789

Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns

Várható megjelenés: 2013
  • wordsworth
    Haliho!

A legvégéhez kb mennyire kell felhúzni a karikat? (hp, cry lvl stb)
  • Mayday
    Sziasztok,

Lenne kérdésem.
    A talált tárgyak csak fegyverfejlesztésre jók, vagy érdemes eladni?
    Még semmit nem adtam el, mire jó a pénz itt?
    Érdemes "kezdő" fegyvert fejleszteni, vagy később lesz jobb és arra tartogassam a sok apró-cseprő dolgomat, amit összelootoltam?

(Jelenleg a második lemez legelején tartok.)
  • TGArtist
    Megválnék pár napja vásárolt Final Fantasy XIII Collector's Edition XBOX360 játékomtól. Karcmentes, a könyv és a kártyák maszat-és gyűrődésmentesek.

Küldjetek privit, vagy tel: 06-20/5874392.

Budapesti átvétel.
  • DarkSector
    Final Fantasy XIII teszt....
  • DarkSector
    LOL poénos, de lenyomtam Dahaka főcsicskát, kb 2.5millió HP-ja volt a köcsögnek, nah itt még nem szorultam fejlesztésre, de asszem az ez utáni 3,5milliós köcsögnél már meg kell állnom egy kis időre, mert az már elég izmos.
    Barthandelus egy köcsög nála tuti meg kell állnom kicsit tápolni vazze....

-------------------------
    Dahaka-t így öltem meg:
    ---------------------------------------------
    Lighting (HP 3170)
    (Com LV.3 - Rav LV.3 - Med LV.3)(Strength: 474; Magic: 480):
    Weapon: Blazefire Saber LV.5
    Acessories: Magician Mark*, Diamond Bangle LV.1
    Fang (HP 2710)
    (Com LV.4 - Rav LV.3 - Med LV.3)(Strength: 586; Magic: 311):
    Weapon: Bladed Lance LV.3
    Acessories: Warrior's Wristband LV.1
    Sazh (HP 3215)
    (Com LV.3 - Rav LV.3 - Med LV.3)(Strength: 317; Magic: 303):
    Weapon: Deneb Duellers LV.5
    Acessories: Gold Bangle LV.1, Tungsten Bangle LV.1, Shield Talisman LV.1
    ------------------------------------------------------------------------

Paragims:
    ---------
    Ravanger LV.3 - Commando LV.4 - Ravanger LV.3
    Medic LV.3 - Commando LV.4 - Ravanger LV.3
    Ravanger LV.3 - Commando LV.4 - Synergist LV.3
    Time: 38:30:23

*** még felhasználtam: 1db Fortisol, 1db Aegisol, 1db Odin Summon ***

Ennyi és kifeküdt a geci.
  • rnd
    Elég egyet megcsinálni
  • mzoleeeex
    rnd csak annyit szeretnék kérdezni hogy a 3. szintű fegyvert elég egyszer megcsinálni vagy végig kell játszani az összessel?
  • Caine
    Köszi, szuper ez a lista, lehet akkor kicsit még elszarakszom vele.
    Bár most elkeztem FF7-ezni PSP-n és nagyon magávalragadós :D:D:D
    Éppen most értem a Golden Saucerhez...
  • red13
    Ez a Treasure Hunter is kész vicc a játékban. A FFIX--ben milyen jó volt már? De itt gyakorlatilag semmi értelme, egy kevéske pénzt szerezhetsz oszt jólvan.
    Én most a Tales of Abyss mentésemet töröltem le és kezdtem újra a játékot. Fényévekkel jobb mint ez a játék.
  • rnd
    Én ezt a listát használtam a gyüjtögetés során, ami ezen van az kell... (persze nem kell csillagosig fejleszteni, csak legyen meg)
    Ami egyszer megvolt már azt akár el is adhatod, ha nem kell. Igazából ha csak a trófeára hajtassz akkor azt is lehet (a legvégén, a 6 db 200~300 ezres fegyvert így csináltam én is) hogy eladsz mindent amire nincs szükséged és a pénzből veszed ami még kell és mentés nélkül megszerzed a trófeát. Nekem dark matter hamar ment, az utolsó trapezohedron-nal baszakodtam vagy 2 órát, a végén az Adamantoise inkább csak vicc volt...

És most jöhet a White Knight Chronicles, amihez képest az FF13 gyüjtögetés gyerekjáték, állítólag 300+ óra mindent összekaparni (természetesen a sztori kipörgetése után)
  • Caine
    De jó, hogy valakinek megvan a treasure hunter! :)
    Mi kell hozzá pontosan, van kihagyható tárgy, kell valamire figyelni?

köszi
  • simon7108
    ok de pl van 2 fegyver ebben a helyzetben vanillenak a fegyvere!
    ami most van nála az még az alap de fel fejlesztettem 34 strength és 15 magicra asszem!
    és találtam 1 olyat ami 8 str 8 magic asszem de van rajta improved debuffing!
    akkor most melyik a jobb?
  • rnd
    Első csillagig (ha a Treasure Hunter-t meg akarod szerezni) ígyis úgyis fel kell fejlesztened mindegyiket. Ha van elég pénzed/eszközöd akkor fejleszd mind. DE... főleg az elején nagy különbség nincs a fegyverek közt, a 150-es és 130-as STR közti különbséget nem veszed észre, illetve vannak accesory-k amik pótolják a különbséget egy gyengébb, de bónusszal ellátott fegyverhez. Viszont vigyázz mert van negatív "bónusz" is.

((tegap végre 96 óra 42 perc után meglett a treasure hunter-em is))
  • simon7108
    mi számit 1 fegyvernél?hogy minél tobb legyen a Strength és a Magic vagy,hogy ezek mellett még legyen 1 másik képessége is pl improved debuffing vagy valami más ilyen?
    mert most vannak fegyvereim és már elég jol fel vannak fejlesztveszoval sok a Strength és a Magic rajtuk de szedtem fel fegyvereket amiknél ezek lényegesen kevesebbek de van még 1 képesség rajtuk.
    most akkor dobjam ki a fejlesztett fegyvert amibe annyi cuccot beleraktam és rakjam be amiket szereztem vagy tartsam meg a régit?
  • DarkSector
    jah értem.
    néztem van olyan hogy sebezzek 100.000 pontot 1 ütésből...:)
  • red13
    Ugye vannak olyan tárgyak, amit ha megnézel elég sokat kapsz értük, ha eladod. Ezeket add is el, hiszen ez az egyetlen pénz szerzési lehetőség. Fölösleges beválltani őket exp-be. A kicsik meg pont ennek az ellenkezője, hisz minek adnád el, amikor szart sem fizetnek érte, de betudod őket váltani a fegyverbe és még jól is jársz.

Igen pénzt csak így tudsz szerezni. Alantabb én és jó páran irkálták, hogy a nagy dínót, az adamantoiset kell kinyírni, és a platinum ingot-ot kell eladni. Te ehhez még gyenge vagy úgyhogy, azt ajánlom először egy kicsit tápolj, majd kezd el csinálni a mission-öket, ezek általában dobnak olyan tárgyakat, amiket jó pénzért ellehet adni. majd a 14-es mission után megnyílik a chocobo lehetőség, amivel tudsz tárgyakat kiásni a földből, majd ezeket eladni. Az elején jól fog jönni, de aztán már csak a adamantoise fog valami érni.
  • DarkSector
    full alapon vagyok csak azok vannak megcsinálva amit útközben találtam meg kaptam sehol nem áltam meg, azé vagyok gyenge még.
    hát 29óra játékidőm van még csak. :)

"4. Amik sokat érnek azokat mindenképpen ad el. Fejleszteni úgy érdemes, hogy megveszel a boltba egy csomó olcsó cuccot, ilyen 80Gill-ért, ezek alig adnak xp-t, viszont hamar felviszik a szorzót(ilyen pl. a Cursed Fang). Majd veszel olyan cuccot, ami marha sok exp-t ad és ezzel elég jól lehet fejlődeni egy 3-mas szorzó mellett(ilyen pl. a Turbojet, Perfect Conductor)."

nah ezt az egyet nem pontossan értem.
    ugye vannak tárgyak az itemben. amiket ha felhasználsz a fegyverek-acesszorikhoz, akkor szintet lépnek, aszt mondod, hogy ezt hanyagoljam?
    és adjak el minden kivéve a kicsiket.
    a szorzot nagyjából vágom.
    jah és pénzt hogyan érdemes kifarmolni csak a nagy itemek eladásával?
  • red13
    1. Én olyan 10 órányi fejlesztést, tökölést mindenképpen ajánlok. És itt a kristály fejlesztésére gondolok, már ha nincs max szinten. Valamint pakolhatsz olyan kiegészítőket, amik a HP, STR, MAG értéket viszi fel. Fegyverekbe egyenlőre ne pazarolj semmit. Elég kemény ellenségek vannak a végén.

2. Az még sokára lesz, majd egy elhagyatott faluban ahol mindenfele szélmalmok, vagy mik lesznek. A végén egy főellenségnél, ott ha legyőzöd, akkor választhatsz, hogy mész a végére vagy vissza fordulsz. Egyébként a végső főellenségnél is lesz teleport, ahol a Grand pulse-ra visszamehetsz.

3. Amerre mutat a Grand Pulse-on a nyíl arra kell menni és ott lesz egy mentési pont valamint egy nagyon kicsit arréb két szörny, egy behemot és egy farkas harcol egymás ellen, velük nagyon gyorsan tudsz fejlődni. Ha nem vagy elég erős hozzájuk, akkor ugyancsak itt, bent a barlangban vannak a robotok.

4. Amik sokat érnek azokat mindenképpen ad el. Fejleszteni úgy érdemes, hogy megveszel a boltba egy csomó olcsó cuccot, ilyen 80Gill-ért, ezek alig adnak xp-t, viszont hamar felviszik a szorzót(ilyen pl. a Cursed Fang). Majd veszel olyan cuccot, ami marha sok exp-t ad és ezzel elég jól lehet fejlődeni egy 3-mas szorzó mellett(ilyen pl. a Turbojet, Perfect Conductor).

5. Nem, tudtommal úgy erősödik, ahogy az adott karakter.
  • DarkSector
    jah de meglepődtem a 3.disc-en egy főellenség amivel harcolok 3-4 órát, és fél óra küzdelem után meghalok, azt ittvan ne, 2 és fél perc.
    :)

jah lenne néhány kérdésem.

1.-Ottan vagyok a gran pulse-n. Itt álljak meg fejlődni, ez már a vége, vagy mehetek tovább és vissza lehet majd még ide jönni?

2.-Hol van az a pont ahonnan már nem lehet visszafordulni?

3.-és mien lényeket és kb merre érdemes ölni, hogy aránylag hamar
    fejlődjek? mert míg én sebzek 700-800-at, addig pl a nagy dinoszauruszok 1 taposása 11000-et szed le, az 1400HP-m ból....:)

4.-kicsit nem nagyon vágom az itemeket. Hogy érdemes felhasználni őket?
    eladni inkább vagy fegyverekbe ölni?

5.-végül a Summonokat lehet fejleszteni?
  • red13
    Gyakorlatilag nagyon sok ellenfélnél hasonló a taktika. Az elején rányomsz mindenkire + növelő cuccokat, úgy mint a haste, shell, protect, bravery, faith meg tudja a tököm mik vannak. Ezalatt egy szabotőr karakterrel az ellenfélre nyomsz minden káros tulajdonságot amire nem immunis, majd fel a stagger és utána ütés ezerrel.
  • DarkSector
    Kis oktatófilm....:).....:
    #567-hez->Hogy végezzünk Cid Raine-el 2perc 30 másodperc alatt
  • DarkSector
    Cső nah a taktika nálam pofon egyszerű volt, gondoltam hogy az idő a kulcsa a dolgoknak mert néztem egy netes videót, ahol pofáztak 2-en angolul, de az is vagy 10-15percig gyilkolták, és a végén egy summonnal gyalázták le és ezzel nem engedték annyit tölteni az életét se.
    namármost a bökkenő ott volt, hogy nekik nem volt ez a pain vagy mi.
    na de mondom akkor miért is.

Naná nem azért mert kevés életével ezt csinálja, hanem mert van egy kb idő, ami után ha szarakodsz, akkor a gép kicsit megnoszogat ezzel a pain-el.

oksa akkor jutott eszembe TÁMADJUNK.
    fogd ezt a 3 karaktert, dobj be nekik minden cuccost, ami a MAGIC-et növeli %-ban. A haste gyorsító cuccok is jól jönnek ha beraksz nekik. Ezután állítsd be legalább 2 Paragont!
    COM-COM-COM és REV-REV-REV
    És ahhogy elkezdődik a meccs, a COM-COM-COM-ban kezdj el ütni legalább egy sorozatot, ezzel belassítható a csík, ezután katt át a REV-REV-REV-re és semmivel ne foglalkozz csak azzal hogy támadj!!!
    Ha jól csinálod 1percen bellül felnyomhatod a stragger-jét. És azután nyomd fel a %-ot kicsit RAV-RAV-RAV-ban és válts vissza COM-COM-COM-ra, hogy Lighting a levegőbe repítse a gyereket, ne tudjon támadni, és ennyi nekem egy sárga csikból meghalt....
  • DarkSector
    LOOOOL
    megvan nem is akárhogy!
    Tegnap mondom utoljára gyors próbálok 1-et, mert eszembe jutott egy taktik....:)
    Bocs a szar képekért, de csak telefonnal tudtam csinálni. majd szerzek valamivel videót is hogy hogyan csináltam.

Na már most CID RAINE-t sikerült 00:02:07 idő alatt kivégeznem!!!! 1-et se tudott támadni!!! Csak 2-3x töltögette magát, annyi ideje volt! Még SUMMON se kellett, hogy megöljem....az húzta volna az időt...:D
    *** És ehhez nem kell semmi upgradelés, mivel eddig semmit nem vettem és nem is tunningoltam semmit és sehol nem álltam meg fejlesztgetni! ***
    :)

• NandorHUN
    Nekem is pont ez a gondom, már az utolsó fejénél tarok és akkor elkezd visszaszámlálni az a szar, és nincs idő kinyírni. Valakinek nincs ötlete?
  • DarkSector
    Na faszom Cid Raine-nél járok, hogy a pöcsömbe kell taktikázni, mert eddig jól kitaláltam a taktikát, csak a végén a fejem fölé küld egy visszaszámlálót, nah és az ami nem kellene, mert így nincs időm megölni....:S

valaki tud segíteni? nem tudnám valamivel kivédeni a visszaszámlálást?
  • simon7108
    igen Staggerbe viszem oket így már tobbet sebez de az elején amikor még csak 2-en voltam Vanilleval még a Staggerdet sem tudtam elérni....
    mellesleg nem tudok visszaváltani Commandora mert már azon van!
    Shaz-nak csak a Ravager a támado képessége még Vanillenak is és csak Lightningnak van Commadno.
    vagy ugy gondoltad csináljak 1 olyan Paradigmet amiben mind a 3 Ravager?
  • Seth
    Staggerbe rakod az ellenfeleket ugye? Ravager-rel felviszed a csíkot, utána visszaváltassz commando-ra, aztán adsz neki, nincs az az isten hogy Shaz még így is 100 körül sebezzen
  • simon7108
    aha ok thx!
    de mit értesz az alatt,hogy taktikázzak?
    Shaznak csak 2 fajta Crystariumja van a Ravager meg a másik amivel buffokat tudok adni a társaknak és magamnak.
    és támadásbol meg csak 3 van szoval taktikázás alatt pontosabban mit értesz?
    mert most amiota Shazal megyek vagy Ravager,Commander,Ravagert használok vagy pedig Ravager,Commander,Medic-et használok.
    mert másképpen egyszeruen nem tudok senkit legyozni....
    alig sebzek simában a támadások alig érik el a 100-at míg Lightingal meg Snowal simán utok nagyobbakat is!
  • Totti5
    8. chapterig nagyon nem tudsz hova fejlődni. Azt fejleszd az adott karakternél amire rámentél, azokat kimaxlold level 3-4re, tovább nem tudod, csak később, de onnan már egyre nehezebb lesz és nagyon sok cp kell 1-1 db fejlődéshez is.

Taktikázz, csak azon múlik, de ott még egyátalán nem nehéz ahol vagy.

A fejleszthetőségnek is eljön lassan az ideje és akkor a mentési pontoknál tudod a fegyvereket, gyűrűket fejleszteni, majd jelzi ha megkapod a lehetőséget.
  • simon7108
    hellotk!
    tegnap lett meg a játék ps3-ra!
    lenne pár kérdésem ha nem gond:)jelenleg a Chapter 4-ben járok és hát Shaz elég gyenge vagy csak én csinálok rosszul valamit?amint kaptam CP-t általában a Ravagerre raktam nála és már maxon is van legalábbis egyenlore!de még igyis alig tudtam vele eljutni Lightningig....
    amig eljutottam odáig talán 1x volt olyan,hogy 5 csillagot szereztem a tobbi meg hát nem is mondom...
    van valami trukkje?mert most ilyen nagy behemot vas szornyet kellene legyozni!az elso menet ment is de oszt leestunk a fold alá és ott 1 csapásra kinyírt!

más:
    mikortol fognak szintet lépni a fegyvereim meg ilyen cuccok amiket fel lehet szedni?és mikortol tudom fejleszteni a fegyvereket?
  • DarkSector
    jah egyrészt már rájöttem hogy a részeivel kell kezdeni, én meg minnya a fő részre hajtottam.
    thx.
  • Caine
    Miután Hope apjával találkozol?

Az azt hiszem nem volt valami nagy cucc, lelőttem a tornyokat, a pjazsokat, majd lealáztam.
    A támdásait magára vontam sentinellel, toltam a staggert ravagerrel és ha kellett gyógyítottam.

Nem volt olyan nehéz emlékem szerint.
  • DarkSector
    Havoc Skytank!
    nah itt ennél vajon mi a taktika??????
    mert eddig legyaláz.
  • szrobi79
    Nagyon köszönöm a segítséget!!!
  • red13
    Collector catalog-ból kell tovább fejleszteni. Egyébként nekem is a Collector Catalog volt bent és eleinte szart sem dobott, még Platinum Ingot-ot sem. A lényeg, ha nem dob semmit lépj ki a menüben és töltsd vissza a mentésed addig amíg nem dobja valamelyik cuccot.

Hogy három Trapezohedron-t kapjál Fang-nak kell a Shamanics fegyvert 100-as szinte fejleszteni, majd szétszedni.
  • szrobi79
    Most agyalok (nem vagyok final fantasy közelben), hogy én valami collector catalogot használok, ezt a Conisseurs catalogot hol találom???
  • szrobi79
    Kösz a gyors választ!! Sajna semmi, eddig egyet sem adott, Platinum Ignot is eddig vagy 8at :(
    Használom a Conisseurs catalogot is...
    Már annyit küzdöttem velük, hogy minden karakterem maxon van.
  • Caine
    Pedig ott, a Gran Pulse-on, az Adamantoise-ok dobják (nem a kicsik, a láncosak). Conisseurs catalog és öt csillagos győzelem SOKAT nyom a latban.

Előbb-utóbb esnie kell, de 50-ből semmi, az anygon kevés.
    Nekem már van nyolc és viszonylag sűrűn esik.
    Addig is gyűjtögesd a Platinum Ignot-okat, mert a pénz sokkal lassabban jön, mint a Trapezohedron. Nekem 3 karakter fegyverének kimaxolására elegendő pénz jött össze, amíg összeszedtem a 8 Trapezohedront ...
  • szrobi79
    Sziasztok!! Az lenne a kérdésem, hogy a Trapezohedron-t hol tudnám megszerezni??? Azt olvastam, hogy az Adamantoise-k dobják, de legalább 50et kinyírtam, de egyszer nem adott, és fontos lenne, mert enélkül nem tudom a fegyvereket kimaxolni, (ha jól emléxem)2millió gilbe kerül, az egy kicsit borsos...(valahol olvastam, hogy Fang Shaman fegyverének kimaxolása után kapok 3at, de nélküle nem tudom kimaxolni) Előre is köszönöm a választ!!!
  • DarkSector
    sebaj én a tunningolással el szoktam lenni...:D

ff7-8-9-10-ben fejenként 200+ órám ment hogy minden fullon meglegyen...:D