Pontosabban lesznek követhetők a webezők
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hmm, a cookie önmagában jó (felhasználói bejelentkezés nélkül is testreszabható profilt lehet elmenteni, pl. hogy google milyen nyelven szóljon). Azt nem szabad megengedni, hogy az egyik site által lementett cookie-hoz hozzá férhessen egy másik site. Ezt a zupa-cookie-s site-ot meg egyszerûen ki lehet tiltani és kész. Miért jó az nekem, ha "testreszabott" reklámokat tolnak a pofámba? A tabok-nak van még egy olyan elõnye, hogy a history is tabonként egyedi, tehát egy oldal csak azt tudja megnézni, hogy milyen útvonalon jutottam el odáig (pl. melyik keresõ, portál, akármi volt a forrás) azt hogy ezen kívül milyen más oldalakat látogatok, már nem. Ne is akarja tudni, or else kénytelen leszek tisztító FF extension-t írni/beszerezni...
Ugye nem gondoljátok, hogy ezt komolyan végig lehet vinni ,))))
Ha egy oldal letiltja magát, mert nemfogadod a KUKIJÁT, akkor rábasz mert látogatót veszit, amit senki sem akar.
Igy csak önkéntes alapon müködhet, amire mindenki szarni fog.
Ha egy oldal letiltja magát, mert nemfogadod a KUKIJÁT, akkor rábasz mert látogatót veszit, amit senki sem akar.
Igy csak önkéntes alapon müködhet, amire mindenki szarni fog.
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
Jobb egérgomb->adatvédelem->Az összes cookie blokkolása <#vigyor3>#vigyor3><#idiota>#idiota>
de védhet ha ezt az új cookietípust nem hajlandó kezelni a firefox..
Meg az is problémám, hogy egy ilyen dologgal csak a "szuperreklámok" maradnának életben. A szörfözés közben, gyakran érdekes olyan linkre, reklámra kattintani amire eddig nem is érdeklõdtem, hiszen ezért is használom a netet.
Ha elveszik ezeket a kiruccanásokat, mert csak olyan reklámokat látok amelyek az érdeklõdési körömnek megfelelnek (és jól megfizettek, persze nem nekem adták :) akkor mi lesz a kis tehénnel és a többiekkel?
Ha elveszik ezeket a kiruccanásokat, mert csak olyan reklámokat látok amelyek az érdeklõdési körömnek megfelelnek (és jól megfizettek, persze nem nekem adták :) akkor mi lesz a kis tehénnel és a többiekkel?
Én nem értem miért nem sérti ez a személyi jogaimat, a problémát nagyjából megfogalmazta komolytalan.
Egyébként ha firefoxot használsz windó$ alatt azért ne reménykedj, hogy kimaradsz a jóból. Nem becsülném le a mike-t annyira, hogy ezt a szupercookit inkább az oprendszer részévé tenné nem az IE-be építené be.
De az mulatságos ahogy ezt a csak számukra elõnyt jelentõ feature-t próbálják a user-nek reklámozni. <#vigyor4>#vigyor4>
Egyébként ha firefoxot használsz windó$ alatt azért ne reménykedj, hogy kimaradsz a jóból. Nem becsülném le a mike-t annyira, hogy ezt a szupercookit inkább az oprendszer részévé tenné nem az IE-be építené be.
De az mulatságos ahogy ezt a csak számukra elõnyt jelentõ feature-t próbálják a user-nek reklámozni. <#vigyor4>#vigyor4>
Nekem az egésszel az a bajom, hogy ha én pl az sg.hu-t látogatom, akkor ahhoz az MSnek, vagy egy 3. félnek (aki fizet az információért) mi köze van? Jó, ha az sg-t látogatom, akkor az sg felõlem naplózza, hogy a film vagy a tech részt nézem-e, és akár eszerint pakolja a reklámokat. Mondjuk azt is korrektebbnek tartanám, ha ezt csak regisztráltakkal tennék meg, hisz õk ezért kapnak valami plusz szolgáltatást. Az oldalra tévedt bárkit ezzel terrorizálni szerintem nem lenne szép dolog. De annak, hogy az sg.hu-s látogatásom naplója alapján az index.hu-n személyreszóló tartalom jelenjen meg, nem igazán látom, hogy hogyan lehet jogi alapot ideologizálni. Kb olyan mintha kilesné 1 cég hogy mit szoktan kajálni, és másnap hajnalban kopogna egy ügynök az ajtón, hogy az õ zabpelyhüket egyem reggelire, ne amit eddig kajáltam.
Ráadásul az egész szuper-kukis történet bukik a közös használatú gépeken (suli, netcafe, stb).
Ráadásul az egész szuper-kukis történet bukik a közös használatú gépeken (suli, netcafe, stb).
"Nem baj. Firefoxot használok."
Az ellen nem véd. Szeritnem. Ugyanis ez egy cooki, azokat meg minden böngészõ kezeli.
Ha az IE-be építenék be, nem kellene nagy bonyolultság hozzá, egyszerûen az amúgy is tárolt statisztikákat feltöltené, és kész.
Az ellen nem véd. Szeritnem. Ugyanis ez egy cooki, azokat meg minden böngészõ kezeli.
Ha az IE-be építenék be, nem kellene nagy bonyolultság hozzá, egyszerûen az amúgy is tárolt statisztikákat feltöltené, és kész.
süti ellen nem véd.
Nem baj. Firefoxot használok.
http://tor.eff.org/
igazából ez semmi. szal még hirértéke sincs. eddig is képesek voltak sztem (MS) ilyenek rögzitésére, csak akkor még ilyen "beleegyezés" kellett hogy adatokat közölhessen az IE az MS felé.
Most viszont már anélkül is, törvényesen tudja ezt csinálni.
majd ha élesben is lehet tesztelni majd meglátjuk mire is jo. egyelöre egyébként nem sok mindenre. max arra még, hogy igy is lehet majd bizonyitani, hogy egy-egy fájlcserélö emberke mikor mennyi és milyen torrent oldalakra látogat :) igy már nem csak a tracker fog árulkodni.
Most viszont már anélkül is, törvényesen tudja ezt csinálni.
majd ha élesben is lehet tesztelni majd meglátjuk mire is jo. egyelöre egyébként nem sok mindenre. max arra még, hogy igy is lehet majd bizonyitani, hogy egy-egy fájlcserélö emberke mikor mennyi és milyen torrent oldalakra látogat :) igy már nem csak a tracker fog árulkodni.
Ennyi erõvel akár postázhatnának néhány poloskát is a usereknek - az legalább nyíltságot feltételezne: "igen, figyelünk, nincs hová bújnod"
ezek a kémprogramos beágyazott cookiek a személyisé jogaimat sértik!
a Mirco$-nak mindent szabad? pénz beszél...
remélem a mozilla nem fogja alkalmazni!
a Mirco$-nak mindent szabad? pénz beszél...
remélem a mozilla nem fogja alkalmazni!
← ElőzőOldal 2 / 2