116
  • mesti15
    nézzetek el az uj torrent oldalunkra most lehet regelni!! http://mpm.tx.hu
  • mesti15
  • mesti15
  • juhosarpi
    Hi all! Valaki küldjön már egy IWIW meghivót erre a cimre: [email protected] !!!! Előre is kösz... :))
  • TIGER1
    Azt ajánlom a sok szerencsétlennek hogy mielött regisztrálnak valahova olvassák el a szerződési feltételeket.Vagy az életben sem olvasnak el semmit?
    + Ha már ennyire féltik az adataikat amiket ugyebár SAJÁT MAGUK,ÖNSZÁNTUKBÓL adtak meg,akkor pereljék be állam bácsit is.Mert ugyebár az még több adatot tud rólukSőt ezentúl ne használjanak bankkártyát se,mert azon is adatok vannak.Ne vegyenek mobiltelefont se mert ott is adatokat kell kiadni,vagy ki se mozduljanak a lakásból mert ugyebár annyi helyen van már térfigyelő kamera az utcákon hogy csak na.A végén megsérül érzékeny személyiségi jogukMinek paráztok? Azt a néhány spam levelet meg elviselitek.Én az egész wiw-röl úgy gondolom,hogy valaki a semmiből csinált 1 jó kis rendszert és jó pénzért eladta.Más is így tett volna.Ez az ember se hülye
  • TIGER1
    Valaki nagyon haragudhat a wiw-re ha ilyen leveleket terjeszt
  • VRSDM
    mókás dolog ezis:

körelevelesek megint bejerdejdtek:

Kedves Felhasználó!
    > > >
    > > > Ezúton szeretnénk segítségedet kérni az további
    > > fejlesztése
    > > > érdekében.
    > > > Nyilván te is észrevetted már, hogy az utóbbi
    > időszakban a
    > > > szolgáltatás sebessége lényegesen lassabb lett, illetve
    > > sok
    > > > funkció nem elérhető.
    > > > Ennek az az oka, hogy sok inaktív felhasználó van jelen
    > a
    > > > rendszerben. Ezek sajnos az aktív felhasználóktól veszik
    > > el
    > > > az amúgy is szűkös erőforrásainkat.
    > > > Hogy kiszűrjük ezeket a felhasználókat, a TE
    > segítségedre
    > > > is szűkségünk van!
    > > > Kérjük, küld tovább ezt a levelet az összes
    > ismerősödnek.
    > > > Az üzeneteket regisztrálni fogjuk, és ezzel teljes
    > > > biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy tényleg aktív
    > > > felhasználó vagy.
    > > > Fáradozásaidat minden 50 elküldött üzenet után egy Új
    > > > meghívóval jutalmazzuk.
    > > >
    > > > Segítségedet előre is köszönjük.
    > > > Mi továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy az minél több
    > > > örömöt szerezzen minden felhasználónak.
    > > >
    > > > Köszönettel,
    > > >
    > > > Simó György vezérigazgató
    > > > T-Online Magyarország Zrt.
    > > >
    > > > http://t-online.hu/iwiwinfo
  • chriis
    Hello,

Én lehet, hogy aluliskolázott vagyok és nem látom át ennek a szép elméletnek a lényegét, de mitől féltek? Mindenki saját magától adta meg az adatait, amelyeket bárki, aki regisztrált elérheti. Azon is el lehet gondolkozni, hogy a telefonkönyvekben szereplő adatok, kinek a birtokában vannak. És ott vannak azok az intézmények, ahonnan hitelt vesznek fel az emberek. Gondoljatok bele, hogy hány embernek van már hitele és milyen adatokat kellett megadni, hogy hozzá lehessen jutni! A számlavezetésről ne is beszéljek. Lehet vészmadárkodni, lehet küzdeni ellene, de tapasztalatból tudom, hogy nem ér semmit az egész, mert nem lehet győzni. Csatát talán nyerhetsz, de háborút nem.
    Tehát, mitől is félünk? Hogy kéretlen leveleket kapok, zsarolnak, piackutatásra, érdeklődési körömről, stb? Ugyan már, szerinted, arra fognak erőforrást pazarolni, hogy 640 e ember adatait, életét rekonstruálni fogják? Ugyan már! Kinek van arra ideje és erőforrása? Piackutatás? Amikor bemész vásárolni valahova, akkor szerinted csak úgy kitalálta valaki, hogy gyártsunk izzadásgátló stiftet, mert azt megveszik az emberek? Hány embernek volt belőle kára? Megtévesztés? Már elnézést, de senki nem olvassa el amit aláír? nem járnak utána? Nem kérdezi meg, amit nem ért?
    ha valami nem világos, akkor nem megyek bele.
    Bocsánat, ha nyers voltam bocsánat és nem is akartam megbántani senkit!

Csak gondoljátok végig? megéri parázni, amikor ezer másik helyen ömlik be a pöce???

bye,
    chriis
  • galocza
    személyes adataidból, kapcsolatrendszeredből, érdeklődési körödből (ne adj isten logokból) az életed komoly hányada rekonstruálható.
    felhasználható jó esetben bűnvédelemre (persze személyiségi jogi kérdések itt is felmerülnek), kicsit rosszabb esetben piackutatásra, rosszzabb esetben spamra, de akár zsarolásra is, ha vmi takargatni valód van - és ez akkor is aggályos, ha nincs.
    640ezer ember... állam bácsié után a legnagyobb adatbázis, hogy ennyi ember adataiban milyen lehetőségek rejlenek, azt csak az okosok tudják.
    viszont lenne egy nagy összegű fogadásom, hogy a mítingen, ahol az iwiw felvásárlása mellett döntöttek elhangzott a "profit" meg a "piacszerzés", és nem az hogy "visszaadunk vmit a társadalomnak". utóbbi csak sajtóanyagokban szerepel.
  • irkab1rka
    10tázzunk valamit:
    "a 3.félnek adatot nem adunk át" azt jelenti a tímobályl esetében, hogy ő nem harmadik fél, mert ő már az iwiw (egyik) tulajdonosa.

A témobályl NEM jótékonykodásból él, és minden szinten profitorientált. Aki elhiszi, hogy csak szerverbővítés fog ott bekövetkezni az szerintem egy kicsit naív (ha nem jóindulatúan közelitem meg, akkor egy 20 büntipontos kifejezést írnék ide).

Ami a gáz: az adatodat NEM tudod kiszedni már a rendszerből. Elmondom miért:
    Átirod a neved, az adataidat, a kapcsolataidat törlöd, és felveszel újakat ismeretlen személyekkel és azt hiszed, most már minden rendben ugye?
    Nem. Fogom az adatbázisról készült mentést, azt, amelyik még a Tonline bevásárlása előtt készült, és kész. Aki már látott hasonló user adatbázist, az tudja, hogy ebből mit lehet kihúzni.
    A tonline esetében persze még célszerű lenne bőviteni a rendszert a visszaélés előtt, pl felajánlani, hogy sms-t küldhess a rendszerből (sima bevétel orientált húzás), azonban mostantól pontosan tudja, hogy kik kikkel vannak/lehetnek kapcsolatban azon a körön túl, amit eddig is tudott.
    A tonline saját számlázási adatbázisa is kincs a személyes kapcsolatok feltárása, de ott nincs igazán személyes adat. Az iwiw-en csak az van.

Mit gondoltok, miért tiltja a törvény különböző adatbázisok egy azonosítóval való összekapcsolását (személyi szám helyett igazolványszám+tbszám+útlevélszám+jogsiszám+...)??

És egy kis adalék az erkölcsi részéről:
    számolja valaki, hogy miféle és hányféle büntetést kapott a tonline (vagy bármelyik másik telkó cég) és hogy miért?
    A fogyasztó megtévesztésére alkalmas reklám csak egy kategória kezdőknek ;)

Amúgy gratulálok az iwiw előző tulajdonosának: jó ötletet koppintott, és nagyon sokat keresett. Tanulság: nézd meg mi van nyugaton, másold license dij nélkül, és gazdagodj meg. Nem csak 40 éve, most is működik faszányosan. :D
  • Sámson
    Senki nem állította ezt.
  • norbre
    lehet hogy nem olvastam el rendesen a vitát, és ha ez már ki volt vesézve akkor bocsi.
    De milyen adatokat féltenek azok akik félnek attól hogy "megszerzik" azokat?
    Mi az az iwiw-en amivel bárkinek ártani tud valaki??
  • echo
    Szerintem a cikket sem olvastad el...
  • fflx
    szerintem a freemail nagyon is sokat valtozott es pozitiv iranyba. ami pl a regi favorit mailbox.hu-rol pont nem mondhato el, amiota csinal(t)jak a postinot, azota egy kalap szar lett. a levelek nem jottek meg, vagy csak hetekkel kesobb jottek meg, nem kuldott vissza levelet, hogy van vagy nincs a cim, se szo se beszed megszuntettek az accountot meg ilyesmik.
  • Gerygrey
    Én sem gondoltam hogy nem származik haszna a t-rágyának az iwiwből, de igazából nem is érdekel mennyit kaszál vele amíg a felhasználók számára ingyenes a dolog. Bár ha már profitál belőle valaki, elvárnám hogy normálisan működjön a szolgáltatás, meg pl mobil opera böngészővel is el tudjam érni mint bármely más normális weboldalt...
  • AgentKis
    Nem kell használni. Át kell irányítani a leveleket máshova. A freemail-ra meg csak 2 havonta rálépni, hogy ne szünjön meg.
  • AgentKis
    Így-így... Főleg, ha freemail-es címmel regisztrált valaki. Öngól lenne a Tonlájnnak, ha a saját rendszerét árasztaná el "szeméttel". A többi adat pedig nem kötelező.
  • galocza
    a fejlesztésekre meg jó példa a freemail, ami időnként bóóóórzasztóóóó laaaassúúú. (ha bejön általán)
  • galocza
    sajnálatosnak tartom, hogy ebben az országban még mindig van olyan ember, aki elhiszi, hogy egy nagy cég invesztál olyasmibe, amiből nem származik valamilyen haszna.
    emlékeztetőül: hol a 777sms.hu?
  • pemga
    C3's FREEMAIL service, started in October 1997, has 56,000 web and dial-up users. By 1999 the Freenet user base of over 100,000 was sold to the Hungarian PTT Matev, which continues to support and grow it. C3 is now a self-sustaining research and development labaratory sponsored by the companies and institutions that work with it to create innovative projects like digital public kiosks. The foundation continues to support projects through content related competitions.

Forrás
  • Gerygrey
    Szerintem is baromság ezen aggodalmaskodni. Szerintem bármilyen weboldalra való regisztrálásnál veszélyesebb benne lenni a T-elefonkönyvben, mert abban lakcím és telszám is szerepel, ami nem olyan könnyen módosítható mint egy e-mail cím. Normális ember amúgy is fenntart egy freemail címet ilyen ide-oda regisztrálgatásokhoz, ennyi.
  • pemga
    Hehe, a freemail-t még a C3-tól vette meg az origo (ld. még Soros György). Még ismertem is ipecsa-t, aki egy ideig irkálgatta.
  • spydee
    Aki nem ír semilyen adatot az iwiwen magáról, az csak egy név+adathalmaz...
    milyen jó megtalálni 100 éve nem látott ismerőst, barátot és megnézni mi a "kisállatának a neve", képet látni róla mennyit változott, hol lakik, kivel?
    k.ra nagy dolog nyomni egy kattintást a delete gombra, ha esetleg a T-lány küld egy reklámot, ami ráadásul lehet, hogy pont jól jön mert keresel valamit ajándékba. Csak az van ezáltal zaklatva, aki figyelmet szentel neki, és problémázik vele.
    A T-lány remélem rendbe teszi a harvert, mert bosszantóan lassú az iwiw.
  • GodBadka
    A freemail mindig is t-online (axelero) volt.
  • Akuma
    "Sokan adataikat féltik, mások inkább nem várnak és kilépnek a rendszerből."
    nos ha tényleg van aki így tesz, az kezeltesse magát
  • Akuma
    Csak jogosan lehet eladni, ez nem maffia, és csak a tulajnál lehet az emberek adatai, ebből a szempontból meg olyan mind1, hogy ki a tulaja. Ha nem így lenne, akkor országos botrány lenne belőle, így meg csak egy cikkre futotta meg néhány aggódó hozzászólásra
    De remélhetőleg a T-online legalább karban fogja tartani, valamint folyamatosan bővíteni fogja, és sose lesznek kiesések és szerverlassulások.
  • echo
    Hát elolvasva a Gyenis Balázs féle írást, szerintem teljesen jogosak az aggájai. Mi az, hogy az ÁSZF úgy van megcsinálva, hogy bármikor úgy dönthetnek, hogy pl. eladják egy harmadik félnek a teljes adatbázist, az összes adatoddal, email címeddel együtt? Szerintem abszurd.
  • JoeFromHun
    Ennyi para embert...
  • Zoliz
    De mi a francot akarhat akkor a T-online a pénzen kívül?
  • daga
    "Én is erre gondoltam... Semmi olyat nem is adhatsz meg amivel különösebben vissza lehetne élni.."

CSak a nevedet es szuletesi idopontodat... ez epp eleg, mintha szem_ig szamod lenne.
  • Bith
    Nos, az iWiW a web-be tartozik.
  • wanek
    Eddig sem használtam, ezután sem fogom.
    Számomra az internetből bőven elég a web, ftp, mail, és a p2p.
  • Bith
    "...mások újabb arculatváltástól, illetve a szolgáltatás lassulásától tartanak."

LOL! Ennél csak gyorsabb lehet.
  • jimbo5
    Én is erre gondoltam... Semmi olyat nem is adhatsz meg amivel különösebben vissza lehetne élni... Aki fél, az ne is menjen a netre! Hát nem?
  • Sámson
    Menjenek az IWIW-re a f@szosok!
    Különben is ne vikunyálj, mert idehozom a vadrezedám és flumingálom vele a vimedlidet.
  • JoeFromHun
    Ha érteném mi a franctól féltek????
    Egyébként akkor ennyi erővel ne SkyPe-oljál nem Messenger-ezz és ne CHAT-elj... Egyébként meg mi az az adat amit megadsz az IWIW-en és ellened fordítható (Talán az, hogy vannak e kisállataid??)

HEHE!
    MegaLoL amit csináltok ebből...
  • Sámson
    Ott a pont
  • lortnok
    menjenek a faszba az iwiw-esek
  • baajos
    Attól kezdve, hogy fent vagy a neten ,lekövethető vagy.
    Ha valakik kiváncsiak rád meg fogják oldani.
    De tovább megyek:
    Attól kezdve, hogy megszülettél, a társadalom egyik tagja vagy.
    És mint ilyenről, bármikor ,bármit meg lehet tudni ha arra nagyon nagy szükség lenne.
    Jog ide, jog oda, ezt el kell fogadni,mert szükség van rá..
    A neten nem csak Te (Rendes Ember) vagy fent, hanem olyanok is akik árthatnak neked és sokaknak.
    Bízz meg a T-online -ban és netezz, iwiwezz nyugodtan továbbra is!
  • Radnix
    Mi az hogy a rendszer további lassulásától félnek?
    Ennél már nem lehet lassab!