43
-
Tiberius B #43 jó válasz
indok: egy gép nem fog kinyírni azért mert ki akarod kapcsolni, mégha lenne is benne "életbenmaradási ösztön", mert ha ezt bele tudod már programozni, akkor azt is, hogy "Ne okozd ember halálát!" -
#42 szomorúak lennének :) -
Tiberius B #41 és ha ki akarod őket kapcsolni??? -
#40 Érdekes lenne, ha valahogy be tudnák táplálni a robotokba a vágyat, és a létszomjat. Lennének filozofáló robotjaink. -
BiroAndras #39 "A lényege, hogy van két sejtsorod, az egyik érzékel, a másik feldolgoz."
Belső sejtek, és visszacsatolások nélkül nem túl sokra képesek a neuronhálók. Persze akkor meg a tanítása trükkösebb. -
#38 képeljétek el, az ember tönkrevágja a környezetet. de eljut oda robotikában, hogy meg tudja alkotni a tanulni képes inteligens robotot, ami képes a környezetéből a túléléséhez elegendő energiát kivonni és önmagát reprodukálni... és aztán az emberiség kipusztul és elterjed a legenda a robotok közt, hogy isten a saját képére (lát, hal, keze van, szaporodik, stb.) teremtett minket :) ... aztán 10000 év (és vele járó fejlődés) múlva néznek civilizáció fenmaradt részére (pl. ahogy mi a piramisra, ha már itt volt a hírekben), hogy vajh, mit akarhattak azok, kik hozhatták létre, meg hogyan, meg mér olyanok, mire voltak jók, nem logikus...etc. :) -
#37 az embereknél kb. erről szól az Internet... (és hasonló volt pl. Asimov Én a Robotjába, amikor 5 gép együtt alkotott egy egészet...) ezzel együtt jó ötlet -
Shadow_THH #36 hát én ezen az 'úgy tanul majdem' mint egy baba mindig elmosolyodom :D -
#35 akkor úgy kell csinálni, hogy ne vessen fel.. ;) -
Sith #34 A génsebészet felvet bizonyos etikai kérdéseket
mig a "szilicium" nem... legalábbis egyelöre -
#33 lol ez a masina :D' -
Tiberius B #32 génsebészett android???
nem vagy kicsit eltévedve?(Mintha én nem lennék):-) -
Ryuuzaki #31 Készítettek ezelőtt egy hasonló "robotot" COG-nak hívták és az USA-ban található. Kb. 10 évvel ezelőtt -tartjuk a lépést itt az Óvilágban-... Sztem a génsebészett egyedekből készült androidokban a jövő... olcsóbbak, egyszerűbbek...
CYBERBAINES RULE! -
Tiberius B #28 he??? -
Caro #26 Amit én írtam az eléggé primitív.
A lényege, hogy van két sejtsorod, az egyik érzékel, a másik feldolgoz.
Közöttük van egy kapcsolatmátrix.
A feldolgozósejtek szintjei valamilyen függvény szerint változnak. Minden sejt többé kevésbé függ a másiktól, annak függvényében, hogy milyen erős közöttük a kapcsolat.
Először a bemenetet kell változtatni. Ebből ki lehet számolni a feldolgozó sejtek új állapotait.
Ha az új értékeket meghatároztad, akkor utána át kell írni a kapcsolatmátrixot, annak függvényében, hogy a két sejt állapotai hogyan változtak.
Én úgy vettem, hogy ha a relatív megváltozásuk minél közelebb van 1-hez, annál jobban erősödik köztük a kapcsolat.
Ha ellentétesen változnak akkor gyengül.
És az egész kezdődthet ezután elölről.
Nem állítom, hogy ez a legjobb algoritmus, de nekem arra jó volt, hogy egy dinamikusan változó rendszert láthattam. -
Tiberius B #25 milyen egy ilyen program alapvető felépítése? -
Caro #24 Hehe, tök jó, én is pont mostanában írogattam neuronhálózat szimulációs progit.
Persze én csak 200 sejtre :)
De nemsokára átírom többre is. -
Venom1986 #23 ÉS valyon mit eszik? Csavaros műzlit,VASban gazdag olajjal?
És robocop a kedvenc képregénye.Amúgy nagyon cuki -
#22 ha az egyik rájön, hogy egy éles tárgy képes megsebesíteni, a másik meg hogy, ha erősen dob egy tárgyat az "nagyobb hatással jár",(nem vok jó fizikából ;) ) , esetleg a harmadik, hogy alvás közben sebezhetőek vagyunk, akkor kanyec.... -
pepii #21 eleg, ha megtanuljak a gazcsapot megnyitni mig alszol vagy dolgozol aztan pedig egy apro szikrat csinalni barmivel... -
Maci1 #20 Engem inkabb egy Chuky babara emlekezte:) -
#19 jah... :D -
kutyak #18 <i>"sec-pec alatt eltüntetnének minket a föld színéről"</i>
És hogyan? Megdobálnának a teniszlabda szemükkel? -
#17 Jaja, elég ha 1 fellázad és feltölti a szerverre a lázító módosítást, aztán sec-pec alatt eltüntetnének minket a föld színéről. :D -
Maci1 #16 Es par ezred masodperc allat ahogy elattak az 1milio1-ik robotot es "felokositottad" dontenenk arrol hogy mar elegen vannak es nincs is szukseguk az emberre...SkyNet 4ever:) -
#15 Ez szuper gondolat
Viszont igen bonyolult strukturákban lehetne ilyen, a világról alkotott tudást matematikai módszerekkel átadni, amelyhez jelenleg kevés a rendelkezésre álló sávszélesség, tárolókapacitás és a tárolókapacitások elérési sebessége. -
roliika #14 Ez jól hangzik, csak 1-2 hónap után vehetnéd hozzá a 400GB-os vinyókat! :) Mondjuk ha videót is tárol a robotocska... -
Myron #13 akár a startrekben a borgok... :) -
pepii #12 kepzeljetek el egy olyan (akar jatek) robotot ami kepes tanulni (akar lassan is) mondjuk eladnak belole 1 000 000 darabot. es lenne lehetoseg a tudasuk letoltesere es mondjuk 1 mindenki alltal elerheto kozponti szerveren valo elhlyezesre. megveszel 1 vadi uj es foldbuta robotot lehuzold hozza azt a tudast amit a tobb 100 000 mar megszerzett mind-mind kulombozo kornyezetben bulombozo targyakkal, ellolenyekkel stb. es maris van egy "okos" robotod ami meg nalad +tanul ezt- azt amit ismet feltolthetsz a szerverre a kozos tudashalmazba. sot, ha a robot kapna 1 edge + 1 simkartyat akkor az egessz majdnem realtimeban mehetne. amit megtanul a robotod abbol profitalna az egessz "robotkozosseg". micsoda fejlodest lehetne elerni nalunk embereknel, ha mindenki tuna azt amit a masik barmikor megtapasztalt, megelt, megtanult visszamenoleg adamig :) erdekes gondolatkiserlet. -
greg971 #11 Egyszerűen megállapítanám milyen profi a programozó algoritmusa (szimulált neuronhálózatról) pedig hiba lenne beszélni ...érdekelne hogy egy tojással mit kezdene hosszú távon ...tehát arra lennék kiváncsi, mikorra "tanulná" meg , hogy nem igazán frankó , ha idő előtt összetörik a tojás. -
#10 szerintem is aranyos :) -
Giorgiooo #8 ojan mint c3po :)miutan bekerult a centrifugaba es a folosleges vackok leszakadtak rola.
(ezt is a bosnyakok fejlesztik akik epitik a halalcsillagot a mars sotet oldalan amivel el akarjak foglalni a foldet.) -
chokeerigo #7 Azért még a külső nem hasonlít -
Tiberius B #6 Furi -
Szefmester #5 poén.. -
juhand #4 Megkérdeztem a fejlesztőt, 100000 és 200000 dollár között van a cuccok és a fejlesztés összege. -
roliika #3 De aranyos kütyü.:) -
juhand #2 Ez a Genovai műszaki egyetemen van. Március végén voltam ott és játszottam egy kicsit a babybottal, igaz másmilyen (telemanipulációs) aspektusból. Jópofa cucc, de még nagyon sokat kell fejleszteni, mert lassú és nagyok a késleltetések, meg ügyetlen a keze, de azért a kacsát és más dolgokat is meg lehetett fogni vele egy speciális kesztyű segítségével a másik szobából. -
roliika #1 Jók azok a teniszlabda szemek! :DDD Tuti legalább 4 milliárd dollár volt! :DDD