Egymás hegyén-hátán lesznek a karakterek.
  • Belton
    Minden kari meg marad + lesz gameforge nak totál ujj servere a 0-ról.
    Én a 2db 50 es karimat hagyom ott Perenton és kezdek ujjat majd a GF serveren.
  • MaRee
    Jó köcsögök a játékosok, hogy játszani akarnak egy ingyenes játékkal :D
    Meg kell a gémfordzsnak mindent normálisan oldani, nem a játékosokat hibáztatni.

Amúgy most akkor hogy lesz ez hogy megmaradnak a régi szervereken a régi karakterek, plusz lesz új GF szerver amin mindenki újat indít majd vagy mi? Régi karik kárbavesznek?
  • Champy
    Hála nekik össze fog omlani minden :)
  • Swgamer100
    á nem Fórum része abszolút nincs!
  • Belton
    Az is lehet de az is amit itt korábban irtak hogy szarrá van terhelve , föleg lassan haza érnek az iskolások is
  • Swgamer100
    lekapcsolták F2p oédalát :D
  • Belton
  • Beaver70
    Ne kiabáld el! Nyugtával dicsérjük a napot! Az életemet nem tenném rá, hogy ma biztos játszunk.
  • Swgamer100
    jA NE IS MONDD BELTON NEM VAGY EGYEDÜL :s
  • Belton
    Főleg hogy 4 óra mulva mehetek vissza melózni reggel 6-ig :D
    Na az utálatos , ti meg majd itt toljátok ezerrel valamikor
  • Beaver70
    A legutálatosabb dolog a várakozás.:D