37
  • peetking
    ha csináltak valami ön terjesztő exploitot akkor lehet h az magától terjedt el a gépek között. de a kórház megtámadása akkor is teljesen alávaló dolog volt.igaz ez az életkorúkból adódik, hisz nekik más nem is jutna az eszükbe csak :"hé skacok törjük fel a kórházat."

azt meg h a katonai rendszerekbe betőrtek az meg inkább szánalmas a hadseregre nézve, mint káros.

én csináltatnák velük egy IQ tesztet. van egy fogadásom h 150+ az iqjuk...
  • Hegyikecske
    "ő fejlesztette ki azt a botnet programot" a fegyveres erőket nem sajnálom :D de azért azt is elővenném aki az intenzívosztályon a pc-ket az internetre köti, ennyire semmi védelemmel!
  • junior117
    Ez is megérdemel 60év gondolkodást.Gondolom közöttünk is vannak profik még sem törnek be korházakba.
  • eax
    "oké h értenek a gépekhez de azér egy kórházba, szerintem aki ilyet csinál az nem normális"

a.) NEM ertenek a gephez, leszednek a netrol egy, (az igazi hackerek altal irt) exploitot, elinditjak, hatradolnek, kozben pedig elvezik, hogy ok mekkora profik.
    b.) Ezek altalaban nem ugy csinaljak, hogy kineznek egy gepet, hogy ezt most megtorjuk, igy az esetek 99.9%-aban semmire sem jutnanak. Azt csinaljak helyette, hogy fognak egy exploitot, es vegigprobalgatnak vele tobb IP-tartomanyt, amig nem talalnak eleg sebezheto gepet. Biztosak lehettek benne, hogy nem az tortent, hogy "huu, korhazi PC, dejodejo, torjuk fel", hanem hogy talalt egy sebezheto gepet, feltorte, aztan mire leesett neki (ha egyaltalan leesett), hogy ez milyen gep, addigra mar megtortent a dolog.

Udv. eax
  • Bankrupt #33
    hacker powah
  • Hegyikecske
    Van benne valami amit mond, mert pont h a betörő tudná legjobban leleplezni a társait, hiszen nem rendőrésszel gondolkozik ismeri a módszereiket, megérné a saját oldalára fordítani a rendőrségnek, adócsalóknál szintén: rávilágíthatnának a rendszer gyengepontjaira. A baj inkább ottvan h ennek a srácnak inkább a gondolkodásával van baj, oké h értenek a gépekhez de azér egy kórházba, szerintem aki ilyet csinál az nem normális, 20évesen hogy a francba nem tudja felfogni h mit tesz???
  • Hegyikecske
    Hát mit ne mondjak, MEGÉRDEMLIK! Ilyen hülye hogy lehet h egy kórházzal szórakozzon? majd ő megmutatja ki a Jani? neki kellett volna az intenzív osztályra kerülnie, és nemtudnak rajta segíteni a gépek nélkül akko talán felfogja h mégse olyan jó poén!
  • junior117
    Sajnos maximálisan igazad van.Nekem is aza véleményem ha valaki bünözni kezd annak legyen 3dobása.Fital koruak nem tennék külömbséget ha feltudta fogni hogyan kell más gépeket irányitani ez mezei halandoónak felfoghatatlan!Nekem is nem értek hozzá és nem is akarok akkor Már nem fiatalkoruak mehetnék a börtönbe.
  • eax
    "Elég lángeszek voltak ha ilyent meg tudtak csinálni"

Persze, csakaz. Hulye script-kiddiek, semmi masok, es _nagyon_ tud idegesiteni, ha hackernek nevezik oket, ha ok magukat, az meg inkabb.

Mas: nyugodtan lehet netre kotni, csak megfelelo vedelemmel. Komoly osszegekben fogadni mernek, hogy ezek a gepek public IP-vel kint voltak az interneten. Ha csak egy 10E Ft-os NAT-olo dobozkat eletesznek, mar bukott az egesz.

Udv. eax
  • szombi
    Jó bünti lenne:
    Egy jó hosszú orvosi könyvet be kell gépelnie, és rendszertelenül néhány percenként újraindítani a gépet.
    A sok karakterenként-mentegetés meg minden után - néhány évbe is beletelik - elmegy a kedve MÁSOK gépeit újraindítgatni...
  • gordonmail
    Hát olyan nemlesz, koma azért indúl újra a géped, mert nem értesz eléggé hozzá...
    Nekem egyszer indúlt valami kártevő folytán újra, néztem is hogy mi a fene, de azóta ellenszerhiányban nemszenvedek, meg persze a gép apró beállításait sem kell szem elől téveszteni.
  • vttomi
    kíváncsi lennék mit szólna, ha az ő gépe indulna mindig újra egy másik hülyegyerek miatt...
  • Benedicht
    Netre kotott intenziv osztalyi gepekrol: en pl. nem szeretnem ha floppy-n keresztul cserelgetnek az adataimat mikozben eletveszelyben arra varok hogy atvigyenek egy masik korhazba...
  • Benedicht
    "Hogy lehet egy intenzív osztályt a netre kötni??? Szerintem először a kórházban kellene lövetni az ottani illetékeseket és csak utána tárgyalni ezt az ügyet. Az sokkal súlyosabb mint ez."

Ha nincs keritesem, "betornek" es elviszik a fel hazat, nehogy mar megveregesseb a betoro vallat, hogy ejnye milyen ratermett vagy. Felveszik nyomozonak, engem meg lecsuknak mert nem volt keritesem... Szep vilag lenne...
  • teddybear
    Bocs, helyesen:
    akik közül vagy tíz éve kikerültek, hanem többnyire csak bűnözők.
  • teddybear
    Ami pedig a vírus, adware és
    a botnet programok íróit illeti már régóta nem azok a kis házizsenik, akik vagy tíz éve kikerültek.
  • teddybear
    Nem tudom miért hiszik egyesek, hogy a gazembereket meg kell, vagy lehet nevelni? Aki a börtönbe okkal kerül be, azt nyugodtan le lehet írni. Szerintem az amik jól csinálják, csak három dobása van egy komolyabb gazembernek, ill. a halmozott büntetésük is jobb, mint itt. Itt ugyanis csak egy kicsit lesz több a büntetés ha egy autó helyett kétszázat lop el egy tolvaj. Nyugodtan leülhetné mind a kétszázszor egymás után. Ha meg belehal közben, hát nem nagy veszteség.

Ami meg a kórházat illeti, ha bemásztak a rendszerébe, viseljék a tetteik következményét. Olcsón megúszták így is. Ami pedig a hülyék közé zárást illeti, bizonyítottan ott a helyük.

Először ugyan pénzért támadtak rá a gépekre, de rátámadtak.
    Másodszor, itt nem álltak meg, hanem tovább léptek. Haszon nélkül is folytatták a disznóságaikat. És nem rajtuk múlt, hogy nem halt bele valaki.
    Harmadszor, elég hülyék voltak ahhoz hogy elkapják őket.
    Negyedszer, azt hiszed, itt abba fogják hagyni, ha nem állítják le őket végleg így, vagy úgy?

Ami pedig a vírusokat illeti, három behatolási kísérlet volt a gépemre az utóbbi egy órában. Ugyan a rendszerem mindet kivédte, de nem lehetek teljesen biztos.
  • AquirLord
    teddybear: a kórházat és az amerikai fegyveres erőket nem pénzért támadták meg. Pénzért a reklámos adware progit csinálták....meg persze a botnetes részét. Ezekkel pedig nem okoznak igazán nagy kárt. Mármint igazi életveszélyt. A kórházas dolog már nem a pénzről szólt.Az bunkóság és felelőtlenség volt....amúgy szerintem csak találtak valami biztonsági rést ott és azért azt támadták/szórakoztak vele. Szerintem azt sem tudták, hogy az intenzív osztályon tevékenykednek.

Amúgy szerinted a javító intézetben javulni fognak? Ahol több más problémás gyerekkel összezárják, akik nem feltétlen a PC-n szórakoztak és azért kerültek ide. Az újoncokat mindig szivatják, szóval csak jobban megutálják a többi embert, majd ha ők is régiek lesznek mégjobban visszaszivatják a többi újoncot. Szerinted a nevelőintézetekből rendes, becsületes segítőkész emberek jönnek ki?
    Én azt mondom, hogy még lehetnének normálisabbak ha nem oda küldenék őket. Taníttatni és kötelező jelleggel munkát adni nekik, mert nem hülyékről van szó és kár lenne a tehetségért. Szigorúan kell fogni őket! Inkább ezt mint hülyék közé zárni...
  • teddybear
    AquirLord, Carbine, z5oTtu, Darth Sith ti mindannyian valamiféle tisztelettel emlegetitek ezt a tolvajtbandát. Pedig ezek nem valamiféle "elvek" miatt támadtak rá egy csomó ember számítógépére, hanem csakis pénzért. Az is komolyan felelős az egészért, aki a 100 000 dollárt adta nekik. Remélem azt is elkapták, hisz ő volt a megbízó. Mostanában amúgy sem nehéz vírust, vagy trójait írni. Már sokkal több van, mint ami egészséges.

Ami meg a kórházat illeti, nem lett volna baj, ha ezek nem csinálnak. Mindamellett, én sem kötöttem volna rá a kórház rendszerét közvetlenül a netre. De a vezetők gondolom ott is lusták két gépet használni, egyet a netezésre meg levelezésre, egyet meg a belső kórházi ügyek intézésére, hogy fizikailag különítsék el a két rendszert.
  • Munch
    Hülye állatok, intenzívosztályt netre kötni... ááá...
    A hackerek is köcsögök voltak mondjuk...
  • TH448
    Szóval először is, az EKG monitor, lélegeztető és társai NEM fognak lefagyni, max az adatbázisukat (és így akár a kórlapokat) nem érték el. Viszont azokat a gépeket sem közvetlen szokás netre kötni, viszont ugye ha a hacker behatol a szerverbe, akkor már az alhálózatok se jelentenek gondot.
    Jah, és még annyit, hogy teljesen hülyék voltak. Szóval ha mondjuk megbénítják a Microsoft központját egy napra, vagy mondjuk poénból egy bankét, és átutalnak 10millió $-t mondjuk a leukémiás gyerekek alapítványának, akkor még akár a modern kor Robin Hoodjainak is kikiáltották volna őket, még ha mellette maguknak is utalgattak volna, de kórház számítógépeit megfagyasztani? Ez egy szánalmas f@szság. Lenne ő ott az intenzíven, amikor nem találnak semmit, és az orvosok meg nővérek közt enyhe pánik hangulat alakul ki, mert semmi nem megy, és esetleg szükség lenne rá...
  • fako
    "Javító nevelőintézetbe küldik őket.....király, ott szerintem inkább csak rosszabbak lesznek. Elég lángeszek voltak ha ilyent meg tudtak csinálni, inkább valami komoly suliba kellene őket küldeni ahol sok más értelmes ember van, hagy tanuljanak"

Pont a javito nevelo intezet az a suli ahol tanulhatnak.
    Szerinted jo dolog az ha valaki elkovet egy bunt, utana elkuldik valami jo egyetemre tok ingyen, aztan meg kap egy jo allast is?
    Ez olyan mintha a betorokbol rendornyomozot, gyilkosokbol katonakat vagy az adocsalokbol brokereket csinalnanak.
  • Darth Sith
    én helyettük azt küldenék szénbányába, aki úgy alakította ki a korház rendszerét, hogy kívülről elehessen hatolni azokba a gépekbe, amelyek rávannak kötve az intenzív osztály életfentartó rendszereire. Milyen mértékü hanyagság ez? Mennyire hozzáértő, és körültekintő az ilyen ember? És még ezek nevezik magukat szakembernek. Az tény hogy erős volt ez a korházas dolog, de itt inkább azt vonnám felelősségre, aki gyenge védelmet írt. Ha nomrális, rendes védelmet ír, néhány 18-20 éves srác nem fog tudni betörni rajta.
  • Darth Sith
    szereksztési funkciót berakhatnák már..

Kimaradt az, hogy hogyan lehet egy korház intenzív osztályán lévő számítógépeket netre kötni?
  • Darth Sith
    "A gyanúsítottak két legemlékezetesebb akciója azonban az volt, amikor megtámadták az interneten keresztül egy Seattle-i kórház számítógépes rendszerét, aminek következtében az intenzívosztály PC-i sorra lefagytak és megkergültek, például állandóan újraindultak"
    ez mondjuk geciség volt, de az hogy betörtek az USA fegyveres erőinek rendszerébe, az derék. Ha nem csak pusztításra hazsnálnák fel a tudásukat, nagy hazsnára lehetnének az IT közösségeknek.
  • fourgee
    "Józsi bácsi, vegyen nagy levegőt, mert a lélegeztetőgépét újra kell indítanunk! Nem, nincs semmi gond, csak Kovács doktor beszedett néhány csúnya programot, amikor ledér lányokról nézegetett olyan oldalakat."
  • teddybear
    Viszont így többszörös gyilkossági kísérlettel is vádolhatóak. Az ilyesmi igen súlyos vád.

Amúgy meg ezeknek egy kis régimódi kőtörés használna leginkább, pöcegödörlapátolással dúsítva. Nem pedig jó állás, meg mindenféle kivételezés.
  • z5oTtu
    "egészsége veszélyben forgott, súlyos esetben többen közülük akár meg is halhattak volna."

nem tünik fel senkinek hogy ez kamu?
    Ez csak azért van benne a hogy az esküdszék elmarasztalja őket. Példát statuálnak. Néha kell ilyet csinálni Amerikában, mert akkor senki sem féli a digitális igazságszolgáltatást. Valószínű megint egy felfújt ügyről van szó, amcsi szokás szerint.
  • klastrom
    Jól picsán kellene rúgni !!
  • noss
    intenzív osztályos gépeket mi a fetnek kell netre (nyitott hálózatra) kötni? ha meg ezt teszik, miért nem védik le ezerrel?
    a legtöbb esetben egy normális tűzfal is elég lenne, erre elcsúsznak béna os-exploitokon...
  • Carbine
    Ezzel egyetértek én is. Nem igazán megfontolt dolog köztörvényes bűnözökkel összezárni ilyen képeségű embereket... mi van akkor ha vmi "banda főnök" meglátja bennük a lehetőséget, és 10-20 év múlva pár milliócskáért cserébe már neki dolgoznak, és akkor sokkal rosszabb dolgokra használva képeségeiket!? Ennyi erővel az USA valamelyik terrorista csoportnak adhatna 1 atombombát is... lehet, h azzal kevesebb kárt tennének az országuknak... ez a korházas eset pedig főleg arra mutat rá, hogy etikai és erkölcsi nevelésre és nem korbácsra lenne szükségük ezeknek a srácoknak
  • pilsner
    windózos lélegeztetőgép rulz!!!
  • AquirLord
    Javító nevelőintézetbe küldik őket.....király, ott szerintem inkább csak rosszabbak lesznek. Elég lángeszek voltak ha ilyent meg tudtak csinálni, inkább valami komoly suliba kellene őket küldeni ahol sok más értelmes ember van, hagy tanuljanak. Ha kapnának valami szuper munkát is mellé akkor legközelebb nem a más rendszerét törtnék fel, vagy ha mégis akkor azt a fbi vagy hasonlók utasítására. :) Kár elnyomni az okos embereket, csakmert nincsennek megelégedve élethelyzetükkel és pénzt próbálnak csinálni maguknak nem teljesen legális úton. Igaz, a kórházas dolog kicsit erős volt...
  • Doomista
    Manapság már senki sem óvatos a reklámokkal!
  • greg971
    Nem a létfentartó gépek indultak újra, hanem az azt felügyelő számítógépek ...mert töbszörös biztonsági rendszer van ilyen helyeken...és hogy hálózatban voltak ezek a gépek a kórház többi számítógépével, ami kapcsolódott az internethez, az már mondjuk hiba volt.Ezeknek a rendszereknek elszigeteltnek kellene lenniük .Ebben a kórházat is felelőség terheli.Vagyis az adminisztrátort.
  • HUmanEmber41st
    Hát ja!
    Egy intenzívem max célszámítógépeket lehene alkalmazni, nemhogy még a netre is bekötni...Ugyanez vonatkozik a katonai hálózatokra is..
    Mert jó, cseteljenek a katonák szabadidejükben ( vagy az orvosok) de az a gép ne legyen már semmi máshoz sem kötve..
  • nedudu
    Hogy lehet egy intenzív osztályt a netre kötni??? Szerintem először a kórházban kellene lövetni az ottani illetékeseket és csak utána tárgyalni ezt az ügyet. Az sokkal súlyosabb mint ez.