51
  • roliika
    De! Megtanulni meg lehet! Papírja is lesz! Csak mikor 1 CD-t kell írni, akkor naaagy kerek szemekkel néz. Gondolok itt konkrétan az ECDL vizsgázottak nagy részére, mert ugye CD írást nem tanult tehát nem tudja. Bár még csak diák vagyok, de vizsgázottól már hallottam olyat, hogy "ugye a megírt CD-re ha másik gépbe beteszem nem megy fel a vírus?". És itt kezd el az ember gondolkodni, hogy mire, milyen papírokat osztogatnak ???
  • FecaA
    Meg különben is... a számtech-et nem lehet csak úgy megtanulni... Ahoz nem elég az, ha megvan valami hülye papír...
  • strogg
    Női informatikus. Hm. Olyan női nformatikussal még nem találkoztam, akinek meg tudnék hajlani a tudása előtt. Ez az egyik. A másik.
    Annyit hallunk már a női emancipációról, hogy a tököm televan vele vazze. Minden tiszteletem a nőké. DE! Most már elég legyen basszus. Egyenlőre a lehető legtöbb területen egyenlőek. Oké. előre engedjük az ajtónál oké. Előrek öszönünk. Oké. Van nőnap. Oké. Lehetnek főnökök. Oké. De mostm ár elég legyen. A csapból is a nők folynak. De persze ha két cekekrt meg kell emelni, akkor "te vagy a férfi" felkiáltással áthárítanak szinte mindent. (ha megfigyelitek)
    Szóva lelég legyen, mert lassan már nekünk kell férfi egyenjogúsági mozgalmat indítani.
    Nehéz a moncsi? Igen. Nem bírja el? Nem. Egyenlő? Nem. Vagy fogadjuk el végre, hogy az egyik nem ebben, a maásik abban a jobb. És ne kezdjünk az egyenjogúság takarójával bepofátlankodni a másik területére! akkor nincs gond. És mozgalmat sem kel lszervezni hozzá.Pont.
  • roliika
    "Nálunk azok a kollégák, akik gyakrabban mennek haza a gyerekhez szintén kimutathatóan alacsonyabb bért kapnak" <- 1 értelmű, hiszen kevesebb órát dolgozik! Vagy kevesebb feladatot hajt végre ezáltal! Evidens.
  • irkab1rka
    Nálunk azok a kollégák, akik gyakrabban mennek haza a gyerekhez szintén kimutathatóan alacsonyabb bért kapnak azokhoz képest, akik meg nem.
    Ugyanez a helyzet a self management problémák esetén.
  • Lame
    Egy nem megfoghato dolgot akarnak ertekelni?
    Ki donti el, hogy 2 ember pont ugyan azt a munkat vegzi el ugy???
    2 ferfi se ugyan azt a fizetes kapja ugyan annal a cegnel. Megis melyik ferfi beret szeretne kapni? Gondolom amelyik tobbet keres ...

Egyebkent is a fizetesek titkosak, honnan tudjak, hogy kevesebbet kap???
  • pemga
    "A béreknél kiemelt rés - legyen az vélt, vagy valós - olyan tényező, amely nagy hatással bír a női alkalmazottakra. Az ilyen vélekedés hatására megnövekedhet a munkaerő mozgása, ahogy a magukat hátrányban érzők új munkahely után néznek" Ez szerintem bármely alkalmazottra érvényes :), persze nem mindenki ezért megy el egy cégtől, de ez általában elegendő ok.
  • Astera
    Az a 12% mínusz, az pont annyi, hogy neki nem szabad cipekednie, meg legyünk velük udvariasak, ajánljuk fel segítségünket nekik.
    Szerintem még senki nem látott női IT-st szervert/switchet/szg-et/monitort cipelni. Meg hogyan is tennék meg ezt 2centis műkörömmel?

A volt főnököm IT vezető volt (nő), a PDA-ja USB kábelét az RJ-45 (LAN) csatlakozób dugta bele többször és csodálkozott persze, hogy nem megy.
    Mondjuk ő ennek ellenére nagyságrenddel többet tett zsebre.
  • juhand
    Majd akkor kapnak egyenlő bért ha a Polgár Judit a férfi sakk mezőnyben is világbajnok lesz :-)
    Be kell látni, hogy képzettség ide vagy oda, a nők informatikai képességei alacsonyabbak a férfiakénál, ezzel naponta szembesülök, persze kivételek is akadnak.
  • Celeborn
    Hát ahhoz, hogy magasabban képzett, és kevesebbet kap, annyit tennék hozzá, hogy marhára lényegtelen, mennyire képzett. Nekem 2 női informatikus mérnök ismerősöm van, az egyikük azt sem tudja, hogy kell file-t másolni windows-ban, a másik azért jobban képben van, de az pl. hogy a CD meghajtó azért nem működik, mert nincs bedugva az IDE kábel, neki sem jutott eszébe... Ugyanakkor van olyan férfi ismerősöm nem egy, akinek szimpla érettségije van, de meghajlok tudása előtt.
  • bakterrier
    nehogymá egy nő annyit keressen mint, én, sőt senkise:D