513
  • Ombika
    Ez a kontroller most mit is takar,hogy nem fontos gombbal iranyitani?
  • [Jakuza]
    Te butus mar megint hulyesegeket zagyvalsz.
    A bevetel 5%-a sincs az otthoni felhasznaloktol.
  • [Jakuza]
    "Én még játszottam azzal a tv játékkal, amin egy progi volt variálva, a faltenisz!!"

Te butuska azt hivtak Videoton-nak.
    http://oldmachines.tripod.com/hun_videotontvjatek.htm

Hat meg ennyit se tudsz ennyi evvel a hatad mogott ? :P
    Csak akkor azt nem ertem, hogy hogy mered az eszt osztani a nalad fiatalabbaknak, hogy te mar mikor rendelkeztel konzollal, ha meg a nevuket se tudtad megjegyezni.
  • GulaSoft
    20 éve programozom a pc-t te nyunyi! De mondtam ha tudsz egy állást ahol a ps2-vel lehet nyomulni szólj!!
  • GulaSoft
    VGA chippekbol tobb a bevetel evente mint az osszes konzolgep bevetele egyutt.

Igen! Sikerült magadat megcáfolni!!!! Erről ugatunk!! Ha PC-d van vásárolgathatod a legújjabb kártyákat, mert erre megy a pc játékipar!!!
    Ezért mondtuk, hogy a konzol ezért jó, megveszed, és évekig nem költesz a vasra.
    Azért kerülő úton de te is eljutottál ide, még ha nem is vetted észre az egybites agyaddal!
  • GulaSoft
    Jakuza:az a kínos, hogy az atari 2600 telejesítményét tudod ma kicsikarni a pc+winfos párosból :-)
    Én még játszottam azzal a tv játékkal, amin egy progi volt variálva, a faltenisz!!
    És ha már itt tartunk, én a középiskolában a ht-1080z-n tanultam programozni!!!
    Sőtt R10-esen operátorkodtam, amiben lyukszalagról kellett benyomni az adatokat! Szóval lehet hogy én fogadnálak téged örökbe némi rugdusás reményében!!!
  • edios
    Hát az ilyen srácoknak való a konzol.(Azt nem mondták neki, hogy ne 28k-s modemmel játszon?)
    Ha nem értesz a PChez eléggé, akkor nyilván jobb a konzol, legalább nem tudnak átverni a boltban.
    Na mind1, én most beleuntam a témába, azt javaslom mindenkinek, h sosem jó az elvakultság, hallgassátok meg amit a másik ember mond, hátha nem hülyeség. bye
  • Omegared
    Olyan pojjénost az a topic már megint :)
    Pedig a kérdés nagyon egyszerű. Ki mit akar csinálni? Csak játszani? PSx, X360, mittomén zsebtetrisz. Játszani is? PC. Ennyire egyszerű.
    Valaki írta visszafelé hogy ez meg az ennyibe meg annyiba kerül, és x összegbe erre meg arra a vasra a játék. Tény hogy egy normális PC-t 200-250e környékén mérnek (igen a sarki hardwares) De ha pl most vennék egy X360-at fullost nem a Core szutyit, meg hozzá 6-8 játékot azzal ugyan úgy ott vagyunk a 200K körül. Szal mind1 a dolog. És itt megvédem a konzolosokat mert télleg minőségi cuccot kapnak érte, gyönyörűt, de a pc-seket is mert az anyunak lehet még receptet gépelni két TOCA3 menet között.
    Viszont most valamilyen szinten magam is meghazuttolom, mert a PS2-mre van egy állandó játékom a másikat meg egy konzolos boltban cserélgetem. Engem speciel kiakaszt az a nézet, hogy egyben kell 150 játék a cucchoz. Kérdem én minek? Az az 1 ami megvan az a Metal Gear Solid 3, talán a legjobb játék amivel életemben játszottam. A másik mint mondtam cserélődik ahogy meguntam/kijátszottam egy egy gamét. PS2-re még a mi kisvárosunkban is kb 3-400 gamét találhatok. Viszont tény az is, hogy jelen pc-m nélkül nem lenne PS2-m mert ebből élek, és játszani is szeretek rajta.
    Ami a lényeg: idegesítő és egyszerűen idiotalizmus veszekedni ezen a témán. Egyrészt a másikat úgy sem fogyja a másik meggyőzni, másrészt mindenkinek van valami igaza.

Fel kéne már nőni, és tiszteletben tartani a másik véleményét, és nem mindíg minden fas*ság miatt egymásnak esni...

• [Jakuza]
    Te butus nalad igy mukodik az ipar, mert egy konzolnal csak a jatekszoftver hoz bevetelt.(meg a hardver is csak mikor kifutoban van addig csak veszteseget)
    Csakhogy a gazdasagi mutatok a bevetelekbol allnak iparagankent es nem tudod a ket agytekervenyeddel felfogni, hogy a masik oldalon nem csak abbol all a beveteli forras.
    VGA chippekbol tobb a bevetel evente mint az osszes konzolgep bevetele egyutt.
    De ezt te nem tudod felfogni, mert ket mercevel mersz.
  • GulaSoft
    Igen MMORPG, és nem fér be a pálya a memóriába, és össze vissza kell butítani a grafikát, ha régebbi kártyán nyomod.
    Egyik srác most panaszkodott, hogy megvette a legújabb grafikai csodakártyát 150.000-ért és full grafikával még mindíg szaggat!
    Ennyit erről.
  • [Jakuza]
    9 de ha beleszzamoljuk a Videotont akkor 10.
    Neked volt ennyi egyaltalan ?
    Fogadom kepen kivul te meg Atari 2600at sem lattal, sot szerintem azt sem tudod mi az.
    Ja hogy neked az Xbox nem konzol ? Akkor mi a csocs ? Vagy a NES,SNES,SEGA MASTER SYSTEM,GENESYS,DREAMCAST es sorolhatnam ?
  • csimmasz
    Tökéletesen egyet értek ezek a hsz-ek gyerekesek. (Az én apukám erősebb mint a tied!)
    Uraim a pc általános felhasználásu szgép, amivel játszani is lehet ezer más dolog mellett.
    A konzol gyors, egyszerű kikapcsolodás amit még öreganyám is képes kezelni.(kis túlzással)
    Miota az eszemet tudom volt pc-m de nem fikázom a konzolt, mondjuk az is volt már.
    A ps3-ra valszeg beruházok majd, de nem fogom kihalyitani a pc-met!

De meguntam az állando fejlesztést,drájver sz*rozást installálást,stb.
    Egy szaros játék kb 10-20 perc mire felrakod beállítod,stb,nem egy mozdulat míg berakod a cd-dvd-t.
    A pc-nek számtalan apro szar kellemetlensége van, mindamellett imádom mert nélküle hogy neteznék,nettelefonálnék,szövegszerkesztenék,képeket babrálnék,stb.

Ugyhogy ,légyszives ne egymást akarjátok meggyőtni hogy a másik miért szar,mindegyik jo vagy rossz csak nézőpont kérdése.
  • lmisi
    Sajna a cellnek a powerprocikhoz annál inkább sok köze van, ráadásul ugyanokkora mítizálás ment a power proci körül mint most a cell körül. Aztán kiderült súlyos erőhiányban szenved... olyan szinten hogy az apple le is cserélte, ha pariba lett volna gondoljátok meglépett volna az apple ilyen kockázatos váltást.
    Egyébként warez fronton a pc nagyon erős. A játékok 90%-ra van törés. Ha nagyker árakat veszel alapul akkor:
    - Új típusú cerka 2,9 Ghz-es 15 000 /Amd sajna nagyon drága mostanság/
    - Alaplap 15 000
    - Ram 1 Giga 19 000
    - VGA Geforce 6600/256Mb 26 000
    - Ház + táp 10 000
    - Logitech rumble pad 7 000
    - HDD Samsung 160giga 22 000

Ez Áfával : 112 000
    Ezen a cuccoson minden mai játék fut 800x600 -ban
    A régebbiek akár 1024x768 vagy jobban. /Nem csúcsgép/
    A képet nyugodtan rakd ki a tv-re.
    A 160 gigára cirka felfér 30 játék. Lazán indulnak, nem kell a CD-vel tökölni. Csomó free játék is van rá. Linux is futhat rajta, sajna a gamék a M$ játékrendszereit kérik pl. xp.
    Ha jogtisztában nyomod még rájön az xp adó.
    A gamékat 20-30% al olcsóbban veszed.
    Negatívum ha netezel is vele a sok vírus, persze ez a tört gamékkal is bejöhetnek.
    30-40 game után reinstall vagy elöbb. A netre inkább rakj rá egy linuxot kb 20 gigára a gameoprendszer mellé.
    Ha valami megadja magát cserélheted akár jobbra is. Konzolnál inkább veszel egy újjat.
    Apropó hogy lehet x360 alatt netezni, googlizni, nyomtatni. Netalán képet szerkeszteni, filmet lejátszani?
    Elvetemültségemben az audacity-vel még mp3-as fileok zajszűrését is elvégeztem. Ja hogy elötte az egészet kazettás magnóról bejátszottam vawba a gépre.
    Ok-ok. ps3 talán tudni fogja ezeket. Ha netto 5-6 kilot keresnék havonta vennék x360-ast vagy ps3-t
    de két kütyüre nem fogok 120+150 eft kiadni. (pc + konzol). 1 kacat is elég, de legalább középszerűen tudjon mindent.
    Elismerem egy átlag konzol gémer nem ért a számítógépekhez és nem szokott otthon pc-t használni. Neki tuti a konzol és maradjon is meg rajta. Ha havert-szakembert kell hívni a pc-hez ha kis probléma van vele elég drága mulatság tud lenni. De ha értesz a pc-khez. Raktál már föl xp-t. Netán cseréltél már VGA-t tápot, tök fölösleges konzolban gondolkodnod. Persze az átlaguser nem jár pcnagykerekbe...;-)
  • GulaSoft
    Játékprogikról szól a topic, de sebaj Jakuza, te csak számold bele a winfos eladásokat, hiszen a pc-dre azt is meg kell venni!!!
    Mondom maradj az anyagnál amit eleinte szívtál!
  • [Jakuza]
    Hagyjad aki a korat hozza fel erveknek az minden csak nem vitapartner, erdekes nekem miert nem mondta ezt ?
    Talan latta a koromat az adatlapomon ?
    Lehet ezen a teren beegett volna ?
  • GulaSoft
    Jakuza, inkább vegyél be még abból az anyagból, mert azok azok a hozzászólások legalább érthetetlenek voltak, míg az új hozzászólásaid teljesen hülyeségek!
    Tudod HDI éééérted ugye?

Egy kérdésre válaszolj. Hány konzolod volt eddig (konzol, tudod nem xbox, hanem konzol). Erre az egy kérdésre válaszolj!
  • [Jakuza]
    1.
    Hulye az te vagy edesocsem.(bar mostohanak se fogadnalak el max ha megrugdahatnalak) :P
    2.
    Szerintem nagyon könnyen meglehet oldani ezt a gordiuszi csomót amit itt alapavetően a konzol vs PC generál.

Nézzétek meg Xbox360-on az Obliviont és nézzétek meg PC-n.
    Első esetben a totális élvezet 90 ezerből simán megúszható, második esetben a TÉNYLEG MAX grafikához csak a grafkártya fog 130 ezerbe kerülni!"

Erdekes ilyenkor hogy elfelejtik az ilyen elozo erveket.
    Ezeket is ti hoztatok fel, most miert felejtitek el gyorsan ?
    Amugy tenyleg hol a PS3 ? Van ilyen ?
  • edios
    Hát nézd akkor nyilván nincs akkora tapasztalatom mint neked, mivel a 18at fogom nemsokára betölteni, de ez a téma már elég rég óta foglalkoztat.(Kiskoromban a barátommal több évig n64eztünk, utána nekem lett gameboyom, azzal is nagyon sokat játszottam, és ps2vel is játszottam már néhányszor.)

Az Everquest egy MMORPG ha nem tévedek, sztem a töltögetés az főleg ennek köszönhető, nem a hardwer elégtelenségének.
    Nekem azért tűnik a ps2 "többet töltögetősnek", mint a pc, mert az a pár játék, amit kipróbáltam rajta, állandóan töltött, és emiatt nem volt folyamatos a játékmenet.(+A PCre portolt játékoknál gyakrabban van loading úgy vettem észre,mint a PCre írtaknál. Ott van pl Fable, ami xboxos.)
    De akkor lehet (sőt vszínű) hogy rossz játékokkal próbáltam, majd ha lesz rá lehetőségem, kipróbálom ps2n azt, amit mondtál.
  • [Jakuza]
    Akkor sirnal igazan, ha az osszes hardver es szoftver eladast osszegeznenk mind a ketoldalon.
    A beveteliforrasok a ket oldalt eg es fold, johetsz a jatekbevetelekkel, de meg csak kozeleben sem vannak a 100ad reszenek amit a masik ipar kitermel.
  • GulaSoft
    Jakuza: Te hülye vagy, az is ms termék. Ki az aki az XBoxot konzolnak nevezi?
    A microsoft!
    Sima pc eszközökből rakják össze!!
    Nem cell cell processzoros te nagyom hülye!!!
    Egyébként meg a konzol ára lemegy, de ugyan arra a vasra kell írni 3 év múlva is a gamét, csak már 3 év tapasztalattal, és nem mindíg új szutykot tanulni, ami még ráadásul szarabb is mint egy 3 éves konzol hardwer.
  • [Jakuza]
    Mekkora felbontasban is ?
    640*480 ?
    Neztel te mar valaha videomegjelenitesi teszteket, hogyan esik vissza a teljesitmeny nagyfelbontasban ?
    Javaslom kezdjel hozza. Fogadom amit 25-30 FPSel megjelenitesz 640*480ban azt 1280*1024ben meg 5-el sem fogod tudni az effektekkel.
  • Dzson
    Nem érted... Az óvónéni sem tudta elmagyarázni?

A konzol ára csökken, a játékok minősége javul.
    A pécé cuccok ára csökken, mivel már semmire sem jók (új játéknak új hardver elemek).

Ééééérted?

Sz*rok az X360-ra, ez PS3 topic.
  • Dzson
    Akkor sírna a szája igazán, ha tudná, hogy mennyi a jobb konzol játékok eladási mutatói. :) 5-10x annyit lehet keresni konzolos fejlesztéssel, mint pécéssel. :)
  • [Jakuza]
    Masnak az ara nem megy le ?
    Csak a konzol? Fura egy vilagban elsz ilyen ervrendszerrel.
    Azt pl tudod miert valtoztattak meg pl az Oblivion arnyek es fenyeffektjeit ?
    Miert butitottak le mestersegesen ?
    Nos csak azert mert egy Xbox360 nem volt kepes szaggatasmentesen lejatszani oket, pedig a 7800GTX igen.
    Milyen blama is lett volna ha egy mar tobb eve beharangozott nextgen konzol beeg mar a kiadasakor, hogy mar most lemaradt a versenyben.
    Csak ennyit arrol miert szebb az X360 verzio.
  • GulaSoft
    Aha tényleg csak a videovezérlő 30.000 Ft, míg a 3 éves ps2 35.000Ft de akkor már sokat mondtam.
    És nem szaggat de jó!!!! Éppen csak 3 évvel újabb mint a ps2.
    Ja az ár a mistralból van, ami nem minőségről, hanem az olcsóságról szól!!!
  • Dzson
    Én is tudok olyat írni, amiben van HDR és vígan elmegy X700-on. Igaz, van mellette maximum olyan 40 object a képernyőn de kit érdekel. Nem szaggat, ez a lényeg.
  • GulaSoft
    Biró úr:mellékesen,huzogattad az egeredet míg a teljesítmény abalakot nézed?

Az, hogy most még csak flancolás a BR, nem igazán lehet használni.

Majd amikor PS3-ra kijöbbek az első br-es játékok, akkor meg sírhat a szád!
  • Dzson
    14200 éve flancolás volt a kerék. Minek használni? - kérdezte Zorg, hiszen a bambuszrudakon is nagyszerűen lehet görgetni a kőkockáinkat. Flancolás az egész. Majd 3000 év múlva használjuk, akkor nem is lesz olyan drága a vaspánt ami összefogja a küllőket. Zorg persze kihalt, mivel a bambuszrúdon való kőtömb tologatás aláásta az egészségét.
  • BiroAndras
    "HDR-nél beszaggat? Basszus, 3 éves PS2 játéknál ott a HDR - ráadásul szoftveres, és a játék be sem röccen tőle"

PC-n se szaggat a HDR, csak ha elb@szták a fejlesztők. A mi játékunkban is van, és egy X700-on vígan megy.
  • Dzson
    PS2 linux community
  • BiroAndras
    "A PS3 is olcsóbb lesz később. Most ennek mi köze van ehhez?"

Az, hogy most még csak flancolás a BR, nem igazán lehet használni.

"Most vegyél bele, mert a PS3-ban már most benne van ezért az árért!"

Tehát most vegyek BR olvasót 150K-ért, és ne jövőre 30K-ért?
  • GulaSoft
    De hát a PS2-re, meg az XBOX-ra is volt (nem legálisan) Linux

Hehe ez új. A sony nem legálisan árulja a linuxsetet?
  • Dzson
    Azt (sem) nem fogjátok fel pécések, hogy a legújabb játékok nem futnak 100%-osan az aktuális hardveren. Ugyanis az egész arra megy ki, hogy megvegyétek az új MÉREGDRÁGA hw cuccokat, lásd még nvidiára / atira jobban optimalizált kód. Ugyanez megy oprendszer téren is. És most ne gyertek azzal, hogy több pénzért jobbat kaptok, mivel azért kell fizetnetek, hogy egyáltalán élvezhető minőségben kapjatok valamit. PC-s játékujságnál dolgoztam elég sokat tavaj, az orrom előtt mentek le a tesztek az akkori legélesebb konfiggal, és csak röhögtem. HDR-nél beszaggat? Basszus, 3 éves PS2 játéknál ott a HDR - ráadásul szoftveres, és a játék be sem röccen tőle (Ghosthunter). Konzolon pedig megy lefelé a hardver ára, viszont a játékok egyre jobb minőségűek. És ez TÉNY, mondhattok ellene akármit. A gamék belső tartalmával még nem is foglalkoztam akkor, amit egy ilyen fps nemzedék úgysem ért meg...
  • GulaSoft
    Tudod abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van pc-m is és konzolom is ellentétben a legtöbb itt a konzolt fikázó emberrel.
    Sőtt vannak gyermekeim is, akik imádják a konzolt játékra használni, és mivel egy szerencsés ember vagyok, azt is elmondhatom, hogy nekik is van pc-jük.
    Érdekes módon a konzolt játékra használják a pc-t meg chatelésre.
    Én a pc-n everquestet játszok, és örülnék ha a pc nem töltögetne pályákat a zónahatáron, míg a ps2-őn a Colussus nevű game töltés nélkül tud az eq legnagyobb pályáinál 4* nagyobb terepen mozogni.
    A pc-mben 2 giga ram van, mégis tölt.
    Egy játékot meg lehet írni jól és rosszul is. (töltögetősre, meg előtöltögetősre is)
    Szóval ha itt valaki hasonlítgatja a PC-t és a Konzolt az én vagyok.
    20 éve nyomom a PC-t és amigám is volt és a ps1 még meg is van.
    Te mekkora háttérrel és tapasztalattal rendelkezel konzol téren.
  • [Jakuza]
    Jelen esetben ilyen nincs.
    Vagy ami van azzal tobbet kell szenvedni mint barmely szamitogepes op rendszerrel.
    Szoval kinlodasosabb az egesz.
    Raadasul egy komoly szoftvernek azert nem nehany megabyte pl a memoriakovetelmenye, tehat eleve halalra van itelve a hasznalhatosaga.
  • edios
    Nem hiszem magam annak, bár már elég sokat találkoztam mindenféle konzollal.
    És nem vok elvakult PCs, (főleg az utóbbi időkben) gyakran megfordult a fejemben, h veszek egy ps2-t!
    (De sosem jön össze, mert 1.nincs a közelben tv 2.FF sorozaton kívül más nemnagyon érdekel, ami nem jelent meg azóta/nem fog megjelenni pcre)

Én próbálom kívülállóként összehasonlítani pct és konzolt: PS2 vs PCről az a véleményem, hogy holtverseny, de PS3 vs PCről az a véleményem, hogy egy átlag magyarnak a PS3 túl drága, nem tud az annyival többet mint a PC, egyszerűen fölös.
  • k0zi
    Ha már ennyire PC ellenes vagy most miről nézed sg.hu-t?
  • [Jakuza]
    LOL
    Andris ne legy ilyen brutalis, mert alkltalaban nem veszik az ilyen irasokat jo neven.
  • Inquisitor
    "A PC jatekra is valo, emellett meg kismillio dologra is hasznalhato.
    Es forditva ?"
    Ez jó kérdés. Volt pletyi róla, hogy a vinyón lesz spéci Linux distrib, és be lehet forgatni alá mindenféle Linuxos szoftvert. De hát a PS2-re, meg az XBOX-ra is volt (nem legálisan) Linux, még se sokan használták. De majd meglátjuk.
  • GulaSoft

Mikor játszom, nem húzogatom az ablakokat a háttérben. Egyébként nézd meg ugyanezt linuxon is, és aztán reklamálj.

Ki beszélt linuxról te nagyon izé!!!!!! Ne keverj már ide minden hülyeséget!

Ja bocs, én nem öntök véletlenül a gépembe vizet.

Hát igen, mert a pc-d nagyobb és nehezebb mint a vödör, tehát ha belerúgsz nem dől fel a vödörrel együtt.