18
-
#18 Ez a Samsung meg a többi mekkora egy szemét összejátszanak hogy kiüssenek egy jo kis memoriagyártot
hát ez bizony nem szép dolog -
Tiberius B #17 Remélem újra lesz RAMBUS, és olcsóbb is lesz, mint a múltkor. -
DarthPedro #16 Ha már itt tartunk, akkor idézzük be a cikk folytatását is:
"A bíróság 2004-ben érvénytelennek nyilvánította az FTC állításait, mivel meglátása szerint az ipar nagyon is tudatában volt a Rambus technológiájának képességeivel, és a Rambus szellemi tulajdonának kiterjedtségével. Az FTC megfellebbezte az ítéletet." -
BiroAndras #15 "Ezzel párhuzamosan az amerikai versenyhatóság, a Fair Trade Commission (FTC) a Rambus ellen folytat antitröszt eljárást, azt állítva, az szándékosan hallgatta el korábban a szabványaival kapcsolatos jogait, megvárva, míg azok elkészülnek és termelésbe kerülnek, hogy így hatalmas jogdíjakat követelhessen később." -
#14 Es ki beszel arrol, hogy ki szent ?
Arra valaszoltam miert bukott meg. -
#13 a rambus meg beismerte, h ők is mesterségesen drágán adták a szarjukat ... :) érdekességképpen: meg is büntették őket, de ha te mondod, biztos megalapozatlanul :D
a rambus egy féreg cég, jolenne ha eltűnnének ... és hogy gyors volt???? mihez képest??? az SD ramos alternativa mellett nem csoda... aztán jött a DDR és piti pénzekért adta ugyan azt a teljesitményt - sőt az igazán kritikus KÉSLELTETÉSEK joval jobbak voltak ...
rambus R.I.P. - remélem! -
quentit #12 Ne fárasszál már itten. Pont a RAMBUS volt az aki beszált a SDR/DDR fejlesztésébe, majd pofátlan módon levédette azt, majd licence díjat követelt egy olyan dologért ami elvileg közös lett volna több más céggel. Ezt már elfelejtetted? A RAMBUS sem szent! -
#11 Hat a kulso szemlelodonek ez jott le, de a helyzet kozel sem az volt.
"Körülbelül három héttel ezelőtt számoltunk be róla, hogy a BusinessWeek egyik riporterének, Arik Hesseldahlnak értesülései alapján bizonyítékok vannak arra nézve, hogy a meghatározó memóriagyártók összeesküvést szőttek a Rambus ellen, hogy eltakarítsák a PC-k és szerverek piacáról. Az akkori híradás a DDR SDRAM chipek (ezek képezik a memóriamodulok költségének nagyjából 90 százalékát) árának mesterségesen alacsonyan tartásáról, majd összehangolt megemeléséről szóltak."
Ezt a Samsung mar be is ismerte. -
BiroAndras #10 Én úgy tudtam, hogy a RAMBUS licvenszelte nagyon drágán a technológiát, és ezért bukott. -
#9 A RAMBUS maga az álom. Nekem is van/volt egy ilyen gépem. AZ ára durva volt, de a teljesítmény/minőség meggyőző. Egyik haverom mindmáig használja. Ha újra befutnak én rájuk szavazok, ezek a mandrók tudják mi az az innováció! -
#8 Ezt a cikket erdemes meg elolvasni az trosztrol -
#7 Nos sracok, most kivetelesen nem az Intel volt ebben az esetben a hibas, hanem a tobbi memoriagyarto, akik betettek a RAMBUSnak es a hatterben osszeszovetkeztek ellene.
"A Rambus is kiterjedt pereket folytat a memóriagyártók ellen, ugyanis álláspontja szerint a kartell keretein belül nem csak az árak összehangolásával, hanem a Rambus DRAM technológia mesterséges kiszorításával is foglalkoztak. A Rambus jogi képviselői szerint a minisztériumi nyomozás során is kerültek felszínre olyan bizonyítékok, amelyek konkrétan ezt támasztják alá.
A technológiai licencelésből élő vállalat szerint a gyártók mesterségesen magasan tartották az RDRAM árát, visszafogták a gyártási kapacitásokat, míg a DDR DRAM árát lenyomták. Ezáltal a nagyobb PC-gyártók, köztük a Dell a DDR-es konfigurációkat kezdte előnyben részesíteni, míg végül a Rambus megbukott a piacon. A cég szerint ráadásul a DDR technológia egyes részei az ő szellemi tulajdona, amellyel a gyártók meglopták. Amennyiben a Rambus be tudja bizonyítani igazát a bíróság előtt, a nagyobb memóriagyártókra újabb gigantikus büntetések várnak." -
Zsoldos #6 "amugy verhetettlen lenne."
mit jelent az, hogy verhetetlen? Nem az intel babralt ki veluk, az intel magaval babralt ki, hogy elkezdte haszalni. Lehetetlen volt, hogy elterjedjen egy olyan technologia, ami elenyeszo elonyokkel kecsegtet magasabb aron, platformcsere aran.
Ez az xdr2 mar joval latvanyosabb elonnyel kecsegtet, de igazuk van, hogy a vga piacra akarnak eloszor betorni, ugyanis az alkalmazasok 99%-ban a rendszermemo savszel nem szuk keresztmetszet. -
#5 nekem mai napig van 4x512 rambuszom-m, es az a gep a mai napig atom stabil/gyors. Sajnalom, hogy az intel kibabralt veluk, es nem sikerult lenyomni az arat, amugy verhetettlen lenne.
Remelem amd kapcsol, es lehetoseg ad egy X2 cpu es XDR parositasnak. Eszmeletlen lenne, nem sajnal ra a penzt. -
#4 rambus????
ne! -
pentium419 #3 meg amugyis, jó memória sose árt, főleg ha sok van belőle -
ViperNet #2 Nemcsak a NASA tudná ezt kihasználni. A jövőbeni AI programokhoz is nagyon-nagyon gyors memória kell.... -
#1 Hát a NASA talán ki is használná ezt :D