51
  • BiroAndras
    #51
    "Öööö, nemtom milyen szigetcsoport, de ott ha kevés a lány a családban aki besegít a házimunkában, ott kislánynak nevelik a legkisebb fiút. Lányruhába öltöztetik, lányokkal játszik, és női munkákra tanítják. Ezen személyek mire felnőnek, férfiak, de nőként viselkednek. Tehán nem valószínű a genetikailag kódolt viselkedésminta."

    Nem mondtam, hogy a nevelés nem számít. Épp azért vizsgálják a kisgyerekeket, mert náluk még a nevelés hatása sokkal kisebb.
    Nem szabad a szélsőséges esetekből általánosítani.
  • h4x0r
    #50
    Hmmm... Kicsit talán lekéstem (2 hónapot :) ) a véleményezéssel, de megjegyzem, hogy az informatika férfimunka, minden elfogultság nélkül:
    A nők nem az analítikus és deduktív funkcióikat fejlesztik, hanem a szociális és "emberi" funkciókat. Az informatika viszont a leginkább az első kategóriát igényli.
    Meg ők azok, akik egyetemen tanulnak sokat, viszont elfelejtik, hogy itt a tapasztalat, nem a betanult dolgok a fontosak. De van kivétel, én ismerek is ilyet, és mindenki kincsként kezeli, óvja.
  • Yurij
    #49
    Hát nem is tudom de mikkor meglátok egy öltönyös nöt.Elfog az érzés hogy jol homlokon ne basszam.
    Az is érdekes hogy mindegyik csak addig egyenjogu mig nem kell cipelni semmit.A Nöi informatikus sem olyan mint a férfi mert mikkor megjön nekki mindegyik abnormális.Mi is ezért rugtuk ki a egyik picsát.
    Ha igazán egyenjoguan vannak kezelve az nekkik sem tetszik,ezt tapasztalatbol tudom.Mert ha egyenjogu akkor:
    -Ne nyisd ki ellöte az ajtot.
    -Ha pofán vág add vissza.
    -Ha vásároltok ne nézd melyik a könnyebb zacsko
    STB,STB,STB
    Mardjon minden nö inkább a nekkik valo munkánál ne akarjanak férfi munkát.
    Menjenek szülni inkább mert ezt a rengeteg komcsi nyugdijast csak igy lehet leszavazni.
  • szivar
    #48
    Öööö, nemtom milyen szigetcsoport, de ott ha kevés a lány a családban aki besegít a házimunkában, ott kislánynak nevelik a legkisebb fiút. Lányruhába öltöztetik, lányokkal játszik, és női munkákra tanítják. Ezen személyek mire felnőnek, férfiak, de nőként viselkednek. Tehán nem valószínű a genetikailag kódolt viselkedésminta.
  • BiroAndras
    #47
    Azért a nemek közt tényleg vannak különbségek. Érdeklődési körben, és képességekben is. De természetesen az is igaz, hogy a társadalom erre még rátesz egy lapáttal.
    Konkrétan az általad említett ovis példával kísérleteztek a pszichológusok, és arra jutottak, hogy a nemek szerinti különválás genetikailag kódolt, és nem a csak nevelés hatása. És nem csak hogy külön játszanak a gyerekek, de más játékokkal, és másképp (és minden apró részlet jól tükrözi az evolúciós múltunkat).
  • Yv@n
    #46
    Ettől függetlenül részekre osztható ez a lehetővé tétel feladatkör is. Egy rendszerprogramozó része ebből a driverek megírása, ami lehetővé teszi az eszközeid használatát, office oktatás az a helpdesk, illetve tanerő feladata...szóval mindenkit azzal zargassunk, ami az adott egyénre tartozik.
  • nyanya
    #45
    "addig számitógépet ma bárki használhat.Hogy igy fogalmazzak minden "hülye". "
    Mint látod nő vagyok. Nem értek az informatikához, (még) , de érdekel.
    A számítógép (ergo informatika) jövője, hogy MINDENKI használja. 5-től 100 éves korig. Az informatikusok feladata, hogy ezt lehetővé tegye. Mind a hardver, mind szoftver tekintetében, mind pedig a megfelelő felhasználói felületek, és minőségi támogatás megteremtése területén.
  • rigidus
    #44
    Na ott a lenyeg.

    Az egesz tarsadalom szethuzasra van nevelve. Mar egeszen korai gyermeki szakaszban elkezdodik ez es szelsoseges polusoka vannak a nemek huzva.

    Kisse vicces talan a pelda, de lassuk: Oviban a fiuk jobbara mecsoznak, a lanyok babaznak. Egy napon a fiuk ugy dontenek, hogy ok is babaznak a lanyokkal, a lanyok egy resze pedig ugy dont, hogy mecsozik a fiukkal. Erre az ovoneni ezt viccesnek tartja: raszol a lanyokra, hogy a mecso az nem neki valo, majd a fiukra is, hogy a babazas "nem fius szokas". Kesobb aztan az altalanos iskolaban ez ugyanugy kezd folytatodni. Elkezdodik egy egyfajta elszigetelodes a ket nem kozott, majd a mediak is folyamatosan raepitenek. Elerik a serdulo kort es ott mar jelentkeznek a tarsadalmi elszigeteles altal okozott elso mentalis serulek jelei. Elojonnek az egymas elotti "ciki" dolgok, amik valojaban nem azok, csak a tarsadalmi polusok kozti szakadek mar annyira kiszelesedett, hogy a ket nem tavolinak erzi egymast. Mittomen, pl. fiuknak huzzak az agyat, hogy gyurjanak, mert attol lesznek vonzok, a lanyokat pedig etetik, hogy kenjek magukat papagajszinure, fessek a hajukat olyanra mint a hulyenenik a tevebe, hasznaljanak tomest a melltartoba, "mert a ferfiaknak ez kell" meg a tobbi baromsag. Erre raepitkeznek a mediak, szepsegipar, megjelennek a modellek akikre minden no hasonlitani akar es ezzel oltari nagy szivesseget tesznek a szepsegipar mogott ulo nagytokeseknek. A fiukra ugyanez a jellemzo. Na es amikor elerkezik az ideje annak, hogy ok hazas eletre keljenek az esetek 95%-ban ez a polusok kozti szakadek megmarad. Tele vannak gatlasokkal, betegesen ragaszkodnak a sajat nemi hovatartozasukhoz, (pl. a ferfi focimeccset akar nezni, a no meg szappanoperat). Igen, holgyek es urak, ez mar nem egeszseges elet ahol ekkora szakadek van ket nem kozott. Mindebben az a legerdekesebb, hogy mindket nem ugy erzi, hogy egeszseges es nem szorul segitsegre.

    Na kerem ez a valasok legfobb okozoja, melyen a tarsadalom szemeteben gyokerezik. A munkahelyen is jelentkeznek ezek a dolgok, mert a ket nem kozti szakadek tovabbra is meg van. Azok a szakmak ahol a muszki erzek kerul eloterbe a lanyok valoszinuleg nem lesznek olyan kreativak mint a fiuk, mivel mar korai gyermeki fazisban elhessegetik oket a muszaki dolgokhoz kozelebb allo jatekoktol, a fiuk pedig legtobbszor a hazas eletben lesznek hatranyban, mert javareszt kifejletlen erzelmi vilaggal fogadnak meg egy gyermekaldast is.

    Igy a ket nem "falkakba" vergodik, majd mindket falka probalja ketsegbeesetten vedeni a sajat kis buta igazat.
  • [HUN]PAStheLoD
    #43
    ez jó pont .. viszont nem csak a nők a hibásak benne.. de azért ez a sok kurva aki a seggét rázza a plázákba'/tévébe' nem tesz jót szvsz az egészséges társadalmi korfa [kor-fa ;] kialakulásának :]
  • assdf
    #42
    más: egyébként én még női informatikussal nem találkoztam. De egy csinos fiatal nőt mindenhol megnéznek egy cégen belül a férfiak (kivéve ha melegek...), függetlenül attól hogy ez a nő informatikus vagy nem, és függetlenül attól hogy az őt megnéző férfiak informatikusok-e vagy nem.
    Sőt mondok mégvalamit, igazából ez tetszik is a nőknek, mert igy tudják hogy vonzók és a nők mindig szeretnek kitünni.

    Na most a félhangos beszólások, esetleg a háta mögött mutogatás és hasonló obszcén-, vagy egy nő számára zavaró dolgok tényleg elitélendők a férfiak részéről. Ekkor tényleg arról beszélhetünk hogy ezek a férfiak bunkók, parasztok stb...
    De ismétlem, ez megintcsak totál független attól hogy ez a nő infos e vagy nem, és hogy a férfiaknak mi a foglalkozása. Tehát ne keverjük a szezont a fazonnal és ne csináljunk az informatikus férfiakból rögtön bünbakot,még mielőtt idekeveredik még pár feminista okostojás és elkezd sokkos hipperventillálni.

    A fizetésekről amiben a cikkben szó van, nem tudok mit mondani lévén hogy egy női informatikus ismerősőm sincs.De aki mégis az, az valószinüleg azért az mert rettentően jól ért a gépekhez, és innentől kezdve nagyon valószinünek tartom hogy nemhogy kevesebbet hanem többet keres mint a férfi kollégái.
  • assdf
    #41
    Itt most félreértesz. Nem azt mondom hogy ne tanuljanak meg wordozni stb (ez nem csak a nőkre, a férfiakra is vonatkozik) hanem azt hogy példéul egy programozó nem feltétlen tanári munkakörbe van felvéve egy céghez. Általában teljesen más a munkája, azért fizetik stb stb. Na most ha vki segitséget kér, akkor általában én is segitek, de lehet hogy épp olyan a hangulatom, lehet hogy épp rengeteg a melóm, lehet hogy épp nem érek rá a 20. apróságra is válaszolni,ráadásul ezt nem is fizetik nekem,szóval nem biztos hogy mindig szép és jó és segitőkész leszek. De nem is ez lenne a feladatom. Ha az autószerelés példánál maradnánk, a gond az hogy mig autót csak jogsival vezethetsz (bár ma már az sem ér sokat, látva a sok örültet az utakon), addig számitógépet ma bárki használhat.Hogy igy fogalmazzak minden "hülye". És ez egy általános probléma. Ha az illető nő, akkor azért gond mert nem fog érteni a géphez, és ezért állandóan az informatikusokat fogja zaklatni, ha férfi akkor pedig azért gond mert ma már sok olyan ember van aki el tud inditani két játékot win alatt és mindjárt informatikai zseninek érzi magát...
  • Secretx
    #40
    Programozóként végeztem a főiskolán még 92 ben. 60-an kezdtünk kb. 23 lánnyal a csoportban. Közülük ketten végezték el a főiskolát és 1 védte meg a diplomáját. A szelektálás pedig a tényleges tudás alapján működött. 18 éve vagyok a szakmában, ezalatt az idő alatt összesen 3 jó női programozóval találkoztam... Ők meg is kapták érte ugyanazt (vagy magasabb bért) amit a férfi kollegák. Egyszerűen a férfi agy biológiailag aklalmasabb az informatikára.
  • rigidus
    #39
    Itt egy hasonlo eset es a sertett egy kissrac volt, aki nehezen tanul. Azt hiszem elegge ide vag. Ezen is erdemes elmelkedni.
  • rigidus
    #38
    Na, errol lenne volna itt szo.
  • rigidus
    #37
    Semmi gond.
    Egyebkent is inkabb a masik sracnak szolt...
  • szivar
    #36
    Egy gond van a női egyenjogúsággal. Van aki csak azonos jogokat szeretne, mint a férfiak, de az ehhez tartozó kötelezettségeket nem kívánja vállalni. Sajnos a nők többsége -minálunk felé- ilyen. De aki ugyanazt a munkát, ugyanannyi idő alatt, ugyanúgy vagy jobban elvégzi, azt nem szabad és nem lehet(ne :( ) rosszabbul fizetni mint a férfi munkaerőt.

    Nem azt kellene nézni hogy nő vagy férfi, hanem azt hogy milyen a real teljesítménye az adott munkakörben. Sajnos ez nem így van.

    Ez nő. Ez kevesebbet kap. Ez a faszi nem szimpatikus. Kevesebbet kap. Ez a faszi sem szimpatikus, de ő a főnök fia. Béremelés.


    Rigidus védelmében felhoznám példának azt, ha valaki elmegy árkot ásni egy néger faluba, és minden csávó az ő fenekét fogja hosszasan bámulni kaján vigyorral az arcán (neeem szexujális orientáció ám, csak beleült a tehénlepénybe), valahogy kártékonyan hatna az árokásás ütemére és gyanakvás töltené el az adott illető lelkivilágát.

    Ugyanígy ha egy munkahelyen a leányzó háta mögött beszélegetik félhangosan a fiatalemberek hogy alávarázsolnám a nagy bosszúállót, hogy úgy járna a szeme mint az asztalfiók, és közben a kuffert stírölik egyfolytában, az kártékonyan hat a közérzetére, ez utóbbi meg kihat a munkavégzésre is - negatívan. Pláne ha az adott fiatalemberek szájából integet a tsz-elnök amikor megszólalnak, és érződik rajtuk hogy csak hallottak a szappan és a víz áldásos hatásáról, fogkefét meg csak a reklámokban láttak.
  • Freddy TNT
    #35
    Isten ments az indulatoktól meg a rosszindulattól félreértettem az elmúlt pár hozzászólást ugyanis az jött le nekem, hogy nő vagy De ezek szerint mégsem. Sorry :)
  • rigidus
    #34
    ""Enyhe" férfifóbiát vélek felfedezni.... nem csak azért mondod ezeket,mert hogyismondjam......személyes tapasztalatod van ?"

    Na, akkor itt alljunk meg egy szora emberek meg mielott moderaciot kernek:

    Az, hogy nem vedem agyba-fobe a ferfiakat vakbuzgon vagy barki mast az nem jelenti azt, hogy bajom van veluk. Megvedem a ferfiakat is, de akkor amikor ugy erzem, hogy igazuk van. Ez velemenyem szerint nem az az eset.

    Az, hogy ferfi letemre a nok oldalara allok egy adott tema kapcsan az nem jelenti azt, hogy homokos lennek, vagy sajat indittatasbol/tapasztalatbol tennem. Egyszeruen igy erzem realisnak.

    Egyebkent meg: en imadom a noket. Akkor amikor a noiessegrol van szo. Amikor pedig informatikarol van szo, akkor ok is egyenrangu informatikusok akik kozt vannak jobb-rosszabb kepesseguek es ez szerint kell oket osztalyozni nem pedig nemi hovatartozas szerint.

    Vegul pedig, ha veletlenul homokos lennek az legfobbkeppen ram tartozna. Szerencsere nincsenek ilyen betegsegeim.

    A kovetkezokben pedig az lenne a keresem, hogy ha valmiert ugy erzitek, hogy nincs igazam, azt probaljatok meg mindketten a szemelyes megallapitasaitoktol, indulatoktol mentesen tisztazni, mert nem emlekszem ra, hogy en itt bantottam volna valamelyikotoket is. Ha pedig barkinek faj amit irtam, akkor erdemes lenne filozofalni dolgokon.
  • rigidus
    #33
    Lehet hogy a te szemedben sok bunkónak tünik, de tudod elég idegesitő amikor egy például egy programozót olyan csip csup ügyekkel zargatják hogy wordben hogy kell vmit megcsinálni és ezt napi többször.

    A kedves programozot azert zargatjak olyan csip-csup ugyekkel, mert ok is a munkajukat akarjak vegezni. A takaritonot azert megsem kerdezhetik meg, foleg ha meg keresgelni is kell szegenyt az epuletben. A masik pedig, hogy en is programozo vagyok es erdekes modon az egyik munkahelyen ahol 10-15 alkalmazott volt, elso 6 honapban egyfolytaban megrohamoztak, azutan pedig ez a jelenseg fokozatosan szunni kezdett, majd egy ev mulva szinte normalizalodott. Nem kuldtem el egyet sem a fenebe. Na vajon, hogy csinaltam?

    Egy idő után idegesitő lesz. Olyan ez mintha az autószerelőt faggatnád hogy hogy kell autót vezetni...

    Egy modszer arra, hogy hogyan lehet onmagadat szopatni:
    1. Akadalyozd meg, hogy ertsenek a wordhoz!
    2. Ha Mancika kerdez, hogy X dolgot, hogyan lehet megoldani, kuld el a fenebe.
    3. Ha masnap Margitka jon, hogy hogyan lehet Y dolgot megoldani, kuldd el a fenebe.
    4. Ha a kovetkezo napon Irenke jon, hogy hogyan lehet Z dolgot megoldani, kuldd el a fenebe.
    5. Panaszkodj el egy topikba, hogy minden nap ugyanazokkal a kerdesekkel baszogatnak, Mancika ma jott Margitka multkori kerdesevel, Irenke pedig Margitka es Mancika multkori kerdesevel...

    "Megint mellébeszélsz. Pontosan úgy ahogy a hozzá nem értő laikusok szoktak beszélni az informatikusokról.

    Most jon a poen csattanoja: en kozel husz eve vagyok az. De remelem, hogy egyszer en is olyan jolszitualt "hozzaerto" leszek mind Te.
  • Freddy TNT
    #32
    "Enyhe" férfifóbiát vélek felfedezni.... nem csak azért mondod ezeket,mert hogyismondjam......személyes tapasztalatod van ?
    Egy kissé általánosítasz szerintem. Te sem vagy sokkal különb azoktól,akik azt mondják, hogy az összes nő hülye és nem tud vezetni, nem ért informatikához...stb stb
  • rigidus
    #31
    "Te figyelj csak, véletlenül te nem vagy buzi?

    Meg szandekosan sem.

    "Csak mert minden második szavad az hogy meleg"

    Mert tobbnyire ferfiak olvassak a forumokat, a ferfiak vannak tobbsegben az informatikaban, es a ferfiak azok javareszt akik nem tudjak magukat beleelni mas emberek boreben. Ha viszont egy ferfit szembesitesz egy kisebbsegi helyzettel, AMITOL ISZONYODIK, akkor el tudja kepzelni egy hasonlo szituaciot amit egy no el at ferfi tobbsegben ugy, hogy nem kivan partneri kapcsolatot letesiteni. Ha majd elolvasol par konyvet ami szocialpszihologiarol szol, akkor tobbszor is talalkozhatsz ezzel a fajta szembesitesi modszerrel.

    "és ráadásul ezt főleg informatikusokra mondod.

    Majd ha banyaszokrol beszelgetunk akkor foleg banyaszokra alkalmazom a szmebesitesi modszert.

    A sajat szavaidat tudom erre csak valaszul adni:
    "Gondolkodj már el kicsit magadon..."

    Es kellemes olvasgasgatast!
  • SmallGreenET
    #30
    A #27-es hozzászólás nem nekem szólt, én nem melegeztem, s távol is tartom magamat az afféle dolgoktól... :)
    Sztem az egész téma intelligencia és tolerancia kérdése. Sajnos ez a mai világban elég ritka. S amit én írtam, az nem globálisan a női nem inforamtikai tudására értettem, de sztem ezt nem is lehet kiolvasni belőle. Ellenben az a réteg, aki valóban alkotó szakemberként van jelen a munkában, azt miért kellene kevésbbé becsülni, mint a férfiakat? Az pedig 1szerűen butaság, hogy amelyik csaj mongyuk elvégzett a témában egy erős 1etemet (ahol csak az kap diplomát, aki teljesít is - nem az egyes fun gatyi fősulikra gondolva), azt ne érdekelné a téma. Talán a többek által leírt és részletezett nehézségek miatt sokkal nagyobb kitartással és elszántsággal végezte a dolgát, s ezt nem szokás hosszú éveken keresztül az ember számára közömbös, sőt unalmas dolgokért csinálmni.
  • Freddy TNT
    #29
    Elég rossz a szövegértésed és nekem is valami haonló ugrott be mint a #27-es hozzászólásban.
    Két éve van barátnőm és nagyszerűen vagyunk. Természetesen nem a lanpartykon keresem a csajokat. Egyszerűen arról van szó, hogy én még a szórakozás "szintjén" (nem félreérteni!) sem nagyon találkozok nőkkel az informatikában. Ez kb olyan, hogy sok nőt érdekelnek a sportkocsik,de nagyon kevés azoknak a száma akiket a működési elvük is érdekel.lehet, hogy van jogosítványuk és jól is vezetik,de nem értenek a technikához. (lásd: példaként mondjuk az IDE kábeles malőrt....persze van még vagy 1000 ilyen,ez csak szemléltető példa. Lehet, hogy jó programozók (bár én ilyenről sem tudok) de akkor sem érdekli őket a technika.
    Persze vannak kivételek !
  • assdf
    #28
    Megint mellébeszélsz. Pontosan úgy ahogy a hozzá nem értő laikusok szoktak beszélni az informatikusokról. Lehet hogy a te szemedben sok bunkónak tünik, de tudod elég idegesitő amikor egy például egy programozót olyan csip csup ügyekkel zargatják hogy wordben hogy kell vmit megcsinálni és ezt napi többször. Egy idő után idegesitő lesz. Olyan ez mintha az autószerelőt faggatnád hogy hogy kell autót vezetni... de ezt már annyiszor kibeszéltük...
  • assdf
    #27
    Te figyelj csak, véletlenül te nem vagy buzi? Csak mert minden második szavad az hogy meleg, és ráadásul ezt főleg informatikusokra mondod. Lehet hogy te vmi "meleghelyen" dolgozol,de nem ez a jellemző.Gondolkodj már el kicsit magadon...
  • SmallGreenET
    #26
    Nah, végigolvastam hozzászólásokat...
    Kezdem azzal, hogy férfi vagyok... :)
    Elképesztő, hogy itt 1esek kicsoda tájékozatlanok, lövésük sincs az egészről, s fröcsög belőlük a férfi felsőbbrendűség. Akinél női IT munka címszó alatt a monitorpakolás, CDvel játszadozás, s effélék jutnak eszébe, az elég szegényes bizonyítványt állít ki magáról. Ahhoz, hogy valaki egy nagyon jó programozó, vagy akár magasabb szintű tervező legyen, ahhoz a büdös életben nem kell neki IDE kábeleket dugdosnia. Az eddig említett tevékenységek jobb esetben is gyenge technikusi, vagy ecdl papírocskás munkák. Azért az IT meló komolyabb szinten nem erről szól. +jegyzem, még csak tanulok, szal a nagybetűs élet egyes részeit még nem tapasztaltam, de azér nem hülyék között töltöm napjaimat. Én arányaiban elég sok tehetséges, hozzáértő lánnyal találkoztam már. S ha már itt vagyunk, ne felejtsük el: eszméletlen sok olyan férfi van a szakmai egyes pozícióiban, akiknek lövése sincs a dolgokról.
    Szumma szummárum: ugyanazért a jól elvégzett munkáért teljesen jogosan várják el az egyenlő juttatásokat.
    (megjegyezném, hogy itt néhányatoknak asszem nagyoncsak szüksége lenne kicsit közelebbről +ismerni a gyengébb nem példányait. egy komolyabb párkapcsolat, legalább baráti viszony értelmes nőkkel (mert van sok) lehet más belátásra térítene benneteket. Szal aki lan-partyban keresi a nőket, s ez alapján ítél, annak no comment... :D )
  • rigidus
    #25
    "Szerintem túlságosan elfogult vagy a hölgyek oldaláról."

    Nem ismersz elegge.

    Nyugodt lehetsz, hogy elkuldom en oket is a busba, ugyanugy mint barki mast, ha nem birnak magukkal. Nem varok el masoktol sem tobbet mint toluk. Csak megprobalok realisan gondolkodni es venni a faradsagot megkeresni az okok okozojat, az okok okozoinak okozojat es igy tovabb. Nem pedig leragadok tapasztalt pillanatnyi allapotoknal es vonnek le abbol vegkovetkezteteseket.

    Nem erdekli oket?

    Szamos pedagogus, orvos, mernok, kutato, mittomen atomfizikus, villamosmernok, matematikus van koztuk. Nemelyik szakma nyersebb mint a masik es ugyanugy megalljak a helyuket mint barki mas. Akkor miert ne pont az informatika ne erdekekelne oket, ami raadasul egy nagyon valtozatos szakma, tele felfedezni valoval.

    Elmondom miert: A vilagon a hulyek vannak tobbsegben. Az informatika nagyon gyorsan notte ki magat, hirtelen nagyletszamu novekedesre volt szukseg. Igy tulnyomo reszuk nem a jobbara kulturaltabb tarsadalmi retegekbol kerult ki mint pl. kutatok tobbsege, hanem szukseghelyzet volt, igy degeneral bunkok is lettek tomeggyartasban tovabbfejlesztve. A baj az, hogy igy a normalisabbja lett kisebbsegben.

    Azonban nehany dolgot tudni kell ezekrol degeneralt barmokrol is:
    1. szakmai tudas = hangero
    2. hozza ertes = "a legjobban en ertek hozza"
    3. szakmai ervek = a tobbsegnek van igaza
    4. szakmai hierarchia specifikacioja = minnel lekezelobb, minnel nagyobb a pofaja, annal jobban ert hozza
    5. Az ujonnan erkezok is ugyanezt a peldat latjak, ugyanugy nem kapnak elismerest az elso sikeres lepeseknel, ugyanugy elkezdik KOVETELNI maguknak. Na de hogyan? Hat ahogyan a "mesterek" csinaljak: GOTO 1.

    Na, egy pihepuha lanykanak ilyenek kozt kell megfelelni. Vagy o is alpari paraszta retardalodik, vagy otthagyja a szakmat, vagy egyszeruen csak neman tur es depresszios lesz.
  • rigidus
    #24
    "A nők szerintem azért nem értenek a számítógépekhez,mert NEM ÉRDEKLI ŐKET."

    Mert nem kapnak lehetoseget!

    Mar leirtam, de megegyszer mas aspektusbol:
    1. Alapvetoen ERDEKLI oket, de mivel nem talalnak ra segitopartnert/munkatarsat, hogy a 2-3 alkalom utan ne a segget meregessek, ugy eleg nehez kedvet kapni egy ilyen szakmahoz. (altalanossagban elmondhato) Kepzeld el, ha te minden reggel ugy jarnal be dolgozni, hogy a harminc homokos kollega arrol susog, hogy milyen szexi a segged. Valoszinuleg par het mulva mar undorral jarnal be.

    2. Ha lany kerul be egy informatikus csapatba es FOLEG ha nagyon tud is, azt a sok retardalt egobuzi ferfi nem tudja elviselni, igy kikeszitik. Ez kis csoportra nem annyira jellemzo, de nagyobb letszamnal mar eleg vegyes az osszetetel, ott mar nagyobb a valoszinuseg offenziv barmokra.

    3. Vannak kiveteles esetek is: amikor szerencses munkakornyezetbe kerul. Na ekkor beszelhetunk noi informatikusokrol.

    4. Meglepodnel ha tudnad, hany no van az interneten ferfi nevvel... (nem veletlenul)
  • beatz
    #23
    elég rossz hasonlítási alap egy lan-party, már azért is mert az magáról a játékról szól, szó sincs melóról...kivéve, ha nő rakja össze a hálózatot =DD amit kétlek, persze lehet, nem zárom ki, mielőtt valaki rámugrik emiatt ;]
  • Freddy TNT
    #22
    Szerintem túlságosan elfogult vagy a hölgyek oldaláról. Lányokat még Lanparty-n sem látni...kivétel egy-két alkalom. Ha akad és tud is valamit (értsd: nem akkor fogja meg először az egeret) akkor igen is elismerést kap. (nem is kicsit!) A srácok örülnek ha ilyesmi előfordul.

    Hogy munkahelyen mi van azt nem tudom,mert nincs női informatikus ismerősöm. De az tény, hogy a lányok kb 90%-a lehidal egy egyszerű (lentebb említett pl ) cd rom hibától. ÉS ezt nem magyarázod ki sehol, mert hiába az iskolapad meg az elrohanás ! Ezt nem tanítják a suliban. ( hogy dugd vissza a kábelt vagy cseréld ki)

    A nők szerintem azért nem értenek a számítógépekhez,mert NEM ÉRDEKLI ŐKET. Azt a keveset akit érdekel és komolyan gondolja azt tényleg lenyomják. DE ! Ez szerintem nagyon kis %
  • rigidus
    #21
    Ja, egyebkent ugy ferr, hogy a holgyek se usszak meg a kritikat: aki szakmai elismerest akar, az hagyja otthon a miniszoknyat, a kivagott bluzt, a papagajszineket mossa le a szemhejarol/szajarol es probaljon meg kibujni a szajha viselkedesbol, helyette pedig a munkajara koncentraljon!
  • rigidus
    #20
    Jo, ertem.
  • roliika
    #19
    "Akinek esze van az otthagyja mar az iskolapadot is idejeben meg mielott tobb offenzivat kapna a degeneralt parasztoktol." <-- :DDD Ez jóóó! :DD
  • strogg
    #18
    Rigidus: azt sosem állítottam, hogy nincs is:)))
    Csak azt mondtam, hogy én még nem találkoztam ilyennel :)
  • rigidus
    #17
    "De a tényen az nem változtat, hogy jó női informatikussal még nem találkoztam."

    Erre mondtam ezt strogg:
    "Az, hogy a statisztika mit mutat az egy dolog. Mutathat tobb ferfi informatikust kevesebb noi informatikus mellett, meg mutathat hozzanemertesbol fakado eltero aranyokat is amelyek nem feltetlenul tukrozik a problema eredetet."

    Akinek esze van az otthagyja mar az iskolapadot is idejeben meg mielott tobb offenzivat kapna a degeneralt parasztoktol.
  • strogg
    #16
    Ezekben igazad van.
    Magamat úgy ismerem, hogy azért mert nő, még nem ítéltem el senkit sem.
    De a tényen az nem változtat, hogy jó női informatikussal még nem találkoztam.
  • rigidus
    #15
    kbupdate hozzaszolasai azert ertektelenek mert az ismeretei jocskan hianyosak, ezt nem ismeri be, valamint figyelmetlenul olvas es elfogult vakbuzgo. Nem pedig azert mert no!
  • rigidus
    #14
    Na, elolvastam par hozzaszolast, en ugy latom, hogy lebeg itt egy tudatalatti "mi akkor is jobbak vagyunk"-mentalitas es probaljak az urak ovatosan letakargatni ezt szabalyszerusegekkel.

    Talan lehetne is definialni mar par szabalyt, igy osszefoglalnam az olvasottakat:

    1. A hulye informatikus ferfi azert hulye mert hulye.
    2. A hulye informatikus holgy azert hulye mert nobol van.
    3. A hulye szokehaju informatikus holgy azert hulye mert szoke no.
    4. Informatikus holgy nem ert semmihez, de az informatikus ferfiakra jellemzo, hogy ertenek a szakmajukhoz, viszont a holgy informatikusokrol ez egyaltalan nem mondhato el.

    Na, en azt gondolom, hogy le kene soporni az asztalt, az egokat egy kicsit most eltenni a fiokba es melyen elgondolkodni egy-ket aprosagon, leginkabb onmagunkon.

    En azt mondom, hogy hadd kapja a fizeteset mindenki a munkavegzes minosege alapjan!

    Az, hogy a statisztika mit mutat az egy dolog. Mutathat tobb ferfi informatikust kevesebb noi informatikus mellett, meg mutathat hozzanemertesbol fakado eltero aranyokat is amelyek nem feltetlenul tukrozik a problema eredetet.

    Miert van tobb ferfi informatikus a szakmaban:
    a) Talan azert mert eleg szar lehet egy tetszetos kullemu holgynek beilleszkedni nagykepernyos paraszt informatikusok koze. Kepzeld el milyen "kiraly" lehet szakmailag kiemelkedni, tovabbfelodni ha mondjuk egy jokepu gyerek vagy es betennenek tegedet kb. 30 ontelt, homoszexualis informatikus koze dolgozni/tanulni!

    b) A felelosok pedig a munkaltatok es a pedagogusok legtobbszor, mivel szemet hunynak afelett, ha egy nonek rendszeresen megjegyzeseket fuznek retardalt barmok, ahelyett, hogy kozbelepnenek. Azonkivul, ha egy ferfi tehetseges a szakmajaban, csak nagyon ritkan kap egyertelmu elismerest, de egy no meg annyit sem! En amennyire eszrevettem, a nok jobban igenylik a rendszeres elismerest es SOKKAL de SOKKAL TOBBET varnak el toluk!

    Nezzunk egy megtortent esetet: Kepzeld el, hogy van egy hatalmas otleted, eloadod a fonokodnek, o rabolint, szabad kezet ad neked es rad bizza a tovabbiakat. Te kivitelezed, honapokon at tulorazol rajta, majd amikor elkeszul, rovid ido alatt jelentkezik egy eroteljes fejlodes a ceg eleteben, ami elsosorban a te otletednek koszonheto. Fonok pajtasok osszehivjak a "nagy ertekezletet", te is ott vagy elvegyulve a tomegben, majd egyszer csak az egyik szarfaszu alaposan vegigmereget es odamegy hozzad a kovetkezokkel: "...holnap este itt kellene maradni tulorazni. Ja, en is itt leszek am...".

    Kisarkitott az eset, de arnyalataiban ez zajlik. Kerdes: ki a francnak van kedve ilyen barmoknak dolgozni/bizonyitani?

    A tortenet vege, a holgy masnap beadta a felmondasat es elhagyta a ceget. Azota szabad szoftveres fejleszto es ferfi nevet visel az interneten.

    Es vegul ime egy no munkajanak az elismerese SG modra. Tessek a hozzaszolasokra koncentralni!

    BTW, en ferfi vagyok...
  • Evil Merodak
    #13
    Majd jön kbupdate és megmondja a tutit.
  • strogg
    #12
    Előre bocsájtom, az égvilágon semmi bajom a nőkkel, vagy a munka iránti vágyukkal. DE!
    Ha már itt tartunk. A nők dolgoznak. Nem a családdal törődnek. a születések csökkennek, a társadalom öregszik. Egyre kevesebb kereső tart el, egyre több öreget.
    25 év múlva meg örülhet ha egyáltalán kap munkát, mert nem lesz miből fedezni a bérét. Ezen előbb kéllett volna elgondolkodni, csak aztán égetni a melltartót nem lányok?!