70
  • gordonmail
    aki ért a géphez azt úgyse figyelik meg :D:D:D
    ezért használok linuxot....
  • Dj Faustus #69
    Egyébként a Firefox-nál is volt hasonló felhasználókövető ötlet, de felhasználói tiltakozás miatt a Firefox-ba nem kerűlt bele az <a> elem ping attribútuma.
    Bővebben erről:

• Dj Faustus #68
    "However, not before Zimmermann, working quickly to beat the legislation, developed the Pretty Good Privacy (PGP) program based on the RSA public-key cryptography algorithm. Zimmermann then released PGP 1.0 as freeware. Not long afterwards, Kelly Goen uploaded the PGP program onto some bulletin board systems, and shortly after that it was uploaded onto the Usenet where the cat escaped around the world."

"MIT then began functioning as the official distributor of PGP. MIT and Zimmermann published a book that contained the PGP source code written in the C programming language, and printed in a special font designed to be easily read by computer scanners, which was legal since the US Supreme Court had consistently refused to ban any written expression."
    Forrás:
  • MetaMórfózis
    Igaz, dvdjohn cuccait is igy terjesztették... De a pgp-t is valahogy igy hoztak ki.
  • Mike
    az a baj, hogy nem hülyeséget irtál, hanem rendőrdumát :)
  • Mike
    figyelj cat! Miért gondolkozzak a másik oldal syemszögéből? Ott vannak ők, majd ők gondolkodnak. Nekem itt van ez az oldal, ez az én dolgom, nem az, hogy átérezzem más problémáját. Ő talán átérzi az enyémet? nem.
    én egyszeri user vagyok, nem fejlesztő, nem reklámozó, hadd védjem már az én érdekeimet
  • Shadow_THH
    jam orvell
  • Shadow_THH
    use fire fox
  • zotyakiraly
    Fasizmus!!! vagy 1984?
  • Macc
    pedro, cat: Nyomjatok egy csipet a kezetekbe, aggaszatok magatokra kamerat, meg a pecora is, es figyeltesd magad, majd kapod szepen a valaki altal megfelelonek talalt reklamokat! hujj de jo lesz neked!
  • Komolytalan
    "gondolom nyilvánvaló, hogy a szombat reggeli rajzfilmek közben nem nyomatnak tampon meg mosoporreklámot, viszont marhasok nestlé, nutella meg ilyesmi megy"
    Éppen ezért nem reklámoznak tampont meg mosóport az sg-n, ehelyett informatikával meg játékokkal kapcsolatos cégek termékeit reklámozzák. TVben sincs szuperkuki, és mégis működik a dolog.
  • Komolytalan
    "Így hogy ingyen jön (mert az sg.hu nem kap az internet-előfizetési díjból) a tartalom"
    Látod, például ez egy igen komoly hiba. Durván arról van szó, hogy a dájcse telekom meg júpíszí és társainak dolgozik az sg.hu, meg minden weboldal. Ha nem lenne tartalom, akkor mire is használnád a havi 10K+-os előfizetésedet? Levelezésre? Arra elég 1 modem, vagy egy 3K-s forgalmidíjas ADSL. De akár egy GPRS is.
    Jelenleg kb az van, hogy a netszolgáltató adja a filléres hálózatát, közben évről évre produkálja a rekordnyereségeket úgy, hogy mindenki tudja mekkora pazarlás folyik az ex-matávnál. A tartalomszolgáltatók meg éljenek meg reklámból, vagy tegyék fizetőssé a tartalmat. Ez kb olyan, mintha egy játék CD/DVDnél a játék gyártója nem kapna mást mint a nagy büdös lóf.szt a s.ggébe, tegyen a játékba reklámot, és éljen meg abból. A gyártó cég meg lenyúlná a CD előállítás fölötti összeget, vagyis játék CD ára-100Ft-ot.
    Nem kéne ide reklám. Egyszerűen egy elfogadott mérés kellene arról, hogy mely oldal mennyi internet forgalmat, mennyi interneten eltöltött időt generál, és ez alapján a szolgáltatók az előfizetési díjak egy részét kötelezően utalnák az oldalaknak. Max lenne 1000Ft-al több a havidíj, aki meg nem akarja megfizetni ezt az 1000Ft-ot havonta, az nézhetne reklámot és kész.
  • pedro870
    mondhattad volna, hogy hülyeséget írok, de azért sértegetni nem kéne :)
  • Cat #57
    Mike: gondolom nyilvánvaló, hogy a szombat reggeli rajzfilmek közben nem nyomatnak tampon meg mosoporreklámot, viszont marhasok nestlé, nutella meg ilyesmi megy. Hogy ugyanezt a neten elérjék, tudniuk kell a weblapoknak hogy milyen korosztály olvassa őket, mikor, stb. Tehát lényeges, hogy a megfigyelés sosem magának az adott weboldalnak kell, hanem a reklámozók érdeke. Más kérdés hogy közvetve a lapé is, mert igy tudja kiszolgálni a reklámozót, aki oda pénzt visz.

Próbáljatok meg kicsit a másik oldal szemszögéből gondolkozni. Pl. van egy szoftvered, hol hirdetnéd, hogyan? Kinek adnál pénzt, melyik weblapra vinnéd a hirdetésed? Nyilván tudni szeretnél minél többet az adott weblap látogatóköréről, vajon fizetőképes korosztály látogatja e stb. A te pénzedről van szó, szóval biztos akarnál lenni abban, hogy a lehető legjobban költöd el. Ez ilyen egyszerű. Itt nem az ördög eszközéről van szó, vagy a titkosszolgálatról, hanem piszkos anyagiakról, ami MINDEN HIRDETŐT érint. És ha feladsz egy lakáshirdetést, te is hirdető vagy...
  • Cat #56
    azt, hogy melyik csatornát adott időpontban kik nézik, az AGB Hungary figyeli kemény pénzekért, 800 háztartásban, akik előre beleegyeztek ebbe, és aktivan közre is működnek a mérésben. Tehát a te TVdet nem figyeli senki.
  • Mike
    te vmi rendor lehetsz, vagy valami elnyomo szervezetben lehetsz erdekelt, BSA, ASVA
  • Hegyikecske
    lol bazd+, 2006ot írunk, erre valaki asziszi megtehet ilyet... Mindenki a kémprogramok ellen van, és ehhez meg asszisztálnak, és töklegális, a végén mér el is terjed.. pfff
  • pedro870
    olyan viccessé kezd válni ez a felvilágosult netező társadalom...

- személyiségi jogok mindenek felett
    - csak ne figyeljék a letöltéseket, mi közük a torrenthez, van ott legál forgalom is
    - ingyen lehessen használni a webes tartalmakat
    - de reklámokat ne mutogassanak már, kell az adblock
    - milyen alapon akarnak hatékonyan reklámokat mutogatni, hogy merik mérni az embert egy oldalon, aminek használatáért a user ugye semmit nem fizet, és amely oldal ugye a reklámból él

Azért az internet kialakulásával, fejlődésével biztos, hogy a netezők jogai sérültek a legjobban? Így hogy ingyen jön (mert az sg.hu nem kap az internet-előfizetési díjból) a tartalom, jön le a legtöbb embernél rengeteg film, zene, könyv, néha azért vicces ez a túlzott kényeskedés. Ez az oldal is pl hirdetésekből él meg, és jobban tud élni belőle, ha van hozzá megfigyelés a látogatókról, akiknek meg sztem kicsit átgondoltabban kéne megállapítani azt, hogy most mi userek itt jól járunk ezzel vagy nem?

• pemga
    "de a helyi szervezetek és talán azthiszem az egyetemek is elkezdték az eljárás programkodját kinyomtatni pólóra meg könyvbe és úgy terjedt el a cucc.". DvDJon kódját terjesztették ilyen és még durvább módokon. Egyébként az 56bites kódolási limitet (illetve az NSA kulcs kötelezettséget) Clinton bontotta fel, ha jól emlékszem 2001 (?) ben? Akkor szűnt meg többek között a nonUS ág debianban, kapcsolták ki a gps zavarást, stb.
  • Dj Faustus #51
    "a honlapom latogatoit konnyeden lerakhatnam egy file-ba. Ez siman benne van a HTML nyelvben."
    A HTML-ben - ami egy leírónyelv - nincs benne.
    Állománykezelés esetleg szerveroldali nyelvekben (PHP, ASP, JSP, CF, Perl, Python,...) van benne. Cookie-kezelés kliensoldali szkriptnyelvben (Javascript, VBScript)

"Viszont a MEDIAN a leveleinket elemzi és pontozza. "
    Csak az oldallátogatási statisztikákat rögzíti egy CGI-s szerveroldali szkript segítségével. Nem néz bele a leveleidbe.

"a manapság eladott TV/Video készülékek lekérdezhetöek!"
    A normál televíziókészüléked mióta szolgáltat ki arról adatokat milyen csatornát nézel? Ahhoz kellene benne lennie valami adónak lennie. ;)

"de a helyi szervezetek és talán azthiszem az egyetemek is elkezdték az eljárás programkodját kinyomtatni pólóra meg könyvbe és úgy terjedt el a cucc."
    Zimmermann 1991-ben egyik barátját kérte meg, hogy tegye fel az inteneten a Usenet egyik "hírdetőtáblájára" a PGP forráskódját. Mivel csak az USA-ban volt érvényben az 1991-es általános bűnözés elleni törvény záradéka (az állami intézmények megfelelő jogi felhatalmazás birtokában beletekinthetnek az elektronikus kommunikációba - ezt a gyártóknak és szolgáltatóknak biztosítaniuk kell), máshol szabadabban terjedhetett a PGP.
    Forrás: Simon Singh: Kódkönyv
  • MetaMórfózis
    Multipost rlz de nem tudom kihagyni hogy ne anyázzak egyet:

-----BEGIN PGP MESSAGE-----
    Version: GnuPG v1.4.1 (GNU/Linux)

hQIOA5mro/xgx3dgEAf+NEJgbMbEBLSqnfbh9a2iJDYQhG3ntNfcZvewdsjtBsZo
    051WT2XVVHbJ4bTrypxOcwxxAWO1u1WCNJauPnZk4T/aiP3fSrk40INQ/Zyid41M
    09Myx7km5Ze/5CCterqfFUD+e77lgPh8KilHzW+W70u2IK6rE3v5uIw5SNNiwklZ
    avj1dzoih1VoAUmDnlDB9odiIK3aZ5Nbh11hUH5p28NN2Qs3MuwyuSEABnMUUFje
    mBbfOCR1PCH1aJZUxTpmfhv/AD7TPUf9IQvUjeRQwST5l4f50l1phQ3keFIQefB2
    F/VJYFVI9+sZmBsbD8RRY4FoBzAOo4ASNzoBP/qSDgf/eiuAdIZVUSfhY12Dr10y
    qON29BD0ROkPblj8aTdG9X22KVD515dK1pL+4rtTwX7RNasfmIPTBtngdcHuZvYy
    c0jB0NM/ZsDih1xokXET13aK9OXoLiW6zbhoV0eBinbNxSdiXECvPKwY8kekqkvG
    u7q/xcGkaFfMcakoq5+O668NJFcYTXV+daEMovD7G+FMEZMBRKvbLz1695Q0XTMM
    meqBjQc9EoogeIv/aDDqrRbLXX1jacC9OpAgoD+sCgG4wUSO0v1L0P6wtdFTb0bk
    V662N3OS/0oY9uggGbVrWRGWRjA5bm17FRr/NYHW3Bjo6FEUm2VeMvbC2m4S86tD
    qNJaASEgutn7SsR0zZN8x+6UJ5fvgfAcFupzOFv3vvdWtSnz8IuH8XcQAQWWeprG
    JOlcbhAJ9vjrZHGmQpiAFX/hD19F/NYtD6wgHe0RUoP3CpMyZ6CiCBkSkTeW
    =Oajq
    -----END PGP MESSAGE-----
  • MetaMórfózis
    Jahm pontosan, a PGP-től is összefosták magukat, és beis tiltották, de a helyi szervezetek és talán azthiszem az egyetemek is elkezdték az eljárás programkodját kinyomtatni pólóra meg könyvbe és úgy terjedt el a cucc. Persze kaparnak ellene rendesen, érdekes hogy a messengerbe nincs pgp kódolási lehetőség... vajon miért... sose jönnék rá, miért zavarná őket ha minden msn-es f.láma olyan kódolással kommunikálna amit uszkve 3milliárd év visszafejteni... De az alternatív kliensek egy resze mar tamogatja, nekem is van, csak még olyat nem talaltam akivel tudok így beszélni:)
  • MetaMórfózis
    Ez nem politikai elemző cég, ez midnenféle elemzéssel és statisztikával foglalkozik.
    A hírhez kapcsolódoan, mint webfejlesztő aztmondom hogy az ötlet nem rossz, de túl durva, mint felhasználó meg azt hogy a jó büdös IEvel bélelt k. a.jukat. Nembaj, ezt úgyis csak az explorer fogja támogatni, és aki ie-t használ meg is érdemli:) Sőt! Még több ilyen feature-t kerek bele, kellene még egy beépített keylogger is [backdoor úgyis van/lesz elég, de egyszerübb lenne ha magától csinálná] explorer rulz.
  • szal
    A tartalom elemzésröl még nem hallottál ugye? Én speciál Antal László Tanár Úrnál tanultam erröl.
    Ez egyszerüen a 'sorok közötti olvasásként' kell felfogni. Az elemzö cégeknek erre már nem csak
    kereskedelmi programjaik vannak, de saját igényeik szerint is feldolgozzák az anyagot ami eljut
    hozzájuk. Az algoritmus egyszerü -kulcs szavakat- kell választani, s ezeket keresni. Majd a gyakori
    elöfordulásuk helyét visszakeresni. Ha kivánod magánban küldök néhány a szakmába vágó cikket.
    Mit gondolsz? Honnan jön a hír, hogy milyen szerencse "a mi csatornánkon nézték a legtöbben.."
    Ez az elszúlás azt jelenti, hogy a manapság eladott TV/Video készülékek lekérdezhetöek!
    Gondold el! Egy 2000-es "reprezentatív csoport" felhívása. Majd az adatok kiértékelése hány óra lehet? Mégis a másnap délutáni müsorban már az értékelés elhangzik... Kérdés?

A fentieket cat-nek és másoknak irtam.
  • Mike
    kamuduma
    egyszerüen meg akarnak figyelni mindenki, nem bírják elvisleni, hogy van olyan hely a világon, ahol az emberek szabadok lehetnek
    pontos nyilvántartást akarnak mindenről, még arról is mikor szarok és mit
    USA-ban erről szól minden
  • Caro
    És ez mindaddig fog folytatódni, amíg valaki ki nem találja a decentralizált internetet...
    Mert mindenre van megoldás.
    Minden szemétséget ki lehet játszani.
    Csak kell egy olyan protokoll, hogy az sg.hu-t pl kollektív szedi össze a többi olvasótól. És akkor már nem is olyan egyszerű követni.
  • Béla bácsi
    Ilyesmi ha jól tudom van a Gmailben is már, le se szarom.
  • [HUN]PAStheLoD
    "Adatvédelmi irányelveink megfelelnek minden törvénynek és jogszabálynak, így az embereknek nem kell aggódniuk amiatt, hogy sérülnének a jogaik" -

ebből az következik ,hogy k.rvára istentelenül elb!szott adatvédelmi törvények vannak odaát (is) . már nincsnek jogai(n)k ..
  • wanek
    Én utálom a reklámokat, a reklámozókat, az auditálókat, kukkolókat, leskelődőket. Nálam nincs esélyük. Tiltólistán van az összes.
  • roliika
    Jól megaszondtam nem? Hátakkormeg?
  • gergod
    biztos informaciokbol hallottam....
  • roliika
    USA mindíg is katona állam volt szóval nem lep meg a dolog. Ott ha a boltból ellopsz 1 csokit, némi túlzással egyből rádugrik 8 kommandós!
  • Cat #38
    ez egy piackutató cég, az egész netet ők auditálják a reklámozók számára. Kinn van origon, indexen, startlapon, stb. Bővebben: www.webaudit.hu
  • roliika
    Itt se az MS se a programtervezők, se szabadalmi hivatal nem felelős ezért! Biztos információkból hallottam, hogy az USA-nak 1 olyanfajta globalizáció a célja, ahol az emberek olyan rabszolgák, hogy ez nem tűnik fel nekik! A kormányuk, és lassan a miénk is mindenről tudni akar! Temészetesen azért, hogy totális kontroll alatt tudhassanak minket, és úgy irányítsanak ahogy a kedvük tartja! Ezt a célt szolgálja többek között az Internet gyors fejlődése is! Most jönnek ezekkel a kém sütikkel, de a nem is oly távoli jövőben olyan lesz az azonosítási, fizetési, stb rendszer, hogy az egész az interneten fog lezajlani! 100%-ban! Ez miért nagy szám? Mert mindenről tudni fognak, nem kell vinyókat cipelni, nem kell pen-driwe! Minden adat szó szerint ott lesz a hálózati szervereken, és az azonosítás biometrikus úton történik majd, tehát semmilyen igazolványra nem lesz szükséged, se ujjlenyomat ellenőrzésre! Most is vannak fejlesztés alatt igen nagy érzékenységű ammónia érzékelők, infra kamerák, testtömeg érzékelők, ezek alapján beazonosítható bárki anélkül, hogy egyáltalán tudna róla! Szép új jövő...
  • teddybear
    Szerintem hamar teli lesz a net olyan beépülő modulokkal, amelyek ezt a marhaságot lehetetlenné teszik. Ez ebben a formában már inkább egy kémprogram.
  • Ryuuzaki
    Nem tudom emlékeztek-e még a NASA-s botrányra, amikor egy sütit töltött le automatikusan a böngésződ, ami nyomon követett... Ez dettó ugyan az, csak most már legálisan csinálhatják. Megoldás: több is létezik, de sztem valamilyen sütiblokkoló program a legegyszerűbb...
  • PyRex
    Ó Istenem...
    Webauditról még nem hallottál igaz? Azért ne mennjünk már át butaságba...
  • wanek
    A problémára jó megoldás a Firefox + Adblock + Noscript. A sütiknél meg be lehet állítani azt, hogy csak az eredeti oldaltól fogadjon sütit. Ennyi.
    Egyéb böngészőknél a hosts file tartalmának a bővítése: a nemkívánt tartalmakat át kell irányítani a 0.0.0.0 -ra, és viszon'hallás :)
  • Csacsis
    Bár igy jobban belegondolva, egy diktatórikus ország imádná ezt a technológiát...
  • Csacsis
    Már előre látom:

"napi híR: A májkrosoft szerint 2 millióan LÁTOGATTÁK MEG A fidesz oldalát, ebből 200000 volt az MSZO szimpatizáns, MSZP honlapját pedig 210000-en, és itt nem voltak fideszesek, szóval az MSZP fog győzni. Minden esetre kimentünk Feri bácsihoz, hátha nyilatkozik arról, miért látogatta meg a fidesz weboldalát...."

Na ehhez mit szolnátok?