41
  • saitek
    Érdemes összehasonlítani a három hozzászólást (mindet ugyanaz írta):

Link1

Link2

Link3

Az aero az egy "elnagyzott erőforrászabáló videójáték" illetve "elszállt, agyoncsicsázott képernyővédő", az XGL pedig "lesz egy faca GUI-nk"....

• h4x0r
    Hehe, eszembe jutott a böngészőháború. Mit csináltak ott? A Netscape úgy döntött, hogy újraírják a kódot, szépen csúszkáltak, kimaradt az 5-ös verzió, a 6-os pedig 2 évet csúszott. Ennek köszönhetően az IE szépen, kényelmesen megelőzte.

Mintha valami hasonlót látnék most is. WinFX, Aero, meg még az ezer újítás, amit az MS beigért. Ha sokat csúsznak, akkor az ellenfeleknek adnak időt a felzárkózásra. Ha nem csinálják meg, amit ígértek, akkor pedig egy pár (millió) kjusztömer (ejtsd: customer) bizalmát vesztik el. Szerintem nem keveset gondolkodnak azon, hogy ezt hogyan lehetne elkerülni.
  • droland
    Tökéletesen egyet értek vele.

Ez minden esetben így szokott lenni, hogy ha megjelenik egy MS termék, akkor idejön pár ember, és döngeti a mellét, hogy:
    "De szaar, semmivel sem több, csak csicsásabb, de hülye, aki ezért megveszi!"

Természetesen az eszébe sem jut, hogy nem csak erről szól.

Aztán megjelenik egy NEM MS termék, akkor idejön pár ember, és döngeti a mellét, hogy:
    "Na mi van, látjátok, nem csak az MS tud ilyet, ráadásul ez sokkal szebb - hozzá teszem halkan, ha fordítva lenne a "skin", akkor is a NEM MS tetszene neki jobban - illetve, most már eszébe jut, hogy: ", igen, tényleg szép, de ne felejtsétek el, hogy ez nem csak erről szól!"

És ez olyan vicces
  • LaPalma
    OFF:
    nem igaz amit írtál. az osx minden verziója elkészült inteles procikra, mint ahogy ezt jobs is elmondta tavaly a bejelentéskor
    ON
  • BiroAndras
    "512MB rammal és egy GeForce 2 MX 400-al, engem nem igazán érdekel mikor lesz kész."

A Vista azon is fog menni, csak az Aero nem. Persze nem biztos, hogy érdemes feltenni.
  • BiroAndras
    "a Tiger már 2004-ben több volt, mint ami a Vista valaha is lehet!"

Érdekes kijelentés úgy, hogy fogalmad nincs a Vista működéséről. Meg még kész sincs. Meg pláne, hogy "valaha is lehet".
  • CsabiDuke
    Hát ez már tényleg bosszantó, bár addig még jól meg vagyok az XP-vel is.
    Amugy meg úgysem csinálja senki a progik új verzióját Vistára, addig emg tök felesleges feltenni, ha nem támogatja semmi.
    Feltettem a Beta2-t és enm tudtam feltenni semmit, még a vga driver is beta volt hozzá.
  • ubuntu
    Egyik hup.hu április 1-ei hírben lehetett olvasni:
    "Több mint 10 év várakozás után végre megjelenik a 3DRealms rágóta várt FPS játéka a Duke Nukem Forever. Todd Replogle tegnapi, Microsofttal közösen tartott sajtótájékozatón azokra a kérdésekre, amelyek a játékprogram rendkívül hosszúra nyúlt késlekedésének okait firtatták, a következőket válaszolta:

"Nagyon magasra tettük a lécet a Duke Nukem Forever esetében. Céluk a tökéletes, eddig sosem látott realitás megvalósítása volt. A Windows Vista új grafikus alrendszere végre lehetővé tetszi számunkra 10 éves álmunk megvalósítását."
    A sajtótájékoztatón Steve Ballmer fellebbentette a fátylat a Vista késlekedésének valódi okairól is: "Valójában a Duke Nukem Forever Vistas integrációjának tökéletesítése miatt kellett kétszer is elhalasztanunk új Windowsunk megjelenését. Úgy gondoltuk, a jövő OSének és a jövő játékának együtt kell megjelennie." Ballmer egyben bejelentett egy kilencedik speciális Vista kiadást is, a Windows Astala Vista Forevert."

A végén már nemcsak poén lesz a dolog :-)
  • asysoft
    Tudom, de az Aero (WGF, vagy hogy hívják éppen) sem csak erről szól, én pl a hardwares gyorsításnak örülök (igen, XGL is tudja). Mindenesetre azt találom furcsának, hogy eddig a Vistáról mindenkinek a csili-vili jutott eszébe, XGL óta biztos amiatt késik, s lelkesen linkelgetik a tényleg csili effektekkel teli videót. Tudom, hogy az XGL sem csak az, mindenesetre a fenti jelenséget viccesnek találom:)
  • combat
    Szó nincs semmi egyébről, csupán a Gartner képben akar maradni, ehhez pedig hónapok óta a Vista adja a löketet.
  • dez
    Az Xgl sem csak a csicsáról szól.
  • HUNIgor
    512MB rammal és egy GeForce 2 MX 400-al, engem nem igazán érdekel mikor lesz kész.
  • schakaal
    Hát nem nagyon lepődöm meg.
  • NEXUS6
    Hát igen, ez nagyon így van.

De már hiányolom BlackRose-t, aki éves csúszásokat is marha magasszinten meg tud magyarázni és elmondja nekünk, hogy ez miért jó és hogy ezért miért is kell csodálni a M$-t!;)
  • Max Damage
    Nincs igazad, a Tiger már 2004-ben több volt, mint ami a Vista valaha is lehet! [és nem csak külsőileg!] :) A Leopardról meg ne is beszéljünk akkor, mégha nekem van is egy olyan érzésem hogy az bugos lesz egy kicsit egy kis ideig (első próbálkozása az Applenek CISC processzorokra és RISC processzorokra egyaránt komplett-új rendszert írni, ez komoly vállalkozás, nem egy csicska Vista fejlesztés, ami csak CISC-en "menne ha menne" ha egyszer valaha kész lennének vele).
  • Béla bácsi
    Nekem megfelel a jelenlegi rendszerem is. Felőlem annyit csúsztathatják amennyit csak a akarják. De azért a Stalker megjelenhetne...
  • strogg
    BiroAndras:
    Nem értettél meg. Az aero csak szóba került:))
    Annyit szóltam hozzá, (mivel a Vista téma nem érint) hogy biztosan azt is súlyosan optimalizálják, meg a többi részét. Ennyit mondtam, nem többet. Az aero egy másik hozzászólással kapcsolatban külön thread lett kettünk közt.
  • bertino
    én mondtam, hogy csúszik vázze... betegek ezek, hogy fix időpontokkal etetik a népet
  • Zenty
    Mondjuk az meg atom égés lesz ha Mac os leopard elöbb jön kih mint a vista! Tiger elméletileg már vista szint akkor leopard mih lesz? :D
  • Zenty
    Tölem csuszhat akár 2 évet is ,de legaláb joh legyen akkor!
    Addig meg kiadhatnak egy sp3-sp4 e xp-re azt csá!
  • asysoft
    Azt azért elmondhatnátok végre, mitől lett az XGL megjelenése után a 'csicsa' ilyen fontos:) Addig csak azt lehetett olvasni, hogy felesleges, mostmár meg "biztos az XGL miatt csúszik a Vista". Akkor már miért nem az Aqua miatt? Sztem az ízlésesebb, mint az XGL (szigorúan videók alapján), a metisse-t meg még nem láttam. Esetleg ahhoz is van Live CD?
  • asysoft
    Hm, ez tetszik, Gartneréknál mostanság nagyon Vista-ellenesek. A kedvenc mondatom: "Azt hiszik, hogy időre készen lesznek, ám ez nem igaz." Hát persze, egy elemzőcég mindennél többet tud az OS fejlesztéséről... Amúgy lehet, hogy csúsznak, de inkább legyen használható a Vista, mintsem egy újabb ME...
  • HuAn82
    Ugye nem divatból?
  • BiroAndras
    Wittao, strogg :

Mikor fogjátok fel végre, hogy a Vista nem az Aero-ról szól?
    Azt csak azoknak mutogatják, akik a mögötte levő lényeget nem képesek felfogni.
  • Extraboy
    Poenosan nez ki :D:) csak winre tuti nincs :( azer kiprobalnam :D eljatszani jo lehet vele...
  • Extraboy
    Foggalmam nincs, de nekem mar a tokom tele van vele :D multkoris sajat maganak mondott ellent Vista temaban... szerintem egy barom, de ez maganvelemeny. Amugymeg nem a Gartner velemenye fogja eldonteni, mikor jon a ki a Vista.
  • Dave9214
    Kiez a gartner, vmi jósprofesszor?
  • strogg
    SAS
    akkor javallom a metisse-t. Az csak az ablakokat heggeszti, de ighen jól :) (napi szinten használom már)
  • Extraboy
    Sajna igyvan, nem kellett volna annyi idot elb_szni avval, hogy gyak az XP kodjat irtak "tovabb" (anno 3686-4074es buildek). Egybol ujra kelett volna irni azokat a dolgokat, amit a 4074 utan tettek meg, igy mar reg ki is jott volna.
  • Extraboy
    Csak az xgl kozel nem annyira szep :) legalabbis amennyit lattam belole (csak a kororaa live linuxot lattam, szoval ugy tessek belekotni :) )
  • drizzt1666
    Lelki szemeimmel már látom az SG-n: "Triplázás: Vista, DNF, Stalker

Mellesleg: én valóban utálom a windowst, csakhát rá vok kényszerülve, h használjam. A progikat, amiket használok és a játékok, amikkel játszom nem tudom máson futtatni. Ha lenne egy új oprendszer, ami stabil lenne, lenne hozzá full hw és sw támogatás, kapásból azt használnám
  • blackeagle
    Ki panaszkodik ? Naná hogy nem kell m$. Még jó hogy csúszik ,érteni kéne hozzá ,már nem elég egy filerendszer grafikus megjelenitése ikonokkal meg csicsákkal.
  • kbupdate
    nem tudom mit sírtok most meg. hiszen senkinek se kell majd ugye... mert csak "új csicsa xp lesz" a vista, nemde?... akkor meg mit panaszkodtok?
  • Wittao
    Tényleg, lehet, hogy a DukeNukem Forevert is a MS fejleszti???

:::))))))
  • quentit
    Jaja. Windows Forever
  • Szefmester
    kezd Duke Nukem Forever-re hajazni a dolog... azt sem szeretem... túl sok a párhuzam...
  • strogg
    Ha van rá idejük, csak jobbá teheti a rendszert.A probléma ott van, hogy a közösség csak megsasolhatja előzetesen, de a szavuk sokat nem fog a latba vetni, ugyanis hiába pampognak a csúszás az m$-nek pénzbe kerül. Arról nem is beszélve, hogy minnél linux is fejlődik azért fénysebesen. (SuSe 10.1+xgl/metisse ugyebár) Veszélyes sokáig konkurencia nélkül hagyniuk. Az m$ gondolata jó lenne, hogy katedrálisi fejlesztés egy bazár igényei alapján. (magyarán zárt fejelsztés, a közösség aktív igényeit vizsgálva) De ez olyan, mint fél lábopn táncolni. Nehezebb, mintha bot lábad lenne, de abból legalább kettő van :)))

Magyarán hasznos a dolog. De eget verő dolgokat ne várjunk ettől a megoldástól. A közösségi fejlesztést nem tudják felülmúlni. (azok fejlesztik akik használják elv)
  • GulaSoft
    A CPP keretében körülbelül kétmillió szerencsés felhasználó előzetesen tesztelheti majd a Vista korai változatát

Ez jó "szerencsések" :-))
    Inkább szerencsétlenek.
  • strogg
    Szerintem tuningolják az aero-t erősen.A novell XGL-je szvsz alaposan meglepte őket.
    Nah meg sok máson is biztosan melóznak. Nagyon ideje lenne az m$-nek kiadnia egy használható OS-t. De szvsz még így is nagyon csúszik. Vagy 3 éve biztosan dolgoznak rajta.Ez nagyon sok.
  • Andris
    Tényleg röhej... szerintem nincs túl sok programozójuk. (vagy legalábbis nincs túl sok team) Úgy vettem észre, hogy vagy új oprendszert fejlesztenek, vagy servicepack-et írnak, vagy internet explorert foltozgatják. Egyszerre nem megy az összes... :-/