1528
Francia bajnokság és válogatott |FFF|
  • SLICK
    ;) amúgy ha vki nem tudja Sport 1 9től :)
  • báttyó02
    jaja :@
  • SLICK
    ma Franica Olasz EB meccs lesz :o nézzétek! remélem elverjük a retkes olazoka kegyetlenül!
  • jbal
    Hiába jelentette be Claude Makelele, hogy a világbajnokságot követően már nem szeretne többé a nemzeti tizenegy rendelkezésére állni, ez nem túlságosan érdekli Raymond Domenech szövetségi kapitányt.
    A Chelsea középpályása a szabályok szerint, ha nem jelenik meg a nemzeti együttes edzőtáborában, akkor két mérkőzésre szóló eltiltást kaphat Angliában! Domenech közölte szándékát José Mourinhóval, a londoni klub menedzserével, aki érthető módon nem volt túlságosan boldog a kapitány elhatározása miatt.
  • jbal
    Háttér
  • báttyó02
    hát ja ...:(
  • France men
    Ah, na ez jó hír Bárcsak zizu...
  • EmIn3m02
  • jbal
    Thuram továbbra is a válogatott rendelkezésére áll

Lilian Thuram kihagyta a francia válogatott első, világbajnokság utáni barátságos mérkőzését klubbeli kötelezettségei miatt, ám a 34 esztendős védő továbbra is Raymond Domenech szövetségi kapitány rendelkezésére kíván majd állni.

A nyáron az FC Barcelonához távozott játékosról egy ideig nem lehetett tudni, hogy esetleg kora miatt bejelenti-e visszavonulási szándékát, ami a válogatottbeli szerepléseket illeti. Thuram végül úgy döntött, hogy továbbra is szeretne hazája nemzeti együttesében játszani, miután tárgyalt a szövetségi kapitánnyal erről.

"Olyan sok támogatást és bíztatást kaptam a drukkerektől a VB befejezése után, hogy ebben a helyzetben egyszerűen nem vonulhatok vissza!" - nyilatkozta Thuram. "Afrikától New Yorkig, mindenhonnan arra kértek, hogy játszak tovább! Ott leszek szeptember 2-án a Grúzia elleni EB selejtezőn a keretben, ezt megígérem!"
  • Zizou5
    A francia válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech közzétette a Bosznia elleni, jövő szerdai barátságos meccsre készülő 20-as keretét. Nagy meglepetésre kimaradt az utazók közül Makelele és Thuram, helyet kapott ugyanakkor néhány fiatal.

A keret
    Kapusok: Coupet, Landreau
    Védők: Abidal, Boumsong, Clerc, Gallas, Givet, Mexés, Sagnol
    Középpályások: Diarra, Faubert, Malouda, Mavuba, Toulalan, Vieira, Ribéry
    Csatárok: Henry, Saha, Trezeguet, Wiltord

• Zizou5
    Franck Ribéry ügynöke elárulta, hogy ügyfelének aláírásáért három klub verseng: az Arsenal, a Real Madrid és a Lyon. A 23 esztendős francia szélső nagyszerűen játszott a világbajnokságon, nemrégiben pedig magára haragította kissé a Marseille vezetőit, ugyanis kijelentette, hogy el akarja hagyni a klubot. Tette mindezt mindössze néhány nappal azután, hogy arról beszélt: szeretné kitölteni négyéves szerződését a délieknél. A hétfői edzésen a szurkolók is sértegették Ribéryt, akinek így már aligha lesz maradása a klubnál.
    - A Lyon, az Arsenal vagy a Real Madrid lehet az új csapata - mondta Bruno Heiderscheid - Mindegyiknél fejlődhet, az pedig szerintem elkerülhetetlen, hogy távozzon Marseille-ből. Tudom, hogy még mindig szereti az OM-et, de a szurkolók sértegetik, bántják, ez pedig nagyon fáj neki.
    Az ügynök tehát három csapatot említett, de az egyiket máris kihúzhatjuk. Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere kijelentette, hogy nem tudja, hol játszatná Ribéryt, nincs szüksége még egy, a széleken bevethető emberre Ljungberg, Reyes, Rosicky, Hleb és Walcott mellett.
  • Zizou5
    Fabien Barthez úgy érzi, még legalább két évig képes a legmagasabb szinten futballozni. A 35 esztendős kapusnak jelenleg nincs csapata, miután elhagyta a Marseille együttesét. Ennek ellenére nem adja fel, sőt, a válogatottban is ő akar maradni az első számú kapus.
    - Amíg futballozom, addig nem vonulok vissza a válogatottságtól - mondta a korábbi Manchester United-hálóőr. - Ideális esetben még két évet szeretnék játszani, de lehet, hogy ez már nem adatik meg nekem. Nem várok semmit, nem kapni akarok, hanem adni. Tanítani szeretném a fiatalokat, átadni nekik a tudásomat, tapasztalatomat.
    Barthez lemaradt a Toulouse egyes mezéről, noha beteg édesanyja miatt nagyon szívesen szerződött volna arra a környékre. Ennek ellenére nem kapkod, saját elmondása szerint csak olyan edzővel akar dolgozni, aki 200 százalékig megbízik benne.

jol teszi h nem vonul vissza szetm jo kapus kedvelem őt!
  • Zizou5
    Dhorasso visszavonult a válogatottságtol!!!

Vikash Dhorasoo nem kíván többször a francia válogatottban játszani. A 32 esztendős középpályás utoljára a világbajnokságon, a Dél-Korea elleni csoportmérkőzésen lépett pályára a "Kékek" színeiben csereként, most pedig - 18 válogatottsággal a háta mögött - búcsút int a címeres meznek.
    - Ha arról kérdeznek, hogy vonz-e még a francia válogatott, hát azt felelem, nem - mondta a PSG középpályása. - Egyszerűen nem akarok többet a nemzeti csapatban játszani. Vége, ennyi...
    Dhorasoo 1999-ben mutatkozott be a francia válogatottban, és Raymond Domenech "uralkodása" alatt rendszeresen meghívót kapott, de a világbajnokságon nem igazán rá épített a szövetségi kapitány.

32 éves?!?! nem néztem ki belőle, jó szívos játékos volt, kár h abbahagyja a válogattságot
  • ozsi
    belenézegettem a meccsekbe...
    idény eleji forma ... :D
  • jbal
    kösz.ezeket lehet h látom
  • Zséé
    Péntek:
    ÉLŐ 20:45 Labdarúgás. Nantes-Lyon, francia bajnokság, 1. forduló (élő)
    Vasárnap:
    ÉLŐ 17:45 Labdarúgás. Sedan-Marseille, francia bajnokság, 1. forduló (élő)
  • jbal
    Nantes-Lyon meg?
  • Zséé
    Holnap kezdődik a bajnokság! Sport1 két meccset is ad élőben!
  • DJ Bee18
    hülye paraszt amcsi... Hát ha már abban az országban nyerek 7 alkalommal a világ egyik legnagyobb eseményén, csak tisztelném meg szeretném azt a népet nem?
  • Unreal1942
    Ostoba
  • Speed devil
    Pont ezt hallotam az egyik nap miközben néztem a Tourt!!
  • Monoton
    áz!

• EmIn3m02
    ez egy fasz
  • jbal
    ekkora hülyét
  • tormy
    Teljsec = Teljes
  • tormy
    Armstrong leseggfejezte Zidane-ékat

A hétszeres Tour de France-győztesnek, a tavaly visszavonult Lance Armstrongnak ismét sikerült magára haragítani gyakorlatilag egész Franciaországot. Egy díjátadón viccből leseggfejezte a francia futballválogatottat.

Teljsec cikk
  • Rage47
    nincs erröl feliratozott változat?
    http://www.youtube.com/watch?v=d5CYhNP8Fzs&search=zidane
  • Speed devil
    Tök jó a banner...
  • Japep
    Hello!
    Nemrég nyitottam egy Zidane topikot, de azt "nem nyitunk játékosoknak külön topikokat" címen be is zárták... Viszont még ez előtt csináltam oda egy bannert, amit ha gondoltok, berakhattok ide (ez csak egy ötlet, nem kötelező).
    Én is Franciaországnak és Zizou-nak szurkoltam a VB-n, sajnálom, hogy "csak" másodikok lettek...
  • Rage47
    én sem haragudtam rá egyáltalán. sztem csak az gondol Zidane-ra másképp, aki nem ismeri/ismerte a (focis)múltját, vagy eccerüen bunko:)
  • France men
    Hm azért kiváncsi lettem volna mit mondott neki pontosan! Én nem is haragudtam rá eddig sem sőt.....;)
  • father1989
    Rengeteg találgatás látott napvilágot a döntő óta, így aztán mindenki azt várta, hogy Zidane elmesélje, mit mondhatott neki az olasz védő, ami annyira feldühítette a gallok sztárját, hogy végül egy mellbefejeléssel vett elégtételt a sérelmekért.

Nos, Zidane a Canal Plus csatorna műsorában nem árulta el pontosan az elhangzottakat, de azt mondta, hogy nagyon durva szavakkal illette az Internazionale játékosa a lánytestvérét és édesanyját. A futball világától a dicstelenül végződő finálé után elköszönö Zidane bocsánatot kért a nézőktől - elsősorban a gyerekektől -, akik láttak az esetet, de nem bánja meg, amit tett

www.origo.hu
  • Muki100
    zizu honlapján fenn van az interjú ha valaki tud franciául az tájékoztasson már bennünket mit is mondott
  • Unreal1942
    Elvileg ma este nyilatkozik Zidan, hogy mit is mondott neki a digo.
  • France men
    Tegnap is volt az Aktivban meg a Fokuszban is. Nagyon nagy volt Shirac köszöntötte és Zizu igy bedőlt neki mint amikor megfejelte a tetovált majmot xD!
  • Rage47
    Materazzit mindenhogy eltiltanám egy időre. Azért amiket a pályán szokott művelni, meg a beszólásokért.
    Nem adják le tvben a francia csapat hazaérkezését?
  • Monoton
    nahh ezen akadtam ki énis!

• jbal
    "Azt sem tudom, mit jelent ez a szó"
    :DA:SD:SD:S:D:A:DS:DSDA:DSDA:D:A::D:SD:
  • SLICK
    Materazzi az ártatlan kisfiú... LOL a videókat elnézve róla mást gondolok, én még ezért jobban megfejelném.
  • EmIn3m02
    Materazzi: Anyád egy terrorista szajha!

A legújabb verzió szerint Marco Materazzi (képünkön), az olasz labdarúgó-válogatott védője a vasárnapi vb-döntőn Zinedine Zidane beteg édesanyját vette a szájára, és a francia karmester ezért fejelte őt mellkason.

A vasárnapi berlini finálé 110. percében Horacio Elizondo játékvezető felmutatta a piros lapot Zidane-nak, amiért durván belefejelt Materazzi mellkasába.

A brit The Sun című lap szerint a Real középpályása azért veszítette el a fejét, mert az Inter bekkje leterroristázta őt, illetve leánytestvérét prostituáltnak nevezte. Az ügy kivizsgálása érdekében szájról olvasni tudó szakértőket is felkértek, hogy kiderítsék, mi váltotta ki Zidene-ból az agressziót.

A legújabb verzió szerint Materazzi a francia kapitány vasárnap kórházba szállított beteg édesanyját vette a szájára. "Mindannyian tudjuk, hogy anyád egy terrorista szajha. Menj a francba!" - mondta a védő.

A tetovált futballista természetesen tagadja, hogy ilyesmire ragadtatta volna magát.

- Ez hazugság! Nem igaz, hogy ilyet mondtam. Azt sem tudom, mit jelent ez a szó - nyilatkozta Materazzi.