57
-
dez #57 Nem hiszem, hogy "elfelejtette" volna az adatot. Ha nem az összekötőkábel volt kontaktos, akkor pl. lehet, hogy csapágyazással lett valami baj. A nagy adatsűrűség miatt egyre érzékenyebbek az ilyesmire. Nem melegítetted túl? Arra meg a csapágyazás érzékeny (a folyadékcsapágy is, vagy az talán méginkább). -
torjoz #56 Reggel Win elindít, semmi gond, hazajövök kajaszünetre melóból, Win kék halálba torkollott. Na jól van, a mindent gyógyító reset gomb, Win betölt, és 2 partícióm hiányzott. persze mind a kettő a 400 ason volt. Egyből GDB(get Data Back), mentem ami menthető, és legnagyobb meglepetésemre minden 2. szektor badszektor lett. A progi meg 10 percenként kékhalálba küldte a windowsomat. Na jó, ha adatot nem, legalább a vinyót mentem-gondoltam naívan-, és ráküldtem egy formás low level formatot, ami kb 81-2% nál leakadt, és közölte, hogy ebből már csak hulladék lesz-poénosan megjegyezte:ha lehetőségem van, akkor készítsek a vinyóról bizti másolatot, végülis még csak 80 pár % ot nullázott ki-! Most itt tartok:(. -
dez #55 Mi lett vele? -
torjoz #54 Egy fontos információt hiányolok csupán: oszt megbízhatóbb lett-e ettől az új rögzítési technikától, vagy sem! (Nekem sikerült pár hete megválnom 386 gigányi adattól a Seagate jóvoltából :( !) -
dez #53 Mondjuk a filmeket nem nézegeti az ember naponta (ugyanazt). De nálam kb. fél tera van FLAC-ba tömörített audio-CD-ből, amiket úgymond véletlenszerűen válogatva hallgatok. Maradék hely meg elmenne azokra a filmekre, stb., amiket 1-2x megnéz az ember, de kiírni nem akarja, vagy még nem nézett meg. -
BiroAndras #52 A jó megoldás az, ha ki is van írva, meg vinyón is megvan 2-3 helyen. De ez csak a fontos adatokra érvényes. Ami nem fontos, az jól elvan a vinyón.
Ez mondjuk sokmindentől függ. Én pl. sokat dolgozom, nincs se időm, se kedvem válogatni a cuccok közt, viszon elég jól keresek ahhoz, hogy ne legyen gond vinyót meg DVD-t venni mennyiségileg. -
BiroAndras #51 "Nagy vinyo, sok adatvesztés. Ami fontos kiirni, ami nem, törölni."
Az a baj, hogy biztonságosabb vinyón tárolni, mint DVD-n. -
BiroAndras #50 "Mi a francnak kell ekkora táhely?"
Filmekre.
"Ugye senki nem használha a 500 GB-os winyójának ki a 30%-át sem."
Nekem közel 1TB vinyóm van otthon. Tökig tele. Nem győzöm írni a DVD-ket.
És még el se kezdtem komolyan gyűjteni HD filmeket... -
Librarian #49 Még valami, nálam nics olyan, hogy szemét! Manapság már 40 FT egy DVD, szóval minden értelmetlen baromságot is kiírok! :-)P -
Librarian #48 Jah, ami fontos azt én is mindig kiírom (MINDENT), de ugyebár sokkal jobb, ha rajta van a gépen, nem kell nyálazni azt a 200 DVD-t! -
gere1 #47 multimedias alkalmazasoknak gezam.
ha egy kicsit elobb jott volna ez a cucc, mi ezt pakoljuk a szervereinkbe 4esevel -
Szefmester #46 valóban elcsesztem.. nem mértékegység.. csak annak a prefix-e bocs...
de még most sem értem minek kell ekkora tárolókapacitás... mert ha a programmer bácsikkal/nénikkel elszalad az a bizonyos paci akkor kelleni fog. De akkor sem biztos hogy a tartalom kielégítő lesz, lehet hogy csak a nagyfelbontású szemét lesz ami felzabálja a helyet. -
#45 Nagy vinyo, sok adatvesztés. Ami fontos kiirni, ami nem, törölni. -
Godefroy #44 Pl. videovágásnál elég kellemes ha van 100 gigám.
Aztán ott van a rengeteg kép.
Meg ugye minek töröljek ha kell valami nem fogok 200 dvd átnyálazni hogy hol van.
Meg ugye a sebesség... Raid 0 ban használom őket.
Mondjuk van ismerősöm aki szerint tulzás a 7800 GT... ezért le is cserélem 7900 ra
lehet megalomán vagyok...
-
#43 off
A tera- nem mértékegység, a tera- (10^12) prefixum.
Mindenesetre örülök, hogy van itt még valaki, akinek szintén baltázza a csőrét, ha nem tudják helyesen leírni.
on -
#42 Godefroy!
700giga mellé még veszel 2*300-at?
mire használod ezt a sok helyet? el nem tom képzelni, hogy mit tudsz feltenni. -
valaé valaé ná #41 Ha neked tök fölösleges, akkor minek szólsz hozzá a témához.
Akinek nem fölösleges, az majd örül neki helyetted is.
Különben is "640kb mindenre elegendő". -
Godefroy #40 Miért ne használná az ember a vinyoját ha már van?
A 20 gigás ügyfeleknél valszeg nem file szervernek használják a gépet, ha meg usernél van az legfeljebb word excel használó lehet.
Lehet még nem hallottál multimédiáról, de zabálja tárhelyet.
Képek videok.
Nekem 700 gigám van itthon van vagy 20 giga szabadon.
Most tervezem még 2db 300 as beszerzését .
Egyébként ha az emberek olyan gondolkodásuak lennének mint Te, mindneki szuziki stiftel rohangálna vagy wagyonőrplusszal... minek a merci?
Mert megengedhetem
-
#39 én 98-ban voltam úgy, mikor lett 1, aztán még1 4,3as vinyóm (épp seagate-ek:P), hogy hű de sokáig jó lesz az majd nekem. aztán szép lassan elkezdtem kihasználni a net által nyújtott lehetőségeket, ami ugye az évek folyamán egyre gyorsabb lett, és most simán nem utasítanék vissza én se egy ilyet. -
#38 Kb. egy évtizede még én sem gondoltam volna, hogy nem lesz elég 300MB (!) mindenre... -
Szefmester #37 hű hogy mennyi ember van aki azért veri a mellét hoyg mennyi illegális adat van a gépén...
mellesleg nem terra hanem tera..... a terra az a földet jelenti.. a tera padig a mértékegységet... de miért nem peta vagy axo?azokat senki sem várja? -
#36 hát én is egyetértek avval hogy tök felesleges akkora vinyo mint az állat
nekem is van egy 240 es azt 60 gb ot haszálok belőljuk
mondjuk jönnek ezek az ujfajta DVD-k amikre v.szinű sokkal nagyobb jatekok lesznek max pár év mulva kellenek ekkorák -
mathe #35 lehet kimaradt:) -
mathe #34 Mért csak játékokat letölteni? Egy DVDiso film 4gigánál kezdődik... -
#33 Sok helyre be sem mehetsz 60 giga megosztas alatt... -
#32 Megosztas visszafele... -
#31 Aki ennyit tölt le DC-en az már függőség és kezeleni kell! 2-3 játéknál egyszerre nem tudsz játszani, mert nincs rá időd.(nekem nincs) -
#30 Hat ha ilyen 1-2cm szer 1-2cm es meretbe csinaltak tobben is 40-80 gigas vinyokat, akkor ok mit verik magukat még mindig ? -
Librarian #29 Öhömm, nekem van egy 100, és egy 80 gigás vinyó a gépemben, meg egy 270 gigás a mobilrack-ben! Mindjárt megtelnek!!! Eszméletlen mennyiségű filmem, zeném, videóklippem, játékom...stb. van! (Csak képregényből 20 giga) Meg ott van a videókamera, aminek szintén kell egy csomó hely, mikor digitalizálok egy-két-három szalagot. Még úgy is kevésnek érzem ezt a sokat, hogy folyton írom ki őket DVDk-re! Szóval jöhetne már az a terrabyte! :-)P -
#28 Es hajra Seagate,az elso ota csak azt veszek! -
#27 Megsugom a varazsszot: Dc++
Amugy nekem mindig tele a vinyo,akarmekkora a merete :P -
Chriss745 #26 Mi a francnak kell ekkora táhely?
Én most vettem egy 160-ast, de nem tudok vele mit kezdeni. Most komolyan. Ugye senki nem használha a 500 GB-os winyójának ki a 30%-át sem. Csak elrak mindent "majd jó lesz" valamire.
Nálunk az ügyfeleknél (Panasonic, Sony) van ahol 20GB-os a winyó a szerverben, mégis megy a gyár.
Minek? -
USam #25 A merevlemez gyártás nem csak "egyoldalúan" fejlődik. A legújabb HDD-k nemcsak egyre nagyobbak, egyúttal egyre gyorsabbak is lesznek. A technika gyors fejlődésének köszönhetően, mindig igyekeznek a gyártók a legújabb rendelkezésre álló eszközöket (módszereket) alkalmazni az új termékeik fejlesztése során. Szóval, nem kell attól félni hogy a már megszokott (és eddig is igen lassú) procedúrák sokkal időigényesebbekké válnak. Bár részleges "veszteséggel" lehet hogy számítani kell majd, de ugyebár nincs fejlődés áldozat nélkül...
u.i.: Egyébként a Win XP vége már közeledik, szóval már csak ezért sem érdemes ezzel érvelni... -
Tiberius B #24 Gondolom az is fejlődni, fog, de érdekes kérdés, nem tom, XP- vel rá fog menni a nap -
Tiberius B #23 Egyre jobb, jobb és egyre jobb lesz.
Mire vennék egy új gépet már 1 TB-nál fognak szerintem tartani, nagyon jó lesz, éljen a fejlődés(na és az, amit az árakkal csinál) -
#22 Csak egy kérdésem lenne: Mennyi ideig tarthat defragmentálni? -
#20 te is inkább mennél homokozni parasztarcú. amihez lövésed sincs, nem kéne kommentelni. -
ThomasTheKoRner #18 Vagy csak kevered a Maxtrorral... -
raingun #17 Hű de okosat mondtál most. Bírom az ilyen életében max 5 HDD-t látott emberek okos szólásait.... -
szombi #16 Hiába ilyen nagy, ha egyszer fél év alatt kisül, mert Seagate...